Pittsburgh Penguins 2020–2021

  • 187 313
  • 717

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nyt laitetaan ennustajan hattu päähän ja veikataan treidiä tulevaksi. Zohorna pois ja Dominik Simon tilalle. Olisi niin Penguinsin näköinen treidi kun uudelle pelaajalle ei anneta edes mahdollisuutta ja tilalle otetaan vanha tuttu "tasonsa" osoittanut pelaaja.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nyt laitetaan ennustajan hattu päähän ja veikataan treidiä tulevaksi. Zohorna pois ja Dominik Simon tilalle. Olisi niin Penguinsin näköinen treidi kun uudelle pelaajalle ei anneta edes mahdollisuutta ja tilalle otetaan vanha tuttu "tasonsa" osoittanut pelaaja.

No onneksi se JR on poissa. Tuskin Hextall lähtee mitään ex-sotaratsuja mistään raahaamaan kun hänellä ei ole näihin pelaajiin yhtään mitään tunnesidettä.

Devils on aina ollut todella haastava vastustaja Pensille oli joukkueiden laatu ja sarjasijoitus sitten mitä tahansa, mutta nyt olisi ihan pakko hoitaa tämän iltainen matsi kaikista loukkaantumisista huolimatta. Vituttaa kyllä, että se hieno joukkueen lento ja tähtipelaajien vire hävisi loukkaantumissumaan kuin pieru saharaan...
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Bob McKenzien tiedot Malkinin poissaolon pituudesta valitettavasti (ja Bobby Macin ollessa kyseessä - odotetusti) pitivät paikkansa ja status on 'week-to-week' poissaolo. Tuo on Sullivanin slangisanakirjassa kuitenkin parempi kuin 'longer term', jota käytti Bluegerin tilanteesta, ja siten Malkin tuosta kaksikosta näillä näkymin vähemmän aikaa sivussa. Sullivan totesikin että Malkinin paluu runkosarjan aikana on hyvin mahdollista eli onneksi ei puhuttane koko kauden päättävästä vammasta kuitenkaan. Valitettavan usein näitä poissaoloja Malkinille kuitenkin sattuu aina juuri tähän aikaan vuodesta, taisin ne kaksi vuotta sitten Penguinsin ketjuun listatakin kun Malkin silloin samoihin aikoihin vuodesta loukkaantui. Nyt vaaditaan kuitenkin venymistä sitten muulta joukkueelta ja erityisesti paluun rosteriin tekevältä ja Malkinin saappaisiin astuvalta Jared McCannilta sekä isompaa roolia niin ikään saavalta Mark Jankowskilta. Tietenkin myös kapteenin harteilla oleva taakka kasvaa ja nyt vaaditaan häneltäkin vieläkin nähtyä parempia esityksiä jatkossa.

Viikonlopun kummatkin Devils-ottelut sitten alkavat klo 19:00 Suomen aikaa eli pääsee parhaaseen katseluaikaan seuraamaan joukkueen esityksiä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Valitettavan usein näitä poissaoloja Malkinille kuitenkin sattuu aina juuri tähän aikaan vuodesta, taisin ne kaksi vuotta sitten Penguinsin ketjuun listatakin kun Malkin silloin samoihin aikoihin vuodesta loukkaantui.

Ylipäätään näitä loukkaantumisia on sattunut uralle valitettavan paljon Malkinilla (myös Crosbylla just silloin prime-iässä). Tämä on Malkinin 15:s kausi NHL:ssä ja mies ei vielä tälläkään kaudella tule saamaan tuhatta ottelua kasaan. En nyt jaksa ruveta laskemaan, että kuinka monta peliä Malkin on tarkalleen missannut urallaan, mutta voidaan todeta ilman tarkastustakin, että paljon! Muutenkin voi vain miettiä, että kuinka paljon Pensin menestystä on syönyt nämä kahden kärkihepan loukkaantumiset heidän urallaan, mm. 2011 playoffit menivät kokonaan ohi molempien ollessa sivussa ja 2018 Malkin loukkaantui Philly-sarjassa ja palasi raatona kentälle. No onneksi menestystä on tullut kaikesta tästäkin huolimatta ihan kohtaalaisesti, menestynein NHL-seura palkkakattoaikakaudella.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Tuossa olisi Ron Hextallin treidi-historia. Hextall toimi Flyersin GM:nä neljän ja puolen vuoden ajan, ja sinä aikana teki yhteensä 14 kauppaa. Yhdessäkään kaupassa Hextall ei tuolloin ollut ostajan ominaisuudessa, vaan valtaosa kaupoista pelaajien myymistä varausvuoroa vastaan. Lähimmäksi 'hokitreidiä' pääsi ensimmäisellä kaupallaan jossa Scott Hartnell vaihtui R.J. Umbergeriin ja varausvuoroon, mutta siinäkin siis luopui paremmasta pelaajasta ja hankki varausvuoron itselleen kylkiäisenä. Eli ihan uudessa tilanteessa nyt Penguinsin managerina, ja mielenkiintoista sitten seurata miten pystyy toimimaan ostajana. Vai lähteekö ostajaksi ollenkaan, ja tyytyy sitten ainoastaan katselemaan miten meno sujuu nykyisellä joukkueella?

Mitä tulee ex-sotaratsujen raahaamiseen, niin onhan Hextall lyhyessä ajassa jo osoittanut uskollisuutta niitä vanhoja tuttujaan kohtaan (Friedman ja Pryor). Seuraavat siirrot sitten osoittavat onko tämä jokin trendi hänen osaltaan, vaiko onko vain sattumaa että ensimmäiset siirrot osuivat vanhoihin tuttuihin (lähinnä Friedmanin osalta eli oliko vain oikea-aikainen waiversiin laitto; Pryorin tuominen seuraksi toimiston puolelle lienee ollut alusta saakka odotettavissa ja suunnitelman mukainen). Toki tässä suhteessa se tosiasia että suurin osa hänen varauksistaan edelleen Flyersin listoilla ja kaupat näiden kahden, samasta playoff-paikasta taistelevan paikallisvastustajan, välillä ovat hyvin epätodennäköisiä jo ihan muista syistä. Kingsissa apulais-GM:nä myös pitkä ura Hextallilla, joten katseet voisi toki myös kohdistaa Kings-taustaisiin pelaajiin ja/tai Kingsin kanssa tehtävään kaupankäyntiin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nyt on kyllä sellaista paskaa tarjolla ettei mitään rajaa. Crosbyn ketju on ainut joka saa kiekon hyökkäysalueelle, mutta hekin ottivat takaiskun omiin. Nuo muut ketjut ovat järkyttävän heikkoja.
 

miesuimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Orastava tappioputki poikki ja tästä vaan uutta voittoputkea aloittamaan. Tänään siis jatkuu klo 19 ja vastassa jälleen Devils. Kotona on Pens ollut erittäin vahva joten työhaarniskat päälle ja pinnat plakkariin!

Eilisessä pelissä Crosby ehdoton ykkönen. Selvästi oli kapteenilla fokus kasassa ja toimi kapellimestarina vaihdossa toisensa perään. Myös DeSmith pelasi jälleen hyvän ottelun. Kauden saldo nyt 7-3-0 ja GAA 2.11. Hyvin on kakkoskassari pelaamistaan matseista suoriutunut.

Tällä kertaa Tanev ulkona kokoonpanosta. Toivotaan, että ei nyt olisi vakavampaa ja pääsisi pian takaisin kokoonpanoon. Herrat 17 ja 59 nyt ainoat, jotka olleet kokoonpanossa jokaisessa matsissa. Jos jotain positiivista tästä voi hakea niin se on otteluohjelma. Devilsin jälkeen vastassa Sabres kahdesti. Ei muuta kuin rotsi auki ja pinnoja hakemaan!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Voitto ja pisteet, mutta eihän tuosta pelistä paljon muuta kerrottavaa jäänyt. Crosby oli kentän hahmo, mutta mistä pitää miinusta jakaa hänellekin oli aloitusympyrä kun Zajac vei lähes kaikki aloitukset miestä vastaan. Nyt nähtiin Kapasta ylivoimassa eikä se hyvältä näyttänyt. Muutenkin Kapasen pitäisi ottaa roolia kun tähtipelaaja tippuu viereltä niin päinvastoin Kapanen vaipui täysin pimentoon. Ei näkynyt yhtään positiivisesti ja päätöserässä minuutit jäivät vähäiseksi ihan ansaitusti. Muutenkin tämä kakkosketju oli aivan lapanen läpi pelin, myös McCann keskellä mikä ei ole hänen paikkansa ollenkaan. Ei riitä. Pakiston heikoin lenkki on tällä hetkellä Pettersson ja kysymys kuuluukin, että voiko tuosta yhtään mitään saada takaisinpäin? DeSmith oli hyvä jälleen kerran.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei tuo kovin kaunista ole. Yksi piste jäi saamatta, ehkä tämän tilanteen huomioiden voi ymmärtää. On tuo bottom 6 osasto aivan kamala. Sullivanilla on tällä kertaa sokea piste Rodrigueziin. Hän ei ole NHL-tason tekijä alkuunkaan, ja nyt on säännöllisesti top6 roolissa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei tuo kovin kaunista ole. Yksi piste jäi saamatta, ehkä tämän tilanteen huomioiden voi ymmärtää. On tuo bottom 6 osasto aivan kamala. Sullivanilla on tällä kertaa sokea piste Rodrigueziin. Hän ei ole NHL-tason tekijä alkuunkaan, ja nyt on säännöllisesti top6 roolissa.

Kaikki ketjut ykkösketjun jälkeen ovat aivan kauheita. Ykkösketju kuitenkin otti tuon takaiskun taas omiin pelaten todella löysästi kapteenin johdolla eli ei tuollekaan ketjulle missään nimessä voi puhtaita papereita antaa. Sullivan nyt tietysti katsoo näitä löysiä pelejä kärkipelaajiltaan läpi sormien.

Rodriguesista piti jo itsekin aiemmin kirjoittaa, että siinä on taas yksi turhake lisää, joka on Sullivanin luottopelaajia. Toinen on tietysti Aston-Reese. Rodrigues oli huono jo Buffalossa ja Torontossa ei päässyt pelaamaan ollenkaan eivätkä nähneet tällä mitään käyttöä joukkueessa, mutta Pittsburghissa ihan vakiokamaa ja aloittikin kauden ykkösketjussa vielä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Lauantain peli oli erittäin hyvä ottelu Penguinsilta. Crosbyn luisti kulki siinä pelissä kenties paremmin kuin kertaakaan kauden aikana ja pelasi erinomaisen ottelun. Muutoin tiivistä viisikkopelaamista koko joukkueelta. Devilsin paikat siinä pelissä vähissä ja ne vähät tilanteet DeSmith hoiteli varmuudella sitten. Ehjä 60 minuuttinen joukkueelta ja juuri sellaista voittavaa kiekkoa jota tällä materiaalilla tällä hetkellä pitää pelata. Eilinen ottelu sitten selvästi heikompi ja enemmän torstain kaltainen koitos, jossa Penguins aloitti ottelun hitaasti ja alku mentiin vastustajan tahdissa. Avausmaali kuitenkin Penguinsille mutta eivät pystyneet sitten sitä hyödyntämään loppuun saakka. Piste sentään tuosta tappiosta pistesarakkeeseen. Sekä torstain että eilisessä ottelussa Jankowskilla olisi siinä ottelun toisella puoliskolla tasatilanteessa ollut avopaikoista mahdollisuus ottaa sankarin roolia, mutta viimeistely kummallakin kertaa heikkoa. Eilisessä ottelussa muutoinkin alkoi näkymään viiden ottelun viikon ja viikonlopun b2b-pelien aikaansaama väsymys jaloissa, ja se näkyi sitten kolmannessa erässä etenkin Crosbyn kentän vähäisen puoleisena peluutuksena. Ykköskenttää kuormitettiin kovasti viikon aikana ja väsähtivät siinä sitten, joten 1-1 tilanteessa kolmannessa erässä tuntui jatkuvasti olevan nämä jämämiehet kentällä. Normaalisti tuollaisessa tilanteessa Crosbyn kentän vastuu vain kasvaisi ottelun edetessä, mutta nyt se vain pieneni. Kolme pistettä tuloksena kolmesta Devils-ottelusta, mikä on olosuhteet huomioiden kohtuullinen lopputulema. Siellä on kuitenkin kakkos-ja kolmoskentistä nyt sivussa neljä kuudesta hyökkääjästä, joten onhan tuo hyökkäysmateriaali tällä hetkellä hyvin vajavainen. Näillä pitänee kuitenkin tulla toimeen pelaajien tervehtymiseen saakka, kun ei Hextallista liene nopean toiminnan mieheksi.

Lauantain ottelu oli parillakin tapaa merkkipaaluottelu Mike Sullivanille Penguinsin penkin takana:













Seuraavaksi sitten b2b-ottelut kotona Sabresia vastaan. Vain neljä pistettä on hyväksyttävä tulos noista peleistä.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Sabresista kaksi voittoa selvillä lukemilla ja siten selvittiin vaadituilla tuloksilla noista otteluista. Sabresilla toki keskiviikon pelissä ensimmäisessä erässä omat paikkansa tehdä siitä ottelu ja tässä viime yön pelissä olivat ihan hyvällä ilmeellä taistelemassa siellä, mutta eivät nuo missään vaiheessa erityisen tiukalle menneet. Kauden ensimmäinen valmentajanhaasto vielä viime yön pelissä 3-0 tilanteessa piti DeSmithin maalin puhtaana ja siten hänelle hyvällä pelillä ansaittu nollapeli. DeSmith on ollut koko kauden erinomainen siellä maalinsuulla, ja kun vastuu on nyt nähdyn kaltaista niin menee kyllä loistavasta kakkosmaalivahdista. Aina kun vastuu nousee ja lyhyen ajan sisään häntä peluuttaa enemmän, alkaa ne otteet heitellä eli en näe hänessä ainesta ykkösmaalivahdiksi NHL:ssä, mutta tosiaan nykyisellä peluutustahdilla aivan loistava kakkosmaalivahti niin ikään hyvässä vireessä olevan ykkösmaalivahti Jarryn taakse.

Kapanen loukkaantui ensimmäisessä Sabres-ottelussa ja edessä on pidempi huili. Virallisesti 'week-to-week' statuksella sivussa. Siellä on tämän myötä sitten 5/6 keskikenttien pelaajasta sivussa. Koko kakkoskenttä sekä joukkueen erinomaisesta shutdown-kentästä ainoastaan Aston-Reese pelikuntoisena. Vastustajan tason noustessa taas näistä Sabres-peleistä, vaaditaan joukkueelta nykytilanteessa kovaa venymiskykyä pistepotin kartuttamiseksi.

Radim Zohorna pääsi Kapasen loukkaantumisen myötä tekemään NHL-debyyttinsä ja tuloksena ensimmäisellä vedolla uran ensimmäinen NHL-maali. Maali jäi myös nollapelin myötä ottelun voittomaaliksi. Hieno sisääntulo NHL:ään ja saa tuon (ja loukkaantumissuman) myötä jatkossa enemmän näytönpaikkoja.

Frederik Gaudreausta pitää todeta on että on ollut erittäin pirteällä peli-ilmeellä siellä viime aikoina ja erityisesti tuohon toissayön alivoimamaaliin upea esityö. Päässyt yllättämään siellä ja noilla esityksillä terveellä rosterilla voisi hyvin olla jopa Jankowskin edellä peluutusjärjestyksessä. Katsotaan kuinka kauan pystyy jatkamaan näitä hyviä otteitaan sitten.

Kapteenin johtama ykköskenttä oli näissä Sabres-peleissä niin ikään erinomainen ja johtivat siellä erinomaisesti joukkueen voittoihin. Crosbylle uran 1300. tehopiste viime yönä kaikkien aikojen 8. nopeimmalla tahdilla. Pisteitä on alkanut ropista hyvään tahtiin ja noussut pistepörssissäkin jo kärkikymmenikköön. Tämä oli vain ajankysymys sillä alkukaudesta rakenteli niitä paikkoja samaan tapaan mutta silloin kiekko ei pomppinut tarpeeksi onnekkaasti, mutta kun kyse on tämän tason pelaajasta ja tuolla tahdilla jatkaa niitä paikkojen järjestelemistä niin olihan se selvää että jossain vaiheessa se alkaa tulostaulullakin näkymään parempaan tahtiin. Tätä vaaditaan erityisesti nyt jatkossakin kun onhan tuo hyökkäysosaston loukkaantumissuma tällä hetkellä ihan käsittämätöntä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sabres-pelit hoidettiin niin kuin ne pitikin hoitaa. Jarry ja DeSmith ovat molemmat olleet erinomaisia vaikean alkukauden jälkeen mikä lupaa hyvää. Tällä hetkellä näyttää playoff-paikan suhteen muutenkin hyvältä kun Philly on täysin yllättäen romahtanut. Huolet osuvat tällä hetkellä tuonne loukkaantumissumaan ja ei voi kuin ihmetellä, että miten tässä tilanteessa ollaan kaudesta toiseen? No, hyvin ovat nämä AHL-jannut vetäneet viime pelit, mutta vastukset eivät ole olleet sieltä kovimmasta päästä, joten vielä en lähde näitä sen suuremmin ylistämään. Zohornasta sen verran, että näkisin häntä mielelläni enemmän alemmissa ketjuissa myös sitten kun joukkue on terve. Isokokoinen, selvästi peliälykäs ja taitava pelaaja. Voisi olla hyvä täsmäase alempiin ketjuihin näiden työmyyrien sekaan. Miksei vaikka Zohorna-Blueger-Tanev ketju voisi toimia?

Crosbysta sen verran vain, että on se kova. Oman aikakautensa paras ja 1300 pistettä kasaan kahdeksanneksi nopeiten on hurja suoritus kun miettii millaista jääkiekkoa Crosbyn aikakaudella on pelattu ja millainen pelaaja Crosby on vielä näiden pisteiden lisäksi ollut. Muistaakseni yleensä nämä tasaluvut ovat hieman aiheuttaneet päänvaivaa Crosbylle, mutta nyt viimeiset puuttuvat pisteet tulikin nopeasti kasaan. Toivottavasti pysyy terveenä ja jaksaa jatkaa samaan tahtiin.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Zoohorny oli kyllä mahtava näky, vähän piti kattoa, että mörkömarkoko siellä paahtaa.

Ja McCannin laukaus on kyllä painava, liian harvoin pääsee käyttämään sitä, ja usein myös pleksit tärähtelee

Sid&kris pelasi hyvin kyllä, joskin buffalo ei ole kyllä mikään mittari. Haluton lauma, ja antaa tilaa hyökköyspäässä.

Flyers tosiaan rommannut ihan, mistä sitten johtuu, mutta tämähän sopii. Ja kun bruinsinkin kone yskinyt, niin 2 pahaa kilpailijaa idässä pleijareissakin näyttää kuolevaisilta. Ajos flyers siis sinne kampeaa :D Mutta sitten taas isles ja caps vaikuttaa omia ennakointeja tiukemmilta. Noh, toronto ja tampa varmaan ne idän team to beatit, jahka pitkää kevättä haaveilee. Ja pingujen kohdalla, rehellisesti sanottuna; moni haaveilee, mutta harva uskoo.
 
Viimeksi muokattu:

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ja islesistä komea päänahka, oikeastaan Letangin pelaaminen ja Barzallin maalissa jäi hampaankoloon, muuten homma toimi ja Laffertyltä taas jäätävä esityö Gaudreaun uran ensimmäiseen. Suorituksen hyvyyttä korotustaa, että syöttö lähti kevyestä mailahäirinnästä huolimatta juuri oikeaan kohtaan kovalla vauhdilla paahtavalle rightin pelurille oikeaanlaitaan. Tuo syöttö kun jää 5 cm taakse niin tekemätön paikka (leftin pelurihan ampuu kyllä one-timerin tuosta asetelmasta) . Mutta nappisyöttö ja komeasti vielä ehti FG kääntämään laukaisuasennon ja kiekko läheltä ylös! Tuommoiset suoritukset kyllä lämmittää!
Ja oli Sceviourilta hieno one touch pass sitä ennen.

Rustilla hatut ja sid&kris pari pojoa mieheen.
Jos saavat uudestaan noin monta tehtyä tiukasti pelaavan islesin verkkoon, ja vielä "kasvojenpesu" pelissä seuraavaksi, niin ei tämä ihan kamalalta näytä :)
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ja islesistä komea päänahka, oikeastaan Letangin pelaaminen ja Barzallin maalissa jäi hampaankoloon, muuten homma toimi ja Laffertyltä taas jäätävä esityö Gaudreaun uran ensimmäiseen.

Tarkalleen ottaen ei ollut Gaudreaun uran ensimmäinen NHL-maali. Teki ne keväällä 2017 Stanley Cup-finaaleissa Penguinsia vastaan ja sen jälkeen runkosarjassakin sai muutaman tehtyä Predatorsin riveissä. Mutta ensimmäinen toki Penguinsin riveissä ja hienosti jatkoi hyviä otteitaan.

Hieno voitto tosiaan Islandersista ja toimivan erikoistilannepelaamisen tärkeys nousi hyvin esille. Av oli toimivaa ja yv puolestaan naulasi voiton toisessa erässä parilla peräkkäisellä maalilla. Sen jälkeen sitten päästivät valitettavasti Islandersin tekemään muutaman maalin, mutta voitto ei ollut missään vaiheessa karkaamassa käsistä. Toinen samanlainen voitto putkeen Islandersista huomenna kelpaisi tosiaan erinomaisesti.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
5-0 tilanteessa olisi voinut sanoa, että kauden parasta peliä. Arvostan islesin divarin selkeästi parhaaksi joukkueeksi, ja tuota porukkaa vastaan tuollaista peliä, niin voi alkaa kaivelemaan alkukaudesta kaivoon heitettyä kirvestä ylös. Loukkaantumisista on paljon kärsitty viime vuosina, mutta kyllähän joukkue yleensä silloin tasoaan nostaa. Nytkin esimerkiksi Lafferty, Gaudreau on pelanneet erittäin hyvin. Peliaika kiinnostaa ja siitä ei haluta automaattisesti luopua kun lähtökohtaisesti paremmat pelaajat palaavat saikulta. Näin se pitää mennä. Ehkä tuon voi lukea Sullivanin ansioksi. Mielestäni hänellä on tapana antaa vastuuta näille paikkaajille, eikä vain hajavaihtoja toisia lepuuttaakseen. Oikeastaan ainoa joka siellä on pikkusen kujalla on Pettersson. Tuskin tulee treidatuksi, joten eiköhän taso nouse nähdystä. Cody Cecille erityismaininta, odotin kasipakkia, saatiin solidi nelospakki. Mielestäni tasaisimpia suorittajia koko kaudella.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tarkalleen ottaen ei ollut Gaudreaun uran ensimmäinen NHL-maali. Teki ne keväällä 2017 Stanley Cup-finaaleissa Penguinsia vastaan ja sen jälkeen runkosarjassakin sai muutaman tehtyä Predatorsin riveissä. Mutta ensimmäinen toki Penguinsin riveissä ja hienosti jatkoi hyviä otteitaan.

Taas seistään korjattuna. No enpäs muistanut koko ukkoa, olin varma että joku uus junnari taas jostain kaivettu. Mutta kuten tapoihini kuuluu, en tarkista ikinä faktoja :) juu, toinen voitto olisi kyl kova, islesillä ollut aika hyvin kuitenkin paketti kasassa koko kauden, ja harvoin hyvä joukkue häviää kahta peräkkäistä "täysin pystyyn", joten haastetta kyllä piisaa
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sieltä toinen hieno taisteluvoitto Trotzin poppoosta, tällä kertaa vähämaalinen 2-1 peli. Kun yhden miehen saat takaisin (Zucker) niin yksi tippuu myös pois (Jarry). Onneksi DeSmith on ollut viime ajat erinomainen, mutta ykkösmaalivahtina häneen ei ole kovinkaan paljoa luottoa. Nyt kuitenkin tuli hienosti avauserän jälkeen sisään kehiin ja vain yksi ohjattu kuti painui sisään.

Isles otettiin nyt sarjataulukossa kiinni, mutta harmi ettei Buffalo onnistunut voittamaan Phillyä. Lähellä se oli. Ensi yönä apuja voisi toivoa niin Rangersilta kuin myös Devilsiltä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Islanders sai hyvin pimennettyä Crosbyn kentän tässä pelissä, mutta ensimmäiseen erään syvyysosastolta pari maalia ja ne riittivät sitten voittoon. Tosiaan Jarry jäi ensimmäisen erän jälkeen jostain syystä sivuun, toivottavasti ei ole pitkäaikainen poissaolo edessä. DeSmith pelasi hyvin siellä taas vaikka Islandersille toisessa erässä tarjottiinkin maalinkulmalta useampi ns. varma maalintekopaikka. Tolpat ja DeSmithin venytykset noissa tilanteissa pitivät Penguinsin johtoaseman turvassa kuitenkin.

Maaliskuu on nyt Penguinsin osalta pelattuna ja olihan tämä kuukausi jälleen yhtä lentokeliä joukkueelta, vaikka loukkaantumissuma painoi päälle. 16 pelattuun otteluun saldona 12-3-1 ja maalisuhde 29 maalia plussan puolella (57 GF 28 GA). Maaliskuu on useana kautena ollut Penguinsin parasta peliä runkosarjassa ja tänä vuonna sille upeaa jatkumoa, tämän ollessa ihan yksi parhaista Crosby/Malkin-aikakauden maaliskuun jaksoista, ja vielä puolet siitä ilman tutkaparin toista osapuolta.

Tästä sitten huhtikuun otteluihin jotka alkavat kuuden ottelun mittaisella vieraskiertueella ja seuraavista yhdeksästä pelistä vain yksi pelataan kotona. Nyt tulee melko vaativa jakso eteen ja sitä venymiskykyä vajaamiehiseltä hyökkäyskalustolta vaaditaan etenkin nyt. Näistä seuraavista yhdeksästä pelistä kun tulisi viisi voittoa, voisi sitä pitää onnistuneena suorituksena joukkueelta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Näistä seuraavista yhdeksästä pelistä kun tulisi viisi voittoa, voisi sitä pitää onnistuneena suorituksena joukkueelta.

No joo, itse odottaisin kuutta voittoa ainakin, jotta suoritusta voidaan pitää oikeasti ihan hyvänä. Tuo taistelu playoff-paikoista on ihan äärettömän tiukkaa ja vaikka Philly nyt on takana sen kymmenen pistettä (pari ottelua vähemmän pelanneena) niin tuo ero kuroutuu kyllä nopeasti kiinni, jos yhtään antaa löysää siimaa tappioiden muodossa. Philly on vuosikaudet ollut joukkue, mikä tarpoaa yhden kauden aikana pitkiä voittoputkia ja tappioputkia. Ainakin tällainen mielikuva on jäänyt.

Maaliskuu oli kieltämättä jälleen kerran erinomainen ja ei auta kuin toivoa, että sama meno jatkuu. Vieläkään vaikea luottaa joukkueeseen pitkää kevättä silmällä pitäen isosti, mutta playoff-paikan missaaminen tuntuisi melko isolta takaiskulta kun joukkue on pelannut näinkin hyvin vastoinkäymisistä huolimatta. Koska omaa ykköskierroksen varausvuoroa ei edes ole niin playoffien ulkopuolelle jäämisessä ei olisi yhtään mitään hyvää.

Mielenkiintoista on myös nähdä, että miten Pens toimii siirtotakarajalla? Onko hyvät otteet saaneet Hextallin ja kumppanit uskomaan, että saumoja vielä olisi tällä corella vai istuvatko nämä vain tumput suorina tuon hulinan läpi?
 

Hammasratas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Tappara, Hermes, FC Barcelona
Niinkuin @Bosco jo tuossa mainitsi, maaliskuu on nyt ohi ja se meni loukkaantumissumasta huolimatta loistavasti, toivottavasti hyvät otteet jatkuu.

Malkin laitettiin LTIR-listalle, joten paluu kaukaloihin tulossa aikaisintaan 8.4, Kapanen, Blueger ja Tanev "vain" ir-listalla. Näistä neljästä Tanev ja Blueger ovat palanneet jo jäälle, Malkin ja Kapanen jatkavat vielä kuntoutusta ilman jääharjoitteita.

Nyt sitten onkin jo 36/56 peleistä pelattu ja loppukauden kalenteri näyttää suht. helpolta, joten kyllä pudotuspelipaikka pitäisi olla täysin napattavissa. Jäljellä olevat pelit ovat Devils x5, Bruins x4, Sabres x4, Flyers x3, Rangers x2, Capitals x2 ja Isles x0 ja noista kyllä pitää odottaa 12-15 voittoa ja ne pitääkin ottaa jos playoffeihin mielii, mielenkiinnolla jäädään seuraamaan loppukautta!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mielenkiintoista on myös nähdä, että miten Pens toimii siirtotakarajalla? Onko hyvät otteet saaneet Hextallin ja kumppanit uskomaan, että saumoja vielä olisi tällä corella vai istuvatko nämä vain tumput suorina tuon hulinan läpi?

Brian Burken mietteitä lähestyvästä siirtotakarajasta:


Tämä lainaus hyvin kuvaa Sullivanin ja Burken filosofisia eroavuuksia, jotka Burke tuossa myöntää, koskien ns. fyysisten pelotteiden (esim. Ryan Reaves) soveltuvuutta joukkueen pelitapaan ja heidän peluutustaan:

The change in leadership that brought general manager Ron Hextall and president of hockey operations Brian Burke to Pittsburgh might also come with a change in philosophy.

“I’m a big fan of not going to a gun fight with a knife,” Burke told the Post-Gazette. “So Sully and I will have to thrash that out at some point. I agree with him in general [that you should hurt a team on the scoreboard]. But I also think there are times when it helps to have those type of people dressed.”

The question really is not if the Penguins will eventually bring in more muscle. It’s a matter of when and in what forms?

“I think people know how Brian Burke teams play,” said Burke, the man who brought the word truculence into the NHL vernacular. “I think you’ll see some evolution here.”

JR tahtoi Burken tavoin sitä kovuutta myös joukkueeseen, ja toimikin sen suhteen (lyhyen ajan sisään toi joukkueeseen Reavesin, Oleksiakin, Gudbransonin...) mutta lopulta antoi päävalmentajalleen periksi jokaisen suhteen kun eivät sopineet Sullivanin pelikirjaan ja suunnitelmiin (Gudbransonin kohdalla toki siellä Marino tuli puskista ja vei pelipaikan rehdisti paremmuudellaan). Nähtäväksi jää miten Sullivanin käy sitten Burke/Hextall-kaksikon kanssa tässä asiassa, samanlaista suhdetta ja yhdessä voittamisen historiaa kuin JR:n kanssa ei Sullivanilla heidän kanssaan ole. Tätä samaa mantraa tuon kovuuden tarpeesta Burke (ja Hextall) ovat kuitenkin toistaneet käytännössä jokaisessa haastattelussa palkkaustensa jälkeen, joten on vain ajan kysymys milloin jotain tapahtuu sillä osastolla sitten, ja sen jälkeen sitten katsellaan että millaista vastuuta kyseiset pelaajat saavat Sullivanilta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllähän tuosta joukkueesta sellaista puhdasta fyysisyyttä puuttuu se on ihan selvä. Hyökkäyksestä löytyy ainoastaan Tanev, joka vie taklaukset kovalla prosentilla loppuun saakka. Pakisto on kovin pehmeä, mutta tuolla on niin moni kaveri sidottu pitkäksi aikaa isoilla sopimuksilla, ettei muutosten tekeminen ole helppoa. Onko Petterssonilla yhtään mitään arvoa enää ja vaikka Matheson on pelannut ihan kohtalaisesti niin tuolla sopimuksella olisi lupa odottaa ihan toisenlaisia otteita, mutta parempi tuo on ollut mitä pelkäsin ja se alkuhan oli aivan karsea? Marino on muun joukkueen tavoin parantanut peliään kauden edetessä, mutta jos nyt mietittäisiin uudestaan hänen sopimusta niin ei siitä mitenkään saisi tuota pahvia, minkä JR kerkesi nuorelle miehelle tekemään. Itse lähtisin tässä tilanteessa parin vuoden siltasopimuksella noin 3M$ AAV, mutta nyt se on tietenkin myöhäistä. Vaikea on kuitenkin joukkuetta lähteä viemään eteenpäin kun puolet pakistosta pelaa selvästi ylihintaisilla ja pitkillä sopimuksilla sekä kaikki prospektit ja varausvuorot on käytettynä. Todennäköisesti "näillä mennään". Itsellä kuitenkin hyvä luotto Burke ja Hextall kaksikkoon, varsinkin jälkimmäiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös