Potkut päävalmentaja Mikko Mannerille

  • 138 083
  • 881

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielestäni kyllä, kun arviot ovat täysin surrealistisia. Monenkin mielestä.
Tämä on nykyisin tämän palstan suuri haaste. Täällä kukoistaa suuri halu näyttää asiantuntijuuttaan ja objektiivisuuttaan. Siinä ei sinänsä ole mitään pahaa. Haaste on se, että tämä on valtaosin perus kannattajien palsta ja valtaosa asiantuntijuutta sekä objektiivisuutta hamuavista nimimerkeistä ei siihen pysty. Lopputulos on silloin juuri tuo, mitä yllä kirjoitat.
Väärässä olemisen myöntäminen onkin sinulle se vaikein rasti. Itseasiassa mahdoton, veikkaan.
En tiedä, onko tämäkin sinulta valhe, vai onko kyseessä inhimillinen harha. Olen väärässä usein, myönnän sen usein ja jos tilanne vaatii, pahoittelen. Ihme, jos et ole huomannut.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En tiedä, onko tämäkin sinulta valhe, vai onko kyseessä inhimillinen harha. Olen väärässä usein, myönnän sen usein ja jos tilanne vaatii, pahoittelen. Ihme, jos et ole huomannut.
Ainakaan toistaiseksi en ole nähnyt sinulta viestejä koskien kauden alla julkaistua arviotasi koskien Kärppiä. Miten mielestäsi olet onnistunut? Sehän meni aivan metsään jokaisella osa-alueella. Kuten suuri osa muistakin väitteistäsi tämän kauden Kärpistä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ainakaan toistaiseksi en ole nähnyt sinulta viestejä koskien kauden alla julkaistua arviotasi koskien Kärppiä. Miten mielestäsi olet onnistunut? Sehän meni aivan metsään jokaisella osa-alueella. Kuten suuri osa muistakin väitteistäsi tämän kauden Kärpistä.
Kausi on kokonaisuus ja vielä kesken. Tehdään tarkempi arviointi sitten, kun se on ohi. Toki on jo nyt selvää, ettei Kärpät voita runkosarjaa, eli siinä olen luonnollisesti ollut väärässä. Tällä hetkellä Kärpät on kuudes. On mahdollista, että Kärpät nousee kolmanneksi tai valahtaa sääleihin. Siinä on iso ero, joten katsotaan rauhassa.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kausi on kokonaisuus ja vielä kesken. Tehdään tarkempi arviointi sitten, kun se on ohi. Toki on jo nyt selvää, ettei Kärpät voita runkosarjaa, eli siinä olen luonnollisesti ollut väärässä. Tällä hetkellä Kärpät on kuudes. On mahdollista, että Kärpät nousee kolmanneksi tai valahtaa sääleihin. Siinä on iso ero, joten katsotaan rauhassa.
Jonkinlaista välitilinpäätöstä kaipasin, mutta odotetusti en sitä saanut. Ei se mitään.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tässä lyhyesti oma näkemykseni Mannerin ajasta Kärpissä kausittain:

kausi 17-18
Runkosarjan voitto ja mestaruus. Nappisuoritus materiaalilla, joka sisälsi paljon kysymysmerkkejä ennen kauden alkua. Lähes jokainen pelaaja suoritti maksimaalisella tasollaan ja otti isoja harppauksia eteenpäin. Ei CHL edustusta. Arvosana 10.

Kausi 18-19
Ylivertainen materiaali muihin liigaseuroihin. Runkosarja helpohkosti voittoon, pudotuspeleissä nihkeiden vaiheiden jälkeen finaaleihin ja siellä seiska pelissä tappio HPK:lle. CHL kausi oli suuri pettymys ja alisuoritus. Mahdollisuuksia olisi materiaalin puolesta ollut mennä pitkälle, mutta nolo putoaminen Itävaltalais joukkueelle jo aikaisessa pudotuspeli vaiheessa. Kauden Arvosana 8.

Kausi 19-20
Jälleen runkosarjan voitto melko selkeästi. Materiaali top 3 liigassa. Kauden mittaan alkoi pelillisiä ongelmia olla entistä enemmän. Muille käkijengeille ei meinattu pärjätä millään. Heikko tulos Chl:ssä, alkulohkosta pihalle, tosin oli harvinaisen kova alkulohko. silti putoaminen iso pettymys. Arvosana 8 puoli.

Kausi 20-21
Ailahtelevainen kausi ja reilusti alisuorittaneita pelaajia. Myöskään materiaali ei liigan kärkipäätä. Joukkueen kasaaminen osin epäonnistunut. Todellisia mahalasku pelejä ja sekavaa tekemistä kautta linjan. Käyrä koko ajan ollut laskeva ja pelitapa sekava.Arvosana tähän mennessä 6.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Jälkiviisaus on aina helppoa ja asiat ei varmasti ole niin yksinkertaisia kuin vaikuttaa. Nyt on helppo sanoa, että Kärpät on epäonnistunut melko kauttaaltaan tämän kauden valmistelussa. Lähtien valmennuksesta, pelaajamateriaalista ja lopulta myös yksittäiset pelaajat ovat epäonnistuneet.

Jos katsoo Mannerin työkalupakkia tälle kaudelle niin aika yksipuoliset on eväät. Ratkaisu- ja tulosvastuullisiin rooleihin on varmaan alkujaan kaavailtu Pyörälä, Kunyk, Kristof, Koblizek, Mustonen, Puljujärvi (myöhemmin JMA). Onhan tuo melko kapea ja pelaajaprofiililtaan yksiulotteinen kärki. Miten noita edes voi roolittaa mitenkään? Mahdoton sanoa mikä on Mannerin rooli pelaajahankinnoissa mutta Aho siitä pääasiassa on vastuussa ja Aho on tehtävässään epäonnistunut.

Suurin floppi tälle kaudelle on kuitenkin ollut pelitapa itsessään. Varmaan sitä on yritetty säätää materiaaliin sopivaksi mutta alkukaudesta kävi nopeasti selväksi, että taitotaso ja jalkanopeus ei riitä. Aivan liian usein viisikko leviää ympäri kenttää, keskialueen ylittäminen on puolustajien jalkatyön varassa, ajoitukset ei toimi kerrassaan yhtään ja miesvartiointi pettää niin usein, että kyse ei voi olla pelkästä pelaajien paskuudesta. Ylivoimasta ei kannata edes aloittaa. Lopputuloksena kiekollinen peli on hidasta, kiekoton peli on hidasta, puolustajille ei ole tarpeeksi lähipelitukea ja syöttösuuntia joten monissa peleissä ainoa ase on ollut nostaa jalalla punaiselle, dumpata päätyyn ja katsoa kuinka hyökkääjät eivät ehdi karvaamaan ja vastustaja pääsee helpolla siirrolla tai jalalla paineen alta pois, ollen hyvässä asemassa ylivoimaiseen rintamahyökkäykseen. Koska pelitapa ei toimi nakertaa se pikkuhiljaa itseluottamusta ja helpotkaan ratkaisut ei enää tunnu onnistuvan. Ne tuplapelit Lukkoa vastaan oli hyvä esimerkki tästä. Pisti oikein silmään kuinka Lukon jokainen syöttö lähes poikkeuksetta tuli pelaajalle joka oli liikkeessä kohti hyökkäyspäätyä. Paino sanalla liikkeessä koska vastaavasti Kärppien syötöt tulivat sellaisina ohjauskiekkoina siniviivan tuntumassa seisoville pelaajille. Todella kuluttavaa katsottavaa näin kannattajan näkökulmasta. Varmasti valmennuksenkin. Merkittävin asia mikä Mikkolan aikana parani oli ajoitukset ja sitä kautta viisikon tiiveys. Puolustajalla oli mahdollisuus antaa joko pitkä syöttö laitahyökkääjälle joka oli vauhdissa tai rytmittää sentterille. Tai nostaa vaikka tarvittaessa jalalla jos syöttösuunnat oli kiinni. Hyökkäyksiin lähdöissä oli joka tapauksessa variaatioita ja se itsessään jo auttoi kääntämään pelin virtausta Kärpille edulliseen suuntaan.

En tiedä mitä tapahtui kun Manner palasi penkin taakse mutta peli on mennyt siitä asti kokoajan huonompaan suuntaan. Varsinkin toiset erät, missä viisikkopelin merkitys korostuu, ovat olleet Kärpille tavattoman vaikeita. Tänä iltana itseluottamus oli aivan nollassa, syöttöjen laatu oli divaritasoa ja voi hyvällä syyllä sanoa Kärppien olevan kriisissä. Varmasti valmennus tietää tämän itsekkin ja tilanne ei ole joukkueelle helppo käsitellä. Ehkä jos Manner siirrettäisiin syrjään, tehtäisiin ne peruskorjaukset pelisabluunaan ja saataisiin muutama kriittinen voitto niin iso pyörä saattaisi lähteä pyörimään taas oikeaan suuntaan. Olen vahvasti sitä mieltä, että tuolla materiaalilla ei kenenkään käsissä kannata odottaa mestaruustaistelua, se vaatisi mielettömän flown ja lentokelin, mutta kyllä kasvot pitäisi pystyä säilyttämään. Jos TPS kylvettää huomenna Kärppiä ja peli on yhtä nihkeää kuin on ollut jo muutaman viikon niin pakko on seurajohdon alkaa reagoimaan. Harmi homma, ei mitään Mannerta vastaan, mutta näin se vain on. Mannerin kärppäpesti jatkui yhden kauden liian pitkään.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Kollektiivinen epäonnistuminen!!

Vittu mitä höpinää puupäältä. Kyllähän se on päävalmentajan homma ja vastuu valmistaa joukkonsa tulevaan koitokseen ettei tämmöistä pääse käymään. Vaillinainen sotasuunnitelma ja joukkueen roolitus tuudittavat pelaajiston helppoon voittoon. Kuka se sanoikaan, että 95% valmistautuminen on 50% suoritus ?

Peli ja roolit yhtä sekaisin kuin päävalmentajamme itse.
 

Sokerimunkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikkolan stintti oli oikeastaan esimerkki kuinka materiaalilla voidaan tehdä tulosta. En usko mihinkään sateentekijän ominaisuuksiin, mutta eipä tarvitse sellainen ollakaan. Ei tarvinnut hämmästellä kokoonpanoja ja toiminta oli muutenkin loogista.

Tänään alkoi vituttamaan tasan kello 12:00 kokoonpanot. Oli muuta tekemistä ja katsoin vasta toisen erän alkua pari minuuttia, jonka totesin olleen tarpeeksi. Onneksi on muutakin tekemistä.

Älä nyt, täälläkin tänään eräs palstatoveri ihmetteli, miksi me aina kitisemme kokoonpanoista, niin kuin niissä ei mitään vikaa olisi tämän kaudenkaan aikana ollut. Ansaittu, laajamittainen Kärppiin tai Manneriin kohdistuva kritiikki on joillekin mahdoton ajatus, vaikka olisi kuinka perusteltua. Vaan olihan tämän päivän kokoonpanot taas suurta vitsiä ja Karvinen todellakin ansaitsi ykköslaiturin paikkansa, kuten myös todettiin! Kärjistäminenkin Kärppien nykytilanteesta on vaikeaa, koska niin syvällä suossa ollaan.

Sanonpahan vaan, että tuli hyvä mieli Jukureiden puolesta. Siinä näyttivät, ettei pisteitä Mikkelistä automaattisesti saa hupiketjuilla ja kärkiukkoja lepuuttamalla. Ylimielisyyden sietääkin kostautua, samoin se, ettei kiinnosta pelata.

Vähissä ovat syyt, miksi Manneria pitäisi puolustella. Taas lehdistötilaisuudessa syyteltiin valmistautumista ja valmennusta ja sitten kaikkia osallisia, ettei mennyt nappiin. Jos työkseen pelaa ja valmentaa jääkiekkoa, niin kuinka vaikeaa siihen työhönsä eli ottelun pelaamiseen on valmistautua? Unohtiko Mikko muistuttaa jätkiä ajoissa, että tänään on matsi vai?
 

Eetska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Sen verran vähemmän Kärppiä seuranneena yllätyin kuinka pahasti Manner on vetänyt vihkoon. Tsempit oikeasti Teille kannattajille. Vaikka kilpaurheilua tämä on niin ei silti toivoisi tällästä vitutusta muidenkaan kun oman joukkueen kannattajille...
 

Micol

Jäsen
Vähissä ovat syyt, miksi Manneria pitäisi puolustella. Taas lehdistötilaisuudessa syyteltiin valmistautumista ja valmennusta ja sitten kaikkia osallisia, ettei mennyt nappiin. Jos työkseen pelaa ja valmentaa jääkiekkoa, niin kuinka vaikeaa siihen työhönsä eli ottelun pelaamiseen on valmistautua? Unohtiko Mikko muistuttaa jätkiä ajoissa, että tänään on matsi vai?
Ei niitä syitä puolustelemiseen enää ole - kenelläkään, eikä ainuttakaan syytä.

On se vaan vitun hieno asia, että ottelut hävitään mukamas siihen, kun ammattilaisjoukkue ei osaa valmistautua työhönsä asianmukaisesti. Tätä samaa "epäonnistunut valmistautuminen" -mantraa ollaan kuultu nyt viime ja tämän kauden kohdalla lukuisten hävittyjen pelien jälkeen. Äkkiä voisi luulla, että joku osaisi tehdä edes auttavasti juurisyyanalyysiä siitä, että missä on aidosti mennyt vikaan ja mitä tulisi tehdä jatkossa konkreettisesti paremmin ennen ottelutapahtumia, että asiat korjaantuisi joskus paremmalle tolalle? Vaan vitut - päätä seinään vaan kerta toisensa jälkeen (=valmentajan asenneongelma) ja samat loppuun kuluneet selitykset toistuneet yli vuoden ajan, kun otetaan selvästi turpaan vastustajalta. Ei kyllä voi ennustaa kovinkaan menestyksekästä uraa tälle miehelle tämän kauden jälkeen, jos koko paletti on näin epävakaalla pohjalla henkisen valmentamisen saralla. Pelaajilla tuntuu olevan ikään kuin lupa vedellä aina välillä jäällä aivan "löysäkullia" kukin vuorollaan (toki vain, jos olet kokenut kettu), jos ei satu maistumaan laadukas tekeminen jonain päivänä. Jos esim. Kari Jalosen aikana olisi joku pelaajista vedellyt, kuten esim. Sulak tällä kaudella lukuisissa peleissä, niin olisi saanut kyllä istua armotta katsomossa (oli nimimies tai ei) ennen kuin alkaa hommat maistumaan ja asenne olemaan satalasissa jokaisessa pelissä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Semmoinenkin outo asia jäi mieleen tuosta Jukurien neljännestä maalista, että eikö yleensä kapteeni käy ilmoittamassa tuomarille haastosta. Tässähän maalissa kukaan pelaajista ei näyttänyt reagoivan mitenkään, vaan Mamba itse huusi tuomarit hänen luokseen ja haastoi maalin. Onko ote pelaajistoon jo niin menetetty, että kapteeni kieltäytyi haastamasta sitä maalia. Voi olla että ylianalysoin tuota tilannetta liikaa, mutta aivan uskomattoman naurettava haasto se jokatapauksessa oli. Se oli ihan täysin paniikkinappulan painaminen Mambalta. Toivottavasti huomenna tai viimeistään viikonloppuun mennessä kuullaan uutisia siitä, että joku muu luotsaa tämän joukkueen playoffeihin.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Ei kyllä voi ennustaa kovinkaan menestyksekästä uraa tälle miehelle tämän kauden jälkeen, jos koko paletti on näin epävakaalla pohjalla henkisen valmentamisen saralla.
Manner pääsi Kärppien päävalmentajaksi noustessaan, ikäänkuin nousemaan puskista ja yllättämään kaikki tekemällä kotiläksynsä hyvin ja heti ensimmäisellä kaudella ihan kaikki meni nappiin, niin pelaajahankintojen, pelitavan, kuin itseluottamuksen ja "tarinan" luomisessa. Ensimmäinen kausi oli ihan täysosuma, joka johtui loistavasta osaamisesta, mutta myös sattumalla oli osuutensa, että kaikki meni niin nappiin. Sen jälkeen kaksi viime kautta ovat menneet enempi tai vähmepi onnsituneesti ja suuret vaikeudet on onnistuttu välttämään, vaikka viime keväänä oli jo orastavia ongelmia näköpiirissä. Silloin kun menee hyvin on hellpo olla iloinen, positiivinen ja puhua arvoista ja siitä Mannerinkin paljon puhumasta 'käyttäytymisestä'. Miten hän käyttäytyy joka päivä ja joka pelissä ja antaa energiaa joukkueelle. Ja luonnolllisesti, kun kaikki menee hyvin on Mannerinkin ollut helppo jauhaa sitä mantraansa ja tottakai, kun menestytään, niin pelaajillakin on kivaa ja fiilis sekä flow on positiivissävytteinen ilman sen suurempia pumppauksia tai erityishuomiotakin nimenomaan siihen ilmapiiriin.

Taisi Manner jo aiemmilla kausilla todeta, että sitten hänet vasta punnitaan toden teolla valmentajana ja ne hänen arvonsa punnitaa, kun homma lähteekin ihan oikeasti pyörimään väärään suuntaan ja puhutaan oikeasti isoista vaikeuksista. Miten hän silloin käyttytyy ja pystyykö pitämään pään kylmänä ja auttamaan joukkuetta aidosti, vai vetäytyykö kuoreensa. Valitettavasti nyt on nähty, että ainakin toistaiseksi tässä vaiheessa Mannerin uraa, ne Mannerin hermot ja paineensietokyky ovat paperia. Käyttäytyminen ja koko olemus on muuttunut aivan täysin, ja negatiivisessa mielessä. Ja vielä aiemmilla kausilla ja jopa viime kaudella, kun ne Mannerin mediapuheet ja korulauseet, kuulostivat edes jokseenkin aidoilta ja uskottavilta, niin nyt Manner puhuu rikkinäisen levyn lailla sitä ihan samaa mantraa kivikasvoinen ilme kasvoilla, kuin mikäkin robotti. Ei nuo puheet ole enää luonnollisia tai aitoja. Rikkinäinen levy pauhaa loputtomalla loopilla tällä hetkellä.

Se ensimmäisen kauden tarina oli jokseenkin uniikki, mutta sen jälkeen tuntuu, että sama levy on soinut loopilla ja on jotenkin yritetty kopioida ja matkia sitä ensimmäisen kauden dramaturgiaa ja hienoa tarinaa ja pakottaa se toistumaan joka kaudella. Tämä sitten on toistunut Mannerin robottimaisissa puheissa, joissa ei ole enää pitkään aikaan ollut mitään aitoa. Joukkueen roolituksessa (luottamus niihin pelaajiin ketkä kauden alla hommattiin, vaikka homka ei natsaa tai pelaajilla ei riitä), rotaatiomylly, joka ei ole toiminut enää pitkään aikaan, mutta ensimmäisellä kaudella toimi, joten sitä pitää väkisin tunkea seuraaviin kausiin, pelitavan toisto...Se nähtiin jo Jukureiden ja heimotarina kohdalla, että se tarina kesti yhden kauden ja sen jälkeen jotain uutta pitäisi keksiä, eikä yrittää mennä vanhoilla höyryillä.

Ei ole Manner pystyntyt säilyttämään sitä käyttäytymistä ja elämään arvojensa mukaisesti, joista ensimmäisillä kausilla niin kovasti paasasi. Toki sen itsekin totesi, että kovassa paikassa se mies sitten punnitaan ja nyt onkin punnittu ja kunnolla. Ja heikkoa on ollut. Tämä kausi on ollut todella heikko suoritus Mannerilta, ihan jokaisella osa-alueella. Piiloidutaan fläppitaulun taakse, pyöritellään silmiä ja käytös on todella passiivis-aggressivista. Tämän päivän pelissä Jukurieta vastaan, siinä haastossa paistoi jo epäusko ja tietynlainen hätääntyminen Mannerin kasvoilla ja olemuskesta. Kaikki näkivät, että ei siinä ole mitään hylky perusteita. Peli oli siinä vaiheessa 3-1 ja Mannerkin tiesi, että jos tähän toisen erän loppuun nyt tulee 4-1 maali, niin tämä peli oli tässä. Mitään haastoperusteita ei ollut, mutta paniikki ja epäusko pakottivat Mannerin tekemään haaston.

Samaa mieltä olen, että lyhyt on Mannerin ura, jos Ville Niemisenkin paljon kuuluttama resilienssikyky on tuota luokkaa. Mutta Mannerin päävalmennusura pääsarjatasolla on vasta niin alkutekijöissään, että vielä tässä on varaa ja aikaa kehittyä kaikessa toiminnassaan ja ennen kaikkea kehittää itseään ihmisenä. Toivotaan, että tämä vastoinkäyminen on opettanut Mikkoa ja koulinut ja opettanut uutta. Vielä oli Mannerin pää paperia tällä kertaa. Perustelen tätä sillä, että vaikka joukkueen tulokset eivät ole vakuuttaneet, olisi Mikon silti pitänyt pystyä vaikuttamaan siihen omaan käyttäytymiseen ja pystynyt myös uudistumaan, eikä kuluttamaan samaa levyä puhki. Nyt piiloutui fläppitaulun taakse ja käytös ja yleinen habitus on tällä kaudella muutenkin ollut jopa aika pöyristyttävää, nimenomaan negatiivisessa mielessä. Mielenkiinnolla jään seuraaman miten Mannerin seuraavan pestin käy, mutta se on selvää, että mihin ikinä tästä lähteekin, niin tätä samaa levyä ei kannata lähteä kuluttamaan. Jotain uutta pitää pystyä tuomaan ja pysymään aitona ja oikeasti todellisena niille arvoille ja oppia kestämään ja sietämään vastoinkäymisiä jatkossa paremmin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Vesa

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestistä on annettu rikepiste
Jonkinlaista välitilinpäätöstä kaipasin, mutta odotetusti en sitä saanut. Ei se mitään.
Älä puhu paskaa. Sinä kaipasit, että minä tunnustan olleeni väärässä. Se oli sinun alkuperäinen motiivi ja sen selvästi ilmaisit. En usko hetkeäkään pilkkasi jälkeen, että sinua kiinnosta minun aito näkemykseni asiaan välitilinpäätöksen muodossa. Kunhan vittuilet ja valehtelet ja senkin olet suoraan tässä keskustelussa myöntänyt. Luulisi, ettei asiantuntijaa moinen lapsellisuus kiinnosta.

Ja edelleen, on aivan selvä asia, että olen arvioinut Kärppien iskukyvyn väärin , se on selvä asia.

Sinun arviosta en ole ihan varma. Se on seilannut säälitaistelun, suoran pudottelipaikkataistelun Ja kotietutaistelun välimaastossa pitkin kautta, eli noin sijoilla 4-12.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ylimielisyyden sietääkin kostautua, samoin se, ettei kiinnosta pelata.
Jos esim. Kari Jalosen aikana olisi joku pelaajista vedellyt, kuten esim. Sulak tällä kaudella lukuisissa peleissä, niin olisi saanut kyllä istua armotta katsomossa (oli nimimies tai ei) ennen kuin alkaa hommat maistumaan ja asenne olemaan satalasissa jokaisessa pelissä.
Kaiken olennaisen ydin löytyy näistä kahdesta lainauksesta. Oli jätkillä sitten jo sopimukset tehtynä rahasarjoihin tai muuten vain asenne vinksallaan, niin ei jumalauta nyt vain ryhtyä löysäilemään kaukalossa. Onhan näitä esimerkkejä ennen Mikko Mannerin aikakauttakin, mutta niinkuin @Micol tuossa viittasi, se on päävalmentajan tehtävä herätellä pelaajat koomasta. Vaikka poppareiden kautta.

On hienoa, että nykyään pelaajat huomataan yksilöinä, mutta tämä on kuitenkin joukkuelaji ja yksilö ei koskaan, toistan, ei koskaan saa nousta suuremmaksi kuin joukkue. Ei päävalmentaja, ei seuralegenda, ei ulkkarivahvistus, ei ulkomaille tähyävä nuoriso, ei kukaan.

Jos kerran pelitapaa ei ole tai sitä noudatetaan löysästi, syy on päävalmentajan.

Plain and simple.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Mikkolan stintti oli oikeastaan esimerkki kuinka materiaalilla voidaan tehdä tulosta. En usko mihinkään sateentekijän ominaisuuksiin, mutta eipä tarvitse sellainen ollakaan. Ei tarvinnut hämmästellä kokoonpanoja ja toiminta oli muutenkin loogista.

Eikä hänen aikana kohdattu SaiPa vieraissa, ja pelistä oli poissa Pyörälä ja Kunyk? Peli toki voitettiin vaivoin rankuilla.

Joku kyseli edelleen henkilön perään, joka ei toivo Mannerille potkuja. Täällä löytyy. Mielestäni katsotaan nyt tämä kausi loppuun näillä korteilla, hävisi siellä eilen Lukkokin Sportille ja Tappara otti kuivana Tepsiltä.

Tänään sisuuntunut Kärppä askiin Tepsiä vastaan ja kolme pistettä. Luotan siihen.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En usko hetkeäkään pilkkasi jälkeen, että sinua kiinnosta minun aito näkemykseni asiaan välitilinpäätöksen muodossa.
Kyllä minua ihan rehellisesti sanoen kiinnostaisi nähdä juuri sinun välianalyysisi tästä kuluneesta kaudesta. Arvioit kauden alla Kärppien kaikki osa-alueet niin yläkanttiin, kuin vain mahdollista. Mikä on mennyt pieleen? Pelitapa, materiaali, itseluottamus?

Toki ymmärrän, jos et tähän motiiveistasi johtuen kykene. Osaat kyllä kirjoittaa tekstiä, kun aiheena on joukkueemme ylistäminen, mutta miten se toinen laita?

Koska et omien sanojesi mukaan kuitenkaan ymmärrä itse pelistä juuri mitään, niin ehkä on lopulta kuitenkin parempi, että jätät peliä koskevan osuuden pois.

Ja edelleen, on aivan selvä asia, että olen arvioinut Kärppien iskukyvyn väärin , se on selvä asia.
Pitää paikkaansa. Kun metsää ei nähdä puilta.

Sinun arviosta en ole ihan varma. Se on seilannut säälitaistelun, suoran pudottelipaikkataistelun Ja kotietutaistelun välimaastossa pitkin kautta, eli noin sijoilla 4-12.
Sija 12. ei edellytä paikkaan säälikierroksella.

Olen arvioinut Kärppien taivaan olevan mitalipeleissä. Tällöin joukkue olisi ylisuorittanut rankasti. Finaaleihin ei kuitenkaan ole asiaa. Pronssipeliä pidän maksimaalisena suorituksena.

Kärppien lopullista runkosarjasijoitusta on hyvin vaikea arvioida, sillä sarjamme on todella tasainen. Arvioni mukaan loppusijoitus löytyy sieltä Suikkasen kauden maastoista: 6-8. Jos Manner jatkaa päävalmentajana, niin veikkaan Kärppien aloittavan pudotuspelit sääleistä.
 
H

Hidas_ja_kankea

Eikä hänen aikana kohdattu SaiPa vieraissa, ja pelistä oli poissa Pyörälä ja Kunyk? Peli toki voitettiin vaivoin rankuilla.

Joku kyseli edelleen henkilön perään, joka ei toivo Mannerille potkuja. Täällä löytyy. Mielestäni katsotaan nyt tämä kausi loppuun näillä korteilla, hävisi siellä eilen Lukkokin Sportille ja Tappara otti kuivana Tepsiltä.

Tänään sisuuntunut Kärppä askiin Tepsiä vastaan ja kolme pistettä. Luotan siihen.

Nyt menee yli hilseen. Mitä tarkoitit viestilläsi?

Tarkoitatko ettei Mikkolan 11 ottelun pätkä ole tilastollisessa mielessä merkittävä. Pistekeskiarvo tämän jakson aikana oli 2.3 ja peli kehittyi koko ajan. Pelaajien itseluottamus kasvoi. Hyvä tuuri ja sattuma? Kiekko pomppi suotuisasti? Pitää paikkansa, että voitettiin vaivoin SaiPa. Mitä sitten? Eilen hävittiin selvästi jumbojoukkueelle, joka oli ennen valmentajan vaihtoa 13 ottelun tappioputkessa.

Sitten vielä täysin omakohtainen mielipide: Kiinnostukseni pelejä kohtaan kasvoi ja viihdyin urheiluviihteen parissa. Tällä hetkellä kiinnostukseni Kärppien pelejä kohtaan selittää urheiluvedonlyönti. Eilen ei edes se riittänyt.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eli vastauksesi on siis kyllä. Kyllä on oikein vittuilla ja valehdella, jos kannattaja pohjalta tehty arvio ei osu. Harmillista.

Näin se menee. Vuodet tulee ja vuodet menee. Minä olin Kärppien suhteen hyvin hajulla juuri kolme vuotta putkeen.
Pointti on siinä, että sinä itse McTorso piilovittuilet muille ja nostelet omaa häntääsi aina kun siihen tulee sauma. Kuten esimerkiksi tuossa lainaukseni viimeisessä lauseessa. Siksi sinä saat vastapalloon vittuilua ja se on sulle ihan oikein. Luultavasti et itse edes tajua käyttäytymistäsi. Olet pätemässä täällä milloin mistäkin ja muistat aina mainita kuinka olet ollut oikeassa aiemminkin. Heti kun joku lyö sulle faktat pöytään ja vääntää rautalangasta että olet väärässä, vetoat siihen ettet edes ole mikään objektiivinen asiantuntija.

Etkä sinä mitään hajulla ollut Kärppien suhteen. Kuten olen jo aiemminkin sanonut, olisit laittanut Kärpät joka vuosi ykköseksi joka tapauksessa. Aivan sama, millainen Kärppien rosteri olisi ollut tai mitkä Kärppien realistiset mahdollisuudet olivat. Oli silkkaa tuuriasi, että veikkauksesi Kärppien sijoituksesta osui kolme kertaa kohdalleen. Sama logiikka kun vedonlyöjällä, joka pelaa joka ikisellä kierroksella kaikki pelit ristiksi. Aivan sama, onko tasurit realistisia vai ei. Onko tällainen vedonlyöjä asiantuntija silloin kun sattuu osumaan kohdalleen? No ei todellakaan ole.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Niin ja mitä nyt tulee Kärppien ykköseksi "ennustamiseen" niin mitään kovin suuria lahjoja senkään ennustuksen osumiseen ei vaadita. Kärpillä on ollut suurimmat resurssit jotain 15 vuotta käytössä ja kun ottaa huomioon että tuona aikana päävalmentajat ja pelaajat on kuitenkin olleet muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ihan Liigan kärkeä niin aika luonteva yhtälö on sekin että Kärpät sieltä runkosarjan kärkisijoilta löytyy.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Nyt menee yli hilseen. Mitä tarkoitit viestilläsi?

Tarkoitin sitä, kun viittasit siihen ettei Mikkolan aikan tarvinut ihmetellä kokoonpanoja. Kun osa kritisoi vahvasti sitä, että Kunykia esim lepuutettiin eilen. Samoin tuossa Saipa-matsissa Kunyk (ja silloin myös Pyörälä) huilasi. En sen kummempaa. Olen jo oman näkökantani Mikkolan stintistä kertonut, enkä sitä tähän ala jankkaamaan.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Siis jos tänään tulee vielä turpiin, ihmettelen suuresti ellei Manner pyydä eroa.
Ellei pyydä, ihmettelen suuresti jos kärppäjohto on niin munaton ettei anna potkuja.
Nämä vaihtoehdot ovat tietenkin vain kosmeettisia liikkuja tälle kaudelle, mutta osoittaisi että kunnioitetaan faneja ja sponsoreita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös