Playoffs 2021 välierät: Lukko (1.) – Tappara (4.)

  • 87 632
  • 852

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On hyviä voittajia ja sitten, no... Mutta onnea Lukolle jatkoon, paremmasta ei ollut epäselvyyttä.
Älä nyt, annetaan vähän siimaa. Me olemme joutuneet raumalaisia nuoria ja vähän vanhempiakin hoitamaan ihmistenkirjoihin Pitkäniemeä myöten näiden traumojen vuoksi, niin kyllä minä annan patoumien purkautua tämän päivän ajan. Antakaa tulla vaan.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Ehdottomasti parempi joukkue meni jatkoon, onnea finaaleihin Lukolle ja kannattajille. Lukon bandwagonissa ehdottomasti.

Onnea myös Tampereen ikuisen kakkosjoukkueen ja muiden pikkuseurojen "faneille", tänään juhlakilju varmasti maistuu taas.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Onnea Lukolle selvästi parempi joukkue tässä sarjassa ja ansaitusti jatkoon. Heljanko oli kyllä selkeästi sarjan paras pelaaja, muuten Tapparalla tuntui jäävän piippuun sitä kakkosmatsia lukuunottamatta. Sekava kausi sai kyllä sekavan päätöksen. Koko viimenen peli oli liigan puolelta ihan farssi.

En kyllä osaa sanoa toivonko Lukon jatkoajan faneille menestystä, on vähän kakspiippunen juttu. Tässäkin sarjan päättymisen jälkeen muutama tullut lällätelemään kun jumalauta ekaa kertaa oma jengi finaalissa sataan vuoteen. Ihan saatanan rasittavaa ja puusilmäistä sakkia muutamaa lukuunottamatta. Toisaalta ehkä ne sit vähä rauhottus jos ne kannun voittas.
 

Kalix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koo-Vee, LeKi
En kyllä osaa sanoa toivonko Lukon jatkoajan faneille menestystä, on vähän kakspiippunen juttu. Tässäkin sarjan päättymisen jälkeen muutama tullut lällätelemään kun jumalauta ekaa kertaa oma jengi finaalissa sataan vuoteen. Ihan saatanan rasittavaa ja puusilmäistä sakkia muutamaa lukuunottamatta. Toisaalta ehkä ne sit vähä rauhottus jos ne kannun voittas.

Tämähän on luononvakio. Löytyy ihan joka seurasta näitä vittuilijoita ja lällättelijöitä jotka toisessa tilanteessa ulisee kurkku suorana tai katoaa maisemista. Turha tuohon on tarttua. Hyvä joukkue menee jatkoon ja sehän tässä se tärkein on.
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparalla ei ollut saumaa tässä sarjassa. Odotuksiin nähden poffit meni kuitenkin tuloksellisesti yläkanttiin. Heljanko piti pystyssä. Onnittelut Raumalle ansaitusta voitosta!
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No niin, se oli sellainen peli sitten tämä(kin). Isot onnittelut Raumalle, parempi meni jatkoon ja näin sen kuuluukin olla. Hienosti jätkät jaksaa painaa ja pitää energiatasoja ylhäällä, vaikka raskaita pelejä on ollut tiukalla aikataululla. Lukko jaksaa tehdä hommia pelistä toiseen kovalla tasolla - huonon ja hyvän pelin ero on Tapparan vastaavaan nähden melko olematon.

Tappara, no, koko kauden kuva näkyi tiivistettynä näissä Lukko-peleissä. Välillä homma toimi ja toisinaan sitten taas ei yhtään. Lukko olisi ollut täysin lyötävissä, jos sitä kauden aikana nähtyä parasta Tapparaa olisi jotenkin saanut kaivettua näihin peleihin, vaan niinhän se lehmäkin olisi maitoauto, jos sillä olisi pyörät alla. Koko kauden otannalla sen tiesi kyllä jo etukäteen, että sitä riittävän loistokasta peliä ei mahdu kuin korkeintaan pari peliä kuukauteen, joten ihan turha näillä avaimilla oli kuvitella Lukon kolmea kertaa avautuvan. Yksilötasolla liikaa virheitä ja alisuorittajia. Melko usein kyllä tuntunut, että jätkät käy vaan palkkatyössä, eikä se lätkänpeluu intohimona oikein just nyt nappaa (pois lukien Mr. Heljanko, seniori Kuusela ja kenties muutama juniori). No sitä saa mitä tilaa. Ei oikein erityisesti jäänyt Lukon leiristä kyllä mieleen ketään "löysäilijää". Vastapuolen porukasta voisi nimetä aika monta.

Mutta onnittelut vielä Lukolle. Erityisesti Virran Peksin puolesta liputan, että Raumalle kannu menisi. Ei sillä että tuo nyt sinänsä isommin harmittaisi, vaikka Raipen porukkakin sen pystin veisi. Ei tepsin, mutta Raipen takia. Hienon työn ja uran tehneitä ukkoja molemmat. Mutta seuratasolla mietittynä eiköhän se kuitenkin ole Lukon vuoro tällä kertaa.
 

Fullhazard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olisihan Tappara voinut tässä sarjassa ottaa useamman voiton paremmalla tuurilla, mutta ei siitä pääse yli eikä ympäri, että Lukko oli selvästi parempi. Kuuselan ollessa terveenä hyökkäys olisi ollut paremmin balanssissa, mutta tuskinpa olisi siltikään pystytty Lukkoa voittamaan kolmesti. Onnittelut Raumalle!
 
Viimeksi muokattu:

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt on hyvä fiilis, niin hyvä että pikkuhiljaa saa jäsenneltyä ajatuksia siten että niitä voi tänne kirjoittaa. Niin paljon Tappara on aiheuttanut harmitusta viimeiseen kymmeneen vuoteen, että en osaa nyt oikein osaa kirjoittaa mitään lohduttavaa tapparalasille. Pahoittelut siitä.

Hyvä vastus oli, ja ihan muutamaa minuuttia lukuunottamatta sai olla jännäkakka housuissa koko sarjan ajan. Vaikka pleijarisarjavoitot ovat vieläkin seitsemän yhtä vastaan, niin olihan tämä makoisa kuitti kaikesta siitä kärsimyksestä mitä Tappara on tänne suuntaan aiheuttanut. Ja kyllä pitää myöntää että Tappara pelotti, ja isosti, sekä ennen sarjaa että sen aikana.

Vaikka videotuomiot aiheuttivatkin pientä purnausta, niin en itse näe niiden menneen kauheasti väärin. Ainakaan siinä mielessä mitä minä sääntöjä ymmärrän. Peliähän ne tietty tappoivat ja ymmärrän niistä aiheutuneen harmituksen kun säännöt eivät aina seuraa pelin henkeä. Pitää avata ajatuksiani enemmän asiaankuuluvassa ketjussa.

Kiitokset hyvästä hengestä sekä palstalla että kentällä, pahimmilta ylilyönneiltä vältyttiin kummassakin. Tseppiä pronssiotteluun ja täällä päässä voidaan nauttia nyt tämä ilta ennen kun pistetään koko energia turkulaisten kaatoon. Sinnekin on kalavelka jos toinenkin maksettavana.
 

Nemonieminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Isles
Ylikävely se tämäkin oli, ei ollut tapparasta oikein vastusta. Toivottavasti finaali on edes jotenkin tasaisempi eikä olisi näin ylivoimaista näytöstä. Ei oikein tapparalla ollut palaa tässä sarjassa.
Onnittelut tosiaan vielä kerran Lukolle!

Mutta pakko ihmetellä kun ilvesfanin on tultava vakuuttelemaan ylikävelystä kun oma jengi hävis 3 matsia suoraan ja ei johtanut sekuntiakaan koko sarjassa.

Tappara, jonka ylikäveltiin meni kuitenkin kerran jatkoille asti ja voitti 1-4 Rauman Hornankattilassa.

Se vielä on pakko sanoa että Tapparan taival Hakametsässä tänä keväänä oli heikko 1/4 vaan voittoja, vieraissa saldo oli 3/4 voittoja
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
En nyt muista mikä niistä sadoista Tappara-Lukko sarjoista se oli kun pelattiin seiskapeliä tampereella ja kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta....

Finaalipaikan pystyi hakametsän olutjonossa melkein maistamaan, ainakin haistoin sen..

Tampere on kiva kaupunki ja siellä on aina kiva käydä mutta tuon pelin loppu tulee painajaisiin. Silloin kotiin lähdettiin ennätyslannistuneena ja roikkuvin kypärin. Nyt on aika pyyhkiä tuo muisto.

Nyt se on pyyhitty muistoista!!!!!!!!!!

Heljanko oli ilmiömäinen ja hänen takiaan oltiin sydänkohtausvaarassa eilistä lukuunottamatta joka matsissa.

Joku täällä jo sanoi osuvasti että silloin kun oltiin Tapparan kanssa seiskapeleissä parikin kertaa niin silloin finaalipaikka olisi räjäyttänyt tajunnan mutta Lukko on ollut nyt jo toista vuotta sellaisessa vireessä että nyt tämä oli odotettu.

Kyllä silti on aika uskomaton fiilis.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Vaikka videotuomiot aiheuttivatkin pientä purnausta, niin en itse näe niiden menneen kauheasti väärin. Ainakaan siinä mielessä mitä minä sääntöjä ymmärrän. Peliähän ne tietty tappoivat ja ymmärrän niistä aiheutuneen harmituksen kun säännöt eivät aina seuraa pelin henkeä. Pitää avata ajatuksiani enemmän asiaankuuluvassa ketjussa.
Molemmilta hylättiin suht ratkaisevassa paikassa maali. Kukkosesta en kommentaattorina pidä, mutta oli näköjään lukenut kirjoitukseni johonkin ketjuun kauden mittaan että ennemmin maaleja pitäisi pyrkiä hyväksymään kuin hylkäämään. Videot menee nykykäytännöllä jo reippaasti ohi tarkoituksensa .. ainoastaan räikeät virheet joita tuomarillekin voi yllättäen sattua pitäisi kääntää ja epäselvät pysyä siinä kannassa mihin tuomari pelitilanteessa päätyi ja ehkä maaliviivan ylitys sitten voisi olla se jota sallittaisiin kelata pidempään..

Mutta tällästä tänä keväänä. Kerran oli aiemmin lähellä Tapparan putoaminen, mutta silloin ei vaan laajuus riittänyt. Nyt onneksi riiti ja pahuksen hyvä sparraus ajatellen finaaleita. Tuskin parempaa sparraaja voisi löytää tällä hetkellä, vaikka Tappara kaukana parhaastaan olikin. Jos juna puskuttaa tulevinakin kausina samaan suuntaan, niin ehkä Lukkokin voi menestyä ilman että olisi ihan se kaikkein kirkaikain timantti kauden aikana. Kyllä Tappara tuolla kokemuksella veti nytkin sarjan tiukaksi, vaikka pelillisesti ei sitä olisi odottanut.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Lukko oli odotetun kova ja laadukas. Toisessa osaottelusa meinasi lipsahtaa, jossa ehkä aiempi voitto vielä vaikutti. Mutta sitten 3.ottelussa ja mitä tätä 4.ottelua nyt katselin, niin Tapparalla ei ollut enää mitään palaa. Varsinkin tuossa kolmannessa osaottleussa Lukko pelasi niin huikeasti ja löi Tapparan sellaiseen mankeliin, että onneksi pelattiin Hakametsässä, koska ei varmasti Tappara olisi muuten takaisin Tampereelle löytänyt. Tapparalle hatunosto jälleen kerran neljän joukkoon etenemisestä ja jotenkin on tunne, että ei tästä ryhmästä enää ollut valitettavasti enempää revittävissä tällä erää. Yksittäiset pelaajat ja yksilöt eivät olleet aivan yhtä vahvoja kuin aiemmilla vuosilla, eikä se pelitapakaan ollut sitä tuttua Tapparan konemaista tekemistä. Tapparasta ei vain yksinkertaisesti ollut haastamaan nyky-Lukkoa.

Lukosta vielä sen verran, että se oli ododtetun kova. Jopa ilahduttavaa, että koronalla ja tiivillä pelitahdilla ei ole ollut sen suurempia vaikutuksia Lukon tekemiseen ja tasoon. Jos sellainen henkisen puolen ratkaisukohta nostetaan esille, niin ehkä se oli tuo 3.ottelun loppukohta, jossa Pekka Virta kapusi vaihtoaitioon ja piti palopuheen koko Lukon porukalle. Ja kaikkihan muuten kuuntelivat ja kentälle mentäessä ei paljoa itseä säästelty, vaan blokattiin joka kuti mikä oli jopa mahdotonta blokata ja taisteltiin joka kiekosta ja irtopalasta, kuin viimesitä päivää. Helppo uskoa, että tuo Virran kapuaminen takaisin vaihtiaitoon oli sellainen virtapiikki Lukolle, jota se tarvitsi. Varmasti myös hetkenä sellainen, joka hitsasi tätä Lukon porukkaa entistä enenmmä yhteen ja tiiviimmäksi. Lehtinen myös näytti hauista kovassa paikassa. Kovaan paikkaan uran ensimmäinen playoff-nollapeli. Väkevä tasonnosto ja näyttö Lehtiseltä.

Finaalisarjaan lähdettäessä, vaikka juuri kirjoitin toiseen ketjuun, että en enää aliarvoi TPS:ää ja sen iskukykyä, niin vaikea nähdä, että se pystyisi Lukkoa lyömään laudalta. Lukon pelaajisto, flowtila, pelitapa ja sen toisteisuus, nälkä ja vielä tuo yhteinäisyys, jota varmasti tuo Virrankin hetki vaihtoaitiossa edisti, on niin kovaa luokkaa, että TPS saa kyllä aikamoisen tempu tehdä, mikäli meinaa pyttyä nostella. Tämä sanottuna, en olisi siitäkään (TPS:n mestaruudesta) kuitenkaan enää yllättynyt...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lukko, Rönnin rikkinäinen pumppu
Kun tuota Petmanin pelin jälkeistä haastattelua katsoi niin olihan siinä hurjan paljon tunnetta mukana kun alettiin keskustelemaan Virran käynnistä vaihtoaitiossa.

Silmistä näki aidon kunnioituksen ja välittämisen, siitä että Pekka on tuossa porukassa vielä mukana!
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Onnea Lukolle, parempi voitti. Hienoa jääkiekkoa pelaavat kyllä. Tältä se näköjään tuntuu kun ei päästä finaaleihin...
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
On hyviä voittajia ja sitten, no... Mutta onnea Lukolle jatkoon, paremmasta ei ollut epäselvyyttä.
Vaikeaa joskus ymmärtää pienen ihmisen pään sisään. Just luin juttua, missä kerrottiin jäävuori-periaatteella taapero-alakouluikäisen tunnekuohuja joita vaikea aikuisen ymmärtää. Siellä syvällä voi olla niin monenlaista epävarmuutta, tuntoja, pelkoja, vaistoja, traumoja jne mikä voi näkyä erikoisina purskauksina sitten pinnalla.

Perseestä oli tuo maalin hylkäys ja pakko myöntää että ilman sitä voitto ja finaaliin pääsy olisi tuntunut astetta paremmalta. Ei nämä haastot ja tilannehuoneet nyt palvele sitä alkuperäistä tarkoitusta ja pakko joku muutos tulla.

Vaikka lukko sarjan aika vakuuttavasti veti niin oli Tappara nyt eri tasoa kuin ipa-sarja. Kiitoksia.
 

Jalmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara. One and only.
Onnea myös Tampereen ikuisen kakkosjoukkueen ja muiden pikkuseurojen "faneille", tänään juhlakilju varmasti maistuu taas.
Mistä Ilvestä nyt onnitellaan? Eihän pikkuveli päässyt mitalipeleihin taaskaan.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

Niämisen kommentit

Niemisen ja Mäntylän kommentteihin voi yhtyä. Oikeudenmukaisuusn avainsana. Siihen kuuluvat tasapuolisuus ja linjakkuus. Tämä on ollut kadoksissa niin jäältä kuin kurinpidosta.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Onnittelut Lukolle finaalipaikasta. Kirpaisee sanoa, mutta parempi voitti.
Minulle on ok vaikka veisitte koko potin.

Itse hyppään kuitenkin Raipen ja muukalaislegioonan vankkureille. Sepä olisi aivan mahtava tarina, jos se porukka voittaisi vielä pokaalinkin.

Hyvää kevään jatkoa vain kaikille. Se hyvä tässä on, että ehtii tehdä vähän muutakin...
 

John Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onnea myös Tampereen ikuisen kakkosjoukkueen ja muiden pikkuseurojen "faneille", tänään juhlakilju varmasti maistuu taas.


Mistä Ilvestä nyt onnitellaan? Eihän pikkuveli päässyt mitalipeleihin taaskaan.

Ihanan katkeraa, pus pus! Vaan ihan en ymmärrä miten tämä Tapparan häviö Lukolle liittyy Ilvekseen - pienen ihmisen defenssi kenties?
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Mistä Ilvestä nyt onnitellaan? Eihän pikkuveli päässyt mitalipeleihin taaskaan.

Eikös tuo pikkuveli tuolla nyt juurikin mitalipeleissä ole vieläkin? Toki jos sieltä ei sitä mitalia edes tule, niin vähän noloa sekin huutelu että "Öyh päästiin mitalipeleihin!" :) Mutta katotaan, onko nykyään pikkuvelin mestaruus se pronssinen kun hopeajukkakin on keskittynyt kansanterveydellisiin asioihin..
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Muuten minulla ei oikein ole tästä sarjasta kommentoitavaa, mutta onnittelut Raumalle ja raumalaisille finaalipaikasta ja menestystä tulevaan :) Parempi jatkoon, ei kahta sanaa :)
 

Jalmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara. One and only.
Ihanan katkeraa, pus pus! Vaan ihan en ymmärrä miten tämä Tapparan häviö Lukolle liittyy Ilvekseen - pienen ihmisen defenssi kenties?
Jaa-ah, kerroppa sinä aateveljen puolesta, miksi hän välillisesti veti tähän Tappara-Ilves -asetelman.
 
Viimeksi muokattu:

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onko Tapolan kommentteja julkaistu missään? C morellakaan ei ole ottelun lehdistötilaisuutta.

Mitä hän kommentoi? Vai onko ollut hiljaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös