Baltic Hockey League

  • 7 915
  • 27

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Baltian maat Viro, Latvia ja Liettua perustavat yhteisen kiekkoturnauksen, joka pelataan kahdessa osassa marras-joulukuussa. Kaikista valtioista on osallisena kaksi joukkuetta. Joukkueet jaetaan kahteen kolmen joukkueen lohkoon. Ensimmäinen kierros pelataan marraskuun lopussa, toisella kierroksella neljä parasta ratkaisevat mestaruuden joulukuun puolivälissä. Viron jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rauno Parras on iloinen uudesta sarjasta.

Linkki Jatkoajan uutiseen:
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Toivottavasti tuo Baltian liiga ottaa tuulta alleen ainakin kulttuurillisesti. Jääkiekko on Latvian suosituin laji ja maajoukkueet yllättävät ajoittain, vaikka kansallinen liiga ei ole sielläkään kovin ammattimainen. Maa on pieni ja ammattimainen toiminta pohjautuu pitkälti Dinamo Riian organisaatioon. Dinamon resurssit riittävät KHL:ään asti. Viro ja Liettua tulevat kaukaa perästä. Niiden kiekkoilua kehittäisi vastaavanlainen tai useampi lippulaivaseura, jossa on tarjolla kovempia pelejä, ainakin Mestis-tasoisia. Syystäkin on puhuttu tallinnalaisen Mestis-joukkueen perustamisesta. Tällaiset seurat voisivat muodostaa Latvian kärkijoukkueiden kanssa kilpailukykyisen (puoli)ammattilaisliigan ja ottaa osaa myös CHL:ään.

Vastaavanlaista konseptia on pelattu aiemminkin. Parhaimmillaan Itä-Euroopassa on toiminut tällainen liiga.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Nyt vasta huomasin tuollaisen Baltian liigan perustamisen. Mutta voiko puhua liigasta jos oikeasti vain noin vähän pelejä. Jos noin vähän joukkueita niin olisivat nyt pelanneet toisiaan vastaan kahdesti kotona ja vieraissa.

Vai meinataanko silti pelata omissa maissakin omissa liigoissa lisänä..
 

Pardus

Jäsen
Baltian maat Viro, Latvia ja Liettua perustavat yhteisen kiekkoturnauksen, joka pelataan kahdessa osassa marras-joulukuussa.
Ensimmäiset kierrokset pelataan tulevana viikonloppuna Tartossa ja Vilnassa. Tarton turnaukseen osallistuvat kotijoukkue Välk 494, HK Mogo Latviasta ja Kaunas Hockey Liettuasta. Vilnassa pelaavat kotijoukkue Hockey Punks, HK Liepaja Latviasta ja Kohtla-Järven HC Everest, joka korvaa turnaukseen aiemmin ilmoitetun Narva PSK:n. Narva vetäytyi kilpailusta kaupungin huonon koronatilanteen vuoksi.

Finaaliturnaus pelataan 18.-20.12. Rezeknessä, Latviassa. Sinne pääsee molempien alkulohkojen kaksi parasta joukkuetta.

On kyllä mielenkiintoista nähdä virolais- ja liettualaisjoukkueiden taso Latvian liigan joukkueisiin verrattuna.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
On kyllä mielenkiintoista nähdä virolais- ja liettualaisjoukkueiden taso Latvian liigan joukkueisiin verrattuna.

On myös mielenkiintoista nähdä minkälaiset joukkueet noihin turnauksiin lähtee. Liepaja ja MOGO ovat kuitenkin Latvian liigan mestariehdokkaita ja jos yritetään saada järkevät matsit aikaan, niin ne huonoimmat jengit olisivat järkevämpiä lähetettäviä. Latvian sarjan taso on kuitenkin noussut takavuosien pahimman rypemisen jälkeen ja nyt Koronan takia siellä on jo useita hyviä pelaajia monessa joukkueessa.

Esim. MOGOlla on erittäin hyvä pakisto + pari hyökkääjää ja monet muut voisivat pelata Mestistä tai K-Euroopan nihkeämpiä sarjoja.

Silovs (AHL-laina)
Ancs
Kazanovs

Bartulis-Cukste (AHL-laina)
K.Redlihs-Demiters "C"
K.Lipsbergs "A"-Lavrenovs "A"
Bazevics-Bullitis
E.Ozolins-muut

Krastenbergs-Schremp-Zelubovskis "A"
Rancevs/Ziemins-Straupe-M.Lipsbergs
J.Ozolins-Gricinskis-Saulietis
muut​

Parhaat miehet etsivät toki paikkaa isommista sarjoista ja ovat nyt jääneet kotimaahan Koronan takia, mutta he kävivät kuitenkin kaatamassa Saksan maajoukkueen Latvian harvoina mukaan otettuina laatupelaajina Deutchland Cupissa. Mukana oli kaikki 3 kärkipakkia, Krastenbergs ja Silovs. Pudotus olisi aika iso jos tuon reissun jälkeen pääsisi pelaamaan Viron ja Liettuan sarjan jengejä vastaan, jotka eivät siis ole edes noiden maajoukkueiden tasolla, Saksasta puhumattakaan.

Kapteenistoon on otettu ne kokeneet kärkipään pelurit, jotka eivät enää havittele paikkaa ulkomailta. Jos tuosta ottaa pois nuo 5 isoa nimeä, niin silloin joukkue näyttää enemmän Latvian sarjan jengiltä ja pakkeja on edelleen tarpeeksi. Kun tuota leveyttä on muutenkin ihan ok ja hyökkäyksessä on näemmä myös Rodrigo Lavinsin 18v poika Martins sekä 40v ikuinen alasarjajyrä Mamonovs, niin heidän tapaisilleen pelaajille tuo olisi hauska reissu..
 

Pardus

Jäsen
Sen ainoan kerran, kun Baltian mestaruudesta on pelattu Baltian liigan nimellä (kaudella 2000-01) niin mestaruuden vei Liepajan Metalurgs, hopealle tuli HK Riga 2000 ja pronssille Kohtla-Järven Central.

Meneeköhän mestaruus jälleen vanhaan suomalaisjääkärien koulutuskaupunkiin Liepajaan vai onko nyt riikalaisten vuoro? Liepaja näyttäisi olevan Latvian liigassa toisena ja Mogo kolmantena.

Viron edustajista Everest johtaa sarjaa, mutta hävisi lauantaina juurikin Välkille luvuin 14-2. Välk on sarjassa kolmantena. Pistepörssin kärkikymmenikkö koostuu pääosin Everestin ja Välkin ulkomaalaisvahvistuksista.

Liettuan liigassa Kaunas on toisella sijalla ja Vilna kolmantena.

Otteluohjelma löytyy Viron Jääkiekkoliiton sivuilta:

Ja striimit näistä osoitteista:

 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
17.00 Välk 494 - Kaunas Hockey

18.00 Hockey Punks - HC Everest
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Alkulohkot on nyt pelattu. En katsonut yhtään ottelua, mutta tilastot löytyivät helposti netistä. Lohkot menivät siinä mielessä mukavasti että isännät menivät jatkoon latvialaisten vanavedessä.

Dainius Kasparaitis (sekoitus Zubruksen ja Dariuksen nimistä) Lohko:


Vilna Hockey Punks-Everest 3-2

Maalivahdit: LTU: Simas Baltrunas 25/27 EST: Maksim Klimenko 34/37

Tehomiehet: LTU: Kuveca, Verenis, Kudrevicius 1+0 EST: Antonenko, Bedniakov 1+0


Everest-Liepaja 2-11

Maalivahdit: EST: Anatoli Sizov 17/21, Maksim Klimenko 46/53 (vaihto 20min 0-4) LAT:Maris Jucers 16/18

Tehomiehet: EST: Antonenko, Levanov 1+0 LAT: Kalns 3+1, Zabis, Miezis 1+3, Freidenfelds 1+2, Fomins 2+0, Nimanis, Petrovic 0+2, Strauss, Planics, K.Ozolins 1+0


Liepaja-Vilna Hockey Punks 3-1

Maalivahdit: LAT: Laurynas Lubys 31/32 LTU: Simas Baltrunas 53/56

Tehomiehet: LAT: Freidenfelds, Fomins, Miezis 1+0 LTU: Verenis 1+0


Isännät onnistuivat siis hyvin tässä turnauksessa. He voittivat tärkeimmän ottelun virolaisia vastaan ja pystyivät pitämään numerot siedettävinä myös Liepajaa vastaan. Heidän ykkösveskari Baltrunas pelasi molemmat ottelut ja teki sen ilmeisen hyvin. Mies kohtasi reilut 80 laukausta ja päästi vain 5 maalia. SaiPan A-junnuista tuttu Liettuan kärkipään veskari L.Lubys toimii tänä vuonna Liepajan 2vahtina ja hän pääsikin pelaamaan oman maansa jengiä vastaan.

Liepaja ampui kahteen peliin 130 laukausta kohti vastustajan maalia, joten taisi olla aika kovaa pyöritystä. Latvian tuntemattomammista junnuista esille nousivat Raivo Freidenfelds sekä Ricards Fomins. Joukkueen kärkipelaajat Kalns ja Zabis olivat myös esillä varsinkin virolaisten höykytyksessä. Liettuan ja Viron ryhmistä 2 maalin miehiä olivat molemmissa matseissa osuneet Verenis sekä Antonenko.


Sandis Ozolins (ei sentään Sandis Irbe tai Helmuts Skrastins/Zholtoks) Lohko:

Välk-Kaunas 10-4

Maalivahdit: EST: Andrei Bunin-52v 26/29 Juri Bahturin-18v 4/5 (vaihto 53.59 9-3) LTU: Pavel Davydyuk 38/48

Tehomiehet: EST: Gusynin 1+4, Voitsekhivskyi 1+3, Titarenko, Sapovalov, Akimov 2+0, Galimullin, N.Garanin 0+2, S.Garanin, Koll 1+0 LTU: Malashkevich, Chekmaryov 1+1, Pravilo, Guoga 1+0



Kaunas-Mogo 2-7

Maalivahdit: LTU: Artur Pavliukov 51/58 LAT: Henrijs Ancs 24/26

Tehomiehet: LTU: Danilenka, Jagelavicius 1+0 LAT: Zelubovskis 2+0, Gricinskis 1+1, Cukste, Demiters 0+2, Straupe, Rancevs, Krastenbergs, Kaimins 1+0



Välk-Mogo PERUTTU, 4 Virolaista todettu Korona!


Kotijoukkue pieksi siis liettualaiset yllättävän pahasti. Laukauksissa ei ollut kuin jotain 10 ero, mutta peli päättyi 10-4. Virolaisten veskareilla oli myös ujohko 35v ikäero, enkä tiedä vaihdettiinko veskaria loukkaantumisen takia vai siksi, että halutaan antaa kansainvälisiä minuutteja B-junnulle. Vanha herra torjui kuitenkin voiton ja paljon vetoja, joten olisi ollut hauska nähdä kummalla he olisivat lähteneet Mogoa vastaan.

Mogo pelasi aika kovalla joukkueella (Schremp oli ainut huomaamani puuttuva huippu) ja tehot jakaituivat tasaisesti Kaunasia vastaan, siinä missä virolaisten ykkönen riehui menemään kovaa. Vancouverin NHL-varaus Arturs Silovs istui vaihtopenkillä tuon ensimmäisen pelin. Hän olisi siis päässyt pelaamaan virolaista jengiä vastaan, joka olisi ollut varmasti eksoottinen elämys. Kun virolaiset vielä pistivät 10 maalia taululle ekassa matsissa, niin olisi ollut mukava nähdä olisivatko he pysyneet miten perässä ja varsinkin asennoituneet puolustustaisteluun. Muistelisin että olen nähnyt Välkin kotimaisen tähtipelaajan Vassili Titarenkon livenä kun hän pelasi aikoinaan Viron paidassa SaPKoa vastaan Savonlinnassa. Titarenko oli joukkueen taitavin pelaaja ja hän iskikin ryhmän ainokaisen. Toisaalta selkä suoristui aina kun vastustajalla oli kiekko, mentiin potkulaudalla ja lähinnä koukittiin näennäisesti takaapäin. Tuota ei näe normaalisti Mestiksessä, taitaa olla perinteistä alasarjan supertähden toimintaa..


Turnauksen hallitus istuu uutisen mukaan huomenna alas miettimään, miten Ozolinsin lohkon kohtalo ratkaistaan. Finaaliturnaukseen pääsevät joukkueet ovat toki jo selvillä. Ehkä Mogo ja Välk voisivat kohdata ennen itse turnausta arkipäivänä.
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Jatkoajan artikkeli ja kuvakooste:



Finaaliturnaus pelataan ilmeisesti ensi viikonloppuna.
 

Pardus

Jäsen
Kaipa se finaaliturnaus pelataan suunnitelman mukaisesti, kun täälläkin niin lukee:

 

Pardus

Jäsen
Noniin, tulevana viikonloppuna saadaan vihdoin ensimmäinen 2020-luvun Baltian mestarikin kruunattua, kun BHL:n finaaliturnaus pelataan Liepajassa. Miten lie yleisöllä sisäänpääsyn suhteen, kun Baltian koronatilanne on mitä on. Tiensä viime syksyn alkulohkoista finaaliturnaukseen raivasivat Tarton Välk 494, Hockey Punks Vilnasta sekä Latvian joukkueet HK Mogo ja HK Liepaja.

Otteluohjelma:

Pe 29.10.
15.00 Välk 494 - HK Mogo
19.00 HK Liepaja - Hockey Punks

La 30.10.
15.00 HK Mogo - Hockey Punks
19.00 Välk 494 - HK Liepaja

Su 31.10.
12.00 Hockey Punks - Välk 494
16.00 HK Liepaja - HK Mogo
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Kattelin tuossa Eestin joukkueen kokoonpanoa Baltic Hockey Challegessa. Late Lahesalu se vaan jaksaa heilua, vaikka on syntynyt 1979 ja pelannut viimeksi seurajoukkuekiekkoa Ranskassa kaudella 2015/16. Sen jälkeen höntsäillyt vain maajoukkueen mukana kaikissa mahdollisissa turnauksissa. Myös Märkä-Simo oli vuoden pelaamattomuuden jälkeen mukana kuvassa. Mestiksestä mukana olivat Kombe ja Mark Viitanen sekä Eestin kirkkain tähti Robert Rooba. Muutoin runko on Eestin omasta sarjasta (pääosin HC Pantern), Suomi-sarjasta ja HockeyEttanista koottu.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Latvian Optibet Hokeja Liga päätti sitten nakata kaikki venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat hittoon koko liigasta. Päätös astuu voimaan heti. Tekisiköhän kotimainen S/M Liiga saman tempun.... Pliizs
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ei ihan tarkalleen mene otsikon alle, kun kyse mitä ilmeisimmin toisesta kilpailusta, mutta IIHF:n sivuilla on juttu, että ensikaudella Latvian sarjaan liittyy myös kolme liettualaista seuraa. Näiden lisäksi Dinamo Riga tulee osallistumaan myös samaan kilpailuun. Eli seura jää henkiin KHL taipaleen jälkeen. Jutussa on myös maininta latvialaisesta seurasta, jota on kaavailtu myös Mestikseen. Jutun mukaan lähtevät kauteen kahdella joukkueella. Toinen pelaa tuota Latvian sarjaa ja toinen sitten mitä ilmeisimmin Mestistä. Tosin nyt kun tämä tilanne keikahti näin, niin miksi ei sitten Dinamo Rigaa lähetetty Mestikseen?

Edit. miksiköhän Virosta ei olla saatu edes yhtä joukkuetta tuohon kilpailuun mukaan?

Edit2. tai tarkalleen ottaen siellä lukee englanniksi Latvian tulevasta Mestisseurasta näin -> "Among the participants remains Latvian champion Zemgale/LLU Jelgava, which, however, will also enter a team in Finland’s second-tier league Mestis in addition to representing the country in the IIHF Continental Cup."
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Latvian & Liettuan liigassa ensimmäinen playoff-kierros on kohta pelattu ja jatkoon suoraan kolmella voitolla kolmesta ottelusta menivät latvialaiset Zemgale, Mogo ja Prizma. Liettualainen Kaunas City sen sijaan tasoitti otteluvoitot Dinamo Riikaa vastaan ja huomenna ratkeaa Dinamo Riian kotihallissa, meneekö Kaunas ainoana liettualaisjoukkueena neljän joukkoon.

Olisi kyllä todella kova temppu liettualaisilta pudottaa jatkosta Latvian tunnetuin jääkiekkoseura, vaikka pelaajamateriaali ei Dinamolla enää KHL-ajoista muistutakaan.

Alkukaudesta liettualaisjoukkueet näyttivät liian huonoilta latvialaisten sarjaan, mutta hyvin ovat kehittyneet kauden aikana ja saaneet vyölleen kovempitasoisia otteluita. Tästä on varmasti hyötyä Romaniaa ja Etelä-Koreaa vastaan 1A-divarikisoissa.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Liettualainen Kaunas City sen sijaan tasoitti otteluvoitot Dinamo Riikaa vastaan ja huomenna ratkeaa Dinamo Riian kotihallissa, meneekö Kaunas ainoana liettualaisjoukkueena neljän joukkoon.

Olisi kyllä todella kova temppu liettualaisilta pudottaa jatkosta Latvian tunnetuin jääkiekkoseura, vaikka pelaajamateriaali ei Dinamolla enää KHL-ajoista muistutakaan.

Olisi kyllä kova juttu, jos heti avauskaudella liettualainen joukkue pääsisi välieriin ja antaisi kyllä heti ihan erilaista uskoa tekemiseen seuraavalle kaudelle.

Onko sinulla tietoa, onko tuo Latvian liiga jatkamassa laajentumistaan ensi kaudelle, meinaa voisi kuvitella, että jos Virosta ei joukkuetta Mestikseen saada (vaikka sellaisia suunnitelmia kait aikaisemmin oli), niin Latvia olisi ainakin lähempänä, jos ei siis myös helpompi.

Alkukaudesta liettualaisjoukkueet näyttivät liian huonoilta latvialaisten sarjaan, mutta hyvin ovat kehittyneet kauden aikana ja saaneet vyölleen kovempitasoisia otteluita. Tästä on varmasti hyötyä Romaniaa ja Etelä-Koreaa vastaan 1A-divarikisoissa.

Oli pakko käydä tarkastamassa, ku olin ihan varma, että puhe on 1B-divisioonasta, mutta niin vaan se Liettua on siellä yhden askeleen päässä MM-tasosta. Mutta eiköhän noi Iso-Britannia ja Italia hoitele nousu bisnekset ja loput sitten ratkaisee kuka putoo ja ketkä kolme saa jatkaa ko. tasolla. Ja Viroki näyttäisi olevan siellä 1B tasolla. Onkohan miten mahdollisuuksien rajoissa nousta 1A tasolle?
 

Pardus

Jäsen
Onko sinulla tietoa, onko tuo Latvian liiga jatkamassa laajentumistaan ensi kaudelle, meinaa voisi kuvitella, että jos Virosta ei joukkuetta Mestikseen saada (vaikka sellaisia suunnitelmia kait aikaisemmin oli), niin Latvia olisi ainakin lähempänä, jos ei siis myös helpompi.
Ainakin HFboardsilla joku latvialainen kirjoitti, että virolaisjoukkue olisi liittymässä. Pidän sitä paljon todennäköisempänä kuin Mestikseen liittymistä.

Ja Viroki näyttäisi olevan siellä 1B tasolla. Onkohan miten mahdollisuuksien rajoissa nousta 1A tasolle?
Kunlun-Kiina sekä Japani ovat liian kovia paloja Virolle. Ehkä parin vuoden kuluttua paremmat mahdollisuudet, kun näiden tilalla lienee silloin juurikin Romania ja Liettua.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Latvian Optibet Hokeja Liga päätti sitten nakata kaikki venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat hittoon koko liigasta. Päätös astuu voimaan heti. Tekisiköhän kotimainen S/M Liiga saman tempun.... Pliizs
Minä en kannata tätä. Pikemminkin kaikki tuki sille, että ko. henkilöt voisivat ilmaista halutessaan Kremlin vastaisia lausuntoja. Jos muutama rohkaistuisi, syntyisi painetila kaikille.
 

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
Minä en kannata tätä. Pikemminkin kaikki tuki sille, että ko. henkilöt voisivat ilmaista halutessaan Kremlin vastaisia lausuntoja. Jos muutama rohkaistuisi, syntyisi painetila kaikille.
Pelaako liigassa edes ensi kaudella yhtään kyseisten maiden pelaajaa? Ei taida tällä hetkellä olla yhdelläkään sopimusta.
 

Pardus

Jäsen
Viimeksi Virossa asuessani eli kaudella 07-08 kaikista Baltian maista oli joukkue mukana samassa sarjassa ja huomenna, 15 vuoden odotuksen jälkeen, alkaa jälleen kaikkien Baltian maiden yhteinen kausi. 07-08 Viron edustaja tuli Tartosta, tällä kertaa mukaan on saatu maan laajimman kannattajakunnan omaava Tallinnan HC Panter.

Kausi alkaa viime kauden finalistien kohtaamisella, kun Jelgavan uudessa turvakaukalossa toisistaan mittaa ottavat suomalaisille tuttu Zemgale sekä HK Mogo.

Livelähetys löytyy täältä:


Lauantaina jatketaan kahden ottelun voimin, kun Panter debytoi Prizman vieraana Riiassa ja Hockey Punks isännöi maanmiehiään Kaunas Cityä Vilnassa. Panterin ensimmäinen kotiottelu on ensi keskiviikkona Tallinnassa, kun vastustajaksi saapuu kaksi edelliskautta Viron sarjaa pelannut HK Kurbads Riiasta. Näiden kahden keskinäinen harjoitusottelu päättyi Kurbadsin 4-7 -vierasvoittoon.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kausi alkaa viime kauden finalistien kohtaamisella, kun Jelgavan uudessa turvakaukalossa toisistaan mittaa ottavat suomalaisille tuttu Zemgale sekä HK Mogo.

Hei, nyt kun osui livetuloksissa tuo Latvian liiga silmille ja vilkaisin sarjataulukkoa, niin huomasin, että Dinamo Riga puuttuu. Onkos ne menny konkkaan vai onko niillä jotain uusia kansainvälisiä virityksiä?
 

Kuopionkukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Red Wings, ManU, Kups
Hei, nyt kun osui livetuloksissa tuo Latvian liiga silmille ja vilkaisin sarjataulukkoa, niin huomasin, että Dinamo Riga puuttuu. Onkos ne menny konkkaan vai onko niillä jotain uusia kansainvälisiä virityksiä?
Ei pelaa tällä kaudella missään. Toivottavasti saavat perinteisen joukkueen kasaan vielä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös