Juhani Tamminen – Turusta Tokioon

  • 177 188
  • 1 447

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jari Viuhkola kutsui Petopodissa Tammista hyväksi hengenluojaksi. Se on helppo uskoa, ei tuollaisen kaverin alaisuudessa uskaltaisi pelata puolivaloilla. Projektivalmentaja.
Olen kuullut itsekin jutun missä eräs Kärppien divariajan pelaaja toteaa miten Tami oli tietyllä tavalla ihan helvetin raskas koutsi, mutta toisaalta kukaan muu ei saanut motivoitua niin hyvin jossain tiistai-illan räntäsateessa joukkuetta pelaamaan kuin game sevenissä konsanaan.
 

Eetska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tätä ketjua lukiessaan tulee mieleen, että Manu olisi siirtynyt liukkaammille jäille. On kieltämättä mukava lukea viestejä joissa kerrotaan ensimmäisiä muistoja Manusta.

Ehkä tässä muistelussa näkyy se kuinka tärkeä edellinen lukkoon laitettu ketju oli meille veljille.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Kaikki eivät itse asiassa tainneet tykätäkään siitä, kun Tami kritisoi ainakin 1997 kisoissa Suomen peliä. Hän kertoi viileästi olevansa siellä asiantuntijana eikä fanikerhon johtajana.
Kummolahan yritti aikoinaan estää Tammisen prinsiipit studiossa, koska Tami puhui liian suoraan. Yrityksen tasolle käsittääkseni jäi, myöhemmin MTV:llä (minkä UL kirjoitti olleen Kalen mieleen) Tamminen veti jo aivan toisenlaista roolia. Ari Mennanderin idea muuten, liekö mies miten pahasti velkaa Tamille nykyisin?
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Aikanaan se oli jippii tjsp, joka veti mm-kisojen aikaan Tamista aika kovaa parodiaa. Samaan animaatioon vedettiin mukaan Petteri Ahomaa, Sakari Pietilä, Matti Kyllönen ja oliko peräti Raimo Häyrinen...

Voi veljet, miten se oli toteutettu. Ne videoanimaatiot olivat todella upeasti toteutettu. Ja siitä on aikaa n. 20 vuotta ?
Tähän aikaan Tami oli urheilupiireissä arvostetumpi hahmo, kun ei vetänyt ihan jokaista juttuaan liian yli.

Jippii MM-2001 kiekkokaukalo (with Tami), osa 3
Jippii MM-2001 kiekkokaukalo (with Tami), osa 11

Loput osat Youtubesta ihan itse hakemalla.
 
Viimeksi muokattu:

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Muistan vieläkin, kun Tami tuli 22.4.2006 ottelun päätyttyä kättelemään ja onnittelemaan meitä kahta nuorta Kerhon fania HPK:n tuoreesta mestaruudesta.

Kyllä mä tällaisista hahmoista ja Tamin tyylistä pidän, vaikka välillä ei tiedä, että pitäisikö jutuille itkeä vai nauraa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kyllä minä Tamista pidän paljon. Kyllä tälläisiä persoonia pitää olla ja vaikka tuoreet muistot ovat Donia jne täynnä, niin kovat on aidosti meriitit taustalla.

Tami sai myös aikaan mahdottoman, kannatin liigakarsinnoissa niin perkeleesti Sporttia. Muistan olleeni Hanoi Rocksin jäähyväiskeikalla ja tarkastelleeni ensimmäisen (?) pelin tilannetta puhelimesta ja harvoin on jääkiekkopelin tulos tuntunut niin hyvältä kuin Sportin voitto Ässistä - Sport taisteli koko Mestiksen uskottavuuden puolesta. Ja vaikka valtava pettymys tuosta tulikin ja nousumalli meni vaikeammaksi, niin uskon tuon erinomaisen pelillisen haaston liigaseuraa vastaan auttaneen monissa kabinettikeskusteluissa kun pohdittiin, että nostetaanko Mestiksestä ketään jne

Kyllä olisi harmaampaa ilman Tamia.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Jatkoajassa on muuten 32 ketjua, jonka otsikkoon Tami on päässyt. Taitaa olla aivan ylivoimaisella kärkipaikalla tässäkin tilastossa?

Ps. Korjaan; 36 ketjua, jos käytetään sekä avainsanaa "Tamminen", että "Tami".
 

Barney

Jäsen
Kyllähän Tami on elämänsä aikana onnistunut monessa asiassa. Hän oli aikoinaan todella hyvä pelaaja ja sen jälkeen hän oli valmentajanakin hyvä. Jos mietitään myös erilaisia Suomessa nähtyjä jääkiekkostudioita, niin ainakin omissa papereissani kaksikkona studioisäntä Tapio Suominen ja asiantuntija Juhani Tamminen on ollut ehkä jopa kaikkien aikojen paras. Lätkähommien jälkeen hän myös onnistui oikeasti tekemään jonkun aikaa ihan hyvää tiliä tuolla koulutusbisneksellä. Kaikessa älyttömyydessään Tamin koulutuskeikat ovat voineet olla ainakin joskus vuosia sitten oikeasti jopa ihan toimiva ohjelmanumero jollekin työpaikan virkistyspäivälle. Sopiva sekoitus (tahatonta?) stand uppia ja motivointia.

Eihän noissa Tamin saavutuksissa ole mitään hävettävää, joten olisi mielenkiintoista tietää, että minkä takia hänen pitää aina lisätä lapinlisää noihin tarinoihinsa. Onko taustalla narsistiseen personaallisuushäiriöön liittyvä tarve patologiseen valehteluun vai onko Tami esimerkiksi kokenut itsensä aliarvostetuksi, minkä seurauksena hän on sitten pyrkinyt nostamaan itseään jalustalle? Tamin harmiksi nykypäivänä nuo jutut eivät menee enää samalla tavalla läpi kuin joskus 70-luvulla, sillä nykyään faktat pystyy aika nopeasti tarkastamaan internetistä.

Onhan Tami ehdottomasti onnistunut myös luomaan itselleen sellaisen brändin, joka on tehnyt hänestä yhden suomalaisen kiekkoilun mielenkiintoisimmista nimistä. Käytännössä jokaisella suomalaisella on joku mielipide Tamista ja onhan hän myös yksi kiistatta parodioiduimmista suomalaisista. Etenkin vanhemmalla iällä Tami on kuitenkin muuttunut paljon herkemmäksi kritiikille ja milloin on haastettu toimittajaa tappelemaan ja milloin suututtu verisesti formulaselostajalle. Tami on selvästi viime vuosina unohtanut yhden hänen tärkeimmistä prinsiipeistään "if you can't stand the heat, get out of the fucking kitchen".
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: McK

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen kuullut itsekin jutun missä eräs Kärppien divariajan pelaaja toteaa miten Tami oli tietyllä tavalla ihan helvetin raskas koutsi, mutta toisaalta kukaan muu ei saanut motivoitua niin hyvin jossain tiistai-illan räntäsateessa joukkuetta pelaamaan kuin game sevenissä konsanaan.

Eli Tamilla olisi töitä joukkueiden hengenluojana. Freelancerina ennen ottelua koppiin huutamaan ''Muistakaa, 95, 50, = 140, 90 = 10, NYT LOPPUU ODOTTAMINEN TÖITÄ TÖITÄ ANTAKAA MULLE TÖITÄ TÖITÄ. Sama molemmilla erätauoilla, ja ottelun jälkeen äkkiä pois kopista ennen kuin alkaa mailat ja kiekot lennellä Tamia kohti.

Onhan Tami karismaattinen hahmo, sytyttäjä varmasti, mutta raskas pitkässä juoksussa, kuten on kaikki nuo ''huutaja-koutsit''. Nykyaikana pärjää koutsit jotka saa vaatimustason esiin muilla keinoilla.

Tamihan tekee tai ainakin teki jonkin aikaa sitten töitä jonkinlaisena kiertävänä puhujana / motivaattorina yrityksille, ja siinä varmasti hyvä. Muistakaa 95, 50.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks

Tämä tuli linkattua vasta Alfatv ketjuun, mutta laitetaan se myös tänne. Tamin 50 min greatest hits-tyylinen haastattelu ja haastattelija on (lähes) yhtä kova Tami-fani mitä Tami itse!
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Hei sittenkin tännekin. Heideken-tyttönä sitä jotenkin kokee velvollisuudeksi hypätä ketjuun.

Itse olen sen ikäinen, etten pelaaja-Tamista liiaksi tiedä, paitsi ne saavutukset. Tami on tullut elämääni jotenkin viihteenä alusta asti, koska perheeni eräs jäsen väänsi tästä vitsiä jo hieman ysärin puolella. Kyseinen jäsen on ollut kova kiekon seuraaja aina, eli tietää kyllä tämän mestarin saavutukset. Minä itsenäisempänä en oikein osannut muodostaa uutta ja fiksumpaa kuvaa herrasta. TV:kin tarjosi esim. hauskan Se on siinä -ohjelman, josta muistan Janne Porkan erään imitoinnin. Eli ei, en vaan oppinut kuuntelemaan Tamia vakavasti ja olen pahoillani tuosta. Olisipa edes kuntavaalien aikaan pitänyt enemmän puheita, Turun asiat itseä kiinnostaa aina.

Onneksi taannoin kuuntelin Tapio Suomisen kirjan ja tuossa antoi kehuja myös Tamille liittyen 90-luvun kiekkolähetyksiin.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Varhainen tiistai , nyt jo Turun Kuusamakujan aamukahvin ja Ylen aamuteeveen äärellä!! Eilen paluu Kööpenhaminasta , jossa hienot synttärit uuden sukupolven ( Nicole, Alex & Rex ) ja heidän vanhempiensa järjestäminä!! Oli ilo olla vieraana paikalla ja meno kuin Monzassa silloin kun Keke , Häkkinen & k:nit olivat iskussa!! Paluu arkeen per heti, koska koulutusbusiness on kiivaimmillaan tähän aikaan vuodesta ja siksi Jaguar alle, läppäri kuntoon ja " ready to roll" !! Joten siinä yrittäjien ( ala Eurotam OY ) hengessä kaikille tsemppareille: " Have A Great Business Day" , Br Tami, Lion # 79, CEO Eurotam OY - vuodesta 1979 ja luottoluokitus sen mukaan kuin pelihommissa - 5 stars!! Keep rocking & have A Great Business Day" !!
 
Viimeksi muokattu:

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Nopeana kiusaamisvapaana ja asiapohjaisena analyysina:

- Nyt tiedämme miksi Tami on viettänyt hiljaiseloa muutaman päivän

- Huutomerkit ja väliviivat par excellence kunnossa

- Meno edelleen kuin Monzassa, kuten odottaa saattoi

- Koulutusbisneksen highseason edelleen päällä

- Tiedämmekö muuten mikä läppäri Tamilla on? Ei kai Yokophone läppäreitä valmista?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tiedämmekö muuten mikä läppäri Tamilla on?
Ainakin vielä toukokuussa voittajan merkki oli Lenovo.

Ei kai Yokophone läppäreitä valmista?
Yocostan tuotevalikoima näyttäisi olevan kotisivujen perusteella aika laaja ja ulottuvan pisuaarialtaan suojamatoista älypuhelimiin. Läppäreitä valikoimasta ei kuitenkaan vielä toistaiseksi löydy.
 
Viimeksi muokattu:

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Siis mistä nämä Tammisen tilapäivitykset ovat peräisin? Itse ainakaan en Facebookista tai Twitteristä löydä aamukuulumisia Kuusamakujalta kuin jostakin viime vuoden puolelta? Eikö vaan näy heinäkengille, vai missä vika?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siis mistä nämä Tammisen tilapäivitykset ovat peräisin? Itse ainakaan en Facebookista tai Twitteristä löydä aamukuulumisia Kuusamakujalta kuin jostakin viime vuoden puolelta? Eikö vaan näy heinäkengille, vai missä vika?
Tamin henkilökohtaisen FB-profiilin yksityisyysasetukset uusille postauksille on syystä tai toisesta napsahtaneet "vain kavereille"-tilaan tämän vuoden kesäkuussa. Tamin FB-sivulle ei puolestaan ole tämän vuoden puolella edes tehty uusia tilapäivityksiä. Myös Tammisen vanhemmat FB-profiilit, joita on jokunen, ovat viettäneet hiljaiseloa pidemmän aikaa.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Paluu arkeen per heti, koska koulutusbusiness on kiivaimmillaan tähän aikaan vuodesta ja siksi Jaguar alle, läppäri kuntoon ja " ready to roll"
Mahtavaa on se, että taas Tamilla business luistaa, kuin luistin aikoinaan TPS:n ykkösketjussa. Vieläköhän Tami on käynyt kalassa? Olisi mukava tietää mikä oli kalastuskauden lopullinen saldo.

Kirjoitin tämän silkkihansikkaat kädessä ja huopatossut jalassa.

edit. Take my word!! Nyt alkaa jo kylmä tulla, joten housua ja paitaa päälle.
 
Viimeksi muokattu:

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Tamin henkilökohtaisen FB-profiilin yksityisyysasetukset uusille postauksille on syystä tai toisesta napsahtaneet "vain kavereille"-tilaan tämän vuoden kesäkuussa. Tamin FB-sivulle ei puolestaan ole tämän vuoden puolella edes tehty uusia tilapäivityksiä. Myös Tammisen vanhemmat FB-profiilit, joita on jokunen, ovat viettäneet hiljaiseloa pidemmän aikaa.

Juhani on kuitenkin neljä viikkoa sitten käynyt tykkäämässä veli Ahomaan päivityksestä toisellakin profiililla(julkinen) joten eiköhä ne muutkin profiilit jossain käytössä ole, i assume!!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Juhani on kuitenkin neljä viikkoa sitten käynyt tykkäämässä veli Ahomaan päivityksestä toisellakin profiililla(julkinen) joten eiköhä ne muutkin profiilit jossain käytössä ole, i assume!!
Juu, ja taisi ihan tässä kuluvan vuoden kevään aikana antaa jollekin onnekkaalle kommentoijalle "Keep Rocking"-kehotuksenkin tuon julkisen FB-sivun kautta. Eli jonkinlaista aktiivisuutta on edelleen myös tuon kovimmassa käytössä olevan uusimman henkilökohtaisen FB-profiilinkin ulkopuolella, vaikkakaan varsinaisia tilapäivityksiä ei ole tainnut näkyä.

Toki kiekkohommissa Tami on luonnollisesti oppinut, että pitää aina pitää niin katsojat kuin vihollinenkin varpaillaan ja iskeä silloin kun sitä vähiten odottaa. Eli tuo huomioiden, en pitäisi mitenkään mahdottomana, että Lion #79 vielä jonain päivänä täräyttää meidän seuraajien iloksi jonkun päivityksen tuon julkisen FB-sivunkin kautta, silloin kun sitä vähiten odotamme.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Varhainen tiistai , nyt jo Turun Kuusamakujan aamukahvin ja Ylen aamuteeveen äärellä!! Eilen paluu Kööpenhaminasta , jossa hienot synttärit uuden sukupolven ( Nicole, Alex & Rex ) ja heidän vanhempiensa järjestäminä!! Oli ilo olla vieraana paikalla ja meno kuin Monzassa silloin kun Keke , Häkkinen & k:nit olivat iskussa!! Paluu arkeen per heti, koska koulutusbusiness on kiivaimmillaan tähän aikaan vuodesta ja siksi Jaguar alle, läppäri kuntoon ja " ready to roll" !! Joten siinä yrittäjien ( ala Eurotam OY ) hengessä kaikille tsemppareille: " Have A Great Business Day" , Br Tami, Lion # 79, CEO Eurotam OY - vuodesta 1979 ja luottoluokitus sen mukaan kuin pelihommissa - 5 stars!! Keep rocking & have A Great Business Day" !!
Näitä päivityksiä kannattanee hieman selventää, että jokainen tajuaa kyseessä olevan aito oikea päivitys Tamilta. Vaikka lainausboksiin tuo teksti. Muuten modesedät pian suuttuu tähänkin ketjuun.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Näitä päivityksiä kannattanee hieman selventää, että jokainen tajuaa kyseessä olevan aito oikea päivitys Tamilta. Vaikka lainausboksiin tuo teksti. Muuten modesedät pian suuttuu tähänkin ketjuun.
Tämä! Koska moderaattoreista tuskin kukaan kuuluu Tamin FB-ystäviin, siis voittajiin vaan ovat heinäkenkiä ja hiiriä.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara

Kyllä Tami sai asioita aikaan aikoinaan, tuossakin sanotaan selvästi että vain ja yksinomaan Tammisen ansiota oli, että maailman rikkain jääkiekkojoukkue Kokudo Keikaku vieraili Turussa vuonna 1988.

Tai siis maailman silloisen rikkaimman miehen joukkue. Sittemmin Yoshiaki Tsutsumin omaisuus on kuihtunut niin että hänet pudotettiin Forbesin miljardöörien listaltakin jo vuonna 2007.

Japanin jääkiekkobuumikin on ehtinyt jo hiipua, toki Tsutsumi oli vielä rahoissaan 90-luvulla ja väitetään hänen olleen yksi tekijä joka toi olympiakisat Japaniin kun Naganossa kisailtiin 1998.

Japanin miesten jääkiekkojoukkueen tie turnauksessa tosin tyssäsi alkulohkoon, jossa se hävisi Saksalle ja Ranskalle sekä pelasi tasan Valko-Venäjän kanssa. Yleisöä Japanin ottelut kuitenkin vetivät hyvin, esim. 2-5 tappiota Ranskaa vastaan todisti The Big Hat - areenassa 9930 katsojaa.

Epäilemättä yleisöä olisi ollut vähintään tuplasti jos Japanissa legendaariseen maineeseen edellisellä vuosikymmenellä noussut Tami Tamminen olisi vielä valmentanut Ranskan maajoukkuetta.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Huh, ehdin jo oikeasti huolestua. Tosin eipä tuo poista kaikkea huoltani, jota olen jo aiemmin ilmaissut palstaveljille ja -siskoille.

Veli korona ilmeisesti jo sen verran vähemmän huolettava asia, että matkailu onnistuu! Toki itsekin tutustun taas koulutuskeikkojen saloihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös