TPS:n peliesitykset kaudella 2020–2021

  • 549 279
  • 8 975

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Jumalauta mikä pohjoisen reissu. Kahteen peliin me jätetään hyökkäysvoittoiset joukkueet kahteen maaliin, milloin viimeksi? Jortikan aikaan? Helvetti otetaan sitten vaikka näitä nihkeitä maalin voittoja, jos puolustus on betonia. Aika hyvin ”aika paska” Kareevilta! Spasipa! Nyt kaatuu kuka vain!
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Eilinen Kärpät voitto on näemmä aiheuttanut sen, ettei tämän päiväinen peli oikein kiinnosta TPS-pelaajia. Onko keltainen neste näin helposti noussut hiusrajaan?

On. Ja veskari ihan paska. Onneksi Raipe, joka oli vielä kauden aluksi ihan paska yhtä lailla, on sentään paljastunut nykyaikaista jääkiekkoa peluuttavaksi koutsiksi.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Andrei Karejevin viikko:

20.1. TPS - Sport 21/22 95,45%
22.1. Kärpät - TPS 22/23 95,65%
23.1. KalPa - TPS 21/22 95,45%

Uhkaavasti alkaa vaikuttaa siltä, että mies on pääsemässä tasolleen ja se taso on ihan kohtalainen.

Niinpä. Ja täällä jo kohta oltaisiin rukoiltu Hostikan perään.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Hiukan naurahdin kun Ika antaa Larssonille paskaa Cmoren lähetyksessä ja näytetään klippiäkin miten pelaa päin vittua, vahinko vaan, että pelaaja joka klipissä pyöri oli Iskhakov.
Kyllä se valaistu ukko ainakin alussa siinä oli Larsson.
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Karejev alkaa näyttää siltä maalivahdilta, mitä syksyllä odotettiinkin. Ehkä tässä ei Luukkosta tulekaan ikävä. Optimistisella fiiliksellä siitä, että se taso alkaa tosiaan löytyä, eikä palaa enää lokakuun tasolle.

Meidän puolustus on ollut timanttia. Anttalainen-Lajunen on pari, jonka voi laittaa jäälle tilanteessa kuin tilanteessa ja pystyvät monipuoliseen peliin. Tämä kaksikko onkin suurin parantaja. Anttalainen ylipelasi alkukaudesta sekä kiekolla että fyysisessä pelissä aiheuttaen pahoja ongelmia kenttätasapainoon. Nyt malttaa ja käyttää vahvuuksiaan fiksummin. Hienoa!
Kokenut Lajunen on edelleen hyökkäyspäähän hieman jähmeä, mutta tekee hyviä ratkaisuja omassa päässä sekä kiekolla että ilman. Pelaa jatkuvasti voittavaa lätkää, vaikka saattaa välillä näyttää vähän hitaalta. Muodostaa Jasun ja Wirtasen ohella kokeneen selkärangan erinomaiseen alivoimaan.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kun muistaa millaista kuraa TPS:n peli alkusyksystä oli, niin onhan tuo Raipe valmennusryhmineen tehnyt todella hyvää työtä.
TPS:n peli-ilme on kahdessa viime ottelussa ollut sellainen mitä ei olla nähty moniin vuosiin. Hienoja blokkeja ja taistelua. Tällaista vaan lisää, please.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kentällä Nurmi-Iskhakov-Kestner, Anttalainen-Lajunen. Iskhakov jostain syystä alimmaisena oman maalin kulmalla ja oli juurikin tämä valaistu seppä.
Ok. Menin siis samaan vipuun kuin Ika. Tosin siitä oon samaa mieltä Ikan kanssa että Larsson on tällä hetkellä erittäin huono.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kessulla on muuten hyvät mahdollisuudet taistella pistepörssin voitosta nyt kun Lach ja Ruotsalainen on pois liigasta.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hiukan naurahdin kun Ika antaa Larssonille paskaa Cmoren lähetyksessä ja näytetään klippiäkin miten pelaa päin vittua, vahinko vaan, että pelaaja joka klipissä pyöri oli Iskhakov.

Olen ihmetellyt kuinka usein selostajat sekoittavat Larssonin ja Iskhakovin. Joo pieniä leftejä molemmat ja jälkimmäinen numero 4 mutta ei noita montaa vaihtoa tarvitse katsoa kun eron huomaa. Ihan jo luistelusta lähtien.
 

Malcolm

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olen ihmetellyt kuinka usein selostajat sekoittavat Larssonin ja Iskhakovin. Joo pieniä leftejä molemmat ja jälkimmäinen numero 4 mutta ei noita montaa vaihtoa tarvitse katsoa kun eron huomaa. Ihan jo luistelusta lähtien.

Se on juurikin näin. Iskhakovilla vielä se puoleen varteen ulottuva valkoinen sukkaerkka mailassa, joka saattaa hiukan jeesata erottautumista.
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
Sen verran täytyy kyllä sanoa, että jokainen peli-ilta on mielenkiintoinen.. Tepsi voi tarjota ihan mitä vaan. Tämä siis vain positiivista ja tykkään erittäin paljon katsoa pelejä.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Todella vakuuttava saldo viikon peleistä. Varsinkin siihen nähden, että veskari on liian pieni ja epäpätevä Salo on taannuttanut pakit varjoiksi entisestään.

Pakkien taannuttamiseen se, että en tiedä mitä vittua Larssonille on tapahtunut? Kaveri ei saa perussyöttöä enää omilleen. Ylivoimalla ihan kamalaa seurattavaa, kun Larsson pyörittää peliä. Syötöt napsuu viisi metriä ohi tai vastustajan lapaan. Miten on voinut taso vajota noin paljon yhden kauden aikana?
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsin pelien seuraaminen on kyllä tällä hetkellä mukavaa ajanvietettä ja paljon on menty eteenpäin viime kaudesta. Vaikka Luukkonen lähti, niin näyttäisi vahvasti siltä, että Kareev jatkaa siitä, mihin Luukkonen jäi ja pystyy kyllä hoitamaan 1.maalivahdin hommat hyvin.

Pärssinen on vaikean alkukauden jälkeen nostanut tosi paljon tasoaan ja nyt näkyy jäällä hyvää tekemisen meininkiä. Tasaisen hyvää suorittamista koko ajan. Välillä hän saisi pistää kiekkoa eteenpäin vähän nopeammin ja tässä on minusta koko joukkueen osalta vielä ehkä jopa eniten kehittämistä. Pelinopeutta pistäisi saada kasvatettua ja kiekkoa pitäisi liikutella rivakammin pelaajalta toiselle. Helpottaisi hyökkämistä ja hyökkäyksiin lähtöä. Vieläkin vähän turhan usein avaussyöttö on paikallaan olevalle pelaajalle ja siitä on vaikea lähteä jatkamaan hyökkäystä. Maalipaikkoja joukkueen pitäisi pystyä luomaan enemmän, mutta kyllä niitäkin saadaan luotua. Hyökkäyspelaaminen on kyllä huomattavati viime kautta parempaa. Hiukan olen nyt kiinnittänyt huomiota, että Pajuniemi on vaihteeksi ruvennut vähän turhan paljon kuskaamaan kiekkoa ja hän yrittää turhankin usein sitä samaa pyörähdys harhautusta. Näytti siltä jo hetken aikaa, että kiekon kuskaaminen olisi vähentynyt. Pajuniemi on kyllä pelannut pääsääntöisesti hyvin.

Nyt muuten on alkanut löytyä toimivat ketjukoostumukset, mikä on positiivista, kun alkukaudesta oli jonkin verran hakemista. 1.ketju toimii minusta hyvin ja Pyyhtiä on kyllä esiintynyt edukseen. Liike on hyvällä tasolla lukee hyvin peliä. Karvaa myös hyvin ja tekee kovasti hommia. Kokonaisuutena ketjun peli toimii hyvin. 2.ketju on nyt viimeisissä kahdessa pelissä ollut minusta hyvä ja yhteispeli on löytynyt paremmin ja paremmin. Iskhakovin kohdalla pitää kyllä todeta, että kuskaa kyllä edelleen ihan liikaa kiekkoa itsekseen ja yrittää liian vaikeita ratkaisuja. Hänen pitäisi laittaa kiekkoa nopeammin eteenpäin ja muistaa, että tämä on joukkuepeli. Iskhakovilla on pelirohkeutta, mikä sinänsä on hyvä asia, mutta välillä pelaa vähän turhankin isolla riskillä. Kallio mainosti, että Iskhakovin puolustussuuntaan pelaaminen on parantunut ja nyt parissa pelissä olen sitä seurannut ja ehkä siinä on pientä kehittymistä havaittavissa. Jonkun kyllä pitäisi saada taottua Iskhakovin päähän se, että tämä on joukkuepeli, eikä aina tarvitse yrittää yksin. Potentiaalia hänessä kyllä on.

Alivoima ja puolustaminen ylipäätään toimivat tällä hetkellä oikein hyvin. Välillä tulee kyllä ihan ihmeellisiä puolustuspään virheitä ja nukahtamisia ja Tepsi liikaa hölmöjä jäähyjä. Kyllä ne vastustajat jossain vaiheessa maaleja tekevät ylivoimalla. Kärpät pelissä pisti erityisesti silmään puolustamisen hyvä taso. Kolmannessa erässä kuten Kalpa pelinkin lopussa oltiin aika pahasti alakynnessä, mutta erityisesti Kärppiä vastaan ei ollut oikeastaan mitään hätää. Jos verran viime kauden Tepsin puolustustyöskentelyä tähän kauteen, niin eihän niistä voi puhua edes samassa lauseessa. Sen verran surkeaa viime kaudella oli puolustaminen. Nyt Tepsi pystyy puolustusalueella pitämään vastustajan kohtuullisen hyvin pois vaarallisilta maalintekopaikoilta ja Tepsin maalille ei enää ole niin helposti asiaa. Ylivoima on ollut viime aikoina luvattoman heikkoa. Siinä ei tunnut olevan mitään ideaa ja kiekon siirtely on hidasta. Välillä ei päästä edes vastustajan alueelle, kun esim. Larsson joko syöttää suoraan vastustajan lapaan tai kuskaa kiekon vastustajalle. Moni muukin sortuu tähän samaan kuin Larsson. Minä kyllä siirtäisin näillä esityksillä Larssonin pois ylivoimasta.

Tästä päästään siihen, että Larsson on kyllä ollut nyt huolestuttavan heikko, kun hänen pitäisi olla meidän johtavia kiekollisia puolustajia. Nyt syötöt menevät ihan minne sattuu ja muutenkin tekeminen on aika heikkoa ollut. En sitten tiedä mistä johtuu, kun viime kaudella hän oli melkein ainoa puolustaja, joka pystyi avaamaan peliä ja syöttämään kiekon omien pelaajien lapaan.
Moni syöttöpisteistä tuli ylivoimalla, kun syötti Pajuniemen maalin, mutta kyllä hän pelasi silloin muutenkin paremmin. Lajunen ei ole vastannut odotuksiin. Kyllä eurooppalaisten kiekollisten puolustajien parhaimmistoon kuuluvalta pitäisi nähdä paljon parempia otteita. Alisuorittaa aika pahasti, mutta ehkä osasyy on siinä, ettei viisikkopelaaminen aina toimi ihan parhaalla mahdollisella tavalla.

Se, mikä eniten ilahduttaa Tepsin pelaamisessa niin on joukkueesta huokuva positiivinen tekemisen meininki. Viisikkopelaaminen ei täydellistä ole, mutta taistelutahtoa ja yritystä löytyy. Paljon pelitavassa on kehitettävää, eikä Raipen "pelikirja" riitä esim. vertailussa Ahokkaaseen, mutta Raipe saa kyllä joukkueen yrittämään ja tekemään jäällä kaikkensa. Kyllä tätä todellakin katsoo paljon mieluummin, kuin Kaskisen virkamiesjääkiekkoa, jossa pelikirja sisälsi tuhat sivua puolustamisesta, tuhat sivua hyökkäämisestä ja tuhat sivua erikoistilannepelaamisesta jne. Raipen joukkue pelaa raikasta kiekkoa ja siitä huokuu positiivinen tekemisen meininki. Ei Raipe taktisella puolella ja pelin organisoinnissa sekä pelitavan valmentamisessa ehkä pärjää ihan parhaimmille, mutta mukavaa seurattavaa tämä on. Pelitavassa on kehittämisen varaa ja erityisesti viisikkopelissä hyökkäyssuuntaan. Se, mikä oli ilahduttavaa, niin Kalpa pelissä Tepsi dominoi 2.erässä ja Kärppiä vastaankin Tepsi oli aika paljon kuskin paikalla. Paljon tällä hetkellä hyviä asioita Tepsissä meneillään. Sitä on vaikea arvioida, mihin rahkeet riittävät, jos kausi pelataan loppuun asti.

Meidän 3.ketju ja 4.ketju ovat myös hyviä ja hoitavat hommat kiitettävästi puolustussuuntaan. Saavat ajoittain myös luotua painetta hyökkäyspäässäkin. Vaikka täällä nyt onkin Haapasta kovin kritisoitu, niin kyllä hän minun mielestäni ansaitsee paikkansa joukkueessa. Hyökkäyssuuntaan kyllä odotan parempia esityksiä. En odota hänestä mitään pistelinkoa, mutta turhan monta maalipaikkaa on tuhlaillut ja 3.ketjun laiturin pitäisi pystyä antamaan kärkihyökkääjille tulitukea. Puolustussuuntaan Haapanen on oikein mainio ja alivoimalla suorastaan erinomainen. 4.ketju on jopa loistava tällä hetkellä. Olen aikaisemmin ollut vähän ihmetellyt, miksi Janatuinen ja Kuru ovat joukkueessa ja olen ollut sitä mieltä, etteivät olisi tarpeeksi hyviä. Nyt olen valmis muuttamaan mielipidettäni ja kyllä he ansaitsevat paikan joukkueessa. Pelaavat hyvin ja hoitavat homman kunnialla jäällä ollessaan. Välillä saavat aikaan pyöritystä vastustajan päässä.

Lopuksi voi todeta, ettei yhtään huomaa sitä, etteivät Ortega ja Weinger ole enää mukana. Kertoo kyllä kaiken oleellisen heidän suoritustasostaan ja annistaan joukkueelle.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Pakkien taannuttamiseen se, että en tiedä mitä vittua Larssonille on tapahtunut? Kaveri ei saa perussyöttöä enää omilleen. Ylivoimalla ihan kamalaa seurattavaa, kun Larsson pyörittää peliä. Syötöt napsuu viisi metriä ohi tai vastustajan lapaan. Miten on voinut taso vajota noin paljon yhden kauden aikana?
Pelinluku on karmealla tasolla. Kärppiä vastaan yhdessä ainoassa ylivoimassa kuskasi kiekon alimpana miehenä puolen kentän yli, kääntyen aina lopulta takaisin omiin.
Eilen takaa-ajon aikana kiekon saatuaan pelasi sen Kestnerille niin pieneen tilaan ettei tilanteesta voinut tapahtua kuin vastaisku omiin. Larsson on todellinen riski sekä omissa että ylivoimalla ollessaan.
Ei jää ikävä tämän kauden jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös