Playoffs 2021 finaalit: Lukko (1.) – TPS (3.)

  • 116 205
  • 1 114

lebak

Jäsen
Mielenkiintoista nähdä miten vauhdikasta kiekkoa nähdään kun kaksi liigan luisteluvoimaisimmista joukkueista kohtaa ja kummatkaan eivät myöskään pelkää kontaktia. Lisäksi kummatkin joukkueet ovat puolustaneet keskustaa mallikkaasti kiekkoja blokaten. Uskon, että tästä tulee kannattajille todella viihdyttävä sarja!

Jos TPS tulee karvaamaan ja paineistamaan syvältä useamman miehen voimin, voidaan myös nähdä melkoista coast-to-coastia. Lukko pyrkii itse määrittämään pelin tahdin ja on mielenkiintoista nähdä lähdetäänkö pakkien kiekottelun jälkeen "ei täysmiehisenä" hyökkäämään vai yritetäänkö syöttelemällä saada TPS:n karvaajat vaan keskialueelle ja koottua taas omat muodostelmat, että päästäisiin järjestelmällisesti toiseen päätyyn. Jos TPS:n karvaus onnistuu ja pystyvät saamaan näistä riistoja sekä pidempiä hyökkäysalueen pyörityksiä, tällöin Lukko menettää sen edun mikä Tamperelaisia vastaan heillä useasti oli, että Lukon pelaajat olivat aina tuoreita ja vastustaja joutui puolustamaan/hyökkämään väsyneinä regaointipelin takia.

Joka tapauksessa Lukon ylivoiman on petrattava huomattavasti, jos aikovat kannua nostaa. Voihan se onnistua ilmankin, mutta jos TPS pelaa yhtä tehokkaasti kuin esim. HIFK-sarjassa, pitää myös omat mahdollisuudet käyttää.

Vauhdikasta sarjaa kaikille!
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Monenkohan analyytikon mielestä Suomi voittaa MM-kultaa 2019?
Näillä voi pyyhkiä persettä
80% on eri asia kuin 100%. Sitä paitsi kyse on todennäköisyyksien ennustamisesta, ei jälkiviisastelusta. Sikälikin se, että todennäköisin skenaario jää tapahtumatta, ei tarkoita huonoa ennakkoanalyysia.

Minusta 80% on inasen yläkanttiin, koska sarja on paras viidestä. Pidemmässä sarjassa Lukon materiaalietu tulisi vahvemmin eteen.

Ensimmäinen matsi näyttää suuntaa. Jos Lukko saa avausvoiton, uskon pelin vapautuvan, ja sitten on TPS:n vaikea pysyä kyydissä. Vierasvoitto heti kärkeen loisi kuitenkin huikeat paineet Lukolle. Itse en missään nimessä ole tuudittautunut mihinkään varmaan voittoon, vaan hirveä jännitys on ollut päällä koko viikon.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Lukon kolmonen tollanen semipaska ketju.. vai olisko voimasuhdeketju asiaa.. no ei kait tässä vaiheessa kautta... saattais jollekin seuralle mennä jopa ykkösvitjana ?
 
Suosikkijoukkue
TPS
Mitenköhän tämän kirjoittaisi auki.

Omat TPS-muistoni alkavat 80-luvun lopulta. Elin junnuna tunteella mukana TPS:n ensimmäisen triplamestaruuden. Vielä isommin kolisi Jursin ja Koivu(je)n valtakausi, 90-luvun kilvoittelu Jokereiden kanssa. Dominointia ja liki vuosittaiset finaalipelit. Aarne Kärpänen.

Toisen triplamestaruuden aikana isoimmat tunteilut ja nuoruuskin alkoi jo olla takana. Jännintä oli odottaa Jortikan haastattelua mestaruuden jälkeen - että oliko tällä kerralla mestaruuden saavuttaminen helppoa vai vähän vähemmän helppoa.

Kun Suikkasen joukkue vuonna 2010 kiisi mestaruuteen, sarjaa seurattiin hillitysti telkkarista työkavereiden kanssa. Fiiliksenä oli paluu vuosituhannen vaihteeseen - yhden illan juhlat tutussa seurassa pienen tauon jälkeen. Ei kuitenkaan mitään ennenkokematonta.

Tällä muistelolla jotenkin yritän hahmottaa sitä fiilistä, että olen kokenut ja muistan kymmenkunta TPS-mestaruutta sekä myös joukon hävittyjä finaalisarjoja. Muistan miltä tuntuu voittaa ja myös hävitä finaalisarja ennakkosuosikkina. Muistan miltä tuntuu voittaa ja hävitä altavastaajana.

Tämän pitkän muistelon pointti: en voi edes kuvitella miten mahtavalta Lukon kannattajista palstalla tuntuu, kun oma joukkue on ensimmäistä kertaa finaaleissa yli 30 vuoteen. Moni palstan Lukko-kannattaja ei varmaan muista tuosta vuodesta -88 yhtään mitään. Lieneekö täällä ketään joka muistaa Lukon mestaruudesta mitään. Fiilis lienee, no, lievästi ilmaistuna ennenkokematon.

Sen sijaan yhden asian monista Lukon kannattajista tiedän: sen, miltä tuntuu olla möllöttää Satakunnassa. Itsekin maakunnassa asuin lähes 20 vuotta. Liigapaikkakunnista maantieteellisesti lähin oli Rauma.

Siitäkin syystä TPS:n jälkeen toinen suosikkini jo penskana, ja yhä edelleen, oli ja on Rauman Lukko. (Ässät toki sympatioissa mukana korkealla myös.) Jääkiekossakin jos TPS ei voita, niin Lukkoa (ja, taas, Ässiä) aina kannatan. Jollain täällä palstalla lukee suosikkijoukkueena ”Länsirannikko”, se kiteyttää hyvin omat suosikkikin.

Siksi jotenkin suhtaudun tähän finaalisarjaan rauhallisin mielin. Jos TPS voittaa altavastaajana, mahtava juttu! TPS:n kausi on ollut jo iso menestys, ja osaltaan siksi ainakin tämä kannattaja suhtautuu finaalisarjaan jopa rennosti. Mitään hävittävää tai hävettävää ei TPS:llä tässä sarjassa ole. On tässä paikassa oltu ennenkin. Ja tullaan taas, aikanaan, olemaan.

Jos taas Lukko voittaa ennakkosuosikkina, kuten ennakkosuosikit yleensä finaaleissa voittavat, niin jos jollekin niin Lukolle ja joukkueen kannattajille mestaruuden mitä vilpittömimmällä ilolla suon. Onhan se vaan mahtava fiilis!

Eli siis: ikimuistoisia hetkiä kaikille kannattajille lipun väreistä riippumatta! Näistä niitä urheilutarinoita ja -muistoja syntyy - niin voitetuista kuin hävityistä sarjoista.

Muuten olen sitä mieltä että oli se korkea maila silloin keväällä 1994.
 
Viimeksi muokattu:

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Itselläni on semmoinen tunne, että tänään tepsi on heikko ja peliesitys ei silmiä hivele. Mutta ei se mitään, annetaan vaan tasoitusta ja toivoa vihulaiselle. Mitäs sitä voittavaa taktiikkaa vaihtamaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Alba

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Ei saatana. Kuka neropatti saanut ajatuksen, että pelataan liigan finaaleita maanantaina klo 16. Mahdollisesti jopa ratkaiseva ottelu...

Krista Kiurua ja kumppaneita voimme kiittää alkamisajasta. Onhan tuo outo aika, mutta eipä tässä voi muuta kuin sopeutua olosuhteisiin. Itse olen alkamisaikaan jo tottunut, sillä näissä playoffeissa Tepsillä on jo kuusi ottelua alkanut klo 16.00 ja neljä niistä on ollut arkiotteluita.
 

Lösönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arizona Coyotes
Tuntuupa edelleen epätodelliselta tämä finaalipari. Ensimmäistä kertaa kahdeksaan kauteen finaalissa ei ole Kärppiä tai Tapparaa. Todella virkistävää. Toivottavasti jatkossakin nähdään erilaisia finaalipareja vai aloittaakohan jompi kumpi näistä joukkueista uuden dynastian?
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Isosti tsemii finalisteille. Aavistuksen omaisesti ehkä omat sympatiat Lukon leirissä. Virran Peksi on persoona, joka varmaankin jakaa mielipiteitä. Ite diggaan kovasti. Eipä silti, kyl Raipekin on upee ukko. Hyvää lätkää ja isoo tunnetta olis tilauksessa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tulipa se tämäkin päivä vaan eteen että Lukko aloittaa finaalit kotikaukalossa. Ja vielä suosikin viittaakin harteille asetetaan. No tietysti, kun kerran kotiedun saa ja runkosarjankin voitti. Olen nähnyt tästä jopa unta vuosien saatossa, ihan mukulana jo ensi kerran. Ja puhun siis finaaleista, en mistään mestaruudesta kun sitä ei ole jaettukaan vielä.

Kyllä mä sen edellisen finaalisarjankin muistan vaikka armeija silloin sitä kovasti koetti häiritäkin. Että ei tässä nyt mitään dementikkoja vielä olla.

Kun tosta suosikin asemasta nyt on kovasti vouhotettu niin jännä nähdä C Moren studio tänään. Kun Tappara-sarjassa kaikilla oli oranssia päällä, niin tänään on varmaan pukeuduttu joukolla mustavalkoisiin. No siinähän pukeutuvat, en ala antamaan pukeutumisvinkkejä kenellekään kun en ole hottentotti.

Reilu kaksi ja puoli tuntia vielä ja sitten homma alkaa. Ei kai tässä enää nyt voi muuta kuin toivottaa onnea molemmille joukkueille. Parempi voittaa ihan varmasti.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Rämölläkö TPS meinaa mennä loppuun asti? Vai onko mahdollista, että Kareyev vaihtuu maalille jossain vaiheessa?
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Itselläni on semmoinen tunne, että tänään tepsi on heikko ja peliesitys ei silmiä hivele. Mutta ei se mitään, annetaan vaan tasoitusta ja toivoa vihulaiselle. Mitäs sitä voittavaa taktiikkaa vaihtamaan.

Ajattelen ihan samalla tavalla. Moni hokee että nyt on pakko olla hereillä jo avausottelussa, ei ole vara antaa löysää jne. Periaatteessa ei, mutta juuri näinhän avauspelit Pelsua ja HIFKiä vastaan sujuivat. Ehkä tämän ansiosta päästiin iskemään puskista, kun vastustaja aliarvioi Tepsiä vielä enemmän kuin ennen sarjan alkua..
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Alba

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Rämölläkö TPS meinaa mennä loppuun asti? Vai onko mahdollista, että Kareyev vaihtuu maalille jossain vaiheessa?

Riippuu varmaan ensinnäkin siitä miten pelit lähtevät kulkemaan ja tietysti myös molempien veskarien terveystilanteesta, joka on tarkkaan varjeltu salaisuus. Oma veikkaus on, että Rämöllä mennään, ellei ilmene syytä vaihtaa. Mitään tietoa mulla ei tietenkään ole.
 

Kyljys

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Päättyisipä edes yksi finaalipeli tasan xG:n mukaisiin lukemiin, Äijänsuon tulostaululla voisi seistä esimerkiksi lukemat 2,47 - 1,32. Olisi hienoa, jos ”taskulaskinpellet”, nämä urheilumaailman sokeat kanat, onnistuisivat edes joskus löytämään jyvän.

Heille tämän onnistumisen soisi, sillä onhan se varmasti raskasta, että oman työn tuotoksilla ”pyyhitään persettä” Turussa.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Ei muuta kun tsemiä molempien seurojen kannattajille finaaleihin, onhan tää nyt jumalauta hienoa!
 
Viimeksi muokattu:

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tekee vielä parempaa, kun Tepsi vie. Sitä itkun ja pettymyksen määrää.

Täällähän on näköjään jo heti aamulla revennyt palttoosta napit ja tepsi julistettu mestariksi.

Kannattaako tänään nyt sit edes pelatakaan?
 

KJ hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Omituinen fiilis finaaleista, ajatukset jotenkin tyhjät. Ei edes jännitä.

Ei ole oikein mitään pahaa sanottavaa Lukosta, kova jengi johon on panostettu kovalla kädellä.

Paras voittakoon.
 

Hexa

Jäsen
Onko TPS vielä Lukon ilonpilaaja tältä keväältä ja mestaruushaaveiden romuttaja. Mestaruushan on ollut jo pitkään pedattuna Lukolle tällä kaudella ja oli oikeastaan jo edellisellä keskeytyneelläkin kaudella. Runkosarjassa TPS ei tainnut voittaa Lukkoa kertaakaan, mutta on päässyt oivaan kevätvireeseen juuri oikeaan aikaan. Tuskin tästä sarjasta kuitenkaan mitään ylikävelyäkään tulee. Lähinnä siis Lukon puolelta Tepsin suuntaan. TPS hyötyy sitä enemmän mitä pidemmäksi sarja venyy.
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Avainkysymys sarjassa tulee olemaan se, kuinka myrkkyä TPS:n korkea ja aktiivinen hyökkäyspään karvaus tulee olemaan Lukolle.

Tepsi on pudottanut träppiin? Aika ihmeellinen veto.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös