HIFK kaudella 2021–2022

  • 572 092
  • 2 812

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Ei kiitos Pihlströmille.
Ne kaksi muuta spekuloitua kävisi, mutta oletan, että verkot on ihan muualla.
Vapaita mielenkiintoisia pakkeja (jos rahaa on) on esim.
Ryan Murphy
Petr Zamorsky
Dillon Simpson
Jimmy Schuldt
Kahden viimeksi mainitun kätisyyttä en muista.
Hyökkääjiä on
Vinni Lettieri C/R
Lukas Jasek R/C
Liam Kirk L/C
Denis Malgin
Hakisin peliätekeviä laitureita kumpaankin laitaan ja oikean puolen pakkia.
Lukas Jasek meni Pelicansiin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Sallisen kanssa varmaan neuvottelut kesken, mutta kiinnostaisi tietää vielä tässä kesää vasten se, että onko Kousa enää mitenkään mukana IFK:n neuvotteluissa/suunnitelmissa, vai haetaanko jotain ihan muuta. Todennäköisesti muuta haetaan, mutta toisaalta eipä ole ainakaan Pelicans tai mikään muukaan seura ilmoittanut sopimuksesta Kousan kanssa, joten auki lienee tilanne vielä.
 

Spartacus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No nyt! Sieltä tuli pohjoisamerikkalainen rightin pakki, joka on tehnyt AHL:ssa tasaisesti kaudesta toiseen 0,5-0,65 pistettä ottelua kohden. Paperilla vaikuttaa varsin erinomaiselta hankinnalta.

Toimistolla tehdään kyllä kovaa duunia tällä off seasonilla.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
No nyt! Sieltä tuli pohjoisamerikkalainen rightin pakki, joka on tehnyt AHL:ssa tasaisesti kaudesta toiseen 0,5-0,65 pistettä ottelua kohden. Paperilla vaikuttaa varsin erinomaiselta hankinnalta.

Toimistolla tehdään kyllä kovaa duunia tällä off seasonilla.

Sen verran korjaan, että ei ole tehnyt tasaisesti kaudesta toiseen pinnoja. Ahl-uran 3 ekaa kautta veti maittavilla tehoilla, mutta viimeiset 4 kautta tehopisteiden valossa paljon hiljaisempaa. Mutta toivottavasti löytää sen aiemmin nähdyn parhaan vireensä täällä. On ainakin miehen kokoinen pakki ja viime kaudella A rinnassa eli asennepuolikin lienee kunnossa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulla on oikeasti aika helvetin hyvä fiilis ensi kautta kohtaan.
En ollut Pikkaraisen suurin vihaaja vaan jopa tykkäsin herrasta paljonkin, mutta silti jotenkin Peltosen tulo tuo taas IFK:hon uuden ajan ja toivon paremmasta.
Siihen kun lyödään kylkeen hyvännäköinen joukkue paperilla ja eilinenkin haku pakistoon, niin aika kivat fiilikset tällä hetkellä.

Ja kaikuu vieläkin mielessä se IFK-dokumentin traileri, jossa Peltonen puhuu jengille IFK:sta ja rakkaudesta.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
^Vahvasti samat fiilikset itsellä, tosi hyvä fiilis ensi kauden jengistä ja IFK:n tekemisestä noin ylipäänsä. Ehkä se eurooppalaisesta suurseurasta puhuminen ei ollutkaan ihan pelkkää sanahelinää vaan piiiiiiikkkuhiljaa ollaan kenties oikeasti matkalla sinne... katsellaan ja toivotaan näin!
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Olen kyllä myös todella innoissani.

Kaikki haut ovat joko "Varmaa laatua" tai "Mielenkiintoinen nimi" tyylisiä ratkaisuja. Tobias kasaa nyt aika kovaa sakkia. Todella kovaa.

Siellä on kuitenkin vielä ilmeisesti neuvottelut Sallisen ja Åstenin kanssa vielä menossa, kun ei ole kuulunut uutisia siirrosta muuallekaan. Mutta ollaan tilanteessa, että kaksi laituria sisään ja jengi on käytännössä valmis. Ja ei ole edes juhannus. Ja laitureita piisaa. Ei jää siitä kiinni.

Varmasti sekä Jereen että Muuliin on varattu heidän pelipaikalle erittäin mukavat summat, joten jos ei heidän kanssa löydy säveltä tai ulkomaat kutsuu, niin varmasti sillä rahalla saa laatu-ukot tilalle.

Sitten olisi kiva vielä saada joku nasta Väänäsen kaltainen Mestis/Allsvenskan haku, joka olisi syvyydessä leveyteen valmiina hyppäämään, kun ne ekat 10 loukkia tulee.
 
J

Just-Ice-Hockey

Uuden hankinnan myötä intouduin taas pyörittelemään tuota kokoonpanoa. Kokonaisuutena voi todeta, että joukkueenrakennus on ihan erinomaisella mallilla. Hattu päästä vielä kerran Salmelaisen suuntaan ja nöyrä anteeksipyyntö pahoista puheista. Hienosti on nuori mies antanut työn opettaa itseään, ja mikä tärkeintä hän on myös oppinut.


Suorastaan erinomaisesta tilanteesta huolimatta vielä ei sovi tyytyä tähän vaan nyt pitää hoitaa homma loppuun asti valmiiksi. Sitä kautta kauden aikana olisi mahdollista reagoida vain ilmeneviin puutteisiin, eikä olisi tarvetta paikata mitään rakenteellista puutetta joukkueessa. Todettakoon muuten vielä sellainen asia, että Schmaltzin hankinnan myötä joukkueessa on kuusi ulkomaalaista, mikä minusta alkaa kyllä olla jo aikalailla maksimi. Kotimaista laatua olisi siis löydettävä joukkueeseen.

Hyökkäykseen ollaan ilmeisesti siis vielä hakemassa kahta laituria. Kun katsoo tämän hetken sopimustilannetta, taitaa tämä kaksi hyökkääjää olla määrällisesti minimi, mitä tuohon pitää tuoda. Minimi ihan vain siksi, että Antonille on ovi tietysti pidettävä auki, sikäli mikäli Panthers katsoisi Liigan paremmaksi kehityspaikaksi kuin AHL:n.

Innala - Paajanen - XXX
Tallberg - Broadhurst - Dyk
Koivistoinen - Hirvonen - Jääskä
YYY - Väänänen - Karvinen
+ Heljanko, Teissala, Hede

Hyökkäykseen tehtävistä hankinnoista riippuen meillä on mahdollista saada jopa neljä kiekolliseen peliin kykenevää ketjua. Todennäköisempää toki on, että nelonen luistelee, tekee töitä ja ajaa kaikkea mikä liikkuu. Pyrkii siis omalla energisellä pelillään väsyttämään vastustajaa. Väänänen ja Karvinen antamat erinomaiset edellytykset sarjan parhaimpiin kuuluvan nelosen rakentamiseen. Mikäli toiseen laitaan tulee kumpi tahansa täällä pyöritellyistä nimistä (Åsten, Pihlström) ei ensi kaudella homma jää nelosesta kiinni. Pihlströmin kanssa saataisiin nelosesta ehkä astetta kiekollisempi, Åstenin tarjotessa enemmän santapaperia.

Ykkösen laitaan toivoisin yhä edelleen Jesse Saarista. Mies on tasonsa osoittanut, pelaa aina mielettömällä asenteella, omaa kiekollista taitoa ja on nopea luistelija. Mielestäni aikalailla just sitä mitä tuo joukkue kaipaa. Toki loukkaantumishuolia on ollut ja siltä osin Saarisen jatko olisi veren kaivamista omasta nenästä. Toki jos tuohon paikalle saataisiin Sallinen, Ahti Oksanen tai Kasper Björkqvist en olisi lainkaan pahoillani, vaikka eivät ehkä profiililtaan täysin tarvetta vastaakaan. Liiga on nykyään niin monenkirjava sarja, että ihan puhtaasti laadulla voidaan vetää ihan helvetin pitkälle. Muotoillaan asia vaikka näin, että jos Ahti Oksasen, Kasper Björkqvistin tai Jere Sallisen sopimus on meidän isoin huolenaihe, ollaan ihan perkeleen hyvässä tilanteessa.

Lyytinen - Schmaltz
Auvitu - Motin
Ahonen - Winberg
Kotkansalo
+ Teräväinen, Karjalainen, Luoto, Salin

Peräänkuulutan laatua tuohon peräpäähän sen vuoksi, että se pitää sisällään ihan pirun paljon kysymysmerkkejä. Potentiaalia on olla ihan koko sarjan paras puolustus, mutta lähtökohtaisesti tuo nimilista kysymyksineen ei sitä ole. Itse pidän käytännössä vain Motinia varmana korttina, hänestä tiedetään mitä saadaan; hyvä kakkosparin varmistava pakki. Auvitu voi olla mitä tahansa sarjan parhaan puolustajan ja ikivempan väliltä. Lyytisessä on samassa paketissa Jekyll ja Hyde. Luottoa löytyy, että Lyytinen viime kauden Jekyll, mutta liian suuressa roolissa uhkaa helposti luisuminen helppoja ja ennen kaikkea näkyviä kiekollisia virheitä tekeväksi Hydeksi on hyvinkin mahdollinen. Schmaltz vaikuttaa erinomaiselta haulta, mutta hänen kohdallaan on samat riskit kuin kaikkien ensimmäistä kertaa ison veden yli matkustavien kohdalla, miten sopeutuu eurooppalaiseen jääkiekkoon ja kulttuuriin. Miltä marraskuinen Helsinki tuntuu ja miten se näkyy otteissa? Toki tässä korostuu pelaajatarkkailun merkitys, ja siltä osin luotan kyllä tänä päivänä Salmelaiseen ja hänen kontakteihinsa. Kotkansalon, Winbergin ja Teräväisen kunkin kohdalla toiveissa on luonnollisesti kehittyminen vakaaksi liigapakiksi. Teräväisen kohdalla en tämän osalta kovinkaan toiveikas ole, mutta antaa pojan näyttää. Kotkansalo ja Winberg saavat, ja toivottavasti näin myös tekevät, yllättää iloisesti, mutta lähtökohtaisesti he eivät voi olla mestaruutta tavoittelevan jengin top 5 pakkeja. Ahoseen pätevät täysin samat sanat, ei ole top 5 pakki, ainakaan IFK:ssa. Uskon hänen kuitenkin olevan edellä mainittujen nuorten edellä rotaatiossa a) sopimuksensa, b) nimensä (lue maine) ja c) fyysisyytensä vuoksi. Kaksi ensimmäistä perustetta ovat ihan paskaa, mutta kovin inhimillistä paskaa. Karjalainen, Luoto ja Salin ovat ensi kauden osalta se ja sama osastoa. Karjalainen treenailkoon edustuksen mukana ja toimii sitten pajavasarana mikäli tarvetta ilmenee. Luoto toivottavasti saataisiin lainattua Mestikseen Salinin vedellessä isossa roolissa A:ssa.

Olisin kovin hyvilläni mikäli tuonne puolustukseen saataisiin vielä yksi varma kortti ja samassa rytäkässä Rony Ahosen sopimuksesta eroon. Aiemmin esiin nostamani vaade kotimaisuudesta, eikä suinkaan ainoana asiana, tekee tämän muutoksen kuitenkin erittäin vaikeaksi. Itse haluaisin tuonne puolustukseen lisää ilkeyttä ja poikittaisia mailoja maalin edessä, kuitenkin niin, että niistä eivät omat kärsi. Ulkomailta näitä pakkeja varmasti löytyisi, mutta kotimaisista tekijöistä vähemmän. Itse kyllä olisin valmis päivittämään Rony Ahosen Joonas Järviseen, mutta samalla toivon, että parempia vaihtoehtoja kuin JJ vm. 2021 ilmenisi jossain kohtaa.

Toki Salmelaisen lausuntojen perusteella puolustus on nyt valmis, ja enää etsitään muutamaa laitahyökkääjää. Ilmeisesti seurassa luotetaan Ahoseen, Winbergiin, Kotkansaloon, Teräväiseen ja Karjalaiseen enemmän kuin mitä minä herroihin uskon. Minun silmin katsottuna vaan näyttää kovasti siltä, että joukkue on taas rakentumassa epätasapainoiseksi; kärjen osalta erittäin terävä ja materiaaliltaan sarjan laajin hyökkäys ja täynnä arpoja oleva puolustus. No tokihan tätä viestiä kirjoittelen kesäkuun puolessa välissä, joten aikaa onneksi vielä riittää.

Lopun negatiivisesta sävystä huolimatta on pakko todeta, että tällä hetkellä kyllä joukkueenrakennus vaikuttaa erittäin hyvältä, eikä montaa hankintaa puutu suorastaan erinomaisesta arvosanasta. Erityisellä ilolla tervehdin sitä, että keskikaista on laitettu viimeisen päälle kuntoon ja, että puolustuksessa on useita jalkavia ja kiekolliseen peliin kykeneviä pelaajia. Hyvä Tobias, jatka samaan malliin.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Ei tule Koivistoinen pelaamaan kolmosen laitaan. Tai jos ei välitetä ketjujen hierarkiasta (kaikki pelaa yhtä paljon), ei silti pelaa laidassa.
Itse näkisin ketjut:
Innala-Koivistoinen-"Coolhand"
"Saarinen/Slowhand" - Paajanen-Teissala
Hirvonen-Broadhurst-Dyk
Tallberg-Väänänen-Karvinen
Jos Teissala ei pärjää sitten Jääskä sisään.
Heljankoa pitäisi myös peluuttaa ja voisi saada peliaikaa tasaisesti vasemmassa laidassa.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Pakit laittaisin näin:
Lyytinen-Schmaltz
Auvitu-Winberg
Teräväinen-Motin
Kotkansalo
Muut tuuraamaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Joukkue on vuoden ajankohtaan nähden ihan hemmetin hienolla mallilla. Ei tuonne mielestäni tarvitse kuin hyökkäykseen hommata pelaaja tai kaksi. Sentteriosastokin on ihan tip-top kunnossa jo. On se mukavaa kun voi olla levollisin ja odottavaisin fiiliksin ensi kauden suhteen. Nordiksella pelataan muuten Liigan finaali-pelejä ensi kaudella!
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Ei tule Koivistoinen pelaamaan kolmosen laitaan. Tai jos ei välitetä ketjujen hierarkiasta (kaikki pelaa yhtä paljon), ei silti pelaa laidassa.
Itse näkisin ketjut:
Innala-Koivistoinen-"Coolhand"
"Saarinen/Slowhand" - Paajanen-Teissala
Hirvonen-Broadhurst-Dyk
Tallberg-Väänänen-Karvinen
Jos Teissala ei pärjää sitten Jääskä sisään.
Heljankoa pitäisi myös peluuttaa ja voisi saada peliaikaa tasaisesti vasemmassa laidassa.

Vaikka ymmärrän mitä haet, niin eiköhän Jääskä ole avauksessa. Pleijareissa 8 2+3 ja nousujohteinen kausi. Mahdollisesti A rinnassa tulevalla kaudella.

Vaikea myöskään nähdä, että ketjua Tallberg-Broadhurst-Dyk hajotettaisiin. Sen ketjun kemiat toimi niin hyvin, että Dyk voitti meidän pleijareiden pistepörssin ja Tallberg pelasi elämänsä kevään. Ketju jäi myös tehotilastoissaan plussalle, eli oma pää toimii. Toki ketjun pelin pitää sopia Peltosen / Murphyn / Tilkasen pelityyliin.

Mutta onhan tuo nyt kova hyökkäys, kun täällä spekuloidaan 0,625 pistekeskiarvolla pleijareissa pelanneiden kavereiden olevan kokoonpanon ulkopuolella tai 4.ketjussa.

Jotenkin tuntuu, että sieltä tulee vain 1 ykköskorin laituri ja sitten se työmyyrä "Muuli". Mitäköhän se Saarinen on tekemässä. Pohtiiko ylipäätänsä jatkoa vai käydä vetämässä vuosi jossain Ranskassa tai Slovakiassa, että kerran elämässään kokisi ne ulkomaat? Saisi tuo (ehkä) Ebel-liigastakin pestin.

Mutta JOS Sallinen, Saarinen ja Åsten jatkaa, niin onhan tuolla ihan mieletön kilpailu. Koska kyllähän mä sen Teissalankin haluaisin nähdä pelaavan jonkun 20 peliä. Näytti vain insta-kuvissa niin rimppakintulta, ettei taida olla ihan asiaa "koviin peleihin" vielä ensi kaudella. Massaa ja voimaa pitäisi saada.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Sallisen ja Åstenin voi unohtaa, ei löydy paikkaa. Saarinenkin on jo aika pitkälti korvattu, mutta hänelle löytyy sentään pienennetty rooli ja oikein mielelläni ottaisin tämän taistelijan mukaan, aivan hullun taitava sälli. Muutoin ei puutu kuin "Bracco" ja "Kousa" ja joukkue on valmis. Hemmetin hienoa, että Heljanko sattuu olemaan right. Tämän takia päässee aloituskokoonpanoon Paajasen oikeaan laitaan, mutta kesätreenien tulisi nyt onnistua nappiin ja lisäksi vielä miehistymisvuosien viimeiset lihasspurtit siihen päälle.

Innala - Koivistoinen - "Bracco"
Tallberg - Broadhurst - Dyk
Hirvonen/Saarinen - Paajanen - Heljanko
Jääskä - Väänänen - Karvinen
(Teissala)

Auvitu - Kousa
Lyytinen - Motin
Kotkansalo - Schmaltz
Winberg
(Teräväinen)

Halonen
(Garteig)
(Taponen)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös