Miinukset:

- Alivoima oli jopa vielä huonompaa kun aikaisemmin minkä luulin olevan mahdotonta.
- Ylivoima oli suoraan sanottuna ihan paskaa. Jälleen.
- Vatanen on ihan saatanan turha, luistin ei liiku mihinkään. En olisi ikinä uskonut että tulen sanomaan tämän mutta Matt Tennysonia on ikävä.
- Gusev on myös täysin turha. Toki sai jälleen pelin lopussa tehtyä maalin, mutta muuten ihan pihalla koko pelin.

Kyllä se vaan alkaa paistaa, että Samin luistelu ei kunnolla riitä nyky-NHL:ään. Ja tämä kommentti siis fanipojalta, joka on seurannut juurikin luistelun kehitystä/taantumista useamman vuoden ajan, ei siis mikään viiden pelin pohjalta tehty johtopäätös. Sen vuoksi isomman kiekollisen roolin ottaminen on todella haastavaa, ja varmistavaan rooliin löytyy kyllä isompia ja ulottuvampia kavereita.

Toby Dammit

New Jersey Devils
Ja jälleen turpaan. Devils pelasi ekat ja vikat 10min pelistä hyvin, mutta se nyt ei riitä mihinkään. Muuten ihan täyttä paskaa, varsinkin koko toka erä. Kiekko pomppi Buffalolle kyllä aika suotuisasti vikan erän maaleissa jotka ratkaisi käytännössä sitten pelin. Toki tokassa erässä Devilsillä kävi tuuri että Buffalo osui vain kerran. Vastaavasti toisessa päässä Devilsillä ei tuntunut menevän mikään sisään ja siinä oli huonoa tuuriakin jo matkassa. Ullmark oli myös aivan loistava Buffalon maalilla. Blackwood oli myös hyvä ja piti Devilsin pelissä mukana eikä voinut oikein mitään Buffalon maaleille.

Miinukset:

- Zajac on ollut ton Devilsin korona tauon jälkeen todella hitaan näköinen. Voisi tehdä Zajacile hyvää huilata yksi peli.
- Viimeistely oli aivan luokattoman huonoa.

Plussat:

- Hughes oli jälleen todella hyvä ja peli toimi hyvin hänen ketjullaan.
- Smith- Severson on hyvä pakkipari
- Hischieriltä ihan hyvä peli, alkaa luistin liikkumaan kokoajan paremmin ja paremmin. Harmi kun ei osunut läpiajosta, olisi tehnyt itseluottamukselle varmasti hyvää. Vähän pomppi kiekko ajoittain lavassa.
Joo, hyvin kiteytetty. Ei paljoa tuntunut homma kiinnostavan. Ihmettelen minne se luistelu ja täysillä vetäminen on unohtunut. Pari ekaa matsia koronatauon jälkeen näyttivät ihan hyviltä, mutta etenkin nämä Buffalo-matsit ovat olleet aikamoista kuraa. Edes nelosketju ei ole rymistellyt samalla lailla kuin alkukaudesta.

Sieltä voisi tosiaan laittaa Gusevin ja Vatasen poppareille, miksei myös Zajacinkin. Tilalle näitä nuorempia ja nälkäisempiä kavereita. Toivottavasti Ruff uskaltaa tehdä riittävän isoja peliliikkeitä.

Izeq

Jos ukoilla todella oli korona, niin ainakin omasta kokemuksesta osaan kertoa, että ei sporttisuus ihan samalla tasolla heti ole.

Toby Dammit

Juu, ymmärtäähän sen. Ja pitäisi muistaa ottaa huomioon. Mutta hämäsi, kun kaksi ekaa matsia tauon jälkeen olivat niin hyviä ja energisiä. Voi toki olla, että korona vaikuttaa pidemmässä juoksussa kestävyyteen - tai sen puuttumiseen.

NJEspoo

Mjoo-oh olipa laiska peli kotijoukkueelta. Täytyy tietty nostaa hattua myös Ullmarkille.

Vaikka koko jengiltä (miinus Blackwood) oli aika luokaton esitys, niin kyllä Gusev silti erottuu vielä siitäkin joukosta "edukseen". Nyt peli näyttää lähes samalta ku mitä sillon ku tuli Devilsiin. Hyvä, että sai maalin lopussa, mutta silti. Tosi hidasta liikkumista ja kiekon kanssa oikeestaan poikkeuksetta huonoja ratkasuja. Ehkä se sit vaan jälleen syttyy hitaasti ja alkaa pelaamaan tosissaan tossa kuukauden päästä...?

Devils vois myös ottaa Buffalolta oppia siitä, miten kiekkoa liikutetaan / rakennetaan vaarallisia maalipaikkoja ylivoimalla. Oli tosi vaivattoman näköistä touhua vierasjoukkueelta. Ilman Blackwoodin suorituksia ja tolppalaukauksia toi peli ois voinu päättyä paljon rumemminkin.

Huomiseen mennessä on kaivettava uus peli-ilme jostain, jos Devils meinaa pisteet hakea Buffalosta.

FinDevil

New Jersey Devils, Tottenham
Jeejee 4-3 voitto jatkoajalla Buffalosta. Erittäin hyvää kiekkoa Devilsiltä melkein koko pelin, sitä innokasta pelaamista mitä nähty tällä kaudella parhaimillaan. Homman olisi voinut hoitaa varsinaisellakin, mutta piti niitä tyhmiä jäähyjä taas ottaa ja toi alivoima pelaaminen niin surkeaa että päästettiin taas 2 av maalia. Paikkoja tuhlailtiin myös todella paljon ja siinä 2-1 tappioasemassa ei tuntunut menevän mikään sisään. Devilsin onni oli että Ullmark loukkaantui ekassa erässä eikä tullut enää tokaa erään kentälle, pikaista paranemista Ullmarkille kuitenkin. Blackwood oli jälleen hyvä Devilsin maalilla.

Pavel Zacha 2+1, ottelun voittomaali ja KAHDEKSAN ottelun pisteputki. Kyllä luit oikein! Kyllä lämmittää mieltä kovasti että Zachan kausi lähtenyt erittäin hyvin liikkeelle, sen verran paljon on Zacha saanut paskaa niskaa Devils uransa aikana että kiva kun tulee nyt onnistumisia illasta toiseen. Toivon sydämmestäni niin Pavelin kuin Devilsinkin kannalta, että Zacha löisi nyt kunnolla läpi eikä tämä olisi vain mikään hetken suonen veto. En toki siis odota että Zacha nyt illasta toiseen pisteitä paukuttelisi, mutta semmonen 50-60 pisteen monipuolinen hyökkääjä.

Jesper Bratt painoi sitten kohtalaisen hienon maalin! Taitoa Ruotsalaiselta löytyy, mutta tasaisuutta kaivattaisiin. Hischier pelasi kauden parhaan pelinsä ja oli nähtävissä sitä tuttua Nicoa. Kiva myös että Nico sai maalitilin auki. Toi Zacha- Hischier- Bratt ketju näyttää toimivan hyvin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Viikonloppuna Devilsfanit saa taas primetime herkkua lauantaina ja sunnuntaina kun Devilsillä molempina iltoina Capitalsia vastaan kotipeli. Toivotaan, että nähdään pirteä pirulauma molemmissa peleissä jäällä.

Rautanaamio

SaiPa, New Jersey Devils
Mikähän tuohon alivoimaan olisi lääkkeeksi, että saataisiin edes siedettävälle tasolle ? Ei nyt ihan Mad Dog aikojen tasolle voi vaatia, muttei nyt ihan automatiikka tarvisi olla kaverin ylivoimamaali. Av on kyllä ainakin todella passiivinen ja sitten kun paine annetaan, niin aivan täysin väärään kohtaan.

FinDevil

48 alivoima kertaa, 20 päästettyä alivoima maalia. Jos Devilsin alivoima olisi 80% (Liigan keskiarvo) niin Devils olisi päästänyt 10 alivoimamaalia vähemmän. 10 maalia vähemmän 15 pelissä, olisi kummasti enemmän voittoja. Toki aina voi jossitella, mutta jatkossa toi on aivan pakko saada edes kohtalaiselle tasolle.

Ja sitten kun toi Devilsin ylivoimakin on vielä ihan järkyttävän huonoa. Subban äkkiä pois ylivoimasta kokonaan, ei nyt ainakaan tohon ykkösylivoimaan pitäisi olla mitään asiaa.

Toby Dammit

Samoilla linjoilla @FinDevil in kanssa. Hyvä matsi Devilsiltä. Toki vastustaja oli siipirikkoinen, mutta silti.

Tilanteita oli vaikka kuinka paljon, mutta kiekko ei tuntunut menevän millään sisään. Hughesillakin oli vaatimattomat 11 laukaisuyritystä, 8 laukausta ja useampi erittäin hyvä maalipaikka, esim. ekan erän alussa samassa vaihdossa kolme tilannetta putkeen. Myös Nico pääsi laittamaan kiekkoa puolityhjään maaliin, mutta koppi sieltä tuli. Onneksi ketsuppipullo aukesi Devilsiltä kolmannessa erässä.

Alivoimapeli on jotain käsittämätöntä. Ihan ekaks vois ottaa sieltä takatolpalta ne ukot kiinni (vinkkinä etenkin Vataselle ja Subbanille). Kakkosjuttuna sitten voisi peittää vapaat laukaisulinjat. Ja kolmantena oikea-aikaista painetta, kuten @Rautanaamio kirjoitit. Niin, ja sitten purut omalta alueelta ulos silloin kun siihen on tilaisuus. Paremmalla av-pelaamisella Devils olisi tosiaan napsinut tällä kaudella jo monta pistettä enemmän. Tästähän se Ruff myös puhui edellisen matsin jälkeen vai sitä ennen.

Edit: Heitetään tähän väliin miinukset myös järkyttävän monesta Buffalon läpiajosta ja 2 vs 1 -tilanteesta siellä ottelun ekalla puoliskolla. Tuolla tavalla ei voi pelata Capsia vastaan.

Kiva nähdä Zachalta onnistumisia. Ihan joka matsissa otteet eivät ole näyttäneet kovin erikoisilta, mutta parhaimmillaan, kuten viime yönä, hän on pelannut tosi hyvin. Jotenkin sellainen fiilis, että Zachalle tekee hyvää päästä pelaamaan laiturina, kun hän voi keskittyä enemmän hyökkäämiseen ja pelinrakentamiseen. 15 matsin jälkeen 12 pistettä ja johto Devilsin sisäisessä pistepörssissä. Ei hassummin.

Muutenkin tuo koko Hischierin ketju pelasi erittäin vahvan pelin. Myös Hughesin ketju pelasi hyvän matsin, eivätkä ne kaksi muutakaan ketjua huonoja olleet.

Täytyy kehua erikseen myös Smithiä, joka saa - täysin ansaitusti - yhä enemmän vastuuta. Ekassa erässä yli 8 min peliaikaa, vaikka Devils ei pelannut minuuttiakaan ylivoimaa. Koko matsissa lähes 24 minuuttia peliaikaa.

Pari twiittiä Smithiin liittyen:

Masisak oli arvostellut The Athleticin jutussaan Devils-pelaajien kauden aloituksen 1-10 asteikolla. Blackwood ja Severson saivat ansaitusti kympin ja Hughes ysin. Zachan vitonen on ehkä vähän alakanttiin, vaikka se onkin annettu ennen viime yön peliä.

Toivottavasti Devils tulisi viikonlopun iltapäivämatseihin paremmin hereillä kuin edellisissä viikonloppumatseissa.

NJEspoo

Tuli äsken katottua peli ja ai että ku maistu voitto hyvältä!

Alivoima oli taas tuttuun tapaan rööristä. Joku mua viisaampi selvittäkööt sen puolen kuntoon.

Ykköskenttä oli todella rautanen ja mitä enemmän pelejä Nico saa alle, niin eiköhän senki otteet mee vielä aika paljon parempaan suuntaan. Zachasta ei voi muuta sanoa ku että mies on timanttisessa vedossa. Tässä on jo niin monta vuotta annettu "vielä yks mahollisuus", niin, jos vaikka nyt onnistais.

Tulkoot Ovechkinit sun muut, ei paljoo paina!

NJEspoo

Eka erä oli täys farssi, vaikka Devils pääs kuitenki vielä hyvin mukaan peliin erän lopussa tehdyllä yv-maalilla ja 2. erän alkupuolella tulleella osumalla. Washingtonin 4-2 osuma tuli melko puskista ja siitä ei enää Jersey noussu.

Hyökkäyspäässä peli oli pitkälti ykköskentän varassa, vaikka kyllä siellä Johnsson oli myös hyvällä pelipäällä. Sen ketjussa oisin oottanu Hughesilta ja Palmierilta enemmän. Zajacin kenttä ja nelonen oli molemmat melko näkymättömiä. Puolustus osallistu myös monesti aktiivisesti hyökkäykseen ja varsinkin Kulikovin aktiivisuus pisti omaan silmään.

Jos ekaa erää ei lasketa, niin ei Devils omissakaan missään vaiheessa kovin pahassa lingossa ollut.

Positiivista pelistä oli se, että ylivoimalla osuttiin ja alivoimalla ei päästetty kiekkoa omiin.

Huomenna revanssin paikka!

Toby Dammit

Joo, oli kyllä ala-arvoinen eka erä. Tosi lepsua pelaamista omassa päässä. Sellaista kivaa pikku syöttelyä, ja työhaalarit oli jäänyt pukukoppiin. Ruff antoi syystäkin pelin jälkeen kovaa palautetta joukkueelle.

Devils nousi peliin kuitenkin hyvin mukaan ja antoi Capsille painetta 3-2 tilanteessa. Siellä oli taas monta maalipaikkaa, mm. Gusevilla one-timer puolityhjään maaliin, mutta kun niistä ei laita kiekkoa sisään, niin vastustaja rankaisee ennen pitkää. Masisak tiivisti asian pelin jälkeen hyvin, eli Capitals on hyvä joukkue – ja Devils haluaa olla hyvä joukkue. Capsilla on suoritusvarmuutta, jonka ansiosta se ei tee peleissä isoja virheitä ja napsii pisteitä vähän huonommillakin otteilla. Devils pelaa välillä tosi hyvin, mutta vastapainoksi siellä tulee aivan liikaa virheitä (mm. aika monta yv-hyökkäystä vastustajalle), mikä on maksanut tällä kaudella jo turhan monta pistettä.

Hischierin kenttä oli taas Devilsin paras. Hughesin kentällä oli sitten ailahtelevampaa. Välillä hyviä maalipaikkoja ja välillä sitten vähän tasapaksumpaa. Siinä ekassa Capsin maalissa Hughes kyllä nukahti, eikä pitänyt Hathawayta kiinni. Pari muuta kenttää olivat tosiaan aika näkymättömiä, lukuun ottamatta sitä Gusevin tilannetta.

Severson ja Smith pelasivat alussa epätavallisen heikosti, eivätkä muutkaan parit onnistuneet sen paremmin. Pelin kuluessa kaikki parit paransivat peliään, mutta alun takia yhdellekään niistä ei voi antaa puhtaita papereita. Tällä kertaa myös Blackwood pelasi pikkuisen heikomman ottelun, eikä onnistunut pitämään joukkuetta pelissä mukana.

Posia tosiaan siitä, että erikoistilannepelaaminen oli hyvää. Ehkä se siitä vähitellen lähtee.

Nico sai lopussa Subbanin laukauksen visiiriinsä, joka viilsi sen voimasta ikävästi haavan hänen kasvoihinsa. Toivottavasti Nico ei loukkaantunut siinä pahemmin. Olisi tosi iso menetys, nyt kun hänen ja koko kentän peli on alkanut rullata hyvin.

Toby Dammit

Sellainen tappio tällä kertaa. Pari erää 80-90 prosentin tehoilla pelaamista, ja Devils roikkui pelissä mukana ainoastaan Samsonovin imurointien takia. Kolmas erä sitten parempaa kiekkoa, mutta kun ei se vaan riitä. Lopussa Palmieri oli lähellä tasoitusta, mutta Carlson torjui takamuksellaan.

Bensa taisi olla lopussa kovan pelitahdin takia. Ja liikaa yksilövirheitä. Ekassa maalissa keskialueelle heitetty kiekko teki epätavallisen pompun, minkä takia Smith oli ajautunut liian lähelle omaa maalia. Sen jälkeen hänen olisi pitänyt ottaa tilanteessa Vrana vähän kovempaa (tuossa näkyy hänen fysiikan puutteensa), mutta myös Blackwoodilta kauhea rebound suoraan Vranan lapaan. Mutta vielä heikompaa tekemistä oli siinä maalissa, jossa Hughes veti vastustajan sinisellä rystyllä poikittain löysän syöttöyrityksen Palmierille (eikä laittanut kiekko vaan päätyyn) ja siitä vastustaja 2 vs 1 -hyökkäykseen. Vatanen otti näennäisesti poikittaissyötön mutta ei sitten kuitenkaan oikein jaksanut ottaa sitä. Kaksi todella huonoa ratkaisua siinä.

Toiveet:
- Subban pois sieltä ylivoimalta ja äkkiä.
- Gusev pois ylivoimasta, ja miksei vaikka kokoonpanostakin. Vähemmän se Kuokkanen on joukkueelle haitaksi kuin Gusev.
- Vatanen voisi katsoa seuraavan pelin poppareilta, jos ei kiinnosta pelata täysillä noita tilanteita. Murray on ollut kaksi peliä poppareilla, mutta seuraavaksi sinne voisi laittaa Vatasen tai jopa Subbanin.

Positiiviset loppuun: Zachan pisteputki on jo 10 ottelun mittainen.

Edit: Ai niin, Wood sai lopussa Charan rystypurun poskeensa. Hischierin seuraksi sairasosastolle.

NJEspoo

Devilsin ainoa kunnon paine Capitalsin päädyssä oli siinä 3. erän ekalla puoliskolla, mutta ei sillonkaan saatu maalia kohti ku yks kämänen veto, ja koko erässä Devils sai vaan muutaman. Ja kuten @Toby Dammit totesit, niin pelissä roikuttiin mukana vain ja ainoastaan Samsonovin ruosteisuuden ansiosta, vaikka ei tietenkään mitään pois Maltsevilta ja Sharangovichilta. Hyvä, että nuoret kundit saa onnistumisia.

Ylivoima oli erityisen hirveetä katottavaa. Yhelläkään kerralla Jersey ei saanut edes pidettyä kiekkoa kunnolla vastustajan alueella, saati sitten, että mistään pyörityksestä ois ollut puhettakaan. Vastustajat luultavasti naureskelee tällä(kin) kaudella Devilsin tavalle kuskata kiekko alueelle. Itteäni se lähinnä itkettää. Missä ne Recchin tuomat ylivoimataktiikat viipyy ku tää vaikuttaa täysin samalta skeidalta ku muutaman viime vuoden aikana?

Murray ja Kuokkanen takas kokoonpanoon. Pakista vaihtoon just Subban tai Sami ja hyökkäyksestä ehdottomasti Gusev.

Niin ja toivottavasti peliesitykset ei johdu siitä, että bensa ois lopussa kovan pelitahdin takia, sillä tätä tulee jatkumaan vielä seuraavat 10 viikkoa.

FinDevil

Nico on day-to-day eikä pelaa tänään Capsia vastaan.

Ei oo Hischier ensi yönä Islanderisakaan vastaan vielä pelillä. Toivottavasti Nico pelaisi kuitenkin torstaina Ragsia vastaan vai mahtaakohan siellä olla aivotärähdys ja tulee taas pidempi huili mitä odotettiin.

NJEspoo

Tehotonta, tehotonta...

Woodin maali vikoilla sekoilla oli laiha lohtu. Devilsin ainoa kunnon paine oli ottelun muutamalla vikalla minuutilla, kun ne pelas ilman veskaa. Ei Islandersikaan kummonen ottelussa ollut, mutta teki vaadittavat maalit. Eka maali oli vastustajalta hyvä rannari suoraan yläpeltiin, mutta toisessa Dell ois voinu pitää kulman paremmin kiinni.

Alivoimaprosentti nousee hissukseen, mutta ylivoima taas aevan totaalista shittiä. Heti ku peli saadaan rauhoitettua vastustajan alueelle, niin sitten pantataan liikaa vetoja. Sitten taas, kun aletaan toimittamaan kiekkoa maalille, niin siellä veskan edessä ei oo ketään omaa äijää (ok, Zajac näytti pari kertaa seisovan siellä).

Seuraavassa pelissä Rangersia vastaan vaikka Wood sinne yv:llä sohimaan, jos kukaan muu ei viitti kyseistä tonttia hoitaa.

Nyt Islandersia vastaan tuli melko paljon kiekonmenetyksiä, mutta pakisto oli silti ok. En lähtis moittimaan erikseen ketään. Hyökkäykseen sen sijaan ois käyttöä Kuokkasen Janskille.

Barcelona

Leijonat
Toi Devilsin reverse retro paita on kyllä omasta mielestä aika karsea. En tiedä oisko toiminut paremmin jos ois ollu musta väri vihreän sijasta.

Toby Dammit

Nyt vasta ehdin matsin katsoa. Ihan hyvä peli. Tavallaan Devils jopa hallitsi peliä, mutta maalipaikat olivat kortilla. Toki siellä oli paikkoja mm. Johnssonilla (tolppa), Gusevilla ihan lopussa lirutus osittain tyhjään maaliin ja kukas se laukoi Varlamovin mailan nuppiin. Mutta Islanders oli tehokkaampi ja teki tarvittavat maalit. Jälleen kerran vastustajan rutiini on kovempaa kuin Devilsin nuorella joukkueella.

Vaikka pisteitä ei ole tullut enempää kuin viime kaudella, on peli näyttänyt silti paremmalta ja joukkue on ollut lähes joka ottelussa tappelemassa pisteistä. Viime kaudella tuli voitettujen matsien jälkeen omaan päähän kuuden maalin ryöpsähdyksiä jne., mutta tällä kaudella niitä ei ole onneksi näkynyt. Sen lisäksi junnut ovat näyttäneet ihan hyvältä. Että täytyy yrittää muistaa nähdä sieltä tuloksen takaa myös ne positiiviset puolet.

Siitä huolimatta en ymmärrä edelleenkään, miksi Subban pitää laittaa ylivoimaan. Jos Butcheria ja Vatasta peluutetaan kolmosparissa, niin laittakoon Recchi jomman kumman heistä mieluummin viivaan.

No, ainakin hyökkäyskoostumuksia on ravisteltu vihdoin vähän reippaammalla kädellä. Gusev ja Bratt ovat molemmat tippuneet nelosketjun laitaan, samalle paikalle. Sinällään oikein, kun Gusev ei meinaa saada 5 vs 5 -pelissä mitään aikaan (okei, oli hänellä ennen loppua yksi hyvä maalipaikka) ja Bratt pelaa silloin tällöin loisto-ottelun mutta katoaa sitten pariksi peliksi kokonaan pois kuvioista. Ja siinä Leen tekemässä tokassa maalissa Bratt pelasi tilanteen tosi löysästi, mistä Ruff ei tainnut oikein tykätä.

Kyllähän tuo nippu kaipaisi Nicoa mukaan peleihin. Pahasti se näyttää siltä, että hän sai siitä Subbanin laukauksesta aivotärähdyksen. Zacha joutuu taas sentterin rooliin, missä hän ei mielestäni ole parhaimmillaan. Kiinnostavaa silti nähdä, miltä homma näyttää näillä ketjuilla Rangersia vastaan – siis mikäli ketjut pysyvät sinne asti tuossa muodossa.

Sitä en ymmärrä, miksi Murray pysyy poppareilla.

Joo, ei oikein lämmitä mieltä. Joulun vihreä.

Rautanaamio

Mites tämä taas näin kääntyi. Peli on ihan täyttä kuraa taas vaihteeksi..

NJEspoo

1. erä oli tosi hyvää lätkää ja näytti siltä, että Ruffin uudet ketjumuodostelmat sai uutta virtaa koko jengiin. Toisin kuitenkin kävi ja samaa tasoa ei pystytty ekan kakskymppisen jälkeen ylläpitämään. Vikassa erässä ku ois pitäny käynnistää takaa-ajo, niin tottakai erä alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla, eli Rangers osu heti alkumetreillä. Koko viimeinen 20 min. oli Devilsiltä totaalista sontaa. Blackwood tulitettiin vaihtoon ekaa kertaa tällä kaudella 1-4 maalin jälkeen, mutta Dellin istuttaminen tolppien väliin ei sparkannut yhtään kotijoukkueen taistelutahtoa. Ylivoimaakin tarjottiin Jerseylle useampi kerta, mutta ne oli ihan yhtä tyhjän kanssa.

Tähän päälle vielä uutiset Nicon loukkaantumisesta, niin morjes.

Lauantaina taas Rangersia vastaan himassa prime-time aikaan, eli klo 20:reikäleipä.

Toby Dammit

Haha, tuli manattua sitten kunnolla. Kuuden maalin ryöpsähdyshän sieltä tuli, vaikka edellistä matsia ei ollut edes voitettu.

Kyllähän tuo touhu turhauttaa oikein kunnolla. Pirteä kauden aloitus on enää kaukainen muisto, ja tässä saa taas suunnata katsetta vähitellen trade deadlinen tyhjennykseen ja tulevaan draftiin. No, pelit tulee kyllä katsottua, mutta kovin paljoa niissä ei ole enää panosta.

Nyt oli erinomainen eka erä, mutta joukkue ei saa millään paikoista sisään – ja niitä oli enemmän kuin tarpeeksi. Ja sitten vastustaja niittaa lähes jokaisesta omaista paikastaan kiekon sisään. Shesterkin veti maalivaihtotaiston 6-0 Blackwoodiin nähden, vaikka ei maaleista hirveästi voi Blackwoodia syyttää. Enää sieltä ei ole vaan tullut niitä huippukoppeja, joita tuo joukkue tarvitsee voitoista tappelemiseen.

Junnuiltakin tuli aikamoisia virheitä. Oliko se kolmannen erän alun kiekonmenetys Smithin käsialaa (en jaksanut kelailla uudestaan)? Ja sitä seuraavassa maalissa Hughes pelaa ylipitkän vaihdon eikä jaksa luistella enää puolustamaan (olisi silti voinut hoitaa tilanteen vähän paremmin).

Palmieri näytti ekassa erässä paremmalta kuin kertaakaan tällä kaudella. Sitten tokassa erässä tutusti turha jäähy (okei, pitkä vaihto taustalla, mutta silti), josta Rangers aloitti maalikarkelonsa.

Ei tähän touhuun enää yksittäiset muutokset vaikuta, mutta toivoisin silti, että valmennustiimi nostaisi Murrayn takaisin kokoonpanoon (ei tuo puolustus hirveästi vakuuta, joten puolustavia puolustajia pakistoon) ja Recchi laittaisi yv-kentät uusiksi. Ei ihme, että Devils on yksi NHL:n huonoimpia yv-joukkueita.

Paridae

NJD
Katsoin vain koosteen. Pitkään Kuokkasta odotettiin takaisin mukaan ja olipahan pirteä! Tarjoili kolme maalipaikkaa ja yksi hyvä ohjuri oli itselläänkin.

Harmittaa, että koko kausi on menty yhden kentän + paikoin passelin nelosen varassa.
Ensin Hughes dominoi, kunnes hiipui juuri parahiksi, kun Hischier tervehtyi. Zacha-Hischier-Bratt näytti toimivan (paitsi tulostaululla), kunnes taas tuli loukki. Ja nyt Hischier taas pois, kun Hughesilla luistin liikkuu.

Huolestuttavinta yksilöissä on ollut kantaviksi voimiksi odotettujen Palmierin ja Gusevin anti hyökkäyspäässä. Maksaako näistä joku vielä jotain?

Aiemmin laskin Palmierin (ja vastaavan profiilin Colemanin) olevan yksi koko liigan kovimmista rentaleista: sähikäisen intensiteetillä pleijarikiekkoa pelaava työmyyrä, joka on samalla itsenäinen maalintekijä ja tarvittaessa voi ratkoa yksin pari tasaista peliä. Nyt ei ole ihan vastaavaa hohtoa näkynyt.

Koska molemmat näyttävät pelaavan itseään ulos joukkueesta, mitä palstatoverit näkevät/toivovat joukkueen tulevaisuudelle? Apuja selkeästi tarvitaan, mutta mistä ja millä, kun ei hirveästi ole antaa vaihdossa. Vai odotellaanko vain Footen, Talvitien, Mercerin ja kumppaneiden nousua tueksi?

Holtzin howitzer olisi tietysti tarpeen, mutta kun katsoo, miten hitaasti aiempien draftien maalintekijätyypit Tippett, Wahlström ja Caufield ovat liigaa valloittaneet, tekisi mieli vain unohtaa koko kaveri ja yllättyä sitten iloisesti joskus hamassa tulevaisuudessa.

Aiemmin olisin voinut hyvin odotella hyökkäyksenkin kanssa, koska joukkueen parhaat puolustajalupaukset (Bahl, Mukhamakhamadullin, Okhotyuk jne.) ovat vielä vuosien päässä, mutta täksi kaudeksi kasaan raavittu pakisto näytti alkukaudella yllättävän kykenevältä/tasaiselta ja täten antoi uskoa, että joukkue voisi hiljalleen ottaa niitä askelia kohti tulevan contenderin asemaa. Enkä edelleenkään koe, että nykypakisto olisi niin huono kuin se on nyt kokonaisuutena pelannut.

TNF:ssä mainittiin hiljattain Rangersin contender-tähtäimestä siellä kolmen vuoden päässä. Mikä on Devilsin ikkuna? Ovatko askeleet oikeita? Onko Devils ensi vuonna yhtään lähempänä kyseistä contender-tavoitetta, jos joukkue ei löydä hyödyllisempää kärkilaituria Palmierin paikalle? En odota hyppyä yhdessä kaudessa, mutta juuri nyt on lyhyen aikavälin uhkakuvia, että onko kehitystä tullut yhtään.

Edit: Esimerkiksi kestääkö contenderiksi nousu niin kauan, että Seversonin aika joukkueessa on ohi, jolloin olisi taas uuden puolustajan hankinta edessä.

NJEspoo

Illan ottelun teema oli omassa päässä sekoilu. Devilsin puolustus oli aikalailla suoraan jonkun kaljaliigajengin pelikirjasta. Blackwood pelasti ainakin pari läpiajoa ja muutamassa 2vs.1-tilanteessa selvittiin myös säikähdyksellä, eli peli ois voinu päättyä rumemminkin.

Nopea summaus Rangersin maaleista (miinus 3-6 osuma tyhjiin):

0-1: Vatanen nappas 2+2 korkeasta mailasta ja Fox kiitti luistelemalla omasta päädystä koko Paholaisnipun läpi ja kiekko pussiin.
0-2: Zachan huolimaton syöttö omassa päässä, vastustaja katkoon sinisen kohalla, syöttö maalille ja yläpeltiin.
2-3: 2vs.1-hyökkäys. Subban ois voinu hoitaa tilanteen paremmin.
2-4: Butcherilta surkeeta pelaamista oman maalin takana, vastustaja vei kiekon, kahella syötöllä viivaan ja veto sisään.
2-5: Seversonilta kiekonmenetys sinisellä, vastustaja kiertää kiekon kaa maalin takaa, pelaa sen maalin eteen, toinen ukko liike sivuun ja peliväline maaliin.

Oli Devilsilläkin jokunen paikka vielä vikassa erässä, mutta ei niin ei. Turhaan heräs toiveet ku peli tuotiin tasoihin 17 sekunnin aikana. Tietty myös vaikuttaa se, että jäähyjä otettiin taas liikaa.

Vastaan @Paridae sulle alempana uudessa viestissä omat näkemykseni.