Playoffs 2021 puolivälierät: Lukko (1.) – Ilves (8.)

  • 46 858
  • 437

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllähän tästä mullekin vähän outo fiilis nyt jäi. Totta kai toivoin, uskoin ja odotin Lukon jatkavan mutta parempaa Ilvestä odotin myös vastaan tulevaksi. Nyt jäi vähän semmoinen fiilis että ei playoffit ole edes vielä alkaneet ja ollaan jo neljän parhaan joukossa.

Reilu vastustajahan Ilves oli kaikinpuolin. Onnea kannattajille ensi kauteen.

Ja Lukollakin on nyt viikko aikaa pistää pääkoppa kuntoon, ettei tämä vaihde jää seuraavaan pariin enää päälle. Siellä ei välttämättä tällaisella pelillä pärjätä. Vaan eiköhän Virta ja kumppanit tuon asian korjaa.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sillälailla...

Kovasti napit lentelee huonon Ilveksen seurauksena, mutta jännä nähdä miten käy.

Pahoittelut etten täällä niska kyyryssä kumartele anteeksipyydellen ja vähätellen Lukon esitystä.

Ei nyt jaksais samojen muutaman puusilmätrollin kanssa jatkaa vielä sarjan jälkeenkin.

Lukko oli tässä sarjassa täysin omalla tasollaan, jopa ylivoimainen, eikä sen ääneen sanominen ole mitään ylimielisyyttä. Tän enempää en sun tai sen kaljakuusysin kanssa ala vääntämään.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Vähän lässähti ekan pelin jälkeen. Siinä jäi jollain kierolla tavalla jotain spekuloitavaa, mutta sittemmin ei tapahtunut oikein mitään, paitsi Lukko voitti. Ilvestä vastaan ei itsellä mitään sinänsä, mutta nuo muutamat jäähyhommien puinnit vähän kiehautti. Kuitenkin aina sata kertaa sadasta ennen Ilves kuin se Tampereen varsinainen kurajoukkue. Onnea jatkoon.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Eipä ollut Ilveksestä vastusta kuten olettaa saattoi. Mutta kyllä liian helpolla pääsi Lukko, toivottavasti ovat valmiina seuraavaan sarjaan.. siellä tullaan kovempaa päälle kyllä. Kannun soisi Raumalle sillä te olette odottaneet vielä kauemmin kuin me mestaruutta :) onnittelut Rauma!
 

Crüe 13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Chicago Blackhawks, P-iirot, ManU.
Vaikee nähdä että kukaan tulisi lukon tielle, järjettömän kovat kärkihepat tähän liigaan,
ja kiekollinen pelin taso/nopeus myrkkyä kaikille, toki se sitä on ollut läpi kauden,
edes Tappara, HIFK, ei pelinopeus vaan riitä alkuunkaan. TPS haastaisi varmasi ajoittain ihan ok.

Kiitos Ilves ja kannattajat.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viimeksi hävittiin 4-0 puolivälieräsarja runkosarjan ykkösille Kärpille, mutta silloin haastettiin joka pelissä Kärpät tosissaan ja vain huono tuuri esti edes yhden otteluvoiton ottamisen. Nyt sarja oli ihan hengetöntä läpsyttelyä joka oli tuskaista katsottavaa alusta loppuun asti. Viimeisen pelin vähän myöhässä aloittaneena kelasin 3-2 maalin jälkeen suoraan live-tilanteeseen kolmannen erän puoliväliin, sen verran oli luottoa loppukiriin. Ilveksen otteilla oltaisiin oltu helisemässä ihan jokaista liigajoukkuetta vastaan, niin että Lukon tasosta en sanoisi mitään kovin lopullista. Tappara tulee olemaan taas kerran se äärimmäinen mittari.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Ei Lukon nyt tarvinnut esittää kummoisia edes. Ilvekseltä ei ollut mitään vastusta muutamia suonenvetoja lukuunottamatta.

Mitään Lukolta pois mutta eihän Lukkoa nyt testattu edes mitenkään
Mahtoko tulla edes hiki?

Lukko on kova kyllä mutta Ilves oli niin järkyttävän paska että kävellenkin olisivat raumalaiset päässeet jatkoon.
 

Kalix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koo-Vee, LeKi
Turha purkaa omaa pahaa oloa faktoihin. Lukko oli ylivoimainen tässä sarjassa.

Niin oli. Olinko eri mieltä?

Pahoittelut etten täällä niska kyyryssä kumartele anteeksipyydellen ja vähätellen Lukon esitystä.

Ei nyt jaksais samojen muutaman puusilmätrollin kanssa jatkaa vielä sarjan jälkeenkin.

Lukko oli tässä sarjassa täysin omalla tasollaan, jopa ylivoimainen, eikä sen ääneen sanominen ole mitään ylimielisyyttä. Tän enempää en sun tai sen kaljakuusysin kanssa ala vääntämään.

Mikähän nillitys se tämäkin oli? Lukko hyvä, Ilves huono. Voiko siitä tehdä ylimielisyyksiä muita joukueita vastaan. Ei, koska Ilves ei mitannut lukkoa millään tavalla.

EDIT: Jahas... havaitsin eron mistä nillitys johtui.

"Lukon joukkueen kiekollinen taito ja osaaminen on ihan käsittämätöntä tähän sarjaan"

Tähän sarjaan tarkoitit ilvestä vastaan playoff-sarjaa ja itse luin, että tähän sarjaan tyyliin sm-liiga.
 

Kerouac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ilves pelasi tässä sarjassa sellaiset 20-25 minuuttia sellaista jääkiekkoa, että ottelusarjan voitosta taistelu olisi ollut realismia, Lukko karkeasti arvioiden noin 180 minuuttia.

Miehon ja Peltolan puute oli kyllä todella huutava, paljon puuttui Ilvekseltä johtajuutta kaukalosta.

Parempi voitti, siitä ei varmaankaan ole sen kummempaa epäselvyyttä. Onnea Raumalle.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Helppoa... toivottavasti ei liian helppoa.
Ekan pelin koomailujen luulin antavan Lukolle oppitunnin että ei saa alkaa pelleillä ja antaa peli ilmaiseksi vihulle mutta ei näköjään opittu mitään. Tänään sama mutta "onneksi" Lukko heräsi uudelleen. Jos kahdesta otettais opiksi niin olisi hyvät eväät välierissä.

Kehut Ilvekselle ettei alkanut hakemaan momentumia koventamalla peliä kun siitä tulee aina loukkaantumisia.
 

Offensiveside

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, La Vecchia Signora
Ei ihan ylikävely mutta ei epäselvyyttä paremmasta.
Ilves taisi nyt kaatua siihen että ei osannut muuttaa omaa pelitapaansa vrt. vastukseen mikä oli vastassa.
Mulle on jäänyt Myrrästä lehdistötilaisuuksista asiallinen ja fiksu kuva mutta pelikirja jäi nyt vajaaksi ja loppu meni tänään aivan vihkoon peli 2-4 ja maalivahtia ei millään ulos 5-4 min kun peliä jäljellä useita paikkoja vetää pois mutta ei, no ei tämä sarja siihen kaatunut mutta kuitenkin.
Hyvää kevättä Tempesteriin ja ens sesongilla uusiksi.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Kiitokset tästä sarjasta Ilvekselle. Toivottavasti saatte vielä palkinnon tulevaisuudessa, sillä aika ansiokkaasti olette vetäneet nuorilla pelaajilla jo varsin pitkään. Pelityyli on parhaimmillaan upea.

Näin raumalaisittain tämä oli kummallinen sarja. Ensimmäistä kertaa runkosarjan ykkösenä ja suurena suosikkina lähdettiin liikkeelle. Jännitti eniten se, että miten Lukko suosikin aseman käsittelee? Hyvinhän se meni ja jotenkin pelit vain suhahtivat nopeasti ohi. Osa totuutta varmaan on se, että Lukko "helpohkosti" meni jatkoon, mutta en usko sen olevan koko totuus. Kyllä siellä kentällä on aina vastustaja ja sitä vastaan pitää pelata. Ilvekseltä vaikutti olevan bensa vähän loppu, mutta toisaalta Lukko on kovassa kunnossa myös.

Tästä Lukko jatkaa nyt kohti jotain... Mitä se sitten on, niin sitä ei vielä tiedä? Toivottavasti se on jotain mahtavaa ja sellaista, mitä ei ole päässyt kokemaan. Itse laskeskelin seuranneeni pelejä nyt yli 35 vuotta. Se on saatanan pitkä aika. Mukavaa kesää Tampereelle. Törmäillään vahingossa vaikka terassilla!
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ilveksen kauden voisi tiivistää siihen, että vain 19 ottelua pelannut Arttu Ruotsalainen oli silti joukkeen paras maalintekijä. Ruotsalainen, Dostal ja Välimäki mahdollistivat huikean syksyn ja korkean sarjasijoituksen. Noita menetyksiä Ilves ei pystynyt paikkaamaan ja kylkeen tuli vielä muutama avainpelaajan loukkaantuminen. Myrrä ei valmentajana onnistunut, mutta myöskään pelimerkit eivät olleet kovin hyvät. Sentteri osasto oli suorastaan surkea, lopulta Antti Saarela oli ykkössentteri ja muista ei voi juuri puhua.

KooKoo oli jo selvästi parempi joukkue, mutta Mäkiniemi ja KooKoo:n pelaajien tehottomuus riittivät yhteismaali sarjassa. Tuossakin "sarjassa" Ilves oli varsinkin toisen ottelun täysin pesukoneessa.

Arki koitti sitten Lukkoa vastaan, kun tähtipelaajat laittoivat kiekkoa verkkoon, vaikka Mäkiniemi seisoi välillä päällään.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Veikkaisin, että valmennusta vaihtamalla Ilves olisi mennyt jatkoon. Virran luoma pelitapa on loistava, kun taas Myrrän, niin no. Ero on niin valtaisa, että Virta olisi saanut heikomman materiaalin pelaamaan nimiä paremmin, kun taas Myrrä nimiä selkeästi huonommin.

Hattua päästä Virralle, toivottavasti voitatte mestaruuden, kuten mietin jo sen jälkeen, kun Virta palasi teho-osastolta, ja liittyi melkein heti Lukon toimintaan takaisin.
 

Surmanajaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei Ilves ollut niin huono, vaan Lukko oli niin helvetin hyvä.
Ikävästi vielä Miehon ja Mallin loukit. Sarjan kulkuun niillä ei ollut vaikutusta, mutta kummankin tulevaisuudelle saattoivat olla isot kolhut. Kummassakaan tilanteessa ei ollut mitään tahallisuutta tai suurta sikailua, olipahan vain "kovuutta" joka kapsahti loukkaantumisiksi.
Me lähdetään siis lomille, pelatkaahan te siellä ganalin rannalla vielä kiekkoa, voittaja on ihan yks vitun maku, kun kerran omat suosikit on lomilla.

Adjöö
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Tuskin tämä sarja helppo kuitenkaan oli. Ilveksellä oli momentuminsa ja oli kaksi kertaa Flow-tilassa (mitä itse pelkäsin eniten) juuri noissa kolmen ja kahden maalin takaa noustessa tasoihin.

Se mikä nyt erotti Lukon takavuosien joukkueista oli huikea yksilötaito ja viimeistelijöiden laajuus. Käytännössä pelit ratkottiin heti kun vastustajalla olisi ollut sauma mennä ohikin.

Ja tähän päälle 4 vuotta harjoiteltu pelitapa ja sitoutunut joukkue, joten tottakai niitä maalipaikkojakin siunaantuu.

Tänään Ilveksen kannalta Lukko sai aika helpolla kaksi ensimmäistä maalia ja jo kertaalleen momentumin kääntyessä kotijoukkueelle Lukko rankaisi yhdestä typerästä jäähystä.

Haiskahtaa, että tässä sagassa vielä vanha kunnon peikko Tappara päästään kohtaamaan. Tämä joukkue ei kuitenkaan tunne sitä tarinaa ja homma lähtee ihan eri lähtökohdista.

Mutta pelataan nekin pelit ensin ja levätään viikon päivät.

Mukavaa oli pääosin lukea Ilves-kirjoituksia. Jatketaan ensi kaudella.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Vielä loka-marraskuussa, kun Ilveksellä oli parhaimmillaan seitsemän lainapelaajaa Pohjois-Amerikasta, se johti sarjaa.

Joulukuun koronasulun jälkeen alkoi jyrkkä alamäki, joka päättyi runkosarjan sijalle kahdeksan.



"Parempi joukkue voitti. Lukko oli parempi jokaisella osa-alueella. Ei pystytty haastamaan ja pelaamaan kauden parasta kiekkoa tärkeimmällä hetkellä. Onnittelut Lukon koko organisaatiolle."


Myrrältä hyvä tiivistys sarjasta.
 

Kalix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koo-Vee, LeKi
Sen verran tuohon @Hagi linkittämään juttuun ja sieltä lainattuun pätkää.

"Tamperelaisten sekava kausi päättyi torstaina."

Tälläi pitkään Ilvestä seuranneena sanon silti, että ei mene sekavuudessaan edes top kymppiin. :D

No ei tosiaan mennyt, mutta tuorein se aina kirpaisee. Olisi ollut edes saappaan remmit kädessä, mutta ihan saappaattomasti tässä hävittiin. Vähän semmoinen fiilis, että Lukko teki sen tarvittavan ja sitten vielä vähän enemmän jos huvitti. Jos Ilves olisi ihmeen kaupalla latonut 8 maalia, niin Lukko olisi sen saman tehnyt ja sitten vielä yhden tai kaksi lisää.
 

Just Us

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikon seurat
Täytyy sanoa näin raumalaista kiekkoa 80-luvun lopulta seuranneena ja monia muitakin sarjoja nähneenä, ettei tuollaista kiekollista taitoa ole omiin silmiin osunut ikinä, nimenomaan joukkueena tapahtuvaa kiekollista pelaamista. Todella taitavia yksilöitä toki on maailmaan mahtunut aina.

Ilves on itselleni ollut aina Tampereen kaunein ja paras seura. Toivoin tätä otteluparia vasta finaaliin, mikä syksyllä vaikuttikin mahdolliselta. Olisi ollut myös kiinnostavaa nähdä Ruotsalainen & co vielä poffeissa. Vilpittömästi toivon seuraavan Tampereen kannun noston osuvan Ilvekselle. Aarne Honkavaaran, Jalon, Raipen ja muiden hienojen legendojen tarinaa on seurattu myös Raumalla.

Kyllä nyt näyttää siltä, että Lukko laittaa myös Tapparan lauluun, jos kohdataan. Ainakin itse haluaisin sen nähdä, vaikka Tapparan peli raskasta seurattavaa onkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös