Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2021–2022

  • 994 569
  • 4 476

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Osa 1 sekä osa 2 on painettu jo eetteriin, ja tästä vielä kauden avauspäivän kunniaksi viimeinen osa arvioista. Laitoin mukaan myös todennäköisesti vähintään 100% osumatarkkuudella arvioidut pistepörssit. Kaikki kommentit/mielipiteet/ruusut/risut/muut otetaan vastaan!

Heittämällä pudotuspeleihin (1–6)
6. Oulun Kärpät

Mysteeri vol. 1. Minulle on valtavan suuri arvoitus, mitä Kärpät on tällä kaudella tai mitä Kärpät edes yrittää olla. Rosteri on sinänsä hyvä, mutta tuolla valmennuksella en tiedä mitä odottaa, joten valitsin vähiten huonon vaihtoehdon, eli sijan kuusi.

Galimov oli todella erikoinen haku tolppien väliin. Koko Galimovin hankinnassa haisee se, että siellä on luotettu Rinteen paluuseen ja kun se ei toteutunut, niin on otettu päivän sisällä ensimmäisenä löydetty maalivahti. En olisi ikinä uskonut näkeväni vastaavaa hankintaa Kärpiltä, mutta ei mitään pois Galimovilta. Sanoisin näin, että nykytaso täysi arvoitus, mutta potentiaalia on olla vaikka Liigan paras maalivahti. Blomqvist on lupaava, mutta näytöt puuttuvat. Pakisto ei ole erityisen laaja, mutta toisaalta toisin katsoen Kärpillä on myös Liigan paras puolustaja. On mielenkiintoista nähdä ketkä ottavat vitos- ja kutospakkien paikat – monta ehdokasta, mutta ei juurikaan varmoja kortteja tai huippulupauksia.

Hyökkäys on kokonaisuutena vahva, mutta minun on vaikea asetella pelaajia toimiviin koostumuksiin ja harjoituskauden perusteella niin on valmennusjohdollakin. Sentteriosasto ei vakuuta – hyviä pelaajia, mutta täyspäiväisiä senttereitä ei ole kovin montaa. Omaa tarinaansa kertoo sekin, että Mäenalanen on jo nyt siirretty keskushyökkääjäksi, vaikka oli alustavasti selkeästi laituriksi hankittu. Laitureihin on pientä ylitarjontaa, joten laajuudesta ja tuoreista jaloista ei jää ainakaan kiinni.

Paras pistemies: Ville Leskinen
Paras maalintekijä: Saku Mäenalanen
Tehokkain puolustaja: Atte Ohtamaa
Läpimurto: Ville Koivunen
Seuraa häntä: Casey Wellman – Galimovin tavoin epätyypillinen hankinta Kärpille. Viime kausien näytöt ei vakuuta eikä harjoituskaudellakaan ole näyttänyt ykkösketjun sentteriltä, mutta samaan aikaan raportit muun muassa Frölundan ajoilta kertovat erittäin hyvästä pelaajasta. On jännittävä nähdä miten Wellmanin kausi lähtee liikkeelle.
Floppaa odotuksiin nähden: Stanislav Galimov

5. Tampereen Ilves
Mysteeri vol. 2. Jos Kärpät on arvoitus, niin samoin on myös Ilves. Joukkue on ehdottomasti hyvä – löytyy hyviä yksilöitä sekä nuoria lupauksia. Joukkueessa on myös huomattava määrä ulkolaisia, kuten on HPK:llakin. Pidän Myrrää hyvänä valmentajana, mutta onko loppujen lopuksi joukkueen nuoret pelaajat menneet Myrrän alaisuudessa kovinkaan paljoa eteenpäin? Toki on siellä ollut Ruotsalaista yms., joten ei tämäkään ihan yksiselitteinen asia ole.

Langhamer-Zherenko muodostavat hyvän kaksikon. Langhamer on omissa ennakkoarvioissani Liigan toiseksi paras maalivahti Lassi Lehtisen jälkeen, ja odotukset ovat kovat. Zherenko vaikuttaa myös varsin lupaavalta tapaukselta, vaikka lähtötaso ei päätä huimaakaan. Pakisto nojaa hyvään selkärankaan ja Lancaster vaikuttaa erittäin potentiaaliselta hyökkäävältä puolustajalta, mutta jotenkin pakistosta jää vähän vaisu kuva. Erityisosaamista ei ole mielestäni kovinkaan paljoa.

Hyökkäys on kokonaisuutena laaja, mutta menestyminen vaatii sitä, että nuoret pelaajat breikkaavat. Joukkue on työteliäs ja sieltä löytyy juonikkuutta Kontiolan, Suomen ja Sebokin muodossa, mutta ehkä tietynlainen taito loistaa poissaolollaan eikä puhtaita maalintekijöitä ole nimeksikään. Babtiste vaikuttaa hyvältä, mutta harjoitusotteluissa on ollut enemmän tai vähemmän kuistilla kuvioista. Panu Mieho on omia suosikkejani ja ei voi kuin toivoa, että pysyy koko kauden terveenä ollen tärkeä palanen Ilvekselle.

Paras pistemies: Eemeli Suomi
Paras maalintekijä: Eemeli Suomi
Tehokkain puolustaja: Les Lancaster
Läpimurto: Eetu Päkkilä
Seuraa häntä: Albin Grewe – Ei loista taidoillaan, mutta puheiden perusteella Grewen pitäisi olla perin kiinnostava tapaus niin koti- kuin vieraskaukaloissakin. Toivon kovasti, että Grewe ei jää vain puheiden tasolle, vaan näytöt tukevat mainetta. Ainekset fanien suosikiksi.
Floppaa odotuksiin nähden: ei kukaan

4. Turun Palloseura
Mysteeri vol. 3. Olin jo päättänyt, että sijoitan TPS:n kolmanneksi ja samoin myös tilastoarvioni tätä tukivat, mutta harjoituskauden perusteella en siihen kykene luottamaan tämän toteutumiseen. Ei TPS huono ole harjoituskaudella ollut, mutta maalinteko on ollut niin vahvaa tervanjuontia, että oksat pois. Samoin myös kaksi viimeisintä CHL-peliä menivät niin vihkoon, että odotukset ovat väkisinkin laskeneet. Papereissani TPS, Ilves ja Kärpät ovat kokonaisuutena mysteerejä, mutta puhtaasti nimilistan perusteella arvioin ne nyt tähän järjestykseen. Ahokas on hyvä valmentaja, ja koko valmennusjohto on vahva. Suora pudotuspelipaikka on pakko saavuttaa, muuten kokonaisuus kääntyy pettymykseksi. Case Korpikoski tuo omat synkät pilvensä ’Seuran ympärille.

Andrei Karejevin jatkosopimus oli elintärkeä TPS:lle. Omissa laskelmissani Karejev on Liigan kolmanneksi paras maalivahti. Kakkosveskari Anttila on täysi arvoitus, mutta harjoituskauden perusteella ei häneenkään kaaduta. Pakisto on tilastojen valossa liigan vahvin, mutta toistaiseksi näytöt eivät tätä tue. Pallokerhossa liigakaukaloita dominoinut Elmeri Eronen on pelannut aivan luokattoman harjoituskauden ja CHL-peleissä tippui pois jo ylivoimaltakin. Lajunen ei ole noussut koko TPS-visiitin aikana ihan sille tasolle, jota odotetaan, mutta kykyjä siihen toki on. Toki pitää huomioida, että näiden kahden lisäksi TPS:llä on jopa 6–7 hyvän liigatason puolustajaa, joten oikeiden koostumusten löytyessä voidaan TPS:ltä odottaa vahvaa oman alueen peliä.

Kuten ennen viime kauttakin tuntui, on hyökkäyspää omalla tavallaan aika sekainen eikä nytkään koko alkusyksyn aikana ole löydetty oikeastaan yhtäkään toimivaa koostumusta. Tämän myötä pelaajat ovat lähinnä erottuneet niin hyvässä kuin pahassakin satunnaisesti yksilöinä. En siis oikein tiedä, mitä pitäisi odottaa. Vaikka harjoituskaudella oikein kukaan ei ole kyennyt tekemään maaleja, niin joukkueessa pitäisi siitä huolimatta olla huomattavan paljon +10 maaliin yltäviä, joka on yleensä menestyvän joukkueen merkki. Yli kahdenkymmenen maalin pelaajia sen sijaan en löydä ainuttakaan. Keskushyökkääjistä Pärssisellä on valtava vastuu pelintekemisestä – Hults vaikuttaa hyvältä pelaajalta, mutta nimenomaan perinteiseen pelintekoon ei vaikuta kykenevän. Sandberg kaipaisi älykkäitä ja nopeita pelaajia rinnalleen. Steenbergenin odotetaan olevan Kestnerin korvaaja, ja potentiaalia tähän on, vaikkei suora vastaavuus tietenkään ole.

Paras pistemies: Juuso Pärssinen
Paras maalintekijä: Tyler Steenbergen
Tehokkain puolustaja: Ville Lajunen
Läpimurto: Jimi Suomi
Seuraa häntä: Jimi Suomi – Alkusyksyn suurin yllättäjä, uskomaton luistelu ja käsittämätön taito hallita kiekkoa. Nousi CHL-peleissä ykkösylivoimaan ja hoiti paikkansa kunnialla. Ratkaisuissa kestää toisinaan aavistuksen liian kauan eikä suurimmat vahvuudet ole omassa päässä, mutta näiden otteiden jatkuessa pelaa isossa roolissa liigassakin. Heikkoja hetkiä mahtunee kauteen, mutta se kuuluu asiaan.
Floppaa odotuksiin nähden: Elmeri Eronen (odotukset ovat niin valtavat HPK-kausista johtuen)

3. Rauman Lukko
Lukon rosteri ei ole ehkä ihan niin nimivahva, mutta pidän silti sitä selkeänä TOP3-joukkueena. Viime kauden mestaruutta on vaikea toistaa eikä mestaruuskrapulakaan mahdoton ole, mutta jaksan silti uskoa hyvään kauteen. Sahlstedt on tehnyt jälleen vakuuttavaa työtä, eikä Virtanen missään tapauksessa ole huono valmentaja. Kokonaisuus tuntuu olevan Raumalla hyvin hallussa.

Tolppien välissä jatkaa Liigan selkeästi paras maalivahti Lassi Lehtinen, jonka aisaparina toimii viime kaudella valtavia harppauksia ottanut Samuel Jukuri. Tilanne tuntuu etenkin raumalaisista varmasti erittäin hyvältä, mutta mitäköhän saavutettavaa Lehtisellä on yhä Lukko-paidassa? Olisin kuvitellut, että Lehtinen olisi saanut sopimuksen Pohjois-Amerikkaan. Jukuri on pelannut harjoituskaudella hyvin ja tulee takuulla olemaan hyvä kirittäjä Lehtiselle. Pakistossa rakenne on hyvä, mutta joskin kolmospariin olisi hyvä saada hieman lisää kilpailua. Pressiä ei ole korvattu, mutta tuskinpa Liigan parasta puolustajaa voi edes mitenkään korvata. Saarijärvi ja Gregoire ovat joka tapauksessa erittäin hyviä rightin pakkeja, joten jännittävä nähdä tuleeko tuohon vielä vahvistuksia. Abt vaikuttaa alkusyksyn perusteella yllättävän hyvältä – on kyennyt yllättävän hyvään kiekolliseen peliinkin. Ei ehkä ihan Klokin tasolla, mutta tuskin floppaakaan.

Pidän raumalaisten hyökkäyksestä. Se vaikuttaa hyvin valmiilta ja jokaisesta ketjusta löytyy kykyä ratkaista otteluita. Pospisil-Mattila-Skalicky on yksi Liigan parhaimmista kolmikoista, ei ehkä tehokkain, mutta kokonaisuutena erittäin vahva. Haga ja Repo ovat erityisesti CHL-peleissä löytäneet toisensa erittäin hyvin, joten tässä on toinen mielenkiintoinen parivaljakko. Kolmosketjua johtanut Ilomäki tulee myös takuulla tekemään kovaa jälkeä. Pooley on toistaiseksi jättänyt itsestään vähän kysymysmerkin muotoisen kuvan – muistuttaa toisinaan Kestneriä, toisinaan Wännströmiä ja välillä putoaa aivan täysin kuvasta. Kokonaisuutta ajatellen joukkue vaikuttaa esimerkiksi TPS:ään verrattuna runsaasti valmiimmalta.

Paras pistemies: Arttu Ilomäki
Paras maalintekijä: Scott Pooley
Tehokkain puolustaja: Vili Saarijärvi
Läpimurto: Julius Mattila
Seuraa häntä: Mikko Petman – Kehittyi älyttömän paljon viime kaudella ja oli pudotuspeleissä parhaimmillaan jopa erinomainen. Jäänee turhan pienelle peliajalle, mutta sille ei voi mitään. Nopea, hyvä karvaamaan eikä pelkää kaksinkamppailuja. Parhaimmillaan pystyy tuottamaan hyvää secondary scoringia.
Floppaa odotuksiin nähden: ei kukaan

2. Tampereen Tappara
Lähtökohtaisesti ainut rosteri, joka ei kovin paljoa kalpene HIFK:n vastaavalle. Jossain määrin on jopa parempi, mutta omissa tilastoanalyyseissa jää kokonaisuutena vähän jälkeen. CHL:ssa meno on ollut erittäin vakuuttavaa ja joukkue vaikuttaa valmiilta liigakauteen. Loppukesästä uutisoidut koppiongelmat tuntuvat unohtuneen tai vähintään hävinneen keskusteluista kokonaan, mutta vain aika kertoo, oliko niissä sen enempää perää. Tapola ei ole millään mittapuulla suosikkejani, mutta näyttöjä kieltämättä on.

Heljanko nousi viime kaudella mielestäni selkeitä steppejä ylöspäin ja Hrachovinan selättäminen oli kova temppu. Hrachovinasta on varmaan kaikki ja vähän enemmänkin sanottu jo, mutta hienosti sai pilattua oman symppismaineensa viime kauden aikana. Tuskin palaa enää koskaan Liigaan. Piiroinen on toistaiseksi katsomaton kortti, mutta Tappara ei takuulla siihen kaadu. Pakisto on käytännössä jopa parempi kuin TPS:llä, mutta ei ihan yhtä laaja. Vittasmäki on ehkä liigan paras oman pään puolustaja ja alkukauden perusteella Austin tulee olemaan erittäin kova luu liigatasolla. Seppälä, Jürgens, Tuulola, Kinnunen sekä Rantakari ovat kaikki liigatasolle hyviä pelaajia, vaikka esimerkiksi Tuulolan viime kausi oli suoraan sanoen surkea.

Hyökkäyskalusto on Tapparalla perin vahva ja jokaisesta ketjusta löytyy potentiaalisia maalitykkejä. Tapparalla on niin monta hyvää pelaajaa, että on vaikea tehdä valintaa, kenestä kirjoittaisi. Morleysta on puhuttu paljon, mutta ei lainkaan turhaan – äärettömän hyvä pelaaja ja tulee takuulla kamppailemaan pistepörssin voitosta. Platzer sai kouvolalaisilta hieman turhankin paljon kritiikkiä, mutta noilla pistemäärillä on aivan laittoman kova vahvistus kolmosketjuun, ja alkukauden perusteella siltä on näyttänytkin. Naureskelin keväällä Samuel Salosen valintaa siirtyä Tapparaan, mutta näin näyttää raivanneen itselleen vakiopaikan kokoonpanosta ja on kyllä pelannut hyvin. Tilanne näyttää niin hyökkäyksen osalta niin vahvalta, että jollakulla tulee vielä paha mieli, kun peliaikaa ei siunaannu.

Paras pistemies: Anton Levtchi
Paras maalintekijä: Tyler Morley
Tehokkain puolustaja: Brady Austin
Läpimurto: Samuel Salonen
Seuraa häntä: Waltteri Merelä – Oman pojan paluu kotiin. Merelä pelasi viime kaudella selkeän läpimurtokautensa ollen ehdottomasti yksi Pelicansin kärkihyökkääjistä. Isokokoinen ja vahva, mutta silti hyvä luistelemaan ja suhteellisen tehokaskin. Kykenee sekoittamaan vastustajan puolustusalueen puolustuspeliä kamppailuvoimallaan. Jännittävä nähdä, miten kausi etenee ja pystyykö pysymään tehokkaana.
Floppaa odotuksiin nähden: Charles Bertrand

1. Helsingin IFK
Mielestäni Liigan paras kokonaisuus. Pelaajalistaa kun katselee, niin herää väkisinkin mieleen, että koskakohan Liigassa on viimeksi kasattu yhtä kova jengi? Ainakin, kun näin ennen kauden alkua asiaa katselee, niin ei toista yhtä kovaa tule edes heti mieleen. Erityisesti hyökkäyksen rakenne miellyttää omaa silmää eivätkä muutkaan osa-alueet juuri kalpene muiden kärkijoukkueiden vastaavista. Lähtökohtaisesti ainoana kysymysmerkkinä pidän päävalmentaja Ville Peltosta, jolla on melkoiset paineet. Tällaiselle ryhmälle kelpaa vain mestaruus, ja se on myös joukkueen ainut odotusarvo. Toki kysymysmerkiksi voidaan laskea sekin, että miten voi olla taas sellainen tilanne, että puolet joukkueesta on loukkaantumislistalla. Toivottavasti kierre helpottaa pian.

Omissa papereissani IFK:n on kolmen parhaan joukossa niin maalivahtiosaston, pakiston kuin hyökkäyksenkin osalta. Joukkueessa on oikeastaan kaikkea, mitä voisi odottaa. Jordan Schmaltz vaikuttaa erittäin hyvältä 2-way puolustajalta, ja uskon hänen olevan IFK:n pakiston selkäranka, kunhan vain pääsee kentälle. Jos Auvitu palaa viime visiitin tasolle, niin se on hieno asia koko Liigan kannalta. Pakisto on muutenkin varsin laaja. Erityisesti Kotkansalolta odotan paljon.

Hyökkäyksessä on valtavan paljon laadukasta maalintekovoimaa sekä Liigan kovin sentteriosasto. Koivistoinen-Broadhurst-Paajanen-Wirtanen-Väänänen on sitä luokkaa, josta yleensä voidaan vain haaveilla. Laitureilla on toistaiseksi ollut pientä jännitystä maalinteon suhteen, mutta eiköhän pian ala uppoamaan. Palolan kommentit Urheilulehden kausioppaassa vakuuttivat itseni siitä, että kova kausi on sieltäkin tulossa eikä jäähdyttelystä ole tietoakaan. Innalaa pidän liigan parhaimpana pelaajana, joten mielenkiintoista nähdä kumpi lopulta saa laatan useammin verkon perukoille – Innala vai Palola. Tämän lisäksi esille on nostettava kapteeniksi noussut Teemu Tallberg, joka on kehittynyt viime vuosina huomattavasti kiekollisessa pelaamisessa.

Paras pistemies: Jere Innala
Paras maalintekijä: Jere Innala
Tehokkain puolustaja: Joonas Lyytinen
Läpimurto: Kasper Kotkansalo
Seuraa häntä: Niilo Halonen – Hyvä maalivahti, monissa jengeissä voisi mennä jo ykkösvahtinakin. Muodostanee erittäin tasokkaan duon Garteigin kanssa. Läpimurto Liigan huipulle odotusarvona.
Floppaa odotuksiin nähden: Roni Hirvonen

Pistepörssin kärkikymmenikkö tehtaan takuulla:
  1. Tyler Morley
  2. Jere Innala
  3. Anton Levtchi
  4. Jarno Kärki
  5. Ville Leskinen
  6. Arttu Ilomäki
  7. Dominik Lakatos
  8. Eemeli Suomi
  9. Michael Keränen
  10. Olli Palola
Lähellä: Lukas Jasek, Kristian Kuusela, Saku Mäenalanen, Dave McIntyre, Petri Kontiola, Michael Joly, Eetu Koivistoinen

Pakkien pistepörssi sen sijaan on seuraavanlainen:
  1. Les Lancaster
  2. Vili Saarijärvi
  3. Axel Rindell
  4. Atte Ohtamaa
  5. Ryan Johnston
Lähellä: Joonas Lyytinen, Brady Austin, Thomas Gregoire
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Tämä on muuten mielenkiintoinen juttu, mihin kaipaisin lisää kommentteja. Mikä Teräväisen pelissä mättää, ettei ansaitse kakkosparin statusta? Oman tilastoanalyysini mukaan on juurikin hyvää kakkosparin tasoa Liigassa.
Löysä, löysempi, löysin.

Arka, arempi, arin.

Siinäpä niitä. Tekee omissa paineen alla myös yksitoista kertaa kymmenestä huonon suorituksen. Viimeksi Mladaa vastaan esimerkiksi perus pakki-pakki syöttö päätylautaa pitkin Ahoselle: samassa vaihdossa ensin lantion korkuinen ja perään polven korkuinen. Mailoja ei siis välissä ollut. En ymmärrä miten kiekollinen pakki edes pystyy kiekon kanssa omissa noin luokattomiin suorituksiin. Bonuksena on kamppailuissa ihan täysi lapanen.

Ei ole esityksillään todellakaan ansainnut kakkosparin paikkaa edes nyt kun sivussa on Lyytinen, Auvitu, Motin ja tähän saakka Schmaltz. Hyvä jos ylipäätään seiskapakin. Mico Luoto oli preseasonilla valovuosia Teräväisen edellä. Se että joskus kirjaa ylivoimalla tehopisteen ei tee Teräväisestä mitään kakkosparin pakkia. Aika luokatonta on itse puolustuspeli tähän saakka ollut ja pisteitä pitäisi tuottaa moninkertainen määrä nykyiseen nähden että sen voisi painaa villaisella.
 
Viimeksi muokattu:

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Todennäköisesti Lukon paras pistemies tulee olemaan Sebastian Repo tulevalla kaudella. Ilomäki näemmä ainakin pystyy vääntämään väkisin viime hetkien tasoituksia tiukalla hetkellä, joten maila kädessä ei tutise. Kahdessa CHL ottelussa Lukon paidassa henkiin herännyt ja viime kaudella täydellisesti SHLssä flopannut Haga heräsi harjoituspelien unestaan ja vaikutti antavan paljon energiaa tuohon ketjuun, jossa Repo on. Odotan Hagan esiintymistä innolla kotoisessa Liigassa, sillä käsiä ja liikettä kaverilta löytyy.

Mielenkiintoinen kausi alkamassa. Ennakkokaavailuissa on pari ryhmää. Runkosarjan voitosta taistelevat nimimiehiä hankkineet Tappara ja HIFK. Seuraavassa ryhmässä tulevat nuorekas TPS, mestaruuskrapulaa viettävä Lukko, Ilves ja Kärpät. Kuudenjoukkoonkin on yhä tunkua KalPan ja KooKoon taholta jne.

Alku näyttänyt TPS taistelevan maalinteko-ongelmien kanssa, Kärpät ollut heikko harjoituskaudella, SaiPa on ollut voittamaton harjoituskaudella, HIFKin peli CHLssä oli uomissaan. Tappara pelasi vahvasti, joskin silmät törmäsi vähän heikompiikin hetkiin harvakseltaan samassa sarjassa ja Lukko on pitänyt kovaa tempoa päällä CHLssä. Jatkoajan jälkeisten rankkarien heikko viimeistely on Pressin lähdön jälkeen näkynyt ja kirvellyt Lukkosydäntä.

Tästä lähdetään liikkeelle...
 
Viimeksi muokattu:

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
@ElManazer Hyvä arvio Lukon osalta. Tuohon kysymykseesi Pressin korvaajasta, niin Lukolla on vielä hankintalistalla yksi puolustaja, ja budjetissa on hyvin varaa vahvistaa joukkuetta. Uskon että puolustajan lisäksi on vielä hyökkääjäkin tulossa jossain kohtaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tämä on muuten mielenkiintoinen juttu, mihin kaipaisin lisää kommentteja. Mikä Teräväisen pelissä mättää, ettei ansaitse kakkosparin statusta? Oman tilastoanalyysini mukaan on juurikin hyvää kakkosparin tasoa Liigassa.

Teräväisen ehdotonta vahvuutta on kiekollinen pelaaminen ja nimenomaan hyvät pitkät avaussyötöt. Teräväinen ei kuitenkaan ole mitenkään nopea pelaaja mitä yleensä kiekolliset pakit tuppaavat olemaan. Teräväisellä ei myöskään ole kovaa laukausta, rannelaukausta osaa tietyissä tilanteissa käyttää hyvin (tarkka, mutta ei kova), mutta viivauhkaksi Teräväistä ei voi sanoa. Heikkoudet ovat omassa päässä kenttää, Teräväiseltä puuttuu tilannekovuus (koska mikään voimapesä ei kyseessä ole) kulmissa ja maalinedustalla. Koska jaloista ei löydy nopeutta kummoisesti, niin ei Teräväinen omissa myöskään jalalla pysty puolustamaan kovinkaan tehokkaasti. Kiekon saadessaan Teräväinen pystyy yleensä löytämään omat hyvällä syötöllä, mutta jalalla Teräväinen harvoin pystyy kummoisesti luomaan itselleen lisää tilaa tai, että lähtisi jopa jalalla nostamaan itse peliä.

Tällä kaudella Teräväisellä on tiukka paikka napata pelipaikka pelaavasta kokoonpanosta, koska takaa ovat nuoremmat jo antaneet hyviä näyttöjä ja viime kaudella se oli Winberg, joka pelasi itsensä pakistoon. Jos tuo ei tällä kaudella tapahdu, niin eiköhän edessä ole seuranvaihto ja uusi yritys jossain muualla.
 

Ralph

Jäsen
Floppaa odotuksiin nähden: Otto Latvala
Mitä tarkalleen odotat Latvalalta? HPK-fanit ovat pari vuotta ihmetelleet, miten Latvala ei ole kehittynyt yhtään ja miten tuo saa pelata Liigassa. Joten jos Mestis-tason pakki nyt floppaa, niin mitä sieltä tulee? Suomi-sarja-tason puolustamista?
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Mitä tarkalleen odotat Latvalalta? HPK-fanit ovat pari vuotta ihmetelleet, miten Latvala ei ole kehittynyt yhtään ja miten tuo saa pelata Liigassa. Joten jos Mestis-tason pakki nyt floppaa, niin mitä sieltä tulee? Suomi-sarja-tason puolustamista?

Ajattelisin niin, että koska Latvala jatkaa yhä liigatasolla, niin Kerho odottaa saavansa kaivettua Latvalan potentiaalin esiin. Tähän nähden siis uskon olevan yhä floppi enkä jaksa uskoa, että nousee odotetulle tasolle tänäkään vuonna.

Olen kyllä samaa mieltä siinä, että tuo floppikategoria on hankala käsite. En tosiaan ole kirjallisesti määritellyt sitä, että kenen odotuksiin nähden floppaa, joten näitä kysymysmerkkejä jää helposti. Lähinnä ajatuksena on kuitenkin ollut se seuran näkökulma, vaikkei sitä tietysti itse pystykään aidosti määrittämään.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Olen kyllä samaa mieltä siinä, että tuo floppikategoria on hankala käsite.

Joo, enemmän varmaan pitäisi hakea hot takeä. Esimerkiksi Tapparan osalta ei hirveästi ole Bertrandiin enää odotuksia.

Sen sijaan esimerkiksi Patrik Virta voi flopata ja jatkaa maali per joka kymmenes kilpailullinen peli tahtiaan läpi alkavan runkosarjan. Tässä oma kärkiehdokkaani Tapparan "flopiksi" tällä hetkellä.

Ps. Tai sitten Brady Austin saattaa tehdä kuuman CHL-syksyn jälkeen davidkolomatisit sillä twistillä, että osoittautuu Liigassa samanlaiseksi mukahyväksi pyloniksi kuin mm. Mark Fraser, Ryan Wilson ja muut yli satakiloiset usein maaleja aitiopaikalta todistaneet kanukkipakit.
 

Ralph

Jäsen
Viime kauden tavoin minun listani 50 parhaasta pelaajasta Liigassa tulevalla kaudella. En ehdi kirjoittaa nyt mitään selostusta pelaajista, joten tässä vaan listaus. Tiedän, että jokaisella on oma suosikkijoukkueen pelaaja tai pelaajat, jotka ovat liian matalalla ja se aiheuttaa joissain närästystä. Tarkoitus ei olekaan miellyttää ketään vaan tuoda lista julki, kun sellaisen itselleni kirjoitinkin.

1. Jere Innala, HIFK, VL
2. Eemeli Suomi, Ilves, VL
3. Lassi Lehtinen, Lukko, MV
4. Filip Sandberg, TPS, KH/OL
5. Atte Ohtamaa, Kärpät, P
6. Petri Kontiola, Ilves, KH
7. Eetu Koivistoinen, HIFK, KH
8. Petteri Nikkilä, KooKoo, P
9. Ville Leskinen, Kärpät, OL
10. Saku Mäenalanen, Kärpät, KH/VL
11. Elmeri Eronen, TPS, P
12. Eetu Laurikainen, HPK, MV
13. Brady Austin, Tappara, P
14. Vili Saarijärvi, Lukko, P
15. Casey Wellman, Kärpät, KH/OL
16. Tyler Morley, Tappara, KH
17. Anton Levtchi, Tappara, VL
18. Lukas Jasek, Pelicans, KH/OL
19. Thomas Gregoire, Lukko, P
20. Ludwig Byström, Kärpät, P
21. Troy Bourke, Kärpät, KH/VL
22. Otto Paajanen, HIFK, KH
23. Juuso Pärssinen, TPS, KH
24. Veli-Matti Vittasmäki, Tappara, P
25. Jaakko Rissanen, KalPa, KH
26. Jarno Kärki, Ässät, KH/VL
27. Juuso Ikonen, HPK, OL
28. Lasse Lappalainen, KalPa, P
29. Marek Langhamer, Ilves, MV
30. Markus Nurmi, TPS, VL/OL
31. Olli Palola, HIFK, OL
32. Pavol Skalicky, Lukko, VL/OL
33. Sebastian Repo, Lukko, OL
34. Alex Broadhurst, HIFK, KH
35. Ryan Johnston, HPK, P
36. Patrik Virta, Tappara, KH/OL
37. Alex Rindell, Jukurit, P
38. Jarkko Parikka, Ilves, P
39. Jerry Turkulainen, JYP, OL
40. Shaun Heshka, Sport, P
41. Eero Kilpeläinen, KalPa, MV
42. Pekka Jormakka, Jukurit, VL/OL
43. Iikka Kangasniemi, Pelicans, VL/OL
44. Juhamatti Aaltonen, Kärpät, OL
45. Kalle Maalahti, SaiPa, P
46. Anrei Hakulinen, Lukko, VL
47. Arttu Ilomäki, Lukko, KH
48. Jiri Smejkal, Pelicans, KH/VL
49. Anttoni Honka, JYP, P
50. Teemu Rautiainen, KooKoo, VL/OL
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tiedän, että jokaisella on oma suosikkijoukkueen pelaaja tai pelaajat, jotka ovat liian matalalla ja se aiheuttaa joissain närästystä.

Joo näitä on monta, mutta varmaan olen vähemmän jäävi sanomaan, että suhteessa muihin Tapparan pelaajiin Austin, Virta, Levtchi ja VMV ovat liian korkealla. Tai no, Vittasmäen sijaluku jäsentenvälisessä voi olla lähellä oikeaa.

No triggeröidyn kyllä giganttisesti siitä, että jääkiekkoilijan varusteilla verhoiltu keitetty spagetti on päässyt listan sijalle 48.

Muita pelaajia en ole seurannut tarpeeksi, että voisin arvioida suhteessa, mutta Tapparan jäsentenvälinen menee ekan 20. osalta kutakuinkin näin:

1. Morley
2. ei ketään
3. ei ehkä vieläkään ketään
4. Heljanko
5. Seppälä
6. Vittasmäki
7. Peltola
8. Kuusela
9. Levtchi
10. Austin
11. Tuulola
12. Kinnunen
13. Platzer
14. Rantakari
15. Rauhala
16. Virta
17. Salonen
18. Puhakka
19. Merelä
20. Tanus
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
@Ralph Nousiainen tainut unohtua listalta, mielestäni ei ole edes mielipide että kuuluu top50 pelaajiin koska niin selvää se on.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Huomannut, että SaiPa on kerännyt hypeä harjoituskauden aikana ja jälkeen. Näkemättä yhtään peliä tietysti on pakko laittaa oma lusikka soppaan ja tarkastella vähän harjoituspelien vastustajia: 2*Jukurit, Krefeld, Ketterä, HPK. Unohdinko jonkun? En nyt sanoisi vielä, että olisi kovia mittareita. Mutta varmasti toki paljon parempi kausi tulossa kuin viime kaudesta. Silti vedonlyönnillisesti kun katsoo Unibetin KooKoolle tarjoamaa kerrointa 3,20, niin kyllä se hieman houkutteli, kunnes tajusin, että Oskari Tätinen on varmaan KooKoon maalilla.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
@Ralph Nousiainen tainut unohtua listalta, mielestäni ei ole edes mielipide että kuuluu top50 pelaajiin koska niin selvää se on.
Ehdottomasti varsinkin kun Anttoni Honka löytyy listalta!
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Huomannut, että SaiPa on kerännyt hypeä harjoituskauden aikana ja jälkeen. Näkemättä yhtään peliä tietysti on pakko laittaa oma lusikka soppaan ja tarkastella vähän harjoituspelien vastustajia: 2*Jukurit, Krefeld, Ketterä, HPK. Unohdinko jonkun? En nyt sanoisi vielä, että olisi kovia mittareita.

Ei vielä ihmeellisiä mittareita, mutta on hyvä muistaa että kyseessä on Saipa. Myös ihan suvereeneja voittoja on tullut, joka viittaa siihen että ihan kohtuu runkosarjan alku odotettavissa. Se, mitä sen jälkeen tapahtuu, jäänee arvoitukseksi.
e: Onhan saipa älyttömän mielenkiintoinen joukkue nyt harjoituskauden perusteella ja Virran valmentamana
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Huomannut, että SaiPa on kerännyt hypeä harjoituskauden aikana ja jälkeen. Näkemättä yhtään peliä tietysti on pakko laittaa oma lusikka soppaan ja tarkastella vähän harjoituspelien vastustajia: 2*Jukurit, Krefeld, Ketterä, HPK. Unohdinko jonkun? En nyt sanoisi vielä, että olisi kovia mittareita. Mutta varmasti toki paljon parempi kausi tulossa kuin viime kaudesta. Silti vedonlyönnillisesti kun katsoo Unibetin KooKoolle tarjoamaa kerrointa 3,20, niin kyllä se hieman houkutteli, kunnes tajusin, että Oskari Tätinen on varmaan KooKoon maalilla.

Lisäksi vielä Pelicans oli tuossa listassa täysimittaisista. Sekin päättyi täpärästi tuurilla 6-1 SaiPalle. Siellä oli varmaan kanssa punttiviikko ja huono molari.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lisäksi vielä Pelicans oli tuossa listassa täysimittaisista. Sekin päättyi täpärästi tuurilla 6-1 SaiPalle. Siellä oli varmaan kanssa punttiviikko ja huono molari.
Onneksi olkoon.

Huomenna alkaa onneksi kausi (siis kunnolla), niin nähdään alkukauden voimasuhteet tulevina viikkoina. Siinä mielessä aika viime tingassa heitin spekulaatiota.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Huomannut, että SaiPa on kerännyt hypeä harjoituskauden aikana ja jälkeen. Näkemättä yhtään peliä tietysti on pakko laittaa oma lusikka soppaan ja tarkastella vähän harjoituspelien vastustajia: 2*Jukurit, Krefeld, Ketterä, HPK. Unohdinko jonkun? En nyt sanoisi vielä, että olisi kovia mittareita. Mutta varmasti toki paljon parempi kausi tulossa kuin viime kaudesta. Silti vedonlyönnillisesti kun katsoo Unibetin KooKoolle tarjoamaa kerrointa 3,20, niin kyllä se hieman houkutteli, kunnes tajusin, että Oskari Tätinen on varmaan KooKoon maalilla.

Noiden lisäksi tosiaan 6-1 voitto Pelicansista täysipitkissä otteluissa. Näiden lisäksi voitot Pitsissä 2x15min peleissä Sportia ja KooKoota vastaan sekä 0-1 tappio TPS:lle pelinhallinnasta huolimatta ja 2x20min finaalissa 4-2 voitto Lukkoa vastaan, vaikka Porin suunnalla toki ei Pitsiä varmaan halutakaan muistaa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät voitti Pitsin aikoinaan vakuuttavasti Jursi juniorin alaisuudessa -99 ja pieksi siitä lähtien lähes järjestäen vastustajat pre-seasonilla. Kirsikkana kakun päällä 10-2 -voitto HV71:stä. Runkosarjassa sijoitus toiseksi viimeinen kyseisellä kaudella.

Kai oli isot juhlat torilla Pitsin voitosta?
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Ässät voitti Pitsin aikoinaan vakuuttavasti Jursi juniorin alaisuudessa -99 ja pieksi siitä lähtien lähes järjestäen vastustajat pre-seasonilla. Kirsikkana kakun päällä 10-2 -voitto HV71:stä. Runkosarjassa sijoitus toiseksi viimeinen kyseisellä kaudella.

Kai oli isot juhlat torilla Pitsin voitosta?

Itsehän olit tarttumassa ylikertoimeen KooKoolle. Pelaa ihmeessä sillä.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Ässät voitti Pitsin aikoinaan vakuuttavasti Jursi juniorin alaisuudessa -99 ja pieksi siitä lähtien lähes järjestäen vastustajat pre-seasonilla. Kirsikkana kakun päällä 10-2 -voitto HV71:stä. Runkosarjassa sijoitus toiseksi viimeinen kyseisellä kaudella.

Kai oli isot juhlat torilla Pitsin voitosta?

Noh aika helkkarin paljon luottavaisemmin mielin sitä lähtee tosipeleihin kun joukkue on voittanut 9/10 harjoituspeleistään kuin vaikkapa tuolla Ässien tilastolla 3/9, vaikkei näistä voitoista yhtään sarjapistettä vielä ole saanutkaan. Eniten miellyttää joukkueen yhteispeli, pelinopeus ja todella hyvin toimivat ajoitukset, näiden pohjalle on hyvä rakentaa vaikka tällä pelirohkeudella ja nuoren joukkueen yhdistelmällä varmasti hasardeja virheitä väliin sattuukin.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Tappara pääsee (sentteristön osalta) jollain muotoa "iskuetäisyydelle", mutta omasta mielestäni tuo nelikko (jos Wirtanen jatkaa loppukauden niin viisikko) on täysin vertaansa vailla ensi kauden Liigassa. Etenkin trio Koivistoinen - Paajanen - Broadhurst on vain yksinkertaisesti niin hurja. Käytännössä (omissa papereissani siis) tuossa on kolme ykkössentteri -kaliiberin pelaajaa tähän Liigaan.
Tapparan alkavan kauden kolme kärkisentteriä ovat Tapparan toissakauden ykkössentteri Morley, Tapparan viime kauden ykkössentteri Virta ja KooKoon viime kauden ykkössentteri Platzer. Väittäisin noitakin kaikkia ykkössentterikaliiberin pelaajiksi tähän Liigaan.

Nelosena Tapparalla kapteeni ja työhevonen Rauhala.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Ihan asiaa @Blackie tuossa kirjoitti, että vastustajat eivät ole olleet vielä kovin häävejä. Mutta toki pitää ottaa huomioon, että nuo pelit eivät ole edes olleet kovin tiukkoja vaan aikalailla Saipan näytöstä. Jos pahimpia kilpakumppaneita vastaan ollaan niin paljon edellä niin onhan se hyvä tilanne SaiPalle. Edelleenkään en väitä, että SaiPa olisi välttämättä edes top-10 joukkue mutta hyvältä on näyttänyt sitä ei voi kiistää.

Mutta joo, onneksi kausi alkaa nyt ja päästään taas todellisuuteen, jossa SaiPa on sijalla ynnämuut 15 pelin jälkeen. Tulee marraskuu ja loska, tai nykyään ei tule edes sitä kun tulee vain pimeä. Korona vie hallista yleisön ja viimeinen sammuttaa liigasta valot. Pe*kele.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Täyspitkät harjoitusottelut ehkä saattavat kertoakin jostain, mutta Pitsiturnaus ei paskan vertaa. Sinne tullaan hakemana lähinnä tuntumaa, eikä mitään muuta. Yleisölle hyvä päivä ottaa kuppia ja avata kiekkokausi kesäsäässä.

Ehkä tuo pohdintani oli enemmän vedonlyönnillinen, että onko pikkaisen ylireagoitu SaiPan harjoituskauteen kuitenkin. Eihän Ketteräkään kaatunut kuin maalilla vastapainoksi Pelicansin möyhennykselle?

No, kuten sanoin. Onneksi sarja alkaa. Maaliskuussa katsotaan, missä kukin joukkue seisoo. Aika maltilliset on omat odotukseni Ässien suhteen, täytyy myöntää. Lähtisin SaiPaa sijoittamaan yläpuolelle kyllä tällä hetkellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös