Edmonton Oilers 2020–2021 – kohti pudotuspelejä

  • 226 112
  • 880

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta oli vähän tukkoista tekemistä McDavidilta ja Draisaitlilta? Kakkosketju ei tuntunut olevan oikein samalla aaltopituudella eikä Drai saanut kiekollista tukea. Toki tilaa oli pelissä vähän ja sinänsä "tylsää" taisteluhokia, mistä kyllä itse ihan nautinkin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ensi yönä sitten Flames kotona vastassa. Smith saa lepovuoron ja Koskinen pelaa maalilla. Muuten kokoonpano pysynee samana kuin eilen.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Jahas. McDavid näki, tuli ja teki. On se vain helppoa kun pelaa väärässä sarjassa. Calgary pelasi todella vahvan ensimmäisen erän ja loi kovaa painetta Koskisen maalille, mutta Koskinen kesti. Sitten alkoi McDavid show ja peli taputeltu ottelun puoliväliin mellessä, pelin ollessa 5-1 ja Oilersin laukausten ollessa 15 maalia kohden Calgaryn 27 vastaan. Koskiselta vahva paluu eikä ainoa maalikaan hänen piikkiinsä mennyt. Kokkoek loukkaantui kun Bennet taklasi kuolleesta kulmasta ja Yamamoto loukkasi oikeaa olkapäätä/kättä jäädessään kahden Flames pelaajan väliin. Suvereeni 7-1 voitto ja tästä on hyvä jatkaa.

E. Karkasi
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Toivottavasti Yamamotolle ja Koekkoekille ei tullut mitään vakavampaa tai ettei tule pidempää poissaoloa. Tippetthän joutuu muuten peluuttamaan viittä puolustajaa jos Koekkoek ja Lagesson ovat molemmat poissa. Vai nöyrtyisikö sen verran että voisi peluuttaa Jonesia.

Pari peliä Ennis pääsi pelaamaan kakkosessa Kahunin tilalla mutta nyt paluu vanhaan. Ei sillä että kummankaan vaihtoehdon kanssa tuo kakkosketjun peli olisi mitenkään säkenöinyt mutta kai sitä vähän enemmän olisi voinut antaa Ennisillekin mahdollisuuksia. Nyt sitten tietenkin tulee muutoksia joka tapauksessa jos Yamamoto joutuu olemaan pois.

Mutta ihan kivasti mielestäni pelasivat kaikki ketjut. Tai no kolmannessa erässähän vain heitettiin kiekkoa pois omalta alueelta ja huolehdittiin siitä ettei McDavid loukkaannu. Aika paljonhan tuossa kolmannessa erässä oli sekakentällisiä. Yamamoto puuttui joten Puljujärvi ja Archibald vuorottelivat Draisaitlin laidalla. McDavid ja RNH kävivät jäällä vain muutaman kerran. Flames vähän yritti hiillostaa ja tökkiä vihellysten jälkeen, mutta fiksusti ei lähdetty tuohon mukaan kun peli oli selvä ollut jo pitkään.

Condors hävisi kauden viisi ensimmäistä peliään mutta tänä viikonloppuna tuli voitto molemmista. Gullsin voittivat 5-1 ja Silver Knightsin 3-0.

EDIT: Niin ja lopultakin Chiassonille ylivoimamaali. Aika monta kertaa McDavid on tuohon samaan paikkaan tarjonnut mutta nyt sitten osui.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Jos oli Calgaryssa vähämaalinen peli, niin nyt sai Flames ihan kunnon kylvetyksen. Kapteeni tosiaan johti joukkoja, 3+2 tehot tänään. Varsinkin 4-1-osuma oli hieno taidonnäyte, kiekonriisto ja välitön rokotus. Flames voitti laukaukset 44-24, joten Oilers teki aika murhaavalla prosentilla paikoistaan maalit.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Koekkoek on solisluumurtuman vuoksi sivussa ainakin runkosarjan loppuun saakka. Theodor Lennström nostettiin Condorsista taxi squadiin. Yamamoton tilanteesta ei ole ainakaan vielä uutta tietoa.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Harmillinen tuo Kokkoekin tilanne. Voi olla, että Yamamotolla ollut jo pidemmän aikaa vammaa, tai muuten vain vaikeampi jakso, eikä sitä totuttua energistä pörräämistäkään ole näkynyt. Edelliset 9 peliä 1+1=2 ja -3, peliaikaa kuitenkin tullut n.16 ja puoli minuuttia ottelua kohden tuolla otannalla. No, jospa mies olisi nopeaa kunnossa ja löytäisi pelinsä uudelleen.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tippett sanoi äskeisessä pressissä, että Bear saattaisi olla tänään kokoonpanossa mutta päätös tehdään ennen peliä. Smith pelaa maalilla. Patrick Russell nostettiin ylös taxi squadista.

FourthPeriod.com uutisoi tänään, että Larssonin leirin kanssa ei ole aloitettu toistaiseksi jatkosopimusneuvotteluita eikä Oilersilla ole sellaisia suunnitelmissa. Eihän tämä sinällään mikään yllätys ole. Larsson ei ole lunastanut ihan niitä odotuksia, joita häneen asetettiin silloin kun Oilersiin saapui. Jos jatkosopimus syntyy, Larsson saattanee joutua ottamaan reilun palkanalennuksen. Todennäköisempää on kuitenkin, että hänet yritetään viimeistään kesällä treidata eteenpäin.

E: kokoonpano julkistettiin joten Bear ei vielä tänään pelaa.


RNH – McDavid – Puljujarvi
Kahun – Draisaitl – Yamamoto
Ennis – Khaira – Archibald
P.Russell – Haas – Chiasson

Nurse – Barrie
Russell – Larsson
Jones – Bouchard

Smith
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Jännä tunne kun pelin aikana on sellainen aika luottavainen olo siihen, että homma vielä kääntyy. Vähän vaikeaksihan tuo piti tehdä ja päästää Canucks kolmen maalin johtoon mutta hienosti noustu 4-3 voittoon.
Molemmat veskarit varmaan ottaisivat mielellään ne ensimmäiset päästämänsä maalit takaisin. Muuten varsin vahvaa maalivahtipeliä. Smithiltä muutama tärkeä torjunta.

Kahunille kaksi maalia ja kakkosketju oli mielestäni vaihteeksi aika pirteä. Tai oikeastaan kaikki ketjut toimivat ihan hyvin eli siltä osin ei valittamista. Neal ei ole pelikunnossa ja ilmeisesti vähän arveltiin että onko hänelläkin edelleen niitä koronan jälkioireita. Turris istui kolmannen pelin putkeen katsomossa.
Jones pääsi lopultakin pelaamaan ja pelasikin Bouchardin kanssa mielestäni hyvän pelin. Ei mitään isompaa hätää puolustuksessa ja pari hyvää pelinlukua. Alusti mm. sen tilanteen missä RNH ampui ylärimaan. Muutenkin raudat kolisivat ja MacDavid laukoi pari kertaa ylärimaan.
Barrie on riski kiekottomana ja välillä myös kiekon kanssa.

Hieno ylivoimamaali. Suoraan aloituksen jälkeen kiekko kiersi koko ylivoimakentällisen ja McDavidilla oli helppo työ laittaa kiekko sisään.
Voittomaalissa Canucksin pelaaja kaatui omia aikojaan ja jätti Larssonille paljon tilaa laukoa. Kiekko osui Khairaan ja pomppasi Ennisin luistimeen ja siitä sisään.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Mitä @TAM tarkoitat, että "Molemmat veskarit varmaan ottaisivat mielellään ne ensimmäiset päästämänsä maalit takaisin" ?
No sitä että molemmilla menivät ensimmäiset ehkä vähän ärsyttävästi sisään. Ei nyt mitään älytöntä virhettä välttämättä kummallakaan mutta Smithillä pienestä kulmasta ja Demkolla ärsyttävästi siten että sai puolittain torjuttua mutta kainalosta kiekko tolppaan ja siitä jalkaan ja siitä maaliin. Ainakin itseäni näin harrastelijana ärsyttävät tuollaiset maalit missä saa osittain torjuttua mutta sitten kiekko jostain selän kautta pomppii maaliin.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Turrisilla on alaraajavamma, ainakin Oilersin sivuston mukaan. Itsekin meinasin lyödä hanskat tiskiin ensimmäisessä erässä 3-0 maalin jälkeen. Yleensä nämä pelit on menneet rumaksi 7-1 tms tappioksi, mutta niin vain löytyi sitkeyttä voittaa peli. Kai se on ruvettava omakin ajatusmaailma kääntämään siihen, että luonnetta ja taistelutahtoa oikeasti löytyy. Kakkosketju oli loistava, ylivoimalla todella tyylikäs maali ja alaketjuille taas onnistumisia. Vielä kun P.Russell saa sen maaliputken auki, niin hyvä tulee. Joneskin sai nyt peliaikaa ja pelasi saman verran, kuin Bouchard, sen reilu 12min. Mielenkiintoinen oli tuo tilanne, kun Roussel löi Puljujärveä nyrkillä naamaan. Yritin katsella uusinnoista, että tapahtuiko siinä jotain, mutta en kyllä keksinyt selitystä tuolle. Perjantaina sitten toinen voitto ja voittoputki olisi jo viiden ottelun mittainen.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oli kyllä ihan uskomaton nousu kolmen maalin sillasta. Osoittaa sen, että joukkueen itseluottamus on kunnossa. Canucks on hankala vastus silloin, kun se pääsee johtoasemaan. Voittomaalissa oli tosiaan vähän tuuria mukana, mutta hyvä että meni sisään. Tästä on hyvä jatkaa perjantain koitokseen.
 

Luoto

Jäsen
Muutenkin raudat kolisivat ja MacDavid laukoi pari kertaa ylärimaan.
On ilo katsella kun joku nostelee läheltäkin ylänurkkiin silloin kun siellä on tilaa, nykyään tuntuu monet osaavan maalinteon vaan jäätä pitkin ja längistä.
Ensimmäinen yläputki vasempaa ylänurkkaan oli loistoesimerkki suoritustekniikasta, josta nykypelaajien ja valmentajien kannattaa ottaa oppia. McDavid kyllä näytti liian selvästi mihin kulmaan vetää, molari ei vaan osannut lukea laukausta. Laukauksen olisi voinut peittää kääntämällä lapaa enemmän kiekon päälle, muuten täydellinen tekniikka
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ensi yönä sitten Canucks-minisarjan toinen peli. Oilers lähtee tällä kokoonpanolla otteluun:


RNH – McDavid – Puljujarvi
Kahun – Draisaitl – Yamamoto
Ennis – Khaira – Archibald
P.Russell – Haas – Chiasson

Nurse – Barrie
Russell – Larsson
Jones – Bouchard

Smith
 
Viimeksi muokattu:

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Jostain syystä ei P.Russell sitten pelannut, vaan mentiin 7 pakilla ja 11 hyökkääjällä. Bear palasi peliin ja mielestäni oli hyvä. Ylivoimalla tosiaan kaksi maalia maalinedustamiehille ja viimeinen tyhjiin. Oli melkoinen maalivahtien taisto ja täytyy sanoa, että Smith on löytänyt loistavan tason pelaamiselleen ja melkoisia old school torjuntojakin nähtiin. Kolmosketju sai ansaitusti ylivoima-aikaa kolmannen erän loppuhetkillä. Khairalta todella vahva av-vaihto Puljujärven jäähyn aikana, vain maali jäi puuttumaan. Viiden ottelun voittoputkessa on mukava mennä kohti viikonlopun Toronto matsia.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kuusi peräkkäistä vierasvoittoa ensimmäistä kertaa 34 vuoteen. Eilen oli taas hieno koko joukkueen voitto. Vakuuttavaa on joukkueen meno ollut viime aikoina ja hieno katsoa tuota peliä. Näin hyvä startti (14 voittoa 22 pelistä) on viimeksi nähty kaudella 1985-86.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ensi yönä Leafs vastassa. Kokoonpanosta ei ole ainakaan vielä varmuutta, kuten ei myöskään aloittavasta maalivahdista. Uskoisin kuitenkin ettei Tippett vaihda voittavaa kokoonpanoa.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Sen verran oli kokoonpano muuttunut, että Bouchard jätetty sivuun ja P.Russell pelasi. McDavid loi paljon tilanteita ensimmäisessä erässä, mutta nyt ei mennyt. Muutenkin tuntui, että hyökkäyspäähän oli tukkoista. Tasainen vääntö, vaikka Toronto tekikin maalit. Jos jotain positiivista, niin vedot omaan päähän jäi alle 30, eli puolustus on tiivistynyt huomattavasti. Ei noista maaleista voi oikein Smithin piikkiin mitään laittaa, mutta olisi kiva nähdä Koskisen saavan mahdollisuuden tiistaina.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Sen verran oli kokoonpano muuttunut, että Bouchard jätetty sivuun ja P.Russell pelasi. McDavid loi paljon tilanteita ensimmäisessä erässä, mutta nyt ei mennyt. Muutenkin tuntui, että hyökkäyspäähän oli tukkoista. Tasainen vääntö, vaikka Toronto tekikin maalit. Jos jotain positiivista, niin vedot omaan päähän jäi alle 30, eli puolustus on tiivistynyt huomattavasti. Ei noista maaleista voi oikein Smithin piikkiin mitään laittaa, mutta olisi kiva nähdä Koskisen saavan mahdollisuuden tiistaina.
Samaa mieltä. Tasainen hyvä peli. Toronto on tällä hetkellä kuitenkin mielestäni Kanadan paras seura, joka pystyy kääntämään tasaiset matsit edukseen. Odottelen jo vesi kielellä kevättä ja kesää ja ennen kaikkea pleijareita.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oilers törmäsi tänään kuumaan veskariin. Ja niinhän se on että jos et itse tee, niin kaveri tekee. Siinä se pelin ratkaisu lyhyesti. Leafs rokotti kiekonmenetyksistä tehokkaasti. 4-0-maalissa Nurselta liian pehmeää pelaamista. Toki jäähyjä on varottava, mutta nuo ovat niitä tilanteita missä se jäähy on vain pakko ottaa, ettei kolise omissa niinkuin nyt kävi. Nylanderin 1-0-maalissa taas kävi perinteiset, että pelattiin kiekkoa muttei miestä. Nylanderin tasoinen jätkä kyllä rokottaa armotta jos jää noin yksin maalin eteen. Tiistaina sitten revanssin paikka.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Jaa, en tiedä että kannattaisiko silleen vähän muuttaa että tekisi joskus maalin. En näistä kahdesta pelistä katsonut kuin tänä aamuna kolmannen erän, joten ei sen kummempia kommentteja.

Stalockin poiminta oli mielestäni ihan fiksu liike. Saa nähdä että pidetäänkö hänet nyt sitten ylhäällä ja vältetään waivereita. Jos ei haluta pitää kolmea veskaria aktiivisessa kokoonpanossa, niin sitten varmaan saa Koskisen tai Smithin helpommin läpi waivereista. Tai ainakin Koskisen. Tuskin on tuolla sopimuksella ihan jonoksi asti ottajia. Mutta ei tuottane ongelmaa pitää kaikkia kolmeakin veskaria ylhäällä. Ja siis tietenkin Stalock on tällä hetkellä IR:llä, mutta sitten kun kuntoutuu.

EDIT: No sellaisen tilaston voisi yön pelistä nostaa, että kaikissa tilanteissa Bouchardilla corsit +22/-3, fenwickit +16/-3, laukaukset +12/-2 ja maalit 0/-2. Ei hassumpaa. Ensimmäisessä maalissa oli hänen miehensä joka maalin teki mutta toisaalta kun Draisaitl vei mailan kädestä niin hankaloitti hommaa. Ja toisessa ehti lähes estämään vedon mutta kyllähän Koskinenkin olisi voinut vaikka torjua.
 
Viimeksi muokattu:

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Aikamoinen paluu maan pinnalle voittoputken jälkeen tämä tupla peli. Nolla maalia kahteen peliin. Toronto puolustaa kyllä todella hyvin joka puolella kenttää ja sai McDavidinkin näyttämään tavalliselta kuolevaiselta. Ekaan peliin Oilers ei saanut yhtään ylivoimaa (kertoo Toronton hyvyydestä) ja tässä toisessa kun sai, niin ei siitä oikein mitään valmista tullut.

Toisaalta, jos Smith ja Koskinen olisivat pitäneet helpohkot maalit poissa ja ehkä vielä yhden pahan tilanteen selvittäneet, niin Oilers olisi voinut jopa taistella pisteistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös