Peliesitykset kaudella 2020–2021

  • 622 758
  • 8 707

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Jotain hyvää tässäkin. Paljon mukavempaa näitä on katsoa verrattuna siihen että ensimmäisen erän jälkeen Kärpät johtaa 4-0.
Mielenkiintoinen kommentti kaikkinensa :D

Ehkä sitten allekirjoittaisin jos tuosta olisi kairattu kolmannen erän kirillä 2-3 voitto, mutta en kyllä sellaisia päihteitä saa itseeni laitettua, jolla tämän pelin saisin millään mukavammaksi kuin yhdenkään voiton. C'moon dude.
 

Tsuhna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL
Väittäisin, että kelpo esitys joukkueelta tänä iltana. Vastassa liigan kuumin joukkue perjaintaina kotihallissaan, pari avainpakkia pois ja vielä karanteenien tuoma tuntuman puute pohjalla.
Epätoivoa olisin kaivannut peliin lisää, liian paljon yritettiin nättiä syöttöä avoimeen maaliin, tai laukomistilanteessa (Pulju!) sokkosyöttöjä b-pisteiden välistä taakse pelaajalle jota ei vain ollut paikalla. Joukkue ei ole täysin harmonisessa tilassa tällä hetkellä ja silloin vain pitäisi yksinkertaistaa ja survoa kiekkoja sisään maalin edestä.
Mut edelleen, vaikka kaikki pelit pitäisi voittaa niin 2-1 tappio on tässä tilanteessa ihan ok. Huomenna jos jäädään pisteittä niin alkaa kyllä tympäistä ihan huolella.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Makunsa kullakin, mutta minusta siinä ei ole mitään hauskaa, että Kärpät puhaltelee ensin muniin 55min ja lopussa viritellään 5min näennäinen takaa-ajo. Haluton, mauton, väritön.
Varsinkin, kun näennäinen takaa-aja johtuu siitä, että voittava joukkue muuttaa pelisysteeminsä puolustusmoodiin.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaiken lisäksi karvinen-sailio akseli tuntuu välissä olevan se, joilla on ainoastaan asennetta tuolla kentällä.

Tuo joukkue on pelitavallisessa kipsissä. Se ei toimi, pelaajat tuskastuu. Tuo kiekon kuskaaminen, kiekolla puskeminen miesmuuriin ja rännikiekolle seisovilta lähtevät karvaukset on ihan täysin väärä tapa pelata kärppänä.

Kärpät on nopean yhteistyöjääkiekon joukkue. Fakta vain on, että kiekko liikkuu syötettynä nopeammin kuin kuskaamalla. Kuskaus sinänsä ei ole väärin mutta kun se on suora jatkumo sille, että pelitapa ei tarjoa kiekolliselle tukea. Ei avauspelaamisessa, ei keskialueella eikä oikein hyökkäysalueellakaan.

En halua olla liian pessimisti mutta tää kausi tulee olemaan todellinen mahalasku JOS Manner jääräpäänä luulee ja uskoo, että tuo pelitapa tulee toimimaan.
Missä kiekolliselle pelaajalle tuki? Kaveri jätetään koko ajan yksin.
Miksi YV-kuvio toimii jättöjätönjätöllä, kun vastustaja on scoutannut sen? Miksi Niemelä ei itse luistellut läpi yllätyksellisesti, vaan jätti taakse jollekin? Katastrofi toisensa jälkeen seurasi vastaavanlaisista tilanteista.
Miksi oletetaan, että kaveri on takana? Miksi neppaillaan ylimielisesti omissa?

Vittu soikoon, peruspeli kuntoon ja sitten hifistellään. Katsokaa Lukon peliä. Suomen parasta lätkää vähään aikaan. Peruspeli kunnossa. Itseluottamus kunnossa. Taitotaso kunnossa. Pelaajat ei joka ottelussa kierrä rotaatiossa aivan helevetisti. Tulee mieleen Kärpät joskus kauan sitten.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Huhhuh! Kyllä nyt uidaan aika syvissä vesissä. Eihän Kärpillä totuuden nimissä ollut tänään paljoakaan palaa Lukkoa vastaan. Lopussa saatiin edes jonkinlainen kiri mies ylivoimalla, mutta ennen sitä, ei yhtään mitään. Ei Kärppien puolivillaisesti valmennetulla vieraspelaamisella ollut mitään saumaa Lukon jyskyttävää konetta vastaan. Annetaan sen verran armoa, että Kärpiltä oli kuitenkin ykköspari pois, vaikka en itse näe, että se olisi kovin suurta impaktia pystynyt kokonaiskuvaan tekemään.

Kyllä nyt pelataan Mamban aikakauden ylivoimaisesti heikointa lätkää, ei kahta sanaa. Itse menisin, jopa niin pitkälle, että sanoisin, että nyt ollaan aika lähellä Suikkasen kautta. Ihan oikeasti, nyt ei olla kovin paljon pelillisesti edellä tuota Suikkas-kautta. Pelissä ei järjen hiventäkään. Pitkiä syöttöjä hyökkäyssinisellä seisoville pelaajille ja yksin kuskailua a'la Pulju & co. Kyllä itse olen todella huolestunut tästä trendistä. Itse en ainakaan tunnista minkäänlaista toisteisuutta Kärppien pelistä. Ei näe esim. Kärppien hyökkäyksiin lähdössä edes kahta samanlaista variaatiota putkeen, jolla yritettäisiin murtautua aluelle. Ainoa asia, mikä on tavallaan toisteista Kärppien hyökkäyksien lähdöissä, on nuo kuskailut...kertonee kaiken oleellisen.

Kaikki kunnia Mamballe, mutta kyllä Mannerin alaisuudessa Kärppein trendi on ollut laskeva, ei voi mitään. Ensimmäinen kausi oli loistava kunnianpalautus huonon kauden jälkeen ja joukkue todellakin oli nopea, vahva, luotettava, mielikuvituksellinen ja ennen kaikkea YHTENÄINEN. Nykyisen kauden joukkue on hajuton, väritön, munaton, hidas ja kapea. Vaikka pelitapa on aikamoista kuraa tällä hetkellä, niin ei tuolta 1.ketjun takaa tulevalta nallipyssy osastolta hirveästi voi odottaa. Toki pelitavasta on pakko sanoa sen verran, että se on niin hirveää tällä hetkellä, että jopa Mika Pyörälä näyttää ihan hajuttomalta ja keskinkertaiselta rivimieheltä. Siis edes Spede Pyörälä ei pysty erottumaan kentältä edukseen!!

Jo viime marraskuussa, kun Kärpät julkisti, että tämä kausi on Mannerin viimeinen ja Late Mikkola ottaa vetovastuun 2+1 vuotisella sopimuksellaa, päähäni välähti heti pieni uhkakuva, että mitä jos Kärpille käykin HIFK:it? Eli kausi lähteekin kangerrellen liikkelle ja varavalkku (Pikkarainen, tässä tapauksessa Mikkola) syö päävalkun (Selin, tässä tapauksessa Manner) edestä? No en sitä silloin niin hirveästi ajatellut, koska vielä viime marras-joulukuussa Kärppien peli oli suht hyvin uomissa ja aikaisemmatkin Mamban kaudet olivat sujuneet sen verta hyvin, että pidin sitä suht itsestään selvänä, että tällä kaudella sama lento jatkuu, koska eihän Mamban Kärpät konttaa, ainakaan runkosarjassa. Noh, keväällä ennen korona taukoa, tämä ajatus pulpahti taas päähän, sen verran Kärpät oli jäljessä pääkumppaneitaan, että pidin tätä silloin, jopa aitona uhkakuvan ja pohdin, että mitähän tästä nykyisestä kaudesta tulee?

No nyt tällä hetkellä näyttää todella huolestuttavalta. Mamban trendi Kärppien peräsimessä on ollut laskeva ja kaikki viittaa siihen, että tästä viimeisetä kaudesta tulee aikamoinen rimanalitus, sen verta heikkoa peli on. Ja on ollut jo pidemmän aikaa, vailla minkäänlaista kehitystä, ainakaan postiiviseen suuntaan. Mutta en itsekään oikein villeissä unissani voinut kuvitella, että siitä tulisi niin paha mahalasku, että Mikkola nousisi jopa kesken kauden vetovastuuseen ja Mamballe näytettäisiin ovea. Nyt tämä ei enää tunnukaan niin villiltä mahdollisuudelta. Korjausliikkeitä pitää tapahtua, ja äkkiä. En todellakaan toivo, että Mannerin 8 vuoden huikea pätkä Kärpissä päättyisi tällaiseen floppaukseen ja siihen, että kesken viimeisen kauden tulee lähtö, mutta kuten todettu ennusmerkit eivät näytä nyt hyviltä. On oltava realistinen.

Mutta samalla on myös todettava, että ei Mambalta silti oikein jää minkäänlaista pelillistä perintö Kärpille. Neljä eri kautta ja neljä eri pelikirjaa, plus sitten pleijarit, missä on yritetty hätäisesti kasata jonkinlainen pelitapa. Ainoa perintö mikä jää on tuo positiivinen ja ihmisläheinen lähstymistapa. Toivottavasti Mamba saa kunniakkaan lopun eikä tuota totaalista mahalaskua tapahdu.

En haluaisi joka viestissäni siteerata Sihvosta, mutta pakko se taas on. Sihvonenkin on kritisoinut paljon Kärppiä ja Mambaa siitä, että Mannerilla on varaa tällaiseen pelilliseen "leikittelyyn", mitä nähdään sen takia, koska omaa "hiekkalaatikon hienommat lelut". Eli Kärppien rosteri on sen verta vahva versus muut. Kärpillä tosiaankin oli aikasemmilla kausilla varaa leikitellä kotipeleissä ja "viihdyttää" yleisöä, kun oli niin vahva materiaalietu ja sitten vieraissa painettiin taas luukut kiini ja pelattiin tylyä vieraspeliä. Eihän tuo ole mitään valmentamista, herranjumala! Ei Oulun Kärppien tasoisessa joukkueessa voi toimia päävalmentajan tuollainen koutsi, joka leikittelee, yrittää miellyttää yleisöä ja voittaa jollain "tietyllä tyylillä". Ei itseäni ainakaan kinnosta katsoa pätkääkään tämän hetken sekamelskaa, kyllä se voittaminen oli paljon kivempaa ja sitä oli mukavampi katsellakin kun peli oli kuosissa.

Noh, Sihvonen myös totesi, että olisi mukava nähdä Manner jossain heikommassa joukkueessa, jossa ei olekaan materiaaliaetua, koska silloin nähtäisiinkin Mannerin todelliset valmennustaidot, kun ei olisikaan varaa tällaiseen leikittelyyn. No nyt kun pelaataan ennätystasaista kautta, kiitos koronan, eikä Kärpillä olekaan enää minkäänalaista materiaalietua muihin, niin ei Mamballakaan olekaan enää varaan mihinkään leikittelyyn runkosarjassa ja sitten lyödään pleijareissa peli "kuosiin", vaan nyt tätyisi valmentaa alusta saakka täysiä. Nyt Kärpät on pinteessä, kun ilmeisesti valmennuksessa ajalteltiin, että on jälleen varaa leikitellä runkosarja, mutta nyt on niin tasaista joukkueiden osalta, että eipä ollutkaan. Nähtäväksi jää mikä on Mamban vastaus.

Ensimmäisellä kaudella Mamban runkosarjan pelitapa suli avauskierroksella Ässiä vastaan noin kolmannessa tai neljännessä pelissä. Jos peliä ei olisi muutettu jos Ässiä vastaan, olisi suurella todennäköisyydellä tullut noutaja. Hopea kaudella, päästiin välieriin HIFKiä vastaan, että tultiin järkiin ja jouduttiin lyömään pelitapa edes jonkinlaiseen kuntoon. No nyt ei olla pelattu edes kymmentä peliä ja jotain tarvis tehdä jo nyt. Huolestuttavan laskeva trendi.

Yksi asia mikä on vielä todettava, niin vaikka Kärppien 1.ketjun takana on tukku hernepyssyjä, niin viimeinen asia, mitä nyt kannattaa tehdä on alkaa tuollaiseen Suikkasen-kauden kilpavarusteluun, jolloin Kärppien paidan taisi pukea päälleen noin 40 pelaajaa. Pelaajia tuli ikkunoista ja ovista sisään Tlustyn, Hruskan, Hagmanin etc. muodossa ja lähtivät kyllä yhtä nopeasti kuin tulivatkin. Koska jos Kärpät alkaisi tässä korona kurimuksessa kunnon kilpavarusteluun ja pelaajia tulee ikkunoista ja ovista. Niin silloin olisi kyllä kaikki katastrofin ainekset ilmassa, että en ole edes varma haluaisinko nähdä sitä kabareeta.

Tulihan pitkä viesti, mutta tässä vähän omaa pohdintaa tämän hetken tilanteesta, kirjoitusvirheitä sisältyi varmasti joukkoon. (Jos joku jaksoi siis lukea edes loppuun asti tätä "vuodatusta").

Edit. Typot
 
Viimeksi muokattu:

Hanslankari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aktiivinen aloitteellinen rohkea sakki
Kärkijoukkueet (ja vähän muutkin) toisensa perään kairaa pelitavallisesti Mambaa ahteriosastoon että pauke käy. Raikasta, aktiivista, suoraviivaista nopeaa lätkää yhdessä. Siltä näyttää turhauttavan moni vastustaja Kärppiä vastaan. Ylivoima kolmatta kautta peräkkäin hidasta staattista paskaa. Kas kummaa mistä Kärppien maali tänään tuli, pelattiin suoraviivaisesti kohti maalia.

Saarijärvestä sen verran että tuli ihmeteltyä jo kun sopimus julkistettiin ja ihmettelen edelleen, että miksi saatanassa hänet päästettiin jonnekin Raumalle.. Ylimielistä töhöilyä.

Viime kaudella vitutti ja rajusti kun korona keskeytti kauden (lähinnä koska rosteri oli kova). Tuolla tekemisellä ei mahdollisen keskeytyksen hetkellä tarvitse edes jossitella. Mikko on hieno mies mutta alkaa kaipaamaan jo uusia tuulia kohta tällä menolla.
 
Viimeksi muokattu:

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ylläoleviin kirjoituksiin vastaan sen verran, että kukahan valmentaja tuon suoraviivaisen ja rohkean, mutta toisaalta erittäin kurinalaisen pelitavan Suomen kiekkokartalle toi? Jep jep, Mikko Manner.

En ala mitään ylistyspuhetta Mannerille kirjoittamaan. Ei ole siihen aihiota. Peruspeli ei ole kunnossa, ylivoima ei ole kunnossa, alivoima ei el kunnossa. Tällä pelillä ei olla Suomen mestareita tällä kaudella. Manner kierrättää liikaa pelaajia Liiga-ringissä. Pelitapa ei iskostu selkärankaan. Peli näyttää hätiköidyltä (mitä se onkin) ja siltä, että pelaajat kompuroivat, törmäilevät toisiinsa eivätkä aina tiedä, että missä pitäisi olla?

Tänään Lukko karvasi todellakin silmiähivelevän mahtavasti aktiivisesti päälle eli suomeksi sanottuna juuri niinkuin Kärppien pitäisi pelata ja mitä tapahtuikaan? Kärpät suoraan sanottuna lamaantui. Vittu alivoimalla paremmat paikat oli Lukolla. Ekan erän kolme ylivoimaa oli suoranaisia farsseja. VMP.

Kaikki tämä paska näkyy jo meidän kannattajien kirjoituksissa. Minunkin. Ronkainen oli tänään hyvä. --> ei ollut, Koblizek järjesti peliä hyvin --> no ei vittu järjestänyt vaan sekotti entisestään. Ulos koko äijä. Ja niin edelleen, ja niin edelleen. Taso laskee alemmas kuin lehmän häntä.

Joukkue pelaa tosi paskaa peliä tällä hetkellä Mika Pyörälää myöten. Ei posia kenellekään. Kukaan ei ole nostanut tasoaan. Pikemminkin taso on laskenut monella pelaajalla. VMP taas tähän väliin.

Huomenna Porista kolme pistettä ja pysytään ehkä pinnalla.
 

Hanslankari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aktiivinen aloitteellinen rohkea sakki
Ylläoleviin kirjoituksiin vastaan sen verran, että kukahan valmentaja tuon suoraviivaisen ja rohkean, mutta toisaalta erittäin kurinalaisen pelitavan Suomen kiekkokartalle toi? Jep jep, Mikko Manner.
Sen tietää jokainen ja oli hienoa seurata sitä tuolloin. Enää sillä ei ole tässä hetkessä merkitystä paskaakaan ja nyt hiihdetään itse perässä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1971

Hanslankari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aktiivinen aloitteellinen rohkea sakki
Tiedän että Mikko on fiksu koutsi, ammattimies joka hengittää lätkää ja nyt mitataan miten reagoidaan vai reagoidaanko. Toivottavasti löytyisi keinot millä päästä junaan mukaan. Aikaahan on, toivottavasti.
 

Soutukorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En epäile hetkeäkään etteikö tästä noustaisi. Kausi on vasta alussa, pitkä koronatauko alla. Kaksi parasta puolustajaa pois pelistä.
Nämä on ehkä niitä hetkiä kun joukkue kaipaisi Kukkosta näyttämään esimerkkiä. Jonkun muun nyt otettava tuo rooli tai koko joukkueen herättävä taistelemaan.
 

Rekka Pinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Vancouver Canucks
Kärpät on ollut nyt pelillisesti muita kärkijengejä vastaan perässä n. vuoden ja totuus sattuu vaan enemmän, kun tuntuu siltä että koko ajan jäädään vain kauemmas mm. Lukon ja Ilveksen tasosta. Itse laitoin pelin kiinni 1-0 maalin kohdalla, kun oli parempaa tekemistä. Miten voi olla viisikkopeli noin vaikeaa? Sitten tuo syöttely kans. Lyhyillä syötöillä päästäis jo hyvin hyökkäämään, mutta nyt syötellään vain pitkiä syöttöjä tai päädytään väkisin puskemaan se kiekko yksin sinne alueelle.

Tässä on nyt ollu viime kaudesta aikaa parantaa ja lopettaa tuo väkinäinen yliaktiivinen hyökkäsypeli, jossa unohdetaan pelin kulmakivi: viisikkopeli.
 

Lukko8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Saarijärvestä sen verran että tuli ihmeteltyä jo kun sopimus julkistettiin ja ihmettelen edelleen, että miksi saatanassa hänet päästettiin jonnekin Raumalle.. Ylimielistä töhöilyä.

Tähän löytyy helppo vastaus. Saarijärven pelityyli sopii täydellisesti Lukolle, sekä Lukko oli paras paikka Saarijärvelle tähän paikkaan. Pääsee pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja kehittymään ison roolin kanssa.
 

Koffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Joo...rahaa on laitettu ryhmään. En tiedä...epätoivo iskee. Esim. KalPa vetää hienoa kiekkoa ja voittoja kuten myös Ilves ..ja Kärppien junnut on ollut Suomen huippua!!! On annettu mahdollisuuksia ja on nostettu rosteriin....mutta ei tulosta miesten pelissä??
Ja mihin on hävinnyt meidän ykkösketju???
No, ei tarvii enää tätä intohimoa seuraamiseen....eikä tuloa hallille näillä esityksillä....
 

Miksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, John Vanbiesbrouck
Nopea, vahva ja luotettava.

Viime aikoina ei olla oltu mitään noista ja slogan kieltämättä tuntuu nyt erittäin kaukaiselta. Jokainen joukkue, jolla on viisikkopeli hallussa kaivaa meitä syvälle ahteriin ja saa meidän joukkueen näyttämään hitaalta, heikolta ja epäluotettavalta.

Jotain täytys tehdä, meitä ollaan pari vuotta viety kärkiottelussa aika kovalla kädellä. Kääntyyhän kelkka huomenna?
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Ei saatana toivottavasti Kärpät voittaa tänään, ei edes joukkueen, vaan tämän palstan vuoksi. :D Olen ilmeisesti ainoa, joka edelleen on rauhassa tuon pelin suhteen, enkä edelleenkään jaksa olla niin huolissani.

Lukko on kova, siitä ei pääse mihinkään. Silti, ilman ykköspakkiparia perjantai-ilta Raumalla, ja kohtuu miehekäs esitys, niin en osaa olla jotenkin pahoillaan. Maalipaikkoja ei juuri ollut, Lukko puolusti hyvin, mutta ilahtuneena katsoin kun Kärpätkin puolusti pääosin loistavasti nuorilla pakeillaan. Myös Rybar oli hyvä.

Mutta kehitettävää on paljon, se on selvä.

Ykköskenttä ei Kärpillä minusta ole toiminut viime peleissä... Jotenjin eivät löydä nyt toisiaan rytmissä, ja hyökkäykset jää todella vajaaksi. En silti usko, että Manner kenttää hajottaa, ja ehkä se on hyvä asia pitkässä juoksussa.

Alivoima oli Kärpillä erinomaista, varsinkin pelin alkuun tulleet kaksi perättäistä kakkosta oli tärkeä tappaa pois. On tuossa joukkueessa sielua ja sitkeyttä, mutta valmista peli ei vielä ole. En silti allekirjoita valmennuksen niskaan oksentamista tässä vaiheessa... tai kai se perusnegailu kuuluu Kärppä-faniuteen. Tappion jälkeen kaikki on aina paskaa. Aina. Paskaa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen ilmeisesti ainoa, joka edelleen on rauhassa tuon pelin suhteen, enkä edelleenkään jaksa olla niin huolissani.
Et tietenkään ole ainoa. Kokonaisuuden hahmotus, viileä pää sekä ripaus urheiluymmärrystä ja kappas, paniikki hälvenee.

Ei kai nämä pari tappiota mikään älytön yllätys voi olla kenellekään. Sulak&Hesjka puuttuvat ja Koronan vuoksi joukkue kymmenen päivää pois jäältä. Kolme tappiota lokakuussa. Mitä siitä? Kärpät on edelleen kova ja mestarisuosikki numero yksi.
 

Hanslankari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aktiivinen aloitteellinen rohkea sakki
Kyllähän joukkueessa on esimerkin antajia ja kovan työn tekijöitä, mm. Pyörälä, Sailio, Karvinen jne., ei se siitä ole kiinni. Kova yrittäminen ei auta, jos se johtaa vain pään hakkaamiseen seinään entistä lujemmin. Pelitapa on täysin luettu vastustajien leireissä ja Mamballa näyttää olevan takki tyhjää täynnä. Toki arvostan häntä mm. pelaajien kehittäjänä ja kokonaisvaltaisen johtamis- ja ihmiskäsityksensä osalta. Nyt tarvittaisiin kuitenkin pelitavan uudistamista ja hiomista samanlaiseksi selkärangaksi kuin esim. Jalonen sen kehitti. En siis tarkoita samaa pelitapaa, vaan pelitavan selkeyttä ja varmuutta.
Täsmälleen näin.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Et tietenkään ole ainoa. Kokonaisuuden hahmotus, viileä pää sekä ripaus urheiluymmärrystä ja kappas, paniikki hälvenee.
Ymmärtäisin puheet "paniikista", jos mentäisiin viime talvea ja niitä hetkiä, kun Kärppien kotipelaaminen alkoi sakkaamaan.

Nyt ollaan vedetty samalla pelikirjalla vajaan vuoden verran erittäin laihoin tuloksin. Pystysuunnan lätkää häilyvällä viisikkopelillä. Ja yleisö nauttii.

Toki on heti kärkeen todettava, että tämä keskustelu on täysin turhaa täysverisen Kärppäfanin kanssa, sillä objektiivisuus puuttuu.

Onneksi palstalta löytyy myös pelin ymmärtäjiä. Olisi melko typerää väittää Kärppien viisikkopelin olevan tällä hetkellä laadukasta, kokoonpanosta riippumatta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ymmärtäisin puheet "paniikista", jos mentäisiin viime talvea ja niitä hetkiä, kun Kärppien kotipelaaminen alkoi sakkaamaan.

Nyt ollaan vedetty samalla pelikirjalla vajaan vuoden verran erittäin laihoin tuloksin. Pystysuunnan lätkää häilyvällä viisikkopelillä. Ja yleisö nauttii.
Milloin katsot Kärppien pelin alkaneen sakkamaan? Mitä tarkoitat vajaalla vuodella?
Toki on heti kärkeen todettava, että tämä keskustelu on täysin turhaa täysverisen Kärppäfanin kanssa, sillä objektiivisuus puuttuu.
Kirjoituksiasi luettuani minulle on puolestaan syntynyt sinusta käsitys, ettet oikein hahmota urheilullista kokonaisuutta.
Onneksi palstalta löytyy myös pelin ymmärtäjiä. Olisi melko typerää väittää Kärppien viisikkopelin olevan tällä hetkellä laadukasta, kokoonpanosta riippumatta.
En varmasti ole mikään suuri pelin ymmärtäjä. Siinä olet oikeassa. Onneksi teitä kuitenkin on. Pysyy taso korkealla. Siinä olet väärässä, että
minä olisin jotenkin kehunut Kärppien pelin olevan tällä hetkellä laadukasta. Ihme väittämä.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Milloin katsot Kärppien pelin alkaneen sakkamaan? Mitä tarkoitat vajaalla vuodella?
Viime joulukuusta eteenpäin Kärpät voitti kotonaan näistä ns. "laatujoukkueista" (KooKoo, HIFK, Tappara, Ilves, Lukko) ainoastaan KooKoon kerran. Seitsemästä ottelusta oli tuloksena ainoastaan yksi kolmen pisteen voitto. Toki siellä hävittiin mm. Kerholle myös.

Eikä sinänsä edes nuo tappiot, vaan se viisikkopeli. Tästä kaudesta on vielä hankalaa arvioida eroja Kärppien koti-, ja vierasotteluiden välillä, mutta viime kaudella ero oli järkyttävä. Vieraissa pystyttiin voittamaan mikä joukkue tahansa, kun peliä osattiin tiivistää. Kotona pelattiin sitten aivan miten sattuu. Miksi?

Kotona pelataan hyökkäyksiinlähtöjä kolmella, max. neljällä pelaajalla, kun samalla keskialueella seisoo pari hyökkääjää hyödyttöminä. Esimerkkinä vaikka sitten eilinen Lukko. Koko viisikko pelin alla lähes poikkeuksetta. Kyllähän se ihan loogisesti ajateltuna menee niin, että on helpompaa pelata kontrollilähtöjä silloin, kun on enemmän syöttösuuntia käytettävissä.

Kärppien peli perustuu pitkiin avauksiin, tai yksittäisten pelaajien kuskaamiseen. Ei toimi.

Kirjoituksiasi luettuani minulle on puolestaan syntynyt sinusta käsitys, ettet oikein hahmota urheilullista kokonaisuutta.
Mitä tarkoitat tällä? Jos oma analyysini Kärppien viisikkopelaamisesta ei sinua tyydytä, niin argumentoisit sitten vastaan. Mikä toimii, ja mikä ei?

Toki ymmärrän realiteetit. Kärppien tehot ovat aikalailla täysin ykkösketjun varassa, ja puolustus on varsinkin nyt todella vaatimaton. Annan kuitenkin koko pelaajistolle siimaa, sillä viisikkopelin organisointi ei ole kunnossa.

Siinä olet väärässä, että
minä olisin jotenkin kehunut Kärppien pelin olevan tällä hetkellä laadukasta. Ihme väittämä.
Kirjoituksistasi saa aina sen kuvan, että ongelmakohtia ei löydy. Tai sitten jostain syystä et halua tuoda niitä ilmi.

Mikä mielestäsi mättää tämän hetken Kärpissä? Koronatauko on toki yksi selitys, mutta sillä ei ole tekemistä sen kanssa, millainen on Kärppien pelitapa.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Kaikeesta Humlin negailusta huolimatta Mannerin Kärpät voittaneet kultaa, hopeaa ja kesken kauden jääneen runkosarjan,,, ei paha. Samaisella ajanjaksolla Virran Lukko ei ole voittanut mitään paitsi merkityksettömiä runkosarjanpelejä.

No, tämän kauden Lukko on paha ja vaikeasti voitettava. Ratkaisupeleihin vasta keväällä ( toivottavasti ) ja takaa-ajajilla on aikaa ajaa tuo etumatka kiinni. Mitään ei ole vielä hävitty ja on tavallaan hyvä, että ennakkosuosikin paineet on Raumalaisilla. Heidän paineensietokykyä ei olla sen suhteen testattu.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Kaikeesta Humlin negailusta huolimatta Mannerin Kärpät voittaneet kultaa, hopeaa ja kesken kauden jääneen runkosarjan,,, ei paha. Samaisella ajanjaksolla Virran Lukko ei ole voittanut mitään paitsi merkityksettömiä runkosarjanpelejä.

No, tämän kauden Lukko on paha ja vaikeasti voitettava. Ratkaisupeleihin vasta keväällä ( toivottavasti ) ja takaa-ajajilla on aikaa ajaa tuo etumatka kiinni. Mitään ei ole vielä hävitty ja on tavallaan hyvä, että ennakkosuosikin paineet on Raumalaisilla. Heidän paineensietokykyä ei olla sen suhteen testattu.

Kärpillä on ollut myös materiaalietu näinä Kärppien vuosina ehkä poislukien juuri se ensimmäinen Mannerin kausi. Pelitapa meillä on rapautunut vuosien aikana, kun on satsattu materiaalin laatuun ja hyvään fiilikseen. Se on toiminut, ei sitä auta moittia. Kun osaavat pelaajat saavat hyvän ilmapiirin eikä heitä kahlita tiukkaan pelitapaan niin hyviä asioita syntyy. Tämä alkoi murtua viime kauden lopulla eikä sitä ole saanut korjattua oikein nyt tällekään kaudelle. Manneriin sinänsä luotan, että hän osaa muutoksia tehdä. Toisaalta esim. juuri ylivoima on sakannut aina eikä Manner muutoksineenkaan ole saanut sitä korjattua.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaikeesta Humlin negailusta huolimatta Mannerin Kärpät voittaneet kultaa, hopeaa ja kesken kauden jääneen runkosarjan,,, ei paha. Samaisella ajanjaksolla Virran Lukko ei ole voittanut mitään paitsi merkityksettömiä runkosarjanpelejä.
Näillä ei ole mitään tekemistä nykyhetken kanssa. Tietysti olen kiitollinen Mamban suuntaan erityisesti tuosta mestaruudesta, mutta toisella kaudella lahjoitettiin kulta HPK:lle. Viime kauden loppupuolisko oli jo pelillistä tervanjuontia.

Heikon viisikkopelin trendi on jatkunut edelleen tälle kaudelle, ja siihen tarvitaan muutoksia. Ja mieluiten nopeasti, että saadaan iskostettua pelitapa pelaajiin ennen tosipelejä.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
On todettava, että ei se Kärppien pakisto omasta mielestäni ole tällä hetkellä niin heikko kuin osa tällä hetkellä väittää, vaikka sieltä nyt Sulak ja Heshka puuttuvatkin. Tottakai jättävät massiivisen loven Kärppien puolustukseen, mutta jos katsotaan eilistäkin Kärppien pakistoa Lukkoa vastaan, niin kyllä siellä omasta mielestäni oli ihan seitsemän liigatason pakkia mukana (mikä on myös Kärppien vahvuus, että löytyy noin laaja rinki).

Joo hieman keskinkertainen pakisto oli, mutta jos pelitapa olisi kunnossa ei se estäisi hieman huonompiakin pelaajia loistamasta. Nyt tässä kävi niin, että kun pelitapa on tämmöistä luomujääkiekkoa ja se perustuu pakkien, joko pitkiin siniviivasyöttöihin tai sitten pakkien pitää itse nostaa jalalla punaiselle asti, kun omat 2-3 hyökkääjä seisoo hyökkäysinisella ja vastustaja karvaa ja sumputtaa oppikirjamisesti. Niin kyllähän tuollaisessa jääkiekossa nämä keskinkertaiset pakit näyttävät vielä heikommilta kun eivät pysty tuollaista totteuttamaan.

Lukon puolella Miska Kukkonen on saanut paljon kehuja, miten hyvin on pelannut tällä kaudella ja kehittynyt paljon. En epäile etteikö olisi kehittynyt, mutta varmaan pelaamista helpottaa kummasti Virran organisoitu pelitapa. En epäile hetkeäkään, etteikö Kukkosella olisi tällä hetkellä todella kiva pelata, kun kaikki ovat täsmälleen samalla sivulla ja tietävät mitä tehdä.

Siellä oli alkukaudesta Sulak ja Heshkakin vaikeuksissa, kun ei ollut syöttöpaikka tarjolla ja ei oikein tiedetty mitä pitäisi tehdä. Siis jopa Heshka on ollut alkukaudesta pinteessä ja näyttäny pari kertaa siltä, että on kiire ja vähän hätä, kun peli ei ole organisoitua. Ja Heshkalla ei läheskään koskaan ole kiire. Nyt on ollut pari kertaa. Niin heikkoa Kärppien pelaaminen ja pelitapa on, että ei siellä pysty edes meidän kärkipakit loistamaan kuin ajoittain.

Edit. Typot
 
Viimeksi muokattu:

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Kärppien peli on ollut sekaisin kuin Jokisen (heh, ei Jussin) eväät siitä hetkestä alkaen, kun Lasse laittoi hokkarit lopullisesti naulaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös