Winnipeg Jets 2021–2022

  • 15 515
  • 54

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Laajennusdraftin lähestyessä voidaankin aukaista uusi ketju. Tulevan kauden sopimustilanne pienimuotoisen analyysin kera näyttää tältä:

Maalivahdit:


Connor Hellebuyck $6,160 000 2024 (UFA)
Laurent Brossoit UFA
Eric Comrie UFA

Brossoitille voisi puolestani antaa jatkosopimuksen ainakin jos halvalla saa, ihan hyvä ja luotettava kakkosveskari. Muuten maalivahtiosastolla ei ihmeellisempiä tarvitse tehdä, jos Brossoitin kanssa ei sopimusta saada aikaan niin Comrie jatkosopimuksen saadessaan pärjännee kakkosveskarina ihan hyvin. Hellebuyck kuuluu liigan parhaiden veskareiden joukkoon joten ilman loukkaantumisia ongelmia ei pitäisi hirveästi tolppien välissä olla.

Puolustajat:

Josh Morrissey $6,250 000 2028 (UFA)
Dylan DeMelo $3,000 000 2024 (UFA)
Ville Heinola $863,333 2024 (RFA)
Sami Niku $725,000 2022 (RFA)
Dylan Samberg $925,000 2023 (RFA)
Jordie Benn UFA
Derek Forbort UFA
Tucker Poolman UFA
Logan Stanley RFA
Neal Pionk RFA

Puolustus on melkoisen remontin edessä. Vain neljällä pelaajalla on sopimus ensi kaudelle, ja heistäkin Niku on kysymysmerkki eikä Heinolan valmiudesta NHL-peleihin ole ihan täyttä varmuutta. Toivotaan että Heinola ainakin jostain löytää vakioroolin, vaikka sitten AHL:n ykköspakkiparista. Peliaikaa olisi saatava, viime kaudella vain viisi peliä NHL:ssä ja 19 AHL:ssä joten ehjä kausi isolla vastuulla olisi nyt tärkeä.

Ainakin Josh Mansonia ja Ristolaista huhuttiin sisään viime kauden trade deadlinella, kumpikaan ei tullut. Nyt olisi tärkeää saada puolustusta vahvistettua, ja vaikka Ristolainen voisi olla hyvä pala siihen. Kauppatavarana voitaisiin käyttää vaikka Nikua, uusi alku toisessa organisaatiossa voisi tehdä hyvää. Ensi kauden puolustuksen voisi muotoilla vaikka seuraavasti:

Ristolainen/Manson tms. - Morrissey
Stanley - Pionk
Heinola/Samberg - x

X= joku puolustava pakki, mielellään rightin puolen kätisyydellä korvaamaan todennäköisesti Seattleen lähtevää DeMeloa. Vaikka David Savard istuisi tuohon rooliin kuin nyrkki silmään. Jos Forbortin palkkapyyntö ei ole kovin suuri, hänkin toki kävisi tuohon kolmosparin rooliin ja alivoimalle. Toisi kokemusta ja kovuutta, ja voisi mentoroida nuoria pakkeja.

Hyökkääjät:

Blake Wheeler $8,250,000 2024 (UFA)
Mark Scheifele $6,125,000 2024 (UFA)
Kyle Connor $7,142,857 2026 (UFA)
Nikolaj Ehlers $6,000,000 2025 (UFA)
Pierre-Luc Dubois $5,000,000 2022 (RFA)
Adam Lowry $3,250,000 2026 (UFA)
Mason Appleton $900,000 2022 (RFA)
Jansen Harkins $725,000 2022 (RFA)
Cole Perfetti $894,167 2024 (RFA)
Kristian Vesalainen $894,167 2022 (RFA)
Nate Thompson UFA
Mathieu Perreault UFA
Trevor Lewis UFA
Paul Stastny UFA
Andrew Copp RFA

Hyökkäyksen runko on aika hyvin kasassa vielä ainakin ensi kauden, merkittävimmät sopimukset päättyvät Coppilla ja Stastnylla, mutta Copp on RFA joten ainakin neuvotteluoikeudet jäävät Jetsille. Stastny alkaa ikääntyä, mutta menisi edelleen laadukkaana kolmossentterinä. Voi kuitenkin olla, että Scheifele - Dubois - Copp - Lowry -nelikko riittää eikä Stastnylle nähdä enää käyttöä. Toki Copp voi pelata myös laidalla. Mielenkiintoista on myös nähdä, millaista käyttöä vahvan AHL-kauden pelanneelle Cole Perfettille nähdään ensi kaudella. Ei välttämättä vakiokokoonpanon paikkaa, mutta jonkinlainen mahdollisuus varmaan ainakin. Vesalaiselle olisin valmis antamaan vakioroolin, ja myös David Gustafsson saisi mahdollisuuden nelossentterinä. Ensi kauden ketjuhahmotelma voisi näyttää vaikka tältä:

Connor - Scheifele - Wheeler
Perfetti - Dubois - Ehlers
Copp - Lowry - Appleton
Vesalainen - Gustafsson - Harkins

Kokonaisuudessaan positiivissävytteinen viime kausi päättyi pettymykseen pudotuspelien kakkoskierroksella, mutta ensi kausi näyttää positiiviselta. Seattlen valinta kohdistuu luultavasti DeMeloon, toinen varteenotettava vaihtoehto on Appleton. DeMelon menetys olisi melko iso, mutta toisaalta nuoret pelaajat Heinola, Samberg, Stanley jne. ovat taas vuoden kokeneempia ja valmiimpia kantamaan vastuuta, ja vapailta markkinoilta tullee vähintään yksi puolustaja sisään. Jos puolustusta saadaan vahvistettua hyvälle tasolle, jokainen osa-alue joukkueessa kestää vertailun kärkijoukkueisiin.

Tällaista pientä kirjoittelua ja ajatusleikittelyä kauden alkuun ja ennen drafteja. Itselläni saattaa olla jotain virheitä/epäloogisuuksia tekstissä, sillä en ehtinyt hirveästi pelejä katsella viime kaudella ja näin ollen saatan olla vähän pihalla jonkun pelaajan tasoon jne. liittyvistä asioista. Saa siis korjata ja haastaa ihan vapaasti.

Sana on siis vapaa, toivotaan hyvää ja aktiivista keskustelua! Mielenkiintoinen kesä ja alkusyksy edessä, katsotaan mitä se tuo tullessaan.
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Appleton nyt sitten lähdössä Seattleen. Suhteellisen iso menetyshän tuo on, puhutaan kuitenkin nuoresta, halvalla sopimuksella pelaavasta hyökkääjästä joka teki viime kaudella tehoja noin puoli pistettä per peli -tahtia. Saa nähdä mitä keksitään tilalle, miksei vaikka Mathieu Perreault jatkosopimuksen saadessaan voisi pelata tuossa kolmosen laidassa. Toinen vaihtoehto on tietysti joku vapaiden markkinoiden haku.

 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Tänään sitten vuorossa draftin ykköskierros, 18. vuoro Jetsillä. Olen omassa mockissani sijoittanut Carson Lambosin Jetsiin, mikä voisi olla hyvä valinta. Winnipegistä kotoisin, ja pelillisestikin laatupelaaja. Hyvä leftin puolen moderni yleispakki, jolla on ehdottomasti potentiaalia nousta tulevaisuudessa ykköspariin. Toki leftin pakkiprospecteja löytyy ennestään jonkin verran, Stanley, Heinola, Samberg jne., eikä Morrissey mikään ikäloppu ole myöskään.

Jos hyökkääjä valitaan, vaikka Jatkoajan mockissa Jetsiin varattu Brennan Othmann voisi olla hyvä haku. Hyvä maalintekijä ja suhteellisen fyysinen pelaaja, joka voisi tulevaisuudessa olla esimerkiksi Wheelerin korvaaja. Toki jos esim. Fabian Lysell tippuu Jetsin vuorolle asti, niin hyvä valinta olisi hänkin.
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
18. vuorolla haaviin tippui sitten Chaz Lucius. Jonkin verran korkeammallekin oli kaveria arvioitu, ja kelpaa kyllä hyvin. Todella taitava, hyvä hyökkäyspään pelaaja ja huippuluokan maalintekijä. Tervetuloa!

Sportsnetin sivuilla hyvä juttu Luciusin pelityylistä ja muutenkin pelaajasta yleensä, mukana myös GM Cheveldayoffin kommentit.

 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Kakkoskierroksella varaus kohdistui SKA Pietarin hyökkääjä Nikita Chibrikoviin, jota olin omassakin mockissani sijoitellut ykköskierrokselle. Positiivinen yllätys siis, että tippui yhä Jetsin vuorolle asti. Hyvä pelintekijä ja fiksu pelaaja, minkä lisäksi suhteellisen hyvä myös puolustussuuntaan. Yksi Venäjän parhaista pelaajista U18-kisoissa. Ehdottomasti potentiaalinen top 6 -hyökkääjä tulevaisuudessa, erittäin hyvä varaus.



 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Viime päivinä myöskin Jets on aktivoitunut treidien osalta ja kaivattua vahvistusta puolustukseen saatiin. Washingtonista Brenden Dillon ja Vancouverista Nate Schmidt sisään, leftin puolen pakkeja kummatkin. Lisäksi Paul Stastnylle tehtiin jatkosopimus, vuoden mittainen ja arvoltaan 3,75 miljoonaa.

Stastny otti viime vuoden kuuden miljoonan sopimuksesta reilun palkanalennuksen, ja menee edelleen laadukkaana kolmossentterinä. Voi toki olla että Stastny siirtyy laitaan ja Lowry pelaa kolmosen keskellä, mikä ei olisi huono ratkaisu sekään. Viime kaudella kuitenkin melkein 30 pistettä 56 peliin, joten taso riittää vieläkin erittäin hyvin vaikka puhutaan kuitenkin jo 35-vuotiaasta pelaajasta.



Dillonin ja Schmidtin treideissä ei jouduttu vastineeksi antamaan hirveästi, yhteensä kaksi toisen kierroksen varausvuoroa ja yksi kolmoskierroksen vuoro. Hyviä top 4 -tason pakkeja molemmat, Schmidt pystyy pelaamaan myös oikealla puolella joten hän nousee luultavasti ykköspariin Morrisseyn kanssa ja Dillon ottaa paikan kakkosparissa Pionkin kanssa. Puolustus näyttää nyt kyllä hyvältä, toki harmittaa Heinolan kannalta että vakioroolia ylhäältä ei näytä olevan tulossa. Toivottavasti saa kuitenkin alle ehjän kauden AHL:ssä isolla vastuulla, ja on yhä valmiimpi nousemaan kokoonpanoon vuoden päästä.

Mutta melkoisia muutoksia on kyllä tapahtunut, parissa päivässä puolustus muuttui sen verran että Tucker Poolman ja Derek Forbort korvattiin Dillonilla ja Schmidtillä. Ei lainkaan huonoja päivityksiä. Ensi kauden pakisto voisi näyttää tältä, olettaen että lisää treidejä/hakuja vapailta markkinoilta ei tule:

Morrissey - Schmidt
Dillion - Pionk
Stanley/Heinola/Samberg - DeMelo





Saa nähdä millaisen sopimuksen Pionk saa, on rahansa ansainnut hyvän viime kauden jälkeen mutta toivottavasti mitään mottipäistä summaa ei lähdetä hakemaan. Palkkakaton näkökulmasta olisi toivottavaa, että ainakaan paljon yli kuuden miljoonan arvoista sopimusta Pionkille ei tehtäisi, koska hänen lisäkseen pitäisi jatkosopimus sorvata myös Coppille ja Stanleylle.

Joka tapauksessa hyviä liikkeitä Cheveldayoffilta, ja nythän tuo puolustus alkaa näyttää ihan uskottavan NHL-joukkueen pakistolta. Vaikka lisää päivityksiä puolustukseen ei enää tulisikaan, joukkue näyttää kokonaisuudessaan paljon viime vuotta paremmalta. Nyt vaan Stanleylle ja Pionkille sopimukset, samoin kuin Coppille niin kelpaa lähteä ensi kautta kohden.
 

Eki25

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jetsiltä mielestäni hyviä liikkeitä. Nyt puolustus on jälleen uskottava, jolla on mahdollista menestyä. Menestysikkuna on nähdäkseni auki kevääseen 2024 saakka, jolloin runkomiesten sopimukset loppuu. Tästä johtuen lähtisin seuraaviin kausiin all in, vaikka se tarkottaisi huonoa esimerkiksi Heinolan kehitykselle.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jetsiltä mielestäni hyviä liikkeitä. Nyt puolustus on jälleen uskottava, jolla on mahdollista menestyä. Menestysikkuna on nähdäkseni auki kevääseen 2024 saakka, jolloin runkomiesten sopimukset loppuu.

Samaa mieltä. Pakistoa rauhoitettiin näillä muuveilla todella hyvin. Schmidtin hinta erittäin halpa.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Tosi hyvä skouttaus Jetseiltä kun kaappasivat Austin Poganski nuoteilta. 4- kentän energia grinderi, jolla on hyökkäykseenkin lahjoja, jotka eivät vielä näkyneet lyhyessä stintissä ylhäällä. Ei saanut kunnollista mahdollisuutta nuottilassa. Hyvä ryöstö. Pistkää nimi muistiin.
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Logan Stanleylle kaksivuotinen jatkosopimus, arvoltaan 900 000 dollaria per kausi. Ihan hyvä sopimus, toivottavasti Stanley jatkaa kehitystään ja nousee seuraavien kausien aikana vakiomieheksi puolustuksen kärkinelikkoon. Mitään ylihintaa ei onneksi maksettu, pienikin tila palkkakatossa on arvokas Coppin ja Pionkin jatkosopimuksia ajatellen.

 

ipaz

Jäsen
Neal Pionkille uusi, nelivuotinen sopimus arvoltaan 5,875 miljoonaa dollaria.



Ja tällä Pionkin sopimuksella Jets hyppäsi NHL:n toiseksi kalliimmaksi pakistoksi CapFriendlyn mukaan. Toki tuolta listalta kun heivataan Heinola ja Niku Mooseen, niin Colorado ja Devils kiilaavat ohi. Jokatapauksessa San Josen lähes 30,5 miljoonan jälkeen heti siihen seuraavaan kastiin noin 28-29 miljoonan arvoisella pakistolla. Sellainen 34-35% budusta pakkeihin. Hyökkäyksestä puuttuu vielä Coppilta sopimus, joten Jetsin 11-13 hyökkääjät tulevat olemaan junnuja (Vesalainen, Poganski, Johnson, Perfetti?) pienillä sopimuksilla. Ellei sitten jotain pakkia treidata pois.

Morrissay 6,25 - (2028)
Schmidt 5,95 (2025)
Pionk 5,875 (2025)
Dillon 3,9 (2024)
DeMelo 3 (2024)
Beaulieu 1,125
Stanley 0,9

(Heinola 0,864)
(Niku 0,725)

Viisi kärkipakkia ovat nyt kiinnitetty pitkillä ja isohkoilla sopimuksilla ja heidän paikkaansa ei muutamaan vuoteen heilauta oikein mikään. Ainoa on että Dillon hidastuu niin paljon, että Logan Stanley nappaa hänen paikkansa ja peliaikansa. Nathan Beaulieu tuosta on varmaankin se ensimmäinen liipasimella oleva koska on UFA. Mutta vähiin taitaa jäädä taas suomalaispakkien peliaika Jetsin paidassa. Nikukin täyttää jo 25 juuri ennen kauden alkua.
 
Viimeksi muokattu:

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Täytyy sanoa, että Jetseillä alkaa oleen hyvin pullat uunissa. Kaksi huippusentteriä, vezina maalivahti ja puolustuskin alkaa oleen tasapainossa. Nyt voi Winnipegissäkin alkaa taas odottelemaan pudotuspelimenestystä.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Hyvältä näyttää. Oon myös samaa mieltä, että nyt voisi laittaa ’all in’ tuleville kausille. Wheeler on vielä iskussa ja Stastnykin jatkaa vielä kauden, niin olisihan tuossa saumoja.

Toimisto on tehnyt hyvää työtä drafteissa ja se on tavallaan se tie menestykseen jatkossakin, koska Winnipeg ei varmasti muuten juurikaan houkuttele. Siinä mielessä, jos tässä menetetään monia ykköskierroksen varauksia deadlinella, niin rebuild voi olla vaikeampi ku monilla muilla joukkueilla. Vaikea tosin tässä vaiheessa ennustaa, kun näistä 2017 jälkeen tehdyistä varauksista ei kuitenkaan vielä oikein osaa sanoa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hyvin oli evolvong-hockey taas kartalla Pionkin lappusenkin kanssa.

6.005M oli arvio 4-vuotiselle. +130k heitti.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Copp teki sopimuksen. Yksi vuosi ja 3,64 miljoonaa. Niku tai joku minimisopimushyökkääjä farmiin, niin Jets on 81,25 miljoonassa. Siihen jää vielä pari satkua pelivaraa. Tarkkaa peliä.
Copp sai melko maltillisen sopimuksen, mutta toki vain vuoden, joten jos kausi menee kuten edellinen, niin tilipäivä on sitten vasta seuraavaa sopimusta kirjoitettaessa.

Tässähän voisi hahmotella jo ketjujakin:

Hyökkäys:
Connor - Scheifele - Wheeler
Dubois - Stastny - Ehlers
Copp - Lowry - Harkins/Vesalainen/Perfetti
Toninato - Gustafsson - Nash

Tässä siis yllätyksettömin vaihtoehto hyökkäykselle. Harkins tai Vesalainen varmaan tulee ainakin kauden alussa olemaan tuossa kolmosen laidalla ja Perfetti jatkaa kehittymistään Moosen puolella. Mikäli Stastnyn kanssa ei olisi saatu jatkoa, tilanne voisi olla toinen.

edit: Vielä vähän tuosta Centralista. Vielä ei voi varmuudella voimasuhteita arvioida, kun joillakin joukkueilla saattaa pelaajistossa tulla vielä muutoksia, mutta jo tässä kohtaa voinee sanoa, että Avalanche tulee olemaan yksi playoffseissa varmuudella oleva joukkue. Mikäli Starsin miehistö pelaa jokseenkin terveenä kauden, uskon sen olevan toinen playoffseihin etenijä. Tämän jälkeen näkisin Jetsin ja Bluesin melko vahvoina, joskin Predators, Wild ja jopa Blackhawks voivat nousta näitä hätyyttämään. Wild oli viime kaudella odotuksia kovempi, en ehkä usko samanlaiseen lentoon. Mikäli Kaprisov pelaa KHL:ssä, joukkue ei kyllä playoffseja näe. Predatorsin yllä on paljon kysmysmerkkejä, mutta Blackhawks on puolestaan musta hevonen, joka voi yllättää. Coyotes on auttamattomasti ulkona taistelusta.

Ajattelisin, että tämä on Wheelerin viimeinen kausi tuolla Scheifelen rinnalla. Näkisin hänen sopivan jo nyt myös tuonne kolmosen laitaan, jolloin Ehlers nousisi ykköseen ja Harkins/Vesalainen/Perfetti tuonne kakkosen laidalle. Ainakin itse luotan siihen, että Dubois pelaa jo vanhemman kauden ja tuohon rinnalle sopisi myös Ehlersiä kokemattomampi seppä. Tietysti sekin voisi olla Wheeler, mutta ehkä ketjusta tulisi vähän liian hidas.

Puolustus:
Morrissey - Pionk
Dillon - Schmidt
Stanley/Heinola - DeMelo

Vaihtoehtoisesti Dillon ja Morrissey voisivat vaihtaa paikkaa, jolloin tuosta tulisi vähän tasapainoisempi ainakin siinä mielessä, että Jets:n pelisysteemi on valmiiksi hallussa toisella pakkiparista. Heinolan näkisi tietysti mielellään ylhäällä, mutta sen aika ei välttämättä ole tälläkään kaudella. Sinänsä mielenkiintoista, että juuri Heinolaa ja Stanleyta lukuunottamatta kaikilla muilla on sopimus 2024 saakka ja vielä yli 3milj AAV soppareilla. Eli puolustus on aika kiveen hakattu pitkäksi aikaa ja toivoa sopii, että tuo myös riittää. Itse olisi mieluummin nähnyt yhden huippupuolustajan Dillonin ja Schmidtin sijaan ja antanut Heinolalle/Beaulieulle mahdollisuuden tuossa kolmosparissa koko kaudeksi. Mutta se olisi tietysti takoittanut jostain muusta isosta palasesta ja pickeistä luopumista ja mahdollisesti Stastnyn menettämistä. Nikulle en näe käyttöä tuossa puolustuksessa ja uskon, että kaveri löytää tällä kaudella uuden osoitteen.

Maalivahdit:
Hellebuyck
Comrie

Tässä ei epäselvää. Helle tulee pelaamaan runkosarjassa varmasti paljon. Jos kahden viime kauden vire säilyy (ottaen huomioon myös puolustuksen vahvistumisen), niin ei pitäisi olla mitään uhkakuvaa. Comrie saa siis Broissoitia vähemmän otteluita, ehkä 15 starttia tulevalla kaudella.

Mielenkiintoista olisi lukea muidenkin ajatuksia tulevasta kaudesta sekä ketjuhahmotelmia. Kyllähän noita pystyisi enemmänkin muuttamaan, mutta uskon melko konservatiiviseen peluutukseen Mauricen puolelta jälleen kerraan.

edit: Vielä vähän Centralin voimasuhteista, vaikka pelaajistossa voi vielä tulla muutoksia monien joukkueiden osalta.

Avalanche: Pitäisin joukkuetta aika varmana playoff-nippuna, vaikka onkin viime kaudesta heikentynyt ja ilmassa on vähän kysymysmerkkejä. Ei dominoi välttämättä lohkoa.
Stars: Jos joukkue pääsee terveenä tuolla kokoonpanolla pelaamaan suurimman osan kaudesta, nostaisin toiseksi melko varmaksi playoff-nipuksi. Paljon suomalaisväriä ja Hakanpää kirsikkana kakun päällä tekee joukkueesta mielenkiintoisen seurattavan.
Jets: Hyökkäys melko samaa tasoa kuin viime kaudella, puolustus vahvistunut. Mun papereissa TOP3 joukkue. Voi näyttää, ettei North division ollutkaan niin heikko, kuin monet arvioivat.
Blues: Tätä joukkuetta on vaikein analysoida. On myös itselleni sellainen inhokkijoukkue, jonka toivoisi jäävän ulkopuolelle, mutta jotenkin oma arvio nostaisi joukkueen kuitenkin mukaan. Jos Tarasenkolla saadaan vaikka Beauvillier, niin varmaan hyvä lisä tuohon nippuun.
Wild: Kaprisovin kanssa taistelee pudotuspeleistä, muuten jää kyllä ulkopuolelle. Viime kausi meni ylisuorittaen ja veikkaan pientä palautumista maanpinnalle.
Blackhawks: Musta hevonen, joka voi kammeta itsensä kuka ties vaikka playoffseihin. Erittäin mielenkiintoinen nippu ja jos Toews on kokoonpanossa, niin tuo kyllä ryhtiä joukkueeseen.
Predators: Veikkaan Rinteen jälkeisen ensimmäisen kauden olevan joukkueelle vaikea. Yllätysmahdollisuus, mutta paperilla on kyllä heikentynyt viime kaudesta.
Coyotes: Auttamattomasti ulkona. Muutamia mielenkiintoisia nimiä, mutta ei riitä sitten millään.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hyvää arviota noita Divarin voimasuhteista. Top4 ja Bottom 4 lienee nuo. JEts Top4:n puolella.

Ja Centralista menee 5 jatkoon, hyvä ettei menisi kuudeskin pisteillä jos vaan olisi mahdollista, kun Pacific tulee olemaan NHL:n surkein divari.
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Copp sai melko maltillisen sopimuksen, mutta toki vain vuoden, joten jos kausi menee kuten edellinen, niin tilipäivä on sitten vasta seuraavaa sopimusta kirjoitettaessa.

Tässähän voisi hahmotella jo ketjujakin:

Hyökkäys:
Connor - Scheifele - Wheeler
Dubois - Stastny - Ehlers
Copp - Lowry - Harkins/Vesalainen/Perfetti
Toninato - Gustafsson - Nash

Tässä siis yllätyksettömin vaihtoehto hyökkäykselle. Harkins tai Vesalainen varmaan tulee ainakin kauden alussa olemaan tuossa kolmosen laidalla ja Perfetti jatkaa kehittymistään Moosen puolella. Mikäli Stastnyn kanssa ei olisi saatu jatkoa, tilanne voisi olla toinen.

edit: Vielä vähän tuosta Centralista. Vielä ei voi varmuudella voimasuhteita arvioida, kun joillakin joukkueilla saattaa pelaajistossa tulla vielä muutoksia, mutta jo tässä kohtaa voinee sanoa, että Avalanche tulee olemaan yksi playoffseissa varmuudella oleva joukkue. Mikäli Starsin miehistö pelaa jokseenkin terveenä kauden, uskon sen olevan toinen playoffseihin etenijä. Tämän jälkeen näkisin Jetsin ja Bluesin melko vahvoina, joskin Predators, Wild ja jopa Blackhawks voivat nousta näitä hätyyttämään. Wild oli viime kaudella odotuksia kovempi, en ehkä usko samanlaiseen lentoon. Mikäli Kaprisov pelaa KHL:ssä, joukkue ei kyllä playoffseja näe. Predatorsin yllä on paljon kysmysmerkkejä, mutta Blackhawks on puolestaan musta hevonen, joka voi yllättää. Coyotes on auttamattomasti ulkona taistelusta.

Ajattelisin, että tämä on Wheelerin viimeinen kausi tuolla Scheifelen rinnalla. Näkisin hänen sopivan jo nyt myös tuonne kolmosen laitaan, jolloin Ehlers nousisi ykköseen ja Harkins/Vesalainen/Perfetti tuonne kakkosen laidalle. Ainakin itse luotan siihen, että Dubois pelaa jo vanhemman kauden ja tuohon rinnalle sopisi myös Ehlersiä kokemattomampi seppä. Tietysti sekin voisi olla Wheeler, mutta ehkä ketjusta tulisi vähän liian hidas.

Puolustus:
Morrissey - Pionk
Dillon - Schmidt
Stanley/Heinola - DeMelo

Vaihtoehtoisesti Dillon ja Morrissey voisivat vaihtaa paikkaa, jolloin tuosta tulisi vähän tasapainoisempi ainakin siinä mielessä, että Jets:n pelisysteemi on valmiiksi hallussa toisella pakkiparista. Heinolan näkisi tietysti mielellään ylhäällä, mutta sen aika ei välttämättä ole tälläkään kaudella. Sinänsä mielenkiintoista, että juuri Heinolaa ja Stanleyta lukuunottamatta kaikilla muilla on sopimus 2024 saakka ja vielä yli 3milj AAV soppareilla. Eli puolustus on aika kiveen hakattu pitkäksi aikaa ja toivoa sopii, että tuo myös riittää. Itse olisi mieluummin nähnyt yhden huippupuolustajan Dillonin ja Schmidtin sijaan ja antanut Heinolalle/Beaulieulle mahdollisuuden tuossa kolmosparissa koko kaudeksi. Mutta se olisi tietysti takoittanut jostain muusta isosta palasesta ja pickeistä luopumista ja mahdollisesti Stastnyn menettämistä. Nikulle en näe käyttöä tuossa puolustuksessa ja uskon, että kaveri löytää tällä kaudella uuden osoitteen.

Maalivahdit:
Hellebuyck
Comrie

Tässä ei epäselvää. Helle tulee pelaamaan runkosarjassa varmasti paljon. Jos kahden viime kauden vire säilyy (ottaen huomioon myös puolustuksen vahvistumisen), niin ei pitäisi olla mitään uhkakuvaa. Comrie saa siis Broissoitia vähemmän otteluita, ehkä 15 starttia tulevalla kaudella.

Mielenkiintoista olisi lukea muidenkin ajatuksia tulevasta kaudesta sekä ketjuhahmotelmia. Kyllähän noita pystyisi enemmänkin muuttamaan, mutta uskon melko konservatiiviseen peluutukseen Mauricen puolelta jälleen kerraan.

Erinomainen viesti kokonaisuudessaan, aika pitkälle kaikesta samaa mieltä. Itse voisin ketjut hahmotella vaikka seuraavasti:

Connor - Scheifele - Wheeler
Stastny - Dubois - Ehlers
Copp - Lowry - Vesalainen
Harkins - Nash - Gustafsson

Morrissey- Schmidt
Dillon - Pionk
Stanley - DeMelo

Hellebuyck
Comrie

Antaisin Duboisin pelata luonnollisella pelipaikallaan sentterinä, toivottavasti taso nousee nyt reilusti. Scheifele on pelikiellossa ensimmäisen pelin, joten olisi mielenkiintoista nähdä vaikka Perfetti hänen tilallaan. Muuten en Perfettiä vielä vakiorosteriin sijoita, veikkaan ainakin osan kaudesta kuluvan vielä AHL:ssä. Uskon kuitenkin, että vuoden päästä hän pystyy ottamaan tuon Stastnyn roolin tuosta kakkosen laidasta. Vesalaisen olisi aikakin saada vakiokokoonpanon rooli, ja tuossa kolmosen laidassa voisi olla siihen hyvä paikka.

Puolustuksessa tosiaan näkisi mielellään Heinolan, mutta ei tuosta oikein roolia löydy. Toivottavasti saa peliaikaa edes AHL:ssä, ettei tarvitse istua katsomossa seiskapakin roolissa, mikä olisi melkeinpä se huonoin vaihtoehto. Muutenhan pakisto näyttää ihan laadukkaalta, vaikka sitä rightin puolen huippupakkia ei tullutkaan. Selvä parannus kuitenkin viime kauteen nähden, eikä menestyksen pitäisi jäädä enää tuosta kiinni.

Hyvää analyysiä myös noista divisioonan voimasuhteista, onhan tuossa Coloradon jälkeen pakka aika lailla levällään. Jets, Blues ja Stars varmaankin taistelevat vahvimmin tuosta kakkospaikasta, mutta on tuonkin nelikon ulkopuolella vahvoja joukkueita. Arizona lienee ainut, jonka voi ennakkoon laskea pois kärkikahinoista.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jetsiltä ilmesesti pientä kiinnostusta Jevgeni Svechnikovin suuntaan.

Jännästi nämä menee, en muistanutkaan että pelasi junnusarjaa yhdessä Pierre-Luc Duboisin kanssa. Ehkäpä näiden vanhoja kemioita yritetään herätellä.
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Jetsiltä ilmesesti pientä kiinnostusta Jevgeni Svechnikovin suuntaan.

Jännästi nämä menee, en muistanutkaan että pelasi junnusarjaa yhdessä Pierre-Luc Duboisin kanssa. Ehkäpä näiden vanhoja kemioita yritetään herätellä.

Svechnikov voisi olla ihan mielenkiintoinen kokeilu vaikka nelosketjuun. Nikun voisi treidata toiseen suuntaan, Detroitissa olisi ehkä mahdollista saada enemmän vastuuta.

Mahdollisesti win-win -kauppa molemmille osapuolille, ihan potentiaalisia pelaajia kuitenkin molemmat vaikka ovatkin ajautuneet nykyisissä seuroissaan sivuraiteelle. Nikulle soisi uuden alun toisessa organisaatiossa, kun roolia ei Jetsin pakistosta löydy. Eipä tuossa kokeilussa mitään menettäisikään.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Svechnikov voisi olla ihan mielenkiintoinen kokeilu vaikka nelosketjuun. Nikun voisi treidata toiseen suuntaan, Detroitissa olisi ehkä mahdollista saada enemmän vastuuta.

Mahdollisesti win-win -kauppa molemmille osapuolille, ihan potentiaalisia pelaajia kuitenkin molemmat vaikka ovatkin ajautuneet nykyisissä seuroissaan sivuraiteelle. Nikulle soisi uuden alun toisessa organisaatiossa, kun roolia ei Jetsin pakistosta löydy. Eipä tuossa kokeilussa mitään menettäisikään.
Jevgeni Svechnikov on ihan UFA että kauppaa ei tarvitse käydä edes, sen kun tekee sopimuksen.
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Dylan Samberg sivussa seuraavat parisen kuukautta. Muuten ei suurempia loukkaantumisuutisia ole Jetsin osalta kuulunut, ja viimeisimmän tiedon mukaan kaikki joukkueen jäsenet ovat rokotettuja joten niiltäkin osin kausi pääsee alkamaan ongelmitta.

 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ketju on valahtanut alas, joten laitetaan vähän tunnelmia ennen kauden alkua.

Voisiko sanoa, että "ei mitään uutta länsirannikolla", vaikka ei rannikolla ollakaan. Joukkueen rakentaminen on ollut melko toimiva ja suunta selkeä. Puolustusta haluttiin varmasti esnisijaisesti vahvistaa ja siinä onnistuttiin. Dillon ja Schmidt ovat hyviä lisiä tuonne, kun muutenkin entisen puolustajat ovat taas vuoden kokeneempia. Ei voida puhua vielä kuitenkaan ehkä edes TOP16 puolustuksesta, mutta enää ei olla ainakaan häntäpäässä. Sinänsä kuitenkin mielenkiintoista, että puolustuksen palkat yhteen laskettuna ovat ihan NHL:n kärkipäätä.

Hyökkäys:
Connor - Scheifele - Wheeler
Copp - Dubois - Ehlers
Stastny - Lowry - Vesalainen
Toninato - Nash - Harkins

Ketjukoostumuksissa ei merkittäviä yllätyksiä. Stastny näyttäisi aloittavan kolmosen laidalla Lowryn ja Vesalaisen kanssa, Copp puolestaan täydentää kakkosketjua. Nelosessa sitten tulee varmasti tapahtumaan rotaatiota, joihin pelaajiin lasken kuitenkin myös Vesalaisen, jonka paikkaa kärkkyy ehkä selkeiten Harkins ja mahdollisesti Perfetti ja Svechnikov jossain kohtaa kautta.

Ensimmäinen kysymys on Wheeler ja hänen lentokykynsä tuossa ykkösen laidalla. Uskoisin, että tämän kauden siinä vielä pääsääntöisesti pelaa, mutta miten riittää jalka? Ykkösen peliaika pitäisi ainakin saada kohtuulliseksi, koska Ehlers on ainakin hurjassa iskussa kauden alla ja häneltä on lupa odottaa paljon pisteitä.

Toinen kysymysmerkki on sitten Dubois. Joko alkaisi näkymään myös tehoina hyökkäyspäässä? Stastnyn puuttuminen tuosta saattaa olla merkittävä, Duboisin täytyy kantaa vastuuta edelliskautta enemmän. Kesällä oli odotusarvona tykkikausi, mutta entä jo jää piippuun edelleen? En ole kovin tiiviisti seurannut harjoitusotteluita, kuin vähän highlighteja katsonut, mutta ainakaan vielä Dubois ei näytä merkkejä sellaisesta sentteristä, jota treidihetkessä hänestä moni odotti. Copp:n suhteen ei mitään isoja odotuksia. On middle six laituri, joka pystyy tuossa tuottamaan ja tukemaan Ehlersiä maalinteossa.

Kolmosen kysymysmerkki on Vesalainen. Joko alkaisi jotain tulosta näkymään? Itsellä on uskoa hyvin vähän tähän ja luulen, että tätä kautta pidempään kaverin potentiaalia ei enää jakseta odottaa. Toki pelejä on edelleen hyvin vähän ylhäällä, mutta se maalitili pitäisi ainakin saada avattua jo alkukaudesta ja katsoa josko jotain alkaisi syntymään. Lowry ja Stastny ovat luottoratsuja, jälkimmäisen voi heittää kakkosketjuun, jos tarvetta.

Nelosen kohdalla ei ole isompaa huolta. Vaikka se on vaihtunut aika pitkälti viime kaudesta, mukana on jälleen mielestäni aika solideja nelosketjun kavereita, jotka Maurice saa tavalla tai toisella motivoitumaan niistä 7min peliajoista, jotka heille on luvassa.

Puolustus:
Morrissey - Schmidt
Dillon - Pionk
Beaulieu - DeMelo
Stanley

Aika tasapaksuhan tämä on. Morrisseylta sopisi odottaa pisteiden valossa vähän kovempaa kautta, kun vierellä ja takana on vähän laadukkaampaa pakkia kuin parilla viime kaudella. Pionkin uskon jatkavan siitä mihin jäi viime kaudella: ylivoimavastuuta ykkösessä ja kiekollista osaamista.

Beaulieu ja Stanley varmaan vaihtuvat kolmosen laidassa ja Heinolalle jää muutamat jämäpelit vielä tällä kaudella. Toki toivottavaa olisi, että Heinola saisi sitten alhaalla peleata isossa roolissa ja hypätä Jetsissä aikaan isoon rooliin, kun Beaulieun sopimus tämän kauden jälkeen päättyy.

Maalivahdit:
Hellebuyck
Comrie

Helle saanee paria viime kautta enemmän otteluita runkosarjaan, joten toivoa sopii ettei pelaa kuitenkaan liikaa ja Comrie pystyy tuossa taustalla stunttamaan. Uskon vahvaan kauteen vahvistuneen puolustuksen edessä.

Kaiken kaikkiaan kauteen voi lähteä positiivisella odotuksella. Mitään isoja ahaa-elämyksiä ei varmasti ole tiedossa, kun uusia pelaajia ei merkittävästi ole lisää etenkään hyökkäyksessä. Toisaalta varmuutta on sitäkin enemmän ja uskon, että Jets saattaa yllättää monet. Tässä tarvittaisiin varsinkin vahva kausi Duboisilta. Pidänkin häntä jonkinlaisena avainpelaajan hyökkäyksen osalta. Muiden pelaajien pohjat ja katot on aika hyvin tiedossa ennen kauden alkua. Tai lisätään se Vesalainen tähän toiseksi arvoitukseksi.

Ai niin, Scheifele skippaa kauden aloituksen. ;)
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös