HIFK:n harjoitusottelut 2021

  • 60 806
  • 416

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Helvetin komea veto Innalalta Koivistoisen hienosta syötöstä.

Edit: ja se kuuluisa maalinjälkeinen vaihto taas ihan päin persettä…
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Jos ei Kiva-Harri olisi niin kiva, voisi hänen hourailunsa pistää vituttamaan. On kyllä Mertarannan ja Saukkosen tasolla kommentaattorina.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Harjoitusottelut on siitä kivoja, että vielä voi hymyillä Ahosen suorituksille. 8 sekuntia kellossa, yrität perus rännikiekolla purkua, mutta tuommonen puolittainen lämäri laidan yli ja 2 min jäähy. Klassista Ahosta!
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Onko katsomon rumpali yleisesti vaan jääkiekon ystävä, kun komppi ja tahti tuntuu olevan sama, oli kiekko sitten meillä tai vierailla?
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Hyvä alku uudelle ”tähtitriolle”, kun kaikille kolmelle maali!
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Halosella ei kyllä ihan paras päivä ole ollut tänään.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koivistoinen ratkoo avausottelusta 5-4 voiton IFK:lle.

IFK:n harjoitusotteluiden sisäinen pistepörssi:

Eetu Koivistoinen 2+2
Teemu Tallberg 0+2
Olli Palola 1+0
Jere Innala 1+0
Rony Ahonen 1+0
Joonas Lyytinen 0+1
Johan Motin 0+1
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensimmäisen pelin perusteella sanottava, että mulle jäi ihan älyttömän hyvät vibat Innala - Koivistoinen - Palola ketjusta. Kaikilta todella hyvää tekemistä ihan alusta loppuun asti. Kyllä tämä tulee olemaan se syömähammas, sen verta vaarallinen nippu oli jo pelkästään tällaisessa kesähöntsässä.

Ja ajatella, tohon lyödään vielä päälle Tallberg - Broadhurst - Dyk, joka menisi kymmenessä jengissä ykkösketjusta. Eikä nyt sovi unohtaa Hirvonen - Paajanen - Jääskä triokaan.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Harjoitusottelut on siitä kivoja, että vielä voi hymyillä Ahosen suorituksille. 8 sekuntia kellossa, yrität perus rännikiekolla purkua, mutta tuommonen puolittainen lämäri laidan yli ja 2 min jäähy. Klassista Ahosta!
Toivotaan, ettei pelaavassa seitsikossa kauden aikana näy.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Tän päivän koitoksesta jäi päällimmäisenä mieleen Innala-Koivistoinen-Palola ketju (tää kolmikko saattaa olla kokonaisuudessaan aika korkealla pistepörssissä kauden päätyttyä...), erittäin pirteästi liikkunut Hede (maalintekoa toki voisi harjoitella vielä kun ei oikein koskaan tunnu menevään hyvästäkään paikasta sisään) ja pakistosta ehdottomasti Mico Luoto. Todella ennakkoluulotonta ja kypsää peliä ekassa miesten pelissä, tästä kaverista tulee hyvä!

Muuten vaikea sanoa oikein mitään vielä; toki toi meidän pakisto ehkä vähän vahvisti niitä huolenaiheita mitä tässä ollut mutta laitetaan kauden ekan matsin piikkiin nyt vielä ja olihan sieltä muutama (kiekollisempi) kaveri myös poissa.

Halosella ei ollut helpoin, eikä myöskään paras päivä.

Vaikkei pelin taso nyt mitenkään hurmannut niin Jukurit oli kyllä aika pirteän näköinen porukka, saattaa olla että siellä on ihan kelpo kausi tuloillaan. Lupaavan oloinen sekoitus kokemusta ja nuorisoa, hyvä maalivahti ja tietty aikamoinen legenda koutsina.

Omaan silmääni ei sellasta selkeetä "Peltosen pelikirjaa" muuten vielä oikein erottunut, huomasko joku paremmin?

Mutta nyt on karstat koneesta, ja viikon päästähän se taitaa olla Pelsut vastassa!
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omat plussat ja miinukset:
- Selkeesti kaavailtu ykkössentteri siirettiin laitaan jo kesken ensimmäistä harjoituspeliä!
+ kakkossentteri teki 2+2 ja muutenkin näytti liigaan ihan kelpo pelaajalta.
+ Karvinen ja Åsten samassa ketjussa.
+ maalinteko ei ole näköjään sittenkään niin vaikeaa, kun on oikea nimi selässä
- Dyk ei tehnyt maalia.
+ Kuka on tää Luoto. Lähes Heikasmaisia harhautuksia ja sitten tietty se yksi töppäys.
- Ahonen teki maalin jo nyt. Esim. plaijarit olisi ollut parempi paikka.
+ Palola-"kakkossentteri"- Innala on kyllä tähän sarjaan peli ja luistelunopeudeltaan aika jäätävän hyvä kenttä.
- yhden superkentän joukueet eivät usein lopulta pärjää.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Aika hyvät vibat. Aika sivusilmällä katselin samalla kun touhusi muuta.

Selkeästi hieman oltiin vielä innokkaita eikä järkeviä ja maalit tuli sellaisista pienistä mustista hetkistä, joita harkkapeleissä tuiee. Jukureiden ekassa maalissa meillä hajosi viisikko ja Karjalainen taisi ainakin nukahtaa hetkeksi. Tuskin tulee kauden aikana tuollaisia maaleja.

Jukureiden tokassa maalissa oli Luodon oppirahoja. Ei osannut ottaa aika perusnopeaa liikettä, joita tulee liigassa kyllä paljon. Oppii näin ottamaan. Murphy varmaan käy palautteen miten nuo estetään. Oli siinä koko se kenttäkin sekaisin, kuten ensimmäisessä maalissa, eli pelkästän Luodon ja Karjalaisen piikkiin näitä ei pitäisi suoraan pistää.

Luodossa oli paljon samaa kuin Teräväisessä. Eli hyviä juttuja kiekon kanssa, mutta tuli aika paljon sellasia junnumaisia virheitä puolustuspäässä. Ekasta pelistä nyt vaikea sanoa mitään. Jätkää on varmaan jännittänyt aika paljon. Hyvä haku. Uskon silti Teräväisen olevan vielä selkeästi hierarkiassa edellä kokemuksensa takia ja pelasi kuitenkin hyvin ne kevään pelit mitkä sai pelata. Eli pelasi hyvin silloin, kun muut jengit on parhaimmillaan.

Kolmas maali oli Väänäsen 100-0 aloitustappion syytä. Noita joskus tulee.

Neljäs maali oli taas sekoilua. Oltiin vähän epävarmoja, että kuka ottaa kenet. Samaa sarjaa 1. ja 2. maalin kanssa. Tyypillisiä harjoituskauden maaleja. En ole huolissani enkä vielä ole antamassa Peltoselle kenkää.

On meillä järkyttävän kova jengi. Olen nähnyt paljon paskempia kauden avausharkkapelejä. Tää oli jo ihan peliä parhaimmillaan.

Mun mielestä ei ollut kenelläkään "huono peli" vaikka virheitä tuli aika monelle. Halonenkin teki pari game saveria. Heljanko oli aika näkymätön, mutta ei muistaakseni saanut yhtään YV- tai AV -aikaa, joten näin rikkonaisessa pelissä on vaikea päästä rytmiin. YV-aikaa saanut Hede osoittikin selkeästi isompaa vireystilaa.

Eikä se Ahonen musta surkeasti pelannut. Tyhmä oli se 7 sekkaa jäljellä ja kiekko katsomoon -virhe, mutta pelasi selkeästi ns. hyvää kutospakin peliä. Saa vain liikaa palkkaa siihen nähden, kun sieltä ajanee kauden aikana Kotkansalo, Winberg ja muut ohi.

Åsten taisi olla ainoa, joka vaihtoi pelipaikkaa pelissä. Ei tainnut pelata enää sentteriä sen jälkeen, kun oli siltä paikalta ottanut -2. Harmi. Potentiaalinen samettikäsinen 1.sentteri, kun sellainen kuitenkin puuttuu meiltä.

Pienenä huomiona tilastoista, että Lyytinen kellotti 24 minsaa peliaikaa. Voisi kuvitella, että harjoituspelissä jaetaan vastuuta tasaisemmin eli jos kerran pelaa melkein kaikki YVt, niin sitten pelaa vähemmän 5v5 peliä, mutta ehkä Murphy (oletan peluuttaneen pakkeja) tulee P-Amerikkalaisesta mentaliteetista, että parhaat pelaa vaikka puolet pelistä. Tilastot myös kielisi kuinka paljon Jääskää arvostetaan valmennuksen puolesta. Pelasi ylivoimaa, alivoimaa ja isoja hetkiä. Ja vastasi hyvin huutoon. Hieno peli pakkina.

Tää Koivistoinen on ihan lupaava kaveri. Osa kaudesta menee varmaan Mestiksessä. Voi olla, että tää kausi on totuttelua ja ensi kausi on sitten se kausi, kun näyttää jo liigaan riittävältä 1.sentteriltä... pari tsägäsyöttöä tuli, kun ei kuulemma osaa syötellä.

Voi olla, että tällä kaudella meillä on muuten useampi kaveri pistepörssin Top-10 joukossa...
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Silmiinpistävää oli myös Murphyn valinta heittää ekaan yv-koostumukseen Cowboy viivamieheksi. Noinkohan Mirosta on tällä kaudella tarkoitus kasvattaa meille ilkeä primetime eran Chara? Kyllä mä sen voin ostaa. Tosiasiassahan siinä varmaan tulee Schmaltz olemaan jatkossa.

Siihen nähden oli ajoittain ihan mukavaa tekemistä, että Jääskän pelaaminen pakkina sekä Hirvosen puuttuminen pisti vähän kikkailemaan, mutta parhaan kokoinpanon ollessa jalkeilla ja saaden kemiat toimimaan voi olla ratkaisuvoimaa suht laajalla rintamalla.

Nimet Palola, Innala ja Koivistoinen näytti miksi joukkueessa on hyvä olla takuuvarmoja maalintekijöitä. Näiden lisäksikin mm. Paajanen, Hursti, Jääskä, Hirvonen tekevät varmaan vähintään sen about 40 maalia yhteensä, niin saattaa paukkua tällä kaudella joukkueen tehtyjen maalien ennätykset uusiksi..

Hienoa oli myös nähdä, että Ahonen teki maalin jo, ennen kuin liigakausi on edes alkanut.

Paajasen heittäytyminen kiekon eteen maalin ollessa puolittain tyhjä, kertoo myös aika kovasta työmoraalista ja logon eteen pelaamisesta. Moni muu ei olisi edes game sevenissä pistänyt kroppaa eteen tuolla tavalla, mitä Patti ekassa harkkapelissä..
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Silmiinpistävää oli myös Murphyn valinta heittää ekaan yv-koostumukseen Cowboy viivamieheksi. Noinkohan Mirosta on tällä kaudella tarkoitus kasvattaa meille ilkeä primetime eran Chara? Kyllä mä sen voin ostaa. Tosiasiassahan siinä varmaan tulee Schmaltz olemaan jatkossa.
Lyytinen oli siinä vaiheessa pukukopissa jotain hoitamassa/hoidatuttamassa, joten Cowboy paikkasi Luotia. Loppupelin Luoti pelasi sitten omalla paikallaan ykkösylivoimassa ja Luoto toisessa. Valinta siis tehtiin Cowboyn ja Motinin välillä (Mauno Ahosta nyt ei ylivoimalle laiteta missään olosuhteissa), ja Murphyn valinta oli Cowboy.

Appropoo ylivoimasta niin Kalton ylivoimat olivat tilastollisesti helvetin tehokkaita (johtuen ainakin osittain kovista materiaaleista), mutta ne olivat helvetin usein hidasta stigamaista paikallaan sahaamista. Eilen oli helvetin aktiivista ylivoimaa ja kruununa Innalan maali. Toivottavasti ylivoimat ovat tällaista myös sarjan alkaessa. Näkemystä tähän varmasti löytyy IFKn coaching teamista.

Trio Huipunveljekset lisäksi Luoto oli kyllä eilisen valopilkku.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Appropoo ylivoimasta niin Kalton ylivoimat olivat tilastollisesti helvetin tehokkaita (johtuen ainakin osittain kovista materiaaleista), mutta ne olivat helvetin usein hidasta stigamaista paikallaan sahaamista. Eilen oli helvetin aktiivista ylivoimaa ja kruununa Innalan maali. Toivottavasti ylivoimat ovat tällaista myös sarjan alkaessa.
Joo ja tuo aika paljon lisää paukkuja lippaaseen, kun sinne on heittää aika perkeleen kovat one-timerit sekä leftin että rightin miehille Innala & Palola. Paljon riippuu myös minkälainen tekijä Schmaltz tulee olemaan ylivoimalle, saako toimitettua kiekkoa maalille hyvällä prosentilla ja minkälainen laukaus mieheltä lähtee.

Jotenkin on kyllä innoissaan tulevan kauden alusta kuten pikkupoikana Jouluaatosta konsanaan, alkais jo!
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Lyytinen oli siinä vaiheessa pukukopissa jotain hoitamassa/hoidatuttamassa, joten Cowboy paikkasi Luotia. Loppupelin Luoti pelasi sitten omalla paikallaan ykkösylivoimassa ja Luoto toisessa. Valinta siis tehtiin Cowboyn ja Motinin välillä (Mauno Ahosta nyt ei ylivoimalle laiteta missään olosuhteissa), ja Murphyn valinta oli Cowboy.

Appropoo ylivoimasta niin Kalton ylivoimat olivat tilastollisesti helvetin tehokkaita (johtuen ainakin osittain kovista materiaaleista), mutta ne olivat helvetin usein hidasta stigamaista paikallaan sahaamista. Eilen oli helvetin aktiivista ylivoimaa ja kruununa Innalan maali. Toivottavasti ylivoimat ovat tällaista myös sarjan alkaessa. Näkemystä tähän varmasti löytyy IFKn coaching teamista.

Trio Huipunveljekset lisäksi Luoto oli kyllä eilisen valopilkku.

Aika kovat yv kentät saadaan kun maalin eteen on laittaa Paajanen ja Tallberg ja myös Jääskä on pirun hyvä maskipelaaja. Kiekkoa pyörittämään ja laukomaan Innala, Koivistoinen, Dyk, Palola ja Broadhurst sekä Hirvonen.

Eilen kyllä mun mielestä Koivistoinen ja Innala pelasi yv:llä kiekon kanssa ihan hyvin. En olisi huolissani etteikö ole syöttelijöitä. Parasta vielä se että molemmilla on myös laukaisupeloite syötön lisäksi.

Yv:tä ajatellen Palolakin taitaa olla aika monipuolinen kun voi pelata maalin edessä sekä laukojan paikalla.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Paljon riippuu myös minkälainen tekijä Schmaltz tulee olemaan ylivoimalle, saako toimitettua kiekkoa maalille hyvällä prosentilla ja minkälainen laukaus mieheltä lähtee.
No jos ei Schmaltzilta lähde niin kyllä Auvitulla on yv:llekin annettavaa. Kätisyys juu eri mutta en patonkiakaan laskisi ulos yv-hommista.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylivoiman peluuttajalla on hankala duuni, meinaan tunkua sinne on aivan helvetisti. Lähtisin itse ehkä kokeilemaan jotain seuraavaa:

YV1
Innala - Koivistoinen - Palola
Paajanen - Auvitu

Paajanen on maskimies.

YV2
Hirvonen - Broadhurst - Tallberg
Dyk - Lyytinen/Schmaltz

Dyk B-pisteen onetimer mies, Tallberg maskissa ja Hirvo, Alex ja Jordan tekee peliä.

Ja silti jää vielä käyttämättä Jääskää ja Kotkansaloa. Kiehtoo myös aivan helvetisti se ajatus että Broadhurst tarjoilisi Palolalle ja Innalalle ylivoimalla niitä Seksimegawau passeja, mutta kyllä Koivistoinenkin aloitti ihan hyvin eilen heidän keskellä

E: tosin täytyy ottaa huomioon myös se, että ikinä ei ole kaikki terveenä samaan aikaan.

E2: ja jos ei toimi, niin aina voi heittää Dykiä vaikka Palolan tilalle ja Palola menee ampumaan YV2:seen ne onetimerit sisään.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mä tykkäsin siitä, että virheistä ei rankaistu vaan kaikki sai pelata tasaisesti. Esim. Luoto oli melko lapanen siinä yhdessä Jukurien maalissa, mutta silti sai jatkaa ja pelasikin muuten todella positiivisen ottelun. Myös Karjalaiselle sattui välillä isoja virheitä kuten se typerä jäähy, mutta silti Murphy heitti kaveria tasaisesti kentälle. Tuosta tykkäsin ja toivottavasti tuo jatkuu läpi harkkapelien ja jossain määrin myös Liigassa tämä. Piken valmennus tuntui penkittävän nuoria todella helposti. CHL on kuitenkin ankara kilpailu ja siellä on pakko alkaa heti alusta lähtien peluuttamaan parhaita/vireessä olevia.

Koivistoisen, Innalan ja Palolan onnistumiset heti alkuun olivat just sitä mitä tilattiin. Koivistoinen oli todella vahva ja ainakin omat toiveeni hänen onnistumista kohtaan nousivat merkittävästi. Hieman olen epäillyt hänen kykyään pelata stadin kirkkaissa valoissa, mutta alku oli ainakin todella lupaava.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Paljon riippuu myös minkälainen tekijä Schmaltz tulee olemaan ylivoimalle, saako toimitettua kiekkoa maalille hyvällä prosentilla ja minkälainen laukaus mieheltä lähtee.

Kaveri itsehän eilisessä haastiksessa totesi että ”ihan ok” veto; ei mikään pommi muttei tuhnukaan. Jännä nähdä millainen Schmaltz on tositoimissa, pelaiskohan jo Pelsuja vastaan ensi viikolla?
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Kaveri itsehän eilisessä haastiksessa totesi että ”ihan ok” veto; ei mikään pommi muttei tuhnukaan. Jännä nähdä millainen Schmaltz on tositoimissa, pelaiskohan jo Pelsuja vastaan ensi viikolla?
Totta töriset. Toisaalta Pohjois-amerikkalainen tuhnukin voi olla Liigassa top-5 kamaa, varsinkin jos vähättelee yhtään omaa vetoa..
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tshekki vs Itävalta
  • 1.12
  • 10.00
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös