Vancouver Canucks 2021–2022

  • 85 430
  • 399

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nyt kun tässä on jo ehtinyt tapahtumaan Vancouverin osalta menneen kauden jälkeen vähän kaikenlaista, pistetään uusi kausiketju tulille jo tässä vaiheessa.

Lähdetään liikkeelle ajankohtaisista tuoreimmista uutisista:

Abbotsfordista seuran uusi farmikaupunki

Utica oli hyvä kiekkokaupunki farmille, mutta Abbotsfordia puolsi seuran näkemyksessä sijainti Vancouverin lähistöllä. Saa nähdä sitten tekeekö tämä siirto jotain seuran panostuksessa farmin menestykselle. Pari kokenutta ja mahdollisesti menestystä tuovaa pelaajaa farmi kaipaisi. Farmijoukkue on vähän elänyt muutenkin kuin Lukas Jasek lähti Liigaan Pelicansiin ja kolme vuotta Jasekia nuorempi toinen tsekkihyökkääjä Karel Plasek teki tulokassopimuksen.

Todd Harveysta scouttipuolen vetäjä

Harvey vastasi draftista jo viime kesänä, mutta tuolloin hänen pestinsä tuli nopeasti lähinnä täyttämään Judd Brackettin saappaita. Nyt tuo nimitys on sitten virallinen. Harvey on toiminut nyt neljä kautta seuran scouttina. Dallasin ykköskierroksen varaus (1993) pelasi omalla pelaajaurallaan NHL:ssä yli 700 ottelua, teki reilu 200 pistettä ja istui jäähyllä yli 1000 minuuttia. Saa nähdä sitten jatkossa miten hän tuossa tehtävässä onnistuu ja painotetaanko pelaajakartoituksessa Harveyn pelaajaprofiilin mukaan fyysisyyttä.

Vasili Podkolzin teki tulokassopimuksen

Kesän 2019 Canucksin ykkösvaraus Vasili Podkolzin teki kolmen vuoden tulokassopimuksen. Podkolzin oli nuorten MM-kisoissa Venäjän joukkueen kapteeni ja Igor Larionovin luottopelaaja. KHL-kauden parasta kiekkoa hän pelasi taas playoffeissa, joissa oli SKA:n tehokkain pelaaja ja koko KHL:n sisällä seitsemänneksi tehokkain pelaaja.

Podkolzinista moni odottaa kahden ensimmäisen ketjun laituria tulevaisuudessa ja hänen kahden suunnan pelinsä voisi kuvitella sopivan hyvin Canucksin palapeliin. Saattaa olla, että hänen kehityksensä tulee ottamaan muutaman kauden, mutta hän saattaa olla erittäin mielenkiintoinen tulokas seurattavaksi jo ensi kaudella.

Itse en odota Podkolzinilta alkuun ihan samanlaisia tehoja mihin Höglander pystyi tulokkaana, mutta varmasti jokainen joka on seurannut Podkolzinin kehitystä muutenkin kuin tilastoilla, näkee hänen vahvuutensa muutenkin kuin pisteillä mitaten. Podkolzin ei tule ehkä tekemään alkuun isompia tehoja, mutta hänen aggressiivisuutensa, fyysisyytensä, kokonsa ja taistelutahtonsa pelata jokainen tilanne loppuun ovat asioita joita Canucksin hyökkäys kipeästi tarvitsee. Jos hän pystyisi tekemään ensi kaudella 5-10 maalia ja 25-30 pistettä, olisin tyytyväinen hänen uransa alkuun tehopisteillä mitaten.

Travis Green teki jatkosopimuksen

Green pisti nimensä kaksivuotiseen jatkosopimukseen. Nyt olisi aika näyttää. Ainakin Greenin omien sanojen mukaan hän olisi surkean viime kauden ja kaikkien vastoinkäymisten jälkeen taas entistä parempi valmentaja. Green aloittaa jo yhdeksännen kautensa organisaatiossa päävalmentajana (ensin neljä kautta farmissa ja nyt on alkamassa viides NHL:ssä).

Seura muokkasi valmennusta

Greenin ympärillä valmennus vaihtuu hieman. Kokenut kakkosvalmentaja Newell Brown saa lähteä ja hänen tilalle palkattiin Columbuksesta Brad Shaw. Brown vastasi Vancouverissa ylivoimasta missä joukkue oli menneellä kaudella 25. sijalla, mutta edellisellä kaudella neljäntenä.

Shaw on enemmän tunnettu puolustuspelin valmentajana ja hänen aikana Columbus meni neljä kertaa playoffeihin Shaw'n neljän ensimmäisen kauden aikana, kunnes joukkue sitten romahti menneellä kaudella. Nyt Shaw tulee täyttämään Vancouverissa Brownin saappaita, sillä hän ottaa paikan ainakin alkuun ylivoiman valmentamisesta.

Varmasti Shaw tulee lisäksi auttamaan nuoria pakkeja roolistaan huolimatta myös puolustusasioiden suhteen, kuten teki Columbuksessa. Shaw on Vancouverin maalivahtivalmentajalle Ian Clarkille tuttu mies heidän yhteisten Blue Jackets -kausien ansiosta ja ilmeisesti Clarkillakin oli osuutensa tässä siirrossa.

Green koki muutoksen ylipäänsä positiivisena;

"And as a coach, you want to be challenged and broaden your mind and ideas. [Shaw is] a new voice for me and somebody I can lean on and he’ll have some good words for Baumer."

Shaw'n lisäksi Canucksin valmennustiimiin liittyy pitkän WHL-joukkue Portland-uran jälkeen Kyle Gustafson "special assignment -tittelillä". Gustafson ehti olla Portlandin valmennusryhmissä viimeiset 18 kautta ja viime kausina hän on toiminut valmennusvastuun lisäksi seuran kakkosmanagerina.

Jatkosopimukset saivat seuran kakkosvalmentajat Nolan Baumgartner ja Jason King sekä videovalmentaja Darryl Seward. Paljon kehuttu maalivahtivalmentaja Ian Clark jatkaa seurassa viisivuotisella sopimuksella. Clarkin jatkosopimus on tuosta ryhmästä mielestäni paras uutinen.

Sedinit manageritahon tueksi "Special Advisor -titteleillä"

Organisaation legendat tulivat omien sanojen mukaan motivoituneina osallistumaan seuran eteenpäin viemiseen. Sedinit ovat seuranneet rakastamaansa seuraa uransa lopettamisen jälkeen tarkasti ja kokivat nyt ajan sopivaksi uusille haasteille. Sedinit osallistuvat nyt seurassa kaikkiin edessä oleviin päätöksiin alkaen laajennusdraft-kokouksesta ja vapaiden agenttien kartoittamisen kokouksesta.

Tulevat vuodet näyttävät vasta onko tämä alku jollekin isommalle. Itse olen Sedineita yli 20 vuotta kuunnelleena ja seuranneena varovaisen toiveikas tästä Sedinien mahdollisuudesta.

*

Sitten joukkueen kokoonpanoon. Tämän hetken sopimustilanne löytyy capgeekista:

Vancouver Canucks - CapFriendly - NHL Salary Caps

Merkittävimmät sopimukset päättyivät siis Sutterilla, Edlerilla, Bärtschilla ja Hamonicilla. Lisäksi joukkue sai Ryan Spoonerin sopimuksen lopulta kokonaan ulos. Tilaa noista tuli noin 15 miljoonaa. Valmiita menoeriä riittää heti alkuun Petterssonin ja Hughesin jatkosopimuksiin, joihin arvioisin menevän yhteensä noin 13 miljoonaa. Tuo tarkoittaa sitä, että mitään isompaa liikehdintää vapaiden agenttien markkinoilla tuskin nähdään. Ja hyvä niin.

Benning on kertonut olevansa aggressiivinen tänä kesänä. En sitten tiedä mitä tuo tarkoittaa, mutta omana pelkona on tuon ykköskierroksen vuoron myyminen johonkin valmiiseen pelaajaan. Sinällään hyviä siirtoja vastaan ei ole koskaan, mutta jos puhutaan tuosta ykköskierroksen vuorosta tänä kesänä kun tuo on top10 ryhmässä, minun mielestä Canucksin pitäisi pitää maltti nyt vielä käsissä. Joukkueen nuoren kärkiryhmän parhaat vuodet ovat edessä, mutta joukkueella on nyt vielä niin paljon kuollutta painoa kokoonpanossa, että yhdellä tai edes kahdella siirrolla joukkueen menestystä tuskin saadaan kuitenkaan oikaistua.

Ensi kesänä vapautuu sitten enemmänkin menneellä kaudella kuollutta / heikompaa painoa, kun sopimukset päättyvät mm. (viimein) Erikssonilla, Rousselilla, Beaglella ja Holtbylla. Lisäksi Luongon sopimusrangaistus häipyy viimein. Tuolloin tilaa tulee yhteensä noin 20 miljoonaa. Jos nyt tämän kesän pääprioriteetti olisi vain jatkaa Demkon lisäksi myös Petterssonin ja Hughesin sopimuksia sekä ottaa tuo hyvä varausvuoro mukaan, ehkä ensi kesänä joukkue pystyisi jo vähän satsaamaan.

Lähikausien aikana (mikäli Vancouverin nuoret kehittyvät) joukkue on kuitenkin siinä tilanteessa, että Vancouverin pitää alkaa myös panostamaan. Esimerkiksi tämän kauden kolme top4-seuraa Tampa, Vegas ja NY Islanders ovat muuten hyvän joukkueen rakentamisen lisäksi myyneet vuoroja ja nuoria pelaajia saavuttaakseen tuon nykyisen asemansa.

Vegas on myynyt pois kaksi ykköskierroksen varaustaan ja kuusi kakkoskierroksen vuoroaan saadakseen vahvistusta tähän hetkeen. Islanders hommasi puolestaan koko playoffien kolmosketjunsa hyökkäykseen syvyyttä tuodakseen parilla ykköskierroksen- ja yhdellä kakkoskierroksen vuorolla. Tampa on kaupannut pois yhden ykköskierroksella varaamansa hyökkääjän ja kaksi ykköskierroksen vuoroaan vahvistaakseen kolmosketjuaan.

Siinä vaiheessa kun Canucksin vielä tällä hetkellä nuori kärki alkaa olla vähän kypsempi, myös Vancouverin pitää alkaa toimia ostajana vaikka se tarkoittaisi luopumista arvokkaista tulevaisuuden palasista. Juuri nyt ottaisin kuitenkin sisään ennemmin vielä pari hyvää vuoroa ja jättäisin tähän hetkeen panostamisen vähän myöhemmäksi. Tähän hetkeen voimakas panostaminen saattaa viedä joukkuetta vain vähän kauemmas parhaita vuoroja ja toisaalta menestystä on vaikea kuvitella olevan tulossa kun mukana roikkuu vielä useita huonoja sopimuksia ensi kauden ajan.

Joukkueen tilanne pelipaikoittain

Hyökkäyksessä Canucks on nyt siinä mielessä mielenkiintoisen tilanteen edessä, että joukkueen kahden ensimmäisen ketjun voisi kuvitella toimivan mikäli joukkue vain pysyy suhteellisen terveenä, eikä nähdä esimerkiksi Petterssonin kaltaista yli puolen kauden loukkaantumista. Sen sijaan hyökkäyksen syvyys on ehkä koko NHL:n heikoimmalla tilalla. Tuo on huomattavasti parempi tilanne nykyisellä nuorten kärjellä kuin etsiä sitä kärkeä prospecteista tai vapaista agenteista ylihintaisilla sopimuksilla, mutta ei tietenkään paras tilanne tämäkään.

Tämä lähtötilanne saattaa kuitenkin tehdä sen, että J.T. Miller saattaa löytää itsensä sentteröimästä kolmosketjua. Miller pelasi ihan hyvin keskellä jo menneellä kaudella ja siinä tapauksessa joukkueella olisi kolme hyvää sentteriä. Se taas voisi edes vähän enemmän jakaa tehoja laajemmalle. Ylivoimaa Miller tietysti pelaisi siinäkin tapauksessa. Mahdollista on myös sentterin hankkiminen ulkoapäin, mutta joukkueelle saattaa olla helpompi reitti saada hankittua uusi pelaaja laidalle kuin keskelle.

Uutena pelaajana joukkueen hyökkäykseen liittyy Podkolzin, josta saattaa olla apuja. Toiveissa olisi, että Petterssonin terveenä pysyminen ja Podkolzinin mukaantulo auttaisi joukkuetta. Vielä parempaa mikäli esimerkiksi Höglander pystyisi ottamaan askeleen eteenpäin. Canucks saattaa olla lisäksi yhden kahden alemman ketjun hyökkääjän perässä. Hyökkäyksen syvyyteen Podkolzin ja mahdollinen uusi hyökkääjä toisivat toivottavasti vahvistusta, mutta matkaa siitä hyväksi kahden alemman ketjun osastoksi silti riittää nykyisillä palasilla.

Prospectipuolella joukkueeseen saattaa olla tarjolla Kole Lind, Jonah Gadjovich ja ehkä Will Lockwood. Jokainen heistä pelasi lupauksia herättävästi farmissa. Mahdollista on myös nähdä esimerkiksi Gadjovichin lähtevän laajennusdraftissa Seattleen.

Höglander - Pettersson - Boeser
Pearson - Horvat - Podkolzin
Roussel? - Miller - Lind?
Motte - Beagle?/Sutter? - Highmore

Virtanen, Gadjovich, Eriksson, McEwen, Hawryluk(RFA)

Puolustuksessa joukkue toivoo Hughesin menemistä eteenpäin ja palaavan oman pään pelissä tulokaskauden tasolle. Schmidtilta (ellei nyt sitten ole lähdössä) odotetaan ehjempää kautta ilman koronaa. Myers on kolmas varma jatkaja kokoonpanossa. Rathbone pelasi sen verran lupauksia herättävän kauden (sen minkä ehti pelaamaan), että hänelle voisi räätälöidä yhden paikan. Muuten onkin sitten enemmän kysymyksiä.

Edler ja Hamonic kelpaisivat vielä jatkamaan sopivilla sopimuksilla, mutta Benningin puheet aggressiivisesta kesästä saattavat tarkoittaa puolustuksen kärkiosaston vahvistamista mikäli tila palkkakatossa vain riittää. Nuoremmista pakeista Juoleville saattaa aueta paikkaa jos hän saa terävöitettyä luisteluaan nyt kun on pysynyt terveenä ja saa aikaa treenata.

Hughes - Hamonic?
Edler? - Schmidt
Rathbone - Myers
Juolevi

Chatfield, Brisebois, Woo

Maalilla Demko jatkaa ykkösvahtina ja Holtby mahdollisesti kakkosvahtina, ellei sitten kelpaa laajennusdraftissa. Vapaiden agenttien markkinoilla olisi esimerkiksi Calgarysta tuttu Rittich ehkä mahdollista saada Holtbyn tilalle suhteellisen halvalla sopimuksella. DiPietro pelasi sen verran vähän menneellä kaudella istuen taksijonossa, että Canucks pitänee parhaan maalivahtiprospectinsa nyt farmissa selvänä ykkösvahtina hänelle pelejä kerryttäessä.

Demko
Holtby?

Ennuste ja tulevaisuus

Itse pidän joukkueen asemaa ja menestymismahdollisuuksia nyt välitilassa. Omasta divisioonasta löytyy useampikin rakennusta tekevä seura, joten oman divarin sisäiset pelit saattavat tulla jopa voittopuolisesti kotiin mikäli Canucks itse pystyy pelaamaan ehjemmän kauden kuin menneellä kaudella. Silti ja tuo kahden alemman ketjun tilanne ja puolustus on sellaisia asioita, joiden kanssa ei voi menestyksestä haaveilla.

Jääkiekossa asioita saattaa tapahtua kyllä nopeastikin (Canucks on siitä itse hyvänä esimerkkinä), mutta ainakin nyt tuntuu siltä, että joukkueelle ehkä paremmat mahdolliset vuodet olisivat tulossa vasta ensi kauden jälkeen. Silloin katosta vapautuu tilaa koittaa tehdä oikeasti niitä aggressiivisempia liikkeitä ja pari nuorta (mm. Höglander, Podkolzin ja Rathbone) ovat toivottavasti kasvaneet lisää.

Draft

Eniten joukkue kaipaisi kohta eteen tulevasta draftista mielestäni puolustajaa, sillä uskon itse tuohon nuoreen kärkeen hyökkäyksessä (etenkin jos Podkolzinista kasvaa sellainen pelaaja minkä kuvittelen) ja maalilla tilanne vaikuttaisi olevan tulevaisuuden suhteen hyvä. Tuo loppukauden muutaman pelin suonenveto saattaa kyllä tarkoittaa sitä, että neljä lupaavinta tämän kesän pakkia ovat ehtineet jo mennä.

Mikäli näin käy, joukkueelle on kuitenkin luvassa yksi hyvä hyökkääjälupaus ykköskierrokselta. Edellisen kerran kun Canucks varasi yhdeksännellä vuorolla, mukaan tarttui kapteeni Horvat, joten siinä riittää nyt tavoitetta seuraavalle yhdeksännelle vuorolle. Aakkosjärjestyksessä mahdollisia Canucksin vuorolle "putoavia" hyökkääjiä voivat olla mm. William Eklund, Dylan Guenther, Kent Johnson ja Mason McTavish.

Mahdoton sanoa minkälaista pelaajaa Canucks tulee tavoittelemaan tai mikä on järjestys esimerkiksi noiden hyökkääjien kesken, mikäli joukkue saisi valinnanvaraa. Joukkueen ykköskierroksen varaukset Benningin aikana ovat olleet Jake Virtanen, Brock Boeser, Olli Juolevi, Elias Pettersson, Quinn Hughes ja Vasili Podkolzin, joten tuossa ryhmässä ei löydy mitään punaista lankaa millaisia pelaajia Vancouver olisi kenties etsinyt. Lisäksi nyt tuota tilannetta sotkee vielä uusi pääscoutti.

Vancouverilla on nyt kahdeksan varausvuoroa, joista ensimmäisillä kolmella kierroksella yksi vuoro. Tuo vuorojen suhteellisen hyvä määrä voi olla arvokas asia tässä draftissa. Jännityksellä pitää seurata draftia ja sen jälkeen muita tämän kesän tapahtumia. Samalla hieman peloissani olen siitä Benningin puhumasta aggressiivisuudesta aikana, jolloin omasta mielestäni pitäisi vielä pitää maltti päässä. Kohtahan se selviää mitä sieltä on luvassa. Petterssonin ja Hughesin jatkosopimukset sekä tuleva draft ovat nyt ensimmäisiä isompia eteen tulevia asioita.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Malttia pitäisi nyt tosiaan löytyä, mutta kyllähän tuo pahalta kuulostaa jos Benning on laittanut ostohousut jalkaan. Nyt kun pitäisi ensin saada jatkosopimukset kärkipelaajille.

Benning on kuulemma etsimässä näköä ja kokoa pakistoon ja samalla Schmidt haluaisi muualle. Kyllähän tuo Schmidtin peluutus oli varsin erikoista viime kaudella, joten jos valmennus luota häneen niin luulisi vastineen olevan kuitenkin ihan hyvää luokkaa. Sinällään erikoista jos kokoa haetaan pakistoon ja kuitenkaan ilmaista Tryamkinia ei sitten saatu signattua.

Joku Zadorov voisi olla mielenkiintoinen lisä pakistoon vaikka melko virheherkkä kaveri onkin. Mutta fyysisyyttä ja kokoa toisi. Savard tai Demers ei tuolta UFA-puolelta nappaa oikein ollenkaan ellei kyseessä olisi lyhyt ja edullinen soppari. Itse jättäisin jo Edlerinkin ilman sopimusta ellei 1v/1 milli kelpaa. Edler oli jo viime kaudella melko huono ja hitaus näkyi ikävästi. Hamonic taas paransi peliään kauden edetessä, joten ennemmin hänelle sopimuksen soisi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Benning on kuulemma etsimässä näköä ja kokoa pakistoon ja samalla Schmidt haluaisi muualle. Kyllähän tuo Schmidtin peluutus oli varsin erikoista viime kaudella, joten jos valmennus luota häneen niin luulisi vastineen olevan kuitenkin ihan hyvää luokkaa.
Olisi tosiaan kuvitellut peliaikaa tulevan enemmänkin kokonaisuutena. Sen ymmärrän, että loppukaudella covid-tauon jälkeen putosi vitospakiksi peliajassa, sillä peli ei kyllä ollut hyvää. Noin muuten tasakenttäaikaa tuli kokonaisuutena vähän enemmän kuin Edlerilla tuosta loppukaudesta huolimatta. Omasta päästä Schmidt sai startteja puolustuksen toiseksi eniten Edlerin jälkeen ja hän pelasi Connor McDavidia vastaan tasakentin kaikista pakeista neljänneksi eniten, joten tuossa puolustushommassa sentään antoivat luottoa. Noin muuten olisi voitu antaa enemmänkin peliaikaa ja etenkin erikoistilanteissa lisätä sitä, sillä ne eivät joukkuetasolla toimineet.

Mr. Smith kirjoitti:
Itse jättäisin jo Edlerinkin ilman sopimusta ellei 1v/1 milli kelpaa. Edler oli jo viime kaudella melko huono ja hitaus näkyi ikävästi. Hamonic taas paransi peliään kauden edetessä, joten ennemmin hänelle sopimuksen soisi.
Olen samaa mieltä tuosta, että Edlerin hitaus näkyi ja se on minun mielestä oikeastaan näkynyt nyt jo kahden viime kauden ajan. Lisäksi Hamonic oli tosiaan etenkin loppukaudesta heistä kahdesta parempi (Hamonicin alkukauden pilasi loukkaantuminen). Edlerilla on alivoimalla vain niin iso rooli ja hän oli joukkueen eniten pelannut av-pakki, että mikäli hän lähtee, niin tilalle pitäisi saada joku toinen. Tuossa tultaisiin sitten niihin sopimuksiin, Tai en tiedä sitten miten Green näkee tuon mahdollisuuden nykyisten pakkien sisältä.

Kun nyt hoitaisivat ensin kuntoon nuo nuorten jatkosopimukset ja sen jälkeen miettisivät muuta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nate Schmidtin ja muutenkin puolustuksen tilannetta voisi spekuloida;





Jos ne huhut pitävät paikkansa, että Schmidt haluaa ulos, uskon treidin tapahtuvan. Itse pitäisin hänet muuten joukkueessa ja katsoisin hänen kanssaan ehjän kauden mikä ei olisi koronan pilaama ja missä joukkue saisi mahdollisesti paremman startin. Schmidt oli kuitenkin covid-tauon jälkeisestä pelistä huolimatta joukkueen paras oikealla puolella pelannut pakki kokonaisuutena ja pelasi vaikeimpia minuutteja vastustajien kärkihyökkääjiä vastaan.

Tällä hetkellä hänen sopimuksensa on liian suuri, kuten 90%:lla muista Canucksin pelaajista tuollaisen kauden jälkeen eikä vaihtoarvo ole välttämättä kovin korkea tuon sopimuksen vuoksi. Ero hänen treidin aikaiseen vaihtoarvoon voi olla tuntuvakin. Silloin kun hän tuli Vegasista alle vuosi sitten, hän oli siellä vielä joukkueen eniten pelannut pelaaja playoffeissa ja kellotti mm. Canucks-sarjassa aika selvästikin eniten minuutteja (ero upeat playoffit pelanneeseen Theodoreenkin oli kaksi minuuttia peliä kohden) Läntisen konferenssin finaaliin edenneessä Vegasin joukkueessa. Nyt 10 jo kuukautta tuon jälkeen Schmidtin sopimusta voi pitää ylipalkattuna jos vertaa sitä pelkästään tuohon koronakauteen.

Schmidtin sopivuutta ensi kauden joukkueeseenkin voidaan miettiä. Ihan parhaalla tavalla hän ei taida sopia palapeliin, kun hänen vahvuutensa on kuitenkin pelata vastustajien kärkiä vastaan kahden suunnan peliä. Canucksin puolustuksen rosteri näillä nykyisillä palikoilla (jos lasketaan Schmidt pois) olisi seuraava;

Hughes - A
B - Myers
Rathbone - C

Hughes ei pelaa vastustajien kärkiä vastaan varjostavaa roolia ja Rathbonea ei uskalla ehkä myöskään sellaista roolia pistää pelaamaan. Kummankin nuoren pakin varaan lasketaan paljon tulevaisuutta tällä hetkellä. Näkisin Hughesin ja Schmidtin pareiksi sopivan melkein parhaiten selkeä puolustuspään pelaaja (kuten Tanev oli Hughesille Canucksissa ja McNabb oli Schmidtille Vegasissa). Yhdessä pelatessa heidän vahvuudet eivät sovi ihan parhaalla tavalla yksiin, mikä nähtiin mennellä kaudella kun he pelasivat vain vähän keskenään.

Tuohon Myersin tontille kakkospariin Schmidt menisi hyvin Myersia parempana pelaajana, mutta Myersin sopimusta tuskin saadaan pois yhtä helposti. Myers ei taida muutenkaan haluta välttämättä seurasiirtoa. Vancouverin intresseissäkään ei ole kaupata häntä, sillä vaikka sopimus on turhan suuri, Myers on heikkouksista huolimatta muuten top4-tason pakki joukkueessa. Schmidtin ollessa mukana hänen tonttinsa oli pelaaminen kolmosparissa (Hamonic sopi Hughesin pariksi pelityyliltä paremmin), mikä ei palkkojen puolesta ollut ihannetilanne.

En siis oikein tiedä mihin pariin Schmidt istuisi parhaiten. Tämä ei tarkoita sitä, että toivoisin hänen treidiään, sillä hän on toiseksi paras puolustaja joukkueessa eikä noita laatupakkeja muutenkaan ole liikaa. Jos Schmidt päätetään treidata, tavoitteena olisi saada vaihdossa Hughesin viereen puolustuspään pelaaja tai kolmossentteri. Mielestäni paras vastine olisi saada Hughesin viereen oikean puolen pakki, jonka sopimus olisi vähän Schmidtin sopimusta pienempi. Antaa siis vaihdossa parempi pelaaja joka osaa liikuttaa kiekkoa jollekin joukkueelle joka kaipaa kiekonnostotaitoa top4-tontille ja ottaa tilalle ehkä rosteriin paremmin istuva pelaaja joka toisi tilaa palkkakattoon.

Erik Cernak olisi tuohon kärkipariin ihannepakki, mutta hänen tuloonsa en usko hetkeäkään. Uudelle kakkosvalmentajalle Brad Shaw'lle Columbuksesta tuttu Seth Jones voisi olla toinen, joskin hänen suhteen mietityttäisi tuleva sopimus (Jones tuskin tulee tekemään halpaa jatkoa) ja kauppahinta. Vapaiden agenttien markkinoilta (mikäli sinne menevät) harkintaan ehkä tulisivat Oilersista Adam Larsson ja Tampasta David Savard (myös Shaw'lle tuttu pelaaja), mutta kun kyseessä on vapaiden agenttien markkinat ja Benning, tuo yhtälöhän ei toimi. Kumpikin täyttää kyllä Benningin toiveet alakerran kokopuolen lisäämisestä, joten saa nähdä.

@Mr. Smith in esiin nostama Chicagon Zadorov voisi ehkä tulla kyseeseen kakkospariin, mutta kun Zadorov on vähän Myersin kaltainen pakki jolta ei koskaan tiedä mitä saa, siellä saattaisi olla luvassa joko todella hyvä ilta tai sitten sellainen seikkailurata, että saavat etsiä reittiä hallista ulos. Zadorov toisi kyllä juuri sitä mitä Benning on huutanut.

Edler tuohon tonttiin olisi aika odotettu jatkaja kaikesta huolimatta vielä pelaamaan Myersin kanssa varjostavaa tonttia, mutta tuossa pitäisi sitten miettiä tarkasti sopimusta. Ennemmin katsoisin jo muita vaihtoehtoja muutenkin tuohon kuin Edleria, mutta tuo on pitkälle kiinni hinnasta. Joukkueen kun pitää satsata myös sinne hyökkäyksen alaketjuihin. Esimerkiksi Ryan Murray voisi olla yksi vaihtoehto myös Shaw'lle tuttuna pakkina mikäli sopimus pysyisi maltillisena. Murray on hyvä pakki terveenä ollessaan ja uskoisin hänen olevan Myersin pariksi sopiva, mutta loukkaantumisia on tullut uralla vähän liikaa.

Yksi vaihtoehto voisi olla Jake McCabe, jonka kausi meni pieleen polvivamman vuoksi. Tuossa pitäisi sitten toivoa, ettei tuo vamma tule haittaamaan samalla lailla kuin esimerkiksi Rousselilla. McCabella on kahden viime kauden ajalta Sabresin puolustuksen parhaat tilastot 5v5-pelissä maalipaikkojen jakautumisessa (SCF%) ja omaan päähän odotetuissa maaleissa. Hän on pelannut kaksi viime kautta pääosin Ristolaisen kanssa. McCaben kanssa Ristolaisen odotetuttujen maalien suhte tasakentin on ollut 52% ja ilman McCabea 40.6%.

Kolmospariin Hamonic voisi olla Rathbonelle hyvä opastaja mikäli suostuu jatkamaan menneen kauden kaltaisella sopimuksella. Canucks saattaa kokeilla tuohon tonttiin muussa tapauksessa ulkoa tulevaa värväystä. Shaw nosti haastattelussa esiin hänen Columbus-kausiltaan erikseen Markus Nutivaaran, jonka kausi Floridassa ei mennyt putkeen (koronakin haittasi tuota pahasti) ja saattaisi olla lähdössä sopivassa treidissä. Nutivaara oli noin 20 pisteen pakki Columbuksessa ennen loukkaantumisen sävyttämää 2019-20 kautta. Toisaalta Nutivaara ei istu Benningin puheisiin alakerran fyysisyyden lisäämisessä.

Yksi vaihtoehto voisi olla ehkä myös vapaaksi agentiksi tuleva Arizonan Hjalmarsson, joka oli joskus todella hyvä puolustava pakki. Ikää on tullut ja pelin taso laskenut, mutta menneelläkin kaudella hänen ollessa tasakentin jäällä, Arizona päästi vastustajan laukomaan keskimäärin 23.9 kertaa. Tuossa tilastossa seuraavaksi parhaan Arizonan pakin Goligosken lukema oli 28.9. HockeyViz-sivun mukaan Arizona oli puolustuspelissä 19% liigan keskiarvoa parempi Hjalmarssonin kanssa kun muuten joukkue oli pari prosenttia liigan keskiarvon alla. Hjalmarsson ei tuo juuri muuta peliin kuin puolustuspeliä, mutta hän saattaisi olla Rathbonelle sopiva pakki mikäli Hamonic ei jatka. Lisäksi hän oli Arizonassa joukkueen eniten alivoimaa pelannut pelaaja, joten hän täyttäisi sitä roolia mikäli Edler lähtee.

Sisältä päin peliaikaa yrittää tämän hahmotelman lisäksi Juolevi, jonka kausi oli siinä mielessä hyvä, että nyt tuli peliaikaa NHL:ssä. Green ei näyttänyt vielä ihan täysin kuitenkaan luottavan suomalaispakkiin, kun Jalen Chatfield'kin pelasi peliä kohden vähän enemmän. Nyt näen kuitenkin Juolevilla olevan jo mahdollisuudet pysyvämpäänkin pelipaikkaan NHL:ssä. Tuota samaa en pystynyt sanomaan hänestä vielä ennen viime kautta, joten siinä mielessä kausi oli kaikesta huolimatta hyvä ja lupauksia herättävä. En vaan tiedä mihin kohtaan puolustusta hänet sijoittaisi tällä hetkellä. Rathbone näytti kieltämättä sen verran paremmalta, että jos noiden kahden väliltä tekisin valinnan, Rathbone veisi tuon kolmosparin vasemman pakin paikan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nyt kuulostaa niin pahalta, että Benning voisi sulkea puhelimensa tai ainakin blokata Francisin soitot.
Tietämättä sen tarkemmin mistä ovat Francisin kanssa keskustelleet, kyllähän tuo pistää karvat taas pystyyn. Palkkatila on hyvä asia, mutta se on hyvä asia vain jos sen osaa käyttää oikein. Pahin skenaario tässä olisi nyt se, että Benning pistäisi kakkoskierroksen ja prospectin Seattleen jotta ottaisivat Rousselin ja tuon jälkeen nähtäisiin sitten joku Schmidt <-> OEL -treidi kun tilaa kerran on.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Voisi spekuloida kohta edessä olevaan draftiin mahdollisia Canucksin/omia kiinnostuksen kohteita ja joukkueen tarpeita. Tämähän on kuudes kerta viimeiseen kahdeksaan draftiin kun Vancouver pääsee varaamaan kympin sakissa. Joku voisi sanoa, että joukkuetta on ollut tarkoituskin rakentaa näiden omien varausten ympärille, mutta ihan aidosti siellä on koitettu saada lähikaudet menestystä, vaikka on saatu lähinnä korkeita vuoroja.

Edellisillä kerroilla onnistuneiksi varauksiksi lasken Petterssonin, Hughesin ja Horvatin. Podkolzin on vielä kysymysmerkki, mutta uskon hänen tulevan pelaamaan hyvän uran vaikka ei ehkä tule nousemaan niin nopeasti pinnalle kuin joku toinen tuosta draftista. Muista onnistuneista Canucksin varauksista Boeser oli ensimmäisen kierroksen loppupään varaus ja viime kaudella top6-hyökkääjäksi noussut Höglander toisen kierroksen varaus.

Virtanen ja Juolevi voidaan laskea nyt sinne toiseen päähän, vaikka kummallakin on edelleen mahdollisuudet luoda NHL-uraa ja Virtanen sitä on jo vähän (317 peliä ja 100 pistettä) luonut. Draftien aikaan ei tietenkään osattu nähdä Juolevilla edessä olevia pahoja loukkaantumisia, jotka rokottivat hänen kehitystä, mutta pohdinta siitä millainen ura Juolevilla olisi ilman loukkaantumisia ollut, on aika turhaa.

Odotusarvot hyvän tulevaisuuden pelaajan saamiseksi ovat kuitenkin tuota kokonaisuutta katsoen kohtalaisen korkealla. Tämän vuoden draftiin joukkueella on siinä mielessä hyvä tilanne, että Canucksilla on hallussaan kolmen ensimmäisen kierroksen varausten lisäksi kaksi vuoroa viidennellä- ja kuudennella kierroksella. Näin hyvää tilannetta varausvuorojen määrässä/tasossa ei ole ollut kuin kerran viimeisten kuuden vuoden aikana.

Varausikäluokan pelaajilla on ollut poikkeuksellinen kausi ja samoin scouteilla ja drafteista enemmän kiinnostuneilla faneilla. Tänä vuonna arvokisoilla on ollut normaalia isompi merkitys monen kohdalla kun osa ei päässyt pelaamaan lainkaan muita pelejä. Lähtökohdat draftiin eivät ole siksi ihan tasapuoliset, mutta onneksi edes nuo arvokisat pystyttiin vetämään läpi. Lisäksi nuorille pelaajille tärkein asia on ylipäänsä jalan saaminen NHL-seuran sisälle. Kehitystyö on alkanut, mutta tulevat kaudet tulevat vasta olemaan merkityksellisiä pelaajien lopulliselle kehitykselle.

Canucks pääsee varaamaan tänä vuonna ensimmäisen pelaajan ykköskierroksen numerolla yhdeksän. Bo Horvat oli edellinen Canucksin yhdeksäs varaus, joten siinä riittää sopivasti tavoitetta tämän ikäluokan ensimmäiselle Vancouverin varaukselle. Tämän ikäluokan sisäiset listat ovat olleet hyvin paljon toisistaan heitteleviä, mutta koska en jaksa tehdä jokaisesta mahdollisesta vaihtoehdosta kattausta, lasken nyt tuosta yhdeksännestä vuorosta pois nimimerkki Henkan tänne Draft-ketjuun tekemästä viisi ensimmäistä, eli Powerin, Beniersin, Clarken, Guentherin ja Hughesin. Näistäkin pelaajista joku saattaa olla kuitenkin hyvin tarjolla Canucksin vuorolla.

Omina suosikkeina tuon ryhmän jälkeen olisivat (mitat/pelipaikat otettu Elite Prospectista);

William Eklund C/LW, 178cm, 78kg

Olen katsonut Eklundilta SHL:ssä reilu 10-15 peliä ja hän on minun omalla listalla noiden perusteella korkealla. Eklundin pelissä yhdistyvät hienolla tavalla korkea taitotaso ja ilmeisesti hänen isältään (Djurgården-legenda Christian Eklund) peritty työmoraali. Eklund valittiin menneen kauden jälkeen Ruotsin vuoden parhaana junioripelaajana ja SHL:n parhaana tulokkaana. Hän olisi saattanut hyvin päästä myös MM-kisoihin, mutta loukkaantui harjoituspelissä kisojen alla. Eklund on pelannut sentteriä ja laituria, mutta luulisin hänen tulevaisuuden pelipaikaksi tulevan laiturin tontti.

Eklundin luistelu on hyvää tasoa ja teränkäyttö on erinomaista, mutta hänellä ei ole kuitenkaan ihan eliittiluokan räjähtävyyttä mikä auttaisi kompensoimaan kokopuolen tekemää puutetta päästä NHL-tasolla haastotilanteissa pakeista ohi. Tuo saattaa mahdollisesti estää tähdeksi puhkeamisen ja pudottaa sijoitusta draftissa. Lisäksi tänä vuonna etenkin pakkien taso on poikkeuksellisen korkealla, joten ehkä moni kärjessä varaama seura näkee nyt pakkivarauksen ajankohtaiseksi ja tuo saattaa sysätä Eklundin varausta. Jotenkin vaikea kuitenkaan uskoa putoamista yhdeksännelle vuorolle, sen verran hyvästä kiekkoilijasta on kyse.

Pitäisin paljon Eklundin varauksesta, vaikka Vancouverille Eklundin mahdollinen varaus olisi ehkä vähän liikaa samaan koriin menemistä Höglanderin kanssa. Jos niin kuitenkin käy että Eklund on vapaana vielä yhdeksännellä vuorolla, uskon Canucksin ottavan hänet. Kyllä tuon kaltaisen taitavan, nopeasti peliä lukevan ja kuitenkin korkealla työmoraalilla varustetun pelaajan saaminen toisi paljon lisää hyökkäykseen, vaikka siellä vähän samantyylinen pelaaja onkin.





Simon Edvinsson D, 195cm, 94kg

Tässä draftissa on länsinaapurista tulossa paljon mielenkiintoisia pelaajia ja Edvinsson olisi ehdottomasti yksi sellainen. Pitää sanoa hänestä, että en ole nähnyt Edvinssonilta kuin u18-kisojen pelit, joten vähän pienelle on jäänyt. Edvinsson olisi Canucksille pelipaikaltaan sopiva pelaaja, vaikka leftin puolen pakki onkin. Edvinsson on kookas, hyvä luistelija, luotettava puolustuspäässä ja hän pystyy tekemään tulosta hyökkäyspäässä. Hänen pelin avauksessaan ja laukauksessa on kehittymisen varaa kuitenkin ja nuo ovat hänen heikkoutensa tällä hetkellä jos muuten hyvästä paketista heikkouksia kaivelee.

Edvinssonin lämäristäkin pitää kuitenkin sanoa se, että en ole tuosta yhtä huolissani kuin joissakin paikoissa tunnutaan olevan. Pakkien lämärimaalien määrät ovat tulleet pelin nopeuduttua koko ajan alaspäin. Siinä kun vielä 10 vuotta sitten suurin osa pakkien maaleista tuli lämäreillä, esimerkiksi kahden viime kauden aikana selvästi eniten pakeilta on tullut muilla laukauksilla tulleita maaleja. Pelissä suunta on siis selvä ja tullee koko ajan menemään nopeuden lisääntyessä tuohon suuntaan. Tietysti parempi lämäri voisi auttaa joissakin tilanteissa, mutta tuo ei vie mahdollisuutta toimia esimerkiksi ylivoimapakkina tulevaisuudessa. Canucks tosin ei tarvitsekaan tällä hetkellä ylivoimapakkia.

Edvissonin peli pakkiprospectina muistuttaa minua näin Canucks-fanina Canucks-legenda Mattias Öhlundin junnuajoista. Öhlund oli tosin pelissään aggressiivisempi, mutta häneen kohdistui varausiässä samanlaisia kysymyksiä pelin avaajana ja vaikka hänelle tuli aikanaan u18-(euroopan)kisoissa valinta kisojen parhaaksi pakiksi, hän putosi draftissa 13. sijalle asti. Nyt en usko Edvinssonille koituvan samanlaista putoamista, mutta kun nuorista haetaan heikkouksia, niin pelin yksinkertaistaminen avauksissa pitää saada paremmalle tasolle. Jos hän sen saa ja kehittyy muuten vielä esimerkiksi kehon hallinnassa, niin Edvinssonilla on mahdollisuudet NHL:ssä todella korkealle tasolle.





Mason McTavish C, 188cm, 94kg

Yksi monista tämän draftin toisen polven kiekkoilijoista. Isä Dale oli loistava Liigakiekkoilija aikanaan ja Masonille ennustetaan hienoa tulevaisuutta vielä korkeammalla sarjatasolla. Mason on kookas ja fyysinen kahden suunnan sentteri. Nuorten (u18) kisoissa syöttöpelaaminen ja puolustuspelaaminen nousivat tilastoissa todella hyvin edukseen, mutta hän on myös hyvä laukoja. Hän teki oikeita pelivalintoja oikeilla hetkillä ja oikeissa hetkissä vaihto vaihdon perään ja nousi Kanadan valmennuksen luottopelaajaksi. Mason toimi joukkueen varakapteenina ja otti kapteenin roolin kantaakseen kun Shane Wright missasi pelin. McTavish oli lisäksi yksi turnauksen parhaista aloittajista.

McTavish ei ole ykkösvaraukseksi taidoiltaan mikään kovin dynaaminen pelaaja ja luistelussa on töitä edessä, vaikka hän on mennyt luistelunsa kanssa eteenpäin. Hän on kuitenkin älykäs luistelija, joka ei tee turhia koukeroita jäällä, vaan pelaa suoraviivaisesti maalille luomaan painetta. McTavish osaa pelata todella hyvin pienillä jään alueilla vahvan kamppailupelaamisen taidon ja tahdon ansiosta. Tuo on asia, joka on monelta muulta ikäluokan pelaajalta jäänyt vajaaksi ja saattaa olla, että ehkä tuon vuoksi Central Scouting rankkasi hänet jopa Pohjois-Amerikan pelaajista kakkoseksi omalla listallaan. McTavish pitää esikuvanaan St. Louisin Brayden Schennia ja yrittää saada peliään samalle tasolle.

Olisi ollut mielenkiintoista nähdä häneltä kausi OHL:ssä junioreita vastaan (pelaa samassa Peterboroughin joukkueessa missä hänen isänsä aikanaan pelasi), mutta tuota ei nyt nähty kun OHL:ssa ei pelattu. Sveitsissä isänsä kiekkouran johdosta syntynyt McTavish (Masonin veli Darian syntyi Helsingissä) pelasi Sveitsin kakkossarjassa yhdessä myös ensimmäisellä kierroksella varatuksi luultavasti tulevan Brennan Othmannin kanssa. Vancouverille McTavishin varaaminen olisi pelipaikkaa mietittäessä aika osuva. Jos hänestä kehittyy hyvä kahden suunnan sentteri NHL-tasolle saakka, hän voisi ottaa kantaakseen ainakin alkuun joukkueen kolmossentterin tontin Petterssonin ja Horvatin takana.





Kent Johnson C, 185cm, 75kg

Taitava Vancouverissa syntynyt hyökkääjä jakaa mielipiteitä vähän samaan tapaan kuin Pettersson jakoi varausikäisenä. Jotkut listaavat hänet ihan draftin kärkeen (esimerkiksi Athleticin Scott Wheeler rankkasi hänet jopa kakkoseksi) ja toisten listoilla on lähempänä 15. sijaa (Pettersson oli varausiässä ISS:lla 20. sijalla ja Pronmanilla 17.). Yliopistossa pelaava hyökkääjä murskasi -1 draft-kaudella BCHL:n ja otti siellä ylivoimaisen pistepörssin voiton. Nyt tällä draft-kaudellaan hän oli piste/peli -hyökkääjä yliopistosarjassa.

Johnson on listattu Elite prospectilla sentteriksi tuon BCHL-taustansa ansiosta, mutta keskushyökkääjän tonttia hän ei pelannut muuten viime kaudella kuin seurakaveri Beniersin ollessa pelaamassa u20-kisoja. Hänen tulevaisuuden pelipaikka lienee laiturin tontti, mutta tuossakin tulee yhtäläisyyksiä Petterssoniin, jonka pelipaikasta ei ollut myöskään varmuutta vielä varausiässä. Jollain lailla kuvittelisin Johnsonin tulevaisuuden pelipaikaksi kuitenkin laiturin tontin.

Johnsonin yliopistojoukkueen valmentaja Bill Muckalt (entinen Canucksin pelaaja) uskoi Johnsonin olevan tämän draftin taitavin pelaaja, mutta kertoi samalla Johnsonin olevan Wolverinesin tulokaspelaajista voimatasoiltaan heikoin. Muckalt näki tuossa olleen Johnsonilla ongelmia viime kaudella, kun hän joutui pelaamaan yli viisikin vuotta vanhempia pelaajia vastaan.Johnsonia voikin pitää tällä hetkellä ehkä suurempana riskinä kuin joitakin muita vaihtoehtoja, mutta toisaalta monilla muillakin ikäluokan pelaajilla on kysymysmerkkejä pelissään ja voimaa nuorten on usein helpompi harjoitella kuin taitoa. Upside Johnsonilla on todella korkea, mikäli hän saa pelinsä kasaan.

Jos Johnsonista kehittyisi tulevaisuuden top6-hyökkääjä NHL:ään, katsoisin suurella mielenkiinnolla häntä Petterssonin kanssa samassa ketjussa. Tuossa voisi olla kaksi sen luokan taitohyökkääjää yhdessä, että kiekollisen pelin voisi kuvitella sujuvan hienoon malliin. Tuohon jos saataisiin Podkolzinista vielä kahden suunnan tilaa tekevä laituri ketjuun, yhdistelmä voisi toimia hyvin.





Fedor Svechkov W/C, 183cm, 81kg

Pidin todella paljon Svechkovin pelistä u18-kisoissa. Kisat olivat Svechkovin päänäyttämö tällä kaudella ja hän pelasi siellä Danila Yurovin ja Ivan Miroshnichenkon kanssa samassa ketjussa sentterin tonttia. Svechkov saattaa olla tulevaisuuden top10 tai jopa top20 varaukseksi vähän turhan vaatimaton hyökkäyspään pelaaja, mutta puolustushommissa hän on asenteeltaan loistava ja olisi Vancouverin tarpeisiin siksi tärkeä. Voi olla, että hänestä ei kehity koskaan kahden ensimmäisen ketjun sentteriä NHL-tasolle pelityylinsä johdosta ja ehkä hänen uransa pistesaldot jäävät vähiin (ellei tuossa hyökkäyspelissä sitten tapahdu merkittävää kehitystä), mutta hänestä saattaa tulla erinomainen ja ison roolin tärkeä puolustava hyökkääjä.

Jotkut julkaisut tuntuvat uskovan Svechkovin hyökkäyspelin iskevän läpi vielä (esimerkiksi Button rankkasi hänet jopa 6. sijalle tässä draftissa), mutta useammat listat povaavat hänelle varausta ilmeisesti juuri pitkälle tuon puolustuspelin ansiosta jostain 15-25 väliltä (Athleticin Scott Wheeler sijoitti hänet tosin vasta 36. sijalle). Svechkov siirtyy pelaamaan ensi kaudesta alkaen SKA:n riveihin ja jos hän kehittyy hyvin sekä Svechkovia lahjakkaammasta hyökkäyspään prospectista Podkolzinista (kulki myös SKA:n polun) kehittyy NHL-tason hyvä hyökkääjää, tuo kaksikko saattaisi olla erinomainen pelaamaan puolustuspeliä tulevaisuudessa.

Tietysti voisi sitten kysellä, että kannattiko uhrata top10 vuoro tuollaisen roolin pelaajaan kun kärjessä olisi ollut tarjolla taitoa ja enemmän fyysisyyttäkin, mutta en kokonaan sulje pois sitäkään vaihtoehtoa, että hän saa vielä hyökkäyspeliään paremmaksi. Juuri nyt tuntuu, että tuo hänen asenteensa oman pään hoitamiseen olisi ehkä viemässä häntä enemmän vain siihen puolustavaan rooliin (mikä on toki joukkueelle tärkeä asia), mutta parhaimmillaan hänelle käy kuten Keslerille kävi ja hän pystyy kehittymään hyökkäyspään ominaisuuksissa. Ei tuo välttämättä kovin todennäköistä ole, mutta mahdollista kuitenkin.





Jesper Wallstedt G, 191cm, 97kg

Pistetään nyt vielä kolmaskin ruotsalaispelaaja yhdeksi vaihtoehdoksi. Olen seurannut Wallstedtin uraa SHL:ssä ja nuorten turnauksissa. Viime kaudella hän aloitti kauden todella hienosti ja pelasi Luleåssa hienoja pelejä kauden alussa. Nuorten MM-kisatkin menivät hyvin hänen saadessaan vastuuta Ruotsilla ja olisin toivonut siellä hänelle enemmänkin roolia. Loppukaudesta Lassinantin tultua KHL:stä joukkueeseen, Wallstedt jäi kuitenkin selkeäksi kakkosvahdiksi ja loppukaudesta hänen pelinsä eivät olleet kaikin osin niin lupaavia minun silmään kuin alkukaudesta.

En tiedä oliko kyseessä se, että vastustajat olivat scoutanneet Wallstedtin paremmin vai se, että nuorelle maalivahdille tuli jonkinlainen pelaamattomuudesta johtuva kylmä jakso eteen, mutta minun mielestä Skellefteå-sarjan käänne tapahtui Lassinantin loukkaannuttua ja Wallstedtin saatua yhdeksi peliksi pelaavan maalivahdin paikan. Turhan paljon hänen tuli uitua jäissä ja Skellefteå löysi kauempaakin rakoa maalin katosta. Tietysti Wallstedtin ikäiseltä maalivahdilta on turha odottaakaan mitään täydellistä peliä ja lähes kaikille maalivahdeille tulee heikompiakin jaksoja. Ihan mielenkiinnolla seuraan kuitenkin jatkossa tuota miten hän saa pidettyä itsensä paremmin pystyssä.

Jatkossa seurasiirto saattaisi tehdä Wallstedtille ehkä hyvää. Luleåssa on tietysti hyvä maalivahtivalmentaja Gusten Törnqvist ja hän sai kehitettyä Lassinantista hänen puutteista huolimatta (175 senttinen maalivahti) yhden SHL:n parhaista maalivahdeista (Lassinantti valittiin pari vuotta sitten SHL:n parhaana maalivahtina ja nytkin tuo olisi ollut lähellä jos olisi pelannut koko kauden), mutta Lassinantilla on sopimusta nyt useampi kausi ja ainakin tällä hetkellä Luleån pelaavien maalivahtien marssijärjestys tuntuisi selvältä. Wallstedt on tietysti yksi kaikkien aikojen lahjakkaimmista maalivahdeista loppukaudesta huolimatta ja saattaa vielä pystyä syrjäyttämään Lassinantin, mutta ainakin nyt reitti pelaavaksi maalivahdiksi voisi olla jossain muualla helpompi.

Vancouverille Wallstedt ei istu nyt ehkä parhaimmalla tavalla joukkueen tarpeisiin, kun Demko ja ehkä DiPietrokin pystyvät kantamaan roolia pelaavina maalivahteina vielä pitkään. Toki etenkin DiPietro on tällä hetkellä vielä täysi kysymysmerkki kun puhutaan NHL-tasosta. Wallstedtin varaamalla joukkueen maalivahtitontti voisi olla pitkäksi aikaa varmistettu ja saisivat myöhemmin sitten katsoa mitä sille tekevät.


Cole Sillinger C, 183cm, 91kg

Entinen Canucks-valmentaja Willie Desjardins, joka valmensi Sillingeria WHL:ssa toissa kaudella, kehui paljon SIllingerin johtajuutta, asennetta ja työmoraalia peliä kohtaan sekä monipuolisuutta pelaajana. Sillingerin pelaamisessa etenkin laukaus on selkeä vahvuus ja hän teki paremmalla ottelukohtaisella tahdilla maaleja USHL:ssa kuin Brock Boeser hänen varauskautenaan. Toisaalta luistelussa on töitä edessä ja tuota aluetta Sillinger yrittää kehittää. Se parantaisi varmasti hänen oman pään pelaamistaankin, mikä ainakaan InStat Hockeyn mukaan ei ollut kovin hyvää. Esimerkiksi omassa päässä otetut seitsemän kiekonriistoa olivat joukkueessa pohjalukemia. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä häneltä pelejä u18-kisoissa, mutta noita ei nyt nähty covidin vuoksi.

Sillinger olisi mielenkiintoinen pelaaja myös toisen polven kiekkoilijana ja hänen isänsä Mike Sillinger ehti edustaa pitkällä urallaan myös Vancouveria. Athleticin Scott Wheeler rankkasi Sillingerin draftin yhdeksänneksi parhaaksi prospectiksi, eli juuri Canucksin vuorolle. Toisaalta useimmissa muissa listoissa hänet on rankattu ensimmäisen kierroksen puoliväliin. Vähän tuossa olisi varauksena samanlaista tilannetta edessä (mikäli Sillingeriin valinta kohdistuisi) kuin edellisessä Canucksin ysivarauksessa Bo Horvatissa aikanaan. Horvatin monet rankkasivat myös sinne ensimmäisen kierroksen puoliväliin (Future Considerations esimerkiksi vasta sijalle 20.), joten vaikka tuo varaus ei listojen mukaan aikanaan hyvältä näyttänyt, tuo ei lopulta päätynyt huonosti.


*

Jos tuo listan kärki pitää tasonsa erilaisiin julkaisuihin nähden, uskon että tästä ryhmästä löytyy Vancouverin ensimmäisen kierroksen varaus. Joukkue saattaa toki olla myös esimerkiksi neljännen ruotsalaisen Fabian Lysellin perässä, mutta hänet näkisin vielä Eklundia enemmän tuollaisena "Höglander-kopiona". Aika isot mahdollisuudet nyt ovat kuitenkin siihen, että Canucksin ykkösvaraus tulisi kohdistumaan ruotsalaispelaajaan. Joukkueella olisi pelipaikkakohtaisena tarpeena pakit ja sentterit (Petterssonin ja Horvatin takana ei ole juuri tulossa ketään).

Tässä kun olen lukenut eri palstoilta että Canucks ottaisi paljon ruotsalaisvarauksia noin muuten, niin vähän olen jäänyt miettimään mistä moinen päähänpinttymä on tullut. Joukkue on ottanut Benningin aikana neljä ruotsalaista seitsemään draftiin draftien viiden ensimmäisen kierroksen sisällä. Tuo määrä on puolet vähemmän kuin parilla muulla joukkueella ja muutenkin NHL:ssä löytyy monia joukkueita joilla on ollut enemmän ruotsalaisvarauksia. Kanadalaisia/Jenkkejä Vancouveriin on varattu samaan aikaan viiden ensimmäisen kierroksen aikana 20 pelaajaa. Ennen Benningin aikakautta Canucksin ainoa ruotsalainen kahden ensimmäisen kierroksen varaus tällä vuosituhannella oli Anton Rödin (2009). Ehkä tuo päähänpinttymä johtuu vieläkin viime vuosituhannelta jolloin Canucks sai varatuksi Sedinit?

Itse kyllä toivoisin enemmän ruotsalaisvarauksia, sillä nuo Benningin aikana viimeisten seitsemän vuoden sisällä viiden ensimmäisen kierroksen sisällä varatut neljä ruotsalaispelaajaa (Pettersson, Höglander, Forsling ja Gunnarson) ovat osuneet Gunnarssonia lukuun ottamatta erittäin hyvin. Jos siis käy niin, että sieltä tulee tässä draftissa ruotsalaisvaraus, etukäteen tuohon voi suhtautua noilla näytöillä positiivisin odotuksin. Myös siihen Lyselliin mikäli valinta osuu häneen joukkueen ruotsalaisscouttien suosituksesta. Sen sijaan Kanadan junnusarjoista varattuihin pelaajiin ei pitäisi olla etukäteen niin isoa luottoa. Toivottavasti joukkue saisi tuon käännettyä jossain vaiheessa.

Nyt tässä on pelko puserossa sen suhteen, että Benningilta loppuu kärsivällisyys ja siellä tullaan näkemään joku hölmö varausvuoroja koskeva liike, kuten esimerkiksi Rousselin myynti Seattleen kakkoskierrokseen ja prospectiin, mutta mikäli hän pystyisi pitämään nuo vuoronsa, omana toiveena tässä vaiheessa viiden ensimmäisen kierroksen osalta olisivat (mikäli mennään suunnilleen listojen mukaan):

1. kierros, #9: Simon Edvinsson D, 195cm, 94kg

Edvinsson olisi riskivalinta, mutta niin monella muullakin tähän kohtaan ennustetulla pelaajalla on pelissään tiettyjä kysymyksiä. Minun mielestä joukkue kaipaisi puolustukseen tuollaista isoa ja hyvin luistelevaa sekä omassa päässä luotettavaa nuorta pakkia. Canucksin tulevaisuuden alakerta saattaisi olla tämän varauksen jälkeen hyvissä kantimissa Hughesin, Edvinssonin ja toivottavasti Rathbonen, Juolevin sekä Woon ansiosta. Edellisestä Vancouverin ruotsalaisesta ykköskierroksella varatusta pakista (Mattias Öhlund) on jo 25 vuotta aikaa.

2. kierros, #40; Zach Dean C, 183cm, 80kg

Toisen kierroksen alkupuolella toivon pientä putoamista listoilta vähän Höglanderin tyyliin. Dean on dynaaminen hyökkääjä, jolla on yhdet draftin parhaista kiekollisista taidoista ja on taitava syöttäjä. Hän tekee hyvin töitä, ei varasta omasta vastuustaan ja häntä pystytään käyttämään kaikissa tilanteissa. Dean pelasi yhdessä Q:n vähiten maaleja tehneessä joukkueessa, eikä hän tehnyt Gatineaussa älytöntä kasaa pisteitä (noin piste per peli), mikä herättää vähän kysymyksiä, mutta hän oli joukkueelleen paljon muutakin kuin pisteitä tekevä hyökkääjä. Dean toisi yhden prospectin tulevaisuuden sentterivaihtoehtoihin.

3. kierros, #72; Victor Stjernborg C/LW, 180cm, 92kg

Jos Canucksin varaus osuisi ykköskierroksella pakkiin, niin tässä voisi olla tarve peliälykkäälle ja paljon töitä tekevälle ruotsalaishyökkääjälle. Stjernborg olisi ollut mielenkiintoista nähdä u18-kisoissa, jossa hän olisi ollut Ruotsin kahden ensimmäisen ketjun sentteri ja ehkä nostanut sijoituksia draftissa, mutta SHL:n mestari Växjön pelattua samaan aikaan finaaleita, Stjernborgillä oli muita pelejä pelattavanaan.

Växjössä hän pelasi lähinnä nelosketjun laiturina, eikä tehnyt SHL:ssa juuri tehoja, mutta pelasi kuitenkin ikäisekseen hyvät 30 runkosarjan ottelua SHL:ssä ja 10 playoff-peliä. Pisteellisesti pitää muistaa sekin, että hän ei jäänyt juurikaan jälkeen esimerkiksi häntä kiekollisesti lahjakkaimmista Lysellista tai Rosenista. Canucksilla on hyvä kosketuspinta Växjöön (Pettersson) joukkueena ja tässä saattaisi olla yksi tulevaisuuden pelaaja.

5. kierros, #136; Jake Martin D, 183cm, 86kg

Tässä kohtaa lähtisin kokeilemaan puolustavaa jenkkipakki Martinia. Martin siirtyy ensi kaudeksi Wisconsinin yliopistoon pelaamaan ja sitten nähdään paremmin millainen tulevaisuus hänellä saattaa olla. Martin on oikean puolen pakki, joten tämä olisi tämän hetken joukkueen tarpeisiin tehty valinta. Jos kehitys menee hyvin, Martinilla saattaa olla mahdollisuuksia lähinnä syvyyspaikoille tulevaisuudessa.

5. kierros, #139; Daniil Lazutin C, 187cm, 79kg

Pitäähän sitä prospectipuolella kokeilla viisinkertaisen hiihdon Olympiavoittajan poikaa kun puhutaan kuitenkin hyväraamisesta sentteristä. Lazutin ei tosin juurikaan tehnyt sarjassa tehoja, mutta sai vähän tehoja irti u18-kisoissa Venäjän kakkosketjun keskellä Chibrikovin ja Poltapovin kanssa ja oli siellä Venäjän eniten aloituksia (ihan hyvällä prosentillakin) ottanut pelaaja. Lazutinista tuskin kehittyy koskaan mitään hyökkäyspään tähteä, mutta puolustava sentteri sieltä saattaa parhaassa tapauksessa tulla.

Tuossa olisi omat valintani. Jos historia yhtään pitää paikkansa, niin todellisessa rivissä on osumia nolla, mutta kivahan näitä on nyt pyöritellä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hyvää settiä nuckilta! Näitä voisi siirtää suoraan myös tuonna draft-ketjuun. Sen verran laadukasta scoutingia on tehty. Jesper Wallstedt on ehkä yksi mielenkiintoisimmista nimistä ensimmäisellä kierroksella, koska voi hyvinkin mennä jo Detroitin vuorolla, mutta yhtä hyvin valahtaa kymmenen joukostakin. Jesperin varaava organisaatio voi myös halutessaan solmia sopimuksen hänen kanssaan ja tuoda hänet suorinta tietä marinoitumaan AHL:n puolelle tai lainalle jonnekin missä torjuntavastuuta olisi varmuudella enemmän tarjolla.

Kent Johnsonin kiekolliset lahjat ovat sitä luokkaa, että siinä varmasti kalpenee kuka tahansa tämän draftin lupaus. Johnson on samalla tavalla mielenkiintoinen tapaus, että voi mennä jo ihan kärjessä, mutta tuskin tulee tippumaan kympin ulkopuolelle. Beniers on varmasti turvallisempi vaihtoehto, mutta Johnsonin katto on kenties korkeammalla. Houkutteleva vaihtoehto kieltämättä ja tämän vuoden draftista on tulossa kenties yksi mielenkiintoisimmista seurata, vaikka sieltä McDavidin, Matthewsin yms. kaltaiset lahjakkuudet puuttuvatkin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
William Eklund C/LW, 178cm, 78kg
Mason McTavish C, 188cm, 94kg
Kent Johnson C, 185cm, 75kg
Cole Sillinger C, 183cm, 91kg

Olipa taas @nuck mahtava setti draftia varten. Itse toivoisin tässä ensimmäisellä kierroksella hyökkääjää otettavan varsinkin jos joku yllämainituista Eklund/Johnson/McTavish on jäljellä. Käytännössä jonkun noista on pakko olla vapaana tai sitten joku Guenther tipahtaa syliin. Joka tapauksessa noi ovat sen luokan lupauksia, että mielestäni noista ei voi kieltäytyä.

Ei itsellä ole mitään Edvinssonia vastaan, mutta kyllähän pakin varaamisessa korkealla on mielestäni suurempia riskejä kuin hyökkääjien. Vähän liikaa tulee itsellä Juolevi <-> Thachuk fiiliksiä jos skipataan esim Eklund.

Kakkos- ja kolmoskierroksen pickit sitten melkein pitäisi tuon jälkeen käyttää pakkeihin, kun tuo pakiston prospects osasto on vähän suppea. Siinä mielessä ihmettelen ettei Raffertyn jatkosopimusta kuulu, mutta voihan tuossa olla kyseessä myös laajennusdraftin yli odottelukin. Toki kai esim Lind on houkuttelevampi Seattlen suuntaan kuin Rafferty. Mielenkiintoista toki nähdä kohta Vancouverin suojattavat pelaajat. Itselle olisi kyllä maistunut Ryan Graves pakistoon tuomaan laadukasta puolustuspelaamista sekä fyysisyyttä. Mielestäni pakistosta ei tarvitse suojata nyt kuin Schmidt ja Juolevi, joten yksi paikka olisi vapaana. Ja jos Schmidtistä muutenkin ollaan eroon hankkiutumassa niin paikkoja olisi vapaana jopa kaksikin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kiitos @secord ja @Mr. Smith!

secord kirjoitti:
Näitä voisi siirtää suoraan myös tuonna draft-ketjuun. Sen verran laadukasta scoutingia on tehty.
En tiedä tuosta siirtämisestä, kun noissa on noita Canucks-höpinöitä.

Ei itsellä ole mitään Edvinssonia vastaan, mutta kyllähän pakin varaamisessa korkealla on mielestäni suurempia riskejä kuin hyökkääjien. Vähän liikaa tulee itsellä Juolevi <-> Thachuk fiiliksiä jos skipataan esim Eklund.
Kuten tuonne Eklundia koskevaan kohtaan kirjoitin, en usko Eklundin olevan vapaana tuossa vaiheessa. Mutta jos on, niin uskon Canucksin ottavan hänet.

Olen samaa mieltä siitä, että pakkivaraukseeen sisältyy ehkä enemmän riskejä kuin hyökkääjävaraukseen ja et olisi varmasti tuon fiiliksen kanssa yksin. Mutta voihan tuossa käydä myös (tuota samaa draftia peilaten) Logan Brown <-> Charlie McAvoy / Jakob Chychrun mikäli missataan Edvinsson. Vaikeahan noiden pelaajien tulevaisuuden kehityksestä on sanoa tällä hetkellä tai ainakaan oma kristallipallo ei riitä tuohon.

Onnistuessaan tuolla pakkivarauksella olisi mahdollista saada pitkälle tulevaisuuteen peliajallisesti joukkueen isoimman roolin pelaaja. Epäonnistuessaan sitten jotain muuta. Tietysti hyökkääjillä on suuremmat mahdollisuudet ainakin jonkinlaiseen rooliin joukkueessa kun pelipaikkoja on enemmän ja riski tuotakin kautta pienempi hutivaraukselle. Mutta toisaalta jos tuosta saataisiin ajan kanssa ykkös-/kakkospakki, joukkueella olisi aika hyvin pullat uunissa pitkälle tulevaisuutta.

Muistan 2017 draftin yhteydessä, kuinka tuo Juolevin varaus puhututti ennen varaustilaisuutta HFBoardsin puolella ja joissakin Canucksin vuoroa koskevissa twitter-päivityksissä. Tuolloinhan Tkachuk oli noussut heti varauksensa jälkeen NHL:ään ja pelasi hienon tulokaskauden kun Juolevi pelasi OHL:ssa. Monien listoilla Canucksin ei olisi kannattanut varata Cale Makaria tai Miro Heiskasta jos he olisivat vapaana tuolla ykkösvuorolla "koska Juolevi/Tkachuk". Joukkueelle kävi tuolloin hyvin kun ottivat Petterssonin, mutta seuran sisällä ja monilla faneilla oli ääniä myös Petterssonin jälkeen varatuille hyökkääjille ja etenkin Cody Glassille, Lias Anderssonille, Casey Mittelstadtille ja Gabriel Vilardille. Nyt pari vain vuotta myöhemmin tuo tuntuu jo aika hölmöltä, vaikka toki noilla hyökkääjillä voi olla vielä sanansa sanottavana.

Jos tuosta jotain oppia itse koittaisin ottaa mukaan, niin ajattelisin niin, että ei kannata ehkä liikaa peilata niihin epäonnistuneisiin varauksiin ja miettiä pelipaikkoja. Jokainen pelaaja on kuitenkin oma yksilönsä ja jokainen varaustilaisuus omanlaisensa. Edvinsson on pelaajatyyppinä erilainen kuin Makar/Heiskanen, mutta pitää muistaa hänestä tuo lahjakkuus kuitenkin. Hän oli Bob-sedän listalla kakkosena vielä huhtikuussa. Nyt hän on saattanut laskea kun u18-kisat eivät menneet häneltä ihan niin hyvin kuin ehkä moni odotti. Hän oli kuitenkin mielestäni niissäkin hyvä, mutta se Kanada-peli, minkä Ruotsi hävisi 8-1 ei mennyt kaikilta osin putkeen. Toki siinäkin vasta kolmas erä (missä Ruotsi romahti) oli minun mielestä huonompi. Eikä sekään peli missään nimessä Edvissonin piikkiin mennyt.

Mutta katsotaan keitä siellä on ylipäänsä vapaana Canucksin vuorolla. Saattaa hyvin olla, että kaikki neljä kärkeen ennustettua pakkia ovat jo menneet tuossa vaiheessa ja tuo pelipaikka ei tule aiheuttamaan sen suurempaa mietittävää. Joku hyvä hyökkääjälupaus tai sitten maalivahti tulisivat siinä tapauksessa tarjolle ja hyviä vaihtoehtoja riittää.

Graves olisi kelvannut minullekin. Mutta Benning pyörii nyt Francisin ympärillä jotta saisi sen kakkosvuoronsa sinne ja OEL:n mukaan...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jännä kun lukee jonkun toisen draft-analyysiä (kiitos @nuck), niin vahvistui entisestään fiilikset ja toiveet Yzermanin varauksesta 6.overall sentterin suhteen. Eklund ja McTavish kyllä maistuisi. Kent Johnsonin veikkaan putoavan Canucksin pickille asti.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Edler aikoo testata vapaiden agenttien markkinat.











Täytyy sanoa, että vaikka osaltaan toivoinkin jo muutoksia ja Edler oli nopeutensa kanssa ongelmissa pari viime kautta, kyllähän tuo lähtö vetää samalla myös haikeaksi. Koko uransa vain Vancouveria NHL:ssä edustanut puolustaja menee seuran kaikkien aikojen pakkien sisällä ehdottomasti kolmen parhaan joukkoon. Sääli, että hän ei ihan saanut Canucksissa runkosarjassa täyteen tuhatta peliä (925) tai sataa maalia (99).

Vaikka Edler ongelmissa liikkeensä kanssa olikin, jollekin viime kauden Canucksia paremmin joukkueena pelaavalle seuralle hän voi tuoda vielä arvoa. Samalla Canucksista poistuu pakki, joka pelasi paljon vaikeita minuutteja ja oli tärkeässä roolissa esimerkiksi alivoimalla. Tuollaista pakkia ei ihan helposti korvata nuorilla, vaikka paperilla tuollainen paikkaus hoituisi helpostikin.

Rathbone ja Juolevi saavat nyt paperilla helpomman reitin pelaavaan kokoonpanoon vasemmalla puolella Edlerin poistuessa, mutta ellei sinne tuoda yhtä kokenutta pakkia mukaan, onhan se alue paperilla todella kokematon sekä liikaa kysymysmerkein varustettu (Hughes, Rathbone ja Juolevi). Toivottavasti pystyisivät paikkaamaan tuota lähtöä vielä jollakin mitat täyttävällä top4-pakilla.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Corey Pronman teki oman Mock Draftinsa maksumuurin taakse Athleticiin.


Pronman veikkasi Canucksin ottavan ykköskierroksella Vancouverissa syntyneen ja Elias Petterssonia esikuvanaan pitävän Kent Johnsonin (omalta Canucksin vuoron spekulointilistalta Edvinsson(5) ja McTavish(6) olivat menneet). Tuo olisi pelipaikkaa mietittäessä myös aika osuva varaus. Johnsonista saattaa kehittyä sentteri mikä hän on ollut koko uransa tähän menneeseen kauteen saakka tai sitten vasen laituri. Canucksin nuorista Höglanderin pääasiallinen pelipaikka oli oikealla laidalla (pelasi Röglessä kumpaakin puolta) ja samoin Podkolzin on pelannut pääosin oikeaa laitaa. Myös Kole Lind ja Will Lockwood ovat oikean puolen laitureita (Lind pelasi tosin Uticassa viime kaudella keskellä).

Muuten tuo Pronmanin Mock Draft oli:

Kent Johnson, C, Michigan-Big Ten (9)
Zachary L’Heureux, LW, Halifax-QMJHL (41)
Albert Sjoberg, RW, Sodertalje-Allsvenskan (73)
Matthew Fusco, RHD, Dexter School-US High School (137)
Nikita Grebenkin, RW, Magnitogorsk-MHL (140)
Owen McLaughlin, C, Mount St. Charles-US High School (169)
Yaroslav Busygin, LHD, Chekhov-MHL (178)
Jacob Melanson, RW, Acadie-Bathurst-QMJHL (201)

Itse toivoisin joukkueelle kyllä pelipaikkoja mietittäessä enemmän senttereitä ja pakkeja, missä on eniten puutetta ehkä juuri vasemman laidan kanssa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks teki Dallasin(!) kanssa pelaajakaupan, jossa juuri 26 vuotta täyttänyt Jason Dickinson siirtyy Vancouveriin ja tämän kesän kolmannen kierroksen varaus lähtee Dallasiin. Ihan puskista tuli tuollainen kauppa, mutta tarkemmin ajatellen olihan tuo kuitenkin jollain lailla odotettu. Dallas olisi saattanut menettää Dickinsonin laajennusdraftissa, joten tuossa joukkueiden tarpeet täyttyivät. Canucks sai vuorolla ihan hyvän pelaajan ja Stars sentään jotain käyttökelpoista tilalle siihen nähden, että olisivat menettäneet käyttökelpoisen hyökkääjän ilmaiseksi.

Eli ollaan nyt sitten taas palattu siihen normaaliin, että siellä ei olekaan draftissa kolmea ensimmäistä kierrosta. Dickinsonin hankinnalle pitää antaa kuitenkin alustavasti peukkua. Benning ei ainakaan lähtenyt nyt markkinoille maksamaan, mikä olisi saattanut olla pahempi reitti paikata rosteria.

Olen pitänyt Dickinsonin pelistä ja häntä voi pitää hyvänä kahden alemman ketjun hyökkääjänä. Dickinson saattaa paikata kolmosketjun sentterin tonttia, missä oli selvä aukko nyt kun Gaudettesta ei siihen rooliin ollut ja Sutterista aika ajoi kaikkien vammojen jälkeen ohi. Treidin onnistumisen määrittelee pitkälle kuitenkin tuleva jatkosopimus. Evolving Hockey antaisi kolmen vuoden sopimukselle 2.8 miljoonaa arvoa. Täytyy peilata jatkosopimusta tuohon ja arvioida sen jälkeen paremmin.

Dallasissa Dickinson oli selvästi ainakin valmentaja Bownessin yksi luottopelaajista. Menneellä kaudella hän sai Starsin hyökkääjistä viidenneksi eniten peliaikaa tasakentin. Kahden viime kauden aikana hän pelasi joukkueen hyökkääjistä eniten alivoimaa ja viimeksi Starsin pelattua playoffeja, Dickinson pelasi Dallasissa hyökkääjistä neljänneksi eniten tasakentin ja top6-minuutteja keskimäärin.

Jos katsoo hänen edistyneitä tilastoja, Dickinson pääosin paransi niiden peliä (edistyneiden tilastojen mukaan) joiden kanssa eniten pelasi. Hän oli 5-5 -pelissä odotetuissa maaleissa (xGF%) peliaikaan suhteutettuna joukkueen hyökkäyksestä viides ja maalipaikoissa kolmas. Hänellä on ollut kahden viime kauden aikana Starsin hyökkäyksestä neljänneksi eniten taklauksia ja eniten blokkeja sekä riistoja. Hänellä on ollut Dallasin hyökkäyksestä kolmen viime kauden aikana joukkueen paras kiekonmenetysten ja riistojen välinen suhde. Aloittajana Dickinsonin lukemat eivät ole olleet hyviä (viime kaudella 46.3%), mutta ovat menneet oikeaan suuntaan viime kausina.

Hyökkäyspäässä Dickinson ei pysty kuitenkaan kauheasti tarjoamaan. Hän oli ykköskierroksen varaus kesän 2013 draftissa ("Horvatin drafti)", mutta hänestä on tullut tuollainen kahden alemman ketjun pelaaja ja tehnyt kolmen viime kauden aikana (82 pelin mittarilla laskettuna) noin 25 pisteen kausia. Toki tuokin olisi sitten paljon enemmän mitä Canucksin alaketjujen hyökkääjät viime kaudella pystyivät tekemään.

Pitää sanoa, että vaikka tässä on tullut lytättyä Benningia aika monista asioista, hänen muutama isompi treidinsä on ollut ihan hyvä. Millerin treidaisin koska tahansa uudestaan ykköskierroksen loppupään vuoroon. Toffolin treidi Maddeniin ja kakkoskierrokseen oli kuitenkin hyvä (sen jälkeiset liikkeet kun Toffoli lähti, eivät hyviä sitten olleet - tosin mahdoton sanoa miten paljon tuossa oli kiinni Benningista lopulta), Schmidtin treidi kolmoskierrokseen oli mielestäni hyvä (saa nähdä nyt sitten miten tuossa käy) ja pidän alustavasti myös tästä. Katsotaan nyt kuitenkin miten tämä tästä tulee kääntymään.

Canucksin hyökkäyksen rosteri näillä nykyisillä pelaajilla voisi olla seuraava;

Miller - Pettersson - Boeser
Pearson - Horvat - Höglander
Motte - Dickinson - Podkolzin
Highmore - Beagle - ?

Onhan tuolla nyt kuitenkin paljon liikkuvia osia vielä etenkin nelosketjun osalta ja saa nähdä miten joukkue nuo tulee sitten pelaamaan. Kolme uutta bottom6-pelaajaa siellä nyt olisi (jos Highmoren laskee sellaiseksi) ja sopimusten arvo alaketjuihin näyttää paljon terveemmältä kuin joskus. Ihan mielenkiinnolla seuraan miten tuo kolmonen tulee pelaamaan jos pelaa yhdessä tuollaisena. Dickinson voi pelata myös laidalla ja Miller keskellä, joten saa nähdä sitten.

Saa nähdä onko Lind nyt mahdollinen Seattleen lähtevä pelaaja. Voi olla aika lähellä, kun Dickinsonin joukkue suojaa kuitenkin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Saa nähdä onko Lind nyt mahdollinen Seattleen lähtevä pelaaja. Voi olla aika lähellä, kun Dickinsonin joukkue suojaa kuitenkin.

Kyllähän tuo kovasti Lindiltä vaikuttaa, kun hänet haluttiin jättää kaupan myötä suojaamatta.

Tuon kaupan voi miettiä myös muotoon
3rd round pick 21 + Kole Lind <-> Jason Dickinson + Zack MacEwen (esimerkkinä MacEwen tässä). Kole Lindillä ei ollut nyt Vancouverin johdon silmissä enää oikein mitään arvoa.

Nyt vaan sormet ja varpaat ristissä peläten, että Benning tekee jonkun diilin Seattlen kanssa. Sen jälkeen Dickinsonin hankinta vasta kalliiksi tulisikin.

Pelaajana Dickinson on ihan hyvä hankinta, mutta katsotaan nyt miten kalliiksi Dickinson lopulta tulee.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuon kaupan voi miettiä myös muotoon
3rd round pick 21 + Kole Lind <-> Jason Dickinson + Zack MacEwen (esimerkkinä MacEwen tässä). Kole Lindillä ei ollut nyt Vancouverin johdon silmissä enää oikein mitään arvoa.
Voi sen kyllä noin laskea.

Tai sitten Canucks olisi ilman Dickinsonin treidiä suojannut Lindin sijaan Highmoren, joka pelasi viime kauden lopussa ihan hyvin Canucksissa ja Lind olisi ollut tuossakin tapauksessa suojaamaton. Lindilla voi nähdä olevan lunastamatonta potentiaalia enemmän kuin Highmorella lähinnä iän, ei niinkään tekojen puolesta. Toisaalta hän ei ole NHL-pelaajana senkään vertaa varma tapaus kuin Highmore tällä hetkellä.

Oikealla puolella Lindin edellä ovat tämän hetken palapelissä Boeser, Höglander ja Podkolzin. Kaikki vielä nuoria laitureita, joten mahdollista on, että sitä arvoa ei hirveästi nyt olekaan. Seurasiirto saattaisi tehdä ihan hyvää kehitykselle jos pääsisi jonnekin missä edessä olisi enemmän ikääntyvämpää porukkaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuossa kun katselin Dickinsonin tilastoja, niin niistä nousi esiin vielä pari asiaa;

- Dallasin ollessa peleissä johtoasemassa, Dickinson on pelannut kahden viime kauden aikana 5-5 -peliä runkosarjassa Starsin hyökkäyksen kolmanneksi eniten. Maalipaikat noissa tilanteissa ovat menneet 5-5 -pelissä 183-187 lukemin. Nuo ovat aika hyviä lukemia, kun samassa tilastossa esimerkiksi Faksalla on 185-261, Comeaulla 134-199 ja Coglianolla 139-193.

Huonommat lukemat ovat ihan ymmärrettäviä kun aloitukset noissa tilanteissa ovat pääosin keskialueelta tai omasta päästä ja vastustaja usein kuormittaa kärkiosastoaan yrittäessään kavennusta/tasoitusta. Kuplan playoffeissa Dickinson oli Dallasin eniten käytetty hyökkääjä joukkueen ollessa johtoasemassa.

- Menneellä kaudella Dickinson pelasi 5-5 -peliä (hyökkääjistä) eniten Alex Killornia, Patrick Kanea ja Patrik Lainetta vastaan. Laukaukset noissa vastakkain peluutuksissa Dallasille 62-42 ja maalipaikat 68-23. Kanea vastaan Dickinsonin aikana maalipaikat Dallasille vastakkain peluutuksessa peräti 25-6.

- Hän otti menneellä kaudella 5-5 -pelissä Dallasin hyökkäyksessä eniten kiekonriistoja ja blokkeja sekä järjesti omalle joukkueelleen eniten ylivoimakertoja.

- Alivoimapelissä hän oli Starsin hyökkääjistä toiseksi eniten alivoimaa pelannut hyökkääjä. Silmiin pistävää oli huono aloitusprosentti (vain 29.4%). Kuplan playoffeissakin tuli vain 33.3%. Sutter lähtee, mutta Beagle jää noihin tilanteisiin. Millerin rooli tulee korostumaan oman pään aloituksissa ja/tai sitten Canucks alkaa antamaan taas lisävastuuta Horvatille siellä.

*

Laajennusdraftia mietittäessä tuli mieleen, että ymmärtää paremmin tuotakin vasten sen Gaudetten treidin. Gaudettea Canucks ei olisi viime kauden ja muutenkin Greenin antaman luoton jälkeen missään nimessä suojannut, kun taas Highmore saattaa vaikka jäädäkin seuraan (näkisin Highmoren, Lindin tai ehkä Holtbyn lähtevän).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Ei mitään yllättävää tuossa. Kuten TSN:n listakin antoi ymmärtää, yhdeksän ensimmäistä ovat hyvin tasaisia. Tai ainakin 2-9 sijat ovat. Canucks joukkueena tarvitsisi eniten pakkeja ja senttereitä ja sellaisia tuolla on nyt luultavasti vuorolla tarjolla. Itse näkisin, että jos tuon top9-listan ulkopuolelta mennään varaamaan, Sillinger ja Svechkov voisivat olla sellaisia. Mutta veikkaan, että Canucks varaa sen noista yhdeksästä joka putoaa syystä tai toisesta vuorolle.

Vancouver Provincen artikkelista pääsee lukemaan enemmän Benningin ajatuksia:


***

Vancouver Province rankkasi Canucksin prospectit seuraavaan järjestykseen:

1. Podkolzin
2. Rathbone
3. DiPietro
4. Lind
5. Woo
6. Gadjovich
7. Lockwood
8. McDonough
9. Costmar
10. Persson

Minulla olisi nyt samanlainen rankkaus jos en listaisi 23 NHL-pelin Juolevia enää mukaan. Näkisin tuossa listassa kaksi ensimmäistä aika selviksi. DiPietro, Lind, Woo ja Gadjovich ovat nähdäkseni omaa ryhmäänsä. Heillä kaikilla on mahdollisuudet ottaa paikka NHL:stä, mutta en pidä noita mahdollisuuksia kuin noin 25-35%:n paikkeilla tällä hetkellä. Lockwoodilla saattaa olla nopeuden ansiosta jopa aavistuksen parempi mahdollisuus ottaa paikka, mutta hänet näen vain nelosketjun pelaajana.

Green antoi Lockwoodille kauden lopussa jopa 16 minuuttia peliaikaa, kun näytti pitävän hänen energisestä pelistä. Lind pelasi viimeisissä peleissään kymmentä minuuttia ja Gadjovichia testattiin vain peli ennen katsomokeikkaa. DiPietro harjoitteli lähes koko kauden Clarkin opissa. Joukkue näki tuon syystä tai toisesta paremmaksi kuin pelaamisen farmissa. Todella vaikea rankata häntä tällä hetkellä. Puolustuksessa Rathbonea ajettiin alun 12 minuuttisten jälkeen myös peliajoissa eteenpäin ja hän päätti kautensa 21 minuutin iltaan.

Podkolzinia koskevasta artikkelista pääsee lukemaan kuvauksia muistakin:

 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En ole ehtinyt päivitellä tänne pariin päivään, mutta laitetaan nyt viimeisimmät huhut ja vähän muutakin;

- Lind lähti aika odotetusti Seattleen laajennusdraftissa. Saa nähdä nyt sitten millainen tulevaisuus hänellä tulee olemaan. Itse näkisin nyt maksimissaan kolmosketjun laiturin. Lindin menetys prospectipuolella oli isku, sillä hän oli mielestäni neljänneksi paras prospecti nyt ennen ensi yönä koittavaa draftia, mutta NHL:n mittapuulla tuota menetystä voi pitää aika pienenä jos vertaa joihinkin muihin siirtyneisiin pelaajiin. Lind olisi ollut kauden aikana waiver-ehdot täyttävä pelaaja, eli Canucks olisi saattanut menettää hänet toistakin kautta.

***

Sutterille ja Hamonicille ollaan luultavasti tarjoamassa jatkoa jos Benningin sanomisista rivien välistä) voi jotain lukea:








Alivoimapelaajana ja aloittajana Sutterille olisi vielä käyttöä (ehkä myös henkisellä puolella), mutta toivoisin kyllä jo muutoksia tuonne. Jos Sutter jatkaa, niin toivottavasti sitten kolme miljoonaa pienemmällä sopimuksella millä pelasi viime kausina.

Motte - Dickinson - Podkolzin
Highmore - Beagle - Sutter

Tuossa olisi varmaan alaketjut nykyisillä palikoilla. Benning sanoi hakevansa kyllä vielä jotain hyökkääjää tuonne, joten katsellaan nyt.

Dickinson oli yhden tilaston mukaan yksi viime kauden parhaista puolustavista senttereistä (kun pelasi sentterinä):





Hamonicin jatko olisi tervetullut asia jos sopimus olisi vähänkään samanlainen kuin viime kaudella.

***

Petterssonille ja Hughesille ollaan suunnittelemassa muutaman vuoden sopimuksia:





Neuvottelut ovat sujuneet kuulemma hyvin, mutta tuo nyt ei kerro vielä mistään mitään. Draftin jälkeen luultavasti kuullaan lisää.

***

Vielä saa vähän jännittää varaako Canucks ykköskierroksella lainkaan:



 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Vielä saa vähän jännittää varaako Canucks ykköskierroksella lainkaan:

Ei varannut, vaan Benning hankki joukkueeseen lisää tulivoimaa. Benning saa paljon paskaa niskaansa, mutta ainakaan hän ei pelkää tehdä isoja siirtoja.

JOS Benning saa aika hemmetin sekavalta vaikuttavan sopimustilanteen kunnialla setvittyä, niin Vancouverin pitäisi olla runkosarjan jälkeen divisioonan kakkonen. Kaksi laatuluokan sentteriä, laidoilla sekä nuoria ja nälkäisiä, että hiukan kokeneempia kavereita, pakisto pystyy tukemaan hyökkäystä, kokoonpanossa myös alaketjuihin sopivia kavereita, maalivahti Demko tulossa parhaaseen peli-ikäänsä, jne.

Onhan joukkueessa kysymysmerkkejäkin, mutta niin on kaikilla muillakin. Tasapainoisemmalta ja syvemmältä tuo ryhmä vaikuttaa kuin Edmonton, Calgarystä tai kalifornialaisjoukkueista puhumattakaan. Divisioonan heikkoudesta johtuen en yhtään yllättyisi, vaikka Canucks hätyyttelisi ensi kaudella runkosarjassa sadan pisteen rajaa ja jopa ylittäisi sen.

edit.

Conor Garland on yksi "pain in the ass" -pelaaja. Pisti silmään kaikissa Kings-Coyotes -otteluissa. Ei ole koolla pilattu, mutta missä Garland, siellä tapahtuu.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ei varannut, vaan Benning hankki joukkueeseen lisää tulivoimaa. Benning saa paljon paskaa niskaansa, mutta ainakaan hän ei pelkää tehdä isoja siirtoja.
Ei näytä pelkäävän. Olihan tuo melkoinen pommi nyt kuitenkin kun pitkään odotin draftia. Mielenkintoista seurata millainen pelaaja Dylan Guentherista tulee, sillä uskon Canucksin varanneen hänet ilman tuota kauppaa. Benning on nyt myynyt noita vuoroja oikein urakalla. Viime vuonna ei ollut lainkaan kahden ensimmäisen kierroksen varauksia, tänä vuonna pitäisi olla ainoastaan kakkoskierros neljän ensimmäisen kierroksen osalta ja ensi kesältä on myyty nyt toisen- ja kolmannen kierroksen varaukset pois. Prospectikuilu kolisee tyhjyyttään, mutta Benninh näyttää nyt yrittävän ottaa askelia eteenpäin sitä uhraamalla.

Minulla ei ole suurta huolta Garlandin onnistumisesta Vancouverissa. Hän on ollut Arizonassa nyt kahden kauden aikana noin 55 pisteen pelaaja (82 pelin mittarilla laskien) ja Pettersson ja/tai Horvat pystyvät kyllä siihen samaan mitä Schmaltz ja Keller Arizonassa. Lisäksi Greenin pelisysteemin voisi kuvitella sopivan hänelle. Hän tuo joukkueen top6-ryhmään oikealta puolelta lähtevän laukauksen, mikä sieltä on puuttunut Toffolin lähdön jälkeen (Boeserilla sellainen on, mutta kakkosketjussa ei ole), pelinrakennusosaamista ja paljon energiaa karvauksiin. Hän on koostaan huolimatta hyvä kaksinkamppailuissa ja sopii iältään tuohon joukkueeseen hyvin. Kuvaamasi termi ""pain in the ass" -pelaaja" kertoo minunkin mielestä hänestä paljon.

OEL onkin sitten minulle se suurempi kysymysmerkki. Hän on ollut urallaan erinomainen pakki, mutta taantunut ja kehittyneet tilastot näyttäytyvät huonoina. Edelleen hän on pystynyt tuottamaan Arizonassa kuitenkin noin 40 pisteen kausia 82 pelin mittarilla, mutta pitkälle nuo tehot ovat olleet pitkälle ylivoimasta käsin tehtyjä. Saattaa olla, että hän ei ole sopeutunut parhaalla tavalla Tocchetin pelisysteemiin ja maisemanvaihto tekee hyvää, mutta se nähdään vasta kun pelit jatkuvat. Sopimus tuossa kuitenkin pelottaa eniten. Se on suuri riski tuleville kausille ja saattaa olla seuraava Erikssonin kaltainen riippakivi.

Benning näytti kuitenkin luottavan häneen ja sai lopulta haluamansa pelaajan Vancouveriin. Kuten tänne jo viime vuonna kirjoitin, en olisi itse kyllä tuota korttia halunnut katsoa sopimuksen vuoksi, mutta mitäs tässä voi muuta kuin katsoa miten OEL sopeutuu. Ihan mahdollista on, että hän pystyy täyttämään kakkosparin ja ajoittain ykkösparinkin pakin saappaat vielä useamman kauden ajan, mutta en menisi tuota sanomaan tuota varmaksi. Saattaa olla, että tässä joudutaan lopulta ostamaan tuollainen sopimus kokonaan ulos, mutta katsotaan sitä sitten. Benningin kaipaamaa johtajuutta tässä nyt varmaan tuli kun OEL on toiminut Arizonassa kapteenina viime kaudet. Mieleen tulee millainen merkitys Sedineillä oli tämän takana.

Erikssonin, Beaglen ja Rousselin sopimuksista päästiin eroon nyt ja tuo on kyllä hyvä asia heidän viime aikojen otteisiinsa nähden. Beaglea tulee jollain lailla ikäväkin, sillä pidin persoonasta ja toi joukkueeseen asioita joita sieltä puuttui. OEL:n sopimus saattaa sitten olla tosiaan seuraava samankaltainen tuohon ryhmään tulevaisuudessa, joten kieltämättä tässä tulee mieleen oppiiko Benning mitään edellisistä. OEL täytti juuri 30 vuotta ja vaikka hyviä pelivuosia voisi olla vielä edessä, uran suunta huolestuttaa.

Tämä siirto taisi tehdä sen, että Pearson menee pelaamaan kolmosketjuun ja tuo sinne oman panoksensa kokeneena pelaajana. Puolustus tulee varmaan vielä muokkautumaan tästä, mutta hyökkäys saattaa olla seuraava;

Miller - Pettersson - Boeser
Höglander - Horvat - Garland
Pearson - Dickinson - Podkolzin
Motte - Sutter? - Highmore

Garland, Dickinson ja Podkolzin siellä ovat nyt uusia ja mielenkiinnolla seuraan miten he pelaavat. Horvatin ketjua on todella mielenkiintoista seurata jos se pysyy tuollaisena. Höglander saattaa hyvin ottaa askelia eteenpäin ja Garland tuo siihen uskoakseni paljon lisää. Molemmat ovat mitoiltaan pienikokoisia pelaajia, mutta pelaavat kokoaan isommin ja ovat vahvoja kaksinkamppailuissa. Kolmosketju on myös paperilla mielenkiintoinen ja minulle eniten Podkolzinin vuoksi.

Puolustus voisi tämän hetken pelasilla olla;

Hughes - Hamonic?
OEL - Schmidt
Rathbone - Myers
Juolevi

Schmidtin uskon siirtyvän tuosta vielä ja siinä kaupassa Canucksin päätähtäimen pitää olla oikean puolen pakin löytäminen nyt kun hyökkäykseen on saatu pari uutta pelaajaa ja vasen puoli on täynnä. En tiedä olisiko Juolevi tai Rathbone kaupan nyt mikäli joku joukkue haluaa nuoren ja mahdollisesti kehittyvän pakin, Canucks kaipaisi enemmän puolustuspään osaajia kuin pelin avaajia alakertaan.

Ehkä tänään sitten saadaan draftistakin jo joku pelaaja varattua?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tämän vuoden draftia voi sanoa Canucksin osalta lopulta vaatimattomaksi. Joukkueen myytyä Dickinsonin treidissä kolmoskierroksensa (Ayrton Martino) ja OEL/Garland -treidissä ykköskierroksensa (Dylan Guenther), käteen jäi kärkipään vuoroista vain tuo kakkoskierros. Viidennellä ja kuudennella kierroksella Vancouver varasi kaksi pelaajaa. Katsotaan sitten tulevaisuudessa miten nuo draftin loppupään arvat menivät ja käydään lyhyesti varauksia läpi.

2. kierros, Danila Klimovich C/W, 6'1, 187, R

Vancouverilla olisi ollut toisella kierroksella paljon mielenkiintoisia ja listoilla korkeammalle rankattuja pelaajia tarjolla, mutta joukkue päätyi nyt u18-kisoissa hienosti pelanneeseen valko-venäläishyökkääjään Klimovichiin. Klimovichin varaus on riski Klimovichin ollessa pelaajana vielä kypsymätön (johtuen ehkä siitä, että hänelle ei ole tullut kovia pelejä yhtä paljon kuin monelle muulle tarjolla olleelle pelaajalle) eikä pelaajaa ole tullut seurattua kansainvälisiä kisoja lukuun ottamatta lainkaan, mutta lahjoja hänellä kieltämättä kisojen perusteella on. Toivottavasti joukkueen scoutit ovat tehneet tuossa hommansa.

Klimovichin oli tarkoitus siirtyä menneeksi kaudeksi Quebecin junnusarjaan Rouyn-Norandaan (Klimovich oli Huskiesin ensimmäisen kierroksen varaus CHL:n Import Draftissa), mutta tuo jäi koronan vuoksi tekemättä ja hän pelasi pääosan kaudesta Valko-Venäjällä. Häntä ei varmaan siellä ainakaan scoutattu yleisesti samalla lailla kuin monia muita ikäluokan pelaajia. Nuorten u18-kisoissa Klimovich teki Valko-Venäjälle viiteen peliin kuusi maalia ja hänet valittiin joukkueensa kolmen parhaan pelaajan joukkoon. Kauden Klimovich päätti Valko-Venäjän joukkueessa MM-kisoissa.

Elite Prospectin draft-julkaisu kuvasi Klimovichin peliä u18-kisoissa seuraavasti;

"Even if the Belarus team was outmatched in most of their contests, the winger never let up. He worked defensively every shift, forechecked and backchecked with an intensity that few could match on the ice, and managed more than his share of puck steals, turning some of them into breakaways or odd-man rushes.”

Klimovichilta nähtiin kisoissa ikäisekseen hyvää joukkuepeliä, mutta kiekolliset taidot ja hyvä laukaus nousivat siellä eniten esiin. Klimovichilla on taitavat kädet ja hän pystyi menemään taitojensa avulla paremmille laukauspaikoille kiitettävästi. Kisojen viidessä pelissä hän laukoi 28 kertaa ja voitti oman joukkueensa maali- ja laukaisutilastot ylivoimaisesti. Hän näytti kisoissa myös taitavaa syöttöarsenaaliaan ja oli kieltämättä näkyvä hahmo joukkueessaan.

Central Scoutingin Dan Marr sanoi Klimovichista;

"The size, the skills, the hockey sense are all there for him to be an offensive producing player and he’s consistent in his approach. He’s got NHL speed and competes hard. Now, he does have a flair for the dramatic at times, but that’s good. It means he’s confident, but, every shift, he’s first on pucks, always going to the net and he’s got that knack to be open and available to get that shot off.”

Klimovichin suhteen kysymyksiä aiheuttivat sarja missä hän pelasi, sillä Valko-Venäjän liigaa ei kauhean tarkasti kierretä. Siellä tehdyt tehot eivät päädy kovin helposti scouttienkaan vihkoihin isoilla kirjaimilla. Toinen kysymys hänen suhteen on se, että hän on pelaajana aika raakile - ehkä johtuen osaksi siitä, että hän ei ole saanut ehkä samanlaista valmennusta kuin monet muut ikäluokan pelaajat ja se, että hän ei ole saanut vastaansa kovimpia joukkueita.

Elite Prospectin draft-julkaisussa David St-Louis kertoi Klimovichin pelistä kovaa Kanadaa vastaan näin;

"Klimovich was clearly frustrated by this game. Pointing towards teammates when they missed a play and being just as annoyed with himself when he did. He wanted to win and thought he had more than a chance to do so. Is that a good attitude or is the teammate-pointing a bad thing? I’ll leave that to the psychology experts. In terms of game-play, Klimovich has to fix his rush patterns; he started the game by trying to take on defenders one-on-one, heading straight at them, straight for their triangle to try and slide the puck through. It worked ...sometimes. He relies too much on his hands. He did show some adaptability later on, using teammates a bit more and scanning the opposition for holes to skate into. He faked defenders with weight shifts and then attacked wide or inside of them. His small-area skills shone: gets defenders on his back, turns to protect the puck, reaches teammates with lobs or backhands or lob backhands. High awareness of outlets. Skating still looks rough, but that small-area game is a saving grace. His pace is quite high for someone with speed issues."

Oma arvio; Kokonaisuutena Klimovichin varausta voi pitää isompana riskinä kuin joitakin muita tarjolla olevia pelaajia ja itse olisin ottanut esimerkiksi Rädyn tällä vuorolla. Ilmeisesti Canucks näki hänessä kuitenkin mahdollisen kasvupotentiaalin pelaajana. Katsotaan sitten tulevaisuudessa mitä tuosta on mahdollista saada irti.

5. kierros, Aku Koskenvuo G, 6-4, 176, L

Koskenvuon varaus oli ilmeisesti Canucksin maalivahtivalmentaja Ian Clarkin aloitteesta tullut varaus. Koskenvuo oli Suomen u18-joukkueessa Suomen kolmen parhaan pelaajan joukkoon valittu pelaaja heikoista tilastoista huolimatta ja häntä voi pitää lahjakkaana, mutta vielä aika kypsymättömänä maalivahtilupauksena. Oikealla treenaamisella ja kehitystyöllä isokokoisesta suomalaisveskarista on kuitenkin mahdollista hioa hyvä ammattilaistason pelaaja.

FC Hockeyn Shaun Richardson;

"For a player of his stature, he moved well both laterally and out beyond the top of his crease. Koskenvuo challenged shooters as they drove to the net from various angles and his puck tracking looked very good as he was able to follow the play through crowds and below the goal line. In one sequence Koskenvuo took away what seemed to be a guaranteed goal when he was able to track a rebound toward his blocker side and quickly move laterally to take away the open net. Engaging in reactionary saves and taking advantage of his athletic abilities is when Koskenvuo is at his best. He was quick with his pads, able to get up and down well and had a decent blocker."

Central Scoutingin listoilla neljänneksi parhaaksi eurooppalaismaalivahdiksi rankatulla Koskenvuolla on hyvät jalat, sijoittuminen ja liikkuminen, mutta joitakin kysymyksiä on tullut esiin hänen käsistään. Tuo voi olla kuitenkin asia, mikä oikealla harjoittelulla saadaan kuntoon. Clark esimerkiksi sai muokattua Markströmin torjuntatyyliä juuri käsien osalta paremmaksi ja hänestä kehittyi osaksi tuon vuoksi entistä parempi maalivahti. Koskenvuo siirtyy pelaamaan Harvardin maineikkaaseen yliopistoon ensimmäisenä suomalaispelaajana ja saa siellä toivottavasti vietyä peliään eteenpäin.

Oma arvio; Pidin tästä varauksesta. Hyvät raamit maalivahdiksi ja ilmeisen hyvä pääkin. Koskenvuo oli tilastoista huolimatta hyvä nuorten kisoissa ja kaiken mennessä nappiin hänellä saattaisi olla mahdollisuuksia aina NHL-tasolle saakka. Olisihan se hienoa nähdä suomalaisveskari Vancouverin maalilla.

5. kierros, Jonathan Myrenberg, RD, 6-2, 190, R

Ruotsalaispakki Myrenberg pelasi viime kaudella Linköpingin nuorten joukkueessa sekä Ruotsin kolmanneksi korkeimman sarjatason HockeyEttanin Sollentunan joukkueessa. Myrenberg on pelipaikkaa mietittäessä sopiva pelaaja joukkueen tarpeisiin oikean puolen pakkina ja raamitkin ovat ihan hyvät nuoreksi pelaajaksi. Hyvää saattaa luvata nyt tässä myös se, että hän on joukkueen ruotsalaisscouttien kartoittama pelaaja, sillä sieltä on tullut normaalia paremmalla osumatarkkuudella laatua ylemmäs.

Myrenbergia kuvaillaan hyvin luistelevaksi kahden suunnan puolustajaksi, joka osaa liikkua hyvin kiekon kanssa ja ilman. Hänen pelisilmäänsäkin on nostettu esiin. Vielä tällä hetkellä Myrenberg on tietysti pelissään raakile, eikä näistä viidennen kierroksen varauksista kovin usein saa hyvää pelaajaa ylös.

FC Hockey kirjoitti hänestä;

"Myrenberg is an all-round defenseman with good body strength. He has great skating technique and manages to gain into fast speed both with and without the puck. When he plays with aggressiveness and acts directly I think he gets to show his great potential. He got a lot of time in special teams tonight in both 5-on-3 and 5-on-4 and he does that part really well. He reads the game and makes it difficult for opponents to start their play and be creative."

Oma arvio; Pelipaikaltaan joukkueeseen sopiva varaus ja etukäteen plussaa myös siitä, että joukkueen ruotsalaisscoutit saivat tässä tahtonsa läpi. En ole seurannut itse lainkaan tähän mennessä, mutta nuorella pakkiprospectilla on ainakin raamit kunnossa.

6. kierros, Hugo Gabrielson LD, 6'1, 172, L

Toinen nuori ruotsalaispakki Myrenbergin perään. Gabrielson on Myrenbergia hieman hyökkäävämpi pakki ja hän oli kuudentena Ruotsin nuorten sarjan pakkien pistepörssissä ennen kuin sarja pistettiin poikki. Ruotsin nuorten sarjassa tuli pakille ihan mukavat 13 pistettä 17 peliin ja hän pelasi joukkueessaan ylivoimaa.

Canucks Armyn prospect-kirjoittaja Chris Faber kirjoitti Gabrielsonista aikaisemmin tässä kuussa seuraavan raportin;

"A smooth-skating Swedish defenceman who was unable to finish his season due to COVID, Hugo Gabrielson is a smart defenceman who looks uber comfortable with the puck around the blue line. He was the sixth highest-scoring defenceman in the J20 Nationell league before it shut down.

Gabrielson has great spatial awareness in his own zone and it helps that he is always moving his feet to gain momentum on his edges. His skating sticks out in the HockeyEttan league and he will move up to the Swedish second division next season to show the growth in his game."

Faber olikin innoissaan, kun tämä valinta osui Gabrielsoniin;





Frölundan junnupolun läpi kulkenut Gabrielson oli parissa (mm. Smaht, Draft prospect) rankkauksessa top100 sijoilla, mutta yleisesti hänet varattiin aika lailla listojen mukaan.

Oma arvio; Oikeastaan samat sanat kuin Myrenbergiin, joskin Gabrielson on vasemman puolen pakki. Toivottavasti ainakin toinen näistä nuorista ruotsalaispakeista pääsee kulkemaan polkua kohti unelmiaan.

6. kierros, Connor Lockhart C, 5-9, 161, R

OHL-seura Erien hyökkääjä oli perätä kolmosvaraus OHL:n vuoden 2019 draftissa (takana mm. Brandt Clarke ja Mason McTavish), mutta Lockhartin kehitys ei ole ottanut ihan toivotunlaisia kehitysaskelia. Viime kausi jäi häneltä pelaamatta kokonaan kun OHL:ssa ei pelattu ja toissa kaudella alaikäisenä hän oli vielä liian heikko vääntämään isommassa roolissa OHL-kiekkoa. Hyökkäyspään lahjoja pitäisi kuitenkin löytyä ja ensi kausi näyttää suuntaa.

Canucksin uusi scouttipuolen vetäjä Todd Harvey sanoi Lockhartista;

"I guarantee he probably would have gone earlier if he had a full season. He’s a determined kid, I think he’s going to grow and fill out a little bit. He’s tenacious on the puck, he has some real good high-end skill and I think it was worth the pick to get him.”

Oma arvio; Ihan mielenkiintoinen varaus sikäli, että hän oli pari vuotta sitten isompikin teinitähti ja siellä saattaa olla piileviä lahjoja. Vuoro olisi voinut olla korkeampikin mikäli OHL:ssa oltaisiin pelattu viime kaudella. Näkisin, että tuollainen kuudennen kierroksen vuoro oli ihan järkevääkin käyttää tällaiseen pelaajaan. Katsotaan nyt rauhassa tämä kortti.

7. kierros, Lucas Forsell LW, 6-0, 165, R

Oikealta ampuva ruotsalaislaituri oli peräti kolmas joukkueeen ruotsalaisvaraus, joten tässä draftissa Canucks meni nyt vahvasti länsinaapuriin. Forsell pelasi Färjestadin nuorten joukkueessa noin piste/peli -tahdilla ja pääsi testaamaan yhden pelin verran SHL:n vauhtiakin. Fyysisesti vielä raakileelta näyttävällä Forsellilla oli noin muuten monin osin samankaltainen kausi kuin monella muullakin tämän varausikäluokan pelaajalla, eli pelit jäivät aika vähiin.

Harvey Forsellista;

"Obviously, he’s not the biggest guy right now. We like the compete, he’s got good skill, and obviously it was a tough year for him with starting to play then getting shut down. The sample size was smaller on him, but we thought as a group that he was going to be worth the pick here.”

***

Tuollainen varauskerta ja kyllähän tuo nyt lähes kaikille joukkueille vertailussa jää jälkeen ainakin näin etukäteen kun kärkipäässä ei ollut vuoroja. Vahvasti joukkue meni eurooppalaisten perässä tänä vuonna ja tuo saattaa olla Canucksilta hyväkin taktiikka varata noita ruotsalaisia, sillä jos jossain niin siellä joukkueen scoutit ovat usein tehneet hyvää työtä ja pelaajat tunnutaan tiedettävän vähän kauempaakin kuin varausvuonna. Lisämielenkiintoa tähän ikäluokkaan tuovat suomalaisveskari Koskenvuon ja valko-venäläisen hyökkääjän Klimovichin varaukset. Kumpaakin pidän mielenkiintoisina seurattavina.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Näitä Vancouverin pääscoutin kirjoituksia on aina miellyttävä lukea! Yksi ihan sivuraiteelle menevä juttu tuli tästä kohdasta mieleen:

OHL-seura Erien hyökkääjä oli perätä kolmosvaraus OHL:n vuoden 2019 draftissa (takana mm. Brandt Clarke ja Mason McTavish), mutta Lockhartin kehitys ei ole ottanut ihan toivotunlaisia kehitysaskelia.

Steve Danglen podcastissa puhuttiin tässä taannoin OHL:n draftista ja kuinka siellä varausjärjestys ei oikeastaan kerro mitään, koska yleensä ne lahjakkaimmat pelaajat ovat jo valinneet mihin joukkueeseen haluavat mennä pelaamaan. Tästä syystä saattaa olla, että draftin lahjakkain pelaaja tulee varatuksi vasta myöhäisemmällä vuorolla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Steve Danglen podcastissa puhuttiin tässä taannoin OHL:n draftista ja kuinka siellä varausjärjestys ei oikeastaan kerro mitään, koska yleensä ne lahjakkaimmat pelaajat ovat jo valinneet mihin joukkueeseen haluavat mennä pelaamaan. Tästä syystä saattaa olla, että draftin lahjakkain pelaaja tulee varatuksi vasta myöhäisemmällä vuorolla.
Noin se siellä menee, mutta kyllä väittäisin silti vuoronkin kertovan pelaajan lahjakkuudesta tietyssä iässä. Se miten pelaaja tuosta kehittyy varausikäänsä mennessä onkin toinen juttu.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Steve Danglen podcastissa puhuttiin tässä taannoin OHL:n draftista..
Lisätään vielä tuohon, että OHL:n draftin aikaan Lockhart ja McTavish tekivät identtiset tehot pelaamassaan sarjassa. Nuo ovat piste/peli -mittarilla sarjan kaikkien aikojen kovimmat tehot ja jättävät jälkeen selvästi mm. Buffalon ykkösvarauksen Jack Quinnin tehot samassa iässä. Tuohan nyt ei vielä kuitenkaan kerro mistään muusta kuin ehkä siitä, että OHL:n draftin aikaan Lockhart oli vielä kovan luokan teinilupaus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös