Chicago Blackhawks 2020–2021

  • 230 483
  • 1 072

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Pius Suter oli meidän hyökkääjiemme blokkausten ykkönen 37 blokkia tällä kaudella.

Chicagon tulevaisuus omien nuorten osalta antaa hiukan valoa sekä samalla tummempaakin sävyä. Tämän kauden runsaan rookiesipaisun jäljiltä voisi sanoa että bottom 6 osastolla tulee olemaan tulevalle kaudelle ahdasta.
Mutta toisaalta vimpan päälle lupaavat TOP kärkinimet onko niitä hyökkäykseen tai puolustukseen kasvamassa? Esim. Toewsin ja Keithin saappaisiin sotaratsut korvaamaan nuo tontit, itse en välttämättä vielä noista aineksista tunnista sellaisia.

Kyllähän toi meidän puolustus oli kaikilla mittareilla luvattoman heikko tällä kaudella ykkösnimistä lähtien tuossa liigassa.

 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Itselläni valtavia motivaatio ongelmia MM-kisojen suhteen. Lukuisien kieltäytymisien jälkeen pelataan tyhjissä halleissa kaiken maailman Britannioiden kanssa. Muutaman Suomen pelin katsonut tai 2 erää molemmista, en muuta. Onko joku katsonut Canadan matseja eli onko Beaudin, Hagel ja Pirri olleet yhtä huonoja, kuin (tuloksellisesti) koko jengi ?
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko joku katsonut Canadan matseja eli onko Beaudin, Hagel ja Pirri olleet yhtä huonoja, kuin (tuloksellisesti) koko jengi ?

On noita tullut vähän vilkuiltua.
Kanada ollut surkea kokonaisuus ja Pirri ollut kyllä samaa massaa. Pirri pääsi pelaamaan 5-3 ylivoimaakin Saksaa vastaan, mutta ylivoiman pyöritys oli lähinnä surkuhupaisaa. Pojat lähteneet Eurooppaan höntsäämään ja yllättyivät, kun täällä ei pärjääkään paikallaan seisten ja lättysyöttöä heitellen.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Mitäs mieltä veljet ovat pitäisikö Blackhawksien olla Seth Jonesin perässä metsästämässä joukkueeseen todellista ykköpakkia? Oma mielipide nopealla pohdinnalla olisi kyllä, riippuu toki vaihtareista. Halvallahan tuota kaveria ei kuitenkaan kukaan tule saamaan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mitäs mieltä veljet ovat pitäisikö Blackhawksien olla Seth Jonesin perässä metsästämässä joukkueeseen todellista ykköpakkia? Oma mielipide nopealla pohdinnalla olisi kyllä, riippuu toki vaihtareista. Halvallahan tuota kaveria ei kuitenkaan kukaan tule saamaan.

Itse en uhraisi mitään Seth Jonesiin, vaikka hänestä tykkäänkin. Blackhawksilla ei ole varaa heittää tulevaisuutta tässä vaiheessa puolustajaan, vaikka tekisikin jatkosopimuksen.

Tai no mitään. Dylan Stromella sekä Ian Mitchellillä ajatusta voisi kutitella, mutta tämmöiseen Kekäläinen ei suostu.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Eilen varmistui, että Chicago varaa tulevassa draftissa 11. ensimmäisellä kierroksella. Tietyt nimet voidaan nyt pyyhkiä papereista pois, mutta tuolle vuorolle on lukuisia vaihtoehtoja olemassa. Nyt on aika Kelleyn osaston kääriä hihat ja alkaa perkaamaan potentiaalisia varauskohteita. Tässä draftissa kuitenkin yllätysmomenttia riittää ja Chicago on nyt myös edellä varaavien armoilla, että mitä sinne koriin jää kun oman vuoron aika on.

Tässä on tullut noita vaihtoehtoja pyöriteltyä jo jonkin aikaa niin tehdään nyt tälläinen alustava nosto tähän väliin. Mitä enemmän näihin on tutustunu, niin oikeastaan sitä enemmän mahdollisia vaihtoehtoja Chicagon ensimmäisen kierroksen vuorolle näkee. Lyhyt listaus pelipaikoittain satunnaisessa järjestyksessä.

Sentterit:

Mason McTavish - Suomessakin pelanneen Dale McTavishin pojalla on hirmuinen laukaus ja noin yleisesti monipuolinen pelaaja, joka pelasi loistavat U18-kisat. Saattaa mennä jo kymmenen ensimmäisen joukossa.

Aatu Räty - Ei kauaa kun Aatua aseteltiin ykköspallille tässä kisassa, mutta tämän kausi ei ole mennyt odotetunlaisesti ja Räty on tippunut listoilla kymmenen huonommalle puolelle ja joillakin vielä syvemmälle. Tästä huolimatta Räty on mielenkiintoinen nimi tulevaan draftiin ja vaikka ei todennäköinen, niin yksi mahdollinen nimi Chicagon vuorolle. The Athleticillä ilmestyi mainio juttu Rädystä hiljattain.

Laiturit:

Fabian Lysell - Ruotsalainen piskuinen pikakiituri olisi täydellinen palanen Collitonin pelitapaan, jossa tarkoituksena on antaa jatkuvaa painetta kiekolliseen. Lysellin tilastot SHL:n puolelta jäivät vielä vaatimattomaksi kuten roolikin, mutta tässä paketissa on taitoa, nopeutta ja työmoraalia.

Cole Sillinger - Matkamies Mike Sillingerin poika on pelannut myös sentterinä ja en tiedä kumpaa hän on enemmän, mutta menkööt nyt tässä omassa listassani laiturina. Sanotaan, että olisi koko joukon paras laukoja. Luistelusta on raportoitu joidenkin toimesta puutteita ja toiset eivät taas pidä huolena lainkaan.

Matt Coronato - Pelasi kaksi viime kautta Blackhawksin takapihalla USHL:n Chicago Steelin joukkueessa ja iski siellä tällä kaudella hirmutehot. Runkosarjassa 51 ottelua 48 maalia ja 85 pistettä sekä pudotuspeleissä kahdeksaan peliin yhdeksän osumaa sekä 13 pistettä. Pienikokoinen ja monipuolinen hyökkääjä siirtyy ensi kaudeksi Harvardin yliopistojoukkueen riveihin.

Puolustajat:

Carson Lambos - Suomessakin tällä kaudella vieraillut Lambos on mielenkiintoinen nimi. Hänkin keikkui vielä kauden alussa lisojen kärkipäässä, mutta on nyt tipahtanut eri listoilla sinne tänne kymmenen huonommalle puolelle. Jotain loukkaantumishuoliakin hänellä oli kauden lopussa ja joutui jättämään siitä syystä mm. U18-kisat väliin. Hyvä luistelija ja kokonaisvaltainen puolustaja ei kuulosta huonolta lainkaan.

Corson Ceulemans - Kanadalainen pelasi hyvät junnukisat ja omaa myös kovaa potentiaalia. Hänen kohdallaan kysymysmerkkinä on pidetty mm. sitä, että on pelannut pari viime kautta hieman heikommassa sarjassa. No onhan tuolta AJHL:stä ponnahtanut koko kansan tietoisuuteen mm. Cale Makar. Ensi kaudella Ceulemans on siirtymässä Wisconsinin yliopistojoukkueeseen pelaamaan. Raporttien mukaan isokokoinen puolustajan vahvuuksia ovat luistelu, hyökkäyspään vaistot ja fyysinen pelaaminen.

Maalivahteja tuskin Chicago tulee ensimmäisellä vuorolla draftaamaan, mutta mikäli Jesper Wallstedt tuolta syliin valuisi, niin Bowmanin ja Kelleyn housuissa pohtisin pari kertaa. Tiedä vaikka siinä olisi tämän vuosikerran Vasilevski tarjolla. Tiedättehän sillain vertauskuvallisesti. Ja onhan noita muitakin nimiä, joita pitää silmällä kuten mm. Chaz Lucius, Francesco Pinelli tai Fedor Svechov, että onhan näitä. Luottoa löytyy amatööripuolen osastoon, että avoimin mielin jään odottelemaan draftia.

Mitäs mieltä veljet ovat pitäisikö Blackhawksien olla Seth Jonesin perässä metsästämässä joukkueeseen todellista ykköpakkia? Oma mielipide nopealla pohdinnalla olisi kyllä, riippuu toki vaihtareista. Halvallahan tuota kaveria ei kuitenkaan kukaan tule saamaan.

Bowmanin tulisi vähintään kysellä, että mitähän se Keklu tahtoo? Sitten tullaan siihen, että kuinka paljon vastinetta olisi järkevää antaa ja olisiko Jones valmis rustaamaan nimen jatkosopimukseen? Ja kuinka paljon dollareita siihen pitäisi sitoa?

Jones tulee olemaan haluttu puolustaja, vaikka palsta-analyytikot ja muut asiantuntijat pitävät häntä kuinka yliarvostettuna puolustajana tahansa. Jones menisi heittämällä suurimman osan NHL-joukkuiden ykköspariin ja ykkösparin puolustajia ei kasva puissa. Eli todennäköisesti pyyntö Jonesista on niin kova, että Bowmanin ei kannata leikkiin ryhtyä. Jones olisi kuitenkin ikänsä puolesta vielä sellainen hahmo, että vahvistaisi Chicagoa siellä tulevaisuudessakin, jota tässä yritetään kovasti rakentaa. Murphy, Strome ja Mitchell olisi tarjoukseni, johon Keklu tuskin suostuisi saadessaan muualta parempia tarjouksia.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Lukas Reichel on kyllä tehnyt ison positiivisen vaikutuksen MM-kisoissa. Todella työteliäs, monipuolinen ja lusiteluvoimainen pelaaja. Haastaa rohkeasti ja röyhkeästi, eikä pelkää ajaa ahtaisiin väleihin. Tulos on myös tullut, mikä on ehdoton plussa. Nuori pelaaja, mutta pelannut todella vahvasti ja miehekkäästi. Vahva on kyllä luotto, että Reichelista kehittyy hyvä middle-6, jopa TOP-6 hyökkääjä Chicagolle. Pelissä ei suuria heikouksia ole, vaan on jo noin nuorena suht kokonaisvaltainen all-around työmyyrä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Reichelin koko kausi on ollut vähintään rohkaiseva. Päässyt pelaamaan miesten sarjoissa kovia pelejä ja pääsi lopulta pokkaamaan Saksan mestaruuden. Nyt vielä kansainvälisellä tasolla on näyttänyt pysyvänsä hyvin mukana niin eiköhän tuosta vielä peluri saada. Eisbärenin valmentaja on myös kehunut vuolaasti Reichelin kehitystä ja totesi mm., että vielä viime kaudella kyseessä oli poika ja tällä kaudella Reichelista on kuoriutunut miesten mitat täyttävä pelaaja.

Ykköskorin pelaaja hänestä tuskin kuitenkaan tulee ja upside on tosiaan tuota top 6 tasoa. Eikä siinä mitään, mutta Blackhawksin kohdalla ongelma voi piiletä pari vuoden päästä juuri tuossa, ettei nuorissa pelaajissa ole kasvamassa montaa ykköskorin potentiaalin omaavaa pelaajaa. Alex DeBrincat on jo todistanut tasonsa ja jopa hieman yllätti miten paljon kokonaisvaltaisessa pelaamisessa meni eteenpäin. Kirby Dachin harteilla lepää sitten isosti toivoa ja potentiaalia, mutta sen jälkeen onkin sitten hiljaisempaa. Adam Boqvistilla on toki kiekollisessa pelissä ihan eliittitason potentiaali, mutta vähän sellainen aavistus on, että hänen kohdallaan upside on jossain Tyson Barrien kaltaisessa puolustajassa.

Toki organisaatiossa on paljon nuorta ja lupaavaa pelaajaa listoilla, mutta kun jossain kohtaa Kanen ja Toewsin (toivottavasti ei jo nyt) vetovastuu päättyy, niin mikäli Dach ei esimerkiksi saavuta niitä häneen osoitettuja toiveita saattaa edessä olla hieman pidempi etsikkoaika. Paljon ehtii tapahtumaan ja tämän kesän draftista voi vielä löytyä vaikka kuinka hyvä pelaaja, mutta apua näistä tämän kesän varauksista ei kannata ihan hetkeen odottaa. Pidetään sormet ristissä, että joku Borgström, Nylander ja/tai Mitchell breikkaa vielä huolella lähitulevaisuudessa.
 

Pablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Blackhawks

Lakitiimille vähän hommia tulossa. Nää aina ikäviä uutisia, toivottavasti selviää ja mahdolliset syyliset joutuu vastuuseen. Tälläiset jättää aina oman ”jäljen/kolhun” seuran logoon/imagoon, ainakin omasta mielestä.

Varauksista sen verran että, kyllähän tuosta pari pykälää parempi varaus numero ois kelvannut. Toivottavasti varataan paras mahdollinen pelaaja ketä on vapaana, mielellään pakki ketä voisi jo kaudella 22-23 auttaa joukkuetta. Jones puollustukseen oikealla hinnalla olisi hyvä hankinta, toisi yv-osaamista ja all-around pelaamista mistä nuoremmat pakit voi ottaa mallia.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Lukas Reichelin ja Saksan kisat päättyivät lopulta neljänteen sijaan. Reichelin saldoksi jäi yhdeksässä pelissä 2+4 ja +5 teholukemat. Itse en nähnyt kuin tuon välierän Suomea vastaan ja siinä ei ollut nuori saksalainen aivan parhaimmillaan. Huolimaton pelaaminen kiekollisena johti Suomen 2-0 maalin, joka jäi lopulta juuri voittomaaliksi. Laitaväännöissä jäi poikkeuksetta häviölle eli yllättäen nuori pelaaja tarvitsee voimaa matkalla eteenpäin. Kokonaisuutena kuitenkin onnistunut sisäänajo miesten kansainvälisiin peleihin, eikä esitystä tarvitse millään tavalla hävetä. Seuraava askel on sitten Pohjois-Amerikka ja sitä tulokassopimuksen julkistamista tässä nyt odotellaan.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Jones tulee olemaan haluttu puolustaja, vaikka palsta-analyytikot ja muut asiantuntijat pitävät häntä kuinka yliarvostettuna puolustajana tahansa. Jones menisi heittämällä suurimman osan NHL-joukkuiden ykköspariin ja ykkösparin puolustajia ei kasva puissa. Eli todennäköisesti pyyntö Jonesista on niin kova, että Bowmanin ei kannata leikkiin ryhtyä. Jones olisi kuitenkin ikänsä puolesta vielä sellainen hahmo, että vahvistaisi Chicagoa siellä tulevaisuudessakin, jota tässä yritetään kovasti rakentaa. Murphy, Strome ja Mitchell olisi tarjoukseni, johon Keklu tuskin suostuisi saadessaan muualta parempia tarjouksia.
Kylläpä me tommosta selkeää johtohahmoa pakistoon kaivattaisiin. Omista kavereista tuskin vastaavan tasoista leaderia on tulossa, mikään ei ainakaan vielä siihen viittaa.
En usko Keklulle tosiaan Stromen riittävän centterin nälkään, muutenhan tuo olisi meille suhteellisen suotuisa paketti.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En usko Keklulle tosiaan Stromen riittävän centterin nälkään, muutenhan tuo olisi meille suhteellisen suotuisa paketti.

Keklu varmasti saa tuota paremman tarjouksen muualta, mutta Chicagon näkökulmasta paljoa tuon enempää en tarjoaisi. Ykkössentterien kuin ykköspakkien kohdalla vaan on vähän niin, että sellainen pitää kasvattaa omista varauksista. Eipä niitä oiken kaupoilla nykyään saa. Sitten on tietenkin UFA-markkinat, mutta niilläkään enää harvoin on noita tarjolla. Tai sitten onnistua kaupassa hankkimaan potentiaalia, josta saadaan kasvatettua mitat täyttävä tekijä. No mutta nyt olisi yksi ykköspakin tai ainakin ykkösparin puolustaja tyrkyllä. Nähtäväksi jää mitä Keklu onnistuu tuolla pelimerkillä haalimaan takaisin Columbuksen suuntaan?
 

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Jos Keklu alkaa neuvottelemaan Bowmanin kanssa Jones treidistä, ihmettelen jos ei ensimmäinen vaade paketin sisällöstä ole Dach. Eiköhän nuo keskustelut pääty tuohon. Eli Hawks on erittäin epätodennäköinen kauppakumppani.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Blackhawks varailee tosiaan numerolla 11. ja kyllä siitä on vielä mahdollista napata ihan kelpo pelaaja.
Lukas Reichel varattiin numerolla 17. 2020 draftista. Ja odotukset hänen osaltaan on että hän nappaa syksyllä paikan tuosta NHL rosterista.
Itse katselisin varmaan edelleen keskikaistalle vahvistusta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Itse katselisin varmaan edelleen keskikaistalle vahvistusta.

Samoilla linjoilla menisin. Tällä hetkellä tuolle paikalle olisi kolme realistista kärkivaihtoehtoa. Ensimmäisenä Mason McTavish, jonka osakkeet ovat olleet nousussa U18-kisojen jälkeen. McTavish voi hyvinkin mennä kymmenen ensimmäisen joukossa, mutta toisaalta tuleva draft on niin vaikeasti ennustettavissa, että periaatteessa mitä vain voi tapahtua. Matthew Beniers ja hyvin todennäköisesti myös Kent Johnson ovat huudettu ennen Chicagon vuoroa. McTavishin jälkeen listallani olisi Chaz Lucius. Lucius on niittänyt mainetta kovana maalintekijänä ja loistavan laukauksen lisäksi omaa pehmeät kädet. Polvivamma piti nuorukaisen sivussa melkein puolet kaudesta ja joutui jättämään U18-kisat väliin covid-protokollan vuoksi. Kolmantena toivelistallani on Cole Sillinger, joka ei myöskään voinut osallistua junnukisoihin samasta syystä kuin Lucius. Tästä kolmikosta joku on varmasti vapaana Chicagon vuorolla, mutta tietäen miten Bowmanin ja Kelleyn johdolla tuo prosessi etenee, niin sieltä voi olla luvassa taas joku "yllättävä" nimi.

edit. Niin sitä vaan vielä, että en vetäisi rastia yli Aatu Rädynkään kohdalla. Draftin musta hevonen.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jos Keklu alkaa neuvottelemaan Bowmanin kanssa Jones treidistä, ihmettelen jos ei ensimmäinen vaade paketin sisällöstä ole Dach. Eiköhän nuo keskustelut pääty tuohon. Eli Hawks on erittäin epätodennäköinen kauppakumppani.

Nuorista pelaajista DeBrincat ja juuri Dach ovat ainoat pelaajat, joista en olisi valmis luopumaan tässä yhteydessä. Boqvistin, Reichelin ja tämän vuoden ensimmäisen kierroksen vuoron kohdalla voisin jo miettiä asiaa. Eri asia sitten kiinnostaisiko Keklua?
 

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Nuorista pelaajista DeBrincat ja juuri Dach ovat ainoat pelaajat, joista en olisi valmis luopumaan tässä yhteydessä. Boqvistin, Reichelin ja tämän vuoden ensimmäisen kierroksen vuoron kohdalla voisin jo miettiä asiaa. Eri asia sitten kiinnostaisiko Keklua?
Tuskin tuolla paketilla ollaan lähelläkään. Ihmettelen jos ei se sentteri ole Keklun prioriteetti nro 1 Jones treidissä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En ajatellutkaan tuota kolmikkoa pakettina vaan osana kauppaa. Enkä Chicagon näkökulmasta lähtisi tuollaista edes tarjoamaan. Joku Murphy, Strome ja Reichel/Boqvist/1. kierroksen vuoro oli tässä se ajatus, mutta Keklulle on varmasti luvassa houkuttelevampia tarjouksia. Jonesilla varmasti sen sentterin saa, mutta kuinka hyvän on eri asia. Todennäköisesti se olisi joku lupaava nuori sentteri ennemmin kuin valmis paketti, mutta sitten tullaan siihen kuinka monella organisaatiolla on niin luksus tilanne, että voisi luopua huippulupaavasta sentteristään? Mielestäni Keklun tulisi ottaa Jonesista nyt vaan paras mahdollinen vaihtoarvo eikä liikaa jumittua tuohon sentteriosastoon. Veikkaan, että Columbuksen pitää varata ja kehittää oma tuleva ykkössentterinsä.
 

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
En ajatellutkaan tuota kolmikkoa pakettina vaan osana kauppaa. Enkä Chicagon näkökulmasta lähtisi tuollaista edes tarjoamaan. Joku Murphy, Strome ja Reichel/Boqvist/1. kierroksen vuoro oli tässä se ajatus, mutta Keklulle on varmasti luvassa houkuttelevampia tarjouksia. Jonesilla varmasti sen sentterin saa, mutta kuinka hyvän on eri asia. Todennäköisesti se olisi joku lupaava nuori sentteri ennemmin kuin valmis paketti, mutta sitten tullaan siihen kuinka monella organisaatiolla on niin luksus tilanne, että voisi luopua huippulupaavasta sentteristään? Mielestäni Keklun tulisi ottaa Jonesista nyt vaan paras mahdollinen vaihtoarvo eikä liikaa jumittua tuohon sentteriosastoon. Veikkaan, että Columbuksen pitää varata ja kehittää oma tuleva ykkössentterinsä.
Itsellä on selkeä näkemys kenet Keklun tulisi varata 5 vuorolla, mutta ne eivät ole tämän ketjun asioita.

Mitäs muuten olet mieltä, millaisia muutoksia Hawksien pitäisi kesällä tehdä ja ketkä ovat todennäköisimmät treidi palaset?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mitäs muuten olet mieltä, millaisia muutoksia Hawksien pitäisi kesällä tehdä ja ketkä ovat todennäköisimmät treidi palaset?

Seth Jones pakistoon olisi kova temppu Stanilta. Oikeasti kenties parempi nyt vaan jatkaa tuolla strategialla, että ajetaan nuoria sisään systeemiin. Tietenkään samanlaista tulokasinvaasiota ei ole ensi kaudella luvassa, mutta noille nuorille vaan lisää vastuuta. Mikäli vain kaikki ovat kunnossa ensi kauden alkaessa on varsinkin hyökkäysosastolla sen verran tungosta, että kenties jokunen tällä kaudella vakiokokoonpanossa viilettänyt tulokas joutuu palaamaan Rockfordiin ottamaan uudestaan vauhtia.

Oma näkemykseni on, että Stromesta, de Haanista ja kenties Zadorovista voisi hankkiutua eroon. Eipä noiden vaihtoarvo päätä huimaa ja de Haanista voi olla mahdoton päästä eroon ilman, että pidättää palkasta tai laittaa pakettiin jotain houkuttelevaa kiitokseksi. Vapailta markkinoilta toivoisin kokenutta kakkosveskaa Lankisen tueksi taakkaa jakamaan. Jatkosopimuksia tulisi Stanin myös sorvata muutama mukava kesän aikana. Tuskin ensi kaudellakaan pudotuspelejä nähdään ja lähempänä tässä tällä hetkellä ollaan Shane Wrightista tappelemassa. Moni asia ehtii toki vielä muuttua kesän ja syksyn aikana.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Näitä tämän kesän pudotuspelejä seuratessa ei voi välttyä ajatukselta, että Blackhawksilla on vielä pitkä matka kurottavanaan kärkipään joukkueisiin. Nyt vaaditaan kärsivällisyyttä ja siitä huolimatta toivon, että myös Bowmanilla sitä riittää rakentaessaan uutta nousua. Ei vaan tule tapahtumaan hetkessä ja henkisesti haukkafanien kannattaa valmistautua siihen, ettei joukkue tule pudotuspeleissä esiintymään vielä pariin vuoteen.

Elliot Friedman nosti podcastissaan esiin omia havaintojaan tämän kevään pudotuspeleistä ja mikä näitä neljää jatkossa olevaa joukkuetta yhdistää. Yksi oli iso ja liikkuva puolustus sekä loistavat maalivahdit. Tulee väistämättä mieleen, että kenties Boqvist, Beaudin ja Mitchell eivät ole profiililtaan sellaisia puolustajia joiden varaan rakennetaan pudotuspeleissä pitkälle menevää alakertaa. Tuskin toimistolla näin ajatellaankaan ja veikkaan, että sen parin vuoden sisällä tästä kolmikosta tullaan osasta luopumaan. No kunnes toisin todistetaan.

Draftiin sellaiset 40 vuorokautta aikaa. Toivelistani on jämähtänyt nyt tähän kolmikkoon:
1. Mason McTavish
2. Chaz Lucius
3. Cole Sillinger
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Elliot Friedman nosti podcastissaan esiin omia havaintojaan tämän kevään pudotuspeleistä ja mikä näitä neljää jatkossa olevaa joukkuetta yhdistää. Yksi oli iso ja liikkuva puolustus sekä loistavat maalivahdit. Tulee väistämättä mieleen, että kenties Boqvist, Beaudin ja Mitchell eivät ole profiililtaan sellaisia puolustajia joiden varaan rakennetaan pudotuspeleissä pitkälle menevää alakertaa. Tuskin toimistolla näin ajatellaankaan ja veikkaan, että sen parin vuoden sisällä tästä kolmikosta tullaan osasta luopumaan. No kunnes toisin todistetaan.

Friedmanin pohdintaan liittyen nykyisen Blackhawksin peli-ilme on kyllä työteliäs kuten pleijareissa hyvin etenevillä Montrealilla ja Islandersilla. Noilta molemmilta jengeiltä puuttuvat käytännössä supertähdet mutta jengeillä on kunnon työhaalarit päällä.

Tuo pohdinta omista pakkivarauksista kertoo myös sen miten vaikeaa sieltä on sitä ykköskorin timanttia varailla. Rehellisesti sanottuna en usko Adam Boqvistin täyttävän ykköspakin saappaita numerosta kahdeksan huolimatta.

Kolmikon varausnumerot alla.
Adam Boqvist 2018 round 1 #8 overall by Chicago Blackhawks
Nicolas Beaudin 2018 round 1 #27 overall by Chicago Blackhawks
Ian MItchell 2017 round 2 #57 overall by Chicago Blackhawks
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Friedmanin pohdintaan liittyen nykyisen Blackhawksin peli-ilme on kyllä työteliäs kuten pleijareissa hyvin etenevillä Montrealilla ja Islandersilla. Noilta molemmilta jengeiltä puuttuvat käytännössä supertähdet mutta jengeillä on kunnon työhaalarit päällä.

Tuo pohdinta omista pakkivarauksista kertoo myös sen miten vaikeaa sieltä on sitä ykköskorin timanttia varailla. Rehellisesti sanottuna en usko Adam Boqvistin täyttävän ykköspakin saappaita numerosta kahdeksan huolimatta.

On totta, että Colliton haluaa joukkueen pelaavan samalla tavalla kuin esim. Carolinan. Ero tulee nyt tietenkin sitten materiaalissa ja nuorten pelaajien kohdalla voi olettaa, että sitä kamppailuvoimaa saadaan lisää. On hyvin tyypillistä, että voittajia apinoidaan ja siinä ei sinänsä mitään vikaa ole, mutta voittaa voi eri tavoilla. Helppoa se ei ole ja tuntuu vaikeutuvan vaan vuosi vuodelta. Ensi kaudella puolet joukkueista jää jo pudotuspelien ulkopuolelle. Chicagon kohdalla nahkaa luodaan nyt uudestaan ja lopullinen muoto nähtäneen vasta parin vuoden päästä.

En usko minäkään Boqvistista kasvavan alakerran dynamoa, mutta kelvollinen kiekollinen puolustaja hänestä on ihan realistista saada. Ykköskorin timantteja ei kasva puissa, mutta varaamalla sellainen on todennäköisesti helpompi saada kuin kaupoilla. Chicago on sikäli tehnyt ihan järkevästi, että on hankkinut noita nuoria puolustajia organisaatioon joko draftaamalla, kaupoilla tai vapaina agentteina. Ei sellaista selkeää ykkösheppaa välttämättä tarvita, jos kokonaisuus on muuten laadukas kuten nyt vaikkapa Islandersilla.

Draftista vielä sen verran, että vaikka tuossa nuo kolme omaa toivomustani listasin, niin en pettyisi mikäli maalivahti Jesper Wallstedt päätyisi Chicagoon. Toinen hyvin potentiaalinen nimi on USHL:n Chicago Steelissä tämän kauden pelannut Matthew Coronato. Äärimmäisen kova tekemään töitä kentällä ja hieman tuollainen Marchandin tyylinen laituri kyseessä. Erittäin hyvä maalintekijä ja pystyy viimeistelemään monella eri tavalla. Tätä kaveria on voitu ainakin läheltä seurata. Ensi kaudella Coronato pelaa Harvardin yliopistojoukkueessa. Erittäin potentiaalinen vaihtoehto Chicagolle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös