Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 238 375
  • 28 696

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Taas mennään. Varjoyhteiskunta? Sellainen meillä on jo useassakin paikassa, mm. ihan tässä meikäläisen nurkilla. Näissä asuu populaa, joka ei osallistu yhteiskunnan toimintaan muuten kuin kuittaamalla korvaukset Kelasta.
Tällaisen luominen on nopea homma, mutta poistaminen kallista ja aikaa vievää. Lapset kiittää. Aivan käsittämätön idiootti tämä Ohisalo.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Mielenkiintoinen tilanne, kun laittomasti maassaoleville luodaan laillistettu mahdollisuus olla maassa ja samalla saada kaikki edut ymmärtääkseni. Kysymys ei ole tietenkään helppo, mikäli heitä ei saada poistettua maasta, niin mitä pitäisi tehdä. Toisaalta tämä taas tuo vastaan sen ongelman, että kaikki ovat tervetulleita Suomeen ilman rajoituksia noin kärjistetysti. En tiedä oikeaa ratkaisua, en siksi tätä kirjoittanut, ehkä sitä oikeaa ratkaisua ei edes ole olemassa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Tuo ohisalo on varmaan tyhmin politiikko mitä aikoihin Suomen politiikassa ollut ihan puolueisiin katsomatta. Koskaan ei pysty sanomaan omaa mielipidettään vaan jankaa että hallitusohjelmassa sovittu sitä ja tätä ympäripyöreästi. Paras oli tuo taannoinen A-studio kun juontajakin kyrpiinty kolmannen kerran kysyttyään samaa asiaa ja vastausta ei vaan tullut ja juontajakin sit totes vaan et anta sit olla :D.. no koko Suomi ainakin tajusi silloin ettei omaa mielipidettä osaa sanoa tai no ei tietty viherpiiparot tajunneet silloinkaan. Nyt sit laittomasti maasa olevat laillisesti vaan mukaan :) .. koskahan räjähtelee pommit ja palaa autot kuten ruotsissa. Eikös täällä vankiloita tai muita tyhjiä paikkoja mihin laittomat voidaan sijoittaa, jos eivät lentsikkaan suostu nousemaan.. Mikä nyt taas ongelma!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Nyt ei aika riitä, mutta teen keskiviikkona tai torstaina (28.10-29.10) analyysin @moby n linkitämän Ohisalon haastattelussa esittämistä asioista turvapaikkaketjuun. Tarkistan myös muutaman tiedon siihen liittyen. Tällä hetkellä näkemykseni on, että Ohisalo puhuu asiaa ja perustelen sen, miksi hän on oikeassa.

Tagit @L4E @ultrar @The Nikkari @moby
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tuo ohisalo on varmaan tyhmin politiikko mitä aikoihin Suomen politiikassa ollut ihan puolueisiin katsomatta.

Ohisaloa ei ainakaan populistiseksi henkilöksi voi haukkua. Ensin tuo kielteisten turvapaikanhakijoiden maahanjäänti ja siihen perään perinteinen polttoaineverotuksen korottaminen. Nämä kummatkaan eivät kosiskele muita kuin vihreiden kannattajia, tiedä sitten oliko tarkoituskin lämmitellä vain omia mutta noille lausunnoille enemmistö suomalaisista näyttää punaista valoa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Siis käsititköhän nyt oikein? Ohisalo puhui keinoista, jolla estetään varjoyhteiskunnan synty.
Kyllä me kaikki käsitettiin se ihan oikein. Laittomasti maahan tulleet kuuluu joko kiven sisään tai sinne mistä tulikin, niille ei todellakaan kuulu antaa mitään oikeuksia sen perusteella, että ne nyt onnistuneet välttelemään poliisia. Sillä estetään varjoyhteiskunnan synty, ei laittomuuksia sallimalla.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Siis käsititköhän nyt oikein? Ohisalo puhui keinoista, jolla estetään varjoyhteiskunnan synty.
Tällainen siitä kuitenkin syntyy, kun oleskelupaa saammattomia ei karkoteta. Blackwolf tuossa tämän hyvin kertoikin.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Laittomasti maassa olevat pitää laittaa linnaan tai vaihtoehtoisesti kumiveneeseen kellumaan Helsingin edustalta ja toivottaa hyvää matkaa johonkin muualle. Mitä helvettiä heille mitään oleskelulupia tarvisi myöntää?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Laittomasti maassa olevat pitää laittaa linnaan tai vaihtoehtoisesti kumiveneeseen kellumaan Helsingin edustalta ja toivottaa hyvää matkaa johonkin muualle.

Ruotsinlaivalla Ahvenanmaalle. Veikkaan, että siellä pari viikkoa tai jopa kuukausi suomenruotsalaisten kanssa, niin suuri osa irakilaisista kielteisenpäätöksen saaneista ottaisi ilomielin valtiolta paluuliput takaisin kotimaahansa vaikka siellä uhkaisi mahdollinen vainoaminen.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Mielestäni esimerkisi työpaikan perusteella voitaisiin harkita uudelleen oleskeluluvan saantia aivan kuten Ohisalo sanoo. "Kiven sisään" on erittäin kallis vaihtoehto, etenkin jos vaihtoehtona on työntekijä, joka voi jopa maksaa verojakin Suomeen.
Voitko avata näitä lukuja hieman? Kiven sisässä tuskin viitsii hirveän kauaa sluibailla. Sen sijaan jos työskentelee pari kuukautta jossain paskahommassa ja sillä saa pysyvän oleskeluluvan, niin helppoa on loppuelämä kelan tuilla.

Itse työskentelin vajaa kolme vuotta maassa, johon ei pääse työskentelemään ilman työlupaa, eikä kukaan halua sieltä turvapaikkaa taikaseinän puutteen vuoksi. Työluvan sai ainoastaan, jos työ oli sellaista, jota paikalliset eivät voi tehdä.

Tämän vuoksi ärsyttä tällaiset Ohisalon lässytykset vain siksi, että saisivat uusia äänestäjiä. Vihreät ovat nykyään todella vaarallinen puolue. Jos heidän pitää valita mamujen tai ilmastonmuutoksen torjumisen väliltä, Vihreät valitsevat mamut 100-0.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Mielestäni esimerkisi työpaikan perusteella voitaisiin harkita uudelleen oleskeluluvan saantia aivan kuten Ohisalo sanoo. "Kiven sisään" on erittäin kallis vaihtoehto, etenkin jos vaihtoehtona on työntekijä, joka voi jopa maksaa verojakin Suomeen.
Paperiton, kieltä osaamaton, moniosaaja mainittu. Yli 200 000 työtöntä, mutta tämä jamppa on niin taitava ja ahkera, että ehdottomasti tänne vain. Joskus pitää rehellisesti ihmetellä, että onko porukka sokeita vai tyhmiä, kun nämä kouluttamattomat ja kieltä puhumattomat alkaa näyttämään joltain yhteiskunnan jäseniltä ilman, että poljetaan palkkoja tai muuten kusetetaan touhussa kannattamatonta kannattavaksi.

Sitten toki ymmärrän jos on paska liikesuunnitelma ja firman elämä kiikun kaakun ja näillä voidaan kusettaa ja tehdä rahaa. Sääli vain, että yhteiskunnalle ei tosta touhusta hyötyä ole kun markkinatalous ei toteudu.

Mutta vatulallako väliä, kun Vihreiden ja muiden talotta ymmärtämättömien ihanneyhteiskunta vain toteutuu. Siinä saa mennä kaikki muu romukoppaan, kunhan niistä miljardeista yksi saadaan pelastettua ja voi nukkua yönsä hyvin.

Ei vaan jatkossa pelasteta sitäkään kun ei persus kestä talouden romauttamista halpatyövoimalla. Mutta hei se yksi pelastettiin, hyvä omatunto tuli. Mitä väliä niillä kaikilla muilla.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Kukahan tuollaisen "paperittoman, kieltä osaamattoman" on maininnut? Itse olen maininnut työllistyneen oleskeluluvan hakijan, jonka palauttaminen lähtömaahan ei ole mahdollista. Jos vaihtoehtona on täällä kovasti kannatettu "kiven sisään" heittäminen, joka maksaa yhteiskunnalle 6500 € kuukaudessa, kannatan sitä, että antaa tehdä työtänsä ja otetaan oleskelulupa uudelleen harkintaan.

Sikäli hauskan esimerkin löysit että tälläisiä työllistyneitä oleskeluluvan hakijoita on ehkä kaksi koko Suomessa, vaikka iltapäivälehdet tai varsinkin HS luo toisenlaista mielikuvaa nyyhkytarinoiden kautta. Huomattavasti todennäköisempää on se että tälläinen paperiton käy raiskaamassa jonkun tuolla kadulla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hallitusketjussa lupaamani kommenttini Maria Ohisalon näkemykseen varjoyhteiskunnasta (IL 27.10 2020, linkki alla).

1. Ohisalon mukaan lähtökohta on, että henkilö, jolla ei ole oleskelulupaa Suomessa, poistuu maasta. Vapaaehtoinen paluu on ensisijainen vaihtoehto maasta poistumiseksi, mutta viime kädessä palautukset toteuttaa poliisi.

2. Koska Suomessa on mm. tuhansia lainvoimaisen kielteisen päätöksen saaneita irakilaisia , poliisi ei onnistu tekemään pääosin heidän osaltaan palautuksia. Irak ei ota heitä vastaan. Poikkeus on ollut vankilatuomion saaneet rikolliset. Sipilän ja Marinin hallitukset ovat pyrkineet palautussopimukseen Irakin kanssa siinä onnistumatta. Palautussopimuskaan ei takaa palautuksia, mistä mm. Ruotsin esimerkki kertoo.

3. Jos esimerkiksi irakilainen turvapaikanhakija ei halua poistua Suomesta lainvoimaisen päätöksen jälkeen vapaaehtoisesti, Suomella ei ole keinoja hänen toimittamiseen Irakiin ilman, että Irak suostuu ottamaan hänet vastaan. Suomi on tukenut vapaaehtoista paluuta myös taloudellisesti, ja osa on hyödyntänyt tämän mahdollisuuden.

4. Valtaosa vuodesta 2015 Suomeen tulleista irakilaisista on poistunut Suomesta kielteisen lainvoimaisen päätöksen jälkeen. Ilman toimivaa palautussopimusta Irakin kanssa sadat tai tuhannet eivät tule poistumaan Suomesta. Näiden ihmisten kokoamista ratkaisuna esimerkiksi häkkeihin Ahvenanmaalle tms ei yksikään hallitus Suomessa toteuta, eikä pidäkään toteuttaa.

5. EU:n tuleva, käsittelyssä oleva turvapaikkapolitiikka voi avata tämän solmun. Jos komission ehdotus hyväksytään muutosten jälkeen, maat joko ottavat turvapaikanhakijoita tai plauttavat muiden ottamia turvapaikanhakijoita. Tässä tilanteessa EU voisi olla nykyistä enemmän kiinnostunut myös Suomen kielteisen lainvoimaisen päätöksen saaneista irakilaisista. Nyt EU ei ole kiinnostunut. Mutta uuden sopimuksen hyväksyminen voi viedä aikaa, jos sellainen edes saadaan hyväksyttyä.

6. Irakilaisten keskuudessa on kymmeniä tai satoja henkilöitä, jotka ovat käyneet Suomessa töissä ja joilla on normaali, oikea työpaikka, mutta lainvoimainen kielteinen päätös. Heidän osaltaan on syytä käydä läpi oleskelulupahakemus uudelleen ja pohtia, olisiko työperusteinen syy oikea.

7. Muiden kielteisen lainvoimaisen päätöksen saaneiden rakilaisten osalta palautussopimus on avain. Tähän tulee löytää ratkaisu EU:n ja Irakin kanssa yhteistyössä.

7. Suomessa on satoja tai tuhansia henkilöitä paperittomina, jotka ovat tehneet Suomessa vuosikausia työtä. Heidän tilanteensa muuttui muutama vuosi sitten kun laki muuttui. Aiemmin esimerkiksi ns. B-oleskeluvalla Suomessa laillisesti vuosia olleet olivatkin sen jälkeen Suomessa laittomasti.

8. Tällaisen henkilön palkka voidaan maksaa hänen omalle pankkitililleen, ja siitä pidätetään verokortin mukaisesti verot. Työnantaja ei tiedä kielitaitoisen työntekijänsä paperittomuudesta, ei kukaan pankissakaan. Työskentely tapahtuu viranomaisilta piilossa. Pelkästään lapsiperheitä on mahdolisesti jopa satoja em. tilanteessa.

9. Heidän ja vastaavien osaltaan oleskelulupa tulee käsitellä uudelleen. Ei kannata palauttaa niitä, jotka ovat olleet avoimesti ja normaalisti mm. töissä Suomessa vuosikausia. Sen sijaan palautuksissa tulee keskittyä niihin, joiden palauttaminen on vaikeaa ja jotka eivät ole valmiita antamaan panostaan suomalaisen yhteiskunnan rakentamiseksi.


Oleellisten kohtien numerot lihavoitu.



Lähde:


 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun palautus ei onnistu on parasta pyrkiä ehkäisemään varjoyhteiskunnan synty.
Toinen vaihtoehto on, että laitetaan ne pakkopalautukset onnistumaan eikä järjestetä kohtausta lentokoneessa.
Ideologiahan ohjaa siihen kumpi vaihtoehdoista halutaan valita.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
8. Tällaisen henkilön palkka voidaan maksaa hänen omalle pankkitililleen, ja siitä pidätetään verokortin mukaisesti verot. Työnantaja ei tiedä kielitaitoisen työntekijänsä paperittomuudesta, ei kukaan pankissakaan. Työskentely tapahtuu viranomaisilta piilossa. Pelkästään lapsiperheitä on mahdolisesti jopa satoja em. tilanteessa.
Eikö tässä ole joku ristiriita; ks. lihavoidut kohdat.
Verottaja on viranomainen, joten ei työskentely ole tapahtunut viranomaisilta piilossa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eikö tässä ole joku ristiriita; ks. lihavoidut kohdat.
Verottaja on viranomainen, joten ei työskentely ole tapahtunut viranomaisilta piilossa.

Eiköhän tässä ole kyse viranomaisten yhteistyöstä, jota ei ole. Verottaja ei lähetä tietoja Migriin, eikä Migrikään ilmeisesti kysele. Suomessa työskentelee paljon työttömyysturvalla olevia, mutta vain pieni osa heistä jää kiinni.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Eiköhän tässä ole kyse viranomaisten yhteistyöstä, jota ei ole. Verottaja ei lähetä tietoja Migriin, eikä Migrikään ilmeisesti kysele. Suomessa työskentelee paljon työttömyysturvalla olevia, mutta vain pieni osa heistä jää kiinni.
Ilmeisesti tästä on kyse. Ei KELAkaan ole kovin kiinnostunut tietämään asuvatko kaikki lapset, joista maksetaan lapsilisää tai henkilöt, jotka saavat vuokratukea, oikeasti Suomessa. Muuttoilmoituksen tekeminen ei ole velvoittavaa eikä sitä valvota.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Miten pakkopalautat, jos vastaanottava maa ei ota vastaan?
Miten voi päästä lähtemään maasta joka ei suostu ottamaan vastaan? Miksi emme ilmoita, että emme ota vastaan jos se on kerran noin helppoa? Aina pitää voida palauttaa. Ei voida elää sellaisessa maailmassa, missä kuka tahansa voi dumbata ihmisiä mihin tahansa ja ilmoittaa sitten, että takaisin ei oteta. Tilanne on täysin kestämätön. Ne pitää palauttaa vaikka väkisin ja kyllä siis tarkoitan kirjaimellisesti väkisin jos ei EU saa asiaa muulla järjestymään. Ei voi homma toimia nykyisellä systeemillä ja sillä hyvä.

Maailmassa on aivan helskutin monta miljardia ihmistä, valitettavasti emme yksinkertaisesti kykene jokaisen ihmisen jokaisesta muka oikeudesta pitämään huolta jos meinaamme pitää tämän maailman pyörimässä. Joku joskus saa sen Mustan Pekan kouraan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ilmeisesti tästä on kyse. Ei KELAkaan ole kovin kiinnostunut tietämään asuvatko kaikki lapset, joista maksetaan lapsilisää tai henkilöt, jotka saavat vuokratukea, oikeasti Suomessa. Muuttoilmoituksen tekeminen ei ole velvoittavaa eikä sitä valvota.

Kyllä. Esimerkiksi Marko Lempinen/IS on avannut tammikuussa 2020, miten on mahdollista laittomasti maassa oleskelevien työskennellä laillisissa töissä, eivätkä viranomaiset edes tiedä siitä:

 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Itse olen maininnut työllistyneen oleskeluluvan hakijan, jonka palauttaminen lähtömaahan ei ole mahdollista. Jos vaihtoehtona on täällä kovasti kannatettu "kiven sisään" heittäminen, joka maksaa yhteiskunnalle 6500 € kuukaudessa, kannatan sitä, että antaa tehdä työtänsä ja otetaan oleskelulupa uudelleen harkintaan.

Ottamatta kantaa siihen, mikä nyt olisi oikein ja mikä väärin, niin olet tuolla 6500e kuukausikustannuksella aukottomasti perustellut sen, että laittomasti maassaolijat tulisi ilman muuta laittaa suoraan vankilaan. Vaikka loppuelämäkseen, jollei paluu kotimaahan kiinnosta. Yhteiskunta voittaisi jokaisen kohdalla joka kuukausi reippaasti.

Eli tämä hintapuoli ei kyllä perusteluna toimi vankilaan sijoittamista vastaan.
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Miten pakkopalautat, jos vastaanottava maa ei ota vastaan?

Laitetaan palautuspäätöksen saaneet henkilöt säilöönottoyksikköön lukkojen taakse niin pitkäksi aikaa, että tulee halu lähteä vapaaehtoisesti pois. Tuommoisessa säilöönottoyksikössä voisi olla mahdollisimman vähän mukavuuksia, ettei se tutuisi kenestäkään liian mukavalta paikalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös