Vegas Golden Knights 2020–2021

  • 62 522
  • 268

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2020–2021?

  • Mestaruuteen

    Ääniä: 10 16,9%
  • Finaaliin

    Ääniä: 5 8,5%
  • Konferenssifinaaliin

    Ääniä: 16 27,1%
  • Konferenssivälierään

    Ääniä: 16 27,1%
  • Pudotuspelien avauskierrokselle

    Ääniä: 8 13,6%
  • Pudotuspelien ulkopuolelle

    Ääniä: 4 6,8%

  • Äänestäjiä
    59
  • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
39/56 Vegas vs. Arizona

Lehner oli maalissa. Martinez palasi rosteriin, mutta Whitecloud pelaa aikaisintaan huomenna. Pakkiparit olivat McNabb-Pietrangelo, Martinez-Theodore ja Hague-Holden. Hyökkäyksessä Glass jatkoi viltissä.

Ottelu oli hyvin erikoinen. Vegasin uusittu ykkösylivoima osui heti alkuun. Stone oli maalilla, Stephenson slotissa, Pacioretty vasemmalla, Marchessault oikealla ja Theodore viivassa. Pacioretty ja Theodore kierrättivät kiekon takakolmiossa Marchessaultille, joka ampui ranteella oikeasta siivestä kiekon ohi Hillin. 19. kerta sanoi toden ja Vegas onnistui pitkästä aikaa maalinteossa ylivoimalla. Heti seuraavassa vaihdossa nelosketju runttasi päätyrallin lopuksi kiekon sisään maalin edestä. Reaves alusti päädystä ja Carrier sai vapaasti huseerata maalin edessä iskien seitsemännen tehopisteensä kahdeksaan viime peliin. Roy sai syöttöpisteen myös. Vyöry ei loppunut siihen, vaan seuraavaksi Lyubushkin tuli jalalla pois maalin takaa, mutta kärkikarvaaja Kolesar teki erinomaista työtä takakarvaten mailapaineella kiekon pois venäläiseltä Arizonan maalin edessä. Sitten Kolesar ampui nopean ja napakan rannelaukauksen yläkulmaan. Vegas teki vielä neljännenkin osuman avauskympillä, kun vieraiden ylivoimalla Ekman-Larsson ampui päin Karlssonin blokkia. Seurauksena oli 2v0-hyökkäys, kun OEL:n luistelupotku ei riittänyt. Smith pelasi seinäsyötön Karlssonin kanssa ja päätti kuvion takatolpalta tyhjiin. Tuo on tuon kaksikon rutiinipeli alivoimalla 2v1-hyökkäyksissäkin. Laukaukset kohti maalia olivat peräti 18-2 10 minuutin jälkeen, joten alku oli käsittämättömän hyvä. Lopulliset laukaukset avauserässä olivat 22-8, joten hieman loppua kohden Yotes sai juonesta kiinni, mutta eipä Lehnerillä suuria vaikeuksia ollut.

Stephenson teki 5-0 maalin 24 minuutin kohdalla. Hän antoi ensin mailansa McNabbille omalle alueella ja lähti itse hakemaan uutta työkalua. Samalla McNabb siirsi laitaa pitkin kiekon Stonelle, joka avasi pystyyn ja aitioiden edestä selustaan pujahtanut Stephenson pääsi läpiajoon uuden mailan haettuun. Hän uitti kiekon längistä sisään tutusti, mutta tällä kertaa kämmeneltä. Heti perään Karlsson ja Marchessault tuhlasivat 2v1-hyökkäyksen, kun Joonatan ei saanut kunnon osumaa syöttöön takatolpalla. Seuraavaksi Pacioretty syötti vasemmasta laidasta keskelle ruuhkabussiin Haguelle, mutta tämä ei vuotanut, vaan sai jatkettua slotista kiekon sivuun Stonelle, joka laukoi maalin oikealta kulmalta hieman yli maalin. Avauskympin lopuksi Nosek punnersi vielä läpiajoon, mutta rystylaukaus ei uponnut. Arizonallakin oli yksi puolittainen läpiajo, mutta Lehner pysyi mukana sivuttaisliikkeessä venyttäen patjan eteen. Minuutti ennen taukoa Arizona lopulta kavensi, kun ylivoimalla Schmaltz laukoi oikeasta laidasta ranteella taka-alakulmaan ohi McNabbin blokin.

Päätöserään Hill vaihtui Prosvetoon. Arizona iski kaksi nopeaa maalia erän alkuun ja teki ottelusta vielä jääkiekkopelin, vaikka pelin piti olla paketissa viimeistään 5-0 osuman jälkeen. Kessel kiersi hyökkäysaluetta ja jakoi syötön oikeasta laidasta poikittain kohti Huntia. Tuch sai lavan väliin, mutta piti mailaa käsissään löysästi, joten syöttö meni hänen lävitseen ja viivasta noussut Hunt latasi vasemmalta kaarelta kiekon ohi Lehnerin. Viime pelissäkin Tuch vuoti kertaalleen painottoman puolen laiturina omalla alueella ja tuossa maalissa tapahtui sama asia. Minuutin päästä puolestaan Martinez laukoi blokkiin hyökkäysalueella eikä kukaan varmistanut, joten ennen kuin Martinez ehti alas, Keller karkasi läpi Dvorakin ja Kesselin siirroista. Keller nosti varmasti kiekon läheltä ylös yli Lehnerin räpylän.

Puolivälissä erää Vegas sai hengähtää, kun vastaiskun päätteeksi Smith laukoi vasemmalta kaarelta puolustajan jaloista kiekon takayläkulmaan. Karlsson teki oivan esityön voimakkaalla keskikaistan kuljetuksellaan. Joonatan sai kakkossyötön. 15 sekuntia myöhemmin Yotes kuitenkin vielä kavensi, kun Theodore sähläsi alimpana miehenä ja huitoi ohi pomppivasta kiekosta, jonka nappasi Bunting ja tämä viimeisteli ohi Lehnerin. Loppuluvut tyhjiin iski Stephensonin keskialueen käännöstä Pacioretty. Pietrangelo otti kakkossyötön. Kyseessä oli seitsemäs kerta, kun Golden Knights iski 7+ maalia seurahistoriassaan.

Arvosanataulukko
++
+ McNabb, Karlsson, Smith, Marchessault, Carrier, Roy, Reaves, Kolesar, Stephenson
+/- Lehner, Pietrangelo, Theodore, Martinez, Hague, Holden, Nosek, Stone, Pacioretty
- Tuch
--

Tuch saa miinuksen 5-2 maalin huonosta pelaamisestaan omalla alueella. Vastapainona hän ei tarjonnut hyökkäyssuuntaan juuri mitään. McNabb oli alakerran kurko teholukemalla +3 ja jääajalla 22+ minuuttia. Pietrangelo pelasi maltilliset 20 minuuttia Theodoren ja Martinezin tavoin, kun peli oli selvä hyvissä ajoin. Ykkösketju saa kokonaisuudessaan myös plussat. Kaikki viettivät kahden pisteen iltaa ja olivat paras koostumus tasaviisikoin. Nelosketjulle annan myös plussat energisestä ilmeestä ja yhdestä maalista. Kuten todettua, Carrier ja Reaves ovat petranneet pelaamistaan rutkasti sitten alkukauden. Se lupaa hyvää pudotuspeleihin. Kolesar saa plussan soolomaalistaan. Noilla suorituksilla paikka kokoonpanossa säilyy ja Glass saa jatkaa katsomossa ikävä kyllä. Stephenson oli puolestaan minusta kakkosketjun paras yksilö tehoin 1+1. Aloituksetkin hoituivat 70-prosenttisesti. Stone ja Pacioretty eivät olleet läheskään niin hyviä kuin parhaimmillaan, joten jätän heidät neutraaleiksi.

Voi voi, Cotter tippui noissa ylläolevissa selosteissasi kakkoskentästä jo neloskenttään. Vain yksi plussa taisi tulla sinulta noista otteluista. Alkaa olla vähän sellainen menetetyn lupauksen olo hänen kohdallaan, harmi.

Uskotko Kallionkielen vielä saavan näyttöpaikan? Pysyikö hän muuten vauhdissa mukana? Onko Schuldt kehittynyt yhtään? Jääkö hänellä NHL-ura siihen yhteen otteluun? Ikääkin on jo pian 26 vuotta. Thompson on suosikkini noista farmimolareista, vaikken ole tainnut hänen nähdä pelaavan tai edes harjoittelevan. Jotenkin on vaan tullut sellainen hyvä olo hänestä. Miten sinä näet tuon Hendersonin AHL:n molarien potentiaalin?
Ei noista ketjujen järjestyksestä kannata liikaa huolestua. Viveiroskin on sanonut, että heillä ei ole ykkösketjua, vaan neljä vitjaa, jotka voivat tehdä tehopisteitä. Esimerkiksi Quinneyn ja Duken kanssa pelatessaan hän sai kyllä ihan kiitettävästi vastuuta. Tuossa viimeisimmässä raporttipelissä toki rinnalla olivat Loewen ja Jones, mutta Joneskin on iskenyt kymmenisen pinnaa viimeisiin 13 otteluun suurin piirtein, joten tuloksenteko onnistuu heidänkin kanssaan tarvittaessa. Se pitää toki todeta, että Cotter ei tosiaan pelannut mitenkään erityisen hyvin noissa rästipeleissä toisin kuin vielä alkukaudella, mutta ei hän miinuksiakaan minulta kerännyt. Jones sen sijaan oli oikeinkin kuumassa vireessä ja kaikki eivät voi olla kuumia yhtä aikaa.

Schuldtin NHL-uran kannalta ei oikein näytä hyvältä. Hän tekee yhden ison virheen peli ottelu suurin piirtein ja usein vastustajat ovat niistä rankaisseet. Kiekollinen tekeminenkään ei ole ollut mitenkään maagista. Hyvä laukaus hänellä sen sijaan on, koska läheltä siniviivaa on syntynyt useampi osuma viime aikoina, mutta ennemmin hänestä on tulossa kahden suunnan yleispuolustaja, joka pelaa enemmän alivoimaa, koska sillä osa-alueella hän on saanut paljon vastuuta tällä kaudella Dahlströmin ja Hayesin kanssa.

Kallionkieli pysyi minusta ihan hyvin vauhdissa mukana, mutta vaihtoja kertyi se kymmenisen per peli, joten noin vähillä minuuteillakin pitääkin jaksaa polkea täysillä vaihdosta toiseen. Kuten todettua, hänen pelaamisessaan oli nähtävissä samoja elementtejä kuin livenä syksyllä eli sijoittuminen kiekottomana ja karvauspelaaminen ovat vahvuuksia. Kiekollisena hänellä tuli ajoittain vähän kiire ja ratkaisut jäivät puolittaisiksi siirroiksi, mutta ei hän kuitenkaan leikkinyt voitolla, vaan dumppasi kiekot hyvällä prosentilla päätyyn punaviivalta. Miehistöön pitänee tulla loukkaantumisia, että hän pääsisi vakituisesti pelaamaan nelosketjussa, mutta kyllä hän varmaan yksittäisiä pelejä pääsee vielä loppukaudesta pelaamaan.

Thompson on tosiaan ollut erinomainen. Hänet valittiin toisena kuukautena putkeen parhaaksi maalivahdiksi. Viimeksi samaan on pystynyt Michael Hutchinson 2017 ja edellinen kahdesti saman kauden aikana kuukauden maalivahdiksi valittu veskari on Carolinassa läpimurtoa tekevä Alex Nedeljkovic (15gp GAA alle 2.00). Nuo esimerkit viittaavat siihen, että Thompsonista tulisi vielä NHL-maalivahti. Onhan hän ollut Silver Knightsin alkukauden tärkein pelaaja, kun useina iltoina joukkue on jäähyillyt paljon ja hävinnyt laukaustilastot jopa pystyyn, mutta tehokas viimeistely ja Thompsonin torjunnat ovat tuoneet ehkä ansaitsemattomiakin voittoja. Näillä näytöillä hän uhkaa Danskin asemaa organisaation kolmosmaalivahtina ilman muuta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
24/40 Condors vs. Silver Knights

Patera pelasi maalissa. Puolustus oli entisellään. Dorofeyev palasi viltistä hyökkäykseen, kun Quinney tosiaan loukkaantui edellisessä pelissä.

Elvenes-Leschyshyn-Duke
Dorofeyev-Jones-Dugan
Jurco-O’Regan-Sikura
Cotter-Rondbjerg-Loewen

McLaughlin-Murphy
Hayes-Pachal
DiLiberatore-Schuldt

Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Pachal, Hayes, Diliberatore, Murphy, Dugan, Duke, Elvenes, Leschyshyn
+/- Patera, Schuldt, McLaughlin, Cotter, Rondbjerg, Loewen, Jurco, Sikura, O'Regan, Dorofeyev
- Jones
--

Öljyn farmi meni johtoon viiden minuutin jälkeen suorahyökkäyksestä. Jonesin ketjun karvaus ohitettiin ja lopuksi Griffith syötti vasemmasta laidasta maalin eteen Lavoielle, joka ohjasi kiekon sisään, kun Jones epäonnistui takakarvauksessaankin. Erän lopussa kotijoukkue teki 2-0 maalin ylivoimalla. Gildon ampui patjaan ohi O'Reganin blokin ja reboundiin ehti maalin kulmalla Gambardella ennen McLaughlinia. HSK kavensi kuitenkin alle minuutissa. Murphy laukoi viivasta ranteella ja Dugan ohjasi veikeästä asennosta kiekon ohi Skinnerin. Vedot olivat 16-6, joten isäntien taukojohto oli ansaittu. Patera otti kiinni ne, mitkä oli otettavissa. Ykkösketju ja Hayes-Pachal kaksikko olivat näkyvimpiä ylöspäin muutamassa vaihdossa.

Toisen erän alussa Condors teki toisen YV-maalinsa. Malone yritti syöttää maalin takaa neliön keskelle, mutta kiekko kimposikin Leschyshynin luistimesta omaan maaliin. 10 sekuntia ennen taukoa puolestaan Dugan ampui vasemmasta laidasta one-timerin sisään Schuldtin levityksestä, kun Cracknell antoi harhasyötön ensin isäntien alueella. HSK:llekin tarjottiin ylivoimaa erässä kahdesti, mutta melko hankalaa kiekonliikuttelu oli Duganin viisikollekin. Sikura laukoi pari kertaa tuloksetta oikeasta siivestä.

Gildon iski 4-2 maalin 45. minuutilla. Schuldtin siirtokiekko päädystä ei ollut vain riittävän hyvä, vaan päätyi paineen alla vastustajalle. Esposito syötti viivaan ja Gildonin kaaliperhonen yllätti Pateran. Puolivälissä Henderson kavensi vielä kertaalleen. Murphy pyörähteli todella taitavasti paineen alla vasemmassa laidassa pysyen kiekossa ja lopuksi rannelaukaus kohti maalia livahti helposti ohi Skinnerin. Lopullinen ratkaisu syntyi ylivoimalla, kun Condors onnistui kolmatta kertaa neljällä yrittämällä. Lennström levitti vasemmalle ja Desharnais syötti neliön keskelle, josta Marody ohjasi kiekon takakulmaan kauden 15. osumallaan pysyen maalipörssin kärjessä. Niinpä Silver Knights hävisi ensi kertaa seurahistoriassa kaksi ottelua putkeen ja viimeisestä neljästä pelistä kasassa on vain yksi voitto, joten Viveiroksen pitää saada viisikkohyökkääminen kuosiin ennen ensi viikonlopun kotipelejä Roadrunnersia vastaan.

Dugan saa plussaa kahdesta maalistaan tietysti. Diliberatore puolestaan liikutti kiekkoa paineen alla hyvin ja laukoi siniviivalta peräti kahdeksan kertaa kohti maalia! Hän sai kiekot ohi blokkien ja oli aktiivisempi kuin kertaakaan aiemmin. Pidin suuresti näkemästäni. Hayesin ja Pachalin toiminnasta parina pidin myös. Murphy saa plussan taitavasta maalistaan ja Elvenesin ketju oli mielestäni paras tasaviisikoin.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
40/56 Vegas vs. Arizona

Fleury palasi maaliin ja Whitecloud puolustukseen, joten joukkue oli täysin terve ensi kertaa tammikuun lopun jälkeen. Glass jatkoi katsomossa.

Arvosanataulukko
++
+ Fleury, Nosek, Pacioretty, Marchessault, Hague, Whitecloud
+/- Theodore, Martinez, McNabb, Pietrangelo, Karlsson, Smith, Stone, Stephenson, Tuch, Kolesar, Carrier, Reaves, Roy
-
--

Arizonan alku oli parempi kuin viimeksi. Se sai Haguen jäähyn myötä nopeasti ylivoiman, mutta Fleuryn lumienkelit estivät maalin synnyn ruuhkan päätteeksi. Pacioretty puolestaan kilautti sitä ennen vielä ylärimaan laidasta. Puolivälissä avauserää nelonen hankki ylivoiman vahvalla hyökkäyspään vaihdollaan, kun Reaves kampattiin. Pacioretty osui toistamiseen maalikehikoiden jahdatessaan 300 maaliaan. Hetken päästä Reaves puolestaan jyräsi yli peliä avanneen Grossin olkapää ylhäällä, mutta selvisi jäähyttä. Gross jätti pelin kesken polvivamman ja aivotärähdyksen takia. Ajassa 16:00 vuorostaan Tuch tuli ulos kulmasta kiekon kanssa ja laukoi pienestä kulmasta takatolppaan.

Toisen erän alussa Golikoski pääsi ampumaan slotista Vegasin oman alueen menetyksen jälkeen. Nopea kuti osui tolppaan Fleuryn kainalon kautta. Kahdeksannella minuutilla Stephenson löysi painottomalta puolelta vapaana Haguen, joka sai nousta vapaasti viivasta vetopaikkaan, mutta Hill sai varusteitaan väliin rannekutiin kohti oikeaa yläkulmaa. Parin minuutin päästä Karlsson syötti laidasta viivaan ja Pietrangelo ampui jo kotijoukkueen neljännen maalikehikko-osuman ranteella. Vegas vei erän vedot 15-5 ja hallitsi kiekkoa, mutta Yotes puolusti omissa jämäkästi, joten vedot lähtivät enimmäkseen laidoista tai viivasta. Vieraiden hyökkäyspelaaminen oli vaisua ja se tyytyi siirtämään kiekkoa vain pois omista keskialueen puolelle tai isäntien päätyyn.

Päätöserässä oli selvää, että toisen erän skipannut Kolesar ei palaa enää peliin mukaan. Hän sai taklauksen laidassa avauserän lopussa ja kärsi lonkkavamman. Reaves puolestaan jätti pelin kesken päätöserän lopussa. Avauskymppi oli kolmannesta erästä tapahtumiltaan köyhä. Vedot olivat vain 1-2 kohti maalia. Päätöskympin aluksi Nosek sai syötön keskelle Marchessaultilta ja hän viimeisteli tarkalla laukauksella avausmaalin. Pacioretty oli myös merkittävässä osassa karvaamisellaan kulmassa, mikä pakotti puolustajan hätäiseen syöttöön, jonka Joonatan katkaisi. Pacioretty itse kilautti 2v1-hyökkäyksestä ylärimaan viisi minuuttia ennen loppua. Yotes puolestaan otti Hillin maaliltaan kaksi minuuttia ennen loppua, mutta Fleuryn johdolla VGK otti lopulta 1-0 voiton. Garland kyykkytaklasi Stonea vielä viime hetkillä saaden siitä jäähyn ja muistutuksen Paciorettylta.

Fleury saa tietysti plussan nollapelistään, vaikka torjuntoja tuli vain 14. Hän jakaa nyt neljännen sijan maalivahtien voittotilastossa runkosarjassa. Pacioretty ei saanut 300 runkosarjamaalia täyteen, mutta kolmesta kilautuksesta maalirautoihin on annettava silti plussa. Hän oli uhka ja rakentamassa voittomaalia. Voittomaalin muut osapuolet Marchessault ja Nosek kirjaavat myös itselleen plussaa. Nosekilla on muuten kasassa nyt 14 pistettä, mikä on yksi vähemmän kuin Smithillä, vaikka Tomas oli sivussa koronan takia kahdeksasta ottelusta. Nosek oli aloitusympyrässä myös hevonen voittaen 90% aloituksistaan. Puolustuksesta Hague-Whitecloud kaksikko erottui hyökkäyssuuntaan hyökkäysten tukemisellaan toisesta aallosta ja terävistä avaussyötöistään keskialueelle. Erinomaisen varmaa pelaamista heiltä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights

Mattias Janmark oli siirtotakarajan ainoa hankinta ja hyvä niin, ettei organisaatio lähtenyt hulluttelemaan oltuaan kuulemma Hallin ja Folignon perässä aiemmin. Getzzlafia ilmeisesti yritettiin saada keskikaistalle täksi kevääksi, mutta vastine ei miellyttänyt Anaheimia. Niinpä Chicagosta seuraan saapui laiturisentteri Janmark, joka on Karlssonin kaveri Tukholmasta. Hintana oli toisen ja kolmannen kierroksen varausvuoro. Vegasille jäi yhä haltuun tulevaan draftiin Devilsin todella aikainen toisen kierroksen vuoro, joten omasta heikommasta varausvuorosta #50 -> eteenpäin oli varaa luopua. Ensi vuoden draftiin Vegasilla on puolestaan Canucksin kolmannen kierroksen vuoro Schmidt-kaupasta, joten Chicagolle kolmannen kierroksen menettäminen lisäksi ei kirpaise. Toiseen suuntaan tuli sitä paitsi lottovuoro viidennelle kierrokselle vuodelle 2022, joten todellisuudessa Vegas hävisi tuossa ehkä noin 45 sijaa. Jotta Janmark mahtui palkkakattoon, Chicago piti palkasta puolet ja San Jose 25 prosenttia. Vastineena Sharks sai alun perin Buffalolle kuuluneen vuoden 2022 viidennen kierroksen vuoron. Golden Knights puolestaan sai farmipuolustaja Nick DeSimonen. Olen nähnyt hänen pelaamistaan Barracudassa viime peleissä Hendersonia vastaan ja pidin kyllä hänestä. Kyseessä on isokokoinen rightin puolustaja, jolla on painava lyöntilaukaus ja siksi hän pelasi ylivoimaakin AHL:ssä. McCrimmon kuitenkin ehti jo ilmoittaa, että DeSimone on palautettu loppukaudeksi nimenomaan Barracudaan eikä Silver Knightsiin. Ilmeisesti tuollainenkin menettelytapa on mahdollista. Käytännössä siis Sharks ei luopunut mistään muusta kuin palkkatilasta vastineena viidennen kierroksen vuorosta.

Janmarkilla on 19 pistettä koossa 41 ottelussa ja alustavasti hän ottanee paikan kolmosketjun laidasta Nosekin ja Tuchin viereltä. Kyseessä on myös vuoden 2018 maailmanmestari. Vegasin omassa siirtotakarajashow'ssa Janmark totesi, että hän on parhaillaan Columbuksessa, mutta lentää tänään tiistaina Los Angelesiin pelatakseen keskiviikkona. Lisäksi hän tosiaan kertoi tuntevansa Wiljamin ja pelanneensa joskus Lehneriä vastaan, mutta ei tunne häntä niin hyvin, koska Robin on kotoisin Göteborgista. Janmark toivoi saavansa käyttöönsä numeronsa 13, mutta Jurcohan on pelannut sillä sekä farmissa että pari peliä ylhäällä, joten saapa nähdä, että miten tuon suhteen käy. Janmark totesi myös pelaavansa nopeatempoista peliä ja olevansa pelaaja, joka voi pelata kokoonpanossa missä roolissa vain. Suoraluistelukyky on itsellekin pistänyt aiemmin silmään. Hän myös piti itseään ainakin jonkinlaisena pistenikkarina. Kieltämättä Vegas tarvinnee pudotuspeleissä varsinkin maalinedusosaamista ja rumien maalien tekijää, jollaiseksi Janmark toivottavasti muotoutuu. Lisäksi hän sanoi, että Vegas oli jo aiemmin hänelle yksi mahdollinen kohde, johon siirtyä vapaana agenttina, joten hän on innoissaan päästessään nyt näyttämään osaamistaan. McCrimmon puolestaan totesi, että he halusivat parantaa keskiketjujaan, mutta ilman, että ketään nykyisestä pelaajistosta olisi pitänyt treidata muualle.

41/56 Los Angeles vs. Vegas

Lehner palasi maaliin. Sekä Kolesar että Reaves olivat sivussa viime pelissä tulleiden vammojen takia, joten Jurco kutsuttiin ylös ja hän pelasi nelosketjussa Royn sekä oikeaksi laitahyökkääjäksi nostetun Coghlanin tilalla. Reaves siirrettiin samalla LTIR-listalle saakka. Carrier pelasi kolmosketjussa Nosekin ja Tuchin kanssa. Glass jatkoi taksissa, koska ilmeisesti bonusten takia häntä ei voitu peluuttaa, joten siksi Coghlan oli hyökkääjä:




Arvosanataulukko
++
+ Theodore, McNabb, Stone, Stephenson, Pacioretty, Karlsson, Roy, Jurco, Tuch
+/- Lehner, Pietrangelo, Martinez, Hague, Whitecloud, Coghlan, Nosek, Carrier, Smith, Marchessault
-
--

Golden Knights haki Los Angelesista rutiininomaisen 4-2 vierasvoiton. Peli oli oikeastaan aika hyvin näpeissä koko ajan ja VGK hallitsi kiekkoa tullen tasaisena virtana keskialueen läpi vieraiden alueelle luomaan syöttöketjuja. Pidin siitä, kuinka hyvin Vegas tosiaan pysyi kiekossa ja sai aikaan syöttöjä lavasta lapaan ohi Kingsin kiekottoman viisikon niin keskialueella kuin hyökkäysalueella. Toiminta paineen alla oli rauhallista. Siitä kertoo sekin, että Vegas laukoi 40 kertaa kohti maalia 50 ensimmäiseen minuuttiin, kun Kings ampui puolet vähemmän ja kiri päätöskympillä vetomäärät lukemiin 28-41 vieraiden tyytyessä puolustamaan johtoa.

Kings johti peliä 2-0, mutta nuo maalit sattuivat Vegasin virheistä. Avausmaalissa Martinez oli tukemassa korkeaa karvausta ja Tuch tuurasi häntä Theodoren vierellä alempana. Kings tuli ohi karvauksen ja Lemieux vapautti Wagnerin läpiajoon, kun Tuch ei osannut sijoittua vieraalla pelipaikalla oikein. Lehner vuoti puolestaan längeistä. Toisessa erässä sitten Stone ja Pietrangelo hävisivät kulmapainin jatkosopimuksen tehneelle Iafallolle, joka siirsi kiekon maalin taa Brownille ja tämä löysi maalin kulmalta Kopitarin, joka viimeisteli varmasti lähietäisyydeltä. Kavennus syntyi 34. minuutilla, kun Coghlan voitti päätykiekon omissa siirtäen sen Theodorelle, joka jatkoi ränniin Jurcolle. Tämä syötti niin ikään laitaa pitkin keskialueelle luoden 2v1-tilanteen avaavalla siirrollaan. Roy päätti veivata itse kiekon maaliin oikealta puolelta ohi Petersenin. Päätösminuutilla alivoimalla puolestaan ensin Stone vapautti Stephensonin läpiajoon, mutta tämä tuhlasi sen ampumalla yli. Stephensonilla on kaksi muutakin läpiajoa, joista hän ei onnistunut viimeistelyssä, joten ruuti todella oli märkää. Onneksi heti perään Stone karkasi vuorostaan läpi ja veivasi kämmeneltä kiekon maaliin Stephensonin alustuksesta.

Päätöserässä Lehner torjui laukauksen kulmaan ja Tuch poimi irtokiekon oman alueen laidasta, kiihdytti vauhtiin, harhautti pari pelaajaa keskialueella ja pujahti lopulta keskeltä hyökkäysalueelle sekä ampui tarkasti ranteella etuyläkulmaan kauden 14. osumansa. SIsäisen maalipörssin kärki Pacioretty puolestaan teki uransa 300. runkosarjamaalin hetken päästä ylivoimalla. Kauden 20. maali syntyi napakalla rannelaukauksella vasemmasta siivestä takayläkulmaan Stonen tehtyä maskia. Theodore kirjasi Stonen ohella syöttöpisteen. Heti maalin jälkeen Athanasiou kilautti vielä tolppaan 2v1-hyökkäyksestä, mutta päätöskympillä Vegasilla ei ollut enää suurta hätää ja Kings laukoi vain heikoista sektoreista, kun keskusta oli tukossa.

Stephensonin ketjua Kings ei saanut millään kuriin ja Chandler tosiaan hukkasi 4-5 avopaikkaa, mutta saa kuitenkin plussan osana ottelun parasta vitjaa. Stonenkin ilta oli plussan puolella huolimatta toisen maalin löysästä pelaamisesta. Karlsson oli puolestaan ykkösketjun valopilkku viisailla kiekollisilla ratkaisuillaan ja kyvyllään pysyä kiekossa. Kolmosketjusta Tuch erottui positiivisesti maalinsa ansiosta, mutta muutoinkin hänellä oli pari puolittaista vapaata vetopaikkaa laidoista aiemmissa erissä, joten palkinto oli ansaittu. Nelosketju värkkäsi myös maalin ja siihen osallisena olleet Jurco ja Roy kirjaavat plussat. Coghlan pelasi Jurcon tavoin yhdeksisen minuuttia ja Roy AV-vastuun myötä pari minuuttia enemmän. Alakerrasta Theodore erottui hyökkäysalueella ollen paljon kiekossa ja toimittaen kiekkoa maalille. McNabbin pienistä siirroista paineen alla laitojen lähellä pidin myös plussan arvoisesti.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Janmarkista (miksi tuossa ensimmäisen a:n päällä ei ole pisteitä, kuulostaisi luontevammalta niin?) en muista kuin kuvat pleijareista viime syksynä, jolloin kaverin naama jotenkin ei miellyttänyt, tuntui aika inhottavalta pelaajalta pelata vastaan. Mutta katsotaan nyt sitten miten Kultaritareissa lähtee menemään vai jääkö rentaliksi.

Kings-peli tosiaan näkyi telkkarissa. Hyvävauhtinen peli, mutta en ymmärrä, miksi Vegasin pitää antaa niin usein pari maalia vastustajalle eteen, ennen kuin rupeavat tosissaan pelaamaan. Niin eilenkin.

Tuchin maali oli mahtava. Kun kaveri saisi tasaisuutta otteisiinsa ja punnerrettua tuollaisia maaleja joka toisessa ottelussa suunnilleen, niin NHL-tähteys odottaisi. Stephenson olisi voinut ottaa oppia Stonerilta miten maali tehdään läpiajossa. Yritti se kerran laukaustakin, mutta aika ponneton sekin oli. Yleensä läpiajo hänellä näyttää tosiaan päättyvän tuohon uittoyritykseen five holesta, mikä on yksi vähiten näyttävimpiä maaleja. Saa vetää minun puolestani tarkkoja kuteja maalin nurkkiin tai sitten veivata a la Stone.

No nyt seuraavat pelit näkyvät TV:ssä, kun vastassa on taas Kings ja sitten Ducks. Missäköhän Losin hotellissa joukkue yöpyy, niin pääsisi jututtamaan kavereita, heh.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
42/56 Los Angeles vs. Vegas

Fleury palasi maaliin. Janmark debytoi kolmosketjussa odotetusti Nosekin ja Tuchin rinnalla. Hänen pelinumeronsa oli 26 eli kaksi kertaa kolmetoista. Numeron 13 omistaja Jurco oli nelosketjussa Carrierin ja Royn kanssa.

Ennen raporttia katselusuositus lyhyelle dokumenttihenkiselle pätkälle Haguesta. Twitterissä on julkaistu muutama osa "Knights Rising" -sarjaa ja tässä viimeisimmässä osassa tuli ilmi, että DeBoer on valmentanut Hagueta jo aikoinaan junnuleirillä kymmenen vuoden iässä:




Arvosanataulukko
++
+ Martinez, Whitecloud, Tuch, Janmark, Nosek, Stone, Pacioretty
+/- Fleury, Theodore, Pietrangelo, Stephenson, Carrier, Roy, Jurco, Smith, Karlsson, Marchessault
- McNabb, Hague
--

Fleury nappasi voiton numero 485 ja siirtyi yksin voittotilaston neljännelle sijalle ohi Ed Belfourin, kun Vegas oli parempi maalein 2-6. Janmark sai avausvaihdossaan ristipiston Tuchilta vasempaan laitaan ja jätti kiekon Nosekille, joka ampui päin blokkia. Janmark oli mahdutettu mukaan myös kakkosylivoimaan. Hän pelasi neliön keskellä, kun Tuch oli maalilla, Karlsson-Smith kaksikko siivissä ja Pietrangelo viivassa. Ykkösylivoima oli muuttumaton Theodore-Pacioretty-Marchessault-Stephenson-Stone.

Avausmaali syntyi ajassa 7:18. Se syntyi samalla tavalla kuin viime pelin avausmaali. Martinez siirsi kiekon päädystä ränniin. Janmark näytti jatkavan kiekon ulos alueelta laitaa pitkin, mutta ilmeisesti hän ei saanut osumaa kiekkoon, koska ykkössyötön sai Martinez ja kakkossyötön Theodore, mutta yhtä kaikki rännikiekko meni keskialueelle saakka ohi karvauksen luoden 2v1-tilanteen. Viime pelissä Roy ampui itse oikeasta laidasta harhautuksien jälkeen. Nyt puolestaan Nosek teki oman ratkaisun viimeistellen etualakulmaan, vaikka Tuch oli myös mukana. Sama ketju teki 0-2 osuman neljän minuutin päästä ja nyt Janmark sai syöttömerkinnänkin tilastoihin. Martinez katkoi pelin keskialueella ja käänsi pystyyn. Janmark-Nylen jatkoi kiekon vauhtiin Tuchille ja tämä ampui puolustajan jaloista etuyläkulmaan bravuurilaukauksensa.

Kings kavensi ylivoimalla parin minuutin päästä. McNabb otti laiskan koukkujäähyn. Koska hän oli istunnolla, Hague pelasi Whitecloudin parina alivoimaa ja Martinez Pietrangelon. Normaalit parit ovat McNabb-Pietrangelo ja Martinez-Whitecloud. Kings tuli yli keskialueen vauhdilla ja dumppasi kiekon päätyyn. Hague meni päätykiekkoon hieman löysästi ja Kempe riisti häneltä kiekon, syötti maalin eteen ja Moore ampui takayläkulmaan Whitecloudin varusteiden kautta. Ilman McNabbin jäähyä Hague ei olisi ollut jäällä ja nyt se kostautui takaiskuna. Tauolle mentiin kuitenkin 1-3 lukemissa, kun Quick imuroi Paciorettyn rystysuupaisun siniviivan kulmasta. Tarkoituksena oli vain heittää kiekko kohti maalia/päätyyn, mutta Paciorettyn siirto otti pompun jäästä maalin edessä ja yllätti Joonatanin. Tuon jälkeen hänet vaihdettiin Peterseniin. Pacioretty sai seuraavassa vaihdossaan tilaisuuden toisen maalin tekoon, mutta laukaus puolittaisesta läpiajosta meni oikealta ohi.

Toisesta erästä ei jäänyt mitään kummempaa mieleen. Molemmilla oli puolittaisia paikkoja, muttei mitään mullistavaa. Vegasin kolmosketju jatkoi hyvässä vireessä luoden pari puolittaista one-timerpaikkaa. Erässä nähtiin kaksi maalia loppupuolella. Ensin Whitecloud ohitti paineen norsukiekolla keskialueelle. Pacioretty jatkoi laidasta kiekon keskikaistalle vauhtiin Stephensonille, joka pääsi läpi ja viimeisteli längistä suoralla laukauksella, joten vihdoin hän onnistui ohittamaan Petersenin päästyään nokikkain tämän kanssa kuudetta kertaa kahteen viime peliin. Kings kavensi vielä, kun Kempe nappasi keskialueella Pietrangelon nousun jälkeisen harhasyötön ja käänsi nopeasti pystyyn. Moore hyökkäsi tilaan, jonka Pietrangelo oli jättänyt jälkeensä eikä McNabb ehtinyt kaventaa sitä täyttämään, vaan Moore pääsi ampumaan vapaasti ranteella takakulmaan ohi Fleuryn.

Päätöserässä Vegas osui kahdesti. Viiden minuutin kohdalla toki MacDermid kilautti ensin ylärimaan siniviivasta ja hetken päästä Vegas rankoi 2v2-hyökkäyksestä. Pacioretty kiersi yhä liian suurissa saappaissa olevan Andersonin ja syötti takaviistoon keskelle Stonelle, joka ohitti yhden kosketuksen vedolla Petersenin. Puolivälissä erää hyökkäyspään aloituksen jälkeen Pietrangelo puolestaan ampui viivasta ja kiekko kimposi sisään Lemieuxin lavan kautta. Tuch ja Nosek ottivat syöttöpisteet. Nosek sai kolmannen tehopisteensä ja vietti toista kertaa urallaan kolmen pisteen iltaa. Edellinen oli lokakuulta 2019 San Josen vieraana. Muistan tuon hämärästi. Kyseinen peli oli muistaakseni kolmannen kauden toinen peli. Vegas aloitti sesongin kahdella pelillä Sharksia vastaan ja tunnelma oli katossa, kun muistissa oli edelliskevään seiskapelin vääryys. Ensimmäisessä kohtaamisessa Glass debytoi ja tuossa toisessa kohtaamisessa vierashallissa oli Haguen debyytin vuoro. Nosek iski 2+1 tehot ja toinen maaleista syntyi ainakin alivoimalla hienon kiekottelun päätteeksi tyhjiin. Mitä tulee vielä tähän peliin, päätöskymppi oli enemmän ja vähemmän pelkkää kellon kulutusta, kun peli oli ratkennut.

Kolmosketju oli erinomainen uudessa muotissaan. Janmark-Nylen olisi ansainnut parikin syöttöpistettä. Hänen luistelunsa näytti yhtä hyvältä kuin MM-kisoista eritoten on jäänyt mieleen. Peliaikaa tuli 15:21, teholukema oli +2, taklauksia ja blokkeja yksi, ja vetoja kohti maalia yksi. Tuch osui rinnalla toisessa pelissä putkeen ja sai täyteen 15 maalia. Aikaa on vielä saada 20 osumaa rikki. Nosekista onkin jo kaikki sanottu. Hän hauskuutti pelin jälkeen lehdistöä toteamalla epähuomiossa, että hänen ketjunsa pyrkii pelaamaan jatkossakin hyvin joka toisessa pelissä (every other game), jonka jälkeen hän korjasi, että tarkoitti tietysti jokaisessa pelissä (every game) ja pyyteli anteeksi. Stone-Pacioretty kaksikko saa myös plussaa, koska he viettivät useamman tehopisteen iltaa. He pelasivat maltillisesti vain 16 minuuttia, koska peluutus oli ennätystasaista. Vähiten hyökkääjistä pelasi Carrier 11:58, mutta seuraavaksi vähiten pelasi Jurco 14:19 ja eniten Tuch 16:35. Alakerrassakin minuutit pysyivät kurissa, kun McNabb pelasi 17 minuuttia ja loput 19-21 minuuttia. Martinez erottui edukseen avauserässä ollen mukana molemmissa kolmosketjun maaleissa. Whitecloud puolestaan alusti neljännen maalin ja sai aikaan kolme kutia kohti maalia 21 minuutissa. Taklauksia oli neljä. Hän ei hölmöillyt omissa kuten McNabb ja Hague. Pietrangelo paikkasi puolestaan maalillaan Mooren jälkimmäisen osuman osasyyllisyytensä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Fleury nappasi voiton numero 485 ja siirtyi yksin voittotilaston neljännelle sijalle ohi Ed Belfourin, kun Vegas oli parempi maalein 2-6.
Eddie the Eagle jäi tosiaan jo peruutuspeiliin, ja Fleurylla on tosi hyvät mahdollisuudet ohittaa Luongo voitoissa kolmossijaan (Luongolla 489 voittoa, Flowerilla nyt 485). Ruaaa ja Brödöör lienevät sitten liian kaukana.

Avausmaali syntyi ajassa 7:18. Se syntyi samalla tavalla kuin viime pelin avausmaali.
Joo, no tuota hehkutettiin NBC Sports Networkin lähetyksessäkin, että samalla tavoin meni kuin edellisessä pelissä.

Janmark-Nylen jatkoi kiekon vauhtiin Tuchille ja tämä ampui puolustajan jaloista etuyläkulmaan bravuurilaukauksensa.
Tuo Janmark-Nylen näyttää tosiaan olevan kaverin oikea sukunimi, mutta ei kai mahtunut NHL-takin selustaan tuo koko nimi.

Kings kavensi ylivoimalla parin minuutin päästä. McNabb otti laiskan koukkujäähyn.
McNabb ottaa kyllä näitä turhia jäähyjä ihan liikaa. Olisko valmentajalla syytä huomauttaa?

Hague meni päätykiekkoon hieman löysästi ja Kempe riisti häneltä kiekon, syötti maalin eteen ja Moore ampui takayläkulmaan Whitecloudin varusteiden kautta.
Ehkä hieman kotiinpäin vetoa tuossa kommentissa. Hienosti Whitecloud ohjasi luistimellaan kiekon sumpun perille, muuten Fleury olisi ehkä ollut torjumassa hyvin tuota laukausta. Nolo omamaali taas kerran Whitecloudille, mutta ei tietenkään tarkoituksella tehty.
Pacioretty jatkoi laidasta kiekon keskikaistalle vauhtiin Stephensonille, joka pääsi läpi ja viimeisteli längistä suoralla laukauksella, joten vihdoin hän onnistui ohittamaan Petersenin päästyään nokikkain tämän kanssa kuudetta kertaa kahteen viime peliin.
Ei ollut Chandler lukenut kommenttiani viime pelistä tarkasti, kun käskin hänen ampua seuraavalla kerralla johonkin maalin kulmaan (tai vatkaavan kiekon maaliin) five hole uiton sijaan. Näytti, että hän ampui sinne five holeen tällä kertaa. Yhtä kaikki, maali tuli, joten hyvä.

Pacioretty kiersi yhä liian suurissa saappaissa olevan Andersonin ja syötti takaviistoon keskelle Stonelle, joka ohitti yhden kosketuksen vedolla Petersenin.
Mikey Anderson? NBCSN:n lähetyksessä häntä kehuttiin maista taivaisiin, kuinka kypsä hän on pelaajana, vaikkei ikää paljon vielä olekaan.

Edellinen oli lokakuulta 2019 San Josen vieraana. Muistan tuon hämärästi. Kyseinen peli oli muistaakseni kolmannen kauden toinen peli. Vegas aloitti sesongin kahdella pelillä Sharksia vastaan ja tunnelma oli katossa, kun muistissa oli edelliskevään seiskapelin vääryys. Ensimmäisessä kohtaamisessa Glass debytoi ja tuossa toisessa kohtaamisessa vierashallissa oli Haguen debyytin vuoro. Nosek iski 2+1 tehot ja toinen maaleista syntyi ainakin alivoimalla hienon kiekottelun päätteeksi tyhjiin.
Uskomattoman hyvin muistettu! Tosiaan Glass ja Hague pelaamassa tuossa pelissä ja Nosekille 2+1!

Kolmosketju oli erinomainen uudessa muotissaan. Janmark-Nylen olisi ansainnut parikin syöttöpistettä. Hänen luistelunsa näytti yhtä hyvältä kuin MM-kisoista eritoten on jäänyt mieleen. Peliaikaa tuli 15:21, teholukema oli +2, taklauksia ja blokkeja yksi, ja vetoja kohti maalia yksi.
Tosiaan pirteä esitys ruotsalaiselta, katsotaan jatkuuko ilme samanlaisena tulevissa peleissä. Hassua tosiaan, että eurooppalaiset ottavat noita 13:n tai kaksi kertaa kolmentoista numeroita, kun taas pohjoisamerikkalaiset tuskin noihin edes koskevat. Eikös esim. Datsjuk ollut #13.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
McNabb ottaa kyllä näitä turhia jäähyjä ihan liikaa. Olisko valmentajalla syytä huomauttaa?

Ei ollut Chandler lukenut kommenttiani viime pelistä tarkasti, kun käskin hänen ampua seuraavalla kerralla johonkin maalin kulmaan (tai vatkaavan kiekon maaliin) five hole uiton sijaan. Näytti, että hän ampui sinne five holeen tällä kertaa. Yhtä kaikki, maali tuli, joten hyvä.

Mikey Anderson? NBCSN:n lähetyksessä häntä kehuttiin maista taivaisiin, kuinka kypsä hän on pelaajana, vaikkei ikää paljon vielä olekaan.
Kyllähän McNabb tosiaan ottaa hieman liikaa jäähyjä ja sellainen peruspelaaminenkaan ei ole ollut samalla tasolla kuin parhaimmillaan Schmidtin parina operoidessa, mutta ehkä se siitä, kun yhteisiä luistelukilometrejä tulee alle lisää Pietrangelon kanssa.

Jalkojen väliin Stephenson tosiaan oman laukauksensa jälleen sijoitti. Ehkä hänen kuitenkin kannattaisi yrittää ampua kulmiin, koska kaikki kyllä tietävät hänen halukkuutensa viimeistellä längistä ja pudotuspeleissä ei ole varaa hukata läpiajoa samaan tapaan kuin viime peleissä. Mitä tulee Andersoniin, hän on ollut luokattoman huono ainakin Vegasia vastaan käydyissä peleissä. Kamppailupelaaminen on vajaata eikä sijoittuminen omalla alueella ole vakuuttanut edes vähää alusta. Raakile mikä raakile.

Mainitaan nyt vielä, että Morozovin kausi päättyi aiemmin tällä viikolla KHL:ssä, kun SKA taipui otteluvoitoin 4-2 TsSKA:lle. Pudotuspelien tehot olivat 1+6=7 15 ottelussa. Morozov hieman hyytyi konferenssivälierissä ja -finaaleissa, vaikka hän sai välillä pelata ylivoimalla vasemmassa siivessä, mutta laukaukset sieltä olivat liian keskelle suuntautuvia. Nopeutta laukauksissa kuitenkin oli, koska viimeisessäkin pelissä hänen lyöntilaukauksen nopeudeksi kellotettiin 132.7 kilometriä tunnissa, joka oli kolmanneksi suurin lukema. Galimov/Podkolzin ja Marchenko olivat hänen ketjutoverinsa tasaviisikoin ottelusta toiseen keskiketjuissa playoffeissa. Runkosarjassa nähty Burdasov-Morozov-Kuzmenko koostumus hajotettiin siis pudotuspeleihin ja se oli hieman säälikin, koska Galimovin kanssa kemiat eivät varsinkaan oikein toimineet. Viimeiseksi jääneessä pelissä Morozoville sattui myös esimerkiksi pari sellaista lapsusta kiekollisena, joita häneltä harvemmin nähdään. TsSKA pääsi esimerkiksi päätöskympin aluksi läpiajoon Morozovin harhasyötöstä paineen alla lähellä siniviivaa, joten ehkäpä hänenkin jaloissaan alkoi näkyä jo pientä väsymistä pitkän kauden päätteeksi.

Kuuntelin myös HSK Today -ohjelmaa eilen. McPhee oli vieraana vartin verran. Haastattelusta jäi mieleen, että Hendersonin kaupungin edustajat lähestyivät aikoinaan Golden Knightsia, kun he saivat kuulla huhuja siitä, että VGK haluaa farmijoukkueensa lähemmäs länteen ja siitä alkoi sitten yhteistyö Silver Knightsin luomiseksi. Mitä tulee pelaajien kehittymiseen, McPhee totesi mielenkiintoisesti, että collegessa olevat pelaajat saavat olla siellä rauhassa eikä VGK:lla ole kiire heitä sieltä saada ammattilaiseksi, vaan kuvio menee niin, että collegepelaajat itse ovat aloitteellisia ja kysyvät, että pitäisikö heidän jo siirtyä aikuisten sarjoihin, jolloin sitten Golden Knightsin organisaatio kertoo rehellisen mielipiteen siitä, että ovatko pelaajat jo valmiita siihen. Heitä ei siis painosteta ja kaikilla on muutoinkin oma kehityssuunnitelmansa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Mitä tulee Andersoniin, hän on ollut luokattoman huono ainakin Vegasia vastaan käydyissä peleissä. Kamppailupelaaminen on vajaata eikä sijoittuminen omalla alueella ole vakuuttanut edes vähää alusta. Raakile mikä raakile.
Yritin löytää kommentteja hänestä Jatkoajan Kings-ketjusta. Aika tasan menivät posin ja negan kesken, ehkä vähän posille jäi. Google searchillä ja HFBoardsista en paljon negatiivista löytänyt hänestä. Ja tosiaan nuo Kingsin TV-kommentaattorit kehuivat miestä vuolaasti. Pitänee ottaa tehotarkkailuun jos ja kun Kingsin pelejä taas katson.

Tänään katselussa on sitten Ducksin peli. Toivottavasti voittovire jatkuisi. Asenne kuntoon!
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
25/40 HSK vs. Tucson

Glass lähetettiin farmiin. Hän sentteri ykköstä laidoillaan Jones ja Duke. Dorofeyev palasi O'Reganin ketjuun. Quinneyn palatessa myös rosteriin ylävartalovamman jälkeen, hän sai vierelleen tutut laiturit Duganin ja Cotterin. Goulbourne, Leschyshyn ja Rondbjerg olivat nelosessa. Puolustuksessa debytoi omista varauksista Layton Ahac numerolla 44 Diliberatoren vierellä kolmosparissa. Hayes pelasi ykkösparissa Murphyn rinnalla. Thompson oli uunissa.

Uutena asiana oli se, että kotipaitojen kultaiset numerot oli vaihdettu valkoisiin ja nyt ne erottuivat paremmin kuin kertaakaan aiemmin harmaalla pohjalla. Hyvä muutos.

Plussat ja miinukset
++
+ Glass, Quinney, Duke, Schuldt
+/- Thompson, Murphy, Diliberatore, Ahac, Hayes, Pachal, O'Regan, Sikura, Dorofeyev, Jones, Dugan, Cotter, Rondbjerg, Leschyshyn, Goulbourne
-
--

Avausmaalissa ajassa 8:54 isännillä oli jäällä sekakoostumus. Gregoiren pitkä ristipisto läpäisi keskialueen mennen Duken ja Leschyshynin välistä Somerbylle. Tämä syötti siniviivan kulmasta eteenpäin keskelle Steenbergerille ohi Diliberatoren. Steenberger sai kävellä rauhassa maalille maalintekoon ja ohittaa rystyltä Thomppsonin, kun Hayes ei ehtinyt kaventaa vasemmalta puolelta ajoissa keskelle. Tasoitus syntyi alivoimalla ottelun puolivälissä. Glass käänsi keskialueella kiekon laidasta keskelle ja Quinney spurttasi keskikaistaa pitkin läpi viimeistellen rannelaukauksen yläkulmaan. Sama kaksikko teki voittomaalin jatkoajalla. Murphy-Glass-Quinney kolmikko joutui ensin olemaan kauan omissa puolustamassa, kunnes Murphy blokkasi Royn kudin. Quinney otti irtokiekon ja Glass spurttasi keskialueelle. Quinney avasi laitaa pitkin pystyyn ja Glass seisovan jaloin punnersi väkisin ohi Söderströmin hyökkäysalueelle. Quinney tuli toisesta aallosta raskailla jaloilla mukaan ja sai poikkisyötön Glassilta. Gage ampui oikeasta laidasta ja kiekko kimposi Carconen lavasta korkealle ilmaan pudoten yhtäkkiä Nellin selän taakse. Seurahistorian ensimmäinen jatkoaikavoitto tuli ikimuistoisella maalilla.

Ahacista jäi varovainen ensivaikutelma. Avausvaihdossaan hän purki kerran lasin kautta kiekon keskialueelle ilman painetta. Lisäksi hän meni heti perään oman alueen kulmaan melko varovaisesti. Päättäväisemmällä liikkeellä hän olisi saanut stopin aikaan ja vastustajan liimattua, mutta hän tyytyi olemaan selän takana, jolloin vastustaja sai rauhassa syöttää viivaan. Onneksi siellä oli sentään oma laituri vastassa ohjaamassa kiekon keskialueelle. Hyökkäyssiniviivallakaan Ahac ei paljoa aikaillut, vaan heti pyrki pääsemään irti kiekosta dumppaamalla sen takaisin päätyyn tai harvoin kohti maalia.

Thompson puolestaan pomputteli jonkin verran, vaikka omiin meni vain yksi. Esimerkiksi toisessa erässä hän luuli kopanneensa vedon, mutta pudottikin sen ja Söderström jotenkin onnistui maalin kulmalta ampumaan vielä sivuverkkoon.

Glass keräsi 0+2 tehot ja Quinney 2+0, joten he saavat plussaa tietysti. Maaliensa lisäksi Quinney ehti tuhlata yhden läpiajonkin toisessa erässä. Tasaviisikoin Glassin ketjun suorahyökkäykset olivat vaarallisimpia ja Duke varsinkin laukoi ahkerasti suoraan luistelusta. Hän on kieltämättä pelannut yllättävän hyvin viime kausiin nähden ja laukaus lähtee napakasti. Pidän hänen liikkeestään ja tasapainostaan myös. O'Reganin ketju oli lievä pettymys eikä saanut oikein mitään aikaan kuin vasta jatkoajalla Sikuralla oli pari vapaata vetopaikkaa ennen voittomaalia. Dugan ja Cotter puolestaan olivat avauserässä hyvin esillä Quinneyn laidoilla, mutta katosivat kuvasta toisella puolikkaalla. Alakerrasta Schuldt erottui positiivisesti hyökkäysten tukemisellaan ja terävillä syötöillä omien lapaan hyökkäysalueella. Pachal täydensi isäntien parhaan pakkiparin.

43/56 Anaheim vs. Vegas

Tulikuuma Nosek oli sivussa ja häntä tarkkaillaan päivittäin. Niinpä Carrier nousi kolmoseen ja Janmark pelasi sentterinä. Coghlan hyppäsi nelosketjun laitaan toistamiseen Jurcon ja Royn vierelle. Lehner palasi maaliin.

Arvosanataulukko
++
+ Lehner, Stone, Stephenson, Pacioretty, Karlsson, Smith, Marchessault, Roy, Jurco, McNabb, Theodore,
+/- Pietrangelo, Martinez, Hague, Whitecloud, Janmark, Tuch, Carrier, Coghlan
-
--

Ottelu oli yksipuolinen näytös päättyen maalein 0-4. Vegas vei laukaukset 16-51. Pelin alussa Lehnerinkin edessä oli ruuhkaa parissa vaihdossa, mutta VGK selvitti nuo tilanteet lopulta ja vei avauserän laukaukset kohti maalia 6-15. McNabb toimitti neljästi kiekon kohti maalia, mikä sivusi jo hänen yhden pelin ennätystään. Lopullinen lukema oli viisi. Avauserän paras maalipaikkakin tuli McNabbille, kun hän sai poikkisyötön slottiin, mutta Gibson liukui one-timerin eteen. Vaikka Vegas hallitsi laukaustilastoa, mitään supervaarallista se ei muuten saanut aikaan, vaikka vaarallisia maalipaikkoja merkittiin kuusi, mutta melko löyhin perustein noita annetaan joillain sivustoilla.

Ajassa 20:09 syntyi avausmaali ja seurahistorian nopein kakkoseräosuma. Karlsson kaapi aloituksen, Theodore piti hetken kiekkoa ja avasi keskialueelle Marchessaultille, joka jatkoi laitaan Smithille ja tämä punnersi oikean kautta maalille ohi heiveröisen Drysdalen. Gibson torjui eteensä patjallaan Smithin vedon, mutta Wiljami tuli paikalle puttaamaan karakiekon tyhjiin. 25. minuutilla syntyi seuraava maali. Kakkosketju puolusti ensin omissa ja riiston jälkeen lähti vastaiskuun. Pacioretty avasi keskialueelle luoden puolittaisen 2v1-tilanteen. Stone syötti eteenpäin Stephensonille, joka karkasi puolustajan selustaan ja viimeisteli ranteella yläkulmaan, hyvä. Samalla Chandler sai täyteen 25 tehopistettä tällä kaudella. Laukaukset olivat puolestaan 7-29 ottelun puolivälissä eli toisen erän avauskympillä 2-14. Eikä mikään juuri muuttunut toisella puolikkaalla, vaan 40 minuutin jälkeen vedot olivat jo 9-38. Vegas iski kolmannen maalin erän lopussa, kun Jurco ja Pacioretty karvasivat kiekon vieraille vasemmassa laidassa/kulmassa. Irtokiekko tuli keskelle Roylle ja tämä laukoi Shattenkirkin jaloista yläkulmaan. Jurco ja Pacioretty olisivat ansainneet syöttöpisteet, mutta niitä ei merkitty.

Päätöserässä Stone syötti kulmasta maalin taakse, Stephenson päädystä viivaan ja McNabb latasi vastustajan mailan kautta kiekon ohi Gibsonin ajassa 48:00. Viisi minuuttia ennen loppua puolestaan Gibson heitti mailan kohti Stephensonia aiheuttaen pilkun. Stephenson haki suoraa laukausta kohti längejä, mutta tuloksetta. Ehkäpä hänen olisi pitänyt ampua kulmaan kuten toisen erän maalissaan. Vilkuilin tuon päätöserän melko puolivaloilla, kun peli oli jo ratkennut. Lehner otti muutaman hyvän kopin ja kesti loppuun saakka pelaten kauden ensimmäisen nollapelinsä. Samalla VGK otti viidennen voiton putkeen. Kärkiketjut pelasivat hyvin eritoten ja ansaitsevat plussaa. Alakerrasta McNabb ja Theodore ottivat teholukeman +3 tilastoihin ja McNabb pelasi yhden uransa näkyvimmistä peleistä hyökkäyssuuntaan, vaikka jääaika oli vain 15:54, mutta vetoja oli viisi ja maaleja yksi. Hague ja Whitecloudkin pelasivat vain vartin. Hyökkääjistä Tuch ja Smith ampuivat kuudesti kohti maalia tuloksetta. Janmark puolestaan sai alivoimavastuutakin ensi kerran Royn parina suoriutuen mallikkaasti, joten Tuchin AV-aika jäi 14 sekuntiin tällä kertaa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ajassa 20:09 syntyi avausmaali ja seurahistorian nopein kakkoseräosuma. Karlsson kaapi aloituksen, Theodore piti hetken kiekkoa ja avasi keskialueelle Marchessaultille, joka jatkoi laitaan Smithille ja tämä punnersi oikean kautta maalille ohi heiveröisen Drysdalen.
Jaahas, ja taas Ankkojen TV-kommentaattorit ylistivät Drysdalea maasta taivaisiin ja kehuivat niin kypsäksi. Samoin tänään postissa tullut The Hockey News rankkaa Drysdalen koko NHL:n kolmanneksi parhaaksi prospektiksi. Tästä sokeutuneena ilmeisesti minä näin hänen pelaavan hienosti, mutta tarkkaavaisempi silmäsi sitten taas kai huomasi tuon eron. "Ykkösprojekti" oli muuten Zegras ja kakkonen Byfield, joten hyvä Losin alue!

Stone syötti eteenpäin Stephensonille, joka karkasi puolustajan selustaan ja viimeisteli ranteella yläkulmaan, hyvä.
Viisi minuuttia ennen loppua puolestaan Gibson heitti mailan kohti Stephensonia aiheuttaen pilkun. Stephenson haki suoraa laukausta kohti längejä, mutta tuloksetta. Ehkäpä hänen olisi pitänyt ampua kulmaan kuten toisen erän maalissaan.
Poimitaan nämä huomiot nyt sitten vähän pois järjestyksestä tähän samaan lainauskohtaan. Tosiaan iloitsin siinä Chandlerin maalissa tuota, että hän nosti kiekon vähän kulman suuntaan yrittämättä längistä. Heti meni sisään. Ja manasin taas tyypillisesti tuota rankkariyritystä, jossa hän yritti tulittaa taas jalkojen väliin, siitä miinusta.

Lehner otti muutaman hyvän kopin ja kesti loppuun saakka pelaten kauden ensimmäisen nollapelinsä.
Nollapeli oli tietenkin hyvä saavutus, mutta kyllä tämä oli varmaan niitä helpoimpia pelejä saada nollat, kun laukauksia tuli vain 16. Pari hyvää torjuntaa tuossa loppupuolella ehkä, mutta en nyt noista vielä plussaa antaisi.

Samalla VGK otti viidennen voiton putkeen. Kärkiketjut pelasivat hyvin eritoten ja ansaitsevat plussaa. Alakerrasta McNabb ja Theodore ottivat teholukeman +3 tilastoihin ja McNabb pelasi yhden uransa näkyvimmistä peleistä hyökkäyssuuntaan, vaikka jääaika oli vain 15:54, mutta vetoja oli viisi ja maaleja yksi.
McNabbille ilman muuta plussa maalista ja jäähyttömyydestä. Hampaissani olevalta Theodorelta en taaskaan mitään erikoista nähnyt, tyypillistä kiekon toimittamista maalia kohti jotain päin, mutta ei tainnut nyt mennä ihan lähintä pelaajaa päin kaikki. Joten ehkä siitä plussaa?

Janmark puolestaan sai alivoimavastuutakin ensi kerran Royn parina suoriutuen mallikkaasti, joten Tuchin AV-aika jäi 14 sekuntiin tällä kertaa.
Janmark ei tässä matsissa säihkynyt ensimmäisen Vegas-pelinsä tapaan, ja Tuchilta oli jotenkin veto taas poissa (epätasaisuus jatkuu, huokaus), joten ihan oikein ei heitä plussille mielestäni.

Tuo Jurcon ja Paciorettyn maaliin johtanut kiekon karvaus jäi minulta huomaamatta, ilmeisesti siitä hyvästä he saivat sinulta plussan. Minun silmissäni he olivat aika näkymättömiä tässä pelissä. Mad Maxiltakin vai pari vaivaista laukausta.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
The Hockey News nimesi Vegasin (ja muidenkin NHL-joukkueiden) TOP-10 prospektit. Tässä listaus. Samaa mieltä @Salming ja muut?

1. Peyton Krebs (C)

2. Jack Dugan (LW)

3. Brendan Brisson (C)

4. Lukas Elvenes (RW)

5. Lukas Cormier (D)

6. Ivan Morozov (C)

7. Peter Diliberatore (D)

8. Pavel Dorofeyev (LW)

9. Kaedan Korczak (D)

10. Isaiah Saville (G)
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tuchilla oli tänään sitten taas vaihteeksi vauhti päällä ja palkinnoksi tuli onneksi lopussa maali. Smith hajosi, ja kolmannessa erässä nähtiin ihmeellisiä line-comboja. DeBoer totesi Smithin hajoamisen olevan day-to-day tyyppiä ainakin tässä vaiheessa. Ehkä joku muu saa mahdollisuuden huomenna.

Meinasin manata tuota Vegasin ylivoimapeliä oikein kunnolla, mutta sittenhän Theodore ja Stoner pelastivat päivän. Nyt saa antaa Theodorelle plussan, heh. Mutta jotain tolkkua tuohon ylivoimapelaamisen pitäisi tulla, on se vaan todella tehotonta, vaikka tänään maali sitten tulikin, sekin sitten läpiajosta.

Marc-Andre Fleury aiheutti taas ylimääräisiä sydämentykytyksiä melkein joka kerta mailalla kiekkoon koskiessaan. Tuohonkin olisi hyvä valmennuksen vähän puuttua.

Vegasin Nicolas Roy on yllättänyt minut positiivisesti. Teki samantyyppisen maalin kuin edellisessä pelissä.

Pacioretty haki taklauksia ja kävi kuumana ja oli lempinimeni "Mad Max" arvoinen tässä pelissä.

Hyvä tulos tästä Eteläisen Kalifornian kiertueesta. Maanantaina olisi varmaan tilastotappion paikka taas, kun vastassa on vanha vihulainen Sharks. Ehkä Marleau saisi ennätyspelinsä kunniaksi maistaa voiton hunajaa?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
26/40 Henderson vs. Tucson

Thompson jatkoi maalissa. Kallionkieli pääsi viltistä nelosvitjaan, joten jotain hän on tehnyt oikein, kun esim. Primeau jatkoi katsomossa eikä tämä tietääkseni ole loukkaantunut. Dorofeyev puolestaan putosi kokoonpanosta, joten Rondbjerg siirtyi O'Reganin ketjuun. Elvenes korvasi Duken ykkösketjussa.

Jones-Glass-Elvenes
Rondbjerg-O’Regan-Sikura
Cotter-Quinney-Dugan
Kallionkieli-Leschyshyn-Goulbourne

Hayes-Murphy
Schuldt-Pachal
DiLiberatore-Ahac

Thompson

Plussat ja miinukset
++
+ Kallionkieli, Diliberatore, Rondbjerg, Leschyshyn, Glass, Elvenes, Cotter
+/- Thompson, Murphy, Hayes, Pachal, Ahac, Schuldt, Goulbourne, Sikura, O'Regan, Jones, Dugan, Quinney
-
--

Avauserästä jäi mieleen pari onnistunutta alivoimaa. Lisäksi Cotter survoi avausmaalin maaliviivalta erän loppupuolella, kun Diliberatore ampui viivasta ja laukaus meni Prosvetovin paketin läpi. Piste oli Diliberatoren ensimmäinen farmissa.

23. minuutilla Kallionkieli teki katkon puolustussiniviivalla ja neppasi kiekon itselleen eteenpäin laidan kautta synnyttäen 2v1-tilanteen. Quinney oli mukana, mutta Marcus ampui itse oikeasta laidasta patjaan:

HSK teki 2-0 osuman ylivoimalla. Glass syötti poikittain Elvenesille, joka antoi vasemmasta laidasta syötön neliön keskelle Quinneylle ja tämä ampui suoraan syötöstä kiekon reppuun. Cotter oli maskissa ja Murphy viivassa tuossa koostumuksessa. Toinen YV-viisikko oli Schuldt-Dugan-Sikura-O'Regan-Jones. Arizonan farmipoppoo kavensi 2-1:een Thompsonin avulla. Tämä pysäytti päätykiekon ja lähetti sen ränniin, mutta Gregoire pysäytti purun ja syötti heti maalille, jossa Steenbergen oli ohjaamassa kiekon sisään ennen kuin Thompson ehti kunnolla maalilleen. Ajassa 35:45 Kalluonkieli väläytti taas luistelunopeuttaan, kun hän voitti 1v1-luistelukisan purkukiekon perään ja pääsi punnertamaan maalille, mutta samalla hän kolasi Prosvetovin yli. Niinpä kun Goulbourne tuli taustalta iskemään kakkoskiekon verkkoon, maalia ei hyväksytty, mutta toisen erän näytöt toivat Kallionkielelle plussan papereihin ja hän teki positiivisen paluun rosteriin:

Ajassa 39:35 silti Tucson tasoitti 2-2:een ennen taukoa alivoimalla, kun HSK:n kakkosylivoimaviisikko paini vieraiden päädyssä ja ruuhkasta O'Regan taisi yrittää syöttää viivaan kohti Sikuraa ränniä pitkin, mutta Sucese pääsi väliin ja lähti nostamaan vastaiskua. Tämä teki oman ratkaisun 2v1-hyökkäyksestä ja ohitti Thompsonin suoralla kudilla oikeasta laidasta.

Puolivälissä päätöserää Diliberatore katkaisi Tucsonin kiekottelun lähellä puolustussiniviivaa ja seurauksena oli 2v0-hyökkäys hänelle ja Rondbjergille. Tanskalainen teki oman ratkaisun ja ampui tylysti kiekon yläriman alle ranteella. Hieno viimeistely. HSK:n voittomaali syntyi päätösvitosen aluksi. Leschyshyn voitti kamppailun laidassa, Jones levitti kiekon painottomalle puolelle Pachalille, tämä otti tyhjät pois ja syötti sitten poikittain takaisin vasempaan laitaan Leschyshynille, joka sai ampua puolityhjään maaliin neljännen osuman kotijoukkueelle. Tucson teki vielä kosmeettisen 4-3 kavennuksen sekunti ennen loppua, kun vieraat kaivoivat kiekon kulmasta ulos ja Carconen laukaus vasemmasta laidasta pienestä kulmasta yllätti Thompsonin. Tuota edelsi vieläpä Thompsonin maalintekoyritys kohti tyhjää maalia 25 sekuntia ennen loppua, mutta nosto omasta päästä meni vasemmalta ohitse. Yhtä kaikki, 4-3 voitto tarkoitti sitä, että kotisaldo oli 11 voittoa ja yksi tappio tämän pelin jälkeen Orleans Areenalla:




Diliberatore kirjasi saman tien kaksi syöttöpistettä saatuaan hanat auki, joten hän oli yksi onnistujista. Samoin Kallionkieli pelasi toistaiseksi parhaan ottelunsa. Ykkösketjussa Glassin ja Elvenesin kemiat tuntuvat sopivan yhteen hyvin ja ehkä he joskus pelaavat yhdessä isossakin seurassa. Molemmat olisivat voineet tehoilla enemmänkin kuin vain yhden syöttöpisteen edestä. Glass joka tapauksessa jatkoi pisteputkeaan ja ampui seitsemän kertaa kohti maalia vieläpä. Rondbjerg ja Cotter saavat plussaa maaleistaan, mutta varsinkin Jonaksen peruspelaaminenkin oli mallikasta ja hän oli vahva kamppailija. Leschyshyn kamppaili myös hyvin voittomaalissa ja pelasi vahvaa alivoimaa Rondbjergin kanssa. Vieraiden YV oli tosiaan 0/4.

44/56 Anaheim vs. Vegas

Fleury palasi maaliin. Nosek palasi kolmossentteriksi yhden huilipelin jälkeen, joten Janmark palasi laitaan, Carrier neloseen ja Coghlan katsomoon.

Arvosanataulukko
++
+ Martinez, Theodore, McNabb, Whitecloud, Pacioretty, Stone, Tuch, Janmark, Nosek, Roy, Carrier
+/- Fleury, Pietrangelo, Hague, Stephenson, Karlsson, Smith, Marchessault, Jurco
-
--

Avausmaali syntyi kolmen minuutin jälkeen. Stone syötti vasemmasta laidasta viivaan, Martinez laukoi jäänuoliaisen ja Pacioretty ohjasi kiekon ohi Gibsonin. Ducks tasoitti 4v1-hyökkäyksestä, kun Pietrangelo menetti kiekon hyökkäysalueella Smithin syötön oltua liian kova. Martinez jäi tekemättömään paikkaan. Rakell syötti keskeltä vasemmalle Mansonille, joka jakoi vielä takatolpalle Comtoisille. Pietrangelo polki vielä alas, mutta heittäytyi liukumaan kummallisen aikaisin maila ojennettuna. Hän paikkasi erheensä vartin kohdalla ammuttuaan ranteella vasemmalta yläkaarelta kiekon etuyläkulmaan suorahyökkäyksen päätteeksi, kun Ducks antoi yllättävän paljon tilaa takamiehelle. Osuma oli kauden neljäs. Pacioretty ja Martinez saivat syöttöpisteet. Heti perään McNabbilla oli avopaikkaan vasemmasta laidasta kolmosketjun suorahyökkäyksestä, mutta kuti meni hieman ohi etukulman. Vedot olivat erässä 11-6, koska Tuch ja Stephenson ottivat oman pään rangaistukset, mutta AV toimi hyvin kuten koko kauden. Tasaviisikoin Tuch oli kakkosketjun ohella pirtein yksilö hyökkäyssuuntaan.

Vegas meni 1-3 johtoon toisen erän alussa ottelun seitsemännellä laukauksellaan kohti maalia. Nelosketju mylläri alueella ja lopulta Whitecloud ampui rystyltä kiekon kohti maalia. Carrier nappasi irtokiekon ja siirsi sen sivuun Roylle, joka jatkoi maalitehtailuaan ampumalla etuyläkulmaan. Puolivälissä erää Jones ja Tuch tuhlasivat rystyläpiajot perä perään, kun maalivahdit venyttivät patjaa eteen. Kolmen minuutin päästä Pietrangelon pitkä avaus tavoitti Paciorettyn, joka ampui vasemmasta laidasta kohti takakulmaa, mutta Gibson sai käsivarren eteen. Toisessa päässä Silfverberg kilautti vasemmalta b-pisteeltä tolppaan seisovilta jaloilta. 34 minuutin kohdalla Ducks kavensi yllättäen suorahyökkäyksestä. Henrique syötti keskeltä oikeaan laitaan ohi peruuttavan Haguen Heinenille, jonka one-timer painui turhan helposti takakulmaan. Vegas kuitenkin osui vielä erän lopussa toisella ylivoimallaan, kun Anaheimilla oli liikaa pelaajia jäällä. Theodore antoi pudotuksen sijaan pystysyötön, johon laidassa seisomisen sijaan leikkasi Stone ja tämä pujahti jussijokismaisesti keskeltä läpi sekä veivasi kämmeneltä kiekon sisään. Fleury sai kakkossyötön.

Päätöserästä ei oikein jäänyt mieleen kuin se, että Smith tosiaan jätti leikin kesken jossain vaiheessa ja Tuch iski lopullisen niitin tyhjiin saaden palkinnon hyvästä iltapuhteestaan. Ducks sai pari ylivoimaa, mutta Vegas selvitti ne ja muutoin tapahtumia ei liiaksi ollut. Kalifornian kiertueelta mukaan tarttui siis täydet kahdeksan pistettä neljästä ottelusta.

Stephensonin vitjan pelaamisesta pidin varmaankin eniten. Tehokaksikko Stone-Pacioretty kerää plussat siitä hyvästä. Stone pelasi neljännen vähintään kahden pisteen pelinsä putkeen ja on yhden pelin päässä Karlssonin seuraennätyksestä, joka on siis viisi tuollaista peliä. Kolmosketju oli myös hyvä Tuchin johdolla. Janmark ja Tuch kirjasivat neljä vetoa. Roy-Carrier kaksikko ansaitsee puolestaan plussat nelosketjusta värkättyään voittomaalin. Alakerrasta Martinez oli mukana kahdessa ensimmäisessä osumassa ja Theodore alusti erinomaisesti Stonen maalin. Lisäksi Alec blokkasi seitsemän laukausta. McNabb saa plussan pelattuaan alivoimaa 5:42 ilman takaiskua. Whitecloudkin pelasi neljä minuuttia alivoimaa ja alusti lisäksi yhden osuman, joten hänellekin on annettava plussa. Pietrangelo puolestaan oli osasyyllinen Ducksin avausosumaan, joten en voi antaa plussaa 1-2 maalista huolimatta. Fleury otti 33 torjuntaa, mutta ei ollut ihan niin varmaotteinen, joten jätän hänet neutraaliksi.

Jaahas, ja taas Ankkojen TV-kommentaattorit ylistivät Drysdalea maasta taivaisiin ja kehuivat niin kypsäksi. Samoin tänään postissa tullut The Hockey News rankkaa Drysdalen koko NHL:n kolmanneksi parhaaksi prospektiksi. Tästä sokeutuneena ilmeisesti minä näin hänen pelaavan hienosti, mutta tarkkaavaisempi silmäsi sitten taas kai huomasi tuon eron. "Ykkösprojekti" oli muuten Zegras ja kakkonen Byfield, joten hyvä Losin alue
Kyllä Drysdale hyvä pelaaja on, mutta fysiikaltaan vielä heiveröinen kuten vaikkapa Glass viime kaudella.

The Hockey News nimesi Vegasin (ja muidenkin NHL-joukkueiden) TOP-10 prospektit. Tässä listaus. Samaa mieltä @Salming ja muut?

1. Peyton Krebs (C)
2. Jack Dugan (LW)
3. Brendan Brisson (C)
4. Lukas Elvenes (RW)
5. Lukas Cormier (D)
6. Ivan Morozov (C)
7. Peter Diliberatore (D)
8. Pavel Dorofeyev (LW)
9. Kaedan Korczak (D)
10. Isaiah Saville (G)
Ihan hyvä listaus tuo on. Nyt kun on saanut katsella Duganin pelaamista AHL:ssä, hänet on helppo nostaa Elvenesin edelle, vaikka viime kauden jälkeen olin ehkä toista mieltä Lucasin tehoiltua AHL:ssä. Listan kärkikaksikosta olen siis samaa mieltä. Brissonista on vähän vaikea sanoa mitään, kun hän on pelannut vain junnupelejä. One-timer on erinomainen ja pelikäsityskin riittää, mutta luistelu on kysymysmerkki. Näytöt U20-kisoissa eivät olleet mitään huikeita, kun hän pelasi nelosketjussa ja vähän jääaikaa saaneessa kakkosylivoimassa. Cormier on puolestaan yhä liekeissä QMJHL:ssä, joten sijoitus noin ylhäällä on perusteltu, mutta silti nostaisin Morozovin listalla kolmanneksi, koska hän on todistanut pystyvänsä pelaamaan KHL:ssä puoli pistettä per peli -tasolla ja ei tuosta ole enää niin pitkä matka NHL-miehistöön, kun hän vielä ensi kauden saa kehittyä SKA:ssa. Diliberatoren seiskasija on minusta turhan korkea kutoskierroksen varaukselle eikä hän nyt tuota viimeisintä katsomaani AHL-peliä lukuun ottamatta ole oikein esittänyt mitään sellaista, miksi hänen pitäisi olla TOP-kympissä listalla saatika Korczakin edellä. Savilleenkaan minulla ei ole ihan liikaa uskoa, koska NCAA:ssa torjuntaprosentti on niukasti yli 90% ja GAA 3.03.

Minun listani on tällainen alle 24-vuotiaista pelaajista:

1. Peyton Krebs
2. Jack Dugan
3. Ivan D. Morozov
4. Lucas Elvenes
5. Brendan Brisson
6. Lukas Cormier
7. Kaedan Korczak
8. Zack Hayes
9. Paul Cotter
10. Pavel Dorofeyev
11. Jonas Rondbjerg
12. Peter Diliberatore
13. Ben Jones
14. Jake Leschyshyn
15. Jackson Hallum
16. Dylan Ferguson
17. Brayden Pachal
18. Connor Corcoran
19. Isaiah Saville
20. Jiri Patera

TOP12 koostuu nimistä, joiden uskon vakaasti pääsevän kokeilemaan NHL:ssä jossain vaiheessa. Jonesilla ja Leschyshynilla on myös kohtalaiset mahdollisuudet alaketjuihin yleispelaajina. Hallumin kehityskaarta köyhän miehen C. McDavidina on mielenkiintoista seurata tulevaisuudessa. Syvyyspuolustajista oikealla puolella yllätyin hieman, kun Pachal onkin vasta 21-vuotias eli vain vuoden Corcorania vanhempi, mutta nyt kun Corcorania on nähnyt parissa AHL-pelissä, hänelle tulee kiire olla vuoden päästä siellä, missä Pachal on nyt hyvin liikkuvana kahden suunnan yleispuolustajana. Pachal ei tule murtautumaan NHL:ään ylivoimapuolustajana, joten hän on opetellut nyt pari kautta jo alivoimapelaamistakin ja kehittynyt siinä, joten miksei hän sitä kautta voisi joskus pelata NHL:ssä kolmosparissa terrierimäisenä vapaan tilan vastustajalta poisottajana. Veskareista pidän eniten yhä Fergusonista, joka piti nollapelin kauden ainoassa AHL-pelissään. ECHL:ssä hän on pelannut viisi matsia ja voittanut niistä neljä päästäen hieman yli kaksi maalia per peli. Jotta Ferguson on saanut pelata, Patera on avannut luukkua AHL:ssä eikä hän ole muutamassa pelissään ollut minusta niin hyvä kuin Ferguson on ollut silmätestin perusteella, joten siksi Patera ja säntäilevä Savillekin ovat papereissani rauhallisen, peittävän ja tasapainoisen Fergusonin takana.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
27/40 HSK vs. Roadrunners

Kolmas ja viimeinen kohtaaminen perätysten. Patera istui penkillä tämänkin pelin. Puolustuskin oli ennallaan. Dorofeyev palasi kokoonpanoon ja suoraan ykkösketjuun, joten Jones otti Kallionkielen paikan nelosesta ja Loewen korvasi Goulbournen. Duke puolestaan korvasi Duganin.

Dorofeyev-Glass-Elvenes
Rondbjerg-O’Regan-Sikura
Cotter-Quinney-Duke
Jones-Leschyshyn-Loewen

Hayes-Murphy
Schuldt-Pachal
DiLiberatore-Ahac

Thompson

Plussat ja miinukset
++
+ Rondbjerg, Pachal, O'Regan, Patera
+/- Thompson, Murphy, Hayes, Diliberatore, Ahac, Jones, Leschyshyn, Loewen, Cotter, Quinney, Duke, Sikura, Elvenes, Dorofeyev
- Schuldt, Glass
--

Tasavajaalla syntyi 0-1 osuma viiden minuutin jälkeen. Sikura pudotti kiekon oikeasta laidasta toiseen aaltoon Murphylle, joka tinttasi lämärin Prosvetovin patjaan. Rebound kimposi keskialueelle saakka ja Gauthier pieksi Schuldtin luistelukisassa viimeistellen läpiajosta ohi Thompsonin. 13. minuutilla Tucson meni 0-2 johtoon, kun Burke voitti kulmassa kaksinkamppailun Schuldtia vastaan ja syötti keskelle Wilkinsille, joka antoi vielä maalin eteen leikanneelle Hebigille eikä puolestaan Schuldt ehtinyt enää laidasta maalin eteen. Hyökkäyskolmikkokaan ei toki loistanut sijoittumisellaan tuossa kohdin. Laukaukset olivat avauserässä 7-12, kun kolme perättäistä alivoimaa verottivat hyökkäyspelaamista, joten jäähykurittomuus palasi hopearitareiden peliin jälleen vaihteeksi.

Jäähyily jatkui toisen erän avauskympillä kahdella jäähyllä. Schuldtin viivytysjäähy kostautui, kun Steenberger ampui poikkisyötöstä vasemmasta laidasta vapaasti kiekon ohi Thompsonin. Isännät yrittivät tuttuun tapaan iskeä aggressiivisesti usean pelaajan voimin laitaan, kun kiekko eli, mutta Gauthier ja Roy eivät luopuneet kiekosta, vaan löysivät Steenbergerin ja lisäksi yksi mailakin meni isänniltä rikki. Samalla Patera pääsi kehiin 0-3 tilanteessa. Glassin illan toisen jäähyn HSK hyödynsi itse alivoimamaalilla. Wilkins laukoi oikeasta laidasta patjaan. Kiekko kiersi maalin takaa ränniin ja Pachal nappasi sen. Hän pelasi eteenpäin Rondbjergille, joka ylitti keskialueen ja jakoi sitten kiekon takaisin oikeaan laitaan Pachalille, joka päätti helposti auenneen vastaiskun tarkkaan laukaukseen oikeasta laidasta ohi Prosvetovin. Maali oli Pachalin kauden ensimmäinen.

Illan viimeinen osuma syntyi toisen erän lopussa, kun Rondbjerg kamppaili omissa ja sai tökättyä irtokiekon lopulta keskialueelle. O'Regan ja Sikura pääsivät 2v1-hyökkäykseen. Danny ampui itse vasemmasta laidasta takayläkulmaan, mutta 2-3 kavennusta lähemmäs HSK ei päässyt enää päätöserässäkään, vaikka kolmen ylivoiman ansiosta vedot olivat kohti maalia 14-4 pikkuritareille. Paras paikka tuli erän alkupuolella 3v1-hyökkäyksestä Dorofeyeville, kun tämä leikkasi itse sisään oikealta ja ampui keskeltä logoon. Tuota avopaikkaa edelsi Pateran tuplatorjunta toisessa päässä. Lisäksi Glassilla oli pari paikkaa oikeasta siivestä, mutta rannelaukaukset menivät liian keskelle maalia, joten hän jäi ensi kerran pisteittä Hendersonin paidassa.

Patera ylipäätään torjui hyvin viimeiset 37 minuuttia. Rondbjerg ja O'regan saavat plussat tehoistaan kuten Pachal. Schuldt ja Glass johtavina pelaajina pettivät. Jälkimmäinen jäähyillään ja ensin mainittu ollen osasyyllinen kahteen ensimmäiseen vieraiden maaliin. YV-pelaaminen toki sakkasi myös päätöserässä, kun olisi pitänyt saada tasoitus aikaiseksi. Aina ei voi voittaa ja urakka jatkuu jo huomenaamulla Suomen aikaa.

45/56 Vegas Golden Knights vs. Patrick Marleau

Smith ei ollut pelikunnossa, joten Tuch nousi ykköseen. Kolmonen oli Carrier-Roy-Janmark ja nelonen Jurco-Nosek-Coghlan. Martinez oli Pietrangelon pari ja McNabb Theodoren. Lehnerin vuoro oli torjua kiekkoja.

Ensimmäisellä pelikatkolla ajassa 1:20 Marleau sai juhlallisuutensa. Bettman tervehti häntä videon välityksellä pitäen pienen puheen. Lisäksi hän sai paikalla olleelta yleisöltä aplodit seisaaltaan, kunnes peli taas jatkui. Golden Knightsilla on kasassa runkosarjapelejä 280, joten se tavoittaa Marleaun ottelumäärän vasta kaudella 2039-2040.

Vegas sai melko pian ensimmäisen ylivoimansa, mutta vasta lopussa Pietrangelo sai pari toimitusta viivasta aikaiseksi eivätkä nekään menneet kohti maalia. Hetken päästä Sharks meni johtoon, kun ensin Janmarkin kuljetus yli keskialueen pysähtyi hyökkäyssiniviivalle ja Sharks käänsi pelin. Päätykiekkoon ehtivät McNabb ja Theodore, jotka siirsivät ränniä pitkin kiekon siniviivan kulmaan. Koska Janmark oli ollut ylimpänä pelaajana hetkeä aiemmin, hän ei ollut ehtinyt omalle paikalleen oikeana laiturina, joten Knyzhov sai vapaasti ampua kohti maalia ja siniviivalaukaus yllätti Lehnerin. Vegas sai toisen ylivoiman johtomaalin jälkeen. Marchessault tarjoili suorahyökkäyksestä lätyn maalille Tuchille, mutta Jones torjui ohjurin patjoillaan. Lisäksi Janmark ampui kertaalleen keskeltä neliötä vapaasti ranteella ohi vasemman takakulman. Lopuksi Pietrangelo lähti seikkailemaan viivasta syvyyteen ilman, että kukaan varmisti. Martinez hukkasi oikeassa siivessä kiekon ja Marleau pääsi puolittain karkuun. Pietrangelo sai hänet lähes kiinni ja pakotti ampumaan rystyltä pienestä kulmasta ponnettoman yrityksen.

Vartin kohdalla Couture puolestaan antoi lätyn vasemmasta laidasta takatolpalle liukuneelle Kanelle. Tämä ohitti jo Lehnerin, mutta McNabb pelasti Lehnerin selustan maaliviivalta. Summerin soidessa puolestaan Kane antoi vielä turhan niitin Vegasin maalin takana Pietrangeloon, vaikka hän tiesi, että kello oli lopussa, koska aikaa oli vain kahdeksan sekuntia ennen keskialueen aloitusta. Tuosta tuuttauksesta selkään syntyi pieni kahakka vielä erän päätteeksi, johon Lehnerkin osallistui tarkkailijana.

Kahdessa viimeisessä erässä Whitecloud pelasi vain joitakin hajavaihtoja, joten Coghlan sai peliaikaa puolustuksessa Haguen vierellä. Hyökkäyksessäkin ketjuruletti alkoi pyöriä erän loppua kohden ja esimerkiksi päätöserässä Janmark pelasi kaikki vaihtonsa Tuchin paikalla ykkösessä. Ajassa 20:30 Sharks meni 0-2 johtoon. Haguen purkukiekko pysähtyi Couturen lapaan siniviivan alla. Tämä kuljetti kohti maalia, mutta menetti pelivälineen. Gregor kuitenkin sai sen haltuunsa ja hänen kääntölaukauksensa keskeltä yllätti Lehnerin. Heti perään VGK kavensi ylivoimalla, kun Stone ohjasi maalin edestä Theodoren viivatoimituksen ohi Jonesin. Seuraavaksi Carrier tarjoili maalin takaa tekopaikan slottiin nousseelle Coghlanille, mutta tämä ampui päin Jonesia. Janmark suti irtokiekon maaliin, mutta peli oli vihelletty jo poikki. Carrier itse tuhlasi avopaikan 28. minuutilla, kun hän pääsi käsiksi patjareboundiin maalin kulmalla, mutta Jones venytti uudelleen patjan eteen. 36. minuutilla puolestaan Stephenson syötti oikeasta laidasta b-pisteiden väliin ja Pacioretty ampui suoraan syötöstä tuloksetta ylävartaloon. Erän lopussa Theodoren kehno avaus pysähtyi ennen keskialueelle menemistä. Sharks-pelaaja ampui maalille ja irtokiekon nosti tolppaan Couture.

Vegas tasoitti päätöserässä 44. minuutilla ylivoimalla. Stephenson ja Janmark hoitivat aloituksesta kiekon viivaan Theodorelle, joka siirsi Paciorettylle vasemmalle. Tämä pelasi syvyyteen Stonelle, joka kiepsahti maalin kulmalta maalin eteen ja ohitti Jonesin laukomalla kiekon taka-alakulmaan tolpan kautta. Kyseessä oli viides peli putkeen, jossa Stone teki vähintään kaksi pistettä ja sillä hän sivuaa Karlssonin tekemää seuraennätystä marraskuulta 2017. Heti tasoituksen jälkeen Janmark pääsi nokikkain Jonesin kanssa, mutta kämmenuitto kohti etukulmaa ei uponnut. Tilanne syntyi Marchessaultin riistosta hyökkäyssiniviivalla. Hetken päästä Tuchin pinchaus ja painava taklaus laidassa piti paineen vieraiden alueella, Coghlan syötti irtokiekon kulmasta maalille ja Carrier ohjasi patjoihin avopaikasta.

Päätöskymppi oli tarkkaa jääkiekkoa. Alkuun McNabb kolasi punaviivalla Couturen pukukoppiin painavalla taklauksella. Sharks sai aikaiseksi suorahyökkäyksistä puolustajien jaloista useammankin vedon, mutta ne menivät Meierin räpylään päätynyttä yritystä lukuun ottamatta plekseihin. Kaksi minuuttia ennen loppua Marleau oli maalin edessä sutimassa irtokiekkoa sisään, muttei saanut kunnollista tilaisuutta viivatoimituksen jälkeen päästä kiekkoon käsiksi puolustajien pihdeistä. Viime sekunneilla puolestaan Karlssonille avautui maalipaikka vasemmalle puolelle Marchessaultin siirrosta. Laukaus meni Jonesin kainalon läpi, mutta Ferraro pelasti vieraat maaliviivalta.

Jatkoaika oli viihdyttävä. Sen aluksi Theodore tarjosi Paciorettylle pienen kulman one-timertilaisuuden, mutta Jones ehti liukua eteen. Kahden minuutin kohdalla ensin Sharks hukkasi puolittaisen 3v1-hyökkäyksen, kun Pacioretty sai mailan väliin takatolpalla Couturen syöttöyritykseen kohti E. Karlssonia. Seurauksena oli läpiajo toiseen päähän. Stonella oli tilaisuus hattutemppuun. Hän haki patenttikämmenuittoa, mutta Jones tiesi tuon ja venytti patjan eteen jäänuoliaiseen. Heti perään vielä Sharks sai 2v1-hyökkäyksen. Kane tarjosi lätyn Couturelle, joka latasi yli maalin oikeasta laidasta. Minuutin päästä Theodore pääsi ampumaan vapaasti keskeltä, mutta Jones ryösti hänet räpylällään. Marleau olisi ollut syyllinen maaliin nukahdettuaan Theodoren vartioinnissa painottomalla puolelle. Seuraavaksi Karlsson ja Janmark tuhlasivat kaksi 2v1-hyökkäystä. Ensin Wiljamin syöttö jäi toisen Karlssonin lapaan, joka käynnisti vastaiskun, mutta W. Karlsson ehti polkea kiekkoon ennen Couturea vielä ja pelasi kiekon maalin taakse omille. Samalla hän kääntyi heti suoraluisteluun kohti toista päätyä ja jätti Couturen rumasti telineisiin. Kun Vegasin puolustaja avasi keskialueelle Janmarkille, seurauksena oli tosiaan uusi 2v1-hyökkäys E. Karlssonia vastaan. Tuolla kertaa puolestaan Janmarkin syöttö kohti takatolppaa meni liian eteen. Päätösminuutilla Stone sai uuden tilaisuuden hattutemppuun, kun hän pääsi ampumaan vapaasti oikealta kaarelta, mutta näpylaukaus meni logoon. Uuden keskialueen haun jälkeen hän tarjoili vielä oikeasta laidasta lätyn takatolpalle Paciorettylle, mutta tämän ohjaus meni ohi maalin kurotuksen takia.

Pilkut aloitti Marleau. Urasaldo oli 16/54 ennen tuoreinta yritystä. Patrick ampui ranteella kohti längejä, mutta Lehner piti ne kiinni torjuen patjoilla. Vegasilta kilpailun aloitti Tuch. Hän veivasi kiekon rystyltä kämmeneltä ja ampui hanskakäden alakulmaan niin nopeasti, että Jones ei ehtinyt mukaan. Seuraavaksi Donato veivasi Lehnerin jäihin kiemurtelullaan, mutta kämmennosto kohti avointa maalia jäi ojennettuun oikeaan patjaan. Stephenson oli yllätysvalinta toiseksi ampujaksi. Uran ensimmäinen rangaistuslaukauskilpailuyritys oli suora laukaus yli maalin. Se ei haitannut, koska Lehner torjui Couturen kämmenlaukauksen kohti kilpikäden kainaloa, joten Vegas osin pilasi Marleaun juhlaillan rankkarivoitollaan. Ottelun päätyttyä kaikki kävivät silti kättelemässä Marleaun ja taputtivat hänelle keskiympyrässä yhdessä Sharksin pelaajien kanssa.

Arvosanataulukko
++
+ Stone, Pacioretty, Marchessault, Carrier, Janmark, Theodore
+/- Lehner, Pietrangelo, Martinez, McNabb, Whitecloud, Coghlan, Jurco, Nosek, Tuch, Karlsson, Stephenson, Roy
- Hague
--

Stone, Pacioretty ja Theodore viettivät kahden pisteen iltaa. Theodore pelasi reilut 25 minuuttia laukoen neljästi kohti maalia Pietrangelon tavoin, mutta vain toinen heistä pääsi tehopisteille. Carrier-Janmark kaksikko pelasi erinomaisesti yhteen pari erää ja päätöserässä Janmark jatkoi näkyvää iltapuhdettaan ykkösvitjassa. Viimeistely ontui, mutta peli-ilmeestä tulee plussaa. Hän sai jääaikaa yli 18 minuuttia, joista 3:35 ylivoimalla, koska hän kuuluu nykyään ykkösylivoimaan operoiden neliön keskellä. Marchessault esiintyi myös ihan hyvin ja alusti muille 3-4 tekopaikkaa ainakin illan aikana. Hague puolestaan saa ainoana miinuksen oltuaan osasyyllinen 0-2 osumaan ja jääaikakin jäi lopulta vain yhdeksään minuuttiin. Samoin Whitecloud pelasi tosiaan vain yhdeksän minuuttia, koska jotain häikkää hänellä oli kahdessa viimeisessä erässä. Lehner paikkasi rankkaritorjunnoillaan helposti menneen Sharksin toisen maalin ja ensimmäinenkin oli torjuttavissa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
46/56 Vegas vs. San Jose

Fleury palasi maaliin. Sikura oli kutsuttu ylös ja Jurco palasi farmiin. Sikura otti paikan kolmosketjusta Nosekin ja Tuchin viereltä. Carrier-Roy-Coghlan oli nelosvitja. Ennen peliä Lehner kohahdutti aamujäiden jälkeen kommenteillaan, joiden mukaan NHL olisi valehdellut heille, mutta NHL itse kiisti myöhemmin luvanneensa helpotuksia rokotetuille organisaatioille:









Arvosanataulukko
++ Marchessault
+ Theodore, Pietrangelo, Karlsson, Janmark
+/- Fleury, Sikura, Nosek, Stone, Pacioretty, Stephenson, Tuch, Carrier, Roy, Coghlan, McNabb, Martinez, Hague, Whitecloud
-
--

Avausmaali syntyi kolmannella minuutilla. Kellman syötti maalin takaa maalin eteen ohi Pietrangelon ja kiekko pomppi sisään maalille ajaneen Meierin luistimesta, kun Tuch ei saanut tätä kuriin. Vegas tasoitti ajassa 6:51. Pietrangelo nousi ensin viivasta ja ampui ohi maalin. Martinez sai irtokiekon ja syötti sen kulmaan Karlssonille, joka siirsi kiekon laidasta keskelle Marchessaultille, tämä pääsi kävelemään vapaasti maalille ja ohitti Korenarin. Hetken päästä puolestaan Burns kolasi Paciorettyn selästä laitaan. Seurauksena olivat myllyt Burnsin ja Paciorettyn sekä Tuchin ja Kanen välillä. Vartin kohdalla puolestaan Fleury otti illan hienoimman torjunnan ryöstäen Gregorin avopaikan takatolpalta syöksyen. Päätösvitosella myös Pacioretty ja Sikura pääsivät ampumaan kumpainenkin vapaasti ranteella vasemmalta kaarelta suoraluistelusta, mutta Korenar tuli hyvin vastaan ja sulki vedot syliinsä.

Toisen erän avauskympillä VGK hukkasi pari ylivoimaa. 31. minuutilla San Jose teki maalin, kun Vegas ei. Marleau ohjasi Karlssonin viivavedon Fleuryn patjaan. Irtokiekko pomppasi vasempaan laitaan ja Hertl tinttasi paluukiekon lämärillä etukulmaan, kun Fleury ei ehtinyt liikkua sivuttain ajoissa. Heti perään Theodore hankki harhautuksillaan ylivoiman ja se tuotti vihdoin tulosta, kun Theodore ja Pacioretty kierrättivät kiekon maalin kulmalle Stonelle, joka kiepsahti maalin eteen ja uitti kiekon takakulmaan identtisellä tavalla kuin viime pelissä. Pacioretty sai samalla täyteen 600 tehopistettä runkosarjassa. Vegas ehti vielä edelle ajassa 39:10, kun Marchessault kävi voittamassa yksin päätykiekon kolmea vastustajaa vastaan ja syötti viivaan Theodorelle, joka otti pari potkua eteenpäin ja hämäsi laukovansa, mutta syöttikin takatolpalle Tuchille, joka sai putata vapaasti tyhjiin. Toisesta erästä jäi mieleen myös se, että Stephenson hukkasi kaksi puolittaista läpiajoa, kun kiekko hukkui matkalle juuri ennen vetoa/harhautusta.

43. minuutilla Pietrangelolta nähtiin samanlainen nousu kuin Vegasin ensimmäisessä maalissa. Hän veivasi pari haita nippuun ja ampui keskeltä päin Korenaria. Pietrangelo oli vaihteeksi hyökkäyssuuntaan hyvinkin aktiivinen ja väläytteli osaamistaan, josta hänelle maksetaan. 53. minuutilla syntyi lopullinen ratkaisu, kun Janmark ja Marchessault pelasivat oikeassa laidassa pienessä tilassa kivan seinäpelin ja lopuksi Marchessault tinttasi lämärin ohi Korenarin. Sama kaksikko värkkäsi tyhjiin 5-2 osuman. Marchessault riisti kiekon hyökkäysalueella ja tarjoili keskelle Janmarkille, joka ampui tyhjiin varmasti. Epäitsekästä toimintaa Joonatanilta, koska hän olisi voinut hakea hattutemppuakin, mutta tyytyi 2+2 tehoihin.

Voitto oli kahdeksas peräkkäinen, joka sivuaa seuraennätystä. Sharksia vastaan saldo on nyt 7-0-0 tällä kaudella. Silver Knights puolestaan on voittanut Barracudan kolmesti ja hävinnyt vain kerran. Pysy aina pikkuveljenä, San Jose.

Marchessault saa kaksi plussaa neljän pisteen illastaan. Kärkipuolustajat Theodore ja Pietrangelo olivat erinomaisia hyökkäysalueella. Karlssonin, Janmarkin ja Marchessaultin ketju toimi puolestaan erinomaisesti ja se loi tasaisesti maalipaikkoja. Stonelle, Paciorettylle ja Tuchille olisi voinut antaa myös plussan, mutta toisaalta halusin erottaa heidät Karlssonin poppoosta, joka todella ansaitsi plussansa. Alakerran neutraaleista yksilöistä pitää mainita vielä se, että Whitecloud pelasi taas vain 14:58 ja Hague 12:12. Jotakin probleemaa Whitecloudilla on, kun hän ei taaskaan pelannut jokaista vaihtokiertoaan ja se heijastuu sitten Haguenkin peliaikaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
28/40 HSK vs. Condors

Kallionkieli palasi kokoonpanoon. Syksyn seiskakierroksen varaus Marushev puolestaan teki debyyttinsä Dorofeyevin laituriparina. Puolustus oli ennallaan. Cotter sai paikan ykkösketjusta. Sikura oli kutsuttu ylös.

Cotter-Glass-Elvenes
Rondbjerg-O’Regan-Dugan
Dorofeyev-Leschyshyn-Marushev
Kallionkieli-Jones-Goulbourne

Hayes-Murphy
Schuldt-Pachal
DiLiberatore-Ahac

Thompson

Plussat ja miinukset
++
+ Elvenes
+/- Thompson, Ahac, Diliberatore, Pachal, Schuldt, Murphy, Kallionkieli, Jones, Goulbourne, Dorofeyev, Leschyshyn, Marushev, Rondbjerg, O'Regan, Dugan, Cotter, Glass
- Hayes
--

Condors haki pisteet 1-4 voitolla. Molemmat joukkueet kamppailevat divisioonan voitosta, joten tappio oli harmittava. Kahdessa viimeisessä erässä HSK hävisi vedot 8-30, mutta toisessa erässä se kamppaili kyllä tasaviisikoin ihan tasapäin vieraiden kanssa ensimmäisen vartin eikä päätöseräkään pelkästään yhtä päätä ollut. Condors teki kaksi ensimmäistä osumaansa ajoissa 19:59 ja 38:18, joten erien lopuissa oli huolellisuuden puutetta. Avausmaalissa Thompson kyllä pelasi heikosti, kun hän sylki maalin kulmalle kulmasta ammutun Stantonin laukauksen. Hamblin suti reboundin uudelleen päin Thompsonin ja kolmoskiekon pussitti Brosseau maalin edestä. Toisessa osumassa Granlund laukoi viivasta yli maalin. Ahac hävisi päädyssä irtokiekkopainin Bensonille, joka löysi maalin edestä Marodyn ja tämä ohitti Thompsonin, kun Schuldt hukkasi miehensä.

Lisäksi Griffith hukkasi läpiajon hetkeä ennen 0-2 maalia Thompsonin torjuttua rystyveivin. Hendersonkin sai kiekon maaliin toisen erän puolivälissä, mutta osuma oli selvä paitsio. Kallionkieli puolestaan sai 15 sekuntia YV-aikaa erän alussa osana nelosketjua takanaan kolmospakkipari, kun Viveiros laittoi heidät sisään sen jälkeen, ykkösylivoima Murphy-Dugan-Elvenes-O'Regan-Glass oli jauhanut tuloksetta puolitoista minuuttia ja Condors oli tulossa pian täysilukuiseksi.

Pikkuritarit kavensivat, kun ylivoimalla O'Regan ampui keskeltä patjaan ja Elvenes pussitti riparin. Dugan sai kakkossyötön. Ratkaisu syntyi pari minuuttia ennen loppua, kun Lennström löysi syötöllään siniviivasta Malonen maalin kulmalta ja tämä ohjasi kiekon reppuun. Viimeisen maalin teki tyhjiin Griffith hybridipitkää hyödyntäen.

Debytantti Marushev erottui pituudellaan ja raameillaan, mutta luistelu oli hieman flegmaattista ja tilanteisiinkin hän meni puolittain päädyssä tai kulmassa surffaillen jopa vähän pelin ulkopuolella. Muuta kummoista ei jäänyt mieleen. Kallionkieli puolestaan jäi mieliin muutamilla kaatuiluillaan, joita on näkynyt muissakin peleissä. Kiekkoa suojatessaan hänen tasapaino ja fysiikka eivät vielä riitä, kun aikuiset miehet tulevat iholle.

Esitys oli kaikkinensa aika tasapaksu. Elvenesille annoin plussan, koska maalin lisäksi hän pysyi hyvin kiekossa ja loi edes jotakin hyökkäyssuuntaan tasaviisikoinkin. Cotter ampui esimerkiksi neljästi kohti maalia isänniltä Murphyn tavoin. Hayes puolestaan otti kaksi jäähyä ja meni vähän myöhässä kulmaan avausmaalissa. Schuldt paikkaili omaa nukahdustaan olemalla melko aktiivinen taklaaja ja liikuttaen kiekkoa mukiinmenevästi.

29/40 Silver Knights vs. Condors

Jurco palasi farmiin NHL-keikaltaan ottaen paikan Glassin ja Rondbjergin viereltä. Elvenes siirrettiin Glassin rinnalta Jonesin ja Duganin luo. Leschyshynin venäläisketju oli entisellään. Duke puolestaan nousi kokoonpanoon nelosketjuun Goulbournen ja sentterinä operoineen Cotterin vierelle. Puolustuksessa Schuldt oli vaihdettu Murphyn pariksi ja Hayes Pachalin.

Plussat ja miinukset
++
+ Jurco, Glass, Elvenes, Cotter, Murphy
+/- Thompson, Diliberatore, Ahac, Rondbjerg, Jones, Dugan, Leschyshyn, Dorofeyev, Marushev, Duke, Goulbourne
- Pachal, Hayes
--

Tämäkin peli päättyi 1-4 ja ensi kerran seurahistoriassa pikkuritarit hävisivät kolme peliä putkeen. Jäähyt jakautuivat metkasti, kun kaksi ensimmäistä jäähyä pelissä otti Condors ja kolme viimeistä Silver Knights. HSK teki ainoan maalinsa ylivoimalla 12. minuutilla, kun Jurco kiersi maalin ja käänsi sitten takatolpalle Glassille, joka suti kiekon sisään. Condors tasoitti vähän halvasti päätösminuutilla, kun Hamblin heitti kiekon maalille, Thompson torjui eteensä ja Hayes jotenkin sähläsi kiekon omiin maalin kulmalla yrittäessään ottaa sitä haltuun. Puolivälissä toista erää HSK oli tehdä johtomaalin, kun Murphy avasi pystyyn, Elvenes piti kiekkoa hetken ja syötti sitten takaisin keskelle hyökkäykseen mukaan liittyneelle Murphylle, joka ohjasi yhdellä kädellä rystyltä kiekon kohti maalia sekä tuuletti jo, mutta tuomari näytti, että kiekko ei käynyt maalissa, joten peli jatkui, kun videotarkistuksia ei ole käytössä. Hetken päästä Elvenes itse hukkasi hyvän maalipaikan. Condors teki voittomaalin ylivoimalla erän lopussa, kun Cracknell ampui one-timerin vasemmasta siivestä Griffithin syötöstä neliön läpi.

Päätöserän avauskympillä HSK otti kaksi jäähyä, joista jälkimmäinen kostautui, kun Condorsin ykkösylivoimaviisikko iski toistamiseen. Gildon levitti viivasta vasemmalle Cracknellille, joka ei tuolla kertaa ampunut, vaan syötti takatolpalle ja Malone ohjasi kiekon sisään. Pachal oli aavistuksen liian ylhäällä eikä ehtinyt ajoissa maalin eteen nostamaan Malonen mailaa, kun Cracknellin syöttö meni ohi Hayesin, joka oli blokkausvalmiudessa ennemmin. Loppuluvut iski tyhjiin Benson rystyltä aitioiden edestä irtokiekkotaiston jälkeen. Koska Condors voitti tämänkin kohtaamisen, se on enää pisteen Silver Knightsia perässä sarjataulukossa yhden pelin enemmän pelanneena. Gulls on kolmas jengi, jolla on mahdollisuus divisioonan voittoon.

Glass-Jurco kaksikko oli maalinsa lisäksi ihan pirteä saaden plussaa. Samoin Elvenes oli näkyvä ja puolustajista Murphy oli hyvä ylöspäin. Pachal-Hayes kaksikolla oli hankalampi ilta, kun he olivat jäällä kolmen ensimmäisen maalin aikana vieraiden osalta. Toki niistä kaksi oli alivoimalla, mutta silti. Cotter oli alaketjuista pirtein hyökkääjä mielestäni. Thompson oli puolestaan maalissa tavallinen kuolevainen toisessa pelissä putkeen.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Pitkästä aikaa taas peli näkyi TV:ssä. Ei kai tässä paljon voi negatiivista kirjoittaa, kun yhdeksäs voitto tuli putkeen. Nosekin tilanne huolestuttaa, mutta toivotaan parasta. Ja ylivoimapeli on edelleen luokatonta. Mutta Theodorelle plussaa hienosta syötöstä ja maalista. Tuolla tyylillä pääsee minun koirankopistani ulos äkkiä. Ja Stephensonille plussaa siitä, että läpiajossa yritti laukausta kohti maalin yläkulmaa (sivuhuomiona voidaan sanoa, että siitä tuli maali).

Jotenkin tuntuu melkein epäreilulta, että Vegas ei menetä pelaajaa laajennusdraftissa. Niin hyvä tämä ryhmä on tällä hetkellä, että tuntuu, että olisi varaa joku paremmanpuoleisista pelaajista antaa Seattlelle.

Ei muuta kuin kaasu pohjassa Coloradon kimppuun.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
47/56 Ducks vs. Golden Knights

Lehner palasi maaliin. Smith, Kolesar ja Reaves olivat yhä sivussa, joten Sikura jatkoi kolmosessa ja Janmark ykkösessä.

Avausmaalissa Pacioretty hääräsi hyvin syvyydessä ja nappasi lopulta irtokiekon itselleen pelaten sen maalin eteen, josta Stephenson viimeisteli kliinisesti heti avausminuutilla. Sen jälkeen Whitecloud lähti istunnolle, mutta alivoima kesti. Janmark pelasi Karlssonin parina, kun Smith oli poissa. Vartin jälkeen vedot olivat 9-3, mutta Lehner otti lähinnä perustorjuntoja. Ducks oli silti pelin päällä niukasti, kunnes sitten Vegas iski 0-2 osuman. Theodore riisti kiekon omalla alueella laidassa ja avasi pystyyn Stephensonille, joka polki karkuun ja viimeisteli tosiaan taas hyvin suoraan luistelusta laukoen eikä hakenut patenttiuittoa. Erän lopussa Stone tarjoili Paciorettylle avopaikan 2v1-hyökkäyksessä, mutta Gibson ryösti hänet ja lopussa ykkösvitjan kulmaralli tuotti Janmarkille viivalaukauksen jälkeen maalipaikan maalin kulmalle, mutta tämä nosti ohi maalin. Nosek putosi pelistä pois kesken erän, joten sentterit kiersivät.

26. minuutilla Vegas meni 0-3 johtoon, kun Pietrangelo puolestaan teki stopin keskialueella ja seuranneesta vastaiskusta tarjoili Carrierille lätyn takatolpalle. Tuota ennen Paciorettylla oli puolittainen läpiajo, mutta Larsson takakarvasi hyvin häneltä kiekon veks. Whitecloud hankki ottamansa jäähyn vastapainoksi kaksi ylivoimaa toisessa erässä, kun häntä rikottiin. YV oli kuitenkin tutun surkeaa ja Ducksilla oli paras maalipaikka alivoimalla, kun Jones voitti luistelukisassa Theodoren kääntäen kiekon maalille, mutta Lehner nollasi Grantin rystylaukauksen patjoillaan. Erän lopussa Gibson ryösti hanskallaan Marchessaultin ja Sikuran rannelaukaukset keskeltä ja vasemmasta laidasta.

Päätöserän alussa Wiljami pääsi nokikkain Gibsonin kanssa, mutta ampui syliin kämmeneltä. Heti perään Ducks kavensi, kun Terry punnersi oikealta maalille ja ampui. Irtokiekko jäi maaliviivalle, josta Steel runnoi sen sisään, kun Carrier, Hague ja Whitecloud eivät saaneet häntä kuriin. Lähinnä tilanteessa oli toki Carrier. 45. minuutilla keskialueen käännöstä Karlsson pääsi läpiajoon, mutta kämmenuitto pysähtyi patjaan. Heti perään VGK käänsi taas pelin nopeasti pystyyn Ducksin hukattua kiekon ennen hyökkäysaluetta. Seurauksena oli 2v1-hyökkäys, kun Pietrangelo avasi Karlssonille vasempaan laitaan. Tämä lätytti Marchessaultille, joka ampui oikealta puolelta, mutta Gibson heittäytyi eteen. Irtokiekko kimposi kuitenkin vasemmalle Karlssonille, jonka luistimesta kiekko kimposi lopulta maaliin ja ruotsalainen sai ansaitun palkinnon. Parin minuutin päästä syntyi viimeinen osuma, kun Stephenson voitti alueelle tulon jälkeen kulmassa irtokiekon ja pelasi sen viivaan McNabbille, joka levitti ja Theodore pommitti one-timerin ohi maskissa olleen Gibsonin. Kuin varkain Theodore sai 40 tehopistettä täyteen, vaikka alkukausi oli hiljainen. 44 otteluun on syntynyt 7+33 tehot. Matkaa Foxiin eli puolustajien pörssikärkeen on vain kolme pistettä. Tuo tuli yllätyksenä, koska en ole pahemmin seurannut muita divisioonia. Carlson ja Hedman ovat kahden pisteen päässä. Koko liigan tehotilastossa kolmen kärjen muodostavat muuten Martinez (+28), Stone ja Theodore (+26). Ducks kaatui lopulta numeroin 1-5 päätöskympin oltua pelailua. Voitto oli yhdeksäs peräkkäinen, mikä oli uusi seuraennätys. Seuraavaksi pojat saavat lepoa torstaiaamuun saakka, jolloin Colorado pyrkii estämään Vegasia voittamasta kymmentä peliä putkeen

Arvosanataulukko
++
+ Lehner, Theodore, Pietrangelo, Stone, Pacioretty, Stephenson, Karlsson
+/- Hague, Whitecloud, Martinez, McNabb, Janmark, Marchessault, Sikura, Nosek, Tuch, Carrier, Roy, Coghlan
-
--

Lehner oli maalissa varmaotteinen. Hänellä taitaa olla edelleen vain yksi tappio varsinaisella peliajalla Vegas-nutussa. Stephensonin ketju pelasi valtaisan pelin Chandlerin johdolla (2+1). Karlsson oli myös hyvä, vaikka tuhlasikin maalipaikkoja. Alakerrasta Theodore ja Pietrangelo viettivät kahden pisteen iltaa. Johtavat pelaajat olivat siis omalla tasollaan tässä pelissä. Toivottavasti Nosek on kunnossa, koska hän tosiaan ehti pelata vain 1:39. Sikura oli aika näkymätön sitä yhtä rannelaukaustaan lukuun ottamatta ja kuten joskus aiemminkin totesin, hän on kuin identtinen versio Pirristä. AHL:ssä tehoja tulee, mutta en näe hänelle käyttöä pudotuspeleissä saatika oikein edes runkosarjassa kaikkien ollessa käytettävissä. Jääaikaa hänelle tuli reilut 11 minuuttia tällä kertaa.

Jotenkin tuntuu melkein epäreilulta, että Vegas ei menetä pelaajaa laajennusdraftissa. Niin hyvä tämä ryhmä on tällä hetkellä, että tuntuu, että olisi varaa joku paremmanpuoleisista pelaajista antaa Seattlelle.
Ajatusleikkinä jos Vegas olisi mukana laajennusvaraustilaisuudessa, suojaisin seuraavat pelaajat (7+3+1):

Mark Stone
Max Pacioretty
William Karlsson
Reilly Smith
Jonathan Marchessault
Alex Tuch
Chandler Stephenson

Alex Pietrangelo
Shea Theodore
Zach Whitecloud

Robin Lehner

Stone, Pacioretty, Karlsson, Smith, Marchessault ja Pietrangelo ovat pelaajia, joilla on sopimuksissaan siirron estäviä pykäliä, joten ymmärtääkseni heidät on pakollista suojata. Tuch olisi ilman muuta kuudes suojattava hyökkääjä ja Stephenson sitten se seitsemäs. Puolustuksessa Theodore ja Whitecloud olisivat valintani suojattaviksi pelaajiksi, koska he ovat 24-25 vuotiaina osa runkoa vielä pitkään. McNabbin sopimus loppuu ensi kauden jälkeen ja hän on ehkä vähän taantumassa priimavuosistaan. Ei paljoa, mutta vähän kerrallaan. Lehnerillä ja Fleurylla on molemmilla siirron estäviä pykäliä, joten periaatteessa Fleurykin pitäisi kai suojata tässä hassuttelussa, mutta sovitaan vaikka niin, että hän luopuisi siitä ja Lehner pidemmän aikavälin ratkaisuna olisi suojauskohde.

Hague, Coghlan ja Glass ovat tulokassopimuksilla, joten heitä ei tarvitse suojata. Niinpä tarjolle jäisivät esimerkiksi 30-vuotias McNabb, 33-vuotias Martinez ja alaketjuista Carrier, Nosek, Reaves, Roy ja Kolesar. Varmaankin Roy saattaisi olla hyvinkin potentiaalinen valinta Vegasista McNabbin ohella.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Heti perään VGK käänsi taas pelin nopeasti pystyyn Ducksin hukattua kiekon ennen hyökkäysaluetta. Seurauksena oli 2v1-hyökkäys, kun Pietrangelo avasi Karlssonille vasempaan laitaan. Tämä lätytti Marchessaultille, joka ampui oikealta puolelta, mutta Gibson heittäytyi eteen. Irtokiekko kimposi kuitenkin vasemmalle Karlssonille, jonka luistimesta kiekko kimposi lopulta maaliin ja ruotsalainen sai ansaitun palkinnon.
Minusta kiekko otti sellaisen suunnanvaihdoksen ja vauhdin, että se taisi mennä Rickard Rakellin jalasta omaan verkkoon. No ruotsalaisesta pelaajasta joka tapauksessa.

Kuin varkain Theodore sai 40 tehopistettä täyteen, vaikka alkukausi oli hiljainen. 44 otteluun on syntynyt 7+33 tehot. Matkaa Foxiin eli puolustajien pörssikärkeen on vain kolme pistettä. Tuo tuli yllätyksenä, koska en ole pahemmin seurannut muita divisioonia. Carlson ja Hedman ovat kahden pisteen päässä.
Tuota minäkin ihmettelin ennen Ducks-peliä, kun jossain Vegasin sivustolla hehkutettiin Theodoren olevan mukana Norris-kisassa. Siinä vaiheessa hän oli vähän enemmän vielä pisteissä perässä, mutta eilisen pelin jälkeen vähemmän perässä. Fox on yllätysnimi kärjessä, mutta aikamoinen yllätys olisi myös, jos Theodore veisi Norris-trophyn esim. Carlsonin ja Hedmanin edestä.

Koko liigan tehotilastossa kolmen kärjen muodostavat muuten Martinez (+28), Stone ja Theodore (+26).
Pari viikkoa sitten katselin tuota tilastoa ja Vegasin pojat olivat aika korkealla. Nyt sitten siis johdossa.

Ajatusleikkinä jos Vegas olisi mukana laajennusvaraustilaisuudessa, suojaisin seuraavat pelaajat (7+3+1):

Mark Stone
Max Pacioretty
William Karlsson
Reilly Smith
Jonathan Marchessault
Alex Tuch
Chandler Stephenson

Alex Pietrangelo
Shea Theodore
Zach Whitecloud

Robin Lehner
Ei kai tuohon ole paljon nokan koputtamista. Tekisi mieli suojata Martinez Whitecloudin sijaan, mutta kaverilla alkaa olla ikää jo siinä määrin, ettei siinä taitaisi olla järkeä. Aika taikuri saa Seattle olla kyllä jos meinaa Vegasin tasoisen poppoon saada heti kokoon ensimmäiselle kaudelle.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
30/40 Gulls vs. Silver Knights

Viiden pelin vierasreissu alkoi San Diegosta. Thompson ei ollut kunnossa, joten Patera joutui maaliin ja 48-vuotias veskarivalmentaja Fred Brathwaite oli täysissä pukeissa penkillä. McLaughlin palasi puolustukseen syrjäyttäen Diliberatoren. Loewen palasi puolestaan hyökkäykseen, kun venäläiset olivat ulkona rosterista. Corcoran ja Primeau puolestaan pelaavat ECHL:ssä loppukauden lainalla, koska Hendersonissa he eivät mahdu kokoonpanoon.

Jurco-Glass-Rondbjerg
Elvenes-O’Regan-Dugan
Jones-Leschyshyn-Duke
Goulbourne-Cotter-Loewen

Schuldt-Murphy
Hayes-Pachal
McLaughlin-Ahac

Patera
Brathwaite

Plussat ja miinukset
++
+ O'Regan, Dugan
+/- Patera, Schuldt, Murphy, Hayes, Pachal, McLaughlin, Ahac, Goulbourne, Cotter, Loewen, Jones, Leschyshyn, Duke, Elvenes, Jurco, Glass, Rondbjerg
-
--

Avausmaali syntyi ylivoimalla. Zegras pelasi oikealta maalin kulmalle, De Leo jatkoi slottiin ja Agozzino laukoi keskeltä kiekon sisään Glassin, McLaughlinin ja Pachalin välistä. 13. minuutilla Dostal koppasi Duganin rannarin 2v1-tilanteessa. Kaksi minuuttia ennen taukoa Gulls teki toisen YV-maalin. Lettierin painava lämäri viivasta painui alakulmaan Zegrasin poikittaissyötöstä. Täyteen ladattu pikkuritarien ykkösylivoima kavensi toisessa erässä, kun Murphy levitti Duganille ja tämä syötti syvyyteen. O'Regan nosti maalin kulmalta kiekon takakulmaan. Toisessa viisikosta kaiketi YV-debyyttinsä sai Ahac viivassa. Gullsillakin oli paikkoja iskeä kolmas YV-osuma, mutta Zegras ampui ohi puolityhjän maalin kertaalleen oikealta. Patera otti muutaman hyvän lähitorjunnan myös. Päätöserässä Rondbjerg otti vastaan painavan niitin Groulxilta, mutta hän jäi penkin päähän puhaltelemaan. HSK hukkasi pari ylivoimaa. Jurco tinttasi tuloksetta oikeasta siivestä kakkosviisikosta. Ratkaisu syntyi viisi minuuttia ennen loppua, kun Groulx ehti päätydumppaukseen ensin ja käänsi kiekon keskelle. Syöttö ohjautui Ahacin luistimista ohi Pateran epäonnisesti. Viimeinen maali tuli tyhjiin, joten kolmatta kertaa putkeen HSK hävisi 4-1. Erikoistilannepelaaminen käänsi pelin isännille ja tsekkivahtien taistossakin Dostal oli vähän parempi.

Dugan-O'Regan akseli oli paras hyökkäyssuuntaan. Glass oli avauserässä ihan hyvä, mutta katosi sitten kuvasta. Pachalilla oli pari vetopaikkaa toisesta aallosta maukkaista paikoista, mutta molemmat blokattiin. Ahac pelasi ehkäpä parhaan pelinsä, vaikka tekikin oman maalin, mutta hän liikutti kiekkoa terävästi ja liike näytti raikkaalta.

31/40 Gulls vs. HSK

Dansk lähetettiin alas ja Thompson kutsuttiin taksiin hieman vaivaisenakin. Diliberatore korvasi Ahacin ja venäläiset Cotterin sekä Jonesin.

Jurco-Glass-Dugan
Dorofeyev-O’Regan-Elvenes
Goulbourne-Leschyshyn-Duke
Loewen-Rondbjerg-Marushev

Hayes-Murphy
Schuldt-Pachal
McLaughlin-DiLiberatore

Dansk
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ O'Regan, Elvenes, Dorofeyev, Pachal, Schuldt, Patera
+/- Dansk, Murphy, Hayes, McLaughlin, Diliberatore, Loewen, Rondbjerg, Marushev, Goulbourne, Leschyshyn, Duke, Jurco, Glass, Dugan
-
--

O'Regan venytti pisteputkensa neljään peliin, kun hän osui heti pelin alussa. Elvenes siirsi ruuhkasta keskeltä kiekon viereen ja Danny laukoi vasemmasta laidasta kiekon ohi Eriksson Ekin. Dorofeyev sai kakkospassin. San Diego tasoitti ylivoimalla, kun Mahura huijasi vieraiden nelikkoa keskialueella luoden 2v1-tilanteen Hayesia vastaan, joka ei saanut katki poikkisyöttöä Agozzinolle ja tämä naulasi one-timerin sisään. Kieltämättä 1-3 alivoimatrap murtui helposti, kun Mahura näytti pudottavan syötön alas, mutta tulikin läpi Leschyshynin ja Elvenesin välistä. O'Regan oli lähellä toista osumaa erän lopussa, kun hän ampui neliön keskeltä ylärimaan ylivoimalla. Vedot olivat 6-14 vieraille kaikkinensa.

Toisessa erässä oli hulinaa, kun joukkueet iskivät yhteensä kuusi maalia yhdeksän minuutin sisään. Viiden minuutin kohdalla Elvenes kiersi koko hyökkäysalueen, kunnes hän löysi Glassin, joka ampui suoraan jätöstä kiekon sisään vasemmalta kaarelta. Gulls tasoitti pian, kun Pachal blokkasi Benoitin viivavedon ja irtokiekko kimposi sopivasti Zegrasille maalin oikealle kulmalle eikä tämä erehtynyt. Isäntien 3-2 maali oli onnekas. Leschyshyn kaapi aloitusvoiton omissa, mutta McLaughlinin purku kimposi karvanneen Lettierin luistimesta ohi Danskin. Tasoitus syntyi pian, kun Dorofeyev pudotti kulmasta viivaan, Pachal viritti lämärin ja Elvenes ohjasi kiekon sisään maalin edestä jo kolmannella tehopisteellään. O'Regan oli kolmossyöttäjä. O'Reganin ketju teki pikkuritarien neljännenkin osuman, kun suoraan keskialoituksesta Hayes vapautti Dannyn läpiajoon ja tämä ampui alakulmaan. Murphy sai kakkossyötön. Välissä Gulls oli tehnyt 4-3 maalin, kun Murphy oli antanut harhasyötön maalin takaa sen eteen ja Limoges oli kiittänyt siitä ohittaen Danskin toisella yrittämällä. Mitä tulee Danskiin, hän loukkasi itseään toisen erän lopussa ja Patera vaihdettiin sisään. Saapa nähdä, että joudutaanko Ferguson kutsumaan Fort Wayne Kometsista takaisin AHL:ään, jos Dansk on pelikyvytön. Erän lopussa myös Elvenes oli ohjata toistamiseen Pachalin viivavedon sisään, mutta ohjuri osui vain ylärimaan.

Päätöserässä ei maaleja nähty, mutta sen alussa Elvenes tuhlasi avopaikan slotista O'Reganin esityöstä. Heti perään Patera pysäytti läpiajon. Lisäksi alivoimalla pari minuuttia ennen loppua Glass ja Elvenes pääsivät 2v1-vastaiskuun. Elvenes syötti keskelle ja Glass pääsi nokikkain Eriksson Ekin kanssa, mutta laukaus kohti längejä ei uponnut. Jatkoajan HSK sai aloittaa puolentoista minuutin ylivoimalla. Se toi tulosta juuri, kun jäähy loppui. Dugan syötti viivasta vasemmalle Schuldtille, joka syötti kolmion keskelle ja Dorofeyev käänsi irtokiekon sisään päättäen neljän pelin tappioputken.

Tehoketjusta kaikki viettivät kolmen pisteen iltaa. Alakerrasta Schuldt ja Pachal saavat plussat annistaan ylöspäin ja virheettömyydestään omissa. Patera puolestaan oli voittava veskari torjuen päätöserässä pari pahaa tilannetta ja antaen siten mahdollisuuden voittoon jouduttuaan kylmiltään sisään. Glassin ketju pelasi myös ihan hyvin, mutta he eivät ansaitse plussaa yhtä paljon kuin O'Reganin ketju.

Mainitaan lopuksi, että Morozov on SKA:n kauden päätyttyä liittynyt Venäjän MM-leiritykseen ja iski näyttävän YV-pöntön Podkolzinin esityöstä viikonloppuna:


 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Vakuuttavaa suorittamista ritarikullilta. Voittoennätykset murskaantuvat ja pudotuspelipaikka on jälleen kerran selviö jo hyvissäajoin, kuten joka kausi tähän saakka. Kalleimmat hyökkääjät, Stone ja Pacioretty, pelaavat uransa parasta kiekkoa, puolustus on rautaa, eikä oikeastaan kukaan alisuorita.

Vähän pelottaa, josko joukkueen kuntopiikki on osunut liian aikaiseen ajankohtaan ja suoritusvarmuus laskee, kun pelataan pudotuspelejä. Toisaalta jo runkosarjan voittokin olisi hyvä meriitti, vaikka kyse on tynkäkaudesta. Siihen on nyt ihan hyvä sauma.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
48/56 Vegas vs. Colorado

Nosek on hieman pidempään sivussa ja Royta tarkkaillaan päivittäin, mutta Smith ja Kolesar palasivat kokoonpanoon. Kolesar oli nelossentteri, kun puolestaan Smith otti oman paikkansa pudottaen Tuchin Sikuran ja Janmarkin kolmosketjuun.

Avauskymppi oli isänniltä hyvä. Colorado joutui ottamaan pari jäähyä ja niitä ennen jo Golden Knights teki seurahistoriansa nopeimman maalin, kun aloituksen jälkeen Pietrangelo avasi pystyyn ja Karlsson spurttasi selustaan. Kiekko tuli perille Girardin avustuksella ja William viimeisteli rystyltä hieman helposti ohi Dubnykin. Coloradolla oli alivoimalla tasoitustilaisuus, kun O'Brien pääsi puolittain läpi. Pietrangelo häiritsi kuitenkin riittävästi ja Fleury tökkäsi vielä lopuksi kiekon pois Liamin lavasta. Toinen puolikas oli vuorostaan Avsin hallintaa. Landeskog kilautti tolppaan maalin kulmalta ja hetken päästä samasta paikasta maalin kulmalta Toews nosti kiekon reppuun. Nelosketju ei päässyt millään pois omista ja Toews purkukiekon katkottuaan nousi vasemmasta laidasta maalille käyttäen kiekon välissä syvyydessä Söderbergillä. Maalipaikat olivat muutoin 11-2 vieraille, kun MacKinnon oli jäällä ja 13-6 Vegasille, kun Nathan lepäsi.

Avauserässä vihellettiin neljä rangaistusta ja toisenkin erän avauskympillä kaksi. Vegas hyödynsi oman ylivoimansa puolivälissä, kun Paciorettyn laukaus vasemmasta laidasta ohi Bellemaren karvauksen livahti helposti etukulmasta sisään. Pacioretty venytti tuon ansiosta pisteputkensa kahdeksaan otteluun. Ennen osumaa Avalanche oli ollut parempi joukkue erässä, koska Paciorettyn laukaus oli vasta Vegasin ensimmäinen kohti maalia. 35. minuutilla syntyi 3-1 osuma kakkosketjun ansiosta taas. Stone ja Pacioretty pysäyttivät Avsin hyökkäyksen keskialueella laidassa ja käänsivät pelin toiseen suuntaan kamppailuvoitoillaan. Pacioretty siirsi oikeasta laidasta kiekon keskelle Stonelle, joka jatkoi vasemmalle Stephensonille. Tämä ampui päin Dubnykia, mutta irtokiekon ampui sisään miinuskulmasta maalin takaa Stone Dubnykin selän kautta. Tuo oli jo kolmas torjuttavissa ollut osuma, joten maalivahtipeli oli isäntien heiniä. Colorado kavensi vielä parin minuutin päästä, kun Paciorettyn purku ei mennyt ulos omista, vaan pysähtyi ensin Burakovskyyn ja sitten MacKinnoniin, joka pudotti viivaan ja Graves laukoi ruuhkan läpi kavennuksen. Coloradon molemmat osumat syntyivät siis oman alueen menetyksistä ja nuo ovat yksi uhkakuva pudotuspeleissäkin.

Päätöserän alussa Stone blokkasi Kadrin laukauksen ja seurauksena oli 2v1-vastaisku. Mark antoi painavan syötön läpi eksyneen Toewsin ja Pacioretty sai naulata tyhjiin vasemmalta puolelta. Niinpä VGK iski jokaisessa erässä ensimmäisellä laukauksellaan kohti maalia osuman. Lopussa puolestaan Marchessault iski loppuluvut 5-2 tyhjiin Burakovskyn hukattua kiekon keskialueella. Välissä Fleury otti tarvittavat kopit varmaotteisesti. Avs vei vedot päätöserässä 9-12, mutta eipä isännillä mitään suurta hätää ollut. 5-2 voitolla joukkue teki seurahistoriaa, sillä ensimmäistä kertaa kasassa on kymmenen ottelun voittoputki.

Arvosanataulukko
++
+ Fleury, Stone, Pacioretty, Karlsson, McNabb, Theodore
+/- Carrier, Kolesar, Coghlan, Janmark, Sikura, Tuch, Stephenson, Smith, Marchessault, Pietrangelo, Martinez, Hague, Whitecloud
-
--

Fleury oli maalissa hyvä torjuen 35 kiekkoa. Stone-Pacioretty kaksikko keräsi kolme pistettä mieheen. Karlsson iski yhden osuman ja pelasi alivoimaa yli kolme minuuttia onnistuneesti. McNabb ja Theodore kirjasivat teholukeman +3 ja McNabb pelasi vielä lähes viisi minuuttia alivoimaa ilman takaiskua. Theodore alusti Paciorettyn YV-osuman. Alaketjut olivat melko mitäänsanomattomia, mutta isot pojat olivat isompia kuin vastustajan isot pojat. Coghlan toki pelasi vain 2:13 eli käytännössä VGK pelasi 11 hyökkääjällä ja kuudella puolustajalla. Hague ja Whitecloud jäivät alakerrasta tehotilastossa miinuksille, koska he eivät saaneet maalinedustaa siivottua vieraiden avausmaalissa, mutta minun papereissani tuo ei ollut miinuksen arvoinen asia.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
49/56 Arizona vs. Vegas

Marchessaultia tarkkaillaan päivittäin, joten hän ei pelannut. Siksi Tuch nousi Karlssonin ketjuun ja käytössä oli 11 hyökkääjää. Sikura ja Janmark olivat kaksistaan merkattuna kolmosketjuun ja Carrier-Kolesar-Jurco oli nelonen. Lehner pelasi maalissa.

Arvosanataulukko
++
+ Smith
+/- Lehner, Karlsson, Tuch, Stone, Pacioretty, Stephenson, Carrier, Kolesar, Jurco, Sikura, Janmark, Martinez, Theodore, Hague, Whitecloud, McNabb
- Pietrangelo
--

Avauskymppi oli tasaisen aaltoileva. Vieraiden ainoa merkittävä paikka tuli Karlssonille slottiin, kun Smith tarjoili päädystä, mutta William ampui kahdesti Hillin patjaan. Yotes puolestaan meni johtoon yhdeksännellä minuutilla, kun Pietrangelon syöttö katkottiin maalin takana. Demers laukoi sen jälkeen viivasta kohti maalia, Lehner torjui eteensä, Brassard suti kakkoskiekkoa tuloksetta, mutta Hayden upotti keskeltä kolmoskiekon maaliin. Toisella puolikkaalla Theodore vapautti Paciorettyn läpiajoon, mutta tämä ampui häirittynä patjaan ja otti perään turhautuneena jäähyn. Alivoiman jälkeen Kolesarin ketjulta nähtiin hyvä vaihto hyökkäyspäässä, mutta laatupaikat uupuvati, joten ansaitusti Vegas oli tappiolla tauolla, kun hyökkäyspelaaminen ei rullannut missään vaiheessa.

Toisen erän alussa Smith jatkoi pirteää peliään sentään ja ampui vapaasti oikeasta laidasta logoon. Avausvitosella myös Hague nousi kertaalleen maalille ja pääsi käsiksi vielä omaan reboundiin, mutta tuuttasi sen syliin. Toisessa päässä Brassardilla oli malttia 3v1-hyökkäyksessä. Hän odotti Pietrangelon heittäytyvän ja kiersi sitten tämän kävellen maalille, mutta Lehner nollasi hänet kahdesti läheltä. Avauskympin loppuun Fischerin tuhlasi läpiajon rystyltä. Toinen puolikas erästä oli Vegasin näennäistä painostusta, mutta Hill otti peruskoppeja.

Päätöserän alussa Schmaltz nappasi irtokiekon keskialueella, spurttasi oikeaa laitaa pitkin ja ampui Lehnerin hanskaan, josta kiekko kimposi keskelle ja Bunting puttasi sen sisään esteettä, kun Lehner hukkasi pelivälineen sijainnin. 47. minuutilla Smith tarjosi taas maalipaikan laidasta keskelle Karlssonille, mutta tämä ampui ohi maalin. Heti perään Carrier jätti kiekon laidassa Pietrangelolle, joka jysäytti lämärin ohi takakulman. Vegasin kiri oli yhä näennäistä ja päättyi lopulta, kun Fischer nakkasi kiekon tyhjiin. Tuota ennen vielä Lehner pysäytti yhden 2v1-hyökkäyksen ja tarjosi kyllä mahdollisuuden vieraille voittoon, mutta tällä kertaa esitys oli kauttaaltaan kovin harmaa. Klassinen ohipeli ja siihen päättyi myös kymmenen ottelun voittoputki.

Smith saa plussan oltuaan näkyvin kenttäpelaaja kiekollisena. Hän pelasi pitkään aikaan yhden parhaista otteluistaan mielestäni. Pietrangelo puolestaan oli voittomaaliin pääsyyllinen eikä muutoinkaan ollut omissa kovin hyvä, vaan hän seilasi missä sattuu milloinkin ja ratkaisut kiekollisena olivat alkukauden tapaan kovin hätäisiä purkukiekkoja. Muita nostoja olkoot farmipoikien Sikuran ja Jurcon yhdeksän minuutin jääajat, vaikka käytössä oli vain 11 hyökkääjää. Stonen ketju pelasi vastineena yli 20 minuuttia tuloksetta. He saivat yhteensä aikaan kaksi vetoa kohti maalia.

32/40 Condors vs. Silver Knights

Danskhan loukkasi itseään edeltävässä pelissä, joten luultavasti siksi Patera aloitti maalissa ja Dansk penkillä. Loewen ja Marushev oli korvattu puolestaan Cotterilla ja Jonesilla. Ahac otti alakerrassa Diliberatoren pelipaikan.

Jurco-Glass-Dugan
Dorofeyev-O’Regan-Elvenes
Goulbourne-Leschyshyn-Duke
Jones-Cotter-Rondbjerg

Hayes-Murphy
Schuldt-Pachal
McLaughlin-Ahac

Patera
Dansk

Plussat ja miinukset
++
+ Duke, Leschyshyn
+/- Jones, Cotter, Rondbjerg, Goulbourne, Elvenes, O'Regan, Dorofeyev, Jurco, Glass, Dugan, Murphy, Hayes, Schuldt, Pachal, McLaughlin, Ahac, Dansk
- Patera
--

Avausmaali syntyi ylivoimalla. Glass hävisi aloituksen omissa ja neljän sekunnin päässä kiekko oli maalissa, kun Malone ohjasi vapaasti maalin edestä Hayesin kompuroitua Griffithin syötön ohi Jirin. 2-0 osuma syntyi 3v2-hyökkäyksestä, kun Marodyn kuti oikeasta laidasta kimposi epäonnisen Hayesin mailasta yli Pateran. HSK oli alakynnessä läpi erän ja paras maalipaikka tuli heti erän alkupuolella 2v1-hyökkäyksestä Dukelle Leschyshynin alustuksesta, mutta hän ampui ohi maalin keskeltä.

Toisen erän alussa Cotterilla oli oiva paikka maalin kulmalla Rondbjergin alustuksesta, mutta Skinner venytti patjan eteen. Hetken päästä isäntien YV toimi taas, kun 1-3 alivoimatrap keskialueella murtui. Malone pujotteli alueelle Leschyshynin ja Schuldtin välistä ja viimeisteli tarkasti keskeltä takakulmaan. Heti perään Gildon syötti viivasta slottiin ja Folkes ohjasi kiekon ohi Pateran, jolloin Dansk vaihdettiin sisään ottelun toisen puolikkaan ajaksi. Se toi pienen herätyksen, kun HSK kavensi ylivoimalla. Dorofeyevin pudotuksesta Schuldt tinttasi viivasta kiekon sisään lämärillä, mutta Condors teki vielä kolmannen YV-osumansa erän puolivälin jälkeen, kun Cracknell syötti neliön halki oikeaan siipeen Griffithille, joka leikkasi keskelle kärkimiinalla ohi Glassin ja ampui takakulmaan ranteella.

Päätöserässä Malone viimeisteli hattutempun alivoimalla, kun hän HSK:n alueelletulo tyssäsi siniviivan kulmaan ja irtokiekon kaapi Gildon, joka vapautti Malonen tosiaan läpiajoon, kun kukaan kakkosylivoimaviisikosta Schuldt-Dorofeyev-Jurco-Duke-Leschyshyn ei varmistanut. Loppuluvut 6-2 iski vasemmalta b-pisteeltä Leschyshyn, kun Duke alusti paikan vasemmasta kulmasta. Tuo kaksikko oli parasta antia hyökkäyssuuntaan, joten he saavat plussat. Kumpikin ampui peräti neljästi kohti maalia. Pateralle annan miinuksen, koska hyvänä iltana pari maalia olisi ollut otettavissa, vaikka osa maaleista oli ohjureita ja epäonnisia pomppuja.

33/40 San Jose vs. Henderson

Dansk oli tarpeeksi ehjä aloittaakseen ottelun San Josessa. Jurco kutsuttiin ylös, joten Rondbjerg nousi ykköseen. Duke puolestaan otti Dorofeyevin paikan O'Reganin ketjusta ja Pavel putosi venäläisvitjaan. Diliberatore korvasi Ahacin puolustuksessa. Ottelu pelattiin SAP Centerissä, joka oli mukava asia, koska kuvakulma ja kuvan laatu olivat hieman eri tasolla kuin aiemmin kaudella hämyisessä harjoitushallissa.

Rondbjerg-Glass-Dugan
Elvenes-O’Regan-Duke
Dorofeyev-Leschyshyn-Marushev
Cotter-Jones-Goulbourne

Hayes-Murphy
Schuldt-Pachal
McLaughlin-DiLiberatore

Dansk
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Murphy, Marushev, Dorofeyev, Glass, Elvenes, O'Regan, Rondbjerg, Dugan
+/- McLaughlin, Diliberatore, Schuldt, Pachal, Hayes, Cotter, Jones, Goulbourne, Leschyshyn, Duke
- Dansk
--

Tässä ottelussa mätettiin vielä enemmän osumia kuin edeltävässä eli yhteensä kaksitoista. Tarina oli vieraiden osalta kuitenkin sama eli jäähykurittomuus ja surkea AV eivät ole voittava yhdistelmä. Hendersonilla on kuudenneksi eniten jäähyminuutteja AHL:ssä 376 ja vastaavasti AV on kolmanneksi heikoin 74,8%. San Josen YV-prosentti oli täydet sata, kun se hyödynsi kaikki viisi ylivoimaansa!

Avausmaali syntyi ylivoimalla tietysti. Kellman antoi vasemmasta siivestä syötön neliön halki Chmelevskille, joka naulasi oikeasta siivestä kiekon sisään ennen kuin Dansk ehti liikkua poikittain ja Hayes blokata vedon. Glassin ja O'Reganin ei toki olisi pitänyt sallia ikinä tuota poikkisyöttöä neliön halki, mutta joka pelissä noita syöttöjä silti vain tulee pikkuritarien AV-neliötä vastaan. Toinen maali oli saman viisikon käsialaa. O'Regan peitti myöhässä Kellmanin vedon vasemmasta siivestä, Dansk pomputti laukauksen eteensä ja Chmelevski nousi painottomalta puolelta maalille runnomaan kiekon sisään, kun Hayes sitoi toista pelaajaa ja Glass ei ehtinyt pudota ajoissa alemmas. Hopearitarit kavensivat kahden miehen ylivoimalla, kun Elvenes siirsi kiekon oikealta puolelta viivaan Murphylle, joka levitti ja O'Regan tinttasi one-timerin sisään vasemmalta. Maali oli kuudes viimeiseen kuuteen peliin Dannylle. Avauserästä voisi mainita myös Glassin hyvän kiekollisen vaihdon 12 minuutin kohdilta. Hän alusti yhden paikan takatolpalle, mutta ketjutoveri ei osunut kiekkoon.

HSK tasoitti ylivoimalla toisessa erässä, kun täyteen ladattu ykkösylivoima onnistui taas. Dugan syötti neliön poikki Glassille ja tämä ampui ranteella suoraan joustosta oikeasta siivestä. Melnichyk pomputti kiekon selkänsä taa ja O'Regan siirsi sen tyhjiin maaliviivalta. Barracuda meni takaisin edelle, kun Letunov pujotteli O'Reganin ja Schuldtin välistä hyökkäysalueelle ylivoimalla ja iski keskeltä kiekon ohi Danskin. Toisessa pelissä putkeen alivoimatrap mallia 1-3 siis vuoti keskeltä oman siniviivan päällä, anteeksiantamatonta löysyyttä. Maalien lisäksi erässä nähtiin pari muutakin hyvää maalipaikkaa. Dugan ohjasi Diliberatoren viivatoimituksen maaliviivalle ja puolestaan Dansk otti kiinni Chmelevskin läpiajon, kun tämä yritti hattutemppua längiuitolla.

Päätöserän avausminuutilla Coe ampui ylivoimalla vasemmasta laidasta melko pienestä kulmasta kiekon etuyläkulmaan ohi Danskin ja McLaughlinin peiton. Tuo oli torjuttavissa ilman muuta. HSK kavensi 48. minuutilla, kun Marushev katkaisi isäntien purun oikeassa laidassa ja ampui maalille, jossa oli Dorofeyev kääntämässä kämmeneltä patjareboundin takakulmaan jäitä pitkin. Piste oli Marushevin ensimmäinen AHL:ssä ja maali oli Pavelille kuudes. Parin minuutin päästä kuitenkin suorahyökkäyksestä Kellman ampui vasemmasta laidasta kiekon takakulmaan Danskin patjan ali. Chmelevski kirjasi muun muassa syötön, joten nyt tuo akseli teki tuhoa toisin päin. HSK osoitti kuitenkin sitkeyttä kipuamalla tasoihin päätöskympillä kahden maalin takaa. Ensin Glassin ketju pelasi todella hyvän ja pitkän vaihdon hyökkäysalueella pysyen kiekossa. Lopulta sitten irtokiekko tuli kulmasta maalin eteen ja Rondbjerg ampui sen nopeasti yläkulmaan ohi Melnichykin. Syöttäjiä ei merkitty, mutta kyllä Dugan, Glass ja pari kertaa pinchannut Pachal olisivat ansainneet tehopisteet. Hetken päästä O'Regan tuhlasi läpiajon eikä saanut aikaan toista hattutemppua viikon sisään, mutta pari minuuttia ennen loppua ilman maalivahtia pelatessaan hopearitarit tasoitti, kun Dugan ampui vasemmalta kaarelta ranteella kiekon taka-alakulmaan ruuhkan läpi. Murphy sai ykkössyötön poikkisyötöstään ja toinen syöttäjä oli Elvenes. Dugan muuttui kuitenkin nopeasti sankarista konnaksi, kun hän koukkasi keskelle leikannutta vastustajaa omissa jäähyn arvoisesti. Isäntien ykkösylivoima osui taas ja Barracudan YV oli tosiaan kirjaimellisesti 5/5, kun Kellman ampui kiekon vasemmasta siivestä ranteella takakulmaan kuten edeltävässä osumassa. Russo ja Chmelevski saivat takakolmiokierrätyksestään syöttöpisteet. Voittomaali syntyi 32 sekuntia ennen loppua ja seuraavan aloituksen jälkeen vielä Murphy lahjoitti kiekon siniviivassa Kellmanille ja tämä ampui omalta alueelta kiekon tyhjiin viimeistellen hattutemppunsa. Kellman kirjasi tehot 3+2 ja Chmelevski 2+2, joten tuo duo oli liikaa pikkuritareille.

Kärkiketjuista kaikki saavat plussaa peli-esityksistään paitsi Duke, joka oli vähemmän näkyvä. Glass pelasi kiekollisena yhden parhaista AHL-peleistään ollen alati näkyvä. Miinusta tulee AV-pelaamisesta O'Reganin tapaan, mutta esityksessä oli enemmän hyvää kuin huonoa. Dorofeyev ja Marushev löysivät hieman kemiaa kolmosvitjassa ja värkkäsivät yhden osuman. Pavelilla on kasassa ihan mukavat 3+6 tehot 19 pelissä toistaiseksi. Elvenes ja Dugan pelasivat O'Reganin ja Murphyn ohella hyvää ylivoimaa. Danskille annan miinusta, koska varsinkin päätöserän maaleista jokainen oli otettavissa, mutta taka-alakulma ja etuyläkulma vuotivat eritoten Logan Couturea muistuttavaa Joel Kellmania vastaan.

Lopuksi voisi mainita, että Krebs liittynee piakkoin joukkueen matkaan, kun WHL-kausi tuli päätökseensä. AHL:ssä pelataan myös pudotuspelejä, mutta vain Tyynenmeren divisioonassa eli Hendersonille on tiedossa vielä pelejä runkosarjan jälkeen, kun joukkueet ovat sopineet ratkaisevansa divisioonan sisäisen mestaruuden formaatilla, joka julkaistaan pian: AHL ANNOUNCES PLANS FOR 2021 PLAYOFFS - Henderson Silver Knights
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös