Olli Salo KooKoon päävalmentajana

  • 54 005
  • 227

Kuuskasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eilen julkistettiin kauan tiedossa ollut uusi KooKoon päävalmentaja. KooKoo palkkasi jälleen miesten tasolla suhteellisen kokemattoman ja nuoren päävalmentajan, toisen kerran peräkkäin. Salolla on yhtäaikaa sekä helppo, että haastava tilanne edessään. Helppo sikäli, että Ahokas tiimeineen on luonut erinmaisen pohjan tulevaan, ja mikä parasta, muu valmennustiimi jatkaa 2-vuotisilla sopimuksilla. Kolikon toinen puoli on tietysti se, että Ahokas on myös asettanut riman korkealle. Kouvolassa ollaan kahdessa vuodessa totuttu voittamaan, vaikka ollaan operoitu yhdellä sarjan pienimmistä budjeteista. Menestystä pitäisi tulla heti ja pudotuspelipaikka on ainoa tavoite, eli Salo kohtaa pestissään ehkäpä kovimmat paineet mitä kukaan muu valmentaja KooKoossa aloittaessaan . Näin ennen kauden alkua KooKoon valmennustiimi vaikuttaa kuitenkin hyvältä, vaikka Salon pesti Saksassa päättyikin pikapotkuihin.
 
Viimeksi muokattu:

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KouPa
Pitäisiköhän varmuuden vuoksi pystyttää myös "Olli Salolle kenkää"-ketju? Toki kysymysmerkin kera, ei tässä niin vaativia olla.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kiekkokiuas haukkaa Petteri Sihvosen ja Samuel Savolaisen terävillä hampailla kiinni tuoreeltaan Olli Salon pestiin KooKoossa.
Johtava analyytikko lätkäjätkä Petteri Sihvonen pitää Olli Salon valintaa KooKoon uudeksi päävalmentajaksi erittäin onnistuneena valintana ja onnittelee KooKoota valinnasta. Olli Salosta keskustelua oheisessa linkissä ajassa 58:45 - 1:15:00. Petteri Sihvosen mukaan Olli Salolla on ollut suuri vaikutus Ilveksen uuden tulemisen kanssa sekä myös nuorten maajoukkueen menestymisen osalta. Sihvosen mielestä hyvät merkit ovat ilmassa Salon valinnan osalta.

 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olli Salosta juttua ElmoTV:n nettisivulla.

Salolla on valmentajauraltaan jo hyviä näyttöjä. Harva sen tietää, mutta hän on ollut jo pelin aivot Jussi Ahokkaan valmennustiimissä alle 20-vuotiaiden MM-kultajoukkueessa ja myös Ilveksen nousukiidossa.

 

Larry David

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
SaiPa-pelien perusteella otetaan tälläkin kaudella tosi ylhäältä kiinni, sellaista ajokoirakiekkoa vedettiin suurin osa matseista. Kuntopohjan pitää olla aika rautainen jos näin jatketaan koko kausi.

Hyökkäyspään taktisuudesta on vaikea sanoa vielä mitään.

Puolustuspäässä lähdöt hyökkäyksiin oli itse asiassa aika hyviä. Maalinedustaa putsattiin hyvin, tosin pari kertaa sinne pääsi aika helposti vastustajan jannu purjehtimaan.

Aika vakaa startti. Kuukauden, parin päästä ollaan viisaampia. Mun mielestä noi viikonlopun matsit oli ihan laadukasta kiekkoa näin kauden alkuun, joten jonkinlaista osviittaa noista yleisen suoritustason osalta sai.
 

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KouPa
SaiPa-pelien perusteella otetaan tälläkin kaudella tosi ylhäältä kiinni, sellaista ajokoirakiekkoa vedettiin suurin osa matseista. Kuntopohjan pitää olla aika rautainen jos näin jatketaan koko kausi.

SaiPaa ja Pekka Virtaa vastaan pitääkin pelata juuri näin. Varsinkin, kun siellä on käynnissä Virran projektin ensimmäinen kausi, niin näkisin, että SaiPa on haavoittuvainen hyvin organisoitua ajokoirakiekkoa vastaan. SaiPaa vastaan oltiin koko viikonloppu pelillisesti selkeästi edellä ja paineistamalla saatiin aika hyvin tuhottua sitä kiekottelua. Salolle ja valmennustiimille tästä pointsit. Ajokoirakiekko kelpaa mulle hyvin, varsinkin Kouvolan lauantailöylyissä tuon päädyn edessä. :)

Salosta puhutaan paljon hyvänä taktikkona, niin jännä nähdä kyllä, tullaanko pelaamista miten paljon muokkaamaan vastustajan mukaan.
 

Larry David

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Salosta puhutaan paljon hyvänä taktikkona, niin jännä nähdä kyllä, tullaanko pelaamista miten paljon muokkaamaan vastustajan mukaan.

Vasta 25.9. alkaen aletaan näkemään miten puolustus ja taktiikka ylipäänsä kestää jykevämpää kalustoa vastaan (Kärpät). Sitä ennen sarjaohjelma on aika armollinen (JYP, KalPa, Sport)
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitenhän työnjako menee Salon valmennustiiimissä? Jos Heiskanen vastaa puolustuksesta niin suurta muutosta ei varmaan viime kauteen ole alakerrassa.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoon uusi ”Yksi joukkue, monta tarinaa” -juttusarja on täällä.
Sunnuntaisin klo 12.00 KooKooTV:ssä julkaistavissa jaksoissa houstina toimii Don Pepe Jürgens.
Ensimmäisessä jaksossa vieraana itseoikeutetusti KooKoon päävalmentaja Olli Salo.



 

Kuuskasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Salon rooli ei ole helppo äärimmäisen analyyttisen ja karismaattisen Ahokkaan jälkeen.
Tärkeä näkökulma johtamisen kannalta. Saloahan ei hyvällä tahdollakaan voi luonnehtia karismaattiseksi persoonaksi, jollaisen on huomattavasti helpompi motivoida joukkuetta, ja saada se sitoutumaan sekä uskomaan omaan pelitapaan. Sarjahan on vasta alussa, mutta jotenkin tuo joukkueen kehonkieli vaikuttaa aavistuksen innottomalta. Suurta iloa ei eilen(kään) ollut maalien jälkeen nähtävissä, vähän kuin olisi katsonut edemenneen punakoneen tuuletuksia. Johtuuko joukkueen kemiasta ylipäätään vai onko myös johtamiskysymys, mutta ainakin vielä jotain tuntuisi puuttuvan.
 

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KouPa
Eilisestä KalPasta tuli kyllä flashbackit parin vuoden takaiseen KooKoohon, kun otettiin haparoivia ensiaskelia Ahokkaan kanssa. Hallittiin pelejä, ylihyökättiin ja matsien sisällä tuli sellaisia "oho"-hetkiä, kun omissa soi railakkaasti, vaikka peli näytti olevan hallussa. Kalpan veskarien torjuntaprossatkin jotakuinkin samoja, mitä Haukella alussa. :D

Tärkeä näkökulma johtamisen kannalta. Saloahan ei hyvällä tahdollakaan voi luonnehtia karismaattiseksi persoonaksi, jollaisen on huomattavasti helpompi motivoida joukkuetta, ja saada se sitoutumaan sekä uskomaan omaan pelitapaan. Sarjahan on vasta alussa, mutta jotenkin tuo joukkueen kehonkieli vaikuttaa aavistuksen innottomalta.

Samaa mieltä. Olli Salo kieltämättä haastattelujen ja pressien perusteella ei todellakaan vaikuttaisi olevan mikään Mr Charisma. Kaveri näyttää kameroiden edessä enemmänkin siltä kuuluisalta peuralta ajovaloissa. Mutta, en tarttuisi tähän liikaa, sillä nykypäivän johtamisessa on monia eri tapoja ja tiimityön merkitys korostuu.

Ahokas asetti riman aivan helvetin korkealle ja tämän vuoksi olen valmis antamaan Salon projektille aikaa ja olemaan kärsivällinen. Jussi Ahokas osoittautui poikkeuksellisen kovaksi valmentajahauksi ja hän oli suorastaan lottovoitto tälle seuralle. Ainakaan itse en uskalla vaatia Salon poppoolta samanlaista lentokeliä, ainakaan heti. Top 10 on meidän mestaruus tällä kaudella. Nyt ollaan vasta uuden rakennusprojektin alussa ja veikkaan, että tällä kaudella tullaan kokemaan koviakin kasvukipuja ja meidän kannattajien hermoja tullaan koettelemaan tavalla, johon emme ole viimeisen parin vuoden aikana tottuneet. Ehkä ammun itseäni jalkaan, mutta annan tässä ja nyt lupauksen, että itse en tule vaatimaan Salolle potkuja tällä kaudella, vaikka miten synkältä näyttäisi. Saa ottaa talteen. :) Hävettää vieläkin omat reaktiot Ahokkaan projektin alussa, kun homma ei toiminut. Toissa kausi oli allekirjoittaneellekin hyvä oppitunti kärsivällisyydestä. Onhan tässä männä vuosina hyviä esimerkkejä siitä, mitä lätkässä voidaan saavuttaa kärsivällisyydellä ja pitkäjänteisyydellä.

"Trust the process."
 

Popi Orri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ahokas asetti riman aivan helvetin korkealle ja tämän vuoksi olen valmis antamaan Salon projektille aikaa ja olemaan kärsivällinen.
Hyvää asiaa koko teksti mutta lainataan nyt tämä virke. Ahokkaan aika oli ajoittain sellaista rinnakkaistodellisuutta, että monilta, itseni mukaan lukien, pääsi vallan unohtumaan missä painoluokassa KooKoo loppujen lopuksi painii resurssien puolesta. Ei ole toistaiseksi KooKoon otteet vakuuttaneet varmaan yhtään ketään mutta melkoista tarpomista oli Ahokkaankin kanssa ensimmäiset viikot.
 

yaremchuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo,Green,Strömwall, Caito, JP Haataja
Tämän samaisen ketjun voisi avata nimellä "Jarno Kultanen KooKoon urheilutoimenjohtajana",aika lailla annettujen tekijöiden kanssa joutuu valmentaja toimimaan ja tämän kauden materiaali ei kovinkaan loisteliaalta vaikuta ja tehtävää helpota.
 

Caballero76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
Ei Kookoolla ole kyllä millään kaudella ollut materiaalia mikä niin sanotusti herättäis hurraa huutoja. Pienellä budjetilla on menty koko ajan ja pelifilosofia pitää joka vuosi on olla, että joukkuepelin pitää onnistua täydellisesti, että jonkunlaisesta menestyksestä voidaan edes haaveilla.

Mut tosiaan liikaa ei voi valmentajaa eikä urheilutoimenjohtajaa syyttää, yhtään tilannetta ne ei voi kentällä pelata. Pelaajilla on isompi vastuu. Esim Rautiaisesta moni täällä hehkutti, että nyt tuli varma 30 pisteen mies. Ei kai siitä voi Kultasta syyttää jos niitä pisteitä ei tulekaan?

5 peliä vasta pelattu, kyllä tällä porukalla pitää pystyä parempaan. Ahokkaan aikanakin se luistin alkoi kulkea kun onnistumisia tuli. Väitän et se itseluottamuksen nousu oli yks suuri syy miksi peli alkoi kulkea.
Liikaa ei voi materiaalin taakse mennä, koska joka kausi se on ollut pikkusen arpaa.
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Semmoinen yksityiskohta, että Salon KooKoo on pisteillä mitattaessa aloittanut paremmin kuin Ahokkaan KooKoo kummallakaan edellisellä kaudella. Eihän nämä nyt tietysti suoraan verrannollisia ole, koska on kohdattu eri joukkueita eri kausilla, mutta kuitenkin. Maaliero ja pisteet viiden kierroksen jälkeen.

2019-2020 maaliero 13-18 pisteet 6
2020-2021 maaliero 11-13 pisteet 6
2021-2022 maaliero 12-11 pisteet 7

Tuli mieleen, kun katselin tuota HIFK-TPS peliä, että Ahokkaan aikana KooKoo ei voittanut kertaakaan Stadissa, joten siinä yksi kova tavoite Salolle.
 

Caballero76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
Ei ole Ahokaskaan saanut vielä alkukaudesta Tepsin peliin sitä hurlumheitä mitä Kookoo pelasi parhaimmillaan. Pisteitä niille kyllä ropisee kiitettävästi.
 
Suosikkijoukkue
KK
Ei ole Ahokaskaan saanut vielä alkukaudesta Tepsin peliin sitä hurlumheitä mitä Kookoo pelasi parhaimmillaan. Pisteitä niille kyllä ropisee kiitettävästi.
Ja tuo boldaamani riittää aivan hyvin. Kausi on edelleen aivan alussa ja jos pisteitä tulee tuolla pelillä näin hyvin niin mitä se tekeminen on Jouluun mennessä? Eiköhän niin TPS:n kuin myös KooKoonkin peli löydä uomansa siihen kuuluisaan Jouluun mennessä tai sitten joku idiootti on tehnyt Salolle uuden ketjun. Itse en vielä olisi kovin huolissani varsinkin jos Kultanen saa kirstun auki ja löydettyä pari uutta TAITAVAA ratsua tuohon balettiin.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Palataan tähän ketjuun siinä 10-15 pelin kohdilla. Mieli tekisi sanoa sitä ja tätä ensimmäisten pelien perusteella, mutta pienen otannan virheellistä höpinää se kuitenkin olisi. Työrauhaa porukalle, joskin vahvistuksien tarve on ilmeinen.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuli mieleen, kun katselin tuota HIFK-TPS peliä, että Ahokkaan aikana KooKoo ei voittanut kertaakaan Stadissa, joten siinä yksi kova tavoite Salolle.
Onko edelleen KooKoon ainut voitto Stadista tuo 1-0-jatkoaikavoitto, kun Markus Ruusu kävi pelaamassa tyyliin elämänsä parhaan pelin? Ei kyllä liity muuten ketjuun, mutta eipä sieltä kukaan muukaan koutsi ole tainnut hakea kolmea pistettä.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei tuomita vielä, vaan annetaan aikaa, ihan kuten yllä todettu. Ja siitäkin samaa mieltä, että sinänsä sama miltä peli näyttää, jos pisteitä kertyy riittävällä tahdilla. Fakta vaan on se, että Kalpa -ottelussa pelattiin kyllä tosi kovaa voiton todennäköisyyksiä vastaan, eikä tuollaisella pelillä vaan voi pitkässä juoksussa pärjätä.

Sitäkin olen tässä miettinyt, vaikka liian aikaista onkin, että olisiko Salo kuitenkin parempi valmennustiimin kakkosmiehenä. Sellaisena taktiikkavelhona ja pelikirjan luojana, jollaisena ilmeisesti on ainakin Ilveksessä ollut. Pääkäskijänä olisi sitten joku karismaattisempi ihmistuntija. No, enhän minä tiedä millainen valmentaja Salo on, eli ihan omaa spekulaatiota tämä kaikki. Sympaattiselta kaverilta vaikuttaa kuitenkin haastatteluiden perusteella, joten toivon kyllä vilpittömästi, että homma tästä lähtee vielä lentoon.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko edelleen KooKoon ainut voitto Stadista tuo 1-0-jatkoaikavoitto, kun Markus Ruusu kävi pelaamassa tyyliin elämänsä parhaan pelin? Ei kyllä liity muuten ketjuun, mutta eipä sieltä kukaan muukaan koutsi ole tainnut hakea kolmea pistettä.

Joo itsekin luulin, että tuo olisi ollut edellinen voitto Stadissa, mutta KooKoo kävikin viime marraskuussa hakemassa HIFK:sta 2-3 vierasvoiton jatkoajalla. Maalintekijät Oden 2 ja Pelli. Otteluseuranta | HIFK - KooKoo 10.11.2020 | Liiga
Kolmen pisteen voitto on edelleen hakematta, mutta tällä kaudella se haetaan. Täysi luotto Olli Saloon.
 

Kenneth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoon omilla sivuilla ei edes ole Olli Saloa...
 

Liitteet

  • valmennus.jpg
    valmennus.jpg
    47,6 KB · kertaa luettu: 150
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös