Jatkoajan (v)ihastuttavat moderaattorit

  • 2 238 549
  • 13 688

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Pystyn elämään tämän kanssa.

Mutta tosiaan sellaista palautetta minultakin, että musiikki ansaitsisi oman alueensa. Musiikkiaiheisia ketjuja on kuitenkin paljon ja ne olisi kovin helppoa lokeroida omaksi aihealueekseen.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä uudistus tämä Löylyhuone, mutta samaa mieltä @dana77 kanssa siitä, että saunaan astuessa pitää kestää kuumuutta. Varsinkin poliittiseen keskusteluun kuuluu värikynä, loanheitto ja vahvat tunteet, sillä sitähän se on ihan eduskuntaa myöden. Kunhan pysytään erossa henkilökohtaisista törkyviesteistä ja vihapuheesta.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Politiikkakeskustelua emme tule sallimaan jatkossa enää muissa osioissa. Poikkeuksena tähän on selvästi enemmän jääkiekkoon kuin politiikkaan keskittyvät aiheet, kuten vaikkapa halliprojektit.
Hyvä näin. Varmaan voitte siirtää Jokerien ketjusta noita poliittisia ketjuja mm. Valko-Venäjän tilanteen vaikutus Jokereihin -ketjun Löylyhuoneeseen. Esimerkiksi kyseisessä ketjussa ei käydä jääkiekkokeskustelua,vaan enemmän poliittista keskustelua.
 
K

kiwipilot

Hyvä uudistus tämä Löylyhuone, mutta samaa mieltä @dana77 kanssa siitä, että saunaan astuessa pitää kestää kuumuutta. Varsinkin poliittiseen keskusteluun kuuluu värikynä, loanheitto ja vahvat tunteet, sillä sitähän se on ihan eduskuntaa myöden. Kunhan pysytään erossa henkilökohtaisista törkyviesteistä ja vihapuheesta.

Näin. Mielenkiintoista nähdä millaisella linjalla mennään: otetaanko heti kärkeen puusilmäinen nollatoleranssi mallia FA vs. Cavani vai katsotaanko kokonaisuutta. Itsehän kävin jo miehekkäästi banninpelossa pehmentelemässä Nato-ketjun ilmaisuani naapurin roistovaltiosta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Plussaa uudistuksesta. Katson hyvällä silmällä. Mutta muutamaa kohtaa toivon selvemmäksi:

Suurimpana uudistuksena perustamme vapaaseen keskusteluun erillisen osion nimeltään "Löylyhuone". Tähän osioon tulemme siirtämään ns. kuumia ja kuohuntaa aiheuttavia aiheita, kuten esimerkiksi politiikka- ja maahanmuuttokeskustelut. Tässä osiossa moderointi on tavanomaista tiukempaa ja kynnys osiokohtaiseen kirjoituskieltoon tavanomaista matalampi. Politiikkakeskustelua emme tule sallimaan jatkossa enää muissa osioissa. Poikkeuksena tähän on selvästi enemmän jääkiekkoon kuin politiikkaan keskittyvät aiheet, kuten vaikkapa halliprojektit.

Tämän osalta toivoisin selväkielistä ohjetta. Esimerkiksi syksyn Jokerien ottelu Valko-Venäjällä tilanteessa, jossa kotijoukkueen kannattajia ja muita ihmisiä hakattiin valtiollisten elinten toimesta, oli poliittinen tapahtuma. Ottelua vastaan toimittiin Suomessa positiivisessa mielessä yllättävän laajasti ja ottelua ei pelattu.

Kyse läpeensä poliittisesta toiminnasta Valko-Venäjän (ja osin Venäjän) puolelta, jossa urheilu on alistettu rikollisille päämäärille. Missä tästä ja tulevista samanlaisista otteluista voi keskustella?

Putinin perustama KHL on poliittinen hanke. KHL:n tehtävä on tukea Venäjän toimia olivat ne sitten mitä tahansa. Onko keskustelu KHL:n poliittisesta luonteesta enää mahdollista ja jos on, missä se keskustelu voidaan käydä ottaen huomioon, että tilanteet voivat tulla yhdessä ottelussa päälle?

Sama tilanne saattaa syntyä, jos Fasel saa väkisin vietyä MM-kisat Valko-Venäjälle. Miten toimitaan, jos kisoista väännetään vielä helmikuussa. Ja entäs, jos Suomi menee kisoihin, vaikka kummolat ja marinit ovat koko kisoja vastaan?

Rasismin suhteen otamme jatkossa aiempaa tiukemman linjan. Tämä tarkoittaa muun muassa aiempaa kovempia ja nopeammin tiukkenevia rangaistuksia rasismista. Olemme myös valmiita laittamaan ketjuja lukkoon, mikäli jossain ketjussa varoituksista huolimatta viestien sisältö ajautuu kerta toisensa jälkeen rasistiseksi. Yksittäisten sanojen sijaan rangaistavuus perustuu nimenomaan kontekstiin missä sanoja on käytetty. Toisin sanoen rasismista rangotaan jos viesti on hengeltään rasistinen.

Tarkoittaako tämä sitä, että jos esimerkiksi Marinin hallitusta koskevaan ketjuun tulee rasistista tekstiä, ketju suljetaan sen sijaan, että kirjoittaja suljetaan? Sinänsä kannatan tiukempaa otetta rasismiin, ja sen tulee näkyä erityisesti romaneja koskevassa ketjussa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Laitan vielä kerran erikseen esitykseni KHL:n ja Jokerien poliittisen keskustelun osalta. KHL:n/Jokerien osioon tulisi erillinen alaosio, jossa KHL:n poliittisuus ja Venäjän pyrkimykset KHL:n osalta voidaan käydä läpi koskivat ne sitten yhtä tai useampaa ottelua tai vaikkapa Jokerien rahoittajien taustoja.

Siinä kun KHL on Venäjän etuja ja poliittisia tavoitteita palveleva hanke, Jokerien rahoitus ei myöskään johdu Venäjän rakkaudesta suomikiekkoon.

Jos taas lähdetään siitä, että jatkossa näistä asioista vaietaan ja niitä ei voi käsitellä, vastustan Jatkoajan linjausta erittäin tiukasti. En nyt viitsi sanoa, mistä silloin olisi kysymys, koska en usko näin alas Jatkoajan vajoavan.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos taas lähdetään siitä, että jatkossa näistä asioista vaietaan ja niitä ei voi käsitellä, vastustan Jatkoajan linjausta erittäin tiukasti.
Eikös kyse ole siitä, että näistä ei vaieta jatkossa, vaan nämä asiat siirretään pois jääkiekko-osioista jonnekkin, mistä halukkaat voi käydä lukemassa. Vaikka KHL ja politiikka osuu toisiinsa, silti kentällä pelataan jääkiekkoa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eikös kyse ole siitä, että näistä ei vaieta jatkossa, vaan nämä asiat siirretään pois jääkiekko-osioista jonnekkin, mistä halukkaat voi käydä lukemassa. Vaikka KHL ja politiikka osuu toisiinsa, silti kentällä pelataan jääkiekkoa.

Eli Jokerien rahoituksesta keskustellaan jatkossa "jossakin", mutta ei Jokerien osiossa? Nyt on kyllä vauhti päällä.

Odottelen moderatkaisua. Pohtikaa nyt erilaisia vaihtoehtoja. On kuitenkin selvää, että jos esimerkiksi Jokerien rahoituksesta keskustelu sallitaan Jokerien osiossa, siihen liittyy politiikka, koska rahoitus on poliittista ja sen tausta on päärahoittajaa lainatakseni "Putinin toiveen ennakointi".
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Eli Jokerien rahoituksesta keskustellaan jatkossa "jossakin", mutta ei Jokerien osiossa? Nyt on kyllä vauhti päällä.
”Poikkeuksena tähän on selvästi enemmän jääkiekkoon kuin politiikkaan keskittyvät aiheet, kuten vaikkapa halliprojektit.”

Noin sanottiin tuossa Moderaattorien viestissä. Jokereihin liittyvä, esimerkiksi Jokereiden talouteen liittyvä keskustelu liittyy minusta enemmän jääkiekkoon sillä Jokerit on jääkiekkoseura. Tyhmää minustakin olisi siirtää Jokereihin ja KHL:ään liittyvä keskustelu pois siitä osiosta.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
- Koska Jatkoajan keskustelupalsta on vapaasta keskustelusta huolimatta pääsääntöisesti jääkiekkoaiheinen keskustelupalsta, otamme jatkossa jääkiekkokeskustelun puutteen tai sen heikon tason huomioon kurinpidollisia päätöksiä tehdessämme.
Tämä Jatkoajan moderaattorien julkilausuma muistuttaa huomattavan paljon Saudi-Arabian oikeuslaitoksen laintulkintoja. Viime vuosikymmeninä saudeilla on ollut tapana jakaa oikeutta siten, että henkilön metatiedoilla on olennainen vaikutus sekä syyllisyystulkintaan että jaettavaan rangaistukseen. Jos esimerkiksi maassa asuva muslimi ajaa sivutieltä etuajo-oikeutetulle väylälle ja törmää autoon, jota ajaa maassa työviisumilla oleskeleva ei-muslimi, niin poliisi ja oikeuslaitos voivat päätyä arvioimaan, että ei-muslimi on vaikkapa 70-prosenttisesti syyllinen. Tämä (ihan oikeasti) johtuu saudioikeuden mielestä siitä, että koko kolaria ei olisi tapahtunut, mikäli vääräuskoinen ulkomaalainen ei olisi saapunut maahan lainkaan. Vastaavaa tulkintaa käytettäneen tuossa maassa myös riita- ja rikosasioiden ratkaisuissa, kun punnitaan Saudi-Arabiassa asuvan muslimin ja työviisumilla maassa oleskelevan ei-muslimin syyllisyyden jakautumista ja mahdollisia rangaistusseuraamuksia.

Onnittelen Jatkoaikaa saudi-arabialaisen laintulkinnan käyttöönottamisesta. Tämä on ns. läntisessä maailmassa ja EU-alueella huippuharvinainen suoritus.
 
K

kiwipilot

Joskus aikanaan - ennen Jokerijoukkueen siirtymistä Putinin propagandatiimiin - tuli kirjoiteltua myös kiekkopuolelle. En sinne enää mitään kirjoita, sillä ymmärrän ettei minulla oikein ole mitään annettavaa kiekkokeskusteluun, pl. jonkinsortin nostalgiset muistelot ennen pre-russia -aikaa sekä ajoittaiset vittuuntumispurkaukset koskien ex-Neuvostoliiton jälkiliukkaille lähtemistä.

Itselleni Jatkoajan vapaan puoli edustaa parasta mitä internetillä on tarjota, mutta jos siellä nyt aletaan jakamaan rangaistuksia kiekkopuolen ansioiden perusteella malliin Saudia-arabia kuten nimim. @Pisin Kääpiö 186cm tuossa ansiokkaasti rautalangasta väänsi, niin taidan suksia suosiolla vittuun palstalta.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Tässä osiossa moderointi on tavanomaista tiukempaa ja kynnys osiokohtaiseen kirjoituskieltoon tavanomaista matalampi.

Kun näin termin "Löylyhuone", odotin päinvastaista, paikkaa jossa saa vapaammin päästellä menemään, hyvin erikoisesti valittu nimi.

Joku "Jääbaari" sopisi paremmin.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Itselleni Jatkojajan vapaan puoli edustaa parasta mitä internetillä on tarjota, mutta jos siellä nyt aletaan jakamaan rangaistuksia kiekkopuolen ansioiden perusteella malliin Saudia-arabia kuten nimim. @Pisin Kääpiö 186cm tuossa ansiokkaasti rautalangasta väänsi, niin taidan suksia suosiolla vittuun palstalta.

Tämä kyllä pätee allekirjoittaneellakin. Nykyään some täyttyy eri ryhmistä, joissa sisältö lähtee lapasesta kuitenkin. Samoista aiheista löytää täällä paljon fiksumpia ketjuja. Kas, siinähän unohtaa oman joukkueen osion melko lahjakkaasti.

Joudunko naisena turvautumaan vauvafoorumiin. Ainiin, eihän minulla ole lastakaan...
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Tuohon Jokereiden palstaosuuteen:

Missään nimessä sitä ei voida jakaa joihinkin erillisiin jääkiekko- ja politiikkaosioihin. Tällainen dikotomia olisi täysin keinotekoinen, sillä KHL - ja Jokerit sen osana - on täysin poliittinen entiteetti. Tarkoitan tätä laajimmassa mahdollisessa merkityksessä: kaikki Jokereihin ja KHL:ään liittyvä on aina ensisijaisesti poliittista, sitten vasta muuta, kuten urheilullista tai taloudellista tarkoitusperää ajavaa toimintaa. Jokainen kannattaja, jokainen ottelutapahtuma kaikkine osineen ja jokainen fanituote, jokainen päätös sekä jokainen uutinen on aina poliittinen väline, politiikan kohde tai keino. Tämä on myös kerrottu melko avoimesti ja hyväksytty täysin kaikkialla muualla, paitsi osassa Jokereiden fanikuntaa (mikä lienee luonnollista suojautumista itsereflektioon negatiivisesti vaikuttavilta asioilta, siis sikäli kun seuraidentiteetti on usein henkilöminän rakennusaine).

Näin ollen KHL-osio, ja tietysti siis Jokereiden osio sen mukana, kuuluu joko tuonne uuteen löylyosioon tai sitten - mieluummin - nykyiselle paikalleen, sillä onhan sen kontekstina jääkiekko.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tuohon Jokereiden palstaosuuteen:

Missään nimessä sitä ei voida jakaa joihinkin erillisiin jääkiekko- ja politiikkaosioihin. Tällainen dikotomia olisi täysin keinotekoinen, sillä KHL - ja Jokerit sen osana - on täysin poliittinen entiteetti. Tarkoitan tätä laajimmassa mahdollisessa merkityksessä: kaikki Jokereihin ja KHL:ään liittyvä on aina ensisijaisesti poliittista, sitten vasta muuta, kuten urheilullista tai taloudellista tarkoitusperää ajavaa toimintaa. Jokainen kannattaja, jokainen ottelutapahtuma kaikkine osineen ja jokainen fanituote, jokainen päätös sekä jokainen uutinen on aina poliittinen väline, politiikan kohde tai keino. Tämä on myös kerrottu melko avoimesti ja hyväksytty täysin kaikkialla muualla, paitsi osassa Jokereiden fanikuntaa (mikä lienee luonnollista suojautumista itsereflektioon negatiivisesti vaikuttavilta asioilta, siis sikäli kun seuraidentiteetti on usein henkilöminän rakennusaine).

Näin ollen KHL-osio, ja tietysti siis Jokereiden osio sen mukana, kuuluu joko tuonne uuteen löylyosioon tai sitten - mieluummin - nykyiselle paikalleen, sillä onhan sen kontekstina jääkiekko.

Allekirjoitan tämän 100 %. Hain silti kompromissina tulevaisuutta, jossa pelillinen ja ottelukohtainen keskustelu voisi aina olla helposti saavutettavissa myös ei-aktiiveille Jokerien jääkiekosta kiinnostuneille lukijoille omassa osiossa, ja Jokerien rahoitukseen, KHL-pelaamisen oikeuksiin, vastustajamaan (kuten Valko-Venäjän) poliittiseen tilanteeseen liittyvä keskustelu omassa alaosiossa osana Jokerien osiota.

Kaikissa tapauksissa Jokerit on osa Venäjän poliittisia suunnitelmia, ja jo tämä tarkoittaisi tiukasti katsoen koko Jokerien osion siirtämistä löylyihin, jos uutta linjausta tulkitaan.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Näin ollen KHL-osio, ja tietysti siis Jokereiden osio sen mukana, kuuluu joko tuonne uuteen löylyosioon tai sitten - mieluummin - nykyiselle paikalleen, sillä onhan sen kontekstina jääkiekko.
Itse asiassa näinhän se on. KHL ja etenkin Jokerit ovat ensisijaisesti Putinin hallinnon poliittinen representaatio, jota näytellään jääkiekkoilullisissa lavasteissa. Näin ollen KHL-jääkiekkoilua koskeva oikea keskustelualue olisi juurikin Löylyhuone, koska sinne on tungettu muukin poliittinen keskustelu, olipa siinä seassa jääkiekkoa tai ei.
 

teppana

Jäsen
En nyt oikein ymmärrä tätä uudistusta. Eli, jatkossa voi tulla kakkua jos jääkiekkopuolella ei ole ollut hyvää antia ja töpeksii vapaalla?

Omalla kohdalla NHL on se liiga mikä eniten kiinnostaa. Tuota liigaa tulee kommentoitua HFBoardsilla. Koska siellä keskustelu liigasta on kertaluokkaa kymmenen laadukkaampaa. Mutta mielelläni silti väijyn nuo lätkäkeskustelut täältä foorumilta. Samalla sitten voin vapaalle puolelle jotain kirjoittaa.

Olenko nyt siis heikommassa asemassa verrattuna muihin käyttäjiin?

Muutenkin uudistus on erikoinen. Kännissäkö te näitä mietitte? Löylyhuone missä ei saa heittää löylyä? Poistakaa se koko vapaan puoli jos noin aiheuttaa päänvaivaa.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Joskus aikanaan - ennen Jokerijoukkueen siirtymistä Putinin propagandatiimiin - tuli kirjoiteltua myös kiekkopuolelle. En sinne enää mitään kirjoita, sillä ymmärrän ettei minulla oikein ole mitään annettavaa kiekkokeskusteluun, pl. jonkinsortin nostalgiset muistelot ennen pre-russia -aikaa sekä ajoittaiset vittuuntumispurkaukset koskien ex-Neuvostoliiton jälkiliukkaille lähtemistä.

Itselleni Jatkoajan vapaan puoli edustaa parasta mitä internetillä on tarjota, mutta jos siellä nyt aletaan jakamaan rangaistuksia kiekkopuolen ansioiden perusteella malliin Saudia-arabia kuten nimim. @Pisin Kääpiö 186cm tuossa ansiokkaasti rautalangasta väänsi, niin taidan suksia suosiolla vittuun palstalta.
Vaihtoehtona ei siis ole kirjoittaa niin, että rangaistuksia ei tarvitse jakaa?
 
K

kiwipilot

Vaihtoehtona ei siis ole kirjoittaa niin, että rangaistuksia ei tarvitse jakaa?

Sanoinko tosiaan niin?

Rautalankaa Sinulle: Mielestäni on väärin, että kiekkopuolen ansioilla saisi pidemmän vieterin vapaan kirjoituksille. Sillä juuri tuota uusi linjaus tarkoittaa.

Jatkoaika taisi syödä tällä Heikoilla jäillä -osiolla lapsiaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös