EM-kisat 2020 – lohko B (Belgia, Suomi, Tanska & Venäjä)

  • 5 309
  • 27

Barney

Jäsen
Otteluohjelma:
12.6. klo 19:00 Tanska - Suomi (Kööpenhamina)
12.6. klo 22:00 Belgia - Venäjä (Pietari)
16.6. klo 16:00 Suomi - Venäjä (Pietari)
17.6. klo 19:00 Tanska - Belgia (Kööpenhamina)
21.6. klo 22:00 Venäjä - Tanska (Kööpenhamina)
21.6. klo 22:00 Suomi - Belgia (Pietari)

Kun Venäjä yllätti kaikki marssimalla vuonna 2008 jalkapallon EM-kisojen välieriin olivat joukkueen suurimpia tähtiä Andrei Arshavin, Roman Pavlyucenko, Igor Akinfejev ja Yuri Zhirkov. Kaikki muut näistä ovat tajunneet lopettaa jo jalkapallouransa tai vähintään uransa maajoukkueessa lukuunottamatta Yuri Zhirkovia, joka on vielä jostain kumman syystä mukana maajoukkueessa ja hämmästyttävän usein vielä kentällä. Venäjän oikean laidan wingback Mario Fernandes on Venäjälle tärkeä pelaaja, joka osallistuu paljon Venäjän hyökkäyspelaamiseen, mutta laskeutuu tunnollisesti myös puolustamaan. Zhirkovin ollessa kentällä tuo Venäjän vasen laita on haavoittuvainen, sillä Zhirkov ei (jaksa) tulla samalla tavalla alas kuin toisen laidan Fernandes, mikä avaa tiloja Venäjän puolustukseen. Zhirkov muodostaa puolustussuuntaan sen verran ison uhkan, että Venäjä voi mahdollisesti joutua peluuttamaan myös lähinnä topparina pelannutta Karavaevia wingbackina.

Jos Suomen kohdalla puhutaan Teemu Pukin tärkeydestä, niin Artem Dzuyba on Venäjälle mahdollisesti vielä tärkeämpi pelaaja. Joukkueen kapteeni ja kärkipelaaja, joka tulee varmasti kisoissa vastaamaan suurimmasta osasta Venäjän maaleista. Dzuyban merkitys henkisesti on myös erittäin tärkeä Venäjälle ja kun Dzuyba joutui masturbointivideonsa takia jäämään hetkellisesti ulos Venäjän maajoukkueesta, niin silloin Venäjä hävisi muun muassa Serbialle nöyryyttävästi 5-0. Vaikka Dzuyba on todella iso ja vahva hyökkääjä, niin kyseessä ei ole mikään perinteinen target-hyökkääjä, vaan hän on pallollisesti erittäin taitava ja tekninen kaveri. Dzuyba on monelle tuntematon nimi, sillä hän on pelannut koko uransa Venäjällä eikä ole lähtenyt tekemään uraa isompiin sarjoihin, vaikka taso olisi aivan varmasti riittänyt. Hän on ehdottomasti yksi kisojen parhaita kärkipelaajia sekä myös se Venäjän suurin, ja mahdollisesti jopa ainut, ase näissä kisoissa.

Venäjän ongelmana on se, että Dzuyba on monesti ylhäällä vähän yksin ja vaikka hän onkin hyvä pitämään palloa, niin hän tarvitsisi enemmän apuja muilta pelaajilta. Puolustaessa Venäjä monesti vetäytyy yhdeksän muun pelaajan toimesta alas ja Venäjän hyökkäyspeli koostuu pitkälti pitkistä avauksista Dzuyballe. Monesti noissa pitkissä avauksissa on kuitenkin se ongelma, että nuo muut pelaajat eivät ehdi nousemaan Dzuyban tueksi, jolloin hän joutuu painimaan yksin vastustajien puolustajia vastaan. Venäjällä ongelmaksi on myös muodostunut se, että keskikentän suurimmat tähdet Golovin ja Miranchuk eivät oikein mahdu samaan aikaan kentälle. He ovat jonkun verran pelanneet yhdessä, mutta kumpikaan ei ole ollut parhaimmillaan molempien ollessa kentälle, joten saa nähdä millä tavalla Venäjä ratkaisee tuon ongelman. Onko ainoastaan toinen avauksessa vai koittaako Venäjä väkisin saada noiden kahden yhteispelin toimimaan?

3-4-2-1:

Dzyuba
Miranchuk - Golovin
Zhirkov - Ozdoev - Zobnin - Mario Fernandes
Karavaev - Dzhikiya - Semenov
Shunin

Tanskan joukkueen ehdoton vahvuus on keskikentän kolmikko, joka on myös roolituksiensa puolesta erinomainen. Kolmikon alimpana pelaa Spursin Pierre-Emile Höjbjerg, joka pelasi Valioliigassa erittäin hyvän kauden. Höjbjerg on puolustussuuntaan tämän kolmikon kovin nimi, minkä lisäksi hänen roolinsa tulee korostumaan vastustajien prässin purkamisessa ja pallon toimittamisessa taskuissa tilaa hakevalle Christian Eriksenille. Eriksenillä on vähän haastava kausi takana, sillä hän ei nauttinut oikein missään vaiheessa kauden aikana Interin valmentaja Antonio Conten suosiota, minkä myötä hänen roolinsa jäi odotettua pienemmäksi. Eriksen on kuitenkin Tanskan hyökkäyspelin tärkein pelaaja, joka tulee olemaan vaarallinen, mikäli hänellä on aikaa ja tilaa puolustuslinjan edessä. Delaney on taas poikkeuksellisen monipuolinen pelaaja, jonka roolina on toimina box-to-box pelaajana Höjbjergin ja Eriksenin välissä. Kaikki kolme pelaajaa ovat omissa rooleissaan ihan maailmanluokan pelaajia, joten ei tuo Tanskan keskikenttä kovin monelle maalle näissä kisoissa kalpene.

Tanska tykkää prässätä korkealta ja sen heikkoutena voidaan pitää puolustuksen haavoittuvuutta tilanteissa, joissa vastustaja onnistuu murtamaan tuon Tanskan prässin. Tanskan puolustuslinjan takaa löytyy tilaa pelata pystyjuoksuja nopeille hyökkääjille ja Tanskan toppareista Simon Kjaer ei ole mitenkään erityisen nopea ja puolestaan Andreas Christensen on ajoittain melko virheherkkä toppari. Christensen on pallollisesti hyvä toppari, mutta noiden ajoittaisten virheiden lisäksi hänellä on ollut uransa aikana paljon ongelmia pääpalloissa, joten keskityksetkin ovat hyvä ase Tanskaa vastaan. Tanskan puolustus on maalivahti Kasper Schmeichelin johdolla hyvä, mutta iskunpaikkoja ovat etenkin nuo tilat puolustuslinjan takana, keskitykset ja Christensenin painostaminen.

Hyökkäyksessä Tanskan laitapuolustajat nousevat aggressiivisesti tarjoamaan leveyden, minkä myötä nuo Tanskan laiturit leikkaavat hyökkäyspäässä keskustaan. Tanskalla on hyökkäykseen tarjolla hyviä pelaajia, mutta sellainen selkeä maalintekijä Tanskalta puuttuu, mikä voi koitua kisoissa heidän ongelmakseen. Martin Braithwaite pelasi tällä kaudella paljon minuutteja Barcelonassa, mutta se kertoo ehkä enemmän Barcelonan kaudesta kuin Braithwaiten tasosta. Yussuf Poulsen on kova tekemään töitä kentällä, mutta ei häntäkään tunneta mitenkään kovinkaan kliinisenä maalintekijänä. Kolmannesta paikasta avauksessa taistelevat vielä Kasper Dolberg, Jonas Wind ja Andreas Skov Olsen, joten hyviä vaihtoehtoja Tanskalla on useita hyökkäykseen, mutta se hyökkäyksen kärki ei ole kovin terävä.

4-3-3:

Braithwaite - Dolberg - Poulsen
Eriksen - Höjbjerg - Delaney
Maehle - Christensen - Kjaer - Wass
Schmeichel

Belgialla on kova joukkue, jossa on etenkin keskikentälle tarjolla iso tukku huippupelaajia, joten ei Belgia ole turhaan maailmanrankingin ykkönen. Belgian tärkeimmiksi pelaajiksi voisi nimetä Romelu Lukakun ja Kevin De Bruynen. Vaikka Belgialla onkin joukkueessaan paljon erinomaisia hyökkääviä pelaajia, niin Lukakun kaltaista toista puhdasta ysipaikan maalintekijää sillä ei ole. Kevin De Bruyne on ollut muutaman viime vuoden ajan maailman parhaita jalkapalloilijoita, ehkä jopa paras, joten hänen merkityksensä Belgialle on suuri. De Bruyne loukkaantui kuitenkin UCL-finaalissa ja häneltä jäänee kisojen avausottelu väliin, mutta Belgian onneksi hän ilmeisesti kuitenkin pystyy pelaamaan kisoissa. Näiden kahden isoimman nimen lisäksi hyökkäykseen on Mertensiä, Eden Hazardia, Dokua, Carrascoa sekä Trossardia ja alemmas keskikentälle Tielemansia, Witseliä, Dendonckeria ja Praetia, joten laatua Belgialla on.

Belgian osalta pienenä kysymysmerkkinä voidaan pitää jo melko iäkästä puolustusta. Vermaelen-Vertonghen-Alderweireld muodosti pitkään kovan topparikolmikon Belgialle, mutta Vermaelen on tainnut ajautua jo vaihtopenkin puolelle eikä Vertonghen tai Alderweireldkaan ole enää takavuosien tasolla. Heitä haastamaan ovat tulleet Denayer sekä Boyata, jotka ovat myös ihan hyviä toppareita, mutta tuosta toppariosastolta puuttuu ne selkeät huiput, joita Belgialla on jokaisella muulla pelipaikalla.

3-4-2-1:

Lukaku
E. Hazard - Mertens
T. Hazard - De Bruyne - Dendoncker - Meunier
Vertonghen - Alderweireld - Denayer
Courtois

Suomi on varmasti kaikille tuttu ja Suomen tilannetta on jo laajemmin puitu Suomen omassa ketjussa, joten jätetään se tästä avauksesta pois. Nostetaan kuitenkin se esille, että Suomelle olisi elintärkeää saada hyvässä vireessä oleva Tim Sparv kentälle, mutta en tiedä että onko se mahdollista. Etenkin Belgia ja Tanska tulevat prässäämään korkealta ja tuossa prässin purkamisessa Sparv on Suomelle tärkeä pelaaja. Sparvin roolia joukkueen henkisenä johtajana ja puolustuksen ohjaajana ei voi myöskään väheksyä, joten toivottavasti jalka on ihan 100% kunnossa.

5-3-2:

Pukki - Pohjanpalo
Lod - Sparv - Kamara
Uronen - O'Shaughnessy - Arajuuri - Toivio - Raitala
Hradecky

Belgia on B-lohkon ehdoton ennakkosuosikki, jonka odotetaan voittavan kaikki lohkon ottelut. Tanska on se kakkossuosikki, jonka pitäisi onnistua voittamaan Venäjä ja Suomi. Venäjän ja Suomen kohtaaminen onkin ennakolta mielenkiintoinen ja sen voittajalla on hyvät mahdollisuudet päästä lohkosta jatkoon, mikäli sillä on hyvä maaliero tai se onnistuu ottamaan pisteen Tanskalta tai Belgialta.
 

Arturo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Seattle Kraken, Chelsea
Venäjästä voitto tai tasuri niin ollaan aika varmasti jatkossa. Onko se sitten lohkokakkosena vai lohkokolmosena? Se riippuu sitten muiden pelien tuloksista, mutta hyvissä asetelmissa ollaan jatkopaikkaa ajatellen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Belgian ja Venäjän pelistä jäi sitten tuo eka puoliaika näkemättä, joten niistä joukkueista paha sanoa oikein mitään. Ekan puoliajan maaleissa venäläispuolustus kyllä ainakin kämmäili ja selostajan mukaan koko joukkue oli surkea. Suomen tilanteen kannalta selvä voitto Belgialle (+ ilmeisesti jokunen kolhu venäläisille) oli oikein hyvä tulos.

Tanskasta puolestaan sen verran, että olivat parempia kuin mitä osasin odottaa. Tanskaa on paljon hehkutettu, mutta en uskonut joukkueen pelaavan noin hyvin. Tosin: kyllä tuosta näkyi myös se, että joukkueessa ei ole ketään todellista vaarallista maalintekijää. Ja luonnollisesti Eriksenin tapaus vaikutti voimakkaammin tanskalaisiin kuin suomalaisiin. Nähtäväksi jää, miten joukkue sen käsittelee ja miten turnaus heidän osaltaan jatkuu.

Mutta eihän tässä tämän lohkon avauksessa oikeasti mitään yllättävää ollut. Tälleen tuli kirjoitettua jo joulukuussa 2019:

Höps. Tanskalla kotiavauspaineet, joten tästä tasuri tai jopa voitto Suomelle. Venäjä on sekaisin kuin seinäkello ja kaatuu rymisten. Belgia voittaa molemmat vastustajat ja on jo varmistanut jatkopaikan ennen ekaa peliä, joten pelailevat vaan sen pois varamiehin.

Lopputuloshan on sitten se, että Suomi menee jatkoon lohkoykkösenä :-)
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Venäjästä voitto tai tasuri niin ollaan aika varmasti jatkossa. Onko se sitten lohkokakkosena vai lohkokolmosena? Se riippuu sitten muiden pelien tuloksista, mutta hyvissä asetelmissa ollaan jatkopaikkaa ajatellen.

Niukka tappiokin Venäjää vastaan saattaa riittää jatkoon, tasurilla lähes satavarma ja todennäköisesti vielä lohkokakkonen. Se olisi hyvä paikka jatkoa ajatellen, tuleva vastus mitä todennäköisimmin Wales/Sveitsi.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Itselläkin jäi tuo Belgia-Venäjä -pelin ensimmäinen puolisko näkemättä, mutta jos peilaa toiseen puoliaikaan ja aiempiin arvokisoihin kokemuksiin Venäjästä, niin kyllähän Venäjä on täysin lyötävissä. Tunnepitoinen flow-jengi, jonka peli ei ole ollenkaan niin organisoitua, vaan nimenomaan se tunne ja kiihko ohjaa sitä peliä ja pelaamista. Suomen sitkeä ja organisoitu peli voi jauhaa Venäjältä peli-ilon pois. Belgia-tappion myötä paineet ovat myös suuret, ja jos Suomen kilpikonna -taktiikka imee myös viimeiset pelihuumorinkin rippeet Venäjältä pois, niin en näe mitään syytä miksei vähintäänkin tasuri tai ihan jopa 3p voitto ole mahdollinen.

Tanska-pelistä vielä sen verran, että kyllähän Tanska peliä hallitsi ja taisivat maalintekoyrityksetkin mennä Tanskalle 22-1. Mutta noista paristakymmenestä Tanskan paikasta, niin ei siellä kuitenkaan loppupeleissä ollut mitään ihan maagisen huikeita tontteja. Muutama hyvä paikka kylläkin, mutta ei mielestäni yhtään sellaista ihan huikeaa tonttia, josta voisi karkeasti sanoa, että "tuosta olisi pitänyt pistää kyllä sisään".

Suomi puolusti todella hyvin ja kärsivällisesti, ja piti Tanskan pitkälti ytimen ulkopuolella. Toki jatkossa pelin pitää parantua ja hieman enemmän pitää Suomenkin pystyä luomaan ja rakentamaan hyökkäystä, mutta sekin taipuu kyllä, kuten siitä maalista nähtiin, joka oli loistavasti rakennettu hyökkäys ja peli. Hieno maali Suomelta. Noita vaan jatkossa pitäisi saada hieman enemmän pelin aikana.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mojo

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets

Onkohan ura ohitse? Voisi kuvitella, että absoluuttisella huipulla pelaaminen tahdistiminen kanssa ei ole mahdollista. Noh, en ole kardiologi.
Eikös Daley Blindille laitettu aikaisemmin juuri tällainen? Tästä uutisoitiinkin Eriksenin tapaturman yhteydessä
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Niukka tappiokin Venäjää vastaan saattaa riittää jatkoon, tasurilla lähes satavarma ja todennäköisesti vielä lohkokakkonen. Se olisi hyvä paikka jatkoa ajatellen, tuleva vastus mitä todennäköisimmin Wales/Sveitsi.
Suomihan taitaa olla lohkokakkonen jopa niillä ehkä kaikkein todennäköisimmillä tuloksilla, eli että Belgia voittaa Tanskan ja Suomen, ja Tanska voittaa Venäjän. Suomi, Tanska ja Venäjä olisi kaikki kolmessa pisteessä ja jos kaikki keskinäiset esim 1-0, niin Venäjä putoaa kaikkien pelien maalieron perusteella pois vertailusta ja Suomi voittaa Tanskan keskinäisen pelin perusteella. Näinko se menisi? Mutta jos Tanska voittaisi Venäjän kahdella maalilla, menisikö se Suomen edelle?

Tanskan voitto Belgiasta ja DEN-RUS tasuri olisi tietysti Suomelle myrkkyä ja vaatisi sitten pistettä tosissaan pelaavalta Belgialta että Suomi pääsisi edes lohkokolmoseksi. Neljällä pisteellä joku (Venäjä) jäisi tällöin lohkon jumboksi, joka olisi aika tyly kohtalo sekin.

Ehkä vähän ennenaikaista, mutta tiukkaa voi tulla.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Suomihan taitaa olla lohkokakkonen jopa niillä ehkä kaikkein todennäköisimmillä tuloksilla, eli että Belgia voittaa Tanskan ja Suomen, ja Tanska voittaa Venäjän. Suomi, Tanska ja Venäjä olisi kaikki kolmessa pisteessä ja jos kaikki keskinäiset esim 1-0, niin Venäjä putoaa kaikkien pelien maalieron perusteella pois vertailusta ja Suomi voittaa Tanskan keskinäisen pelin perusteella. Näinko se menisi? Mutta jos Tanska voittaisi Venäjän kahdella maalilla, menisikö se Suomen edelle?
Eihän tuota tiedä miten käy, jos Den-Rus päättyy 1-0. Tuolloin käytännössä ulos jää se, joka häviää eniten Belgialle. Näen kyllä mahdollisuuden, että Suomi häviää 4+ maalilla.

Jos Tanska voittaa Venäjän yli yhdellä maalilla, niin kolmen tasurissa Tanska on keskinäisten maalierolla paras, Suomi toiseksi paras ja Venäjä jää rannalle.

Jos Tanska voittaa 2-1 (tai 3-2 jne), niin Suomi jää ulos vähempien tehtyjen maalien takia.

Nämä siis olettaen, että Belgia kävelee lohkosta pois 9 pojoa plakkarissaan.

Jos kolmikon pelit menee ristiin 1-0 ja vähintään 2 joukkuetta pelaa saman heikoimman tuloksen Belgiaa vastaan (esim. 3-0), niin ratkaisevat keltaisista ja punaisista korteista saatavat rikepisteet. Jos nämäkin tasan, niin ratkaisee karsintaranking ja tässä Suomi on huonoin.

Näin ainakin esim. Wikipedian mukaan.
 

Byvajet

Jäsen
Meneekös tämä nyt niin, että jos Suomi häviää Belgialle 1-0 ja Tanska voittaa Venäjän 1-0, niin Tanska menee Suomen ohi tehtyjen maalien perusteella vai ratkaiseeko keskinäinen peli?
 

Vepe21

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kiekko-Vantaa, Mainz 05
Tuolla oli Redditin puolella näitä jo laskettu, joten kopioidaan sieltä:

TulosTanska voittaatasapeliVenäjä voittaa
Belgia voittaaBel - xBel - Rus - Fin - DenBel - Rus - Fin - Den
tasapeliBel - Fin - Den - RusBel - Rus - Fin - DenBel - Rus - Fin - Den
Suomi voittaaFin - Bel - Den - RusFin - Bel - Rus - Deny

y: 3 skenaariota riippuen Suomen voittomarginaalista
  1. 1 tai 2 maalia: Bel - Fin - Rus - Den
  2. 3-5 maalia: Fin - Bel - Rus - Den
  3. 6+ maalia: Fin - Rus - Bel - Den
x: kolme joukkuetta kolmessa pisteessä; keskinäisten perusteella mennään
  1. Tanska voittaa 2+ maalilla: Den - Fin - Rus
  2. Tanska voittaa 1 maalilla ja Venäjä tekee yhden maalin: Den - Rus - Fin
  3. Tanska voittaa 1-0: Tanska on Venäjän yläpuolella, mutta kokonaisuus riippuu kaikkien otteluiden maalierosta
Eli tasapelillä ollaan vähintään kolmas, voitolla vähintään toinen ja häviölläkin kolmas, jos Tanska ei voita
 

Vepe21

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kiekko-Vantaa, Mainz 05
Meneekös tämä nyt niin, että jos Suomi häviää Belgialle 1-0 ja Tanska voittaa Venäjän 1-0, niin Tanska menee Suomen ohi tehtyjen maalien perusteella vai ratkaiseeko keskinäinen peli?

Tässä on ilmeisesti tie-breakit. Redditistä löytyi ilman linkkiä, joten satavarma ei ole
If two or more teams are equal on points on completion of the group matches, the following tie-breaking criteria are applied:

1 Higher number of points obtained in the matches played between the teams in question;

2 Superior goal difference resulting from the matches played between the teams in question;

3 Higher number of goals scored in the matches played between the teams in question;

4 If, after having applied criteria 1 to 3, teams still have an equal ranking, criteria 1 to 3 are reapplied exclusively to the matches between the teams who are still level to determine their final rankings.[a] If this procedure does not lead to a decision, criteria 5 to 10 apply;

5 Superior goal difference in all group matches;

6 Higher number of goals scored in all group matches;

7 Higher number of wins in all group matches;

8 If on the last round of the group stage, two teams are facing each other and each has the same number of points, as well as the same number of goals scored and conceded, and the score finishes level in their match, their ranking is determined by a penalty shoot-out. (This criterion is not used if more than two teams have the same number of points.);

9 Lower disciplinary points total in all group matches (1 point for a single yellow card, 3 points for a red card as a consequence of two yellow cards, 3 points for a direct red card, 4 points for a yellow card followed by a direct red card);

10 Higher position in the European Qualifiers overall ranking.


Ilmeisesti menisi siis tehtyihin maaleihin asti, jossa Tanska olisi kakkonen, koska sillä olisi tehtynä kaksi maalia vs. Suomen ja Venäjän yksi.

Sitten ei olekaan varma miten tuo menee, eli käsitelläänkö tuota kolmikkoa vielä yhtenä ryhmänä, jolloin Suomi olisi kolmas maalierolla, vai erillisenä Suomi-Venäjä-tasatilanteena, jolloin Suomi olisi neljäs keskinäisen perusteella.
 

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Olettaen Suomen tappion, niin jollain muulla tuloksella kuin Tanskan yhden maalin voitolla lohkokolmoseksi. Kevin De Bruyne upotti Tanskan: näin tulos vaikuttaa Huuhkajiin – lue, miten Suomi voi päästä jatkoon (YLE)

Belgia-tuloksella toki merkitystä sitten lohkokolmosia vertailtaessa. Toinenkin ottelukierros on vielä sen verran pahasti kesken, ettei kovin varmoja veikkauksia voi antaa. Mutta esim. Turkista on aineksia sopivaksi lohkokolmoseksi Suomen kannalta, jos voittavat vikan matsinsa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Eddie Howe, Sir Bobby, Rock of Gibraltar
Se on jo oikeasti pirun kova tulos, että voidaan spekuloida kahden matsin jälkeen miten Suomi voi päästä jatkoon. Kisojen ensikertalainen ja ei tultu lomailemaan. Hieno saavutus.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sitten ei olekaan varma miten tuo menee, eli käsitelläänkö tuota kolmikkoa vielä yhtenä ryhmänä, jolloin Suomi olisi kolmas maalierolla, vai erillisenä Suomi-Venäjä-tasatilanteena, jolloin Suomi olisi neljäs keskinäisen perusteella.
Tätä minäkin pohdin, että tuleeko kolmen joukkueen vertailussa keskinäinen peli vielä uudelleen ratkaisevaksi, kun kolmikon paras on selvillä. Mikäli Belgia-pelin maalierot tulevat ratkaisevaksi, on Tanska todennäköisesti vahvoilla... ja sitä myötä Suomi heikoilla. Luulisin kyllä, että kolmikon järjestys katsotaan kertalaakista yhdestä taulukosta - mutta en tosiaan ole varma. Eiköhän jostain aikaisemmista kisoista löydy ennakkotapaus.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän jostain aikaisemmista kisoista löydy ennakkotapaus.
Kelasin sitten Wikipediasta lohkosysteemillä pelatut EM-kisat, eikä ennakkotapausta löytynyt. 2004 kolme joukkuetta päätyi tasapisteisiin, mutta kun niiden kaikki keskinäiset pelit päättyivät tasan, jatkoonmenijät määräytyivät keskinäisten pelien tehtyjen maalien perusteella.


MM-kisoissa puolestaan keskinäinen peli on vasta neljäs kriteeri, joten sieltäkään ei kannata etsiä.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Eddie Howe, Sir Bobby, Rock of Gibraltar
Kyllähän tuosta huomasi, että Belgia oli ensimmäisellä puoliajalla hankaluuksissa Tanskan agressiivisen prässin kanssa. Witselin tulo kentälle ja aktiivisuus puolustuskolmanneksella teki taas tilaa De Bryunelle ja Witsel sai myös paljon paremmin palloa ylöspäin. Lukaku oli jälleen todella kovassa vireessä ja Belgian hyökkäykset järjestään kulkivat Lukakun kautta (kovimmassa pelikunnossa oleva hyökkääjä tällä hetkellä?).

Tanska selvästi tiputti puolustaessa 5-3-2:seen ja iski vaan palloa Brathwaitelle luottaen tämän atleettisuuteen, mutta Vertonghen veti pidemmän korren. Kovemmat maat tulevat myös yrittämään hyväksikäyttämään tätä ja Belgian puolustuksen hitautta.

Witsel on todella taitava pelaamaan prässin alla ja tämä toi eniten ongelmia Tanskalle ja täten Witsel pääsi pelaamaan linkkinä koko kentänpituuden myötä Belgialle. Tanskan oli pakko tiputtaa puolustuslinjaa ja täten Belgia pääsi hallitsemaan peliä. Witsel mulle MOTM.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kyllä se täysin mahdollista on, että Belgia lepuuttaa De Bruynia Suomea vastaan ja ettei tule kentälle ottelussa laisinkaan. Onhan tuossa Suomella muutakin päänvaivaa Belgian suhteen, mutta nostaa Suomen mahdollisuuksia kyllä paljon jos näin on.

Suomella on myös vuorokauden lepoetu Belgiaan nähden, ja tämän päälle Belgia vielä matkustaa takaisin Pietariin.
 

Barney

Jäsen
Belgialla on sinänsä mielenkiintoinen tilanne, että heidän kannattaisi hävitä ottelu, mikäli he haluaisivat helpomman jatko-ohjelman. Lohkokakkosena Belgia saisi vastaansa Walesin (Italian voittaessa viimeisen pelinsä) ja varmistaisi samalla myös sen, että ennen finaalia Belgian ei tarvitsisi kohdata A-lohkon voittajaa (Italia) eikä F-lohkon voittajaa (todennäköisesti Ranska). Italia ja Ranska ovat kuitenkin olleet ne kisojen vakuuttavimmat maat, joten ei tappio Suomelle olisi ollenkaan huono tulos Belgialle. Mihinkään tahalliseen löysäilyyn en usko, mutta toivottavasti tuo vaikuttaa alitajuntaisesti pelaajiin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Oli kyllä eilen todella typerää käytöstä tanskan faneilta kun rupesi matsin lopussa heittelemään kaljatuoppeja Belgian maalivahtia kohti. Kattelin myös että toinen linjatuomari oli lähellä saada osumaa tuopista ennen sitä. Kun ottaa huomioon että viimesen viikon aikana jalkapallomaailma on lähettänyt siihen suuntaan pelkkää sympatiaa, niin parempaa käytöstä ois heiltä toivonut. Tohon päälle sitten vielä Suomen kansallislaululle vislaamiset ja niin tanskalaisfanien lempinimestä iloiset roligaanit on enää muisto jäljellä ja Juntienmaa lähempänä totuutta.
 

Arturo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Seattle Kraken, Chelsea
Kyllä veikkaan, että De Bruyne aloittaa Suomea vastaan. Ekassa pelissä ei kuitenkaan pelannut ollenkaan ja eilenkin vain sen 45min eli kyllä sillekkin olisi hyvä minuutteja saada. Siellä tunnin paikkeilla voi sitten vaihtaa pois, jos Belgian kannalta tilanne näyttää hyvältä.
 

MegaForce

Jäsen
Kyllä veikkaan, että De Bruyne aloittaa Suomea vastaan. Ekassa pelissä ei kuitenkaan pelannut ollenkaan ja eilenkin vain sen 45min eli kyllä sillekkin olisi hyvä minuutteja saada. Siellä tunnin paikkeilla voi sitten vaihtaa pois, jos Belgian kannalta tilanne näyttää hyvältä.

Näinköhän aloittaa? Belgialla ei ole pakkovoittoa. Se on selvää että Lukaku tahtoo kyllä hukuttaa Suomen, mutta se on toinen asia se.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Belgialla on sinänsä mielenkiintoinen tilanne, että heidän kannattaisi hävitä ottelu, mikäli he haluaisivat helpomman jatko-ohjelman. Lohkokakkosena Belgia saisi vastaansa Walesin (Italian voittaessa viimeisen pelinsä) ja varmistaisi samalla myös sen, että ennen finaalia Belgian ei tarvitsisi kohdata A-lohkon voittajaa (Italia) eikä F-lohkon voittajaa (todennäköisesti Ranska). Italia ja Ranska ovat kuitenkin olleet ne kisojen vakuuttavimmat maat, joten ei tappio Suomelle olisi ollenkaan huono tulos Belgialle. Mihinkään tahalliseen löysäilyyn en usko, mutta toivottavasti tuo vaikuttaa alitajuntaisesti pelaajiin.

Tämä, mutta mikäli Venäjäkin voittaa niin silloin pitäisi ottaa kunnolla turpiin Suomelta niin että maalieron turvin oltais lohkokakkosia. Kyllä Ranskan ja Italian välttö ennen finaalia olisi tietysti nannaa. Sunnuntaina ollaan viisaampia.

Suomelle ei olisi paha juttu että B-lohkon päätöskierroksella vain yksi joukkue onnistuisi kerran maalinteossa.
 

Histo

Jäsen
Belgialla on sinänsä mielenkiintoinen tilanne, että heidän kannattaisi hävitä ottelu, mikäli he haluaisivat helpomman jatko-ohjelman. Lohkokakkosena Belgia saisi vastaansa Walesin (Italian voittaessa viimeisen pelinsä) ja varmistaisi samalla myös sen, että ennen finaalia Belgian ei tarvitsisi kohdata A-lohkon voittajaa (Italia) eikä F-lohkon voittajaa (todennäköisesti Ranska).
Muistaakseni viime MM-kisoissa oli sama tilanne, jossa Belgia olisi voinut hävitä Englannille ja mennä kaavion "helpommalle" puolelle. Belgia kuitenkin voitti ja meni "vaikeammalle" puolelle pudottamaan ensin vaikeuksien kautta Japanin ja sitten Brasilian ja eteni MM-välieriin asti jossa Ranska osoittautui vahvemmaksi. "Helpommalle puolelle" päässyt Englanti tuli myös sieltä MM-välieriin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Englantilaistoimittajat seuraavat aika kiitettävästi näitä kisoja myös muiden maiden näkökulmasta. Tässä twiitissä tiivistyy mielestäni aika hyvin se, miten tämän lohkon kuuluikin mennä, mitä pelillisiin suorituksiin tulee.




Mutta kyllä Suomi voi ensikertalaisena olla ihan ylpeä siitä, miten pärjäsi. Pelillisesti se oli jokaisessa pelissä todella alakynnessä, mutta taktiikka oli tehty se huomioiden eikä se ole väärin. Se melkein toimi jatkopaikan arvoisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös