Joukkueen rakennus kaudelle 2021–2022

  • 156 720
  • 593

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
En ihmettelisi vaikka KalPa lähtisi kauteen tällä hyökkäyskokoonpanolla. Olisi oikein Miettisen näköinen rosteri.

Vartiainen-Räsänen-Könönen
Könönen-Mäenpää-Vartiainen
Korhonen-Vartiainen-Klemetti
Vartiainen-Immonen-Könönen

Saataisiin neljä tasaista hyökkäysketjua kasaan.
Muuten näyttää hyvältä, mutta korvaisin tuon ykkösketjun oikean laidan myös Vartiaisella.
 

JOFAKKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Itsekin epäilen hiukan Jaakon paluuta, vaikka SS jo tätä mainosti. En näe syytä, miksi Kalpa ei tästä avoimesti puhuisi, jos Jaakon paluu olisi varmaa. Sopimus on kuitenkin tehty jo vuosia sitten.

Jaakolla on vielä Ruotsissa annettavaa ja ilmeisesti pidetty pelaaja. Sopimus Kalpan kanssa on varmasti taloudellisesti tuntuva, joten ei Kalpakaan varmaan vaatimalla vaadi alkuperäisen sopimuksen noudattamista. Tosin, jos sopimus puretaan, niin Jaakon pelit on Kalpassa nähty.
 

Uncle Ben

Jäsen
"Pelaajasopimukset KalPan kanssa solmivat 35-vuotias, Liigan maalivahtieliittiin kuuluva Eero Kilpeläinen sekä 20-vuotias maalivahtilupaus Henrik Tikkanen. Kilpeläisen tuore sopimus on yksivuotinen ja kattaa kauden 2021-2022 ja Tikkasen solmima pelaajasopimus on puolestaan kolmivuotinen, ulottuen kauteen 2023-2024 saakka. Tikkasen sopimuksen kaksi viimeistä kautta ovat KalPan optiolla."

Hyvin luontevaa, että tuohon maalivahtiosastoon on päädytty, ei se aivan satavarma ja riskitön osasto ole, mutta minusta ihan järkeenkäypä ja ok sinällään. Jos Eero Kilpeläisellä kerran pelihaluja edelleen riittää, niin jatkosopimus on minusta ihan luonteva ja ymmärrettävä ratkaisu. Hän pystyy edelleen pelaamaan hyvällä tasolla, toki mahdolliset poissaolot voi hänen kohdallaan jonkinlaisena riskinä nähdä. Minä en tiedä, millaisten vaivojen takia Kilpeläinen on sivussa ollut niitä pelejä mitä on ollut. En siis osaa sen kummemmin arvioida, onko jotain mahdollisesti toistuvaa ongelmaa tiedossa vai ei.

Henrik Tikkasella taas riskit liittyvät lähinnä tuohon pelaamiseen hyvällä tasolla, ja vielä illasta toiseen hyvällä tasolla. Iisalmessa hän ei oikein onnistunut, mutta Kuopiossa taas hoiti osuutensa ihan hyvin. Jos hän siis jatkaa siitä mihin tavallaan KalPassa jäi, niin tilanne on ihan hyvä. Mutta tässä toki riskinsä on. On toisaalta kuitenkin vielä nuori pelaaja, että kehitystä on tietysti hyvinkin odotettavissa.

Juha Jatkola on sitten kolmas maalivahti. Tuolla tiedotteessa todetaan, että ensi kaudella olisi tavoitteena pelata miesten pelejä. Liigassa niitä tuskin isommin on vielä tiedossa, että mahtaisko Jatkolalle löytyä sitten roolia Iisalmesta.
 

Uncle Ben

Jäsen
En ehkä vetäisi näin suoraa johtopäätöstä. Yleisellä tasolla ajateltuna kenenkään nimi tuskin listalle tulee ennen kuin sopimus virallisesti julkaistaan.

Näinpä, tuskin sinne pelaajalistalle vain vaivihkaa muutetaan sopimustietoja, ilman että sopimusta muutenkin julkaistaisiin. Tietämättä toki sen kummemmin, onko juuri Knuutinen, Pitkänen tai Humaloja missään suunnitelmissa mukana.

Itsekin epäilen hiukan Jaakon paluuta, vaikka SS jo tätä mainosti. En näe syytä, miksi Kalpa ei tästä avoimesti puhuisi, jos Jaakon paluu olisi varmaa. Sopimus on kuitenkin tehty jo vuosia sitten.
Ei tuonne nyt toisaalta ole vielä ketään muutakaan muualta tulevaa pelaajaa julkaistu. Voihan se olla, että Rissasen kanssa käydään vielä keskusteluja ja haetaan sopivaa ratkaisua puolin ja toisin. Linköping ei ole myöskään julkaissut juuta eikä jaata Rissasen suhteen. He ovat kyllä kertoneet jo useasta pelaajasta, jotka eivät joukkueessa jatka, mutta Rissasesta ei ole ollut puhetta suuntaan tai toiseen.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mielenkiintoista kyllä nähdä millaiseksi ensi kauden joukkue muodostuu. Lähtijöitä on paljon, ja nimenomaan sellaisia, joiden sopimuksissa on varmasti ollut jonkun verran rahaa kiinni. Tulevasta pelaajabudjetista ei ilmeisesti ole mitään varmoja kommentteja, eli ei ole tiedossa mihin suuntaan sitä ruuvataan. Taloustilanne on varmasti haastava, mutta niin kuin tälläkin palstalla on pohdittu, myös ilman sopimusta olevien pelaajien tilanne voi olla sen verran tiukka, että palkkapyynnöissä on ehkä tultu hieman alaspäin. Toivotaan ainakin näin.

Pitkäsellähän ei sopimusta ole? Sanoisin kyllä että se kortti on jo katsottu, jostain syystä Pitkäsestä ei sitä parasta saatu Kuopiossa irti.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Varmasti Rissasen nykyisessä sopimuksessa on aika sievoinen tukko rahaa kiinni ja seuran maksukyky ei liene ihan tapissa. Onko KalPa tarjonnut tai tarjoamassa jotain palkkaleikkausta Jaakolle, koska sopimusta ei ole vielä julkaistu? Mikäli tällaista palkanalennusta on tarjottu, niin eiköhän Jaakko jatka Ruotsissa. Mikäli Jaakko ei pelaa ensi kaudellakaan KalPassa, niin silloin tämä sopimus oli kyllä aikamoinen huumorilappu.
 

Uncle Ben

Jäsen
Kasper Puution siirtyminen KalPaan lienee aika selvää, vaikka viimeinen seuran vahvistus asialle puuttuukin. Kärpät kuitenkin julkaisi tänään ensi kauden kokoonpanoaan puolustuksen osalta ja Puution nimeä ei siellä näy, eli Kärppien puolelta on ainakin epäsuorasti vahvistettu, ettei Puutio jatka Oulussa.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Ei niin yllättävä, mutta ah, niin ihana uutinen!

Ihan perseestä, jos tää kymmenen vuotta kestänyt, jokakesäinen spekulointi Kiiskisen paluusta tulee päätökseen.

Toivottavasti olis 1 vuoden soppari, niin päästään jatkamaan sitä taas ens kesällä. :)
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ihan perseestä, jos tää kymmenen vuotta kestänyt, jokakesäinen spekulointi Kiiskisen paluusta tulee päätökseen.

Toivottavasti olis 1 vuoden soppari, niin päästään jatkamaan sitä taas ens kesällä. :)
Aikansa kutakin, eiköhän tässä voida ainakin seuraavat viisi kesää keskittyä spekuloimaan Hartikaisella. Sitten ehkä aloittaa taas Kapasen nimen pyörittely...
 

Kultaranne#27

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS

"Runkosarjassa sijalle 13 jääneen SaiPan kahden viime kauden paras maalintekijä ja pistemies Tomas Zaborsky vaihtaa maisemaa.

Zaborsky, 33, etsii uutta seuraa ensi kaudeksi."

Paljonkohan Zaborsky pyytäisi liksaa pelaamisesta Kallaveden rannalla? Vaikka Tomas kätisyydeltään left onkin, niin olisiko hän (potentiaalisesti) ensi kaudella esimerkiksi paljon kalliimpi kuin Kantola?

Kiiskinen - Rissanen - Zaborsky

Olisihan siinä harmaan massan sijaan kaivattua yksilötaitoa ja ratkaisuosaamista.
 

Ylänahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Chicago Blackhawks
Tämä Kiiskinen Kuopioon huhu alkaa mennä kastiin ”uskon kun nään”. Sen verta monta vuotta tätä on vatvottu :D
 

KalPamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa

Onko kukaan muuten pannut merkille että ensi kauden joukkueen hyökkääjälistassa on myös Juuso Könönen KalPan kotisivuilla. Eliteprospectin mukaan Könösellä sopimus päättyi tähän kauteen. Onko kenelläkään tietoa että pitääkö tämä paikkaansa? Vai onko somevastaava pistänyt ihan oikeudenmukaisesti Jusen nimen listaan?
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Onko kukaan muuten pannut merkille että ensi kauden joukkueen hyökkääjälistassa on myös Juuso Könönen. Eliteprospectin mukaan Könösellä sopimus päättyi tähän kauteen. Onko kenelläkään tietoa että pitääkö tämä paikkaansa? Vai onko somevastaava pistänyt ihan oikeudenmukaisesti Jusen nimen tuohon?
Kyllähän sen kanssa jatkot tehtiin talvella, EP ei oo päivittyny
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS

KalPamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Iltalehti uutisoi Kiiskisen paluusta Kuopioon:


Onhan tämä helvetin maukas uutinen mikäli on 100% siihen uskominen. Vaikka Kiiskiseltä ei voikkaan odottaa mitään 47 pisteen kausia niinkuin 11-12 kaudella. On hän kuitenkin varma vahvistus joukkueelle. Tuo samalla paljon kokemusta pukukoppiin ulkomailta.
 

Uncle Ben

Jäsen
Kiiskisen paluun järkevyys on tosiaan palkasta kiinni, kuten puhetta on ollut. Toivottavasti siinä on pysytty jollain tapaa kohtuullisissa lukemissa. Huhu sinällään on kyllä ihan uskottava ja toisihan Kiiskinen kyllä sitä kokemusta koppiin, mitä tähän mennessä julkaistussa joukkueessa ei vielä Kilpeläistä ja Lappalaista lukuun ottamatta paljoakaan ole.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kiiskisen paluun järkevyys on tosiaan palkasta kiinni, kuten puhetta on ollut. Toivottavasti siinä on pysytty jollain tapaa kohtuullisissa lukemissa.
Eiköhän se Voutilaisen jälkeen ole pysynyt järkevässä haarukassa.
Tehopisteillä paluun järkevyys mitataan ja kylillä kuiskittu palkka antaa siihen verotietojen muodossa kertoimen, jälkikäteen.
Nissanin mainos kaipaisi kyllä jo päivittämistä, siinä mielessä olisi luonnollinen paluu ajankohta.

Vaihtuvuutta tulee ja luulen että isohko määrä pelaajia on ilman sopimusta pitkälle syksyyn.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös