Anaheim Ducks 2020–2021

  • 46 681
  • 205

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Mennyt kausi 2019-2020 on nyt virallisesti ohi, niin eiköhän voida ankoillekkin avata uutta ketjua.

Muistellaan kuitenkin pieni hetki viime kautta.

Anaheim Ducks (29-33-9) 6.sijoitus divisioonassa
Ennakkoon ankat eivät lähteneet suurena ennakkosuosikkina ja odotettavissa oli keskinkertainen tai vähän surkeampi kausi, kuten edellinenkin kausi oli. Oletus oli, että Ducks ei pääse pudotuspeleihin. Ducks otti myös askeleen uutta aikakautta, kun ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2005 seuraikoni Corey Perry ei astellut ankkojen pukukoppiin. Uusia tuulia kuului myös valmennusrintamalla, kun AHL-koutsi Dallas Eakins nostettiin päävalmentajaksi.
Kausi lähtikin ihan hyvin käyntiin voittojen puolesta, mutta voittojen taakse näki, ettei tämä pelaaminen voi riittää koko kaudeksi. Anaheimin pelisysteemi oli jokseenkin sekava, keskeneräinen ja Gibson otti enemmän kuin pari game saveria per ottelu. Gibsonin ohipeli oikeastaan aina tappio tai ainakin lähellä sitä. Yleinen tehottomuus oli myös isossa roolissa, kun kenestäkään ei ollut otteluiden ratkaisijaksi. Getzlaf, Kase, Rakell tai Fowler ei missään vaiheessa löytänyt tekemisen meininkiä, muutamia eriä siellä täällä lukuunottamatta. Päävalmentajan puheet ennen kauden alkua kovasta työstä ei saanut oikein tuulta siivilleen. Toki pressissä voi puhua paljonkin hockey jargonia, mutta silloin oli kovin luottavainen tulevaisuuteen ja isoksi syyksi hyvään kauteen mainitsi, että tuntee pelaajat hyvin.

Kauden puolessa välissä tilanne näytti entistä sekavammalta, koska periaatteessa peli oli edelleen heikkoa ja tankkausjuna jo odotti, mutta pacific oli itsessään niin surkea, että yhtä heikosti pelasivat Kings, Oilers, Coyotes tai Canucks. Se sekoitti pakkaan jonkun verran ja edes hitusen paremmalla pelillä pudostupelipaikka olisi ollut omissa käsissä. Kyllähän sellaista pientä taistelutahtoa löytyikin välillä, kun ankat tasoittivat tai tekivät voittomaalin kolmannen erän lopussa. Tämä kuitenkaan ei riittänyt ja sellainen yleinen tehottomuus vaivasi edelleen. Tuota tehottumuutta jotenkin hyvin kuvaa Rakellin helmikuu: 13 ottelua ja 0 maalia. Ei kauheasti voi hattua nostaa pelaajalle kenen pitäisi olla se vähäinenkin valopilkku tai jopa ottaa joukkue reppuselkään.

Deadlinellä ankat olikin erittäin aktviinen joukkue ja mielestäni kokonaisuudessa siirrot olivat ihan ok, mutta kysymysmerkkejä tuli myös mukana. Ensimmäisessä treidissä Kase siirtyi Boston Bruinsiin ja vaihdossa Anaheimiin tuli David Backes, Axel Andersson ja 1.kierroksen varausvuoro.
Myöhemmin Anaheim teki vielä peräti kuusi treidiä mm. Sonny Milano saatiin vaihdossa Shoreen. Milano oli ihan raikas tuulahdus joukkueeseen ja teki debyytissään heti 2 maalia, joista toinen oli voittomaali. Milano teki kesällä 2vuoden jatkosopimuksen.

Kymmenisen ottelua jäi koronan takia pelaamatta, mutta kauden kokonaiskuvassa niillä ei ole juurikaan merkitystä. Kausi oli kyllä sellainen mitä osasi odottaa, vaikka tottakai aina toivoisi joukkueen menestyvän mahdollisimman hyvin ja siltä kantilta pienoinen pettymys kausi oli. Pettymys myös johtui myös suurimmaksi osaksi siitä, että kausi ei tuonut joukkueelle mitään uutta ja käytännössä seuraavaan kauteen lähdetään täysin samoin odotuksin.

Laitetaan vielä kuukausi kohtaiset tilastot:

Kuukausi-Voitot-Tappiot-Jatappiot-TM-PM

Lokakuu 8-6-0 29-35
Marraskuu 3-6-4 33-34
Joulukuu 5-7-1 32-34

Eli lokakuussa tuli yhtä monta voittoa kuin marras ja joulukuussa yhteensä.

Tammikuu 4-7-0 28-36
Helmikuu 6-4-3 37-42
Maalikuu 3-3-1 19-24

Vuoden 2020 puolella ankat jäi peräti 4 kerta nollilla ja vastaavasti syksyllä yhden kerran.

----

No niin eli uusi kausi ja uudet kujeet. Tai no pitäisikö sanoa: uusi kausi ja vanhat kujeet.

Sopimukset (eliteprospect):

MV Gibson 6,4milj, 26/27.
MV Storlarz 740K, 20/21.

P Curran 1milj, 21/22.
P Djoos 1milj, 20/21.
P Fowler 6,5milj, 25/26.
P Shattenkirk 3,9milj, 22/23.
P Guhle 800K, 21/22.
P Hakanpää 750K, 20/21.
P Larsson 1,2milj, 21/22.
P Lindholm 5,2milj, 21/22.
P Manson 4,2milj, 21/22.

H Backes 4,5milj, 20/21.
H Carrick 700K, 20/21.
H Comtois 820K, 20/21.
H Deslauriers 1Milj, 21/22.
H Getzlaf 8,2milj, 20/21.
H Heinen 2,8milj, 20/21.
H Henrique 5,8milj, 23/24.
H Jones 863K, 20/21.
H Milano 1,7milj, 21/22.
H Rakell 3,7milj, 21/22.
H Rowney 1,1milj, 20/21.
H Silfverberg 5,2milj, 23/24.
H Steel 863K, 20/21.
H Terry 1,4milj, 22/23.
H Grant 1,5milj, 22/23.

Getzlafin viimeinen vuosi pyörähtää siis käyntiin ja tulevan kauden jälkeen onkin mielenkiintoista, mitä kapteeni aikoo urallaan vielä tehdä. Lopettaako vai mennäänkö one more year taktiikalla ankoissa vai jopa jossain muussa joukkueessa. Getzlafin näkeminen muussa joukkueessa olisi minusta paljon oudompaa kuin Perryn.
Myös parin pelaajan tulokassopimukset menevät umpeen esim. Comtoisilla ja Steelillä. Molemmilta odotan seuraavan stepin ottamista, että voisi huoletta heille antaa hyvän jatkon.

Parin päivän päästä on draft, mikä on varmasti ankkojen kannalta ihan mielenkiintoinen. Varausvuorot ensimmäisellä kierroksella ovat siis 6. ja 27.
Tuolla numerolla 6. on odotettavissa ihan laatupelaajaa ja uskoisin semmoisen myös tulevan, jollei mitään ihmeempiä tapahdu. Henkilökohtaiset suosikkini ovat Raymond ja Drysdale. Holtz ei myöskään olisi hullumpi vaihtoehto, jos ajattelee Zegrasille tutkaparia. Puhdas pelinrakentaja+maalintekijä ei olisi ollenkaan hullumpi vaihtoehto, jos vain molemmat pääsevät potentiaaliinsa. Aina nuo draftit ei ikinä mene miten ennakkon on ajateltu, mutta tuskin Byfield tai Stutzle ole enää saatavilla. Jos ovat niin tervetuloa vaan!

---

Koronan takia tuleva kausi tuo paljon epävarmuutta, eikä varmaan kenelläkään ole mitään varmuutta, että mitä tuleman pitää. Pidetään nyt kuitenkin peukkuja pystyssä ja saadaan edes jonkin näköinen kausi vedettyä läpi. Olisi sääli, jos Getzlafin viimeinen sopimuskausi ei saisi arvoistaan loppua.
 
Viimeksi muokattu:

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Toki näin, lähinnä funtsin onko Anaheimin organisaatiosta (insidereilta) tippunut mitään spekulaatiota halutaanko Dostalia tuoda P-Amerikkaan totuttelemaan . Vai onko mahdollista että annetaan tässä maailman tilassa suosiolla pelata Euroopassa isohkolla peliajalla Ilveksessä. Itse Dostalia paljon seuranneena tuntuu että Suomessa Dostalia arvostetaan lähes NHL-portteja kolkuttelevana veskarina, kun taas Anaheimissa Dostal on juuri mainitsemasi 3-5 veskari nokkimisjärjestyksessä. Jännä nähdä miten etenee, toki jos on top 3 veskari niin varmasti jäänee rapakon taakse. Jos tippuu neljänneksi, niin mahdollisesti Ilveskin voi olla mahdollinen vaihtoehto että saa jääaikaa?

Dostalinhan oli/on tarkoitus lähteä Jenkkeihin tälle kaudelle, mutta korona heittää kapuloita rattaisiin. Käsittääkseni Dostal on Ilveksessä lainasopimuksella ja hommaa katsotaan uudestaan, kun NHL/AHL -kausien alkamisesta tiedetään enemmän. Dostal on vähän niin kuin pelannut Liigan jo läpi enkä näe, että hänellä on hirveästi opittavaa enää Suomessa. Viime kaudella mukaan tarttui jo parhaan maalivahdin pysti ja tällä kaudella meno on ollut loistokasta myös. Pudotuspelikokemus olisi hyvästä, mutta siihen on vielä matkaa.

En koe, että Anaheimissa Dostalia ei arvostettaisi, mutta tuolla maalivahtirintamalla on hieman kysymysmerkkejä. Gibson on selkeä ykkönen, mutta sitten on epäselvää että kuka on kakkonen. Jatkaako Miller uraansa Anaheimissa? Jos ei, niin tuleeko vapailta markkinoilta joku kakkoseksi? Vai nouseeko Stolarz kakkoseksi? Kyse on siitä, kuinka moni voi kiilata Dostalin eteen vielä ennen kauden alkua.

En usko, että Dostal kävelee suoraan NHL:ään tästä vaan kausi AHL:ssä tekisi varmasti hyvää, minkä takia ei ole huono asia olla organisaation 3.-4. maalivahti. Hieman vaikuttaa myös se, saako Kevin Boyle jatkosopimusta, koska hän varmasti kamppailisi AHL-veskan paikasta. Jos Stolarz pelaa ylhäällä niin Boyle ja Dostal taistelisivat peliajasta AHL:ssä. En näe järkeä siinä, että Anaheim hankkisi jonkun kakkosveskan tai tekisi jatkon Millerin kanssa ja sitten pitäisi vielä Boylen ja kutsuisi Dostalin myös AHL:ään. Olisi liikaa ruuhkaa, kun Stolarz, Boyle ja Dostal pelaisivat AHL-ajasta.

Näen asian niin, että joko Anaheim tekee sopimuksen vielä yhden maalivahdin kanssa, joka voi olla NHL tai AHL -tasoa. Kyseessä voi olla Miller, Boyle tai joku vapaa agentti. Tässä tapauksessa maalivahtitilanne olisi seuraava:

Anaheimissa:
Gibson
Miller/Stolarz/UFA-hankinta

San Diegossa:
Stolarz/Boyle/UFA-hankinta
Dostal

Eli en usko tilanteeseen, jossa AHL:ssä olisi kolme veskaa taistelemassa ajasta. Näen, että ensi kaudella Dostalilla on järkevintä pelata AHL:ssä ja että maalivahtitilanne antaa mahdollisuuden voittaa ykkösveskan paikan siellä. Ideaalein tilanne olisi mielestäni tehdä sopimus Millerin kanssa ja päästää Boyle muualle. Stolarz olisi hyvä startteri AHL:ään ja Dostal voisi oppia häneltä varmastikin. Muista maalivahdeista Durny on aloittanut kautensa ihan hyvin Slovakiassa. Pelasi viime kaudella ECHL:ssä eikä hän uhkaa Dostalin paikkaa tällä hetkellä. Eriksson Ek kiekkoilee kautensa Euroopassa.

Olipa pitkästi selitetty, mutta tulipahan avattua maalivahtitilannetta.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Oskar summasikin hyvin viime kauden ja kirjoitti hyvin ajatuksia tulevaan kauteen liittyen. Aloitin joskus kesäkuussa kirjoittamaan Anaheimin kauden yhteenvetoa ja tulevaisuuden näkymiä, ja en saanut valmiiksi ennen kuin joku toinen ehti. Aika pitkälti samat jutut tuli Oskarin avauksessa jo käytyä, mutta laitetaan vielä omalta kantilta hieman toistaen ja hieman lisäillen.

Runkosarja lyhyesti

Koronakriisi laittoi lopun runkosarjalle, joten Anaheimin kausi päättyi jo maaliskuussa. Sijoitus oli runkosarjan viidenneksi viimeinen eli kausi ei mennyt kovin ruusuisesti. Muistan, kun aloin kirjoittaa kausiraporttia kesäkuussa, niin tajusin jo silloin, etten muistanut kaudesta juuri mitään. Ei todellakaan ollut kaikkein muistettavin kausi ja merkittävistä tapahtumista monet olivat negatiivisia. Lisäksi taisin kauden aikana katsoa vähiten otteluita kuin muutamana viime vuonna, joten ei jäänyt senkään takia paljon mieleen. Ei jäänyt kauheasti kerrottavaa jälkipolville.

Kauden lähtökohdat olivat aika selvät, uusi valmentaja puikoissa, joukkueen nuorennusta eikä menestys olisi todennäköistä edes heikossa divisioonassa. Yllättävää kauden alussa olikin kuinka joukkue voitti neljä kuudesta harjoitusottelustaan ja kauden ensimmäisestä kahdeksasta pelistä voittoja tuli kuusi. Anaheim keikkui voittojen johdosta divisioonan ja konferenssin kärkisijoilla lokakuussa.

Marraskuu palautti jengin maan tasalle, sillä kolmestatoista ottelusta voittoja tarttui kolme ja joulukuu ei mennyt merkittävästi paremmin, kun joukkueen voittotili karttui viidellä kolmentoista ottelun aikana. Viimeistään joulukuun jälkeen oli selvää, että Anaheim ei tulisi menestymään tällä kaudella ja ajatukset alkoivat pyöriä jo kauppatakarajalla ja varaustilaisuudessa. Tammikuussa voittoja neljä ja turpaan seitsemän kertaa. Pitkistä voittoputkista ei kauden aikana nautittu.

Helmikuu oli lokakuun lisäksi ainoa kuukausi, jolloin Anaheimilla oli enemmän voittoja kuin tappioita. Helmikuun muistettavin tapahtuma oli St. Louisia vastaan käydyssä ottelussa Bouwmeesterin tajunnanmenetys vaihtoaitiossa, minkä johdosta ottelu keskeytettiin ja siirrettiin pelattavaksi loppuun maaliskuussa. Tuo ottelun jatko maaliskuussa oli muuten Anaheimin kauden viimeiseksi jäänyt peli ja se päättyi 2-4 tappioon.

Kauden kaupat

Siirtotakarajalla joukkueen GM Bob Murray oli hyvin aktiivinen ja helmikuun lopulla nähtiin yhteensä seitsemän kauppaa. Lopputuloksena ei kuitenkaan ollut suurta myllerrystä ja Anaheim ei saanut hirveästi varausvuoroja kerättyä. Aggressiivisempi GM olisi varmasti laittanut enemmän runkopelaajia lihoiksi kuten Silfverbergin ja Mansonin, joista olisi voinut odottaa isoakin vastinetta. Siirtotakarajan teema tuntui olevan enemmän joukkueen muovaaminen kuin täydellinen uudelleenrakentaminen. Murray ei kovin usein tee isoja liikkeitä, joten tämän ei pitäisi yllättää enää. Käydään merkittävimmät kaupat lyhyesti läpi.

– AHL:ään jumittunut Sprong vaihdettiin Washingtonin pakkihierarkiaan hautautuneeseen Djoosiin, joka osoittautui hyväksi hankinnaksi. Djoos näytti sopeutuneen hyvin jengiin ja toi lisää kiekollista taitoa.

– Hajuton ja mauton Shore vaihtui hieman lupaavampaan Milanoon, jonka ura ei ole lähtenyt lentoon Columbuksessa. Milanokin näytti hyviä otteita, joten toivotaan että uusi alku tuo uusia tuulia.

– Bostonin kanssa Murray teki kaksi erillistä kauppaa. Pettymykseksi jäänyt vuoden 2014 kymppivaraus Ritchie vaihtui monipuoliseen Heineniin ja loukkaantumisista kärsinyt Kase vaihtui ykköskierroksen varaukseen, pakkiprospekti Anderssoniin ja palkkalasti Backesiin. Kun miettii, mitä Anaheim sai kahdesta nuoresta pelaajasta niin vain ykköskierroksen varaus herättää suurta kiinnostusta. Heinen on ihan ok tekijäukko ja Anderssonilla hieman potentiaalia. Toisaalta, Ritchie ei näytä saaneen mitään aikaan Bostonissa ja Kase on yhden loukkaantumisen päässä eläköitymisestä, joten ehkä nämä tilit ovat tasoissa.

– Loistava syvyyssentteri Derek Grant matkasi Philadelphiaan neloskierroksen varausta ja Kyle Criscuoloa vastaan. Kauppa oli selkeä pettymys, koska Grant on pelannut hienosti Anaheimissa. Käytännössä vastine oli luokkaa arpalippu ja ehkä AHL-tason pelaaja.

Lisäksi aiemmin kaudella lokakuussa Murray hankki Pittsburgista Erik Gudbransonin Andreas Martinsenia ja 2021 vuoden seiskakierroksen varausta vastaan, kun joukkue kärsi loukkaantumisista. Kauppa oli vähintäänkin hyvä, koska Gudbranson on sopinut Anaheimiin hyvin tuoden fyysisyyttä ja peruspelaamista. Vastine hänestä oli lähes olematon.

Kauden analyysi

Kauden aikana vaivana olivat jälleen loukkaantumiset etenkin pakistossa. Gibson pysyi ihan hyvin kasassa ja hän pelasi alkukauden mainiosti, mutta kun joukkue edessä ei onnistunut, niin hänkään ei voinut sitä yksinään pelastaa. Jotain joukkueen huollossa on vikana, kun loukkaantumiset venyvät ja venyvät. Fanina myös ärsyttää organisaation tapa olla aivan hiljaa loukkaantumisista. Sanotaan, että on day-to-day, mikä voi tarkoittaa mitä tahansa välillä nilkka kipeänä ja kuoleman porteilla. En tiedä kristalliparentajia siellä on töissä, mutta korvata pitäisi osaavilla lääkäreillä.

Maalien tekeminen oli ongelma läpi kauden ja tehdyissä maaleissa Anaheim oli sijalla 26., kun taas maaleja per peli syntyi kolmanneksi vähiten. Yksi syy tähän oli surkea ylivoimapelaaminen, Anaheim teki vähiten ylivoimamaaleja koko liigassa 27 maalia 71 ottelussa. Toiseksi vähiten teki muuten Islanders, jolla oli 29 ylivoimamaalia kauden keskeytyessä 68 ottelussa. Alivoima ei ollut paljon parempaa, joukkue oli prosenteissa sijalla 26. Sanomattakin selvää, että lätkässä ei menesty, jos erikoistilannepelaaminen on tuolla tasolla.

Syy maalinteon surkeuteen oli pelisysteemissä ja pelaajistossa. Rosteria katsoessa on selvää, ettei parhaassa iässä olevia hyökkäyspään taitureita ole. Getzlaf ei ole enää nuori mies ja herrat Henrique ja Silfverberg ovat hyviä, mutta eivät loistavia. Henriquen pistetuotanto on ailahtelevaa ja Silfverberg on enemmän kahden suunnan pelaaja kuin hyökkäystähti. Rakell tarvitsee rinnalleen kovan sentterin tehdäkseen tehoja ja sitten Ritchie sekä Kase eivät ottaneet askelia kehityksessään, mikä johtikin heidän treideihin. Steel, Comtois ja kumppanit olivat vielä liian kokemattomia, jotta heiltä olisi voinut odottaakaan enempää. Valitettavasti myöskään pakistosta ei löydy sellaista kiekollista johtajaa, joka loihtisi maalipaikkoja muille tai laukoisi kovaa viivalta. Tämä ongelma on ollut olemassa jo pidempään.

Top 5 -pistepörssi kertoo oleellisen joukkueen tehottomuudesta:

1. Henrique 26+17=43, 71 ottelua
2. Rakell 15+27=42, 65 ottelua
3. Getzlaf 13+29=42, 69 ottelua
4. Silverberg 21+18=39, 66 ottelua
5. Fowler 9+20=29, 59 ottelua

Tuntuu, että joukkue jopa alisuoritti materiaaliin nähden, vaikka se materiaali ei edes ollut niin hyvää. Loukkaantumiset varmastikin verottivat, mutta jos ensi kausi alkaa yhtä nihkeissä merkeissä niin silloin viimeistään ukkoa penkin takaa pihalle ja uutta tilalle. Murray voisi palata takaisin valmentajaksi siinä vaiheessa.

Nostan kauden parhaaksi pelaajaksi Silfverbergin, joka osaa puolustaa huikean hyvin pisteiden teon ohella ja hänen peliotteensa ovat hyviä illasta toiseen. Henrique saa kunniamaininnan ja hän saattaa olla ensi kaudella ykkössentteri.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Piti muuten tosiaan laittaa omaan tekstiin myös huomiolle parhaat pelaajat, jotka olivat Silfverberg, Henrique ja Gibson. Gibsonilla oli vähän vaikeampi kausi, mutta on edelleen ankkojen tärkein pelaaja. Gibsonin hyvyyttä ei ole voinut pariin kauteen mitata statseja tuijotellen. Työtaakka on ollut ihan laittoman kova ja vähän pelottaa, että yksi maailman parhaimmista maalivahdeista menee täysin hukkaan tässä organisaatiossa. Toivottavasti parin kauden päästä edes jonkinlainen pudostuspeli ikkuna olisi pikkuhiljaa auki.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Ankanpoikaset

Viime kauteen lähtiessä katseet kohdistuivat nuoriin pelaajiin ja heidän kehityksensä seuraamiseen. Steel, Terry, Comtois, Jones, Larsson ja Guhle sekä Lundeström ovat niitä, joilta odotettiin näyttöjä kehityksestä ja kykyä ottaa isompaa roolia. Sanoisin, että kaikilta jäi enemmän tai vähemmän toivomisen varaa, joskin Lundeströmin osalta annan anteeksi, koska hän on nuorin ja pelasi vain 15 peliä.

– Terry dominoi halutessaan AHL:ää, mutta otteet NHL:ssä eivät ole vielä toivotulla tasolla ja itse olen ollut aika skeptinen hänen menestymisensä osalta. Jos ei onnistu top 6 – roolissa niin hänelle ei ole käyttöä alemmissa ketjuissa eikä siten NHL:ssä. Terrylle sorvattiin kesällä kolmen vuoden edullinen sopimus, joten organisaatiolta näyttää löytyvän enemmän uskoa Terryn tekemiseen kuin minulta. Jos hän lyö itsensä läpi, niin sopimus on äkkiä hyvin edullinen. Olen malttavainen, mutta haluaisin nähdä tulevalla kaudella isompia kehitysaskelia.

– Guhle pelasi enemmän kuin olisi ansainnut loukkaantumisten takia. Hän tarvitsee lisää aikaa AHL:ssä ja potentiaalin katto on kakkosparissa. En tiedä saavuttaako hän sitä Anaheimissa ja epäilen, etteivät hänen lahjat ole tarpeeksi hyvät heikkouksiin nähden. Liikkuu hyvin kiekon kanssa päästä päähän, mutta onko hänellä muuta annettavaa? Näen, että ammattilaisura menee Euroopassa.

– Larsson pelasi paremmin kauden edetessä ja vaikuttaa, että hän alkaa vähitellen oppimaan ison liigan tavoille. En usko, että hän koskaan saavuttaa sellaista menestystä, mikä näin jälkikäteen oikeuttaisi ykköskierroksen varausta. Jos hänestä tulee 4. pakki, niin olisi se jo hienoa. On ensi kaudella mukana pakkirotaatiossa.

– Steelin osalta odotukseni olivat korkeimmat ja hän päätyi joukkueen pistepörssin jaetulle seiskasijalle. Tehoja olisin kaivannut enemmän, mutta muun joukkueen tehottomuus haittaa häntäkin. Kakkos- tai kolmossentteriksi näen hänet tulevaisuudessa, mutta lopullinen läpimurto on vielä tekemättä. Ensi kaudella lyö toivottavasti itsensä läpi. Enemmän ylivoima-aikaa ehdottomasti, koska hän näytti aina juonivan jotakin tilaisuuden saadessaan.

– Jonesin osalta en jaksa olla hirveän optimistinen. Ykköskierroksen varaus, mutta tuskin lunastaa niitä odotuksia. Häneltä vaan ei löydy hyökkäysosaamista ja on muutenkin liian hajuton ja mauton liian usein. Voi häntä mukana roikottaa täytemiehenä ja toivoa parasta. En yllättyisi, jos lähtisi jossain kaupassa muualle yrittämään ja en ylläty, jos hänet löytää kahden vuoden päästä Euroopasta. Voimahyökkääjien pitäisi kehittyä muita hitaammin, mutta Jones ei näytä kehittyvän mihinkään suuntaan.

– Comtois saa minulta puhtaat paperit, koska näyttää ymmärtävän parhaiten näistä kavereista, mitä NHL:ssä pelaaminen vaatii. Tykkään kovasti mitä Comtois tuo ja näen hänet top 6 – pelaajana. Ensi kaudella sitten lopullinen läpimurto.

Mikään kiire ei sinänsä ole kehittyä, kun joukkue ei ole valmiina menestymään. Haluan ensisijaisesti ensi kaudella nähdä nälkäisiä poikasia, jotka haluavat sen pelipaikan ja haluavat tehdä tulosta. Kokoonpano ei ole mitenkään kiveen hakattu vaan liikkumavaraa on, joten hyvillä otteilla voi napata paikan parrasvaloista.

Prospektit

Prospektiosasto ei tällä hetkellä näytä kovin hyvältä, mikä johtuu siitä, että moni nuori kaveri ei enää täytä prospektin vaatimuksia, vaikka pelaaja ei olisi vakiinnuttanut paikkaansa kokoonpanosta vielä. Terry, Larsson, Steel, Guhle ja Jones ovat kaikki ”valmistuneita”, mutta jossain määrin kaikkien kohdalla on vielä kysymys, onko heistä NHL-pelaajiksi. Comtois, Mahura ja Lundeström ovat pelanneet pelejä NHL:ssä, mutta ei vielä tarpeeksi etteikö voisi prospektiksi laskea.

Tässäpä oma top 10 – listaus (varausvuosi):

1. Zegras (2019) – Ehdoton ykkönen. Luova ja liukas sentteri, josta kasvaa ykkösketjun pelaaja. Hypeä herättää asiantuntijoiden ylistys häntä kohtaan ja olen nähnyt Zegrasin ykkösenä useammalla draftattujen pelaajien listalla. En ole täysin varma onko tulevaisuudessa hänen pelipaikka varmasti keskellä, mutta Zegras on organisaation ainoa blue chip – prospekti tällä hetkellä joka tapauksessa. Mahdollisesti jo ensi kaudella NHL-peliaikaa luvassa.

2. Comtois (2017) – Monipuolinen laituri, joka luistelee hyvin, taklaa ja iskee pisteitä. Ei taitavin, mutta hyvä laituri kärkiketjuihin. Näen 50–60 pisteen potentiaalin yhdistettynä hyvään kokonaisvaltaiseen pelaamiseen. Ei ota vapaapäiviä. Tykkään kovasti, vaikkei potentiaali ole niin korkea. Tuommoisia kavereita kuitenkin tarvitaan menestysjoukkueissakin. Ensi kaudella nousu Anaheimin vakio kokoonpanoon.

3. Dostal (2018) – Hieno kausi Ilveksessä ja toivottavasti pääsee ensi kaudella AHL:ään niin kuin oli suunnitelmissa. Maalivahteja on vaikea ennustaa, luulisi kuitenkin rahkeet riittävät ainakin kakkosmaalivahdiksi. Hieman pienikokoinen, mutta Khudobinkin pärjäsi hyvin Dallasin maalilla, niin miksei Dostalkin voisi kasvaa luotettavaksi kakkosveskaksi. Parin kauden päästä NHL-pelejä luvassa.

4. Thrun (2019) – Yllätti hyvällä kaudellaan. Isokokoinen, mutta hyvin liikkuva pakki, joka osaa kuljettaa kiekkoa ja puolustaa sekä tehdä pisteitä siinä ohessa. Monipuolinen kaveri, jolla on vielä matkaa kuljettavana. Ei täydellinen, mutta lahjakas. Pelaa Harvardissa.

5. Tracey (2019) – Vähän pettymyskausi, mutta pojalla on hyvät kiekolliset taidot. Boom-or-bust – tyyppinen prospekti, joka vaatii aikaa marinoituakseen. Parhaimmassa tapauksessa näen hänessä 30 maalin miehen. Ensi kausi WHL:ssä, sitten AHL:ään.

6. Lundeström (2018) – Toissavuotinen ykkösvaraus. En ole hänestä järin innostunut, koska Lundeströmin hyökkäystaidot ovat hyvin rajalliset. Potentiaalia on kehittyä fiksuksi ja hyvin puolustavaksi kolmossentteriksi. Liikkuu hyvin ja kokoakin on hyvin, mutta ne hyökkäyskyvyt ovat olemattomat, mikä rajoittaa potentiaalia. Kärkkyy NHL-minuutteja AHL:ssä.

7. Groulx (2018) – Hyvä kahdensuunnan sentteri, joka pelaa ahkerasti ja fiksusti. Kantanut kirjaimia rinnassaan eli osoittanut johtajan merkkejä, mikä on aina hyvä asia. Paljon hyviä ominaisuuksia ja potentiaali on siellä middle 6-maastossa. Ensi kaudella AHL:ssä.

8. Drew (2018)– Iso ja ilkeä. Yksi suosikeistani ja ehkä sen takia yliarvostan, koska en tiedä onko hänellä rahkeita kolmosparia korkeammalle. Toivottavasti ottaa mallia Mansonista ja kehittyy kakkospariin asti. AHL-miehiä.

9. Mahura (2016) – Hyökkäävä pakki, joka alkaa hiljalleen tuoda peliään NHL:ään. Pidän ihan mahdollisena, ettei hänestä tule mitään, mutta potentiaalia on kuitenkin jonkin verran. Mielestäni lupaavampi kuin esimerkiksi Guhle, mutta saisi alkaa näyttämään merkkejä paremmasta.

10. Andersson (2018) – Bostonista tullut ruotsalainen, joka osaa liikuttaa kiekkoa. Ei hirveästi tietoa kaverista, mutta Madden ja kaverit olisivat halunneet varata hänet aikoinaan, mikä nyt kertoo, että hänessä nähdään jotain potentiaalia. Kymppisijalla oikeastaan sen takia, miten organisaatiossa on puhuttu hänestä ja koska en ole hirveän innostunut muista prospekteista. Kakkosparin pakista puhutaan parhaimmassa tapauksessa hänenkin kohdalla. Projekti, jolla on vielä matkaa NHL-jäille.

2020 draft

Arpaonni ei suosinut Anaheimia vaan sijoitus tippui yhdellä runkosarjan sijoitukseen nähden. Viimeksi 2012 Anaheim varasi näin korkealta ja silloin haaviin tarttui Hampus Lindholm, joten odotukset ovat korkealla. Jotain levottomia luin Murrayn haastattelusta, että vuoro saattaisi olla kaupan, koska he näkevät tarjolla olevan noin 10 samantasoista kaveria. Saattoi olla taas taktista höpöttelyä ja Murray toivoo jonkun oikeasti tarjoavan jotain kivaa vastineeksi varausjärjestyksessä nousemisessa. Toivoisin vain heidän varaavan jonkun hyvän pelaajan kiltisti, koska en ihan usko tuohon, että olisi varaa varata myöhemminkin. Hyviä pelaajia tippuu aina, viime vuonna Zegrasinkaan ei pitänyt olla enää ysivuorolla vapaana.

Itseäni kovasti kiinnostaisi Rossi, mutta en vaan näe häntä Anaheimin varauksena. Liian pieni ja väärä kansalaisuus, sillä Anaheim yleensä haluaa isompikokoisia sveduja tai pohjoisamerikkalaisia. Rossilla olisi kumminkin sellaista taitoa yhdistettynä taistelutahtoon, mitä haluaisin nähdä Anaheimissa.

Minulla on fiilis, että Anaheim ottaa vuorollaan puolustajan, joka on Drysdale tai Sanderson. Viime vuonna ykkösvaraus oli hyökkääjä ja tänä vuonna prioriteettina on sitten pakistossa. Pakkiosasto ei ole kovin kummoinen prospektien osalta, joten blue chip sinne tulisi tarpeeseen. En ole niin järin innostunut kummastakaan, vaikka Drysdale toisikin kaivattua hyökkäysosaamista ja ykkösparin potentiaalia. Hänelläkään ei ole kovaa viivalaukausta, mitä kaipaisin. Sanderson vaikuttaa työhevoselta, mutta jos hyökkääjistä vapaana on Rossi tai Raymond niin kallistuisin heidän puoleensa mieluummin.

Raymond on hyökkääjistä se, jota pidän todennäköisimpänä. Hiton taitava kaveri, joka osaa syöttää ja tehdä maaleja. Tulee eräs Vancouverissa pelaava nuori ruotsalainen mieleen, kyllä sellainen kelpaisi. Kutosvuorolla Lafreniere, Byfield ja Stutzle ovat menneet, joten Raymond on heidän jälkeen yksi potentiaalisimmista hyökkääjistä. Ruotsalaisia Anaheim on uskaltanut ottaa ja esimerkiksi Lundeströmin valinnasta ei ole kovin kauaa. Zegras ja Raymond olisivat taidokas pari, jonka ympärille koota hyökkäystä.

Veikkaan, että Anaheim valitsee joko Raymondin tai Sandersonin, koska uskon Drysdalen menevän viiden ensimmäisen joukossa, joten hän ei ole enää vapaana. Luottoa Anaheimin pelaajatarkkailuun löytyy. Voi olla, että vetävät jonkun pupun hatusta niin kuin 2012, jolloin Lindholm oli ihan tuntematon kaveri. Hyvin se valinta meni lopulta.

Ensimmäisellä kierroksella käytössä on myös Bostonin 27. varaus, mutta en ala spekuloimaan kenet silloin kannattaa ottaa, koska muuttujia on ihan liikaa sen ennustamiseen. Anaheimilla on sitten seuraavana 36. vuoro ja kaikilla paitsi seiskakierroksella varausvuoro. Odotan, että Murray tekee taas jotain mikrodiilejä joko varausvuoroilla tai kauppaamalla toivottomia prospekteja vuoroihin. Olen iloinen, että se draft on viimeinkin ja saa sen pois alta ja vihdoin jotain oikeaa puhuttavaa joukkueen suhteen.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Jos jotain tuosta tulevan yön draftista Anaheimin osalta. Kuten jo ylempänä on tullut ilmi, että prospect pool ei pullistele talentteja tällä hetkellä liiaksi asti. Jos Anaheim pitää #6 vaurauksensa niin ei oikein voi sanoa, että kenet pitäisi ottaa tuolla vuorolla. Askarov on varmaan pois laskuista ihan vain Gibsonin takia. Drysdale, Raymond, Rossi, Perfetti, Holtz, Sandersson tai jopa Lundell käyvät Ducksien prospect pooliin vallan mainiosti. Top3 todennäköisesti pitää paikkansa kuitenkin.

Jos jotain omia hakuja/toiveita #27 ja #36 vuorolle ovat Marat Khustnudinov, Tyson Foester, Jacob Perreault tai Helge Grans. Tosin ensimmäinen on ehkä luultavasti mennyt ja on lisäksi vielä väärän kansallisuuden omaava Anaheimin varaushistoriaa katsoen.

Kolmos tai neloskierroksen varaukselle oma pikku haave olisi William Villeneuve. Paljon positiivista lukenut kaverista jolla saumat olla kunnon steal myöhemmiltä kierroksilta.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Jos jotain tuosta tulevan yön draftista Anaheimin osalta. Kuten jo ylempänä on tullut ilmi, että prospect pool ei pullistele talentteja tällä hetkellä liiaksi asti. Jos Anaheim pitää #6 vaurauksensa niin ei oikein voi sanoa, että kenet pitäisi ottaa tuolla vuorolla. Askarov on varmaan pois laskuista ihan vain Gibsonin takia. Drysdale, Raymond, Rossi, Perfetti, Holtz, Sandersson tai jopa Lundell käyvät Ducksien prospect pooliin vallan mainiosti. Top3 todennäköisesti pitää paikkansa kuitenkin.

Jos jotain omia hakuja/toiveita #27 ja #36 vuorolle ovat Marat Khustnudinov, Tyson Foester, Jacob Perreault tai Helge Grans. Tosin ensimmäinen on ehkä luultavasti mennyt ja on lisäksi vielä väärän kansallisuuden omaava Anaheimin varaushistoriaa katsoen.

Kolmos tai neloskierroksen varaukselle oma pikku haave olisi William Villeneuve. Paljon positiivista lukenut kaverista jolla saumat olla kunnon steal myöhemmiltä kierroksilta.

Perreault olisi kanssa jotenkin Ducksin näköinen valinta. Muistaakseni Gransia Ducks oli tarkkailemassa jossain viime kauden ottelussa ja olisikohan ollut ihan Murray paikalla? En jaksa kaivaa, mutta siinä olisi myös yksi Ducksin näköinen mies. Ruotsalaispakit ovat kuitenkin kelvanneet ihan hyvin viime vuosina. Kyllä nämä ukot kelpaisi. Olisi kanssa mukavaa, jos Anaheimiin matkaisi joku näistä saksalaisista.

Suomalaisittain toivoisin, että Anaheim nappaisi kutoskierroksella Rindellin. Monipuolinen kaveri, joka pelaa hienosti Jukureissa. Yli-ikäinen, mutta jos hänet olisi joku varannut viime vuonna kutos- tai seiskakierroksella, niin kyllä sen joukkueen fanit olisivat varmasti pähkinöissään siitä, minkälaisen kauden kaveri pelasi viime vuonna. Jatkanut tällä kaudella siitä mihin jäi. Kelpaisi ehdottomasti prospektiosastolle. Myös Järventie kiinnostaa kovasti. Kunhan tänä vuonna tarttuu joku jostain muustakin maasta kuin Ruotsista, Yhdysvalloista tai Kanadasta, niin olisin iloinen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Daro

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Suomalaisittain toivoisin, että Anaheim nappaisi kutoskierroksella Rindellin. Monipuolinen kaveri, joka pelaa hienosti Jukureissa. Yli-ikäinen, mutta jos hänet olisi joku varannut viime vuonna kutos- tai seiskakierroksella, niin kyllä sen joukkueen fanit olisivat varmasti pähkinöissään siitä, minkälaisen kauden kaveri pelasi viime vuonna. Jatkanut tällä kaudella siitä mihin jäi. Kelpaisi ehdottomasti prospektiosastolle. Myös Järventie kiinnostaa kovasti. Kunhan tänä vuonna tarttuu joku jostain muustakin maasta kuin Ruotsista, Yhdysvalloista tai Kanadasta, niin olisin iloinen.

Mulla olisi salainen toive kutoskiepille tai seiskakiepille jos sellain olisi, niin venäläinen yli-ikäinen laituri Yegor Chinakhov. Ducks ja venäläiset prospectit tosin eivät kulje käsikädessä. Chistovin #5 varaaminen taitaa vieläkin vaikuttaa liikaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Mulla olisi salainen toive kutoskiepille tai seiskakiepille jos sellain olisi, niin venäläinen yli-ikäinen laituri Yegor Chinakhov. Ducks ja venäläiset prospectit tosin eivät kulje käsikädessä. Chistovin #5 varaaminen taitaa vieläkin vaikuttaa liikaa.

Minulle tuntematon kaveri, mutta näyttää aloittaneen kautensa KHL:ssä hyvin. Venäläisten varaamisesta oli kanssa juttua viime kuussa tulleessa haastattelussa ja annettiin kuvaa, että ei oltaisi tahalteen vältelty venäläisiä vaan ei ole osunut hyvin kohdalle varausvuorojen aikaan. En ole varma muistanko oikein, mutta oli taas semmoista juttua, että en tiedä mitä ajatella. Siinä kyllä antaa liikaa siimaa muille joukkueille, jos semmoisesta lätkämaasta kuin Venäjä jättää pelaajia ottamatta jotenkin systemaattisesti.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Daro

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Minulle tuntematon kaveri, mutta näyttää aloittaneen kautensa KHL:ssä hyvin. Venäläisten varaamisesta oli kanssa juttua viime kuussa tulleessa haastattelussa ja annettiin kuvaa, että ei oltaisi tahalteen vältelty venäläisiä vaan ei ole osunut hyvin kohdalle varausvuorojen aikaan. En ole varma muistanko oikein, mutta oli taas semmoista juttua, että en tiedä mitä ajatella. Siinä kyllä antaa liikaa siimaa muille joukkueille, jos semmoisesta lätkämaasta kuin Venäjä jättää pelaajia ottamatta jotenkin systemaattisesti.

On vain tullut sellainen kuva, että Anaheimilla ei ole scoutteja tuonne idän suuntaan. Paljon siellä on talenttia tarjolla todellakin jota käyttämättä jää. Tuo Chinakhov on vain yksi heistä joka osunut silmään silmään varsinkin kun puhutaan viimeisten kierrosten varauksista josta voisi olla iloa. Esim. Sheshin on toinen myös. Kuitenkin ihan lottoa se on ketä varaat jollain 3-7 kierroksella. Tai jopa kakkoskierroksella, mutta on siellä todellakin muitakin kuin Kanadasta, Usasta tai Ruotsista tarjolla.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
On vain tullut sellainen kuva, että Anaheimilla ei ole scoutteja tuonne idän suuntaan. Paljon siellä on talenttia tarjolla todellakin jota käyttämättä jää. Tuo Chinakhov on vain yksi heistä joka osunut silmään silmään varsinkin kun puhutaan viimeisten kierrosten varauksista josta voisi olla iloa. Esim. Sheshin on toinen myös. Kuitenkin ihan lottoa se on ketä varaat jollain 3-7 kierroksella. Tai jopa kakkoskierroksella, mutta on siellä todellakin muitakin kuin Kanadasta, Usasta tai Ruotsista tarjolla.

Jahas, ei tullut tilaisuutta Anaheimille varata Chinakhovia myöhemmillä kierroksilla. Ei tullut mahdollisuutta draftata häntä edes 27. vuorolla.

Drysdale sieltä tuli aika odotetusti. Olen katsellut taas vähän videoita hänestä ja perhanan nätisti liikkuu luistin. Peliälyäkin näyttää olevan ja yhdistettynä tuohon liikkeeseen se on huikea yhdistelmä. Kunhan nyt Ducks ei ryssi tuota kehitystä ja eliminoi hänen luovuuttaan. Pystyisi varmaan ensi kaudella murtautumaan kokoonpanoon, mutta parempi että viettää kautensa muualla kehittymässä.

27. vuorolla tarttui Perreault niin kuin Daro toivoit. Sama fiilis kuin viime vuonna Traceyn valinnassa eli ottivat kierroksen lopussa maalintekijän. Etsivät varmaan uutta Corey Perryä, joka oli myös myöhäinen ensimmäisen kierroksen varaus. Hieno laukaus näyttää herralla olevan ja liike on lukeman mukaan parantunut vuoden takaisesta. Hyvä ettei taas tarttunut jotain raskasjalkaista voimahyökkääjää vaan Ducksin toimistolla alettu sopeutua uuteen NHL:ään, jossa liikkeellä on iso merkitys. Kumpikaan näistä valinnoista ei myöskään ollut mitään jättimäisiä kooltaan. No kyllä sitä myöhemmillä vuoroilla vielä ehtii. Perreault varmastikin viettää pari vuotta vielä kehittyen ennen NHL:ään menoa.

Toisen kierroksen alussa sitten 36. vuoro ja odotuksissa on ruotsalainen puolustaja. Olen yllättynyt jos Grans ei tartu mukaan, jos on mahdollisuus hänet ottaa. Gunler kiinnostaisi myös, siinä olisi toinen maalintekijä. Vielä olisi mahdollisuus napata Peterkakin. Monia kiinnostavia tapauksia jäljellä.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Drysdale kelpaa varsin hyvin. Mielestäni draftin paras pakki.
Jos kaikki menevät odotuksien mukaisesti, niin Drysdale kehittynee 3-4vuoden sisällä Ducksien pakki hierarkiassa ihan kärkeen. Voi toki olla, ettei tarvitse odottaa edes niin kauan Drysdalen puhkeamista kukkaan, koska aika ohut on tuo pakisto. Ei ole yhtään poissuljettu mahdollisuus, että ottaa paikkansa ylhäällä yllättävän nopeasti.

Drysdalella on kaikki vahvuudet olla moderni nhl-puolustaja. Pienikokoinen, hyvin luisteleva ja offensiiviset taidot tukevat hyökkäystä. Näitä on nähty nyt varsinkin Makarin ja Hughesin muodossa, mutta mielestäni Drysdale ei ole niin dominoiva ja kehityskatto on alempana. Yhtenä heikkoutena pitäisin laukausta, mitä pitäisi saada kehitettyä vielä pari pykälää. Hänellä on kyllä hyvä taito toimittaa kiekko maalille, mutta se itse laukaus näyttäisi olevan aika tuhnu.

Tervetuloa Jamie!
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Varaustilaisuus on nyt takana. Sai sitä odottaakin pitkään. Hirveän mielenkiintoisia tapahtumia ei ole Anaheimin osalta ollut nyt seitsemään kuukauteen, niin oli miellyttävää nähdä joukkueen tekevän jotakin. Oli myös kiva, että draftin spekulointi saatiin päättymään. Keväällä vielä tutkin innokkaasti erilaisia pelaajia ja seurasin keskustelua, mutta sitten tuli kyllästyminen ja kun tilaisuuden ajankohta oli epäselvä, niin lopetin seuraamisen moneksi kuukaudeksi. Onneksi NHL-pelit tarjosivat seurattavaa ei olisi muuten jaksanut. Pureudun pikaisesti varauksiin.

- Drysdale tulikin käsiteltyä aiemmin ja varmasti hänet tunnetaan varauksista parhaiten. Nyt on pari päivää päässyt makustelemaan valintaa ja tuntuu aina vaan paremmalta. Murray ja Madden puhuivat, että puolustaja oli koko ajan kiikarissa ja vaikka saivatkin varteenotettavia kyselyitä varausvuorosta, niin eivät olleet aikeissa siitä luopua. Hyvä, että nyt on tulevaisuuden puolustuksen johtaja selvillä.

- Perreault oli todella hyvä valinta ensimmäisen kierroksen lopulla. Hänen arveltiin menevän hieman aiemmin kuin 27. vuorolla, joten kävi hyvin, että hän tippui Ducksille. Maalintekijä, jolla on hyvä potentiaali. Hienoa, että ottivat kovan potentiaalin pelaajan, jolla on hieman riskiä kuin varmemman, mutta tylsemmän pelaajan. Samantyyppinen valinta kuin Tracey viime vuonna. Osan mielestä hänellä on tämän vuoden paras laukaus, mikä lämmittää mieltä.

- Colangelo oli se tyypillinen Ducks -varaus. Iso ja ilkeä kaveri, jolta löytyy kuitenkin älyä ja taitoa hyökkäyspelaamiseen ja puolustuspelaamisestakin luin positiivisia kommentteja. Luistelun kanssa vielä tekemistä, mikä vähän huolestuttaa. Harmi, että Grans varattiin juuri ennen, olisi varmasti ollut Ducksin valinta muuten. Colangelo on pelannut Zegrasin kanssa ja on myös Thrunin kanssa ystäviä, joten toivottavasti kemiat kohtaa sitten kentällä. Plussaa hienosta nimestä, voidaan alkaa kutsua Cola-Olliksi. Toivottavasti ei hapota liikaa treenien jälkeen, heh heh...

- Moore oli vähän tuntematon nimi. Iso hyvin liikkuva ja kiekkoa liikuttava puolustaja. Kova laukaus, mikä on plussaa. Tarvitsee ainakin lihaa luiden ympärille, mutta se on onneksi helppoa. Menee ilmeisesti Harvardiin, joten häntä ei Anaheimissa nähdä vähään aikaan. Muutenkin projektin oloinen kaveri, mutta kiirettä ei ole.

- Nickl on varmasti oma suosikkivalinta, vaikka tuskin on paras pelaaja. Kiva, että ottivat pienestä kiekkomaasta pelaajan. Sanomattakin selvää, että hän on ensimmäinen itävaltalaisvalinta Anaheimille. Iso ja hyvin liikkuva pakki, joka on enemmän puolustava puolustaja profiililtaan. Pelasi viime kaudella Kanadassa, joten omaa kokemusta pohjoisamerikkalaisesta kaukalosta. Nyt ilmeisesti Ruotsissa kärkkymässä peliaikaa, mutta QMJHL:stä löytyy kanssa pelipaikka, jos ymmärrän Eliteprospectin profiilia oikein. Itävalta pelaa U20-kisojen päätasolla vuodenvaihteessa ja oletettavasti Nickl on siinä joukkueessa mukana.

- Galimov on vuoden shokkivaraus, venäläinen Anaheimiin. Viimeisin Anaheimin varaama venäläinen oli Igor Bobkov vuonna 2009. Bobkov on muuten pelannut nyt älyttömän hyvin KHL:ssä, joten ei tiedä vaikka yrittäisi vielä NHL:n valloitusta. 2001 Anaheim varasi muuten viimeksi venäläisen kenttäpelaajan. No menneet sikseen. Yli-ikäinen Galimov on jo 21-vuotias ja voitti viime vuonna tulokkaan palkinnon KHL:ssä. Tehnyt Venäjällä hyvin pisteitä, mutta oletettavasti rooli NHL:ssä olisi alempien kenttien työmyyrä. Sopimusta KHL-seuran kanssa on pari vuotta jäljellä, joten jos hän ei halua ostaa itseään ulos, niin Galimovia ei pariin vuoteen nähdä Pohjois-Amerikan kentillä. Kehittykööt rauhassa.

- Sundsvik on työteliäs ruotsalainen, jolla on hyvä rannelaukaus. Pelaa sentterinä nyt toista kautta SHL:ssä. Selvästi alempien ketjujen työmyyrä rooliltaan.

- Bowenia varten Anaheim teki kauppaa varausvuoroilla saadakseen hänet, sillä Anaheimilla ei ollut enää seiskakierroksen varausta. Seiskakierroksen varaukset ovat aika arpapeliä enkä, mitä Bowenissa oli sellaista minkä vuoksi hänet piti hankkia. Joissain rankingeissa näkyi liikkuneen 5.-6. kierrosten paikkeilla, joten joku muukin on nähnyt hänessä jotain. Loukkaantuminen keskeytti viime kauden, mutta häntä pidettiin BCHL-sarjan lupaavimpana pelaajana draftiin mentäessä. Hyökkäävä sentteri, jolla on hyvin kokoa, miksipäs ei kokeilisi. Jos hänestä tulee NHL-pelaaja, niin Murray ja muu jengi näyttävät neroilta.

Kaiken kaikkiaan hyvä fiilis. Maha on makeaa täynnä, niin kuin yleensä draftin jälkeen. Päivitän top-10 prospektit listan vielä muotoon:

1. Zegras
2. Drysdale
3. Perreault
4. Comtois
5. Dostal
6. Thrun
7. Colangelo
8. Tracey
9. Lundeström
10. Groulx

Huomenna aukeaa vapaiden agenttien markkinat ja odotettavasti ne ovat hiljaiset Anaheimin osalta. Eniten kiinnostaa, ratkeaako kakkosmaalivahtitilanne huomenna Millerin jatkosopimuksen tai vapaan agentin hankinnan kautta. Siellä on useita maalivahteja vapaana, joten nyt voisi hankkia normaalia halvemmalla hyvän veskan pariksi vuodeksi. Odotan lähtökohtaisesti, että Miller saa jatkosopimuksen vuodeksi ja asia ratkeaa sillä ja se voi tapahtua myöhemminkin. Kaikki muut liikkeet ovatkin sitten yllättäviä, lukuunottamatta niitä pakollisia pikku kauppoja.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Colangelon varauksesta tykkään erittäin paljon. Coglianoa on edelleen vähän ikävä ja nimi menee tarpeeksi lähelle. Tulen seuraamaan erittäin tarkasti Colangelon urakehitystä.

Mutta myös ihan vakavalla naamalla Colangelon varaukselle peukku. Käyttää fyysistä kehoaan järkevästi, eikä todellakaan ole mikään puukäsi. Toivon vain, ettei tässä mennä vähän samanlaiseen ansaan kuin Nick Ritchien kanssa, joka ei vieläkään tänä päivänä ole saanut luisteluunsa lisää nopeutta tai tekniikkaa.
Omaan silmään Colangelon erityinen vahvuus on monipuolisuus, joka näkyy ihan tulostaululla asti. Osaa pelata hyvää puolustuspeliä, osaa ruiskia maaleja ja pelisilmä on mainio. Tuon kokonaisvaltaisen paketin, jos saa siirrettyä NHL:n puolelle, niin tässä voi olla todella järkevä varaus 2.kierrokselta

Jos joku seuraa tarkemmalla silmällä tuota USHL:ää, niin saa rohkeasti tulla kertomaan omat näkemyksensä Colangelosta. Itselleni tuo USHL on todella vaikea hahmotelma ja sen seuraaminen on vähäisintä näistä junnuista. Sieltä on kyllä viimeisinä vuosina noussut ihan kiitettävä määrä hyviä pelaajia ja Ducks muistaakseni varasi Montourin silloin USHL:stä eli jotain silmää scouteilla on tuonnekkin päin.

Tervetuloa Cola!
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Yksi mielenkiintoinen asia oli top5 varausten osalta rightin kätisyys. Drysdale, Moore ja Nickl kaikki rightin pakkeja. Lisäksi Perreault ja Colangelo righteja myös.

Jacob Perreault oli yksi jota nostelin ennen draftia mahdolliseksi varaukseksi #27/36 vuoroilta. Joskus keväällä antoi Murray lausuntoja maalinteon vaikeudesta ja johon panostetaan tässä draftissa. Perreault ja Colangelo sopivat ähän profiiliin kuin nyrkki silmään.

Perreaultista aika paljon on annettu kritiikkiä hänen suoritustasojen vaihteluista, ja varsinkin hänen kahdensuunnan pelistä. Isoimmat ongelmat ovat ilmeisesti pään sisällä. Asenne ( on/off ice) vaatii vissiin paljon korjaamista. Tässä varmasti se syy miksi Perreault tippui Anaheimille asti. Potentiaalia kaverissa on paljon kehittyä jos nuo asiat saadaan kuntoon. Boom or bust kyseessä siis.

Colangelo on enemmän ns. safe pick. Luistelun kanssa vielä tekemistä, mutta muut osa-alueet ovat jo hyvällä tasolla.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Frenzy käynnistyi Ducksin osalta aika rauhallisesti, mutta yllätyksellisesti. Gudbranson lähetettiin Ottawaan varausta vastaan ja Shattenkirk hankittiin kolmen vuoden sopimuksella. Lisäksi kansan suosikki Grant hankittiin taas takaisin kolmen vuoden sopimuksella. Boyle ja Criscuolo eivät saanet sopimusta Anaheimista, joten menivät Detroitiin. Criscuolon kohtalo ei kiinnosta, mutta Boylen lähtö tuo tilaa Dostalille AHL:ään eli maalivahtitilanne alkaa selvitä vähitellen.

Gudbransonin olisin mielelläni pitänyt, koska hän toi kovuutta ja pelasi Fowlerin kanssa hyvin yhteen. Kelpo nelospakki, vaikka hänen maine ei ole kovin mairitteleva. Tilalle tuli sitten Shattenkirk, jonka perässä Murray oli viime vai toissa vuonna. Shattenkirkin pitäisi tuoda vähän eloa ylivoimaan, mutta hänellä ei ole mitään maagista laukausta enkä usko hänen yksinään pelastavan tuota kamalaa ylivoimaa. Kokonaisuutena puolustus on vähän liian heiveröinen ja oletettavasti Fowler pelaa Shattenkirkin kanssa, kun Lindholm ja Manson saavat isoimmat minuutit. Kolmosparissa pyörii Djoos, Larsson, Hakanpää, Curran ja ketä näitä nyt on. Kokonaisuuden kannalta tuntuu, että puolustus meni askeleen eteen ja sitten taakse. Tehoja tulee hieman enempi, mutta vastustaja saa olla aika rauhassa maalin edessä. Mistään siirron estävästä pykälästä ei ole tietoa ja toivottavasti ei olekaan. Ehkä Seattle nappaa Shattenkirkin, niin Drysdale saa paikan kauden päästä kivasti.

Grantin sopimukselle tietenkin peukaloa. Deslauriers-Rowney-Grant pelasi loistavasti nelosketjussa yhteen ja oli varmaan viime kauden paras ja tasaisin ketju.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Gudbransonin olisin myös pitänyt, vaikka hän ei lukeudu mitenkään minun suosikkeiheni. Tilalle kuitenkin tuli Shattenkirk, joka kelpaa erittäin hyvin. Onhan Shattenkirkin peliä tullut nähtyä ihan livenä silloin kun pelasi Tepsissä.
Tuore Stanley Cup voittaja Shattenkirk teki varsin hyvät tehot pudotuspeleissä (3+10=13p) ja finaaleissakin onnistui hyvin (2+2=4). Että kyllä sieltä löytyy sitä hyvää kiekollista peliä edelleen, vaikka vähän näytti jo Rangersin pelien aikana suurimmaksi osaksi pelottavan hazardilta. Toivottavasti sitä puolta ei nähdä ankkapaidassa ja vanhankunnon Kevin Shattenkirk is back! Gudbransonin äijämäisempää pelityyliä voi tulla ikävä, vaikka ei hänkään siinä mikään eliitti ole, eikä tule koskaan olemaan. Uskomatonta, että oli aikanaan kolmosvaraus.
Kaikinpuolin mielenkiintoinen muutos pakistoon, kun tätä vähän tarkastelee.

Itse pistäisin näin:

Fowler-Manson
Lindholm-Shattenkirk
Larsson-Curran/Djoos/Hakanpää

Ja sitten Shattenkirk 2.ylivoimalle, kun varmaan pakin paikka on ykkösessä Fowlerin, ainakin suurimmaksi osaksi.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Heitänpä ketjulottoa nykyisellä pelaajistolla. Odotan kyllä vielä, että Murray tekee jotain liikkeitä ja vahvistaa hyökkäystä treidin avulla ja vielä mahdollisesti tarvitaan yksi maalivahti organisaatioon, koska tällä hetkellä vain Gibson, Stolarz ja Dostal ovat päteviä vaihtoehtoja NHL ja AHL -rooleihin.

Milano-Getzlaf-Heinen
Rakell-Steel-Silfverberg
Comtois-Henrique-Terry
Deslauriers-Rowney-Grant
Backes/Agozzino

Lindholm-Manson
Fowler-Shattenkirk
Djoos-Hakanpää
Larsson

Ei tuosta porukasta saa mitään hirveän pelottavaa rakennettua. Yritin luoda tasapainoisia ketjuja, joita voi peluuttaa tilanteessa kuin tilanteessa ja ketjut hyödyntävät pelaajien välisiä kemioita.

- Ykkösketjussa Getzlaf ruokkii Milanoa ja Heinen häärää jokapaikan höylänä. Milano vaikutti pirteältä yhdeksässä ottelussaan Anaheimin paidassa ja teki niissä viisi pistettä. Josko nyt tulisi läpimurtokausi, kun ei enää pelaa Tortorellan alaisuudessa. 20 maalia olisi todella hyvä tavoite.
- Kakkosketju on samantyylinen kuin ykkönen, Steel ruokkii Rakellia ja Silfverberg suojaa. Tämä ketju oli käytössä muutaman kerran ja se toimi ihan hyvin. Rakell ja Silverberg antavat suojaa Steelille, jolta nyt kanssa toivoisi läpimurtokautta.
- Kolmosketjultakin löytyy kemiaa, sillä Henrique ja Terry pelasivat hyvin yhteen, paremmin kuin Getzlaf ja Terry. Henrique on se maalintekijä tässä ketjussa ja Comtois tekee tilaa ja iskee sitten räkämaaleja.
- Nelosketju on toimivaksi todettu yhdistelmä. Pelaavat energisesti ja tekevät myös pisteitä välillä. Backes pelaa joskus, jos haluavat enemmän kokemusta kentälle ja kun tulee loukkaantumisia.
- AHL:ään laittaisin Jonesin ihan suosiolla, koska en näe hänelle käyttöä ellei hän ole ottanut harppauksia kehityksessään. En tiedä miten Zegrasin kanssa kannattaisi menetellä. Pelejä olisi hyvä saada, mutta en tiedä onko järkeä koko kautta pitää NHL:ssä. Toisaalta, en tiedä miten pääsee pelaamaan muuallakaan tulevalla kaudella niin kehityksen kannalta on ehkä pakko peluuttaa NHL:ssä.

- Ykköspakkipari on tuttu ja turvallinen Lindholm ja Manson. En usko, että tätä lähdetään rikkomaan. Toivottavasti Manson pelaisi nyt taas paremmin eikä perseilisi. Lindholmin kohdalla toivon ehjää kautta.
- Kakkosparista en niin pidä, mutta en näe muutakaan vaihtoehtoa. Ei ole tarpeeksi puolustusosaamista. No hyökkäys on paras puolustus.
- Kolmospari varmasti elää paljon kauden aikana. Djoos pelasi hyvin ja odottaisin hänen pelaavan ensiksi mainitun nelikon lisäksi eniten pelejä. Hakanpää tuo kaivattua kovuutta ja puolustusosaamista, mutta hänen hitaus on harmittava haitta. Jos olisi nopeampi niin pelipaikka olisi varmasti selviö. Larsson kärkkyy peliaikaa ja on varmaan ensimmäisenä jonossa, kun kysyntää tulee.
- AHL:ssä viilettää semmoisia nimiä kuin Guhle, Mahura ja Benoit, joiden uskoisin jossain vaiheessa saavan peliaikaa. Keväällä hankittu Curran on myös mielenkiintoinen nimi historiansa takia. Pakkina viime kaudella SHL:ssä 49 pistettä 48 ottelussa. Ikää jo kuitenkin 30 vuotta. Hauska haku, mutta olen yllättynyt jos hänestä vielä tulee vakiokokoonpanon pelaaja.

Näillä varmaan mennään.
 

Pardus

Jäsen
Alkaakohan Anaheimin kiinnostus Julius Nättistä kohtaan kasvaa? Iskenyt Sveitsin liigassa viiteen otteluun kahdeksan maalia. Ihme on, jos pelaa vielä kaudella 2021-22 Euroopassa. Nykyisestä sopimuksesta ei tietoa, voisiko siirtyä jo tällä kaudella Anaheimiin.

Miten näette, olisiko Nättisellä saumaa pelata ylhäällä?
 

Ralph

Jäsen
Alkaakohan Anaheimin kiinnostus Julius Nättistä kohtaan kasvaa?
Nättinen ei ole enää Ducksin pelaajalistoilla, kun hänen sopimuksensa purettiin. Toki Ducksilla voi olla kiinnostusta Nättiseen, mutta siellä on 30 muutakin joukkuetta, jotka ovat nyt tasavertaisia tekemään sopimuksen Nättisen kanssa.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Hieman koomista kyllä, kun Nättisellä on tällä hetkellä tehot 8+0. No mitäs sitä syöttelemään, jos saa itse tehdä maaleja.

Edelleenkin haluaisin tietää, mitä kulisseissa tapahtui kun Nättisen diili purettiin. Toinen OHL-kausi meni huonommin kuin ensimmäinen ja AHL-kausi ei mennyt kovin kummoisesti, minkä jälkeen sopimus purettiin. Ikää vasta 20 vuotta tuossa vaiheessa eikä mitään syytä luovuttaa pelaajan osalta. Tapahtuiko kulisseissa jotakin ja sillat paloivat vai mikä oli homman nimi? Toivottavasti Nättinen saataisiin vielä Anaheimin riveihin kokeilemaan.

Toi 2015 drafti meni Ducksilta muutenkin aika penkin alle potentiaaliin nähden, niin jos Nättisestä tuleekin tekijämies jonkun toisen joukkueen palveluksissa, niin kyllähän se vituttaisi. Larsson ja Terry taitavat olla ainoat, ketkä ovat vielä organisaation palveluksissa ja joilta voi odottaa edes jonkinlaista NHL-uraa. Larsson toki tuskin tulee olemaan ykköskierroksen varauksen arvoinen. Terryn kohdalla on enemmän potentiaalia ja enemmän kysymysmerkkejä myös. Ensi kausi näyttää, onko herrat kehittymässä NHL-pelaajiksi vai ei.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Ducksin karisma on laskenut 2010 jälkeen vuosi vuodelta kuin lehmän häntä. @Oles ketjulotosta suurin osa nimistä on täysin hmv -osastoa. Samaan aikaan joukkueen visuaalista ilmettä on viety mitäänsanomattoman näköiseksi.

Ehkä tämä on vain vanhan höpinöitä, mutta on sääli katsoa nykytilaa, kun muistelee menneitä aikoja. Tuntuu, että joukkueessa oli munaa silloinkin, kun rämmittiin ennen mestaruutta.

Helppo yhtyä. Aika väritöntä sakkia nykyaikana ja vaikuttaa siltä, että ne pienet (kuin myös isotkin) valon pilkahdukset treidataan pois. Tuntuu, että siitä on pikkuhiljaa ikuisuus kun ankoilla oli joukkueessa särmää ja näyttäviä pelaajia.

Zegrasin ja Drysdalen primetimeä odotellessa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös