Kaikkien aikojen TOP3-ottelut, joissa olet ollut paikalla

• 48 997
  • 163

Gainer

Turun palloseura ja suomen maajoukkue
1999 en ollut paikanpaalla mutta katoin telkkarista. Niin ihana lerppu tippu ja vei TPS voittoon. Sitten maanantaina kassulle hameenlinnaan jossa oli tampereen ja hesalaisten kannattajia ja mina ainoana turkulaisena. SU yolla yhden aikaan "KOMPPANIA HERATYS Tatten ilmoitan TURUN palloseuran olevan taman vuoden mestari"

Se oli vaan niiiiin kivaa

fullkelson

HIFK
1. Suomi-Venäjä 1999, 20v. MM-finaali. Nikke Hagman ratkaisi jatkoajalla. Hjartwall areena ei ole ikinä revennyt samalla lailla.

2. IFK-Ilves, 3. SM-liigafinaali 1998
OJ sinetöi täydellisen playoffs-sarjan.

3. HIFK-Jokerit, vuonna -94, Tikin, Ruutun, Kurrin ja Selänteen ensimmäinen ottelu tuolloisen NHL Lockoutin aikaan. Veimme ottelun 3-2. Teki hyvää.

Erkenholt

TPS, TUTO, AIK
TPS-TUTO syksyllä 1974, 9-2.

Ei ehkä maailman tärkein ottelu, mutta ensimmäinen, jonka pikku Erkenholt näki livenä.

TUTO-REIPAS LAHTI, huhtikuu 1994, 8-3.

Toverit liigaan

TUTO-SAIPA, huhtikuu 1996, 1-2

Toverit ulos liigasta.

Tässä näitä. Olenkohan tullut vanhaksi, kun kaikki draamattisemmat tapahtumat tuntuvat sijoittuvan takavuosiin?

Edit: tungin vahigossa TOP3:n viisi ottelua.

Alabama Song

TPS
Re: Re: Kaikkien aikojen top3 ottelut joissa olet ollut paikan päällä

Viestin lähetti Morgoth
Ehdottomasti 1999 SM-liigan 3. finaali TPS-HIFK, johon tuon vuoden finaalisarja käytännössä ratkesi.
Kyllä, yksi kaikkien aikojen mieleenpainuvin jääkiekko-ottelu. Tätähän ottelua puitiin iltapäivälehdissä, tv:ssä ja ties missä kauhistellen jääkiekon väkivaltaisuutta. No joo, ja Bergin hmm. nyt kait sen voisi jo myöntää, polvitaklauksesta puhuttiin viikkokausia.

Se seuraava 4.finaali Helsingissä olikin sitten ihan tyhjänpäiväinen peli.

yyz

Jokerit, Team Korak, Tapanilan Erä
Kolme kovaa

1) Jokerit-TPS 4. finaaliottelu 1994.

Vikan erän puolivälin jälkeen peli oli vielä 0-2 ja näytti pahasti siltä, että joudutaan vielä matkustamaan Turkuun, jossa kyyti olisi ollut varmasti aika kylmää.
Sitten otti ketju Lind-Saarikoski-Törmänen vastuunkantajan viitan harteilleen, tasoitti ottelun ja käänsi hurjalla tsempillään pelin Jokereille.
Jatkoaika olikin sitten jo legendaarinen; Oton byyri ilmasta ohi hölmistyneen Rokaman ja halli repeää!

2) LA Kings-Winnipeg Jets muistaakseni tammikuussa 1994.

Näin kautta aikojen parhaimmat suomalaispelaajat eli Jari Kurrin ja Teemu Selänteen vauhdissa. Ottelu päättyi muistaakseni 4-4 ja molemmat taisivat tehdä tehot 1+1. Tätä matsia seuranneessa Anaheim-Jets matsissa Teemu loukkaantui (taisi mennä akillesjänne) ja joutui pitkälle sairaslomalle. Ensimmäinen livenä näkemäni NHL ottelu.

3) Mighty Ducks Of Anaheim-Chicago Blackhawks 1.2. 1998.

Todellinen Teemu-show; Blackhawks meni ensin 0-1 johtoon. Kariya tasoittaa Teemun syötöstä. Blackhawks siirtyy 1-2 johtoon. Kariya tasoittaa jälleen Teemun syötöstä. Tämän maalin jälkitilanteesta Kariya loukkaantui niin ettei päässyt Naganon olympialaisiin. Chicago menee jälleen johtoon 2-3. Teemu tasoittaa. Mennään jatkoajalle ja Teemu tekee 4-3! Temellä tehot 2+2 ja oli mahtaavaa olla suomalainen tuon matsin jälkeen.

Kaljami

Espoo Blues, Honka, Newcastle Utd.
Pahoittelut näin alkuun, että tulee vähän sovellettu top-3.

1) Ei näitä oikein voi laittaa järjestykseen, yksi tapahtuma tää oli mun mielessä:

1998 2. puolivälierä K-Espoo - TPS 6-0.
1998 3. puolivälierä TPS - K-Espoo 1-4.
1998 4. puolivälierä K-Espoo - TPS 2-1.

K-Espoo oli ensin hävinnyt runkosarjan vikan pelin Turussa luokkaa 5-0 tai 6-1, heti perään 1. puolivälierä turkulaisille 5-1. Sitten kelkka kääntyi: uskomaton 6-0 -voitto Matinkylässä, tuosta pelistä muistuu se, että Lundell vaihdettiin Leckliniin tai toisinpäin. Peli jatkuu, Espoon kapteeni, peruspuolustaja Teemu Sillanpää purjehtii laidasta läpi ja vippaa kiekon maaliin.

Turun reissu on matkapeleistä ylivoimaisesti mieleenpainuvin... Edellisestä sisuuntuneena turkulaiset aika voitonvarmoina, T.Lehterä-M.Palo iskee toisen erän loppusekunneilla 2-1-hyökkäyksestä 1-2-maalin, voiton ratkaisee puukäsi Tero Tiainen 1-3-kaapillaan yläkulmaan. Sellaisia "kerran elämässä" -onnistumisia että huhhuh (Tiainen ja edellisessä Sillanpään soolomaali)!

Matinkylän hallissa seisomalippuja myyty niin paljon, että väkeä oli istumapaikoille menevillä rappusillakin. Nyt tai ei koskaan. Tunnelma paras, mitä olen koskaan minkään lajin pelissä kokenut. Halli räjähti maaleihin ja laski sekunteja lopussa. Kovin espoolaisen kiekkojoukkueen saavutus tähän päivään mennessä.

2) 7.puolivälierä 2003 Blues-Tappara 1-2 ja.
Näin lähellä menestystä ei ole espoolainen kiekkojoukkue koskaan ollut. Koskaan en ole maalista riemuinnut niin paljon kuin Calounin viime minuutin 1-1-tasoituksesta. Tässä pelissä koki kyllä kaikki tunneskaalat. Suuren ottelun tunnusmerkki oli myös se, että se ratkesi todelliseen räkämaaliin.

3) Runkosarjan viimeinen peli, 21.3.1999 kevät Blues-Tappara.
Tulosta en muista muuten kuin että Blues voitti maalilla. Bluesilla, Tapparalla ja JYP:llä mahdollisuudet playoffeihin ennen vikaa kierrosta. JYP meni omassa pelissään menojaan ja varmisti sillä jatkopaikkansa joten joko Blues tai Tappara päättäisi kautensa tuohon peliin. Nelisen minuuttia ennen loppua Bluesin maalin johdossa Ikonen siirtää tuomarin mielestä tahallisesti Blues-maalia, rankkari. Tasapeli riittäisi Tapparalle jatkoon. J.Ojanen lähtee vetämään mutta Siekkinen torjuu ja halli räjähtää. Loppuminuutit Espoo kestää ja näin Blues on pudotuspeleissä, Tappara lomilla.

Murmeli

SaiPa, Vancouver Canucks
Tämä on kahden ensimmäisen osalta helppo, kolmatta piti miettiä.

1. Kauden 1995-96 kolmas liigakarsintaottelu TuTo - SaiPa, jonka SaiPa voitti 1-2 ja palasi Sm-liigaan viiden vuoden tauon jälkeen.

2. Kauden 1998-99 kolmas puolivälieräottelu Jokerit - SaiPa, jonka SaiPa voitti 4-5 ja eteni välieriin TPS:aa vastaan.

3. Tiukan taistelun jälkeen kauden 1998-99 toinen puolivälieräottelu Jokerit - SaiPa, jonka SaiPa voitti jatkoajalla 4-3 Juri Kuznetsovin maalilla sen jälkeen, kun Jokerit oli noussut viimeisellä minuutilla 3-1 -tappioasemasta tasoihin.

Sean #19

Tappara
1.) Kolmas välierä Tappara-TPS 2002. 1-1 tilanteessa jatkoajalle ja J Ojasen lämäri menee ohi TPS-vahti Norrenan. Hakametsä "räjähti" kun kiekko meni maaliin. Tohon aikaan oli muutenkin peleissä sähköä Jukan ollessa koutsina.
2.) Blues-Tappara 7. puolivälieräottelu 2003. Taas 1-1 tilanteessa jatkoajalle ja "turha hankinta" Lasse Jämsen ampuu kiekon verkkoon. Pelin jälkeen Tapparan pelaajat käveli hallista ulos fanien levittämää oranssia mattoa pitkin.
3.) Tappara-Jokerit kaudella 2000-2001. Torstai-ilta, pelissä mukavasti porukkaa ja vastassa runkosarjan ykkönen. Jokereiden syöksykierre tais alkaa tästä pelistä ja jatkua koko kevään. Tappara vei 5-0 ja Cote vs Haakana otti todella kovaa yhteen. Tappelun jälkeen Antti Törmänen veti tupella mahaan Jussi Tarvaista, jonka johdosta Sean O'Brien kävi tiputtaan Törmäsen.

80-luvulla en ollut vielä fani ja 90-luku meni vihkoon. Sen takia aika tuoreet muistot.

kiljander

Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
suomi-ruotsi maaottelut, ehdottomasti

- se surullisen kuuluisa (en ole päässyt vieläkään tapahtuman yli ja näen siitä painajaisia ;-))
- ja sitten se TODELLA hieno WC peli jonka Ruotsi lopussa harmillisesti tasoitta mutta tasuri riitti Suomelle jatkoon. Oli käsittämätön fiilis hallissa.

Jokerit, Suomen maajoukkue, altavastaajat
En ala kokoamaan top kolmosta, vaan laitan vain yhden matsin joka on ylivoimaisesti ylitse muiden (ja tämä lähinnä kuriositeettina siihen etteikö hartwall areenalla voisi koskaan olla tunnelmaa :P)

Vuoden 1998 alle 20-vuotiaiden MM-turnaus Suomessa, finaaliottelu Suomi-Venäjä. Venäjä johti viimeiseen erään lähdettäessä 0-1, mutta toisin kuin normaalisti, Suomen ylivoima toimi heti erän alussa ja Pasi Puistola tasoitti hirmulämärillään. Näihin lukemiin myös jäätiin erän päätteeksi, ja jouduttiin jatkoajalle. Yleisön keskuudessa oli hieman epäselvyyttä siitä, kuinka pitkänä jatkoaika pelattaisiin; 10, 15 vai 20 minuuttia. 10 minuutin jatkoaika sai eniten kannatusta, mutta kun jatkoaika eteni ja tuo 10 minuutin krouvi ohitettiin alkoi jännitys vain lisääntyä tämän epätiedon myötä. Ja sitten, noin 13 minuutin kohdalla (mitä ironiaa!) Suomen tehokaksikko Jokinen-Hagman pääsi vastahyökkäykseen, jonka tuloksena kiekko kimposi lopulta Pikku-Hakin jostakin epämääräisestä ruuminosasta maaliin. Halli repeää huutoon, minä muiden mukana, ja Suomi on maailmanmestari!

Vaikka kyseessä oli junnujen peli (tai ehkä juuri siksi) jäi tuo hieno jatkoaikavoitto ainakin toistaiseksi omaksi kaikkien aikojen pelikseni.

p.s. Huomasin muuten tuossa yllä saman matsin, kyseessä oli siis todellisuudessa juuri -98 kisat jotka pelattiin 97-98 vuodenvaihteessa.

Tätä listaa lukiessa pitää ottaa huomioon, etten ikinä ole nähnyt yhtään maaottelua ja SM-Liigapelejäkin jotain 20-30.

Mutta Top 3, vai?

1) Lukko-Ässät 0-3 pronssiottelu 95. Ensimmäinen koskaan näkemäni liigapeli, Ässät voitti pronssia ja tunnelma oli "hieman" erilainen kuin aiemmin näkemissäni 2. divisioonan peleissä.

2) Kärpät-Ässät syksy 2004. En muista paljonko loppulukemat oli, jatkoajalla kuitenkin Ässät voitti. Oli pikkusen hiljasta porukkaa Kärppien fanibussissa pelin jälkeen.

3) Kärpät-TPS kevät 2004 ratkaiseva finaali. Sain lipun+matkat lahjaksi tuohon peliin ja kyllä se ihan hienoa peliä olikin. Kärpät voitti mestaruuden ja halli sekosi. Itse en juuri juhlinut, aivan sama joukkue mikä SM-liigan voittaa, jos se menee näihin neljään kaupunkiin (Oulu, Tampere, Turku, Helsinki). Toivottavasti HPK voittaa liigan tänä vuonna.

Lawless

HIFK
Viestin lähetti jounster
Ja kaikista hienointa oli, kun Ruuttu verta vuotavana olisi halunnut keskustella asiallisesti Sami Wahlstenin kanssa, joka lähti karkuun. Ruuttu sitten repi (ainakin melkein) Jokerien lakanan matkalla pukuhuoneeseen ja seuraavana päivänä lehdessä luki Ruutun kommentti "Pääasia, että voitimme Jokerit".

1. Mestaruus '98. Kyllä se on niin hieno hetki, että voittaa kaikki muut. Ei sitä voi sanoin kuvata.

2. HIFK-Tappara 21.9.2002 (7-7). Tämä on niin eriskummallinen ottelu, ettei se unohdu ikinä. 0-6-tappioasemasta 7-6-johtoon, enpä muistaakseni ole koskaan vastaavaa nähnyt.

3. TPS-HIFK, 3. loppuottelu 1999. Takkiin tuli, mutta matsi oli täyttä sotaa, niin katsomossa kuin kaukalossakin. Hieno fiilis!

Tuossa nyt joitakin, mitä muistui mieleen...

Polliisi

#28
Vaikea päättää, mutta listataan nyt vaikka nämä kolme:

1. 11.04.04 Kärpät-TPS

63:55 taisi Raksilan pelikello näyttää silloin, kun Vallin teki sen maalin. Aivan uskomaton fiilis. Ottelun tapahtumista en muista kyllä yhtään mitään, kentällä tapahtuneista asioista vain Vallinin tuuletukset ovat jäänet mieleen. Joku dvd pitäisi joskus hankkia.

2. 11.04.00 Kärpät-Pelicans

Me noustaan SM-liigaan. Fandul ja Nikke taisivat ainakin tehdä maalit. Hallissa oli varmasti ainakin 10 000 ihmistä ja aivan uskomaton tunnelma, taas.

3. 14.9.00 Kärpät-TPS

Jostain syystä tämä on jäänyt erittäin hyvin mieleen. Kärppien ensimmäinen liigaottelu yli kymmeneen vuoteen. TPS meni aina johtoon ja Kärpät onnistui jotenkin tasoittamaan. Lerssi teki kolme kassia ja viimeinen taisi tulla noin 15 sekuntia ennen loppua. Joku Tepsin ruotsalaispakki kierrettiin aivan täysin, taisi olla Tallinder tai Elofsson tai joku.

Divarimatseista mieleen ovat jääneet se TuTo-ottelu ja joskus 99/00 kaudelta kai joku Kärpät-Hermes, Taubert ja Virtanen ottivat matsia. Viime kaudelta se ratkaiseva välierä IFK:ta vastaan. Bäckström loukkaantuu ja Rinne joutuu maaliin. Jatkoajalla ensiksi IFK:n ylivoimahyökkäys ja sitten heti perään Kärppien vastaisku. Lievers tekee maalin ja finaaliin mennään.

smasa

Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
1. MM-kotikisat 2003 ja jatkolohkon ottelu Saksa-Itävalta. Oli "lämmittelyottelu" ennen myöhemmin ollutta Suomen peliä. Jotain 12000 katsojaa paikalla ja uskomaton fiilis, varsinkin Saksan fanit pitivät tunnelmaa yllä. Saksa taisi voittaa 3-0.

2. Huhtikuu 1999 ja SM-karsinta, Pelicans-KalPa Lahdessa. Taisi halli olla tuolloin täynnä, hieno tunnelma, lähestulkoon ringside-paikat ja voittokin tuli 3-1. Seuraavassa pelissä Pelsut nappasivat Niiralan montussa liigapaikan.

3. Syksy (?) 1998, Jokerit-SaiPa Hjartwall-Areenalla. Itse peli ei ollut kovin kummoinen ja päättyi 2-2, mutta ensimmäinen kerta Areenalla on aina ensimmäinen kerta. Vähän niinkuin pyhiinvaellus.

Wiltord

HIFK

Ja eikös tässä pelissä Jokereiden Wahlsten(?) lyönyt aloituksessa mailallaan Ruuttua kasvoihin. Oli melkoinen näky, kun yltä päältä verinen Ruuttu yritti ottaa Wahlstenia kiinni, joka luisteli karkuun.

gege dA mAn

K-Laser
Kaksi peliä oli helppo rankata kärkeen, mutta kolmas oli jo vaikeampi.

1. Jokerit - TPS 3-2 ja. 4.finaali 1994

Ikimuistoisin matsi koskaan. Finaalisarja katkolla Jokereille. TPS johtaa peliä 2-0, muistaakseni kahden erän jälkeen? Lopulta Jokerit kirii tasoihin, en tosin muista ketkä maalit tekivät. Jatkoajalla legendaarinen Janeckyn "pesislyönti", kiekko maalin, juhlat voivat alkaa ja loppu on historiaa.
Itse näin ottelun alta 10-vuotiaana, mutta vielä sen muistaa, ainakin jotenkin.

2.Suomi - Venäjä Nuorten MM-finaali 1998

Täpötäysi Hartwall Areena kannustaa Suomea kovaäänisesti. Peli menee jatkoajalle. Superketju Somervuori - Jokinen - Hagman ratkaisee pelin. Hagman tällää ja halli räjähtää. Hienot kisat saivat loistavan päätöksen. Tuli muuten seurattua kaikki Suomen matsit, jotka pelattiin Hartwall Areenalla, kun ilmasiksi pääsin sisään.

3. TPS - Kärpät 5-0 3.finaali 2004

Ensi kertaa pk-seudun ulkopuolella matsia katsomassa. Vaikka ei Jokerit pelannutkaan, niin matsi oli ikimuistoinen. Halli ääriän myöten täynnä, turkulaiset valmistautuneet näkemään viimeistä kertaa TPS:n kyseisellä kaudella ja oululaiset valmistautuneet Aurajoessa uintiin. TPS oli kuitenkin murskaavan ylivoimainen pelissä ja Kärpät oli statistin roolissa. A.Aalto taisi tehdä hattrickin pelissä ja oli muitenkin kovassa kunnossa. Fiilistä matsissa oli paljon ja muutama aaltokin kiersi hallia.

Carsten

TPS
Viestin lähetti yellow
1. Lukko- Jokerit 1994: Lukko nöyryytti Selänteellä ja Kurrilla vahvistettuja narreja 4-2. Mieletön meininki Äijänsuolla.

Tähän liittyy muuten hauska jäynä: Narrien pukuhuoneen ikkuna oli jätetty auki. Ulkona oli tuona iltana varmaan yli 10 astetta pakkasta ja pukuhuone muistuttikin pakastinta. Selittänee osan änärimiesten kankeudesta tuona iltana. Mahtoi jätkiä vituttaa! =)

Carsten

TPS
Viestin lähetti gege dA mAn

Tämä on ikävin jääkeikkomuistoni ikinä! Olin todella nuori tuolloin enkä tietenkään katsonut peliä paikanpäällä, mutta oli se televisiostakin nähtynä vaan niin hirveää, niin hirveää. Maalihan taisi olla aika kyseenalainen. Mailahan taisi käydän AIKA korkealla. Kerrassaan kuumottava juttu. Koulussa asiasta vaahdottiin vielä kuukausienkin päästä. Pihapeleissä korkeat mailat otettiin tuon jälkeen tarkasti pois..

Oma paras muistoni on ihan eka lätkäpelini n. vuonna 91. Peli oli TPS-Lukko ja tulin halille minuutin myöhässä. Samalla hetkellä kun astuin lehterille teki TPS maalin ja halli räjähti. Minä olin myyty pikkumies.

Henkka

Liiga, NHL, CHL, SHL
1. HPK-Tappara, 5. välierä 2003

Kerho ekassa erässä johtoon 1-0 ja ylimielistä vittuilua erätauko-oluella Kerho-faneilta. Tokassa erässä Tappara löi Rautakorpi-vaihteen neloselta kutoselle ja Kerho putosi kelkasta, 1-3. Ei enää vittuiltu erätauko-oluella. Viimeinen erä hurjaa Kerho-myllytystä, mutta Tuulolan kavennuksesta huolimatta voitto kotiin. Mahtavalle ottelusarjalle mahtava päätös. Vieläkin on kirkkaassa muistissa ne jatkoajan analyysit, miten "Kerho tulee kävelemään Tapparan yli". Ei kävellyt.

2. Blues-Tappara 3. puolivälierä 2003

Otteluvoitot 2-0 Bluesille ja itse ottelukin oli jo Bluesin 2-0 johdossa. Haudan partaalta Marusakin ja Tarvaisen maalilla jatkoajalle, jossa Tarvainen ratkaisee ottelun. Tästä alkoi nousu kohti mestaruutta. Tappio tästä ja historia olisi aivan toisenlainen.

3. Saipa-Jokerit 1. ja 2. puolivälierä 1998

Ylimielinen Harkimo päätti antaa otteluohjelmassa "tasoitusta" ja järjesti SaiPalle 2 kotiottelua ottelusarjan alkuun perjantai- ja lauantaipäiville. Areenassa kun oli taitoluistelun MM-kisat. Tämä oli virhe. SaiPan seisomakatsomon kotihurmoksessa ottelut kääntyivätkin 2-0 SaiPalle ja tiistaina Saipa niputti Jokerit Areenassa suoraan 3-0. Koskaan en ole ollut vastaavan huutomyrskyn keskellä ja tietysti sympatiat SaiPan puolella. Maalikuninkuuden 38 runkosarjamaalilla voittanut Saarelan pullaranne teki näissä otteluissa yhteensä 0 maalia.

EDIT:

Korjataanpa tuo SaiPa-Jokerit -vuosi oikein.

finboy

Tampa Bay Lightning Saipa Tappara
Colorado Avalanche-Tampa Bay Lightning maaliskuun 7.s 2003

Colorado pyoritti avauseran ihan miten halus ja meni 3-0 johtoon. Bolts kuitenkin tuli takas ja voitti 4-3, Fopalta palo pinna taysin. Sen pelin jalkeen alkoi usko paasysta pleijareihin varmasti.

Philadelphia Flyers-Tampa Bay Lightning huhtikuun 23's 1996

Eka Play-off matsi, vaikka havittiin oli tunnelma aivan uskomaton. 28183 katsojaa ja taitaa olla vielakin suurin yleisomaara sisalla pelatussa ottelussa.

Saipa - Kalpa Muistaakseni 86 kaudella

3'een eraan mentaessa Kalpa johti 1-5, meidan takana oli joukko Kalpa faneja jotka tietysti aukoivat paatan minka kerkisivat. Saipa kuitenkin tuli tasoihin ja ohi ja latas kiekon verkkoon 5 kertaa paatos erassa ja voitti 6-5

Johto

Lukko
Hmmm, näitä on aika paha listata mihinkään järjestykseen, mutta laitetaan nyt muutamia otteluita jotka tulevat heti mieleen:

Lukko-Ässät 10-3 (kausi 99-00):

Lukko oli ottelussa musertavan ylivoimainen. Peli oli 14 minuutin jälkeen 5-0 ja Lukon neloskenttä iski ottelussa muistaakseni 6 maalia. Jokke Heinänen teki hattutempun entistä seuraansa vastaan ja sitä rataa.

Lukko-Jokerit 1-0 (playoff 99-00):

Eepi Hämäläinen iski alivoimalla läpiajonsa päätteeksi ottelun ainoan maalin ja Lukko aloitti puolivälieränsä voitolla. Seisomakatsomoon sai mennä n. 1,5 tuntia ennen ottelun alkua, jotta sai haluamansa paikan.

Lukko-Kärpät 5-4 ja. (liigakarsinta 90-91):

Kärpät johti ottelua toisessa erässä jo 0-4, kunnes alkoi Lukon kiri. Esa Keskinen iski Lukon avausmaalin ja Matti Forss tasoitti ottelun kolmannen erän lopulla. Jatkoajalla Toni Porkka iski sitten lämärin yläkulmaan ja Lukko voitti 5-4. Myöskin Kärppä-fanit jäivät siihen aikaan n. 10-vuotiaan Johdon mieleen, koska heillä oli mankat mukana ja he soittivat "Kärpät on rautaa" tai jotain vastaavaa biisiä erätauoilla:)

Juhaht

Kiekko-Espoo
Pitkälti samojahan nämä kai kaikilla espoolaisilla tuntuvat olevan. En tee poikkeusta, sillä:

1) Blues-Tappara, Se seitsemäs pleijarimatsi.

- Kaikkien jossittelumatsien äiti. Jos ja jos. Jos Blues olisi sen jatkoaikamaalin tehnyt, olisi Espoossa juhlittu vähintään mitalia, ehkäpä jopa.... No, se joukkue ja sen henki oli uskomaton, toivottavasti joskus nähtäisiin samanlaista.

Koskaan en ole matsissa kokenut niitä fiiliksiä, joita tämän matsin loppuhetkillä koin. Sarja oli tasan 3-3 ja Tappara johti peliä 0-1 aivan loppuhetkillä. Viimeinen minuutti on jo käsillä ja tuska on valtava. Kuin ihmeen kaupalla Luikeroiden kuningas, Jan Caloun, iskee kiekon Lehdon ohi, enkä muista seuraavista minuuteista juuri mitään. Sen muistan, ettei tippa ollut näistä silmistä kaukana, sillä sellainen tunnelataus pääsi tuon tasotuksen jälkeen purkautumaan.

Kun jatkoajalle lähdettiin, istuin koko erätauon lähes kirjaimellisesti paskat housuissa katsomossa. Jalat eivät kantaneet, sillä niin paljon oli kyseessä. Voimat palautuivat kuitenkin suht nopeesti Myllyksen imaistessa käsittämättömällä tavalla Jämsenin löysän vedon. Tappion katkeruutta kasvatti eksponentiaalisesti se, että Tappara marssi aina mestariksi saakka. Jos olisi käynyt toisin... Jos. No, tällaista on urheilu. Tapparan tie vei mestaruuteen ja meidän kahteen sysimustaan, tuskan täyttämään katastrofikauteen.

Vaan ehkä vielä joskus.

2) K-Espoo vs TPS ´98

- Huikea sarja kaikenkaikkiaan. Muistikuvat ovat jo pitkälti hämärtyneet, mutta hienoahan tuo oli.

3) K-Espoo-HIFK ´94 (?)

- Uusitun Matinkylän ensimmäinen ottelu, jonka Kiekko-Espoo voitti 4-2. Viimeinen tehtiin tyhjiin, tekijänä muistikuvien mukaan Juha Ikonen. Hieno matsi, meikäläinen aivan fiilareissa. Tuolloin kiekko ja Kiekko-Espoo varsinkin tuntuivat munaskuissa hitusen eri intensiteetillä kuin nykyään. HIFKin voittaminen tuntui tuolloin todella hienolta. Vaikka siinä on edelleenkin normimatsia enemmän tunnetta, on se nykyisin kuitenkin vain joukkue muiden joukossa.

Kaikenkaikkiaan on tavallaan sääli, että omalta kohdalta on tuo tunnepuoli ajoittaisia pilkahduksia lukuunottamatta päässyt lähes täysin katoamaan liigakiekkoilusta. En suostu uskomaan, että pääsyynä olisi oma ikääntyminen, heh, vaikka silläkin varmasti merkitystä on. Liiga ei vain tuotteena, suljettuna sarjana perversseine pleiohvien irvikuvineen, oikein enää iske samalla tavalla. Jotain tarttis tehrä ja toivottavasti tehdäänkin.

Torsti

Tappara
Aina tylsä Tappara on onnistunut jättämään mieleen melko monta ottelua. Tässä kolme mainittua:

Viestin lähetti bwo
Kausi 1995-96 Tappara -TPS 4-3 (ja.)
Tappara oli 50 sekuntia ennen loppua 1-3 häviöllä, mutta käänsi pelin viime sekunnilla Timo Jutilan siniviivarannarilla ja lopulta Pave Oijennuksen jatkoaikakaapilla.

Viestin lähetti Sean #19

Ensimmäinen noista oli kyllä käsittämätön nousu. Muistaakseni kyseessä oli kausi, jolloin annettiin aina kotona eteen pari kolme maalia vieraille viimeiseen erään ja sitten tultiin takaa ja monesti vielä ohi.

Tuossa Tappara-Tps -välierässä paloi totaalisesti kiinni kolmannessa erässä ja huusin koko jatkoajan jokaisesta tilanteesta, jossa Tepsin pelaaja koskikin Tapparan peleejaan tai Tapparan pelaaja kaatui (vaikka vastustajaa ei olisi ollut lähelläkään). Sitten lopulta tuli "Ojaaaaaasen Jaaaannneee!!!". Tuo ihana videoklippi löytyy koneelta ja aina välillä pitää herkistellä.

Tappara-Jokerit -matsissa haettiin asetelmia tuleviin pudotuspeleihin (muistaakseni). Tarvaisen rankkarimaali, kolme tappelua (joista kaksi tasaväkistä, yksi melko yksipuolinen), ennustin Variksen loukkaantumisen jne.

Muita mainitsemisenarvoisia ovat 3. välieräottelu ilmeisesti 2001, kun Tarvainen upotti jatkoajalla Ilveksen. En ole kuullut Hakametsän koskaan paukahtavan niin kovaan meteliin, ainakin siltä tuntui. Taisi tulla vielä Tapparan tahtokavennus aivan ottelun loppuhetkillä.

Tappara onnistui joskus Korven Ranen aikaan sössimään Ässiä vastaan 5-0 johdon kolmannessa erässä 6-5 tappioksi. Se vitutus jäi vain mieleen. Ja kuinka alkoi kahden Ässämaalin jälkeen tuntua, kuinka nyt tulee noutaja.

Myös Ässiä vastaan on noustu 0-5 tilanteesta melkein erän aikana. Mitä nyt puoli sekuntia jatkoaikasummerin jälkeen Ässät lirutti maalin.

HIFK-Tappara 200x 7-7? En ollut katsomassa, mutta koneelta kuuntelin selostusta. Hirveä teurastus 6-0:aan ja soitin kaverille, että vielä onnistutaan tää kuseen. Onneks Ruutu heitti sit omiin, että päästiin tasoihin. Olis ollu varmaan aikamoinen matsi.

EDIT: vähän noita lainauksia.

TeePee

Sympatiat menee kaakonkulmalle
1.
kauden 95-96 kolmas liigakarsintaottelu TuTo-SaiPa Elysee Areenalla. SaiPa voitti 1-2 ja palasi pitkän tauon jälkeen takaisin SM-liigaan. Hetki jota oli odotettu pitkään ja joka välillä oli tuntunut vain kaukaiselta haaveelta oli totetunut. Upea fiilis! Liikuttava hetki.

2.
kauden 98-99 kolmas puolivälieräottelu Jokerit-SaiPa Hartwall Areenalla, SaiPa voitti 4-5. Huikean ottelusarjan päättänyt peli, päätykatsomon keltainen meri oli hieno näky. Tätä matsia kelpaa muistella play offiin pääsyä odotellessa.

3.
1995 MM-finaali Suomi-Ruotsi Tukholmassa. MM-kulta on aina MM-kulta ja kun loppuottelussa kaatuu Ruotsi ja vielä sen omalla maaperällä, niin voi pojat! Ja ne Ville Peltosen maalit, upeita muistoja. Hieno peli mutta ei kuitenkaan yllä "oman joukkueen" tähtihetkien ohitse, eikä edes rinnalle.

muita lähelle TOP 3:a pääseviä;

84-85 SM-liigan karsintasarjan ottelu SaiPa-KalPa, tilanne kahden erän jälkeen 1-5 ja ottelu SaiPalle lopulta 7-6! Siinä oli liigasta lähtö lähellä... Sputnikit pelasti tuolloin muuan Kari Tuiskula.

81-82 1.Divisioonan karsintasarjan uusintaottelu Valtit-Ketterä Varkauden Kämärillä, voitto vieraille 2-10! Ikimuistoinen ilta ulkojäällä Varkauden pimenevässä illassa, satojen vieraskannattajien tukema nuori ja nälkäinen Ketterä taisteli itselleen nousun ensimmäistä kertaa maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Ensimmäinen vieraspelireissuni, oli siinä nuorelle pojalle ihmettelemistä.