Arsenal 2021–2022 – Mikel Artetan aika lunastaa puheet teoiksi (All or Nothing)

  • 20 618
  • 158

Monesko Arsenal on Valioliigassa kaudella 2021–2022

  • 1

    Ääniä: 0 0,0%
  • 2

    Ääniä: 0 0,0%
  • 3

    Ääniä: 0 0,0%
  • 4

    Ääniä: 2 7,4%
  • 5

    Ääniä: 6 22,2%
  • 6

    Ääniä: 9 33,3%
  • 7

    Ääniä: 4 14,8%
  • 8

    Ääniä: 1 3,7%
  • 9

    Ääniä: 1 3,7%
  • 10

    Ääniä: 0 0,0%
  • TOP10 ulkopuolla

    Ääniä: 4 14,8%

  • Äänestäjiä
    27
  • Poll closed .

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Kausi 2020–2021 oli Arsenalin seurahistorian huonoin sitten kauden 1994–1995 kun Arsenal oli sijalla 12 Valioliigassa. Sen jälkeen Arsenal on ollut top 6 sakissa 25 vuotta putkeen joten mennyttä kautta voidaan kutsua katastrofiksi ihan jo historiaan peilaten. Toki edellinen kausi päättyi samaan sijoitukseen 8, mutta se oli Emeryn sekoiluiden jälkeen vielä ihan ok suoritus ja Arteta teki sen minkä kerkesi tehdä siinä ajassa kun astui puikkoihin. Hienona kruununa toki kauden päätteksi FA-Cupin voitto ja sen kautta paikka Euroopaan. Joten kulunut kausi oli huonoin 26 vuoteen Arsenalin jäätyä ilman Euro paikkaa Artetan ryssittyä Emeryä vastaan Eurooppaliigan välierissä. Joka oli aivan järkyttävä suoritus Artetan osalta vale 9 kokeiluineen.

Viime kausi alkoi kahdella voitolla (Fulham ja Hammers), yhdellä tappiolla (Pool), sekä vielä voitolla Bladesista. Sen jälkeen kyyti oli kylmää unohtamatta voittoa Maunosta lokakuun lopussa. Muuten koko syksy oli yhtä tervan juontia. Joulukuu meni samalla kaavalla tosin Boxin dayna voitto Ch£lseasta kotona ja Emil Smith-Rowen tuominen joukkueen mukaan käänsi loppukautta ajatellen joukkueen suuntaa paljon. Toisaalta jos haluaa jotakin positiivista menneestä kaudesta löytää, niin Arsenal oli tuon matsin jälkeen valioliigassa toiseksi eniten pisteitä kerännyt joukkue Cityn jälkeen. Eipähän tuotakaan olisi uskonut vielä Joulukuussa.

Tulevalla kaudella Artetan täytyy osoittaa ne kauniit puheet todeksi joita on kuultu viime kaudesta lähtien. Rosterissa on joo vajavaisuuksia vrt. Pepin opettamaan pelitapaan, mutta jossain vaiheessa täytyy myös Artetan alkaa lunastamaan niitä vaatimuksia, jonka Arsenalin tasoisen seuran valmentajan pitäisi omata. Artetalla on selvästi pelitapa mitä haluaa toteuttaa tällä hetkellä, tosin onko materiaali sillä tasolla mikä sen vaatii? Arteta on puhunut kokoajan voittamisesta ja halusta pelata 4-3-3 –muodostelmassa. Tämä on mielenkiintoista nähdä uskaaltako Arteta kokeilla tuota muodostelmaa oikeasti tulevalla kaudella pidempääkin. Artetalle tämä kausi on melkeinpä oman työpaikkansa ohella all or nothing. Toista kautta ei saa tulla putkeen, että Arsenal on europaikkojen ulkopuolella. Arteta ei voi ainakaan pelikuorman takia piiloutua tulevalla kaudella jos vaadittavaa menestystä ei tule. Pelikuorma on pienempi europaikkojen mentyä ohi viime kaudella. FA Cup ja perus City Cup ovat ne ainoat johon edes junnuja voidaan laittaa mukaan. Tällä hetkellä toki sitä deadwoodia on vielä mukana edustuksen mukana liian paljonkin. Kesän siirtoikkuna on todellakin tärkeässä osassa jos meinataan sijoittua tulevalla kaudella edes top6 paikoille. Kolme hankintaa on jo tehty tätä kirjoittaessa joihin palaan myöhemmin.

Muusta valmennuksesta sen verran, että Artetan apurina jatkaa Albert Stuivenberg joka tuli Artetan mukana Joulukuussa 2019 seuraan. Tälle kaudelle Arteta saa tuttavansa Nicolas Joverin ManCity ajoilta erikoistilanne valmentajaksi. Edellinen erikoistilanne valmentaja Andreas Georgson palaa takaisin Ruotsiin Malmön riveihin ilmeisesti seurajohtajan tehtäviin.

Arsenalin office (board) sai myös keväällä vahvistusta Rickhard Garlickin muodossa. Garlick toimi ennen Arsenaliin tuloa Valioliigan palkkalistoilla. Sitä ennen hän oli West Bromin kirjoilla. Hänet palkattiin director of football operations (dof) tittelillä auttamaan Edua pelaajasiirtojen ja sopimuksien tekemiseen.

Pelaajisto tulee toivottavasti kokemaan isohkon muutoksen, koska jos eteenpäin meinataan mennä niin tuolla on melkein jokaiselle pelipaikalle tarve hankinnoille. Tätä kirjoittaessa Arsenal on hankkinut jo tulevaisuuden kapteenimme Kieran Tierneylle back upin Nuno Tavaresin muodossa. Toinen nuori Albert Sambi Lokonga keskikenttä pelaaja Anderlechtista liittyi myös vahvuuteen. Lokonga ollut Arsenalin kiinnostuksen kohde jo pidempään. Varsinkin legenda Henry suositellut pelaajaa Edulle jo aiemmin. Ben White Brightonista on medicalia valmis hankinta myös järkyttävään lädilisä 50 milj.£ hintaan. Whiten medical pidetään vasta 26.7. kun hänen lomansa on tullut päätökseen. Lisää toki pelaajia on tulossa sisään, kunhan saadaan myytyä ulos ensin muutama, joka vaikuttaa olevan erittäin hankalaa tässä taloustilanteessa. Tavares ja Lokonga ovat puhtaasti back-up hankintoja ja sijoitus tulevaisuuteen. Tällä hetkellä sisään on vielä tulossa keskikentälle 2 vahvistusta. Toinen on puolustavampaan rooliin ja toinen taas 10-paikalle tuomaan tulitukea Smith-Rowelle. Artetalla on molemmille paikoille ykkös targettinsa selvillä,eli Manuel Locatelli ja James Maddison. Ruben Neves ja Yves Bissouma ovat sitten ne varavaihtoehdot jos ja tod.näk. kun Locatelli siirtyneen Juveen. Maddison on Artetan haluama ja ihailema pelaaja, mutta Maddisonin hinta pyörii siellä 60-70milj.£ tietämissä, joten rahaa pitäisi tulla myös sisään kunnolla ensin. Maddisonin varalle on ainakin Aouaria huhuiltu, joka olisi ainakin hinnan puolesta helpommin toteutettavissa. Bellerinille tarvitaan korvaaja myös jota viety vahvasti huhuissa Italiaan ja Inter Milaniin. Xhakan suuntana taas on AS Roma. Kakkos veskari Lenon taakse tarvitaan myös, koska juuri jatkosopimuksen tehnyt nuori ja lupaava 19-v Arthur Okonkwo sitä ei vielä ole. Hänet nostetaan Runarsonin paikalle kolmos veskariksi. Ja sitten vielä on Lacacette joka voi muuttaa pakkaa, koska Lacalla alkaa viimeinen kausi sopimuksestaan. Jossain vaiheessa oli huhua, että Arsenal olisi tarjonnut vuoden jatkosopimusta Lacalle. Tuosta tosin ei ole kuulunut viime aikoina mitään, joten myynti Lacan kohdalla saattaa tulla kysymykseen myös. Siirtojen osalta siis tätä kirjoittaessa on kaksi pelaajaa virallisesti seuran puolelta vahvistettu ja kolmas (White) julkaistaneen ensi viikolla medicalin jälkeen.

Jos pari sanaa vielä kahdesta poistuvasta runko pelaajasta jotka edustaneet Arsenalia useamman vuoden. Bellerin tosiaan on tässä ryhmässä pisimpään seurassa ollut pelaaja. Hän siirtyi Barcan akatemista 16-vuotiaana kesällä vuonna 2011 ja teki edustusjoukkue debyyttinsä Syyskuussa 2013 liiga cupin otellussa West Bromia vastaan. Bellerin tunnettiin räjähtävästä nopeudestaan jota valitettavasti loukkaantumiset ovat vieneet jonkin verran pois. Varsinkin vuonna 2019 tapahtunut loukkaantuminen joka piti hänet pois pelikentiltä vajaan vuoden verran vaikutti Bellerinin nopeusominaisuuksiin suuresti. Tuon loukkaantumisen jälkeen Hector ei ole koskaan palannut sille tasolle mitä hän oli ennen mainittua loukkaantumista. Nyt on se oikea hetki etsiä Hectorille uusia haasteita ja varsinkin paljon muotia seuraavana henkilönä Milano olisi hänelle sopiva paikka jatkaa uraansa. Hector tuli tunnetuksi myös puhuessaan julkisuudessa paljon ilmastonlämpenemisestä ja sen eteen tehtävästä työstä. Hieno mies ja hänestä tehty documentti Unseen Journey Hectorin omalla Youtube kanavalla kertoo paljon mitä mies kävi läpi tuon pitkän loukkaantumisen aikana.

Xhakasta taas jäi päälimmäinen kuva henkilöstä jota omat rakastivat tai vihasivat. Xhakahan pelasi varmaan viime kaudella parhaan kautensa Arsenal paidassa. Välillä turhauttava katsoa kun pää ei kestä ja keltaisia ja punaisia kortteja viuhuu mitä typerimmistä teoista. Toissa kaudellahan Xhakalta vietiin kapteenin nauha pois juuri käytöksen takia faneja kohtaan. Toisaalta Xhaka osaa olla keskikentän pohjalla välillä erittäin dominoivakin jakaen mitä hienompia syöttöjä ylöspäin edistäen peliä. Suurimmat heikkoudet Xhakan pelaamisessa olivat juurikin tuo pään kestävyys välillä ja sitten hitaus. Varsinkin kovemmat joukkueet käyttivät häikäilemättä sitä välillä hyväkseen. Ristiriitainen pelaaja, mutta omasta mielestäni hänenkin on nyt sopiva aika lähteä etsimään uusia haasteita uralleen.

En kirjoitellut ollenkaan esim. Smith-Rovesta joka tehnyt myös jatkosopimuksen Arsenalin kanssa vaikka sitä ei ole vielä virallisesti ilmoitettukaan. Tai Sakasta joka valittiin ansaitusti viime kauden pelaajaksi ja nousi sensaatiomaisesti Southgaten ryhmään Euro2020 kisoihin asti. Saka esiintyi kisoissa edukseen vaikka oliki se viimeinen rankkarin vetäjä Englannin hävittyä Italialle pilkkuskabassa. Tuon jälkeenhän Saka, Rasford ja Sancho joutuivat silmätikuiksi joidenkin britti fanien osalta saadakseen järkyttäviä rasistisia viestejä sosiaalisessa mediassa. Tästä asiasta on ollut niin paljon juttua tälläkin palstalla jo, että jätän sen ruotimisen kokonaan tästä pois. Jokatapauksessa molemmat Hale-Endin kasvatit (Saka ja Smith-Rowe) tulevat olemaan Arsenalin kasvot ja tulevaisuus. Markkina-arvo Lontoossa molemmilla tulee olemaan kova. Muista junnuista sen verran, että Balogun nousee tällä kaudella ylöspäin ja toivottavasti saa peliaikaa edustuksessa myös välillä. Arsenalilla on myös muutama mielenkiintoinen junnu tällä hetkellä systeemissä mukana. Charlie Patino 17v on heistä varmaan se lupaavin, mutta nuorin myös.

Tätä kirjoittaessa on vielä niin paljon auki tulevan kauden osalta varsinkin siirtojen suhteen. Varsinkin tuon ylijäämän osalta joudumme jännitämään ketkä saadaan ulos ja ketä ei. Kaiken kukkuraksi Arsenal on lupautunut seuraavan kauden All or nothing Amazon doc sarjan kuvauksiin tulevalle kaudelle. Kuvaukset aloitetaan kyseisen sarjan osalta piakkoin. Ilmeisesti taitavat julkaista kyseisen dokumentin kahdessa osassa. Ensimmäinen saattaa tulla tarjolle ennen kauden päättymistä ja toinen osa sitten kauden jälkeen.


Tässäpä lyhehkö nopeasti raapaistuna uusi kausi ketju Arsenalille josta tulikin yllättäen yllätävän positiiviseen sävyyn kirjoitettu. Noh eiköhän se positiivisuus haihdu viimeistään kun Valioliiga starttaa Arsenalin osalta 13. Elokuuta sarjanousija Brentfordia vastaan vieraissa. Joten keskustelu jatkukoon tämän topikin alla ja hyvää kesän jatkoa kaikille jatkoajan Gunners-faneille. COYG!
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Virtuaalinen hatunnosto Gunners-veli @Daro! Aivan mahtava avaus.

Harjoituskausi vaikuttaa myös menevän ”Artetamaiseksi” pannukakuksi, kun skotteja vastaan pelit perus oksennusta ja nyt koko Pohjois-Amerikan kiertue peruutettu koronatartuntojen takia?

Hankinnat Whitea lukuunottamatta aika tuntemattomia suuruksia ja Edua pidän enemmän suojatyöpaikkalaisena kuin vakavasti otettavana pelaajien rekrytoijana. Locatelli huhujen mukaan Juven miehiä, joka ei yllätä.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Harjoituskausi vaikuttaa myös menevän ”Artetamaiseksi” pannukakuksi, kun skotteja vastaan pelit perus oksennusta ja nyt koko Pohjois-Amerikan kiertue peruutettu koronatartuntojen takia?

Hankinnat Whitea lukuunottamatta aika tuntemattomia suuruksia ja Edua pidän enemmän suojatyöpaikkalaisena kuin vakavasti otettavana pelaajien rekrytoijana. Locatelli huhujen mukaan Juven miehiä, joka ei yllätä.

Tuosta Usan turneen peruuntumisesta ei ole oikein mitään muuta tietoa kuin mitä seuran virrallisilla sivuilla kerrottu: US trip off after positive COVID tests

Ei ole varmaa tietoa, että onko mahdolliset tartunnan saaneet pelaajia vai eivät. Jossain oli maininta, että ennen reissuun lähtemistä otetuista testeistä olisi löytynyt tartunta/tartuntoja henkilöiltä jotka kuuluivat jenkkeihin lähtevään ryhmään. Onko kyseessä edustusjoukkueen pelaajista, valmentajista, huoltajista jne. niin sitä ei ole ainakaan vielä kerrottu. Huonoon saumaan tämä tapahtui, koska tärkeät harjoitus ottelut jäävät pelaamatta. Toisaalta parempi näin etteivät kerenneet lähteä sinne, koska takaisin palaaminen olisi luultavasti hidastunut huolella karanteenien osalta. Nyt Arsenal yrittää löytää tuon tilalle harjoitus vastuksia pelaamaan ilmeisesti suljettujen ovien taakse Colneylle. Ei mikään ideaali tilanne kauden alun suhteen, kun ykkösjoukkue ei ole vielä siirtojen suhteen lähellekään kasassa ja nyt harjoitusotteluiden vastustajat ovat tiukassa. Hankalaahan niitä on nyt näin lyhyen varoajan suhteen löytää, kun jokainen joukkue on lyönyt aikataulunsa jo lukkoon.

Tuosta Locatellista on ihan turha haaveilla kyllä. Toki Arsenal on tehnyt 40milj. € tarjouksen Sassuololle jonka Sassuolo pelaajasta haluaa ja Juve ei. Locatelli haluaa siirtyä Juveen ja se on enään Juvesta kiinnii löytääkö Juve rahaa hankkia Locatellia. Tosin Locatelli ei ole tyrmännyt Arsenaliakaan, mutta hänen ykkösvaihtoehto on Juve. Juve yrittää Italoille tyypillistä pelaaja + rahaa tyylistä vaihtoa, mutta ilmeisesti Sassuolo ei ole ollut tyytyväinen tarjottuun vastineeseen toistaiseksi. Omasta mielestäni antaa Locatellin mennä vain. Vaikka Arteta kovasti Locatellin haluaisikin, niin kokoajan aikaa laitetaan hukkaan tuohon keissiin. Tällä hetkellä Arsenalilla on niin paljon vielä tehtävää tämän kesän aikana. Myyntejä useamman pelaajan osalta vielä toteuttamatta ja tärkeimmät hankinnat keskikentän osalta (Locatelli olisi toki toinen niistä) ovat toteuttamatta. Lisäksi Bellerin korvaaja hankkimatta puhumattakaan jos Laca myödään. Siihen pitäisi vielä saada onnistunut alkukausi alle, jotta toiveet top6 paikoista olisivat realismia. Ei ole helppo tehtävä todellakaan.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Emile Smith-Rowen (5v) jatkosopimus julkaistiin eilen seuran osalta. Suurin kohu tottakai on somessa saatu aikaiseksi siitä, että Smith-Rowe sai #10 paidan käyttöönsä. Arsenalin osalta edellinen todellinen mestari #10 paidan osalta oli itse legenda Dennis Bergamp. Özil toki kantoi samaista #10 paitaa myöhemmin ja Arsenal uran alkuaikoina vallan onnistuneesti myös. Tuo #10 paidan merkitys jalkapallossa on nykyään ehkä kokenut inflaation historiaan peilaten. Aiemmin tuota ei olisi jaettu 20v pelaajalle ihan noin vain. Smith-Rowe itse rohkeasti pyytänyt #10 käyttöönsä, joten kunnianhimosta ei ainakaan Smith-Rowea ei voi syyttää. Tuossa vielä lisää virallisilta sivuilta Smith-Rowen haastattelun muodossa: ‘Emile asked for the No 10, it shows his ambition’
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Itse tykkään tällä hetkellä Arsenalin tyylistä rakentaa joukkuetta. Kaikki rakennetaan nuorten varaan ja se voi epäonnistua, mutta onnistuessaan on jatkuvuutta luvassa. Onko seuralla sitten malttia antaa rakentamiselle aikaa onkin toinen asia. Tulevasta kaudesta ei ole odotettavissa mitään isoa nousua, mutta pienempi pelimäärä ja matkustaminen ovat etu, jonka toivon nostavan Arsenalin jälleen kuuden joukkoon.

Nyt on hankittu leveyttä rosteriinja Whitesta toivotaan puolustuksen johtohahmoa. Keskikentälle tulee vielä 1-2 uutta pelaajaa riippuen osin siitäkin keitä saadaan kaupaksi. Se keskikentän primus moottori edelleen puuttuu ja uusi numero 10 on todennäköisesti vain hyvä back up toistaiseksi tähän rooliin.

Mielenkiintoista on tietysti Lacan tilanne, saadaanko kaupaksi vai lähteekö vain Nketiah, jos molemmat, niin kuka tilalle?
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Itse tykkään tällä hetkellä Arsenalin tyylistä rakentaa joukkuetta. Kaikki rakennetaan nuorten varaan ja se voi epäonnistua, mutta onnistuessaan on jatkuvuutta luvassa. Onko seuralla sitten malttia antaa rakentamiselle aikaa onkin toinen asia. Tulevasta kaudesta ei ole odotettavissa mitään isoa nousua, mutta pienempi pelimäärä ja matkustaminen ovat etu, jonka toivon nostavan Arsenalin jälleen kuuden joukkoon.

Tykkään itsekin tavasta miten rosteria rakennetaan tulevaisuuden osalta. Top 6 sija on tosin oikeastaan se tavoite mikä pitää vain saada tällä kaudella. Odotukset joo eivät ole korkeat välttämättä sen suhteen, mutta se on vain saatava tavalla tai toisella (Artetan kanssa tai ilman).

Nyt on hankittu leveyttä rosteriinja Whitesta toivotaan puolustuksen johtohahmoa. Keskikentälle tulee vielä 1-2 uutta pelaajaa riippuen osin siitäkin keitä saadaan kaupaksi. Se keskikentän primus moottori edelleen puuttuu ja uusi numero 10 on todennäköisesti vain hyvä back up toistaiseksi tähän rooliin.

Mielenkiintoista on tietysti Lacan tilanne, saadaanko kaupaksi vai lähteekö vain Nketiah, jos molemmat, niin kuka tilalle?

Omasta mielestäni White ei laita puolustusta kuntoon millään tavalla välttämättä. Whitesta maksetiin iso summa helvetin lädilisineen potentiaalin kera. White on Luizin korvaaja viime kauden rosterista. White on se hankinta joka osaa pelata palloa ylöspäin jalalla toppareista ja pystyy operoimaan vaikka oikealla laidalla. Tärkeimmät hankinnat ovat keskikentälle joka tapauksessa hankittava.

Artetalla on kunnianhimoiset tarkoitukset miten tuolla(tulevalla) rosterilla pitäisi pelata. Toivottavasti rohkeasti sitä 4-3-3 formatiota alkaisi ajamaan sisään mistä Arteta on puhunut pidempään jo aiemmin. Se on Artetan tuho tai sitten saadaan nauttia jostain ihmeellisestä jalkapallon evoluutiosta ensi kaudella. Artetan pelitapa vaatii vaan niin helvetisti osaamaamista pallon kanssa. Tulosta tuskin on tulossa vielä kahteen kolmeen vuoteen top4 osalta.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Artetalla on kunnianhimoiset tarkoitukset miten tuolla(tulevalla) rosterilla pitäisi pelata. Toivottavasti rohkeasti sitä 4-3-3 formatiota alkaisi ajamaan sisään mistä Arteta on puhunut pidempään jo aiemmin. Se on Artetan tuho tai sitten saadaan nauttia jostain ihmeellisestä jalkapallon evoluutiosta ensi kaudella. Artetan pelitapa vaatii vaan niin helvetisti osaamaamista pallon kanssa. Tulosta tuskin on tulossa vielä kahteen kolmeen vuoteen top4 osalta.

Näinhän se valitettavasti on, ettei voi edes uneksia top4 saavutuksesta. Materiaali ei vain riitä siihen millään. Sarjan raharikkat ostavat lisää laatua ja menevät osaltaan eteen, kuten vaikka Manu on juuri tehnyt ja Cityn kukkaro on pohjaton, joten heidän haastaminen on vain kaukainen haave. Sama se on tavallaan Chelsean kanssa ja sitten Liverpool puolestaan on rungoltaan vain selvästi vahvempi.

Arsenalin oma sarja on sitten Tottenhamin, Leicesterin ja Evertonin kanssa painia sijoista 5-8. Joku muukin tietysti saattaa yllättää ja nousta mukaan pelaamaan noista sijoista. Nykyisillä omistajilla Arsenal ei pysty niihin suuriin hankintoihin ja ainoa mahdollisuus on rakentaa nuorista joukkuetta ja toivoa, ettei parhaita viedä liian aikaisin isolla rahalla. Jalkapalloilun evoluutio eli iso raha uusien omistajien kautta on muuttanut lajin ja tiputti Arsenalin pois lajin isoista seuroista.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Onko se Kroenke nyt niin pihi? Toissakesänä tuli ukkoa sisään 160 miljoonalla, mikä on reilusti enemmän kuin mitä ManU käytti tänä kesänä Sanchoon ja Varaneen.

Omasta mielestä Arsenalin ongelma ei ole se, että rahaa ei olisi vaan sitä ei osata käyttää, eli sama kuin mikä Evertonilla.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ovet käyvät myös toiseen suuntaan, joten Arsenalin on myös myytävä pelaajia pois koko ajan. Tämän kesän saldo lienee noin 5-6 pelaajaa, lopullinen luku jää nähtäväksi. Lisäksi tullee jokunen laina ja näillä rahoitetaan hankintoja, ei varmaan kaikkea, mutta osa niistä. Ei Arsenal pysty rahalla kisaamaan näistä huippunimistä nyt eikä jatkossakaan, se on vain hyväksyttävä. Maailma on vain muuttunut siitä, kun Wengerin aikana myös Arsenal pystyi hankkimaan parhaita pelaajia, mutta silloin eivät öljysheikit jne, muokkaamassa lajia omaisuuksillaan.
 

Jeffrey

Jäsen
Mennee vähän saivarteluksi, mutta kyllähän Arsenalin suurin ongelma on ollut se, että suurimmat hankinnat ovat menneet vähintäänkin lähes järjestäen ohi. Tästä samasta vitsauksesta on kärsinyt aikalailla kaikki top-6 joukkueet viimeisen kymmenen vuoden aikana - toiset lyhyemmän, toiset pidemmän ajanjakson.

Arsenalin ja Tottenhamin osalta tämä luuppi on kestänyt nyt ehkä pisimpään, joka aiheuttanut myös kovemman cyclonin valtamereen ja vaikeuttanut siitä ulospääsyä. Toisaalta Liverpoolin ja osaltaan myös Unitedin lähihistoria osoittaa, että huomattava tasonnosto on mahdollista melko lyhyessä ajassa - kunhan hankinnat alkavat osumaan ja samalla uudesta junnuputkesta saadaan puhallettua läpi kuumempaa hiillosta mihin puhaltaa. Ei siitä montaa vuotta ole kun Liverpoolissakin tuotiin Bentekeä sisään jättihankintana.

Toki kriisit eivät ole toistensa veljiä, vaikka niissä selkeitä samanlaisuuksia onkin. Yksi tällainen samankaltaisuus esimerkiksi Unitedin ja Arsenalin välillä on joukkueen nurinkurinen palkkataulukko, jossa kärkipään ovat miehittäneet pelaajat joiden pelillinen hyöty voidaan kyseenalaistaa. Toki Unitedin resurssit lienee suuremmat ja se kestää paremmin sen, että miljoonamiehet istuvat penkillä - silti molemmille tämä lienee yksi suurimpia asioita ratkaistavaksi, jotta halutulle tasolle lopulta päästään.

Loppuviimein voidaan kyllä todeta lapsellisesti, että kyllä 5 edellisen kauden aikana on liikkunut - tai olisi voinut liikkua pelaajia joihin Arsenalilla olisi ollut varaa - ja jotka olisivat nostaneet joukkueen uudelle tasolle. Unitedissa yksi seurahistorian parhaista yksittäisostä päätöksistä lienee se, että niille omille juurille alettiin palaamaan ja keskittymään omaan ydinosaamiseen. Se on toisarvoista, onko tästä kiittäminen Glazeria, Woodwardia vaiko kenties Ole-Gunnaria. Tärkeintä on se, että tämä päätös tehtiin.
 
Loppuviimein voidaan kyllä todeta lapsellisesti, että kyllä 5 edellisen kauden aikana on liikkunut - tai olisi voinut liikkua pelaajia joihin Arsenalilla olisi ollut varaa - ja jotka olisivat nostaneet joukkueen uudelle tasolle. Unitedissa yksi seurahistorian parhaista yksittäisostä päätöksistä lienee se, että niille omille juurille alettiin palaamaan ja keskittymään omaan ydinosaamiseen. Se on toisarvoista, onko tästä kiittäminen Glazeria, Woodwardia vaiko kenties Ole-Gunnaria. Tärkeintä on se, että tämä päätös tehtiin.

Monta hyvää viestiä, mutta lainataan vaikka tätä kun koostaa ajatuksia yhteen. Arsenalin hankintojen onnistumisprosentti ei ole ollut hääppönen viime vuosina, ja jos katsoo vaikka 10v aikajänteellä niin etenkin sen aikajanan alkupuolella rahallisesti Arsenal olisi pystynyt varmasti ostamaan samat pelaajat kuin esim. Liverpool hankki. Siellä vaan oltiin tehty läksyt paremmin, kävi vähän tuuri, ja joukkueen pelityyli (Klopp) nosti vähän "keskinkertaisempiakin" pelaajia uudelle tasolle. Tästä alkaa usein lumipallo pyörimään, ja kaikki vaikuttaa kaikkeen - niin positiivisesti (Pool) kuin negatiivisesti (Arsenal). Kun yrittää myydä ylimääräisiä pelaajia, niin poolin "saman tason" pelaajasta maksetaan tuplat koska tulee menestyvästä jengistä ja näyttänyt siksi paremmalta kuin onkaan, kun taas Arsenalissa kaikki näyttää entistä huonommilta (vähän yleistäen ja kärjistäen). Vaikea on päästä taloudellisestä järkevästi pelaajista eroon joilla on kova liksa, ja ei juurikaan näyttöjä viimeiseen vuoteen pariin.

Lainaukseen vielä kiinni, niin nythän Arsenal on lähtenyt rohkeasti ja ansaistusti tekemään diilejä hyvin breikanneille tai siinä rajoilla oleville nuorille. Näistä moni on vielä omia kasvatteja, joten siitä ei olla tykkäämättä. Saka, Smith-Rowe, Martinelli jne. ovat parhaassa tapauksessa mahtava runko jo parin vuoden päästä. Tähän päälle muutamia onnistuneita täsmä hankintoja, niin top-4 sijoista voi parhaimmillaan haastaa parin vuoden päästä ihan realistisesti.
Toisaalta kääntäen, nykymaailmassa ei paljoa aikaa ja armoa anneta. Jos ollaan 5 kierroksen jälkeen sijoilla 15 niin vaaditaan taas kaikille kenkää suurimman osan fanien toimesta.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ihan samaa mieltä oikeastaan kaikkien kirjoittajien kanssa. Oikeaan osuvat hankinnat ovat helpompia, jos runko on kunnossa ja tarvitaan sitä 1-2 pelaajaa. Arsenalin ongelma on ollut ( mielestäni) keskinkertainen runko, johon on tarvittu joka vuosi useita pelaajia ja osumat ovat olleet heikkoja. Johtuuko se heikosta ammattitaidosta vai rahan puutteesta, ehkä kummastakin. En vielä Edullekaan nostaisi kesällä ostettua kesähattuani, etenkään Willianin hankinnan johdosta, joka osoittautui kalliiksi vitsiksi.

Nyt tykkään kyllä hankinnoista, mutta kuten täälläkin mainittiin jo, niin Whiten hinta 50 kymppiä on aika maltainen, olisiko saarien ulkopuolelta löytynyt enemmän laatua halvempaan hintaan?

Kärkipelaajien kohdalla on tilanne mielenkiintoinen. Kovapalkkaisen Auban pelikunto on ollut hukassa. Laca pitäisi saada myytyä ja samoin Nketiah, jos ei tee uutta sopimusta nopeasti. Chelsean Abraham on taas yksi ylihinnoiteltu lontoolainen ja hinnan pitäisi mielestäni lähes puolittua. Martinez olisi mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta hinta on kova ja onko varaa ottaa tuota riskiä.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Ben Whiten hankinta on nyt sitten ihan virallisestikin seuran puolelta vahvistettu: Welcome, Ben! | White signs on long-term contract.

Siinä meni sentään rikki seuran ennätys hankinta puolustuksen osalta. Edellinenhän oli toki itse surullisen kuuluisa "legenda" Shkodran Mustafi. Toivottavasti tämä hankinta osuisi edes sinnepäin vrt. Mustafi. Järkyttävän paljon tuo hg ja lädimaajoukkue status 23v yhden valioliiga kauden pelanneesta pelaajasta vaikuttaa näköjään. Toisaalta ei Holding mikään avauksen toppari pidä ollakaan, mutta White on täysin arpa vielä joka tapauksessa johon se 50 milj.£ nyt upotettiin. Toivottavasti alkaisi sitä rahaa löytymään noilta persaukisilta Italiaanoilta jotta tuo Xhakan kauppa saataisiin edes maaliin. Kuukausi aikaa vielä toki, mutta aika kuluu nopeasti varsinkin puhutaan Arsenalin siirtojen osalta.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Nythän media kertoo, että sitä rahaa ei ole ja Arsenal neuvottelisi uudesta sopimuksesta Xhakan kanssa. Parempi ehkä uusi sopimus, kun laskea pois ilmaiseksi vuoden päästä. Mietin miksi miestä ei sitten yritetä käyttää vaihtakaupassa jonnekin, tosin sekin vaatinee myös pelaajan suostumuksen.

Whitella on kyllä palajon hyviä ominaisuuksia ja jalalla pelaaminen on yksi niistä ja sitä Arteta arvostaa pelaajissaan. On vielä arpa, mutta silti ylihinnasta huolimatta on uskoa siihen, että onnistumisen mahdollisuudet ovat kohtalaiset.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Ben Whiten hankinta on nyt sitten ihan virallisestikin seuran puolelta vahvistettu: Welcome, Ben! | White signs on long-term contract.

Siinä meni sentään rikki seuran ennätys hankinta puolustuksen osalta. Edellinenhän oli toki itse surullisen kuuluisa "legenda" Shkodran Mustafi. Toivottavasti tämä hankinta osuisi edes sinnepäin vrt. Mustafi. Järkyttävän paljon tuo hg ja lädimaajoukkue status 23v yhden valioliiga kauden pelanneesta pelaajasta vaikuttaa näköjään. Toisaalta ei Holding mikään avauksen toppari pidä ollakaan, mutta White on täysin arpa vielä joka tapauksessa johon se 50 milj.£ nyt upotettiin. Toivottavasti alkaisi sitä rahaa löytymään noilta persaukisilta Italiaanoilta jotta tuo Xhakan kauppa saataisiin edes maaliin. Kuukausi aikaa vielä toki, mutta aika kuluu nopeasti varsinkin puhutaan Arsenalin siirtojen osalta.

White tulee olemaan Arsun paras hankinta vuosiin. Joo ei ole kokemusta kunnolla ja joo ei ole testattu ja joo maksettiin lädilisää. Mutta nyt Arsenalilla on käsissään ihan oikeasti kaveri josta tulee se kauan kaivattu puolustuksen johtaja. Ei johtaja kuten muistellaan perus-brittipakkeja kuten Terryä jne. Vaan pelillinen johtaja. Whitella on kaikki ominaisuudet millä nostaa Arsun peliä seuraavalle tasolle. Syöttövalikoima, haastot, pelinäkö jne. Mä olen melkein varma että kauden jälkeen yksikään Arsu-fani ei kritisoi Whiten hankintaa, muuta kritisoitavaa varmasti löytää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Daro

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
White tulee olemaan Arsun paras hankinta vuosiin. Joo ei ole kokemusta kunnolla ja joo ei ole testattu ja joo maksettiin lädilisää. Mutta nyt Arsenalilla on käsissään ihan oikeasti kaveri josta tulee se kauan kaivattu puolustuksen johtaja. Ei johtaja kuten muistellaan perus-brittipakkeja kuten Terryä jne. Vaan pelillinen johtaja. Whitella on kaikki ominaisuudet millä nostaa Arsun peliä seuraavalle tasolle. Syöttövalikoima, haastot, pelinäkö jne. Mä olen melkein varma että kauden jälkeen yksikään Arsu-fani ei kritisoi Whiten hankintaa, muuta kritisoitavaa varmasti löytää.

White voi olla sellainen, en sitä sano. Ja lupaavista lädeistä pitää vain maksaa toki. Kova on hype vaan Whiten osalta ollut ja hinta sen mukainen. Toivottavasti olen väärässä.

Virheitä on vaan tehty monia vuosia iskemällä isoja rahoja jopa paniikissa siirtoikkunan lopussa, mutta Whiten hankinta ei kuulu toki heihin (siirtoikkunan lopussa hankittuihin). White on ollut Artetan haluama pelaaja, eikä Artetaa voi syyttää Wengerin lopunajan tai Emeryn ajan hankinnoista. Jos Whitea pitäisi verrata johonkin muuhun tämän päivän puolustaja markkinoiden nimiin, niin varmaan Kounde voisi olla sellainen. Molemmat hyviä jalalla, molemmat lyhyitä toppareiksi Valioliigaan. Koundesta en tiedä pystyykö pelaamaan keskikentän pohjalla tai toisena laitapakkina kuten White operoinut uransa aikana. Joten joo White on Artetan näköinen pelaaja todellakin.

Arteta haluaa muokata rosteria oman näköisekseen ja White kuulu niihin. Seuraava kuukausi määrittää paljon miten Garlick ja Edu saavat myytyä ja (lainattua) pelaajia eteenpäin, jotta rosteria saadaan päivitettyä eteenpäin. Lokonga on pelkkä back-up kuten Tavares myös. White on Luizin korvaaja lähtökohtaisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Nythän media kertoo, että sitä rahaa ei ole ja Arsenal neuvottelisi uudesta sopimuksesta Xhakan kanssa. Parempi ehkä uusi sopimus, kun laskea pois ilmaiseksi vuoden päästä. Mietin miksi miestä ei sitten yritetä käyttää vaihtakaupassa jonnekin, tosin sekin vaatinee myös pelaajan suostumuksen.

Tuo huhu on oltava taktiikkaa Arsenalin osalta. Eihän Arsenalilla ole pakko Xhakaa nyt myydä alelaarin hintaan. Xhakalla on vielä 2v (2023 päättyy) sopparia jäljellä. Tuskin nyt kuitenkaan jatkosopimusta ollaan tarjoamassa vielä. Kunhan nyt persaukiselta Romalta saadaan edes käypä hinta pois Xhakasta joka huhujen mukaan on 20milj.€. Bellerinin osalta laina+pakko osto taitaa olla tällä hetkellä se Interille sopiva hinta.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
White voi olla sellainen, en sitä sano. Ja lupaavista lädeistä pitää vain maksaa toki. Kova on hype vaan Whiten osalta ollut ja hinta sen mukainen. Toivottavasti olen väärässä.

Virheitä on vaan tehty monia vuosia iskemällä isoja rahoja jopa paniikissa siirtoikkunan lopussa, mutta Whiten hankinta ei kuulu toki heihin (siirtoikkunan lopussa hankittuihin). White on ollut Artetan haluama pelaaja, eikä Artetaa voi syyttää Wengerin lopunajan tai Emeryn ajan hankinnoista. Jos Whitea pitäisi verrata johonkin muuhun tämän päivän puolustaja markkinoiden nimiin, niin varmaan Kounde voisi olla sellainen. Molemmat hyviä jalalla, molemmat lyhyitä toppareiksi Valioliigaan. Koundesta en tiedä pystyykö pelaamaan keskikentän pohjalla tai toisena laitapakkina kuten White operoinut uransa aikana. Joten joo White on Artetan näköinen pelaaja todellakin.

Arteta haluaa muokata rosteria oman näköisekseen ja White kuulu niihin. Seuraava kuukausi määrittää paljon miten Garlick ja Edu saavat myytyä ja (lainattua) pelaajia eteenpäin, jotta rosteria saadaan päivitettyä eteenpäin. Lokonga on pelkkä back-up kuten Tavares myös. White on Luizin korvaaja lähtökohtaisesti.

White on lähempänä ManUn Varanea. Mutta nuorempi ja taitavampi. White tulee johtamaan Arsun puolustusta ja tekemään uuden ulottuvuuden pelinrakentamiseen. Paras tuon ikäinen toppari mitä löytyy. Lädilisä on selvä, mutta White tulee olemaan Arsenalin paras hankinta vuosiin.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
En itse niin paljon ole Whiten pelaamista ole nähnyt, että uskaltaisin näin voimakkaita kehuja kaverille antaa. Toivottavasti on niin hyvä, jolloin Tierneyn kanssa voisivat muodostaa oikeasti huippuluokan parivaljakon Arsenalin puolustukseen. Jotenkin toivoisin Magalhaesin nostavan vielä toisena vuonna paljon tasoaan, joten jos siitä saisi sen kolmannen lenkin puolustukseen.

Toivotaan, että Daro olisi oikeassa Xhakan suhteen ja nyt olisi teatteria ilmassa. Aivan alehintaan ei miestä kannata kaupata ja toisaalta uusi sopimus tarkoittaisi, että joukkueeseen on kiinnitetty pelaaja isolla rahalla, mutta taidot eivät vain aivan tahdo riittää, vaikka parhaimmillaan Xhaka on ok pelaaja keskikentälle.

Seuraava hankinta on varmaankin maalivahti tai keskikentälle, Ramsadale ja Odegaard?
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
White on tosiaan pelannut joukkueissa (Leeds, Brighton), joissa topparin rooli on vaativa pallollisesti ja pitää osata avata peliä ja kestää pitää palloa prässin alla.

Ikä, Artetan pelityyli ja markkinat huomioiden White oli varmasti juuri oikea pelaaja heille ja ymmärrän, että oltiin valmiita maksamaan vaikka ylihintaa.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Xhaka jää sitten Lontooseen ja nyt kai hiukan pakon edessäkin, kun Partey loukkaantui täysin turhassa pelissä. Ymmärrän sen, että halutaan myös kovempia vastustajia ennen sarjan avausta, mutta Lontoon paikallispeliä en ymmärrä. Tämä loukkaantuminen
saattaa olla kallis Arsenalille, mikäli keskikentän ykkösmies on poissa pidempään. Kun Xhaaka jää, niin se tarkoittaa maksimissaan yhtä hankintaa keskikentälle ja Odegard on se, minkä epäilen vielä toteutuvan. Tämä taas tarkoittaa, ettei joukkueen keskikenttä ole vahvistunut viime kaudesta, nuoret ovat tietysti hiukan valmiimpia.

Nyt jäädään odottamaan lähteekö joku tai jotkut kärkimiehistä, jolloin sinne tulisi yksi hankinta tilalle. Lisäksi 2. maalivahti tulee vielä, toivottavasti oikea back up Lenolle, joka ei aivan riittävästi vakuuta. Vielä on vaikeaa nähdä, että Arsenal olisi viime kautta parempi, mutta ei myöskään heikentynyt.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Luulen, että kympin sakkiin ei ole mahdollisuuksia. Alku on näyttänyt, että joukkue ei ole vahvistunut, kuten ennustinkin ja joukkue ei kestä poissaoloja. Arsenal on aina kärsinyt runsaista loukkaantumisista sitten menestysvuosien ja tämä jatkunee tällä kaudella myös.

Eilinen peli näytti valtavan tasoeron huippujoukkueen ja nuoren ryhmän välillä. Nyt vielä kun White tippui pois, niin esim. Mari oli mahdottoman tehtävän edessä. Xhaka näyttää jo nyt turhautuneelta ja hänen pitäisi kokeneena pelaajana kantaa ryhmäänsä.

Vaikka toivon Artetalle aikaa, niin kohta alkaa kello tikittää. Joku fokus ja idea tuosta puuttuu ja se paistaa läpi. Villi veikkaus, että viiden pelatun kierroksen jälkeen Arsenal on top2 häntäpäässä sarjassa ja tämän jälkeen alkaa Artetan kaulaa köysi kiristää.

Kaiken huipentaa Edun kallis löytö Willian, joka somessa hehkuttaa entisen seuransa vierasvoittoa. Laittaisin kaverin treenamaan ikämiehiin jostain varaston pukuhuoneesta käsin. Edun lähtölaskenta alkaa myös samaan aikaan.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Luulen, että kympin sakkiin ei ole mahdollisuuksia. Alku on näyttänyt, että joukkue ei ole vahvistunut, kuten ennustinkin ja joukkue ei kestä poissaoloja. Arsenal on aina kärsinyt runsaista loukkaantumisista sitten menestysvuosien ja tämä jatkunee tällä kaudella myös.

Onhan joukkue vahvistunut viime kauteen verrattuna huomattavasti. Ainoastaan Luizin lähtö on miinus merkkinen johtajuuden kannalta. Muutenhan sieltä ei ole lähtenyt vielä ketään sellaista jolla olisi ollut viime kaudella jokin merkittävä rooli. Toivottavasti vielä Willian, Torreira, Kolasinac, Nketiah ainakin saadaan ulostettua.

Kympin sakkiin mennään vaikka Artetan alaisuudessa, tosin jotku sijat top6 ulkopuolella nyt ovat ihan yhden tekevää. Täytyy myöntää, että boardin touhut hankintojen osalta ovat yllättäneet tänä kesänä. Ramsdalesta en kyllä olisi tuota summaa maksanut välttämättä. Ramsdale toki on tuttu Arsenalin veskari koutsi Inakille Brendfordin ajalta. Toisaalta nuori veskari vielä ja se vitun lädi kyseessä. Se on sitten eriasia olisiko kannattanut hankkia tuolla rahalla joku toinen veskari? Kakkos veskari (tälle kaudelle) pakko oli hankkia jokatapauksessa. Oliko Ramsdale järkevä hankinta en sano, että oli. Mutta paljon on ainakin paskaa saanut jo ihan Arsufanienkin osalta somessa, vaikka syytönhän Ramsdale siihen on. Edun tytär saanut somessa uhkailuja ilmeisesti myös.

Eilinen peli näytti valtavan tasoeron huippujoukkueen ja nuoren ryhmän välillä. Nyt vielä kun White tippui pois, niin esim. Mari oli mahdottoman tehtävän edessä. Xhaka näyttää jo nyt turhautuneelta ja hänen pitäisi kokeneena pelaajana kantaa ryhmäänsä.

Turha Xhakaa on syyttää mistään. Xhaka on oma itsensä vain. Boardin osalta voisin kysyä sitä, että miksi Xhakalle piti tehdä jatkosopimus vielä? Oli kuitenkin 2v vielä sopimusta jäljellä...Jos joku Xhakasta ensi kesänä maksaa vaikka 20milj. niin ihme on tapahtunut.

Vaikka toivon Artetalle aikaa, niin kohta alkaa kello tikittää. Joku fokus ja idea tuosta puuttuu ja se paistaa läpi. Villi veikkaus, että viiden pelatun kierroksen jälkeen Arsenal on top2 häntäpäässä sarjassa ja tämän jälkeen alkaa Artetan kaulaa köysi kiristää.

Henk.koht en oikein edes tiedä toivonko uutta valmentajaa sisään vai en. Board on antanut selkeän statementin Artetalle, että aikaa on rakentaa Arsenal uudestaan. Tämän kesän hankinnat viittavat täysin siihen. Joku Conte tähän tilanteeseen olisi melkoinen "taidon" osoitus boardin osalta vaihteeksi. Arsenalin ongelma on boardissa joka ei tiedä oikein mitä tehdä.
Arteta olisi pitänyt potkia jo vittuun viime keväänä viimeistään sen Villareal otteluparin kikkailujen jälkeen.

Toisaalta haluisin nähdä mitä esim. Conte saisi aikaan Arsenalissa. Contea ei kiinnostanut mennä Spursiin. Ei sitä kiinnosta tulla välttämättä myöskään Arsenaliin.
 
Viimeksi muokattu:

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Onhan joukkue vahvistunut viime kauteen verrattuna huomattavasti. Ainoastaan Luizin lähtö on miinus merkkinen johtajuuden kannalta. Muutenhan sieltä ei ole lähtenyt vielä ketään sellaista jolla olisi ollut viime kaudella jokin merkittävä rooli. Toivottavasti vielä Willian, Torreira, Kolasinac, Nketiah ainakin saadaan ulostettua.

Turha Xhakaa on syyttää mistään. Xhaka on oma itsensä vain. Boardin osalta voisin kysyä sitä, että miksi Xhakalle piti tehdä jatkosopimus vielä? Oli kuitenkin 2v vielä sopimusta jäljellä...Jos joku Xhakasta ensi kesänä maksaa vaikka 20milj. niin ihme on tapahtunut.

Henk.koht en oikein edes tiedä toivonko uutta valmentajaa sisään vai en. Board on antanut selkeän statementin Artetalle, että aikaa on rakentaa Arsenal uudestaan. Tämän kesän hankinnat viittavat täysin siihen. Joku Conte tähän tilanteeseen olisi melkoinen "taidon" osoitus boardin osalta vaihteeksi. Arsenalin ongelma on boardissa joka ei tiedä oikein mitä tehdä.
Arteta olisi pitänyt potkia jo vittuun viime keväänä viimeistään sen Villareal otteluparin kikkailujen jälkeen.

Onko joukkue oikeasti vahvistunnut vai ei? White on selvä vahvistus ja parannus verrattuna poistuneeseen toppariin. Muuten en löydä juuri mitään vahvistusta tapahtuneen, joten en koe joukkueen olevan vahvistunut, muuten kuin kokemuksen myötä ja sitä samaa tekevät muutkin. Pitää vielä arvioida myös päävastustajien tilanne ja kuinka Arsenal on vahvistunuttai heikentynyt näihin verrattuna.

Xhakan sopimuksesta samaa mieltä ja ei kukaan häntä edes syytä mistään, pelaaja on vain sellainen, että kukaan top5 joukkueista ei häntä ottaisi keskikentälleen ainakaan avausmiehistöön.

Itsekään en toivo Artetan potkuja ellei löydy joku todella kova kaappaus ja tähän en edes usko, Arsenal ei ole niin vetovoimainen tällä hetkellä. Silti se ei poista sitä ongelmaa, että Artetan pelifilosofia ei ehkä nyt toimi. Jos joukkueen materiaali ei mahdollista sitä, mihin Arteta tähtää, niin sitten on rakennettava erilaisen pelitavan kautta ja pienin askelin materiaalin kehittymisen kautta luotava se haluttu pelitapa. Nyt pelaaminen näyttää siltä, että ryhmä nuoria pelaa ilman ymmärrystä miten pitäisi pelata. Chelsea pelasi vain juuri sen verran, kuin tarvitsi ottelun voittaakseen.

Pitää tietysti muistaa Arsenalin poissaolot, jotka olivat merkittäviä, etenkin Partey ja White, vaikka en ole edes vakuuttunut vielä Parteyn osaamisesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös