Children of Bodom

  • 335 418
  • 977

Yellow Jester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt riipaisee ja kovaa :(
Ei riitä sanat kuvailemaan surun määrää.

RIP Allu ja kiitos kaikista kymmenistä konserteista, joissa olin moshaamassa.
Musiikkiisi elää ikuisesti.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Voihan perkele. Kyllähän tuon näki jo jostain viime vuosina otetuista kuvista, että ei ole kaikki ihan kondiksessa.

Se taitaa olla paikallaan pistää Follow The Reaper soimaan.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Kiitos Alex siitä että yhtyeinesi avarsit omaa musiikkimakuani. Kevyet mullat.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Voihan vittu mikä vuoden aloitus..

Bodom oli meikäläiselle todella iso ja tärkeä bändi. Joskus Blooddrunkin aikaan hukkasin orkesterin, mutta Hexed kiilasi soittolistalle pitkästä aikaa. Ja edelleen, Hatebreeder - Follow The Reaper - HCDR on sellainen kolmikko, että harvalla bändillä on heittää tilalle vastaavaa.

Soittajana Laiho oli parhaimmillaan ihan vitullisen kova. Elintavat näkyivät myöhemmin livenä aika rajusti, mutta mitäpä väliä tuolla on. Maailma on pullollaan makuuhuone/youtube kitaristeja, jotka soittavat tarkemmin ja paremmin kuin Alexi, mutta harvassa on ne, jotka luovat samanlaisen uran mitä Laiho. Ja ainahan se jotain vituttaa, kun joku valitaan parhaaksi jossain. En pidä maailman kovin kitaristi äänestyksiä kovinkaan suuressa arvossa, mutta kertoo siitä, että millaista arvostusta mies nautti soittajana myös ulkomailla.

Väkisin tässä herää ajatus, että oliko tämä Alexin terveydentila syynä siihen, miksi CoB löi pillit pussiin.

Oli miten oli, kiitos kaikesta Alexi. Ja kuten mies itse lopettaisi tämän kirjoituksen, "end of fucking story".
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Children of bodom oli kyllä iso osa elämää kun nuorena pikkupoikana Bodomin löysi. Melodiset metallibiisit iskivät kyllä tajuntaan lujaa. Laihon kirjan tuossa luin vähän aikaa sitten ja ainakin se jäi mieleen, että ryyppääminen oli taakse jäänyttä elämää ja toivekkaana oli myös terveyden suhteen. Todella harmittava juttu, että terveys kuitenkin petti.

Kevyet mullat.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Väkisin tässä herää ajatus, että oliko tämä Alexin terveydentila syynä siihen, miksi CoB löi pillit pussiin.
Hyvin hauraaltahan Laiho näytti viime aikoina, mutta toisaalta perusti uuden bändin. Liekö sitten ajatellut, että jatkaa niin kauan kunnes putoaa.

Aika puun takaa kuolema kuitenkin tuli, kun vasta äskettäin tuli tällaista luettua:

Haastattelu: Bodom After Midnight on valmiina taisteluun, vaikka korona tunkee kapuloita rattaisiin - Soundi.fi
 

HPL76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä kyllä iski kuin moukari naamaan. Viimeksi näin Bodomin Rockfesteilla 2018 ja ainakin tuo keikka oli mielestäni todella kova, ja Laihokin vaikutti olevan iskussa. Moshpit pyöri ja jengi tykkäsi.

Kaipa se oli sitten lopulta tuo yletön ryyppääminen joka sen hengen vei. Vaikka olikin himmannut tahtia, veikkaan että on elimistö ollut jo aika lailla jatkoajalla.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Tuli kyllä todella ikävänä yllätyksenä, vaikka äijä näyttikin niin laihalta viime ajat.

Bodomin neljä ekaa levyä ovat itselle aivan mielettömän kovia. Yksi kovimpia juttuja joita olen alkanut diggaamaan ns. kypsässä aikuisiässä, olin lähempänä kolmeakymppiä kun ykköslevy putkahti ulos.

Todella surullinen olo tuli.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Pelkäsin tätä.. mies oli niin käsittämättömän sairaan ja riutuneen näköinen viimeiset pari vuotta, että päivänselvästi ei kertonut kaikkea tilanteesta julkisuuteen. Soon Departed oli sitten pirun enteellinen, vaiko sitten ihan tarkoituksellinen, nimi viimeisen levyn viimeiselle biisille..

Laiho on likimain yksin syypää sille, miksi minä aloin kuunnella dödöä silloin 90-luvun lopulla lukiossa. Hattu päästä siis..
 
Viimeksi muokattu:

KaljaVeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
235, Karjala-lippis
Kyllähän tuo mielen vetää matalaksi ja hieman silmäkulmatki kävi jo kosteana. Tänään kun illempana käyn punttisalilla niin soittolistasta tuskin tarvitsee kavereiden kanssa tapella.

Pieni tarina vuosituhannen taitteesta joka on jäänyt mieleen ikuisiksi ajoiksi, kaverin kanssa oltiin ala-yläasteikäisiä ja kaverin isoveli oli juuri täysi-ikäinen ja lähti kuskaamaan meitä johonkin sählypeliin tms. Hän oli juuri virittänyt autoonsa uudet subbarit ja erillissarjat sun muut musavehkeet. Lähdettiin pihasta liikkeelle ja isoveli tuumasi meille takapenkin junnuille että kuunnelkaas pojat tätä ja pisti Silent night, bodom nightin täysillä soimaan. Junttia ehkä jonkun mielestä mutta en ikinä unohda sitä tuplabasarin ja tiluttelun ilosanomaa siinä takapenkillä.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Mielenkiintoinen detalji, mutta Bodom After Midnightin tiedotteessa puhutaan yllättävästä/äkillisestä poismenosta, kun taas Children of Bodomin vastaavassa puhutaan pitkäaikaisista terveysongelmista.

Eipä tällä mitään väliä ole, mutta jotenkin pää jauhaa tyhjää ja näitä asioita pyörittelee.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Sen mitä miehestä näki kuvamateriaalia viimeisiltä vuosilta, niin hyvin laihaltahan tuo näytti ja kiertueiden läpivieminen viinalla oli jo tunnetusti aiheuttanut aikamoiset terveysongelmat aiemmin. Olin kuitenkin saanut kuvan, että terveyspuoli olisi nyt jokseenkin hallussa (jossain haastattelussa itsekin sitä vakuutteli, että ei ole mitään suurempaa ongelmaa) ja uutta levyäkin oli jo tulon päällä, joten aikamoisen yllättävää on kuolema 41 vuotiaana.

Children of Bodom oli etenkin siinä 2003-2005 vuosien paikkeilla tosi iso juttu minulle, kun 2003 julkaistu Hate Crew Deathroll sai innostumaan kaikesta bändiin liittyvästä. Sittemmin innostus vähän laantui, mutta Hate Crew Deathroll on edelleen yksi parhaista suomimetallin albumeista. Ja Laiho itsessäänhän oli sitten erittäin kova ja etenkin omaleimainen kitaristi. Yleisöäänestykset nyt toki ovat mitä ovat, sillä voit olla vuoden kitaristi jos rämpytät kitaraa edes vähän sinne päin, kunhan vain satut tekemään sitä suositussa bändissä. Mutta kyllähän Laihon keräämä alan medioiden ja kollegoiden arvostus kertoo kaiken oleellisen siitä soittopuolesta.

Hetki jolloin Childen of Bodom kolahti minulle tulee myös mieleen; parin kaverin kanssa oltiin katsomassa bändiä Provinssirockissa 2003 ja Angels Don't Kill pärähti soimaan. Runttaava pääriffi pisti päätä nyökyttelemään ja levy ilmestyi pian levyhyllyyn. Olin kyllä nähnyt bändin soitantaa jo 2001 Kauhajoen Kasinolla, mutta tuolloin ei vielä iskenyt - vaikka jälkikäteen sieltä alkupään tuotannosta kyllä ne helmet löysi. Ehkäpä paras muistikuva bändin livepuolesta on 2005 Rockperry; Bodom-fanitukseni oli huipussaan, olin päässyt juuri armeijasta joten elämä tuntui aika mukavalta ja sitten melkein eteen asti yleisön seassa ängenneenä katselin kuinka Laiho veteli lavarekvisiittaan kuuluneen auton konepellillä soolojaan; siinä oli aikamoista rockstara-meininkiä.

R.I.P. Alexi Laiho.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Jos kuulin oikein, Radio Rockilla tänään klo. 19 alkaen Jussi 69:n tribuuttilähetys Alexi Laihon muistolle.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Väkisin tässä herää ajatus, että oliko tämä Alexin terveydentila syynä siihen, miksi CoB löi pillit pussiin.

Oli miten oli, kiitos kaikesta Alexi. Ja kuten mies itse lopettaisi tämän kirjoituksen, "end of fucking story".

Lainaan itseäni tästä ketjusta 1.11.2019, kun COB ilmoitti pistävänsä pillit pussiin.

Jos nyt jotain arvausta pitää heittää, voisiko kyseessä olla jonkinlainen Laihon pelastamisyritys? Jos Alexi on oikeasti sairas ja bändin muut pojat ovat laskeskelleet että ainoa keino saada Alexi rauhoittumaan ja hakeutumaan hoitoon on bänditoiminnan välitön lopettaminen. Kuten ylläkin jotkut sanoivat, bändi ei ole koko aikana juurikaan taukoja pitänyt. Levyjä on tullut aika tiuhaan ja koko aika siinä välissä on rundattu ympäri maailmaa.

En tiedä, Bodomin ja Alexin kuviot olivat aika omituiset viimeiset vuodet. Kaikki meni vähän omituiseksi siinä kohti, kun Roope sai fudut bändistä. Alkuperäinen tarina taisi olla, että Roope vain lähti yhteisymmärryksessä, mutta myöhemmin se muuttui varsin riitaisaksi eroksi. Laiho väitti Roopen hankkineen itselleen potkut kultaisella kädenpuristuksella, Roope taas sanoi että hänet savustettiin hiljalleen ulos bändistä. Ehkä totuus on tässä välimaastossa, kuka tietää?

Roopen jälkeen allekirjoittanutta ihmetytti se, että Daniel oli ehtinyt olla bändissä jo vuosia, mutta promokuviin hän ei koskaan päässyt, vaikka hän olikin virallinen jäsen, eikä mikään sessiojäsen. Vasta lähempänä Hexedin julkaisua taisi Danielkin löytää paikkansa promokuvista. Oletin itse, että Freyberg oli vain jonkinlainen sessiojäsen, mutta Laihon elämäkerran mukaan DF kolahti heti Laiholle, eli Daniel otti paikkansa heti bändistä.

Tuossa elämäkerrassa, joka julkaistiin keväällä 2019 Laihon 40v juhlien ja Hexedin julkaisun läheisyydessä, Alexi maalaili bändille pitkää tulevaisuutta. Kuulemma kokoonpano on nyt paras vuosiin ja intoa soittamiseen riittää. Kirjan ulkopuolelta olihan se Hexed kovin albumi hetkeen, joten oli helppo uskoa kirjassa sanottua.

Vaan miten kävi, puoli vuotta myöhemmin bändi pisti kamat kasaan. Keikkoja peruttiin ihan vitusti lopetuspäätöksen vuoksi, mm. kaksi viikkoa aiemmin julkaistu HCDR-teemainen Tuska-keikkakin peruttiin, vaikka sitä oli mainostettu isolla rahalla. Jossain haastattelussa Bodomin pojat sanoivat jopa senkin, että ne viimeiset noin kymmenen Suomen keikkaa olivat nekin vaarassa tippua pois kalenterista riitojen vuoksi, mutta Bodom ei halunnut lopettaa kuin seinään.

COB:n jälkeen tuli Bodom After Midnight, joka vaikutti alussa vähän hätäisesti kyhätyltä, mutta ilmeisesti olivat ihan tosissaan valloittamassa maailmaa. Koronan vuoksi bändin live-esiintymiset taisivat jäädä pariin, mutta vielä tulee pari biisiä ja musavideo. Ainakin toivottavasti.

En tiedä mikä Laihon kunto oli todellisuudessa, mutta kuvissa mies näytti todella huonolta. Etenkin Hexedin julkaisun aikaan Laiho oli kuin luuranko, paino alkoi varmaan numerolla 4. En tiedä paljonko tuossa oli roolia sairauksilla ja paljonko muuten vain paskoilla elämäntavoilla.

Kiitos kuitenkin Alexille kaikista näistä vuosista. Tällä hetkellä tekee kipeää, mutta onneksi musiikki on ikuista.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Voi vittu, siinä meni sitten Suomen kovin kitaristi ja metalli skenen säveltäjä. Jos ihan rehellinen olen niin en juuri innostunut bodomin uudemmasta materiaalista, mutta Hatebreeder ja Folow the reaper ovat top10 kovimpia metallilevyjä mitä koskaan on tehty ainakin itselleni.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tähän sopivat oikeastaan ne samat sanat, jotka lausuin Eddie Van Halenin kuoleman jälkeen: Vaikka en hänen musiikistaan erityisesti perustanut, niin muusikkona arvostin häntä suuresti.

Näin se on. Bodom ja metalli yleensäkin eivät ole koskaan olleet minulle se juttu, mutta ei tuollaista uraa tai soittotaitoa voi millään olla arvostamatta. Kova tekijä. Kova menetys Suomen musiikille.

R.I.P.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Lainaan itseäni tästä ketjusta 1.11.2019, kun COB ilmoitti pistävänsä pillit pussiin.



En tiedä, Bodomin ja Alexin kuviot olivat aika omituiset viimeiset vuodet. Kaikki meni vähän omituiseksi siinä kohti, kun Roope sai fudut bändistä. Alkuperäinen tarina taisi olla, että Roope vain lähti yhteisymmärryksessä, mutta myöhemmin se muuttui varsin riitaisaksi eroksi. Laiho väitti Roopen hankkineen itselleen potkut kultaisella kädenpuristuksella, Roope taas sanoi että hänet savustettiin hiljalleen ulos bändistä. Ehkä totuus on tässä välimaastossa, kuka tietää?

Eikö se kuvio mennyt niin, että tuli tiedote, jossa todettiin ettei Latvala jatka enää bändissä. Tästä meni tovi, kunnes Latvala itse haastattelussa sanoi, ettei tiedä miksi kenkää tuli, Laihoa pitää palvoa ja niin edelleen. Ja tämän jälkeen Laiho kertoi bändin näkemyksen, jonka mukaan Roope ei pitänyt kiinni sovituista asioista, ja annettiin ymmärtää että kiisseli maistuu vähän turhankin paljon. Ja Alexin mukaan on olemassa ihan tallenteita studiosta siitä, ettei Latvala kykene enää soittamaan vaaditulla tasolla. Se yksi (oliko Hesarin) juttu Latvalasta oli aika surullinen. Siinä käytiin näitä potkuja läpi, ja Roope antoi vähän sellaista mielikuvaa, ettei se olut nyt niin iso ongelma ole. Silti juttu alkoi sillä, että voiko hän ottaa vähän loiventavaa, kun venähti eilinen pitkäksi.

Sinällään potkujen syillä ei ole edes merkitystä, CoB oli Laihon bändi, ei Latvalan. Latvala on ihan perkeleen kova kitaristi, tien raivaaja ja mahtava seuramies, mutta 99% porukasta tuli katsomaan Laihoa, ei Roopea.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Puskista tuli ja nuorena lähti Laiho. Itse bongasin Bodomit joskus, kun Follow the Reaper julkaistiin ja se tuli hankittua, kuten pari muutakin heidän levyään sen jälkeen.
R.I.P.
 

Animal

Jäsen
Lainaan itseäni tästä ketjusta 1.11.2019, kun COB ilmoitti pistävänsä pillit pussiin.

En tiedä, Bodomin ja Alexin kuviot olivat aika omituiset viimeiset vuodet. Kaikki meni vähän omituiseksi siinä kohti, kun Roope sai fudut bändistä.

-clip-

En tiedä mikä Laihon kunto oli todellisuudessa, mutta kuvissa mies näytti todella huonolta. Etenkin Hexedin julkaisun aikaan Laiho oli kuin luuranko, paino alkoi varmaan numerolla 4. En tiedä paljonko tuossa oli roolia sairauksilla ja paljonko muuten vain paskoilla elämäntavoilla.

Viesti asiaa kokonaisuudessaan, mutta lainaan muutaman kohdan.

Bändin äkkinäinen lopettaminen kesken kiertueen, Laihon oman osuutensa myyminen taustayhtiöstä "en tarvitse sitä enää -verukkeella, muiden COB:n jätkien lausunnot, Laihon ulkoinen habitus ja nyt tapahtunut viittaavat erittäin vahvasti siihen, että jotain oleellista on tapahtunut Laihon terveyden kanssa vuoden 2019 aikana. Ei lapsuudenkaverit vuosien elämäntyötä lopeta tuolla tavalla.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Soittajana Laiho oli parhaimmillaan ihan vitullisen kova. Elintavat näkyivät myöhemmin livenä aika rajusti, mutta mitäpä väliä tuolla on. Maailma on pullollaan makuuhuone/youtube kitaristeja, jotka soittavat tarkemmin ja paremmin kuin Alexi, mutta harvassa on ne, jotka luovat samanlaisen uran mitä Laiho. Ja ainahan se jotain vituttaa, kun joku valitaan parhaaksi jossain. En pidä maailman kovin kitaristi äänestyksiä kovinkaan suuressa arvossa, mutta kertoo siitä, että millaista arvostusta mies nautti soittajana myös ulkomailla.
Tämä oli kyllä erittäin hyvin sanottu ja kovin paljon paremmin en osaisi itsekään muotoilla. Children of Bodom ei ehkä ihan täysin ollut se omin palani kakkua, vaikka toki jonkin verran tuli kuunneltua ja muutaman kerran näin livenäkin. Anyway, ihan törkyisen kova kitaristi ja hienoja biisejä mies teki kyllä vaikka miten paljon.

En tiedä miten hyvin Suomessa tajutaan oikeastaan vieläkään se miten suosittu yhtye CoB oikein oli, ainakin oma mututuntuma on ollut se että etenkin bändin kansainvälinen suosio ei ole ihan täysin auennut metalliväen ulkopuolella. Laajaa arvostusta mies kuitenkin nautti ja onhan miehen kuolema kuitenkin kärkiuutinen ollut Suomessa, joten kyllä tuokin jostain kertoon.

Oma nyrkkisääntö on ollut se että jos jonkun henkilön kuolema mainitaan Ylen teksti-tv:n etusivulla niin kyseessä oli merkittävä henkilö. Sielläpä se uutinen nyt on ollut näkyvillä jonkin aikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös