Tunnelma HIFK:n kotiotteluissa ja siihen liittyvät asiat

  • 1 081 494
  • 4 627

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"Runkkareista laulaminen tai huutaminen julkisesti yleisötapahtumassa " - Aiheuttaa lähinnä myötähäpeää.

Kannusta omaa! Brändi on toisia kunnioittava. Meteliä ja menoa pitääkin olla, mutta IFKn tyylille pitää jättää tilaa. Alatyylinen katsomokulttuuri ei kuulu HIFK-fanin valikoimaan. Me olemme muita parempia.
 

Röda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Möyrivä IFK
"Ei narrit eikä klubirunkkarit" ja "40-vuotta muovia, sata vuotta huoria". Jos näiden ilmaisuiden takia aletaan vaatimaan Kingien pysymistä pois Nordikselta luomasta tunnelmaa, niin kyllä ainakin minä ihmettelen suuresti. Joo tiedän, ettei tässä ketjussa varsinaisesti (ainakaan vielä) tämmöistä ole vaadittu, mutta aika montaa tuntuu hiertävän nuo chäntit kovastikin. Omasta mielestä vastakkainasettelu on urheilussa aivan keskiössä herättämään tunteita ja luomaan fiilistä. Ei nuo veisut varmaankaan maailman kauneimmat/fiksuimmat -chäntit kilpailussa kauhean hyvin menestyisi, mutta ovat kyllä aika pienessä roolissakin mitä esimerkiksi eiliseen kannustukseen tulee.

Omissa papereissa nuo ovat lillukanvarsia isommassa kokonaisuudessa. Itseäni on ainakin jo todella pitkään vaivannut Nordiksen aneeminen tunnelma valtaosassa kotipeleistä. IFK:n vahvuus tunnelman osalta verrattuna moneen muuhun on se, että ns. tuulipuku katsojat lähtevät hyvin messiin ympäri hallia taputuksiin ja satunnaisiin yhteishuutoihin. Kuitenkin valtaosan ajasta halli oikeastaan kumisee hiljaisuutta eikä suurta ja äänekästä "päätykatsomoa" capoineen vaan ole ollut. Tähän vastaus on Stadin Kingit. On ääntä on tifoja on massaa, futiksen puolella monesti mieletön meininki! Miksei tätä olisi mahdollista siirtää myös Nordiksen puolelle sopimalla asioista? Meidän rakas IFK molemmissa lajeissa. Mitä voisikaan syntyä tunnelman puolesta Nordikselle, kun tämä porukka olisi piiskaamassa ääntä minuutista toiseen ja tavisporukka lähtisi tunnetusti hienosti mukaan taputuksiin ja muuhun. Koko tunnelmallinen halli olisi mukana. Uskoakseni tämä olisi jotain poikkeuksellisen kaunista 6500-8200 katsojalla (rajoitusten päätyttyä).

Summa summarum: Jos mulle lyödään vaihtoehdoiksi Nordiksen tunnelma ilman Stadin Kingejä ja muutamaa rumia sanoja sisältävää chänttiä, tai Kingit mestoilla pitämässä ääntä eiliseen malliin ja tulevaisuudessa entistä parempaa rajoitusten poistuttua, mutta muutamalla rumalla chäntillä, on itselleni valinta liikuttavan helppo. Hyväksyn tottakai, jos joku haluaa valita toisin!
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Mitenhän mä kirjoittaisin näistä chantti-asioista ilman, että kusisin kenenkään muroihin? No, kokeillaan, vaikka luulen, että se ei mitään muutoksia saakaan aikaan.

Olen ehdottomasti elävän katsomokulttuurin puolesta. Mielestäni on todella hienoa, että nuoriso on taas vallannut Nordiksenkin katsomot ja tuonut innostuksen mukanaan. HIFK tarvitsee sitä, Nordis ja me vanhat kääkät tarvitsemme sitä. Ymmärrän myös, että katsomokulttuuri muuttuu. Mutta ymmärrän myös sen, että lätkä-HIFK:lla on perinteitä, joiden ei tarvitse muuttua, koska ne toimivat edelleen lätkäkatsomossa sellaisenaan. Meillä on todella paljon vanhempaa kaartia katsomossa, jotka ovat uskollisesti istuneet kaikki HIFK:n paskatkin ajat ja uusineet aina kausikorttinsa, vaikka edellinen kausi on ollut paskaa täynnä. Näiden ihmisten joukossa on paljon stadilaisen urheilukulttuurin kannattajia yli eri lajien seurarajojen. Ymmärrän sen, että futiksessa on erilaiset kuviot ja siellä on vastakkainasettelua wanhassa kunnon derby-hengessä ja sinne suotakoon. Se meiltä nykyisin lätkän puolelta puuttuu, ikävä kyllä.

Jos futiksen puolella lauletaan Klubi-runkkareista, sen voi jotenkin vielä ymmärtää kuuluvaksi pelin henkeen. Mutta HIFK:n viime vuosikymmenten futishistorian tuntien, sitä vihaa ei vain voi sellaisenaan siirtää lätkäkatsomoihin. HIFK:lla on paljon kannattajia, jotka eivät koe HJK:ta ja HIFK:ta toisiaan pois sulkeviksi seuroiksi. Tiedän monta henkeen ja vereen HIFK:ta lätkässä kannattavaa ihmistä, jotka futiksessa ovat valinneet aikoinaan HJK:n futisseurakseen, koska vaihtoehtoja ei ihan hirveästi ole ollut. Ja tosifanin rotsi ei käänny. Vai kääntäisikö täällä joku oman fanitakkinsa?

Ymmärrän senkin, että Kingit ovat ennen kaikkea futisfaneja ja heillä on oma kulttuurinsa. Mutta Nordiksella vuosikymmenet käynneillä on myös oma kulttuurinsa ja siihen kulttuuriin kuuluu nimenomaan omien kannustaminen, ei niinkään vastustajien mollaaminen. Toki vastustajlle vinoilevia chantteja on ollut myös lätkän puolella. Itse toivoisin, että Nordiksella hoilattaisiin omien fanien toimesta vain HIFK:n nimeä, ei minkään muun jengin. Tarvittaessa pelin aikana voidaan laulaa vaikka vastustajan jonkun pelaajan nimeä, jos se pelinkuvaan sopii. Tilannekomiikkahan on parasta. On kuitenkin tosi kiusallista katsoa, kun HIFK:ta sydänverellä kannustava fani ei koe voivansa osallistua tiettyihin chantteihin siksi, ettei voi allekirjoittaa niiden sisältöä vaikkapa siksi, että oma futissuosikki on HJK. Ajat toki muuttuvat, mutta on hyvä muistaa, että HIFK:n kannattaminen futiksessa on verrattain tuore asia. Nyt siihenkin voidaan jo syntyä, mutta 95% HIFK:n kannattajille se ei ole ollut vaihtoehto. Ja sitäkin pitäisi voida kunnioittaa. Kun meillä on paljon hyviä ja mukaansa tempaavia chantteja muutenkin, ehkä voisimme harkita, että yhteisen edun nimissä emme laulaisi Nordiksella niitä chantteja, joihin moni ei koe voivansa osallistua? Kun samaan aikaan kehumme ja korostamme perinteitä, tuntuu erikoiselta, että emme kunnioittaisi omia perinteitämme lätkän puolella.

Muutenkin Nordiksella on se hieno piirre, että kannustukseen lähdetään mukaan joka puolelta hallia. Parhaiten se onnistuu lyhyillä IFK-chanteilla. Tämä on voimavara joukkueelle ja tätä traditiota pitäisi muistaa vaalia, koska se on ainoa keino pitää se hengissä. Sekin on perinne. On hienoa, että Kingit ovat katsomossa, mutta siellä on myös tuhansia muita. Lätkä ja futis ovat muutenkin lajeina ja tempoltaan hyvin erilaisia, jolloin tietyt chantit, jotka toimivat futiskatsomossa, eivät toimi lätkäkatsomoissa. Ja varmasti myös päinvastoin. Itse toivon sopivasti erilaisia variaatioita kannustamiseen ja capoilta pelisilmää, mitä milloinkin chantataan. Esim. tänään ei kuultu kertaakaan kunnolla raivoisaa IFK-IFK-IFK-huutoa. Ja se kyllä kuuluu hyvinkin olennaisesti Nordikselle, koska se saa aikaa liikehdintää koko hallissa ja joukkue saa siitä erityisen paljon energiaa.

Koko hallin mukana kannustaminen ilman mitään lärpyttimiä on meidän valttimme ja toivon, että sitä vaalitaan jatkossakin. Nordis on parhaimmillaan kaikkien HIFK:ta kannustavien yhteinen show, ei vain pienen ja hyvin äänekkään fanijoukon. Pitkille lauluillekin on paikkansa, mutta niiden väleihin mahtuu myös lyhyitä ja ytimekkäitä IFK-huutoja taputuksilla höystettynä. Niillä saamme sitoutettua koko hallin kannustamiseen ja se luo ihan erilaista tunnelmaa myös kentälle.

Toivon, että kukaan ei nyt vedä tästä hernettä nenäänsä. Fanikatsomossa tehdään hyvää duunia ja siitä kiitos asianosaisille. Mutta aina voi vähän parantaa ja joskus on hyvä pysähtyä miettimään, mikä on isomman joukon etu. Se kai lopulta on tärkeintä, koska se on myös joukkueen ja seuran etu.
Hyvin skrivattu! 70-luvulla huudettiin vain IFK-IFK-IFK tai HIFKi-HIFKi tai Hyvä Juha tai Hyvä Hexi... Ja tietysti nuija-nuija-nuija - mitä lie tarkoittanut.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Henkilökohtaisesti "Nuorena skloddina" -chäntti ei häiritse. Minusta ihan menevä ralli eikä siinä paikallisvastustajien haukkuminen haittaa. Toki voidaan aina pohtia sitä sopiiko "klubirunkkari" lätkämatseihin, kun HJK ei ole viiteenkymmeneen vuoteen pelannut lätkää pääsarjatasolla. Toisaalta "...mut ei narrit eikä hjk" -chänttiä vedetään futiksen puolella myös.
Sakilaisten perseeseenvetoralleja kuulee lähinnä futiksen derbyissä ja muutenkin ainoastaan futiksessa.
Pohdin vieruskaverin kanssa eilen ja keskiviikkona tuota "lär dig krypa, lär dig gå, lär dig älska IFK, lär dig sparka, lär dig slå, lär dig hata HJK"-vetoa.
Se saattaa tosiaan olla hieman ongelmallinen niille, jotka futiksen nousun jälkeen ovat pysyneet Klubin matkassa, vaikka esim. oma suhtautumiseni Klubiin on muuttunut sitä mukaan, kun IFK:n futis on noussut ylemmille sarjatasoille.
Minulle HIFK on HIFK, oli laji mikä hyvänsä enkä henkilökohtaisesti näe itseäni kannattamassa HIFK:ta vastaan pelaavaa joukkuetta. Joku aiemmin pyyteli ymmärrystä niille, jotka ovat pysyneet Klubin kelkassa ja kyllä mulla ainakin ymmärrystä löytyy.
Lätkässä Stadin Kingit tuo niin paljon lisää tunnelmaan Nordikselle, että itse toivon Kingien pysyvän katsomossa. Meininki on ollut erinomainen parissa himamatsissa ja suureksi osaksi juuri Kingien ansiosta.
Antaa jätkien huutaa "homovittua" se pari minuuttia ja sen jälkeen mennään taas "Oi IFK:ta" ja "On meidän ylpeys Helsingin IFK..."
Jos on chänttejä, joissa en halua syystä tai toisesta laulaa mukana, en laula.

Ja eihän tuo vastustajan haukkuminen mikään ihan uusi juttu ole. Muistan vuosituhannen alusta, kun areenalla vedettiin "jos sä vihaat vitun narrei taputa" ja Turkuun mennessä "Turku, se on perseestä". Jälkimmäistä saatettiin vetää myös dösämatkalla esim. Lappeenrantaan.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
@Röda tuntuisi kummalta jos joku tuon takia vaatisi "että Kingit ei tule matsiin".

Mutta yleisesti täytyy todeta, että kyllähän lätkämatseissa on käynyt ja käy Kingejä. Vai meinaako "Kingit" vain niitä jotka käy futiksessa mutta kerran vuodessa lätkämatsissa? Kyllähän Kingit käy futiksessa, jääpallossa, lätkässä ja käsipallossa, mikäli en nyt täysin pihalla ole.

Kun Jokerit pelasi Liigaa, niin oli vastenmielistä kuulla Hartwallilla mutta myös Nordiksella Jokerien kannattajien käytöstä ja huutelua. Se oli kuin surkea nuorisotalo lähiössä joka oli täynnä vihaisia ja katkeria lapsia jotka pääsivät viikkorahoilla matsiin. Se oli jatkuvaa homoa ja huoraa ja säälittävää pissa på ifk huutelua. Säälittävintä oli ehkä jopa kuulla sitä "suuuper jookeriit, suuuper jokeriit". Nuo "ei narrit eikä klubi runkkarit" ei ole mielestäni läheskään niin pahoja. Se että Kingit laulaa kuten eilen, ei myöskään ole ehkä sellaista mitä voi kovin rajusti kritisoitu, onhan Hartwallilla huudettu myös "Hjalliksen huorat" yms., joka toki ehkä myös on hieman noloa.

Olen itsekin sitä mieltä että ovathan nuo naapurit 100/40 vuotta muovia ja huoria ja kusiluikkareita mutta sen laulaminen Nordiksella ei ole mielestäni niiden arvojen mukaista mihin itse olen kasvanut ja mitkä koen omikseni. En myöskään pysty ajattelemaan että huudetaan pari minuuttia homoa ja huoraa ja sitten rauhoitutaan.

En silti koe, että kaikkeen voi ja pitää vaikuttaa tai että pitäisi tehdä kompromisseja. En kuitenkaan pidä siitä kun pojalle pitää selittää sekä futis että lätkämatsissa miksi Klacken tai B-pääty laulaa huorista ja mitä ne ovat. Mutta sellaista se välillä on.

En kuitenkaan tarkoita, etteikö eilen olisi tästä huolimatta ollut hyvä fiilis. Kyllähän sitä kaikenlaista tulee kaupungillakin vastaan.
 

Forever#88

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Heti aluksi sanon, että mitään en futiksen kannatusperinteistä tiedä enkä niihin ota kantaa. Seuraavaksi sanon, että kivasti se päädyn kasvanut faniryhmä on tuonut lisää ääntä Nordikselle ekoissa himapeleissä.

Jalkapallon puolelta on tänä syksynä siis saatu lisävahvistuksia lätkän puolelle laulamaan. Ihan mahtava juttu, kiitos, tätä lisää! Ehkä kuitenkin on niin, että lätkän puolella me IFK-kannattajat ollaan vähän enemmän valtavirtasakkia /keskiluokkaa / poliittisesti korrekteja kuin mihin rajuimmat futis-IFKn repertuaariin kuuluvat kannatuslaulut yltää. No big deal. Kutsuttuina vieraina lauluryhmä varmasti haluaa kunnioittaa isäntiään. Pari törkeintä viisua syrjään, ja painetaan taas bulilla! Nyt vaan rakkaat fanipäädyn puuhamiehet ja -naiset käymään tämä keskustelu hyvässä hengessä futis-kollegoiden kanssa.
 

stadinjätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juu, ei kingit mikään uusi juttu ole Nordiksella. Viimiset 10 vuotta kyllä ne on silloin tällöin olleet isommalla possella ja muutamat aina. En täysin mene takuuseen, mutta tietääkseni nyt Nordiksen haltuun ottanut porukka on tuo uusi supportrar helsingfors (joka on siis pääosin 18-20 vuotiaitten porukka) eikä niinkään stadin kingit ja heidän ydinväki. Jengi on ainakin nuorempaa, futiksessa tää sama ns. Vallanvaihto on tainnut tapahtua myös. Ihan eri tyypit siellä rummuttaa ja capoilee kuin vaikka 3-5 vuotta sitten.

Tykkään aidosti Nordiksen ainutlaatuisesta tunnelmasta ja on sitä osannut fan club ylläpitää kaikki nämä vuodet myös. Täysin ymmärrettävää ettei vanhempi väki jaksa karjua rivejä kuntoon ja puhelimia vittuun samaan tapaan kuin nää junnut. Fan clubin niskaan on paskottu pitkään ja syyllistetty aneemisesta tunnelmasta, vaikka yksilöt siinä lopulta sen ”pilaa” tai tekee hyväksi. En muutenkaan ole tälläisen loputtoman erittelyn ja porukoitumisen fani, vaikka onkin eri ryhmiä niin katsomossa ollaan kuitenkin aina yhtä.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Kaikesta tästä keskustelusta heräsi taas se toive, että sitten joskus kun Garden valmistuu niin täytyy sinne saada hyökkäyspäätyyn oikeasti keskelle se fanikatsomo. Ei minnekään kulmauksiin tai pahimmassa tapauksessa yläkertaan..

Tämä on oltava aivan itsestäänselvyys. Kaikki muu olisi jäätävää pupeltamista.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kyllähän tunnelmaan vaikuttaa myös joukkueen esitykset. Onnistuneesti lisääntynyt taklauspeli vaikuttaa myös yleisöön. Parhaimmillaan hyvä peli sytyttää yleisön, mikä sytyttää joukkuetta lisää. Itseään ruokkiva kehä. Tämä tietysti on aika itsestään selvää.

Tällä kaudella uskon tällaista tapahtuvan useammin kuin pitkään aikaan. Kunhan vain yleisöä pääsisi vielä enemmän hallille. Joskin ihmeisiin pystyy kyllä 4100 henkeäkin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haluan nyt omalta osaltani vielä tiukasti täsmentää, että alkuperäinen viestini koski ainoastaan niitä paria chanttia, ei mitään muuta Stadin Kingien tai heidän alajaostojensa toimintaa. Nuoriso on tehnyt todella hyvää duunia jo pari-kolme kautta ja siitä iso kiitos heille. Tunnelma on parantunut ja innostus tarttunut myös vanhempaan kaartiin. Nuorille on todellakin tarvetta ja arvostan kovasti heidän aktiivisuuttaan. Arvostan myös kaikkia niitä, jotka fanikatsomossa ovat pitäneet hyvää mekkalaa paskojen aikojen läpi parempiin hetkiin. Kysymyksessä on iso kokonaisuus ja ihan jokaisen panos näkyy ja kuuluu kyllä.

Minkäänlaista vastakkainasettelua en todellakaan halua, mutta toivon myös, että asiasta ei tule missään vaiheessa mitään arvovaltakysymystä, tyyliin "jos meidän kaikki laulut ei kelpaa, niin me ei tulla sitten enää ollenkaan". Sellainen olisi lapsellista, eikä se olisi kenenkään etu. HIFK:n lätkäfaneilla on hyvä maine ja siihen on syynsä, sillä jengi käyttäytyy pääsääntöisesti todella hyvin vieraissa ja katsoo myös toistensa perään. Aina, kun on HIFK:n pelipaita tai muuta rompetta päällä, edustaa myös seuraa. Ja se toimii tietysti myös Nordiksella. Laadukkaita chantteja on vaikka kuinka paljon, joten jos pari niistä säästää kokonaan futiskentille, niin ei kai siinä suuresta uhrauksesta voida puhua? Niiden tilalle voidaan ottaa hyvin niitä paremmin lätkään sopivia lyhyitä ja koko hallia aktivoivia kannustuksia.

Ehkä asiaa voisi lähestyä niin, että Nordis on kuin suuren sukukokouksen viettopaikka. Koko paikalle saapuva jengi on samanhenkistä, vaikka sukupolvien välinen kuilu on sielläkin olemassa. Vaikka kaikilla olisikin samanlainen huumorintaju ja läppä lentää, välillä vähän ronskimpikin, niitä kaikkein rivoimpia juttuja ei kerrota, kun vanhempi väki on paikalla. Ne kerrotaan sitten siellä kaikkiin kunnon bileisiin kuuluvan OMP-pakettiauton takana, samalla, kun tutustutaan piilopullojen jännittävään maailmaan sisarusten, serkkujen ja muun nuoremman kaartin kanssa. Omakin isoäiti saattaa välillä käydä siellä isoisältä salaa välihuikalla, mutta aina kun hän saapuu, jokainen siistii suutaan kunnioituksesta isoäitiä kohtaan. Koska niin vain kuuluu tehdä. Sitä paitsi, on parempi pitää isoäiti hilpeällä mielellä, sillä jos isoisä saa kuulla, että isoäitiä harmittaa tai jopa hävettää, nuoriso saa siitä kyllä kuulla. Eikä kukaan halua ehdoin tahdoin suututtaa isoisää, koska silloin kaikki kuuntelevat hiljaa, miten ennen kaikki oli paremmin eikä nykynuorisosta ole mihinkään. Tarinat on kuultu moneen kertaan ja kuullaan varmasti jatkossakin, mutta kukaan ei ole halua olla se, jonka vuoksi isoisä taas kertomuksensa aloittaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuulun niihin "kieroutuneisiin", jotka kannattavat fudiksen puolella Klubia. Kannattaminen on tosin liioiteltu ilmaus, koska enimmäkseen vain seuraan joukkueen pärjäämistä tulospalveluiden avulla. Katsomossa en ole ollut moniin vuosiin. Jalkapallo ei ole koskaan ollut niin suuri mielenkiinnon kohde kuin lätkä, mutta aikoinaan 90-luvun alussa, kun koulupoikana kiinnostuin lajista, HJK oli menestyvä joukkue Helsingistä, joten sitä oli luontevaa alkaa kannattaa tai seurata. Silloin ei ollut Internetiä, josta olisi voinut tarkistaa, onko HIFK:lla omaa fudisjengiä, vain todetakseen, että se on jossain divareiden syövereissä. En myöskään ollut niin kiinnostunut, että olisin alkanut tehdä erillistä selvitystyötä. Lätkässä oli IFK, fudiksessa Klubi. Se tuntui täysin luontevalta 30 vuotta sitten, eikä nykyistä Ei lajill' väliä -ilmapiiriä ollut ainakaan omassa kaveripiirissäni, vaan tärkeää oli ainoastaan se, mitä joukkuetta kannatti jääkiekossa.

Katsomokulttuurista sanon omana mielipiteenäni, että jätetään homon ja huoran huutamiset narreille. Nehän ovat sitä viljelleet niin kauan kuin muistan. Homot ilman fyysistä kuntoa ja hurrihomot. Voi kuinka oivaltavaa! Ollaan me fiksuja eikä alennuta samalle tasolle. Esimerkiksi "Me ollaan Stadista" on hyvä laulu, mutta Klubin perästä voisi jättää sen h-sanan pois. Kaikki eivät sitä huudakaan, mutta se pistää korvaan ja aiheuttaa myötähäpeän tunteen silloin, kun olen Nordiksella seurannut matsia Stondiksessa tai sen liepeillä.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä kuulun myös kieroutuneisiin. Olen syntynyt Espoossa, kannattanut lätkässä aina IFK:ta ja futiksessa HJK:ta, vaikka pelasin futista Hongassa. HJK:n osalta kiinnostaa liigaa laadukkaammat europelit ja nytkin tullut oltua kaikissa paikan päällä BOLTilla poikien kanssa. En halua kuulua mihinkään HJK:n viralliseen faniryhmään, kun en voi sanoa itseäni faniksi siellä, mutta haluan kannustaa niitä vahvasti ja laittaa kättä yhteen.... toisin kuin lätkässä haluan kuulua IFK:n faniryhmään, joka osaa käyttäytyä myös vieraissa.

Sanoudun irti täysin näistä "homo"&"runkkari" huudoista ja näistä jatkuvista järjestyshäiriöitä aiheuttavista samoista henkilöistä.
Lätkässä on saatu nyt hienosti vuosien saatossa meidän puolella karsittua nämä "Pissa på" tason jutut pois. Miksi tuoda näitä takaisin? Miksi IFK lätkämatsissa pitää laulaa HJK juttuja, kun futis HJK:lla ei ole mitään tekemistä lätkä IFK kanssa? Aikanaan taisin tännekin kirjoittaa voisiko sen HJK vaihtaa esim HPK tai Espoo Blues malliin...
Toisaalta olen tyytyväinen, että nuorempi porukka on alkanut aktivoitua.... ja itse kaipaisin noihin huutoihin ja lauluihin sen pelkän omien kannustamisen ohella takaisin sellaista positiivista kuittailua ilman kirosanoja. Muistaakseni joskus aikanaan HJK-futis kannattajilla oli VPS:lle joku Wasalandia laulu, jossa ei haukuttu vastustajaa, mutta sopivan ilkeästi piikiteltiin... joku saa kaivaa jostain Youtubesta. Olisiko aika keksiä positiivisessa mielessä myös vastustajalle kuittailuja, saataisiin energia purettua "homoilujen" ja urpoilujen sijasta sinne?
 

SilentMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Giants, Minnesota Timberwolves
Vieraspaikkakuntalaisena kaukokannattajana en taida olla ihan perillä kaikista mahdollisista chanteista, enkä ainakaan lauantaina kiinnittänyt huomiota, jos jotain ala-arvoista päätykatsomosta tuotettiin. Itsehän olin vain tyytyväinen että hallissa oli tunnelmaa ja elämää ja jos nyt ei ihan henkilökohtaisuuksiin ja mauttomuuksiin mennä, niin toivottavasti samanlainen meno jatkuu vastaisuudessakin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

stadinjätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uusia chantteja saa toki kaikki kehitellä ja mennä nykimään hihasta tai kertoa täällä. Varsin tervetulleita ovat kaikki ehdotukset. Tätä nyt Nordiksella ”valtaa pitävää” junnujengiä tuskin täältä jatkoajasta tavoitetaan, joten ehkä kannatavaa mennä sinne kertomaan suoraan. Useat ovat kuitenkin sitä mieltä että huorittelu ja klubille vittuilu ei Nordikselle kuulu joten muutoksen saaminen ei varmaan olisi mahdotonta. Varsinkin kun nää huudot on Nordiksella ollut vain tämän kauden juttu.

Se on vielä pakko selventää, että mitään organisoituja homottelu-chantteja ei Hifk:n fanit enää ainakaan ole pariin vuoteen vedellyt edes futiksessa. Niistä on kokonaan luovuttu kun moisesta idiotismista nousi keskustelua. Hyvä niin. Pakko oli vaan korjata kun tässäkin keskustelussa on moneen otteeseen puhuttu huorittelun lomassa homottelusta.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haluaisiko joku lähteä perustamaan ryhmää mun kanssa, joka keksii hauskoja sanoituksia vierasjengeille? Musiikillinen lahjakkuus mulla nolla, mutta aina pystyy soveltamaan muiden säveliin... ja sanoituksissa voisin nerokkaiden kaverien kanssa keksiä oikein hauskoja puukkoja naapurien selkään ;)
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Mitenkäs nuo kotipelien irtoliput tulevat myyntiin? Suunnitteilla on ostaa lippu otteluun useamman viikon päähän.
 

stadinjätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitenkäs nuo kotipelien irtoliput tulevat myyntiin? Suunnitteilla on ostaa lippu otteluun useamman viikon päähän.
Ei tietoa vielä siitä millä kapasiteetilla lokakuun peleihin saa ottaa väkeä. Toivottavasti nousisi edes 75% jos täysi kapasiteetti vielä liian aikaista. Sitten kun AVI määräykset tekee alkaa varmaan lippuja tipahdella myyntiin
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Miksi "Me taistellaan, me voitetaan - IFK!" on kadonnut repertuaarista vuosien varrella? Yksi juuri noita @BOL :n mainitsemista yksinkertaisista chänteistä, joihin koko Nordis lähtee matalla kynnyksellä mukaan pelin rullatessa.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Sanoudun irti täysin näistä "homo"&"runkkari" huudoista ja näistä jatkuvista järjestyshäiriöitä aiheuttavista samoista henkilöistä.
Lätkässä on saatu nyt hienosti vuosien saatossa meidän puolella karsittua nämä "Pissa på" tason jutut pois. Miksi tuoda näitä takaisin? Miksi IFK lätkämatsissa pitää laulaa HJK juttuja, kun futis HJK:lla ei ole mitään tekemistä lätkä IFK kanssa? Aikanaan taisin tännekin kirjoittaa voisiko sen HJK vaihtaa esim HPK tai Espoo Blues malliin...
Toisaalta olen tyytyväinen, että nuorempi porukka on alkanut aktivoitua.... ja itse kaipaisin noihin huutoihin ja lauluihin sen pelkän omien kannustamisen ohella takaisin sellaista positiivista kuittailua ilman kirosanoja. Muistaakseni joskus aikanaan HJK-futis kannattajilla oli VPS:lle joku Wasalandia laulu, jossa ei haukuttu vastustajaa, mutta sopivan ilkeästi piikiteltiin... joku saa kaivaa jostain Youtubesta. Olisiko aika keksiä positiivisessa mielessä myös vastustajalle kuittailuja, saataisiin energia purettua "homoilujen" ja urpoilujen sijasta sinne?

Täysin samaa mieltä. IFK-perheen jäsen, oli sitten urheilija tai kannattaja, on osa kulttuuriperinnettä ja yhteisöä, johon ei todellakaan kuulu huorittelut, homottelut, tappelut, pissa ja kakka-sanoitukset, uhkailut eikä kärkkäät poliittiset kannanotot työnväenluokkaa (tai muitakaan) kohtaan.

Tästä huolimatta voi olla provosoiva, kunhan senkin tekee pieni pilke silmäkulmassa. Kirosanoja siihen ei tarvita. Mielestäni esim. "Hejsan bönder, vi e IFK" on oikein hyvä, riittävän provosoiva mutta samalla riittävän kiltti ja asiallinen chantti. Eihän siinä tehdä muuta kuin esittäydytään kohteliaasti maalaisille!

Joskus vastustajajoukkueen kannattajille voi olla paikallaan jopa laulaa jotain itse-ironista, samalla kuin heille vittuilee. Tästä mahtava esimerkki on, kun West Hamin kannattajat lauloivat hävitessään (taas kerran) "we lose every week, we lose every week, you're nothing special, we lose every week", ja kerran johtaessaan loppua kohden vaihtoivatkin chantiksi "we lose every week, we lose every week, how shit must you be? we lose every week". No, tuossa tuli kyllä sana "shit", mutta mielestäni käytettynä huomattavasti tyylikkäämmin.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi "Me taistellaan, me voitetaan - IFK!" on kadonnut repertuaarista vuosien varrella? Yksi juuri noita @BOL :n mainitsemista yksinkertaisista chänteistä, joihin koko Nordis lähtee matalla kynnyksellä mukaan pelin rullatessa.

Ehkä siksi, ettei sitä kukaan muista - minäkin olen ilmeisesti liian nuori, kun 90-luvun alkupuolelta olen matseissa käynyt (aktiivisesti tiedostaen), enkämuista tällaista. Ei kai silloin laulettu edes mitään? IFK:ta huudettiin kravattipoikien johdolla ja taputettiin kuvioita ja huudetttiin Rautiolle ja Tuomistolle vaan että "Hyvä maajoukkue!"

Näissä on aina tää vapaa-aikaan liittyvä ongelma, että ne jotka tekee, tekee mitä niitä kiinnostaa tehdä, tai ei tee ollenkaan. Töissä (tai ehkä oikeammin koulussa) sitten komentoketjut.

Itse otan nämä nykyiset laulelijat vastaan enemmän kuin mielelläni, vaikka mukana olisi perseeseennussimisia. Se "Haistakaa vittu palloliitto" on sitä paitsi mun retardille mielenlaadulle aiheuttanut yleensä jopa viiston hymyn ja olen osallistunut liki aina siihen huutoon (perseeseen nussimiseenkin ehkä joskus, varttuneessa 45-vuoden perheenisän iässä just sopivaa viihdettä...) - ylipäätään olen kokenut itse mielekkäimmäksi olla katsomossa fanikatsomon lähellä lätkässä ja futiksessa ja osallistua niihin lauluihin, että ne pysyisivät mukana katsomossa myös jatkossakin. Kokonaisuutena ainutlaatuista Suomessa - ja siksi futiksessa on ollut hauska käydä (vaikka laji nyt on mitä on) kun siellä näitä HIFK-jollotuksia vedetään ihan toisella antaumuksella kuin Nordiksella. Fiilis ei laske, vaikka tulis 0-3 nenään, kun ei se peli tunnu ketään muutakaan kiinnostavan. Meininki on kuin herätyskokouksessa Alabamassa (tai kotimaisittain Perä-Posiolla) - pappi kaatuu kolehti povitaskussaan, mutta seurakunta vaan jatkaa veisaamista.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästä huolimatta voi olla provosoiva, kunhan senkin tekee pieni pilke silmäkulmassa. Kirosanoja siihen ei tarvita. Mielestäni esim. "Hejsan bönder, vi e IFK" on oikein hyvä, riittävän provosoiva mutta samalla riittävän kiltti ja asiallinen chantti. Eihän siinä tehdä muuta kuin esittäydytään kohteliaasti maalaisille!
Tämä on hyvä esimerkki ja se sopii kaikille vastustajille eli laajakäyttöinen. Tärkeää tässä on muista laulaessa nostaa kättä ylös ja vilkutella ympäri vierashallia ja tervehtiä "böndejä"...
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Ehkä siksi, ettei sitä kukaan muista - minäkin olen ilmeisesti liian nuori, kun 90-luvun alkupuolelta olen matseissa käynyt (aktiivisesti tiedostaen), enkämuista tällaista.

En tiedä onko kyse vain henkilökohtaisesta hallusinaatiostani, mutta väittäisin tuota huudetun melko usein ainakin ysärin loppu - 2000-luvun alku -akselilla eli juuri silloin kun chänttikulttuuri alkoi varovaisesti kehittymään eteenpäin pelkästä "IFK *tap-tap-tap*" -kannustusesta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jude

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
En tiedä onko kyse vain henkilökohtaisesta hallusinaatiostani, mutta väittäisin tuota huudetun melko usein ainakin ysärin loppu - 2000-luvun alku -akselilla eli juuri silloin kun chänttikulttuuri alkoi varovaisesti kehittymään eteenpäin pelkästä "IFK *tap-tap-tap*" -kannustusesta.

Mä en muista, että tuota olisi koskaan porukalla huudettu. Sen muistan, että joskus Mobergin eli pysähtyneisyyden aikaan jossain kotipelissä IFK oli tappiolla vissiin KalPaa vastaan jotain 5-0. Tuolloin joku irvileuka nousi ylös ja huusi tuota kovaan ääneen, mikä aiheutti spontaanin naurunremakan koko hallissa.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tappara vs Pelicans
  • 1.92
  • 3.80
  • 3.60
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös