Columbus Blue Jackets 2020–2021 – ei tulta ilman savua

  • 426 059
  • 1 697

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Sisäpiiritoimittaja Portzline taannoin twiittaili että niin Werenskillä kuin Jonesilla olisi jatkohaluja ja kaikki näyttäisi hyvältä?

Minäkin uskon että Lehtonen tuli Savardia korvaamaan, joka lähtee todennäköisesti rentalina contenderiin kun on sopimuskin katkolla. Savard on vieläpä hieman ylihintainen tai ei ainakaan halpa, kun puhutaan kakkosparin puolustavista puolustajista. Eiköhän tässä Keklu ota contenderilta 2./3. kierroksen pickin vaihdossa tulevaan draftiin.

Toivoin Lehtosta sinitakkeihin jo ennen kuin Toronto diili julkistettiin. On kuitenkin potentiaalia olla tässäkin sarjassa erittäin hyvä puolustaja. Ihan hirveästi en tosin ole kerennyt seuraamaan miten on miehellä Torontossa mennyt? Joitan positiivisia uutisia silloin tällöin TML treeneistä mutta harjoitukset nyt ovat harjoituksia.

Hyvä fiilis tästä treidistä ja toivon että Lehtonen pysyy sinitakeissa myös tämän kauden jälkeen.
 
Puolustus rupeaa vaikuttamaan hyvältä. Lehtosella on potentiaalia olla hyvä top4 puolustaja, kun vain saa vastuuta ja kokemusta lisää pienestä kaukalosta. Olettaen että tekee jatkopaperin.

Columbuksen hyökkäystä en niin surkeana näe, vaan monesti sekaisessa pelisapluunassa myös yksilöt vajoavat alle tasonsa. Tortorella vaihtoon kauden päätteeksi ja pari korjausliikettä hyökkäyspäähän, niin voi olla että ensi kaudella Ohiossa pelataan jälleen pudotuspelejä. Eihän tällä hetkellä tuolta hyökkäyksestä kukaan erotu edukseen.

Joka tapauksessa valmentajan vaihdos pitäisi suorittaa, sillä niin sekavalta tuo pelaaminen suurimman osan ajasta näyttää.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Onhan tuo sentteriosasto aika toivotaan toivotaan-porukkaa. Roslovic on potentiaalinen kaveri, mutta muilta puuttuu aika paljon. Nimim. Montrealin sentterisekoilua vuosia seuranneena
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Kesällä Kerfoot Torontosta treidillä Columbukseen kakkossentteriksi? Nyt on Dubasin kanssa keskustelut avattu Lehtosen diilin myötä ja Toronton on kesällä keksittävä mitä tekevät ykkösveskari Andersenin (UFA) ja mm. Zach Hymanin (UFA) kanssa? Torontolle kelpaisi varmaan ainakin toinen sinitakkien veskareista, jotka molemmat pelaa myös ensi kauden pienemmällä cap hitillä kuin Andersen tämän kauden Torontossa. Minulle ainakin Kerfoot kelpaisi. Nyt hän on jäänyt ykkösmiesten varjoon Torontossa, mutta sitä ennen oli Coloradossa kahtena kautena yli 40 pisteen sentteri. Pelaa lisäksi maltillisella 3,5M cap hitin sopimuksella vielä tämän kauden jälkeen kaksi vuotta, mikä sopisi Columbukselle mainiosti, mutta Torontolle se voi olla jopa liikaa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hei kuulkaa, jätitte mut ikävästi roikkuun ja tuli paha mieli. Mites se Dylan Strome? Kerfootia nuorempi, isompi ja lahjakkaampi kolmen millin caphitillä vielä ensi kausi. Mitä laitetaan?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Mäkin tässä ollut semisti Keklu-fani kun tämä on teutaroinut ympäri Pohjois-Amerikkaa viemässä suomalaista kiekko-osaamista maailmalla.

Toisaalta, ehkä Kiekkokiuas on oikeansuuntaisilla vesillä, kun kritisoi suomalaista kiekkomediaa kritiikittömyydestä NHL-seuran GM Kekäläistä kohtaan.

"Ei tää ihan semmosta supermenestystä kuitenkaan ole ollut (pudotuspelit, pelaajakaupat), mutta silti Suomessa saa jatkuvasti lukea kuinka huippukulttuuri Columbuksessa on. Miten huippukulttuuri se voi olla, jos sieltä haluaa pelaajat jatkuvasti pois?

Kuitenkin kyseessä on Kummolan ohella Suomen vaikutusvaltaisimmasta jääkiekkojohtajasta, tämmösiä kriittisiä kysymyksiä ei kyetä esittämään"

Petterin mukaan Kekäläinen on saanut nauttia "lähes Selänteen luokassa olevaa koskemattomuutta. Tää on seurausta siitä, että meillä on semmonen alamainen asenne, NHL-kultin palvonta, ja siellä yliherrana sitten Jarmo Kekäläinen"

Sihvonen lähtee kokeilemaan kriittisyyttä ja ohjeistaa Columbuksen omistajia pistämään Kekäläiselle painetta tehdä kovia ratkaisuja, joista ilmiselvin on potkut Tortorellalle ja moderni pelin valmentaja penkin taakse. Ja jos Kekäläinen ei kykene tätä nopeasti tekemään, niin potkut!
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Hei kuulkaa, jätitte mut ikävästi roikkuun ja tuli paha mieli. Mites se Dylan Strome? Kerfootia nuorempi, isompi ja lahjakkaampi kolmen millin caphitillä vielä ensi kausi. Mitä laitetaan?

Vähän offtopic mutta mitäs Dylan Stromelle on tapahtunut? Alku näytti lupaavalta Chicagossa?
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Jos väliin sopii kysellä sivusta hieman Columbuksen pakistosta:

Millaisena Columbusta seuraavat näkevät Lehtosen mahdollisuudet syrjäyttää Werenski/Jones ylivoimalla? Toki koko kysymys on vähän ennenaikainen, kun puhutaan pelaajasta joka ei ole edes vakiinnuttanut paikkaansa NHL:ssä. Mutta jos Lehtonen jotain osaa, niin se on ylivoiman pyörittäminen ml. kiekon ylöstuonti. Kiekon toimittaminen maalille olikin sitten ainakin KHL:ssä suoranaista taidetta, jota olen aiemmin livenä nähnyt vain eräältä Erik Karlssonilta. Ja jotenkin on helppo olettaa juuri tämän olevan iso osa sitä miksi Keklu Lehtosen hankki.

Entäs tuo Savard? Syksyltä, kun pelejä tuli jokunen katsottua jäi mieleen oikeinkin hyvänä ja jämäkkänä pakkina, mutta ilmeisesti on lähtökuopissa? Tämä kiinnostaisi lähinnä siksi, että profiililtaan olisi sitä mitä oma suosikkijoukkue kaipaisi. Ainakin, mikäli todellisuus vastaa edes lähelle omaa mielikuvaa luotettavasta puolustusvoittoisesta top-4 miehestä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Vähän offtopic mutta mitäs Dylan Stromelle on tapahtunut? Alku näytti lupaavalta Chicagossa?

Lyhyesti; ei hänelle ole tapahtunut vielä oikein mitään. Mitä nyt vähän loukkaantumishuolia. Organisaatiossa tuntuu olevan edelleen uskoa häneen, eikä ole mitenkään aktiivisesti kaupattavien listalla, mutta sopivan treidin ilmaantuessa saatavilla. Toewsin kohtalo vaikuttanee statukseen jonkin verran myös, mutta minun näkemykseni on, että on ajautumassa Chicagossa vähän sivurooliin. Arvioni voi olla täysin väärä. Mutta jos tässä hierottaisiin Bowmanin ja Keklun hommia helpottaaksemme kauppa, joka rakentuisi Stromen ja Korpisalon ympärille?
 

Jancky

Jäsen
Jaa-a.

Taitaa lähteä Werenki sentteriin ja Lehtosella etukäteispaikattiin Werenskin lähtö.

Jones nyt ei liiku, koska on tärkein pakki, mutta Werenski aivan mahdollinen.

Werenski voi liikkua jossakin vaiheessa tai sitten ei. Riippuu varmaan vähän sitä minkä tason sentteriä tulee tarjolle ja mitä se vaatii.

En kuitenkaan itse näe mitään yhteyttä Lehtosen hankinnan ja Werenskin mahdollisen treidin välillä, en yhtään mitään.

Edes Kekäläisen salaisissa unelmissa ei voida nähdä Lehtosen korvaavan Werenskiä nyt tai tulevaisuudessa. Niin hyvä kuin Lehtonen onkin KHL-kausien perusteella.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Werenski voi liikkua jossakin vaiheessa tai sitten ei. Riippuu varmaan vähän sitä minkä tason sentteriä tulee tarjolle ja mitä se vaatii.

En kuitenkaan itse näe mitään yhteyttä Lehtosen hankinnan ja Werenskin mahdollisen treidin välillä, en yhtään mitään.

Edes Kekäläisen salaisissa unelmissa ei voida nähdä Lehtosen korvaavan Werenskiä nyt tai tulevaisuudessa. Niin hyvä kuin Lehtonen onkin KHL-kausien perusteella.

Ei se ihmeempaa logiikkaa vaadi kuin että

A) millään Savardilla ei sentteriä saada, vaikka aikeissa olisikin myydä hänet
B) laadukkaaseen sentterihankitaan tarvii antaa laatua pois = Werenski
C) Lehtonen ei tietenkään suorilta sitä Werenskiä korvaa, eikä kukaan ole niin väittänytkään, mutta ideatreideissä pointtina onkin se, että KOKONAISUUS jää voitolle.

Columbuksella on sentteri ongelma, joka täytyy paikata. Kärkipakki heillä on (Jones), ilman Werenskiäkin, mutta kärkisentteriä ei.

Eli siinä sentterissä saadaan enemmän, mitä Werenskissä lähtee. Ja Lehtosessa hävitään vähän Werenskiin nähden, mutta sentteriosastolla voitetaan isosti.
 

3za

Jäsen
En voisi enempää eri mieltä taas olla. Columbus jos joku on draftannut pirun hyvin.

No niin, laitoin ekseliä liitteeksi. Tarkastelin vuosia 2010-2017. Se on sanottava, että Columbus on varannut hyvin. Mutten käyttäisi termiä "pirun hyvin".

Joukkue on saanut varattua lukumäärällisesti paljon pelaajia, pisteet per ukko kuitenkin painuu keskikastiin. Tässä on myös hyvä huomata, että Columbus on päässyt varaamaan ensimmäisellä kierroksella hivenen keskimääräistä aiempana ja heillä on myös keskimääräistä enemmän ollut 1. kierroksen varauksia.

Nykytilannetta kuvaamaan otin ESPN prospect rankingin eli ranking koostuu lähinnä viime vuosina varatuista pelaajista ja heidän oletetusta potentiaalista. Lisäksi kattoin vielä joukkueiden pistepörssiä tällä hetkellä ja omien varausten lukumäärää siellä.

" Draftien kautta Columbus on joutunut tiimiä rakentamaan, kun ei sinne tosiaan kauheasti tunkua ole vapailla agenteilla. Siinä kun joku Edmonton napsii #1 varausvuoroja eikä siltikään pääse playoffeihin (1/10 viimeiset vuodet) niin Columbus on ollut neljä kertaa peräkkäin playoffeissa. "

Muutama huomio tähän.
- Näinä playoff-vuosina joukkueen kapteeni (neljänä vuotena neljästä), ykköspuolustaja (4/4), paras pistemies (2/4) ja ykkösmaalivahti (3/4) ovat olleet tuontimiehiä. Eli hieman ristiriitaa väittämäsi kanssa...
- Niin onko kyse Edmontonin draft-osaamisesta vai organisaatiosta yleensä? Varmaan sekä että.

Loppuvetona sanoisin, et Columbus kuuluu parempaan puolikkaaseen (TOP 15), ei missään nimessä parhaimpiin. Ehkä sinne sijoille 7-13. Vaikea arvioida kun, "Columbus on ollut neljä kertaa peräkkäin playoffeissa. ", mutta entäs seuraavat 4 vuotta ja nyt kuitenkin pelataan niitä pelejä missä viime vuosikymmenen draft-osaaminen laitetaan puntariin.
 

Liitteet

  • nhl.JPG
    nhl.JPG
    280,9 KB · kertaa luettu: 120
@Henkka

Tietenkin kokonaisuutta mitataan. En vain näe asiaa samalla tavalla kuin sinä, että nyt tämä Lehtosen hankinta olisi joku käänteentekevä juttu, joka saisi isot pyörät pyörimään ja johtaisi Werenskin treidaamiseen. Eli ei yhteyttä hänen hankinnalla ja mahdollisilla tulevilla treideillä.

Lisäyksenä vielä. Kyllähän sitä kiekkonörttinä haluaisi nähdä Lehtosen hankinnan olevan yksi tarkkaan suunniteltu palanen Kekäläisen suurta Master Plania. Usein totuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää. Siksi uskonkin ihan siihen helpoimpaan selitykseen eli Kekäläinen teki treidin, koska sellainen tuli tarjolle ja arvioi mahdollisen palkinnon olevan menetystä arvokkaampi. Ajatuksella että saatiin halvalla potentiaalinen rosteripelaaja eikä menetetty mitään.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tietenkin kokonaisuutta mitataan. En vain näe asiaa samalla tavalla kuin sinä, että nyt tämä Lehtosen hankinta olisi joku käänteentekevä juttu, joka saisi isot pyörät pyörimään ja johtaisi Werenskin treidaamiseen. Eli ei yhteyttä hänen hankinnalla ja mahdollisilla tulevilla treideillä.

Varsinkaan kun Lehtonen ei ole pelannut vielä peliäkään Columbuksessa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
- Näinä playoff-vuosina joukkueen kapteeni (neljänä vuotena neljästä), ykköspuolustaja (4/4), paras pistemies (2/4) ja ykkösmaalivahti (3/4) ovat olleet tuontimiehiä. Eli hieman ristiriitaa väittämäsi kanssa...

Loppuvetona sanoisin, et Columbus kuuluu parempaan puolikkaaseen (TOP 15), ei missään nimessä parhaimpiin. Ehkä sinne sijoille 7-13.

Kiitos perustellusta vastauksesta. Itse sanoisin jos ollaan tuolla sijoilla 7-13 niin ollaan oltu niitä hyviä draftaajia vai kuinka? Se voi olla ettei Columbus ihan sinne TOP5 draftaajiin yllä, mutta kuten tuosta tekemästäsi vertailusta selviää niin ei se toki kaukana ole.

Tuota ristiriitaa en itse oikein hahmota. Eikös noi mainitsemasi pelaajat ole pääosin kaupoilla tuotu eikä vapaina agentteina? Ja niistäkin taas voi antaa kiitosta scouteille ja GM:lle, että on perehdytty pelaajaan ja pääsääntöisesti voitettu kaupat (Jones, Panarin).
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuota ristiriitaa en itse oikein hahmota. Eikös noi mainitsemasi pelaajat ole pääosin kaupoilla tuotu eikä vapaina agentteina? Ja niistäkin taas voi antaa kiitosta scouteille ja GM:lle, että on perehdytty pelaajaan ja pääsääntöisesti voitettu kaupat (Jones, Panarin).

Tämä juuri.

Eihän Yzermanin rakentamassa Tampassakaan ollut kamalasti omia varauksia esim. pakistossa. Mutta ne hankinnat sinne tehtiin omia raakileempia draftattuja kauppaamalla, hieman kokeneempaan kalustoon, kuten McDonagh jne.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Missä vaiheessa Bobia voidaan odotella pelaavaan kokoonpanoon?

Onko sillä joku karanteeni nyt päällä, kun siirtyi Kanadasta Jenkkien puolelle?
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Missä vaiheessa Bobia voidaan odotella pelaavaan kokoonpanoon?

Onko sillä joku karanteeni nyt päällä, kun siirtyi Kanadasta Jenkkien puolelle?

Muistaakseni viikko jenkkien suuntaan, kaksi jos suunta on jenkeistä Kanadaan.
 
Kekäläinen tekee ihan selkeää retoolia nyt joukkueensa kanssa. Tortorella ei enää ensi kaudella jatka ja joukkue on enemmän tai vähemmän väsynyt, ja kokonaisuutena heikko.

Tuossa aiemmin joku sanoi, että: "Werenskillä sentteri alkaa olla jo kulunut läppä".

Nii, nimetkääpä tähän ne sentterit jotka olisivat tarjolla ja merkittävästi vahvistaisivat CBJ:n keskikaistaa (TOP-6 osastoa) jotta Werenski kannattaa lihoiksi laittaa?

Jones - Werenski
Gavrikov - XXX
Lehtonen - Peeke
Kukan

Pakisto on ihan fine jo nykyisillä kavereilla.

Hyökkäyksestä alkaa rakentumaan ihan hyvä ja Laine on osa tulevaisuutta, josta ei nyt kannata stressata.

Ensi kesänä Kekäläinen hankkii ufana jonkun sentterin (esim. Stastny) vuoden tai kahden sopimuksella täyttämään ruutua ja odottamaan Barkovia. Lisäksi kauppa voi olla mahdollinen jossa tulee yksi kaveri lisää tuomaan TOP-9 osastolle kovan kilpailun.

Björkstrand - Stastny - Laine
Domi - "Strome" - Atkinson
Texier - Roslovic - Bemström
Stenlund - Jenner - Foudy tmv.

Jahka Barkov vapautuu, niin tuolta tipahtaa Stastny tai Strome ulos ja joukkueella on franchise sentteri.

Venäjältä tulee Voronkov, Marchenko ja Chinakhov tuomaan taitoa hyökkäykseen lisää (etenkin kaksi ensin mainittua), jota sitten mahdollisesti Gerard Gallant saa päävalmentajana ulosmitata tuolla.

Kyllä tuo plan tuolla hyvin jyskyttää eteenpäin. Ei kannata vain ylireagoida. Tortsilla saatiin paljon irti CBJ:stä ja siitä miehistöstä. Tulevaisuus on kirkas ja uudella valmentajalla varmasti on paljon ulos mitattavaa jahka sen aika tulee.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
@Henkka

Tietenkin kokonaisuutta mitataan. En vain näe asiaa samalla tavalla kuin sinä, että nyt tämä Lehtosen hankinta olisi joku käänteentekevä juttu, joka saisi isot pyörät pyörimään ja johtaisi Werenskin treidaamiseen. Eli ei yhteyttä hänen hankinnalla ja mahdollisilla tulevilla treideillä.

Lisäyksenä vielä. Kyllähän sitä kiekkonörttinä haluaisi nähdä Lehtosen hankinnan olevan yksi tarkkaan suunniteltu palanen Kekäläisen suurta Master Plania. Usein totuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää. Siksi uskonkin ihan siihen helpoimpaan selitykseen eli Kekäläinen teki treidin, koska sellainen tuli tarjolle ja arvioi mahdollisen palkinnon olevan menetystä arvokkaampi. Ajatuksella että saatiin halvalla potentiaalinen rosteripelaaja eikä menetetty mitään.
Kyllä jokainen täysjärkinen ymmärtää, että Lehtosen tavoin KHL-ssä dominoinut on NHL-tason puolustaja omassa roolissaan..(kiekollinen puolustaja) NHL- puolustajista alle 10 % pystys Lehtosen suorituksiin KHL-ssä..Kaukalon koko vaikuttaa, mutta yhtä kaikki..Kyllähän nhl-ssä pelaajia käsitellään ja arvioidaan lukuunottamatta ykköskierroksen varauksia aivan miten sattuu..On joidenkin mielestä muka "opetettava" nuorta pelaajaa tavoille, vaikkei taitojensa, asenteensa ja esitystensä puolesta tarvitsisi minkäänlaista "opetusta". Kyllähän monet nhl-coutsit hyötyisivät, kun palkkaisivat minut avukseen käsittelemään erityisesti nuoria pelaajiaan..:) Mielestäni Suomessa päävalmentajan tunneälykkyyden puutetta paikattaisiin nykyisin melko hyvin, jos Suomessa sellaista esiintyisi..(ps. eräästä sattuneesta syystä en ole täysin selvä, vaikka on su-ma yö..)
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Ihan hyvinhän tää vaihtokauppa on toistaiseksi mennyt: Roslovic 23 5+14=19 ja Dubois 1 maali viidessä matsissa. Lainekin tuli vielä kaupan päällisiksi.
 

Viljami84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
Ihan hyvinhän tää vaihtokauppa on toistaiseksi mennyt: Roslovic 23 5+14=19 ja Dubois 1 maali viidessä matsissa. Lainekin tuli vielä kaupan päällisiksi.
Katoitko nyt ihan oikein Duboisin kauden/Winnipegin pisteet? Dubois on tehnyt kahdeksan pistettä kokonaisuudessaan ja joista 4 maalia uudessa seurassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös