Chicago Blackhawks 2021–2022

  • 217 951
  • 981

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Keith on tosiaan ollut urallaan modernin "nollatoleranssi"- ja palkkakatto-NHL:n prototyyppipuolustajia. Yli-inhimillisellä kestävyysominaisuuksilla varustettu urheilija sekä hyvin luisteleva, mailalla puolustava, hyvällä pelikäsityksellä varustettu ja joka puolella kaukaloa tasakentällisin, ylivoimalla ja alivoimalla fiksuja ratkaisuja tekevä pakki.

Vielä kun vierelle on saatu Seabrookin ja Hjalmarssonin kaltaisia fyysisempiä puolustajia täydentämään hänen ominaisuuksiaan, niin Hawks sai nauttia puolustuksessa vuosikausia huippuosaamisesta. Keithin kannalta liiga muuttui juuri sopivaan aikaan järkälemäisiä taklauskoneita sekä repimistä ja roikkumista suosivasta pelityylistä liikkuvien kiekollisten puolustajien hallitsemaan peliin.

Mikään ei ole ikuista. Paitsi muistot ja kaiverrus kannun kyljessä. Kiitos täältäkin hienoista vuosista.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Näin Boston fanina vieläkin muistelen sitä vatutuksen ja ihailun tunnetta joka kumpusi sisimmästä Chicago vs Boston finaaleista. Käsittämättömän hyvä pelaaja ja kentän dominoivin hahmo. Suorastaan yksin purki Bostonin prässin ja ei varmaan ensimmäistäkään virhettä omassa päässä. Pystyy jopa ymmärtämään mikäli nämä mestaruuksien kilometrit alkoivat myöhemmin näkymään otteissa puhumattakaan pelaajan omasta menestyksen nälästä. Yksi kaikkien aikojen kovimmista pakeista ainakin oman primen aikanaan!
 

Juna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pakko työntää Keithin osalta omakin lusikka soppaan. Minulle Keith näyttäytyy 2010-luvun parhaana puolustajana, mutta ennen kaikkea all time -suosikkipuolustajani. Muistan noin kymmenen vuotta sitten käymiäni väittelyjä, kun joku kehtasi sanoa esimerkiksi Doughtyn, Karlssonin tai Weberin olevan paras puolustaja. Ei, vaan kyllä se Keith oli, osittain varmaan värilasieni takia, mutta parina kautena ihan todistetustikin.

Chicago ei ole ollut koskaan suosikkijoukkueeni, mutta Keithin uran aikana aina heti seuraavana. Jotenkin se sähäkkä ja loputon luistelu teki samantien vaikutuksen. Lisäksi se, miten sellaisella hammastikun mittaisella mailalla voi puolustaa niin laadukkaasti. Keith ei ole käsistään ollut mikään karlssonmainen ylivoiman pyörittäjä tai Weberin kaltainen armottomalla lämärillä varustettu katujyrä, mutta se kokonaisuus ollut timanttinen. Tulihan niitä tehopisteitäkin parhailla kausillaan ihan mukavasti.

Ainoa särö minun ja Keithin välille tuli keväällä 2015. Edeltävänä syksynä olin veikannut Tampaa mestariksi, mutta lopulta herra Keith lähes omakätisesti kävi hakemassa vetokuponkini ja repi sen palasiksi. Sain vilkutella viidelle huntille lopulta hymy huulilla, sillä olihan se sen kevään dominointi lopulta niin hienoa katseltavaa, että oli pakko antaa anteeksi. Erityisesti mieleen jäi ratkaisevan finaalin voittomaali, jossa hän oli ilmeisesti vain päättänyt kuskata kiekon maaliin, kun ei sitä muutkaan näyttäneet tekevän.

Joten hieman täältä Hawks-fanikerhon ulkopuoleltakin täytyy nostaa hattua Chicagossa vietetystä ajasta, ja toivottaa menestystä jatkoon. Pahintahan tässä on se, että joutuu jatkossa toivomaan menestystä suuresti vihaamalleni Edmontonille. Keithin siviilielämästä minulla ei ole mitään hajua, joten viitsiikö joku vielä avata sitä, miksi hän nimenomaan itse halusi Oilersiin? Oliko Keith pyytänyt sinne treidiä, vai oliko GM kysynyt, että suostuisitko heivaamaan no trade -pykäläsi? Tuossa ylempänä mainittiin jotain lapsista, eivätkö ole asuneet Duncanin kanssa aiemmin?
 

Hecquefeuille

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari-Pekka, Pantse
Keithin siviilielämästä minulla ei ole mitään hajua, joten viitsiikö joku vielä avata sitä, miksi hän nimenomaan itse halusi Oilersiin? Oliko Keith pyytänyt sinne treidiä, vai oliko GM kysynyt, että suostuisitko heivaamaan no trade -pykäläsi? Tuossa ylempänä mainittiin jotain lapsista, eivätkö ole asuneet Duncanin kanssa aiemmin?
Ainakin itse näin netissä jonkun jutun, että Keith oli nähnyt poikansa vain kerran viimeisen 5 kuukauden sisään. Lähempänä perhettään ainakin haluaisi olla, joten siirto Edmontoniin olisi sitä kautta perusteltu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Juna

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ainakin itse näin netissä jonkun jutun, että Keith oli nähnyt poikansa vain kerran viimeisen 5 kuukauden sisään. Lähempänä perhettään ainakin haluaisi olla, joten siirto Edmontoniin olisi sitä kautta perusteltu.

Jep. Duncan erosi poikansa äitistä 2015 ja koronan takia varsinkin viime kaudella ei nähnyt Kanadassa asuvaa poikaansa juurikaan. Ei halunnut kokea tätä enää uudestaan ja toivoi lähemmäksi läheisiään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Juna

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mielenkiintoinen tilanne tällä hetkellä Blackhawksin takalinjoilla. Ketkä kolme puolustajaa suojataan laajennusdraftia varten? Murphy on selkein ja todennäköisesti Zadorov myös, mutta sitten Stillman vai Jones? Vai jätetäänkö Zadorovkin suojaamatta ja toivotaan, että Kraken nappaisi joko hänet tai de Haanin? Tällöin suojattaisiin Murphy, Stillman ja Jones. No pianhan tuo selviää.

Tässä nyt Seth Jonesiin kohdistuvat huhut ovat pörränneet aktiivisesti ja velipojan hankinta vain lisäsi kierroksia. Hinnalla millä hyvänsä en tuohon huutokauppaan lähtisi. Seth olisi toki heittämällä Blackhawksin ykköspakki, mutta en niinkään ole huolissani vastineesta vaan siitä mahdollisesta tulevasta jatkosopimuksesta. Nyt ilmoille heitetyt huhut Dachin tai DeBrincatin liikkumisessa voidaan ampua alas. Scott Powersin lähteiden mukaan tuo kaksikko on koskematon. Duncan Keithin pelillinen aukko ei ole mahdottomin paikattava, mutta kenelle nuo minuutit voi jakaa? Keith on ollut Chicagon peliaikakuningas ottelua kohden runkosarjassa kaudesta 2005-06 tähän päivään saakka. Vaikea nähdä, että joku Boqvist tai Mitchell on vielä valmis pelaamaan 20+ minuuttia ottelua kohti. Kyllä tässä vähän kokeneempaa ratsua kaivattaisiin ja siinä Seth Jones olisi kelpo vaihtoehto, mutta ei hintaan mihin hyvänsä.

Tällä hetkellä puolustuksessa ainoastaan de Haan on päässyt 30 vuoden ikään ja Murphy(28) sekä Zadorov (26) ovat yli 25-vuotiaita. Nopeasti jos listaa kätisyyksien kautta puolustajat niin tilanne näyttää tältä:

Right
Murphy
Boqvist
Mitchell

Left
de Haan
Zadorov
Kalynuk
Stillman
Jones
Beaudin

Pinnan alla marinoituu Alec Regula (R), joka pääsi jo haistelemaan NHL-pelejä menneellä kaudella sekä farmissa yllättävän vahvasti esiintynyt Isaak Phillips(L). Molemmilla matka on vielä pitkä vakiokokoonpanoon, mutta suunta on lupaava. Vielä pidempi matka on kahdella yliopiston puolella pelaavalla leftin pakilla Alex Vlasicilla sekä Wyatt Kaiserilla. Ensi kausi näyttää onko molempien suunta yhtä jyrkästi ylöspäin kuin viime kausi antoi ymmärtää.

Peräpää on uusiutunut melkoisesti parin viime vuoden aikana ja uudistus jatkuu edelleen. Vaikea on nähdä, että Boqvist, Mitchell ja Beaudin tulevat muodostamaan yhdessä tulevaisuuden puolustusta. Hyvin todennäköisesti vähintään yksi tai jopa kaksikin näistä ovat kaupattavia palasia, kun haetaan sitä permanenttia takalinjoille useammaksi vuodeksi. Kenties näistä joku vaihtaa maisemaa jo tänä kesänä?
 

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL, Ilves
Ymmärrän toki Duncan Keithin kauppaamisen, mutta mitä Blackhawks kuvittelee saavuttavansa jos organisaatio nappaa Dougie Hamiltonin tai Seth Jonesin riveihinsä? Aika kallis hinta playoff-paikan tavoittelusta, mikä nyt varmaan on se realistisin tavoite kuitenkin.

Saa tietysti nähdä miten joukkueiden voimasuhteet elävät kesän aikana, mutta kun ensi kaudeksi palataan takaisin vanhoihin divisiooniin niin siellä on ainakin Colorado sekä Dallas Blackhawksin edellä ja Winnipegillä & Minnesotallakin on ihan hyvä pöhinä päällä.

Totta kai faneille täytyy antaa jotain syytä ostaa lippuja, kun katsomot taas avautuvat, mutta en tiedä oikein. Vähän tuntuu, että tässä yritetään puhaltaa uutta pontta tuleen, joka sammui jo muutama vuosi sitten. Hintana on sitten todennäköisesti joko ylihintainen sopimus Hamiltonille tai ylihintainen sopimus Jonesille ja muutama arvokas pala pois omasta tulevaisuudesta.

Kaikki tämä sen vuoksi, että saadaan parhaassakin tapauksessa pudota playoffien ekalla kierroksella Coloradolle neljässä.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Keithin lähtö kirpaisee, mutta jos katsotaan ihan puhtaasti treidiä ja palasia, jotka tässä vaihtoivat omistajaa, niin kyllähän Bowman ja Chicago tämän vei. Caleb Jones ja siihen päälle vielä 3.kierroksen varaus. Keithillä on huikea ura takanaan, mutta parhaat vuodet ovat jo kaukana muistoissa ja ikää on jo 37 vuotta mittarissa. Jones on vielä nuori ja kehittyvä kaveri ja, jo nyt erittäin ihan hyvä puolustava puolustaja ja aihiota on vieläkin parempaan. Siihen päälle vielä 3.kierroksen varaus extrana.

Keithista on tullut jo aikalailla kaikki sanottua tuossa ylempänä. Haikeaksi vetää itselläkin, että näin se aika kuluu ja muistot vain jää. Kaikkea hyvää ja onnea sekä menestystä Duncanille tulevaan ja toivottavasti pääsee nyt näkemään läheisiän ja poikaansa enemmän. Duncan Keith, yksi kaikkien aikojen parhaista.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ymmärrän toki Duncan Keithin kauppaamisen, mutta mitä Blackhawks kuvittelee saavuttavansa jos organisaatio nappaa Dougie Hamiltonin tai Seth Jonesin riveihinsä? Aika kallis hinta playoff-paikan tavoittelusta, mikä nyt varmaan on se realistisin tavoite kuitenkin.

Saa tietysti nähdä miten joukkueiden voimasuhteet elävät kesän aikana, mutta kun ensi kaudeksi palataan takaisin vanhoihin divisiooniin niin siellä on ainakin Colorado sekä Dallas Blackhawksin edellä ja Winnipegillä & Minnesotallakin on ihan hyvä pöhinä päällä.

Totta kai faneille täytyy antaa jotain syytä ostaa lippuja, kun katsomot taas avautuvat, mutta en tiedä oikein. Vähän tuntuu, että tässä yritetään puhaltaa uutta pontta tuleen, joka sammui jo muutama vuosi sitten. Hintana on sitten todennäköisesti joko ylihintainen sopimus Hamiltonille tai ylihintainen sopimus Jonesille ja muutama arvokas pala pois omasta tulevaisuudesta.

Kaikki tämä sen vuoksi, että saadaan parhaassakin tapauksessa pudota playoffien ekalla kierroksella Coloradolle neljässä.

Tämä on hyvä kysymys. Olen erittäin skeptinen sen suhteen, että Hamilton olisi Chicagoon hyvä palanen. Ainakin kaikki ne pelit, jotka itse näin Carolinalta, niin Hamilton oli kiekottomana jotenkin hukassa ja luki tilanteita väärin. Näitähän meillä riittää jo omasta takaa. Kiekolliset ominaisuudet ovatkin sitten kiistatonta luokkaa ja vahvistaisi ylivoimalla merkittävästi joukkuetta. Seth Jonesin minä vielä ymmärrän ja hänellä on kuitenkin kaikki avut olla luotettava kahden suunnan puolustaja. Mutta kaikki riippuu hinnasta, mikä on sitten järkevää ja mikä ei. Kuten jo tuossa aiemmin totesin niin ei hinnalla millä hyvänsä.

Mitä sitten tulee tulevaisuuteen ja menestymiseen, niin sitä on vaikea lähteä ennustamaan. Aina voi tehdä senkin virheen, että satsataan aina vaan sinne tulevaisuuteen, jota ei sitten koskaan tulekaan. Ensimmäinen askel on pudotuspelit ja siitä sitten rakennetaan eteenpäin. Se voi olla, että Chicagon yhdestäkään nuoresta puolustajasta ei tule koskaan edes Hamiltonin tai Jonesin tasoista puolustajaa. Eikä Jones että Hamilton mitään ikäloppuja ole kumpikaan. Heidät voisi maalata sinne samaan horisonttiin näiden hieman nuorempien lupaavien pelaajien tueksi.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Helppo kompata palstatovereita. Hinnalla millä hyvänsä ei pidä Seth Jonesin perään lähteä. En usko, että meillä edes on tarjota Columbusta kiinnostavaa pakettia. Boqvistista ja Nylanderista voisin luopua, mutta eiköhän Keklu saa parempia tarjouksia muualta. Saa Bowman repiä hatustaan viimeisetkin kanit, jos onnistuu naaraamaan Jonesin yhtä hyvällä hinnalla kuin millä ulosti Keithin.

Hamilton puolestaan on laadukkaan pakiston luksustuote, joka ei yksinään tuota meidän nuorta ja vielä keskinkertaista puolustusta liidaa yhtään minnekään.

Ensi kaudella puolustuksen tekosyyt on käytetty. Keith ei ole enää näyttämässä eteen ja syömässä minuutteja. Murphy näytti orastavia johtajan elkeitä viime kauden aikana ja saman linjan on jatkuttava tulevallakin kaudella. Beaudin, Kalynuk, Mitchell, Stillman ja Regula näyttivät lupaavia merkkejä ja nyt tuon viisikon täytyy ottaa seuraava askel. Kaikki ei siihen varmasti pysty ja Bowmanin pitää olla kartalla kenestä kannattaa jossakin kohtaa luopua. Boqvistilta puolestaan vaadin jo merkittävää tason nostoa. Apupyörät on nyt otettu pois ja pitäisi itse jo ruveta polkemaan. Toivottavasti Seattle ottaa de Haanin.

Luottavaiset fiilikset tuosta pakistosta on tuon kilpailutilanteen ansiosta, mutta Jonesin mentävä aukko siellä kuitenkin on.
 
Jos nyt Chicago lähtisikin treidaamaan tulevaisuuttaan Dachin ja lupausten muodossa Sethiin, niin onko tämä tulkittavissa ”vielä kerran Toews ja Kane” rundiksi ja katsellaan sitä joukkueen tulevaisuutta sitten myöhemmin? Jotenkin en tätä jaksa uskoa että Dach sieltä etenkään lähtisi. Ehkä nyt kokeillaan vielä kepillä vähän tökkiä josko kauppa kävisi. Muutoin taitavat etsiä muualta pakin.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Puolustuksen tilanne on kyllä mielenkiintoinen. Paljon kysymysmerkkejä, vähän vastauksia. Seattlen merihirviön väijyessä saalista se voi tosin olla ihan hyväkin asia, että tulevaisuutta ei ole lukittu tiettyjen pelaajien varaan. Joillain joukkueilla on se tilanne, että kaikkia puolustuksen runkopelaajia ei ole mahdollista suojata tai sitten tulevaisuus jää suojaamatta.

Miten Wildin ulosostama Ryan Suter toimisi parin vuoden sopimuksella käymistilassa olevan Hawksin nuorten puolustajien mentorina? #20 ei tosin ole ainakaan tällä hetkellä vapaa, kun se koristaa Connollyn paidan selkää.

Toki Suterin näkökulmasta kannattaisi pikemminkin tehdä halpa sopimus jonnekin contenderiin ratkaisevaksi viimeiseksi palaseksi, että todennäköisesti tämä ei tule toteutumaan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ilmeisesti Blackhawks on front-runner Seth Jonesille tällä hetkellä. Mun on pakko myöntää, että Jones on mulle ihan ykkössuosikki koko NHL:stä Blackhawksin ulkopuolelta.

Mutta en nyt ihan maltaita maksaisi. En oikein tiedä edes mitä se voisi olla. Koskemattomia prospecteja pitäisi olla Dach sekä Reichel tässä tilanteessa ja pakko myöntää, että mä ehkä saattaisin kaupata Boqvistin tässä tilanteessa.

Ultimaattinen suunnitelma: Boqvist + 1st 2021 (en syty tälle draftille niin paljoa) + Connor Murphy ja Dougie Hamilton sitten vapailta mukaan?

Tähän päälle @lunde :n mainitsema Ryan Suter, joka kuulemma haluaa Russon (The Athletic) mukaan olla mahdollisimman lähellä kotiaan ja eikös Wisconsin aika lähellä ole.. Olisihan se kerralla aikamoinen setti.

Noniin, tuli se heinäkuu vihdoinkin tähän talouteen!

Ja laitetaan perään vielä tämmöinen:



 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Scott Powersin lähteiden mukaan Chicago ei ole kiinnostunut Ryan Suterin palveluista. Useamman joukkueen kanssa on keskusteltu, mutta todennäköisesti mitään ei tapahdu ennen laajennusdraftia.

Maxim Shalunovin NHL-ura urkenee todennäköisesti jossain muualla, jos nyt ylipäätään urkenee. Chicagosta ei löydy rosteripaikkoja ja Chicago on valmis kauppaamaan venäläisen oikeudet, jos jostain löytyy kiinnostunut joukkue. Hintapyyntö ei ole kuulemma kova.

Zadorovin leirin kanssa ei ole vielä neuvotteluja aloitettu, mutta uskotaan että sopimukseen kyllä päästään. Carlon sopimus saattoi olla hyvä verrokki Zadorovin sopimukselle. Powers tiesi myös kertoa, että Chicago on tosiaan kiinnostunut Seth Jonesista. Kuitenkin velipoikien välille on laskettu liikaa hypeä ja Calebia on hahmoteltu kokoonpanoon veljestä riippumatta. Oli myös mainittu, että Chicago ei tule välttämättä hankkimaan Seth Jonesia Columbuksesta. Riippuu pitkälti siitä, mitä treidissä tulisi antaa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllähän sillä varmasti on merkitystä jos olisi mahdollisuus päästä veljen kanssa samaan joukkueeseen, kuten Seth Jonesin tapauksessa nyt olisi mahdollista.
Kirpeitä menetyksiähän se kuitenkin vaatisi mutta näen että tommonen ykköspakki tarvittaisiin ehdottomasti. Nuorten kavereiden lista on tosiaan pelkkää kysymysmerkkiä täynnä.
Omalla listalla Boqvist olisi tarjouksen runkona, mutta epäilen ollaanko hänestä verisesti kiinnostuneita Columbuksenkaan suunnalla. Toisena Nylander ja sama arvio hänestä.

Zadorovista sen verran että hienoja taklauksia mutta palkka ei voi nousta, muuten kiitos ja näkemiin. Ja Caleb Jones on mitä todennäköisimmin täytepakki hänen varaansa ei voida paljoa laskea.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Nuoria pakkeja meillä tosiaan riittää ja olisin valmis luopumaan kenestä tahansa Jonesista, mutta Columbus on tiettävästi nuoren sentterin perässä. Meillä siihen kategoriaan menee Dach, Strome ja sopimukseton Suter. Dach on koskematon ja tuskin Kekäläistä kiinnostaa Strome tai Suter, ellei kylkiäisenä sitten tehdä jättikauppaa, jossa liikkuu varauksia ja joku noista meidän nuorista pakeista sekä kokeneempi pelaaja tyyliin Murphy.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nuoria pakkeja meillä tosiaan riittää ja olisin valmis luopumaan kenestä tahansa Jonesista, mutta Columbus on tiettävästi nuoren sentterin perässä. Meillä siihen kategoriaan menee Dach, Strome ja sopimukseton Suter. Dach on koskematon ja tuskin Kekäläistä kiinnostaa Strome tai Suter, ellei kylkiäisenä sitten tehdä jättikauppaa, jossa liikkuu varauksia ja joku noista meidän nuorista pakeista sekä kokeneempi pelaaja tyyliin Murphy.

Tuonne Columbuksen ketjuun jo horisin vähän samoja juttuja, mutta mikäli tosiaan Jonesin vaihtoehdot jatkosopimuksen suhteen ovat Chicago tai Dallas niin alkaa vaihtoehdot Keklullakin vähenemään. Miksi kukaan antaisi nuorta sentteriä ns. vuoden rentalista? Chicago taas ei tule luopumaan Dachista ja tuskin Dallas haluaa luopua Hintzistä. Tai sitten olen aivan pihalla?

Oma ota tai jätä -tarjous Keklulle olisi Connor Murphy, Adam Boqvist/1st round pick 21, Philipp Kurashev/Landon Slaggert ja Dylan Strome. Tätä kirjoittaessa tuokin näyttää jo snadisti vähän yliampuvalta paketilta.

edit. Niin tuli vaan mieleen, että onhan tuolla sitten myös tuo Henrik Borgström tarjota nuorena sentterinä. Tiedä sitten kuinka houkutteleva rapala hänkään on Keklun silmin? Samaa ikää Stromen kanssa, mutta noin 150 peliä vähemmän NHL-kokemusta ja sata pistettä eroa tehopisteissä tuolla tasolla.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Oma ota tai jätä -tarjous Keklulle olisi Connor Murphy, Adam Boqvist/1st round pick 21, Philipp Kurashev/Landon Slaggert ja Dylan Strome. Tätä kirjoittaessa tuokin näyttää jo snadisti vähän yliampuvalta paketilta.

Oma tarjous olisi Murphy, Strome, Boqvist ja tämän vuoden 1st round. Varmasti Kekäläinen haluaisi paremman diilin, mutta en usko, että Dallas haluaa/pystyy parempaa tarjousta tekemään ja muut tosiaan tuskin haluavat lähteä ylimaksamaan rentalista.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Oma tarjous olisi Murphy, Strome, Boqvist ja tämän vuoden 1st round. Varmasti Kekäläinen haluaisi paremman diilin, mutta en usko, että Dallas haluaa/pystyy parempaa tarjousta tekemään ja muut tosiaan tuskin haluavat lähteä ylimaksamaan rentalista.

Jos Boqvist kaupataan, niin siinä tapauksessa Dougie Hamiltonin kaltaiselle kiekolliselle pakille tulisi äkkiseltään tilaus. Seth Jones on toki profiilipakki, mutta että nyt aletaan olemaan kyllä kipukynnyksellä tarjousten suhteen ja ehkä vähän jopa ylikin. Omaan makuun.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
En ole ihan vakuuttunut, onko Seth Jones tässä tilanteessa juuri sitä, mitä Hawks tarvitsee. Ainakaan mihin tahansa hintaan. Voi olla, että nämä ovat ihan itsestäänselvyyksiä, mutta kirjoitanpa silti ajatuksiani tilanteesta.

Päivänselvää on, että viimeistään Keithin poistumisen jälkeen joukkueen puolustuksesta puuttuu johtava pelaaja. Puolustus oli jo Keithin viimeisten kausien aikanakin Hawksin selkeästi heikoin osa-alue. Kiekollisuuden lisäksi tarvittavan kärkipuolustajan pitää osata myös puolustaa ja täyttää Keithin jälkeensä jättämiä runsaita minuutteja tasakentällisin, ylivoimalla ja alivoimalla.

Murphy on kehittynyt parhaimmillaan ykkösparin monipuoliseksi puolustajaksi, mutta eihän silti ole mielestäni NHL-joukkueen puolustuksen johtohahmo. Ainakaan sellaisen joukkueen, joka taistelee uskottavasti kannusta. Voi olla, että Hawksin nuorten puolustajien joukossakaan ei ole lukumäärästä huolimatta nousemassa joukkueen puolustusta kantavaa huippupelaajaa ja niinpä sellainen osaaminen pitää hankkia joko vapailta markkinoilta tai kaupoilla, jos tilanne halutaan ratkaista lähiaikoina. Toinen vaihtoehto on sitten kultasuoneen osuminen varaustilaisuudessa, mutta se vie joka tapauksessa varsinkin puolustajien kanssa yleensä aikaa.

Lokakuussa 27 vuotta täyttävä Seth Jones on periaatteessa tällä hetkellä kaikkea mitä Hawks tarvitsee. Parhaassa peli-iässä olevalla puolustajalla on yksi kausi jäljellä nykyistä kuuden vuoden sopimustaan. Ennen kaupan tekemistä Hawksin pitää ehdottomasti saada varmuus siitä, että Jones haluaa jatkaa Chicagossa. Muuten yhdestä kaudesta on turha antaa Columbukseen arvokkaita varausvuoroja tai Hawksia jo nyt auttavia pelaajia. Niin ikään todennäköisesti huipulle nousevien lupausten uhraaminenkaan ei ole välttämättä viisasta. Pienemmällä todennäköisyydellä huipulle nousevat lupaukset taas eivät taida kelvata kauppatavaraksi tässä tilanteessa.

Varmuus jatkosopimuksen syntymisestä ei ole kuitenkaan ainoa asia, mikä mietityttää jatkon kanssa. Tuossa vaiheessa uraa pelaajalla on tilipäivä ja myös Jones hakee kaiken järjen mukaan pitkää jatkosopimusta. Jones on uuden sopimuksen alkaessa 28-vuotias. Onko Jones sellainen puolustaja, johon Hawks haluaa kiinnittää kärkipuolustajaan tarvittavat miljoonat maksimissaan jopa 8 vuoden jatkosopimuksella?

Chicago Sun Timesin Ben Pope kävi läpi Jonesin tilastoja päättynyttä ohikautta kauemmas ja kääntyi sille kannalle, että ikäluokkansa neljäntenä varattu puolustaja ei ehkä sittenkään olisi viisas investointi Hawksille tässä tilanteessa.

Jones’ performance has indeed declined steadily for years, both offensively and defensively.

His points-per-60-minutes rate peaked at 1.78 in 2017-18 but fell to 1.43 in 2018-19, 1.27 in 2019-20 and 1.19 this past season — his lowest rate since he was traded from the Predators to Jackets in January 2016.

His even-strength scoring chance ratio, meanwhile, peaked at 52.4% in 2016-17 but has now fallen in four consecutive years. It dipped into the red in 2019-20 (at 48.7%) before plummeting to 46.8% this season, ranking 152nd among 211 defensemen league-wide. His expected-goals ratio was even uglier — 42.8%, ranking 201st of the 211 — and the Jackets were accordingly outscored 61-45 during his even-strength ice time.

To be fair, the Jackets’ overall team performance also fell off a cliff this season, but Jones was part of the problem rather than a victim of it.

Tilastojen valossa Jonesin suoritustaso on ollut laskusuunnassa siis jo useamman kauden ja jo silloinkin, kun Jackets on suoriutunut joukkueena päättynyttä katastrofikautta paremmin. Pope pitää samassa artikkelissa Dougie Hamiltonia parempana ratkaisuna Hawksille, mistä olen eri mieltä. Tässä ketjussa todettiin jo aiemmin hyvin, että Hamilton on enemmän jo valmiiksi laadukkaan puolustuksen luksustason täsmäase ylivoimalle. Ei kuitenkaan koko puolustusta kantava kaikkien osa-alueiden huippuosaaja.

Meillä kaikilla Hawks-kannattajilla on kova nälkä saada joukkue menestymään jälleen, mutta tässä tilanteessa kun puolustus on täynnä lupaavia kysymysmerkkejä, voisi olla järkevää ottaa edelleen aikalisä ja hankkia tasonsa todistanut kokenut kärkipuolustaja 2-3 vuoden sopimuksella. Silloin olisimme tulevien kausien aikana viisaampia, uinuuko nuorukaisten joukossa sittenkin seuraava Keith tai Seabrook.

Tarjosin kokeneen mentorin rooliin jo aiemmin Ryan Suteria. UFA-puolustajien joukosta löytyy myös esimerkiksi vähemmän mediaseksikäs, mutta monipuolinen Alec Martinez, joka ei välttämättä mahdu Vegasin palkkakaton alle. Vaikka hän ryöstikin keväällä 2014 Hawksilta Stanley Cupin konferenssifinaalien 7. pelin jatkoajalla, hän voisi olla juuri sitä, mitä joukkueen puolustus tarvitsee vuonna 2021. Voi tosin olla, että elän jossain menneisyydessä ja joku tulee osoittamaan tuoreilla tilastoilla, että tuo olisi Hawksin kannalta surkein mahdollinen ratkaisu. Joka tapauksessa Martinezin kaltaisen puolustajan tärkein anti Chicagolle olisi parin-kolmen vuoden aikalisä nuorten puolustajien esiinmarssia odotellessa ja sillä aikaa riittävän hyvän suorittamisen tarjoaminen ykkösparissa. Sen jälkeen sitten miljoonat kiinni joko omiin lupauksiin tai katseet kohti markkinoita.
 

Ronikki73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kuten lunde sanoi, pitää olla varma, että Jones haluaa jatkaa Hawks-nutussa, ennen kuin tehdään mitään...
Jos siihen menetetään Dach ja The Cat, niin sitten menee melkein yhtä kovan vatuksen puolelle mitä meni, kun Breadman lähti...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kuten lunde sanoi, pitää olla varma, että Jones haluaa jatkaa Hawks-nutussa, ennen kuin tehdään mitään...
Jos siihen menetetään Dach ja The Cat, niin sitten menee melkein yhtä kovan vatuksen puolelle mitä meni, kun Breadman lähti...

Eiköhän nuo ole itsestäänselvyyksiä, että sopimuksentekohalu neuvotellaan varmaksi, jotta mitään kauppaa lähdetään tekemään. Suunnitelma on siis Jones 9 vuodeksi, tai muuten voi jättää koko homman tekemättä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Eiköhän nuo ole itsestäänselvyyksiä, että sopimuksentekohalu neuvotellaan varmaksi, jotta mitään kauppaa lähdetään tekemään. Suunnitelma on siis Jones 9 vuodeksi, tai muuten voi jättää koko homman tekemättä.

Tai kahdeksaksi, jos laskevat sen varaan, että kyllä se Jones sieltä UFA:na sitten tulee vuoden päästä. Niin tai näin, jos Chicago saa Jonesin niin saavat fanit olla todella tyytyväisiä tuohon! Huippupakki.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Seth Jones olisi toki ihan hyvä lisä pakistoon, mutta ei todellakaan missään nimessä "hinnalla millä hyvänsä" hankinta. Jonesilla on maine huippupakkina, jopa liki yhtenä maailman parhaista, mutta edistyneet tilastot eivät tätä väitettä tue. Edistyneiden tilastojen perusteella Jones on varsin keskinkertainen pakki ja miehen oikeastaan ainoa huippukausi (niin tehopisteiden, kuin muiden tilastojen persuteella) oli tuo kausi 2017-2018, kun iski 57 pinnaa. Muuten Jonesin tekeminen on ollut hyvin keskinkertaista ja tämä mennyt viime kausi oli todella heikohko Jonesilta.

Jos vertaa Jonesin edistyneitä tilastoja, esim. pakkipariinsa Zach Werenskiin, on Werenski ollut jo monta vuotta tuosta parista se parempi pakki, mutta jostain syystä Jones kerää otsikot ja saa järjetöntä yliarvostusta. En tiedä johtuuko tuo yliarvostus sitten siitä, kun mies on koko liigan peliaikakuninkaita ja pelaa sen 30min pelissä, mutta ei tuo peliaika tee vielä kenestäkään hyvää pelaajaa. Columbuksella ei Werenskin lisäksi ole vain muita hyviä puolustajia, joten Jonesia on pakko peluuttaa. Olisi toki hyvä lisä Chicagon ohkaiseen puolustuslinjaan, mutta mikään maailman kärkipakki ei Jones todellakaan ole (kuten ennen kautta taisi joissain rankingeissa olla TOP-vitosessa), eikä miehestä mitään Dachia, DeBrincatia tai Boqvistia pidä alkaa maksamaan. Jos sopiva hinta saadaan sovittua ja palkka-asiat vastaavat todellisuutta ja niitä realistisia suoritteita, niin sitten tähän voisis jopa satsata (iso ehkä), koska kyllä Jones ihan hyvän luokan pakki parhaimmillaan on, vaikka onkin rajusti yliarvostettu.

Tässä Jonesin ja Werenskin pelaajakorttien vertailu. Luvut ovat ilmoitettu ns. prosentuaalisessa muodossa (100% ollessa luonnollisesti maximi). Toki näitä lukuja ja edistyneitä tilastoja on sinällään hieman vaikea tulkita, kun ne on juuri ilmoitettu tuollaisessa muodossa, eikä tässä näy niitä ns. oikeita tilastoja noiden lukujen takana ja sitä, mistä nuo luvut muodostuvat. Kaikki nuo tilastot ovat 5v5-pelistä ja nuo isommat luvut (hyökkäys, puolustus, transitio) muodostuvat suuremmasta määrästä parametrejä, kuin mitä näissä korteissa nyt näkyy. Kuten näkyy, Werenski pelasi aika lailla huippukauden, etenkin hyökkäyssuuntaan. Werenski ilman Jonesia on parempi, kuin Jones ilman Werenskia. Netistä löytyy toki paljon muitakin tialstosivuja, jotka tukevat tilastojen pohjalta tätä väitettä, että Jones ei ole maailman parhaimpien pakkien joukossa, ei lähimainkaan.


 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Hawks pelaajien laajennusdraftin suojaamisista itseäni ihmetyttää ehkä eniten miksi Kampf on suojattu.

Protection list: Borgstrom, DeBrincat, Hagel, Kampf, Kane, Strome, Toews, Jones, Murphy, Stillman, Lankinen.

Exposed: Carpenter, Connolly, Hinostroza, Gaudette, De Haan, Zadorov, Delia, Subban.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös