Tappara päästi koronaan sairastuneet juniorit harjoittelemaan

  • 193 535
  • 1 661

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Tämä "Ketään ei jätetä yksin" -kampanja nostettiin ketjussa esiin siinä hengessä, että tämä olisi joku seuran kuningasidea rahastuksesta. Seuran ylimielisyyttä. Mutta eikö se ajatus vähän niinkuin kaadu omaan mahdottomuuteensa, kun tiedostaa aloitteen tulleen toisilta, tässä tapauksessa faneilta? Kun tietää seuran toisesta laitamainoksesta eteenpäin ohjanneen kertyviä varoja eteenpäin hyväntekeväisyyteen? Ainakin itse näen eroa fanien aloitteesta lähteneellä tukikampanjalla ja seuran rahastuskampanjalla. Ehkä olen naiivi tai jotain.

Yllä viitataan uskoakseni aiemmin kirjoittamaani viestiin (alla). Kävin tappara.co:ssa lukemassa juttuja ja näin videon, jossa kiinnitettiin mainoksia. Ok, olisi minun pitänyt tietysti lukea ketjua vähän tarkemmin ja oikeastaan muistaa, että Tapparan kannattajilla oli tämmöinen kampanja menossa. Eli joo, aloite oli tullut kannattajilta.

En silti malta olla sanomatta, että kampanja on yhä käynnissä ja Tappara myy koko ajan osuuksia tuohon laitamainokseen. Lisäksi Tappara myy paitoja ja tarroja samalla teemalla. Oliko sekin fanien aloite? En tiedä, mutta on tämä minusta nyt kuitenkin hieman siellä harmaalla alueella taas (meneekö näistäkin siivu hyväntekeväisyyteen?). Mihin tai kehen tällä sloganilla "Ketään ei jätetä yksin" taas viitattiinkaan? Vähintään yhtä mauton, kuin Ilveksen edellisen johdon perseilemä "Lipunmyyjä" -body.

Eli joo. Oli minulta raflaavasti kirjoitettu ja kärki oli terävä. Itse en nostanut esiin tuota "menee tunteisiin" -slogania. Se on jo vanhempi juttu ja täts it. Silti olen sitä mieltä, että kyllä Tappara tällä asialla tietyllä tavalla rahastaakin. Mitään väärää siinä ei sinänsä ole. Saa tällä varmasti hyvinkin paikattua sitä vajetta, joka Terveystalon parin kuukauden sopparin purusta jäi käteen.

Ei minun tarvitse silti siitä tykätä.

Tappara käänsi homman voitoksi ja myy faneille "ketään ei jätetä yksin" -tarroja, paitoja ja varmaan muutakin tavaraa. Kyllä Tappara-sydämien nyt kelpaa seistä Penttilän, Aron ja Rautakorven viitoittamalla tiellä. Tätä rakkaustarinaa ei riko kukaan.

Onnea Tappara ja onnea aidon Tappara-sydämen omaavat kannattajat.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Piti jo aikaisemmin vastata nimimerkin @VakavaValkku ansiokkaaseen viestiin ja vaikka @KultaLukko ehti jo hänelle kirjoittaa, haluan avata vähän omaa näkemystäkin, vaikka ei tämä enää keskusteluun mitään uutta tuo, ehkä se selventää tiettyjä näkemyksiä.

Tapparalla on ehdottomasti täysi oikeus käsitellä asiat sisäisesti, mutta ensimmäisten ylimielisten ja vähättelevien ulostulojen vuoksi, nopea sisäinen tutkinta ja varoitus ei viittaa siihen, että suhtautuminen olisi muuttunut alkuperäisistä ulostuloista mihinkään. Avoimempi ja vakavampi suhtautuminen julkisesti olisi ollut juuri Tapparan eduksi, jos siellä oikeasti otetaan pandemia vakavasti ja toiminnalla ei ollut hiljaista hyväksyntää, kunhan ei jäädä kiinni. Jos Tappara olisi hyllyttänyt Rautakorven hetkellisesti ja tullut vaikka viikon päästä esiin tiedotteella siitä, että kyseinen paljon Tapparan eteen tehnyt ikoni saa jatkaa varoituksen kanssa töppäilystään huolimatta, ei se olisi enää samalla tavalla ruokkinut myrskyä kuten käytetty toimintatapa. Nyt Rautakorven varoituksen voi nähdä vain asian maton alle lakaisuna ja jatkumona Tapparan vähättelylle tapahtuneen rikoksen suhteen. Jos mitään piiloteltavaa ei löydy, toiminta oli minusta täysin amatöörimäistä ja typerää.

Joidenkin Tapparan kannattajin olisi myös syytä huomioida, että Tapparan toiminta ei aiheuttanut imagohaittaa vain kyseiselle seuralle, vaan koko Liigalle. Tästä syystä monet muiden joukkueiden kannattajat ovat niin närkästyneitä, eikä vähiten siksi että kausi on ollut kaikille erittäin vaikea ja puheet konkursseista ei anna kauheasti varaa töppäilyyn ja sponsoreiden karkoittamiseen. Jotkut Tapparan kannattajista ovat uhriutuneet ja kokeneet tämän puhtaasti Tapparan asiana, mitä se ei kuitenkaan ole.

Rautakorvesta vielä erikseen. En itse ole vaatinut hänen erottamistaan, mutta en ole nähnyt hänellä olevan muita vaihtoehtoja kuin eroaminen. Näin koen edelleen ja puheidensa perusteella näin Rautakorven olisi pitänytkin toimia. Rautakorpi otti heti julkisuudessa "täyden vastuun", mutta miten tämä on käytännössä näkynyt? Hän sai varoituksen, joka ei näytä ulospäin välttämättä muulta kuin muodollisuudelta. Poliisilta saamia sakkoja pidän lähinnä pakotettuna vastuuna, johon Rautakorpi ei voinut itse mitenkään vaikuttaa, ellei hän valehdellut jonkun toisen puolesta. Liiga antoi Tapparalle sakot ja Terveytalo purki sopimuksensa Tapparan kanssa. Mahdollisesti heikentynyt asema yhteistyökumppaneiden ja junioreiden/vanhempien silmissä kohdistuu sekin Tapparaan. Jos Rautakorpi olisi oikeasti kantanut täyden vastuun, hän olisi tehnyt pesäeron seuran ja itsensä välillä ja irtisanoutunut, kantaen itse selvästi suurimman imagohaitan. Onhan se ihan mahdollista että Rautakorpi olisi itse halunnutkin toimia näin ja hänet on suostuteltu jäämään, mutta julkisuudessa olleiden tietojen valossa Rautakorpi ei ole kantanut täyttä vastuuta eikä hän vaikuta sanojensa mittaiselta mieheltä.

Nyt kun on paljastunut, että Tappara on valehdellut julkisissa lausunnoissaan ja tiedotteessaan, asettaa se varoituksen vakavuuden entistä kyseenalaisempaan valoon. Penttilän unohtelu ei ole uskottavaa ja nyt ihan oikeasti näyttää siltä, että Tappara on pyrkinyt ihan joka portaalla lakaisemaan kohun maton alle. Noiden kampanjapaitojenkin myynti fanimyymälästä näyttää minusta vähän Tapolan lausunnon tapaiselta uhriutumiselta. Ulkopuolisen silmään kun näyttää siltä, että Tappara on tehnyt kaiken väärin tämän kohun aikana, niin tämä näyttää vähän siltä kuin siellä yritettäisiin kääntää asiat ihan toisinpäin.
 

Jalmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara. One and only.
Nyt kun kuitenkin tilanne jälleen kerraan muuttui, niin mitä tekevät fanit? Sanotaan nyt ainakin niin, etteivät ainakaan muuta suuntaansa.
Ihan uteliaisuudesta kysyn, että miten paljon Pelsujen faneista mahtoi vaihtaa suuntaa ex-toimitusjohta ja (edelleen) omistaja Pasi Nurmisen toilailujen vuoksi..?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: S.T.

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Ihan uteliaisuudesta kysyn, että miten paljon Pelsujen faneista mahtoi vaihtaa suuntaa ex-toimitusjohta ja (edelleen) omistaja Pasi Nurmisen toilailujen vuoksi..?

Pasi kantoi vastuunsa ja erosi. Silloinkin annettiin runtua ja tuomittiin tekeminen.

Jos Tapparan mallia seuraisi, niin Pelicans olisi pahoittelut muiden mielipahaa.ja Pasi jatkanut pienen varoituksen jälkeen. Kun sponsorit ei olisi osoittanut turkoosisydäntä, niin me menit oltaisiin totta kai tehty kolehtikeräys seuralle malliin "Hei Lahtelaista vaan".

Oltaisiin seuran puolesta lanseerattu T-paitoja, jossa tekstin lisäksi olisi ollut lunastuskuntoinen taksi ja seuran logo kyljessä auton kyljessä. Varmasti olisi ollut kokoja vauvasta vaariin ja Björninen kapteenina olisi lähettänyt tsemppiviestejä ja pukenut ensimmäisenä paidan päälleen. Niemelä käy vielä erikseen ottelun jälkeen kiittämässä niitä, joilla on "Hei lahtelainen turkoosisydän" ja että joillain sutä vain ei oo.

Ekan kymppitonnin jälkeen loput varoista olisi ohjattu Jantusen päihdehuoltoon ja tietenkin omille junnuille, jotta tietävät mitkä seuran arvot oikein ovat.

Sitten kun selviääkin, että Pasi olisikin vetänyt paikalle tulleita turpaan huolella ja saakin lisätuomioita, mutta samalla olikin suojellut jotain tuntemattomaksi jäänyttä henkilöä paikan päällä ottaen kaikki syytteet itselleen, niin kun siitä kerrran oli jo varoitettu, niin eihän siitä enää mitään voi antaa. Myydään vaan enemmänkin krääsää ja itketään kun kaikki sorsii Suomen parasta jengiä.

Itse en osaisi keksiä tällaista, onneksi ei tarvitse.
 

Reinhart

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Ihan uteliaisuudesta kysyn, että miten paljon Pelsujen faneista mahtoi vaihtaa suuntaa ex-toimitusjohta ja (edelleen) omistaja Pasi Nurmisen toilailujen vuoksi..?
Kyllähän jopa Pelicanseissa Pasi hyllytettiin silloin kun tuli nämä rikosepäilyt Taksin hajottamisesta ja Pasi toki ymmärsi itsekin siirtyä syrjään. Siitä voi mielestäni ottaa mallia. En ota kantaa kumpi oli pahempi rikkomus Case Tapparan Jukan organisoimat koronatreenit vai Pasin vahingonteot yms sekoilut...mutta lakia kuitenkin rikottiin molemmissa. Jopa Pelicans onnistui viestinnässä mielestäni ok ja se ei kaatunut seuran niskaan vaan oli enempi Pasin yksityiselämän sekoilua ja meni täysin Pasin piikkiin ja ei siten varmaan faneihin vaikuttanut juurikaan millään tavalla, koska oli Pasin oma tragedia, toki onhan hän seurassa taustalla ja omistajana. Tapparan tapauksessa esim. Terveystalo ei tyytynyt pelkkiin selittelyihin ja nosti kytkintä. Tapparan tapauksessa on lisäksi selvinnyt että alkuperäisen kerrotun kahden junioripelaajan harjoittelun lisäksi on ollut muutakin toimintaa ja harjoittelua vastoin liigan & THL koronaohjeistusta. Selvittelyn ajaksi olisi kenties ollut hyvä pitää Jukka filassa ja päättää lopullisista toimista ja varoituksesta vasta kun koko vyyhti olisi ollut selvitetty.
 
Viimeksi muokattu:

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nyt on pakko kans kommentoida Tapparan älyvapaata toimintaa vakavan asian kanssa. Oikea ratkaisu olisi ollut loppukauden sulku liigasta tai ainakin Tjn ja utjn potkut. Uskomatonta puuhastelua!

No no, eipäs nyt lyödä enää lyötyä. Kokonaisuudessaan Kerttula on ehdottomasti kauden suurin rikollinen. Kehtasi puhua talousasioista ja ehdotti jopa avoimen sarjan paluuta. Hänelle osa seurapomoista on oikeasti vaatinut potkuja. Yhä edelleen jaksaa hehkuttaa Ruotsin sarjajärjestelmän erinomaisuutta twitterissä. On se kyllä mahoton äijä.
 

Jalmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara. One and only.
Pasi kantoi vastuunsa ja erosi. Silloinkin annettiin runtua ja tuomittiin tekeminen.

Jos Tapparan mallia seuraisi, niin Pelicans olisi pahoittelut muiden mielipahaa.ja Pasi jatkanut pienen varoituksen jälkeen. Kun sponsorit ei olisi osoittanut turkoosisydäntä, niin me menit oltaisiin totta kai tehty kolehtikeräys seuralle malliin "Hei Lahtelaista vaan".

Oltaisiin seuran puolesta lanseerattu T-paitoja, jossa tekstin lisäksi olisi ollut lunastuskuntoinen taksi ja seuran logo kyljessä auton kyljessä. Varmasti olisi ollut kokoja vauvasta vaariin ja Björninen kapteenina olisi lähettänyt tsemppiviestejä ja pukenut ensimmäisenä paidan päälleen. Niemelä käy vielä erikseen ottelun jälkeen kiittämässä niitä, joilla on "Hei lahtelainen turkoosisydän" ja että joillain sutä vain ei oo.

Ekan kymppitonnin jälkeen loput varoista olisi ohjattu Jantusen päihdehuoltoon ja tietenkin omille junnuille, jotta tietävät mitkä seuran arvot oikein ovat.

Sitten kun selviääkin, että Pasi olisikin vetänyt paikalle tulleita turpaan huolella ja saakin lisätuomioita, mutta samalla olikin suojellut jotain tuntemattomaksi jäänyttä henkilöä paikan päällä ottaen kaikki syytteet itselleen, niin kun siitä kerrran oli jo varoitettu, niin eihän siitä enää mitään voi antaa. Myydään vaan enemmänkin krääsää ja itketään kun kaikki sorsii Suomen parasta jengiä.

Itse en osaisi keksiä tällaista, onneksi ei tarvitse.
Paljon paskaa, eikä edes vastausta kysymykseen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: S.T.

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Paljon paskaa, eikä edes vastausta kysymykseen.
Siis nimenomaan vastattiin ja kerrottiin miten Tappara mallisesti olisi voinut toimia mutta Pelicans toimi toisella tavalla.
Tappara leirissä selvästi vähätellään vaikutuksia muihin seuroihin ja selitykset ovat juurikin niitä, että tämäkin nyt paljastui valitettavasti.

Jos Tappara olisi halunnut välttää huonoa julkisuutta niin Rautakorpi samantien sivuun toiminnasta täysin.
Kommentointi kielto asiasta kaikille muille paitsi TJ ja hallituksen puheenjohtaja.
Päätös Rautakorven sisäisestä rangaistuksesta sen jälkeen kun julkinen selvitys on valmistunut.
Viestintä on ollut luokkaa tunnustetaan vain se mikä on pakko, vaikka se kaiken kertominen heti alussa olisi mm. Säilyttänyt sponsorit yms.

Nyt kaikki kohdat ryssittiin totaalisesti ja samalla heikennetty myös kaikkien muiden seurojen toiminta mahdollisuuksia.
 
Viimeksi muokattu:

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Potkikaa se saatanan liimatukka helvettiin organisaatiosta. Kuvottavaa toimintaa. Täytyy tehdä ilmoitus suekiin, jos sieltä tulisi painetta porkkana johdolle.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS
Siis nimenomaan vastattiin ja kerrottiin miten Tappara mallisesti olisi voinut toimia mutta Pelicans toimi toisella tavalla.
Tappara leirissä selvästi vähätellään vaikutuksia muihin seuroihin ja selitykset ovat juurikin niitä, että tämäkin nyt paljastui valitettavasti.

Jos Tappara olisi halunnut välttää huonoa julkisuutta niin Rautakorpi samantien sivuun toiminnasta täysin.
Kommentointi kielto asiasta kaikille muille paitsi TJ ja hallituksen puheenjohtaja.
Päätös Rautakorven sisäisestä rangaistuksesta sen jälkeen kun julkinen selvitys on valmistunut.
Viestintä on ollut luokkaa tunnustetaan vain se mikä on pakko, vaikka se kaiken kertominen heti alussa olisi mm. Säilyttänyt sponsorit yms.

Nyt kaikki kohdat ryssittiin totaalisesti ja samalla heikennetty myös kaikkien muiden seurojen toiminta mahdollisuuksia.
Mitä näitä "juupas, eipäs" (vääntöjä) juttuja lukenut ja siteerannut, niin kyllä tämän Pelicans vs. Tappara casen hoiti Pelicans tyylikkään asiallisesti, eli pinnat Pelicansille suoraan 3-0 !
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Siis nimenomaan vastattiin ja kerrottiin miten Tappara mallisesti olisi voinut toimia mutta Pelicans toimi toisella tavalla.
Tappara leirissä selvästi vähätellään vaikutuksia muihin seuroihin ja selitykset ovat juurikin niitä, että tämäkin nyt paljastui valitettavasti.

Jos Tappara olisi halunnut välttää huonoa julkisuutta niin Rautakorpi samantien sivuun toiminnasta täysin.
Kommentointikielto asiasta kaikille muille paitsi TJ ja hallituksen puheenjohtaja.
Päätös Rautakorven sisäisestä rangaistuksesta sen jälkeen kun julkinen selvitys on valmistunut.
Viestintä on ollut luokkaa tunnustetaan vain se mikä on pakko, vaikka se kaiken kertominen heti alussa olisi mm. Säilyttänyt sponsorit yms.

Nyt kaikki kohdat ryssittiin totaalisesti ja samalla heikennetty myös kaikkien muiden seurojen toiminta mahdollisuuksia.

Muuten ok, mutta boldattuun voidaan nyt kokemuksen myötä vaihtaa "kommentointikielto ainakin TJ:lle ja hallituksen puheenjohtajalle".
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Tappara käänsi homman voitoksi ja myy faneille "ketään ei jätetä yksin" -tarroja, paitoja ja varmaan muutakin tavaraa. Kyllä Tappara-sydämien nyt kelpaa seistä Penttilän, Aron ja Rautakorven viitoittamalla tiellä. Tätä rakkaustarinaa ei riko kukaan.

Onnea Tappara ja onnea aidon Tappara-sydämen omaavat kannattajat.
Onko nämä paidat tulleet myyntiin vasta kohun jälkeen?
 

Jalmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara. One and only.

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En silti malta olla sanomatta, että kampanja on yhä käynnissä ja Tappara myy koko ajan osuuksia tuohon laitamainokseen. Lisäksi Tappara myy paitoja ja tarroja samalla teemalla. Oliko sekin fanien aloite? En tiedä, mutta on tämä minusta nyt kuitenkin hieman siellä harmaalla alueella taas (meneekö näistäkin siivu hyväntekeväisyyteen?). Mihin tai kehen tällä sloganilla "Ketään ei jätetä yksin" taas viitattiinkaan? Vähintään yhtä mauton, kuin Ilveksen edellisen johdon perseilemä "Lipunmyyjä" -body.

Ei siinä kampanjassa mitään vikaa ole. Se on fanien tukikampanja vaikeaan tilanteeseen itsensä ajaneelle seuralle. Tapparan toiminnassa sen sijaan on paljonkin vikaa kuten tiedotuksessakin.

Aloite tuli faneilta, jotka keskenään pohtivat mitä voivat tehdä auttaakseen tässä tilanteessa jossa sponsoritkin lähtee. Missään kohtaa ei käsittääkseni ole ollut kyse siitä, että haluttaisiin protestoida Terveystalon lähtöä tai Tapparan saamaa negatiivista mediahuomiota. Sehän on kaikki ansaittua (tietysti fanien joukossa on erilaisia mielipiteitä, mutta eivät useimmat tukijoista taida tätä kiistää).

Laitamainokset on vissiin myyty jo, en usko että kolmatta kannattaa aloittaa, joten loput tukihalut kanavoituu kai sitten noiden tuotteiden osteluun. Ketään ei jätetä yksin on hyvä periaate ja slogan.

Tietysti jos näkee, että fanien moraalinen tehtävä tällaisessa skandaalissa olisi hylätä seuransa, tai protestoida raivokkaasti kunnes johto on vaihdettu, niin ok. Sitten kai ollaan moraalittomia paskiaisia me kaikki tukijat.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Nurmisen toimintahan ei ymmärtääkseni liittynyt Pelicanssiin oikeastaan mitenkään? Yksityishenkilönä tehnyt idioottimaisen teon ja sen johdosta menetti työnsä.

Rautakorpi taas teki seuran nimissä/sisällä/toiminnassa rikollista toimintaa. Eiväthän nämä tilanteet senkään vuoksi ole vertailukelpoisia.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Sitä en kysynyt.
Ymmärätkö itsekään mitä siis kysyit?
Tuossahan nimenomaan vastattiin täydellisesti siihen miten Pelicans olisi toiminut jos he olisivat tehneet kuten Tappara.
Merkittävä ero näissä tapauksissa on se, että Nurminen toilaili vapaa-ajalla ja silti seura hyllytti hänet, Rautakorpi toilaili töissä ja hänen rangaistus oli "varoitus".
Se toilaileeko seuran edustajana vai ei tekee näissä sen eron, jota on ilmeisen vaikeaa myöntää Tappara leirissä silti Pelicans halusi tehdä asian selvittämisen ajaksi selvän pesäeron toilailijaan sen sijaan Tapparan leirissä Rautakorpea suojellaan.

Äkkiseltään voisi jopa luulla, että Rautakorven tapausta pidetään Tapparassa asiaan kuuluvana urheilullisen edun tavoitteluna jossa tavoite menee kaiken muun edelle. Onneksi Tapparan A-junnut tippuivat jo pleijareissa ja jotenkin tämän kaiken jälkeen olisi niin toteutumis kelpoinen skenaario, että Tapparan liigajoukkueen jäsenellä todetaan ensi viikolla Korona ja Tapparan kausi päättyy siihen.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yllä viitataan uskoakseni aiemmin kirjoittamaani viestiin (alla). Kävin tappara.co:ssa lukemassa juttuja ja näin videon, jossa kiinnitettiin mainoksia. Ok, olisi minun pitänyt tietysti lukea ketjua vähän tarkemmin ja oikeastaan muistaa, että Tapparan kannattajilla oli tämmöinen kampanja menossa. Eli joo, aloite oli tullut kannattajilta.
Eihän kenenkään tästä Tapparan tukikampanjasta pitää tarvitse. Kukin tavallaan. Mutta asioista voisi silti edes yrittää puhua niiden oikeilla nimillä. Kritiikki pysyy uskottavampana pohjautuessa todellisuuteen, ei kivaan narratiiviin. Tämä keskustelun aihe on jo sen luokan farssi, ettei sitä väkisin tarvitse yrittää provonsuuntaisilla lausunnoilla värittää. Kyllä sieltä ne aidot kritiikin kohteet löytää ilman värikynääkin.

En silti malta olla sanomatta, että kampanja on yhä käynnissä ja Tappara myy koko ajan osuuksia tuohon laitamainokseen. Lisäksi Tappara myy paitoja ja tarroja samalla teemalla. Oliko sekin fanien aloite? En tiedä, mutta on tämä minusta nyt kuitenkin hieman siellä harmaalla alueella taas (meneekö näistäkin siivu hyväntekeväisyyteen?). Mihin tai kehen tällä sloganilla "Ketään ei jätetä yksin" taas viitattiinkaan? Vähintään yhtä mauton, kuin Ilveksen edellisen johdon perseilemä "Lipunmyyjä" -body.
Se toinenkin laitamainos on myyty jo loppuun. Tuotot siitä ohjataan lyhentämättömänä Ville Nieminen rahastoon. Niiden myynnissä olevien tarrojen tuotot ohjataan lyhentämättömänä myöhemmin päätettävään hyväntekeväisyyskohteeseen. Molempien kohdalla tieto on piilotettu niinkin pitkälle kuin verkkokaupan tuotekuvaukseen. (Suorat linkit: Ketään ei jätetä yksin / Laitamainos D3 ja Ketään ei jätetä yksin / Takalasitarra. Molemmat linkit tuotesivulle Tappara Shopiin.) Varsinkin tuon laitamainoksen kohdalla näyttää olevan varsin suurellakin kirjoitettu. Eipä siitä tuoteperheenkään lanseerauksesta seura kunniaa ole ottanut:



Samansuuntainen viesti löytyy muista some-kanavista ainakin.

Ketään ei jätetä yksin -slogan on toki konteksti huomioon ottaen monitulkintainen. Helppohan tuo on mauttomaksi tulkita, jos olettaa sen viittaavan suoraan esim. tämän ketjun otsikon nimeämään farssiin. Käsitykseni mukaan tuota ei kuitenkaan ole niin järkeilty, vaan taustalla oli laajempi ajatus. Voin toki olla väärässäkin. Ketään ei jätetä yksin -slogan on kuitenkin varsin helposti tulkittavissa myös yleiseksi jargoniksi. Sopii niin arkeen kuin varsinkin haastaviimpiinkin aikoihin, miksei pandemia-aikoihinkin.

Mutta eipä siinä. Eiköhän se ole jo käynyt selväksi. En minä jaksa tässä ketjussa Tapparaa suuremmin puolustella. Päin helvettiä on vedetty treenikäytännöissä ja heti perään viestinnässä. Viestinnällinen farssi ei välttämättä vieläkään ole edes ohi. Mutta ketään ei jätetä yksin ei nähdäkseni niihin virheisiin kuulu. Fanien aloitteesta lähtenyt tukikampanja, jonka tuotoista osa ohjataan hyväntekeväisyyteen. Täysin hölmöjähän nuo seurassa olisivat, jos jotain paita- / mainos- /tms. myyntiä eivät fanien pyynnöstä starttaisi.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Onneksi Tapparan A-junnut tippuivat jo pleijareissa ja jotenkin tämän kaiken jälkeen olisi niin toteutumis kelpoinen skenaario, että Tapparan liigajoukkueen jäsenellä todetaan ensi viikolla Korona ja Tapparan kausi päättyy siihen.

No sinähän varsinainen sankari olet...ensin olet täällä jeesustelemassa muutaman muun ohella Tapparan tunaroinneista tautiin liittyen ja heti sen perään toivot jollekin korona-tartuntaa...aikamoista!
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
No sinähän varsinainen sankari olet...ensin olet täällä jeesustelemassa muutaman muun ohella Tapparan tunaroinneista tautiin liittyen ja heti sen perään toivot jollekin korona-tartuntaa...aikamoista!
Mitenkä tuo Tapparan perseilyn arvostelu on jeesustelua?
Älä pistä sanoja toisten suuhun missään en ole toivonut korona tartuntaa Tapparaan, vaan pohdin puhtaasti Tapparan toimintaa yhden skenaarion valossa.

Tapparan toiminnan perusteella tuo skeenario vaikuttaa jopa todennäköiseltä kun pelaajien terveydestä ei välitetä vaan tärkeintä on urheilullinen menestys.
Tämä siis perustuu puhtaasti Tapparan toimintaan kun muiden seurojen vastuullisemman toiminnan seurauksena näitä on sattunut.
Tällöin todennäköisyys siihen, että Tapparan vastuuttoman toiminnan takia noin tapahtuu on selvästi suurempi.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES

Eli Tapparalle pienemmät sakot kuin Ipalle aikanaan case Keränen, toki Tapparalle mainehaittoja jonkin verran.

Tapparan liikevaihto 2020 oli 8,6 miljoonaa euroa. Jos oletetaan tuon sakon olleen 75 k€ (huhujen mukaan siis vähemmän), olisi tuo sakko ~0,9% liikevaihdosta. Jos sakko olisi 50 k€, olisi sakko ~0,6% liikevaihdosta.

Verrattuna Ilveksen saamaan 100 k€ sakkoon, vuoden 2017 liikevaihto Ipalla 5,9 miljoonaa euroa. Sakko oli siis ~1,7% liikevaihdosta.

Koska pidän Ipan rikettä vähäisempänä kuin Tapparan rikettä, pitäisi tuon Tapparan sakon olla vähintään edes samaa luokkaa tuohon Ipan sakkoon verrattuna joka tarkoittaisi noin 150 k€ sakkoa liikevaihtoon verrattuna.

Miksi verrattuna liikevaihtoon? No se nyt suunnilleen kertoo missä kokoluokissa seurojen taloudet liikkuu.
Jos haluaa vielä tuloksia verrata noilta vuosilta, niin toisella +14 k€ ja toisella -766 k€ (en kerro kumpi on kumman), joten tuonkin perusteella eihän noissa sakoissa ole mitään kohtuutta tai linjaa, ei vaikka olisi kyseessä saman tasoiset rikkeet.
 

Myyntimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

Eli Tapparalle pienemmät sakot kuin Ipalle aikanaan case Keränen, toki Tapparalle mainehaittoja jonkin verran.
Kenenkä etua Heikki Penttilä ajaa Liigan hallituksessa? Liigan vai Tapparan? Pitäisikö Liigan hallitusta vaihtaa, ettei tuo hyvävelikerho pääse puuhastelemaan ihan miten haluaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös