• 65 593
  • 465

Vepa

Kiekko-Espoo
On kyllä karmeata katseltavaa. Tuntuu ettei espoolla ole minkäännäköistä pelisuunnitelmaa kunhan vaan pelaillaan. Ei tainnut olla yhtään kontrolloitua hyökkäystä koko pelissä. Jäähyjä otetaan aivan liikaa. Onneksi Taponen pelastaa joukkueen illasta toiseen. Muuten oltaisiin sarjataulukossa aika alhaalla. Mistä muuten kolmannen erän rangaistuslaukaus oikein tuli??

diletantti

SaPKo, Liikunnan Riemu, KalPa U14, U12Etelä
Jos olisin keskimääräinen jatkoajan keskustelija, niin voisin näkemättä peliä väittää, että taas Ville Vuohtoniemi ottaa roolia ja ratkaisee pelin ;).

Tämä keskimääräinen keskustelija ei tiedä, ratkaisiko, mutta sama keskustelija ei ole kyllä koskaan nähnyt tuommoisesta tilanteesta vihellettyä rankkaria. Säännöllinen silmälääkärikäynti on tosin edessä.

The Nikkari

Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Jäässä olleen irtomailan siirtäminen kiekkoa kohti.
Joo. Se vieraiden pullea puolustaja ei tainnut tietää tästä säännöstä.

Mielestäni peli näytti siltä, että Kiekko-Espoo oli vierasjoukkue. Jäähyt toki sotkivat pelirytmiä, mutta olihan tuo aika heikko suoritus. 18 minuuttia alivoimaa taas toi mieleen viime kauden. Taponen voitti Randelinin Kaken ja samalla pelin. Aloituksissa ei oltu yhtä heikkoja kuin aiemmin.

Tulos oli kuitenkin hyvä ja ehkäpä tämä viiltävä analyysi voidaankin päättää tähän.

IntoTurhanen

Espoolainen 1ügassa
Pitkästä aikaa paikan päällä. Pirteämpi joukkue hävisi - näyttävät olevan melkoisia puukäsiä maalipaikoissa. Kiekko-Espoolla kuitenkin sen verran taitoa, että voitto kairattiin - ja tietysti Taponen. Tuomarit näki kaikenlaista - Vuohtoniemi hiihteli ja puhalteli taustalla omaan tyyliinsä.

thnninen

Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Paljon negaa kirjoitettu päivän pelistä ja toki aiheestakin.

On kuitenkin huomattava että puolustuspeli oli selkeästi organisoidumpaa kuin aiemmin, tai viime kaudella. Sanoisin jopa että siihen oli panostettu, hyökkääminen kustannuksella. Erityisesti ensimmäisessä erässä tuntui ettei hyökkäysaluueelle edes ollut tarkoitus mennä kuin korkeintaan kolmella miehellä.

Tämä puolustus myös piti, erityisesti alivoima toimi tänään mainiosti.

The Nikkari

Erityisesti ensimmäisessä erässä tuntui ettei hyökkäysaluueelle edes ollut tarkoitus mennä kuin korkeintaan kolmella miehellä.
Valmennuksella on kova luotto hyökkääjiin, kun kolmella hyökätään viittä vastaan. Turhan paljon se viisikko siellä kaukalossa venyy. Sitten onkin taas kiire omiin.
AV oli tosiaan vahvaa. 9 kakkosta on kyllä turhan paljon.

thnninen

Se on todella aivan liikaa. Tosin rehellisyyden nimissä ihan kaikkia noista en laita pelaajien syyksi.

Physical Edge

Espoo
En nähnyt peliä, työt haittaavat harrastustoimintaa. Laukaisukartta näyttää taas siltä, että Taposen nenän alla on saanut riehua ilman huolta puolustajista. Oliko noin myös katsottuna?

Juhaht

Oli. Jatkuvia merkkausvirheitä ja Sapkolaiset päästettiin kiipeämään ihan veskarin eteen. Ei vakuuttanut peli voitosta huolimatta.

thnninen

Halutonta kuraa siis tänään, mutta silti yllättää miten ajoitukset voivat olla jatkuvasti noin pielessä.

Ajatusta on, ihan selkeästi, mutta kaikki työ valuu koko ajan hukkaan kun ajoitukset ovat vakavasti pielessä.

Syötöt lähtevät myöhässä, liikkeet ovat väärin ajoitettuja, karvaus on myöhässä, mikään ei osu kohdilleen.

Tämän voi kuitenkin harjoittelulla korjata, toisin kuin asenteen.

The Nikkari

Ensimmäinen johtunee siitä, ettei pelitapaa malteta noudattaa, vaan haetaan sitä vapauttavaa syöttöä jatkuvasti helpon sijaan. Helpot vaihtoehdot sitten loppuvat, kun aikaillaan.

Väärät ajoitukset lienevät vielä tässä vaiheessa kautta OK, mutta liittyvät myös tuohon ensimmäiseen.

Karvaus myöhässä taas liittyy kahteen edelliseen, kun pelaa itsensä ulos tilanteesta ja viisikko venyy.

Lisäksi viisikon venyminen saa pelin helposti näyttämään siltä, että vaan kiekkoa lähimpänä oleva tekee duunia. Tämä johtuu siitä, että muut ovat niin hemmetin kaukana.

Vaikuttaa siltä, että hyvin sujunut harjoituskausi on avannut rotsit. Tätä varmasti ruokkivat vielä "väärin saadut" voitot kauden alkuun. Näissä otteluissa Taponen ja vastustajan heikko viimeistely sai tuloksen näyttämään hyvältä.

Muistan Blues-ajoilta yhden kauden alun, kun peli oli kuraa, mutta tulokset hyviä. Viiden-kuuden ottelun jälkeen tulikin sitten useampi tappio putkeen ja joukkue alkoi heräämään. Tuolloin materiaali ei toki ollut yhtä hyvä sarjaan nähden.

The Nikkari

Pikainen tilastokatselmus maanantaiaamuun.

Erikoistilanteet: YV 7,14 % ja AV 87,5 %
Ylivoima on ollut sanalla sanoen tehotonta. Ihan nätisti se pyörii, mutta on omaan siltään sen verran hidasta, että laukaukset blokataan tai ne tulevat sivusta. Tuolla kiekollisella taidolla on varaa parantaa rutkasti. Vertailussa muihin TOP-6 joukkueisiin ollaan aika pahasti takamatkalla. Kiekko-Espoo tarvitsee ylivoimamaalin tekemiseen 23 minuuttia ja 40 sekuntia ylivoimamaalin tekemiseen. Eli yli yhden erän verran. Ketterälle riittää 5.52 minuuttia ja kärkikuusikon toiseksi heikon joukkue, IPK, 10.09. Tässä annetaan aika paljon tasoitusta.
Alivoimalla kestetään 13.33 minuuttia ennen kuin soi omissa. Tämä on kyllä hyvä lukema. Toisaalta pikkukakkosia on otettu sarjassa viidenneksi eniten.

Aloitukset
Paras aloittaja on ollut Oula Kuure yli 70 % tehokkuudella. Muut aloittajat ovat onnistuneet 33 - 43 % tehokkuudella. Tähän voisi vielä pistää panoksia. On myös aika selvää, kenen pitäisi olla ottamassa tärkeät aloitukset.

The Nikkari

Taitaa tulla Kähylle kakkua. Toivottavasti keupalainen ei loukkaantunut pahasti.

Espoonmies

Sikäli mikäli viimekeuden linjalla mennään niin pari kolme peliä tulee. Ei näköjään pahasti loukkaantunut kun on taas kehissä. Eihän tuo raju tuuppaus ollut, mutta selästä ja ilmeisen huonossa tasapainossa olleeseen pelaajaan. Kyllä tuosta ulosajo on ihan oikea tuomio.

The Nikkari

Kohta 9 minuuttia taas alivoimalla tähän otteluun eikä yhtään blokattua laukausta. Ei siellä ihan veren maku suussa paineta.

Villanen livautti alivoimalla.

Huoltomies

Sm-Liiga, FPS, HPK
Tasaista vääntöä kaukalossa tänään . Karvan verran paremmin K-E liikuttaa kiekkoa ja jalkaa. Villaselta hiemo viimeistely tänään ja Elon lämäri oli maaginen. Lemberg kuittaa nopeasti Keupan tasoitusmaalin ja siirtää Espoolaiset 2-3 johtoon. Hyvä nippu Espoolaisilla tällä kaudella poikkeuksena puolustuksessa sekoileva Takkunen. Luokatonta on omanpään pelaaminen ja useimmiten omissa soi kun kaveri on kentällä. Rautiala pelaa varmaa hyvää puolustuspelaamista. Pitkästä aikaa mukavaa katsoa mestispeliä.

thnninen

Lienee aika selvää jo tässä vaiheessa että Hirso & McLean valmennuksella ei mennä yhtään mihinkään.

"Valmentajat" taitaa olla vaan pelaajien kavereita. Erityisesti Lehtosen ylimielinen surffailu on nyt tarttunut koko joukkueeseen.

Vittu mitä paskaa. Noin munatonta ylimielistä hiihtelyä en halua nähdä enää yhtään.

Vilttiin jos ei kiinnosta! Hirsolle kenkää jos ei pysty viltittämään!

Näitä pelejä ei nyt edes yritetä voittaa, ei tosissaan. Tuonne mennään vähän neppailemaan ja katotaan riittääkö se. EI SE SAATANA RIITÄ!

Espoonmies

Siltä se minunkin silmääni näyttää. Viisi peliä pelattu eikä oikein yhtään maalia ole tullut pelisysteemin seurauksena vaan kaikki on olleet enemmän tai vähemmän räkämaaleja tai yksilösuorituksia. Siis sellaisia maaleja, jotka syntyisivät ilman valmentajaankin näin kärjistettynä. Melkoista puskemista on peli. Kahdeksan pistettä on mun mielestä vähän yläkanttiin esityksiin nähden.

Ristimollo

Viisikko on ihan levällään eikä minkään valtakunnan pelisysteemistä tietoakaan. Kaikki maalit on joko yksilösuorituksia tai vastustajan virheitä. Hyökätään alivoimaisina ja kiekko päätyyn ja toivotaan toivotaan. Yksilötaidolla saatetaan välttää karsinnat tällä valmentaja duolla. Hirsolla ei pitkälle mennä.