Elämme Kärppien kulta-aikaa - osaammeko nauttia siitä?

  • 9 927
  • 71

Mokela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tepalla taisi mennä pointti ohi. Ei tässä mitään rymistelijöitä koko joukkueellista haluta, vaan edes muutama, jotta joukkue on tasapainossa. Ei me joukkueellista tarvita toistensa klooneja.

Roolitus on päivän sana.

Play-offeissa taistelutahto on aivan eri luokkaa ja agressiivisuus nousee monta pykälää. Puolustuspeli on tarkempaa, jolloin puolustus on luonnollisesti vaikeampi murtaa. Jonkun pitää raivata tilaa tähtipelaajillemme, olla maskissa ja taistella jokaisesta irtokiekosta. Ei kaikki voi vaan kuljetella kiekkoa vuoron perään.

Viime kauden Kärpät todellakin oli taitojoukkue. Silti se mielestäni oli astetta edellä nykyistä Kärppä laumaa monipuolisuudessa mitattuna. Nämä kolme mainittua kaveria olivat todella ratkaisevassa roolissa viime kaudella. Väitänkin, että ilman heitä ei oltaisi edes Jokereita kaadettu.

Tilalle on tullut Ujcik, Somervuori ja Sihvonen. En usko, että he ovat valmiita niin isoihin saappaisiin, vaikka toki toivonkin niin.

Taitokiekko ja kyky fyysiseen peliin eivät sulje toisiaan pois. Pikemminkin täydentävät toisiaan loistavasti.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jokerit sarjassa Machulda paranteli nivusiaan, Lievers oli täysin yössä ja pakkasella tipahtaen nelossentteriksi. Vastaavasti Smyth oli melkoisen näkymätön Tenkratin siirryttyä rinnalta pois. Jossain vaiheessa jokainen pelaajista kantoi suurta roolia. Se on totta. Mutta kukaan heistä ei ratkassut yksin sarjaa.

Viime kaudella tässä vaiheessa kautta Kärpät ei johtanut sarjaa, Kärpillä ei ollut Machuldaa, Lievers oli täysin yössä eikä Kärpillä ollut voittavaa valmentajaa. Jos NHL-lakko jatkuu mielestäni siihen ratkasijan saappasiin on ehdolla loistava pelaaja Janne Niinimaa.

Mielestäni Kärppien joukkueessa oli noita taitopelaajia edellisellä kaudella kun Kärpät saavutti hopeaa. Silloin mielestäni Petr Ton oli vähintään yhtä tärkeä kuin Smyth. Potaichuk pelasi mielestäni Machuldaan verrattavat playoffit. Kärpät ei kaatunut mielestäni silloin fyysisyyteen. Se kaatui puolustuksen kapeuteen ja loukkantumisiin. Mielestäni nyt tätä uhkaa ei ole hyökkäys eikä puolustuspäässä.

Kärpät on mielestäni tappioista huolimatta haastanut ja pystynyt voittamaan kärkijoukkueita. Kärpät viime kaudella ratkaisi playoff-ottelut nimenomaan leveämällä materiaalilla ja toisaalta se pystyi muuttamaan ratkaisu kenttänsä toiseksi muutamalla pelaaja siirrolla. Jokerit ja HIFk pystyi esimerkkeinä olemaan yksittäisissä otteluissa selvästi edellä. Kärpät kuitenkin väänsi pitkässä jouksussa väkisin ohitse. Loppuotteluissa TPS oli jo valmiiksi pehmennyt. Silti se oli runkosarjassa yksittäisissä otteluissa taisi olla kaikissa edellä. Jatkuva kovalla tasolla pelaaminen ratkaisee. Kärppien tasoa voi lueskella tällä hetkellä varsin hyvin sarjataulukosta. Otteluennakoita faneiltakin lukemalla voi hyvin havaita, että tappion jälkeen nämä pessimistisimmät pitää selvyytenä Kärppien paalmista voittojen teille, kun ei enää 'puhallella muniin'. Se kertoo siitä Kärppien kovuudesta. Joukkue voittaa, kun se tarpeeksi haluaa. Sillä varaa puhallella muniin ja silti ollaan sarja kärjessä.

Ymmärrän toki muiden huolen. Joukkueena mielestäni Jokerit on todella kova haastaja. Kovempi kuin yksikään viime kauden vastustajista. Mielestäni viijme kauden pahimmmista vastustajista löytyi heikkokohta. HIFK:lla ja Jokereilla oli heikompi maalivahti. TPS:llä oli kenties parempi maalivahti kaksikko, mutat ykkösmaalivahti oli kokematon ja astetta heikompi. Molemmilla TPS maalivahdeilla on mielestäni erittäin heikko kilpikäsi. Sinne se Machulda ne ratkaisut sitten kohtuullisen helposti iski, joilla TPS ranka katkaistiin. Nykyinen Jokerit on selvästi vahvistunut. Se on löytänyt selkeän ykkösmaalivahdin joka taistelee liigan parhasta maalivahdista, se on saanut kovia kokeineita playoff vääntäjiä (Lind)ja Machuldamaisen kokeneen playoffrataksijan(Varis). Jortikka on huippuvalmentaja. Pahimmillaan hän kuitenkin sekoittaa myös oman joukkueen kuviot. Kuvasti vaatiessaan hän voi tallata jonkun pelaajan itseluottamuksen lokaan ja peluuttaa toisen puhki jolloin helposti tulee loukkaantumisia. Thomas esimerkkinä on vain ihminen. Tuleeko vielä väsähtäminen? Loukkaantuminen?
 

Filyo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
SuperSix:n myötä minun on pakko muuttaa omaa mielipidettäni.

Viestin lähetti Filyo
Joukkue on rakennettu erittäin hyvin;

...ainakin jos elämme pumpulimaailmassa, jossa ei ole sotia ja jossa kaikki leikkivät kivoja piirileikkejä hyvässä hengessä.

Frankfurtia vastaan käyty peli osoitti, että joukkueeseen tarvitaan suojelijaa, joka vähentää vastustajien sikailuja. Tähdillä ja huippujunioreilla ei tehdä mitään jos he eivät uskalla pelata.

Turnauksen otteet kertovat myös Kärppien vääristyneestä arvomaailmasta paljon. Kärppien ykkösprioriteetti on voittaminen, kaikki muu jää taka-alalle. Voittojen eteen ollan valmiita uhraamaan muiden pelaajien terveys. Jos joukkueen ykkössentteri tyrmätään pelitilanteen jälkeen, niin kukaan ei tee(ei saa tehdä?) yhtään mitään pelikieltojen ja (seuran)imagon menetyksen pelossa.

Jääkiekko-ottelun tuloksen eteen ollaan valmiita tekemään mm. seuraavaa:
-ykkössentteri tyrmätään pelitilanteen jälkeen puolitajuttomaksi, kukaan ei tee mitään ettei tule pelikieltoja.
-pelaajaa lyödään mailalla päähän ja jahdataan monen miehen voimin, kukaan ei tee mitään ettei vaan tule pelikieltoja.
-huippumaalivahtia(joka on parantunut polvileikkauksesta) ajellaan surutta, kukaan ei tee mitään.

Joukkuetoverin terveyden ja turvallisuuden eteen ollaan valmiita tekemään seuraavaa:
-jätetään oman onnensa nojaan ja toivotaan ettei kenellekään satu pahemmin.

Sitten lopuksi kiitellään kylmäpäisyydestä ja hyvästä onnesta, siis jos kävi hyvä tuuri eikä ketään kärppää saatu telottua.

Ketkä tai mitkä ovat Kärppien tappelukiellon takana? Valmentaja, tuskin. Junno, epäilen tätäkin. Onko sponsoreille luvattu, että Kärpissä ei tapella. Saattaisihan se tuoda kyseenalaista mainetta esim. Osuuspankille ja Oulun Energialle(valitsin ihan hatusta) jos joku rämäpääkanukki riehuu Osuuspankin mainos selässään koko kansan edessä Tulosruudussa. Toisiko tuollainen tilanne huonoa julkisuutta? Minun silmiin ei toisi, jos tappelulla puolustellaan omia pelaajia.

Arvot pitäisi saada oikeaan järjestykseen! Jääkiekko-ottelun voitto ei ole aina se tärkein tavoiteltava asia.
 
Re: Re: Elämme Kärppien kulta-aikaa - osaammeko nauttia siitä?

Viestin lähetti Filyo
Saattaisihan se tuoda kyseenalaista mainetta esim. Osuuspankille ja Oulun Energialle(valitsin ihan hatusta) jos joku rämäpääkanukki riehuu Osuuspankin mainos selässään koko kansan edessä Tulosruudussa. Toisiko tuollainen tilanne huonoa julkisuutta? Minun silmiin ei toisi, jos tappelulla puolustellaan omia pelaajia.

Arvot pitäisi saada oikeaan järjestykseen! Jääkiekko-ottelun voitto ei ole aina se tärkein tavoiteltava asia.

Mutta se poliisihan olisi suora askel kohti kaikkien ottelujen voittamista. Jos olisi yksi kaveri uhrattavissa pelikieltoihin, jotta saadaan esim. vastajoukkueen riitapukari myös ulos.

Tämä ei välttämättä kuulu tähän ketjuun, mutta piti vastata. Samaa mieltä olen kuitenkin asiasta.

Ja ketjuun liittyen, nautin. Muille ollaan seuraavat kaksi vuotta poroja tms. ja joukkue voittaa hyvällä prosentilla pelejä. Vain jokerit on tällä hetkellä parempi. Hienoa, että saa nähdä ajan, jossa Oululainen kiekko joukkue pärjää. Jos liikaa pärjätään aletaan nähdä kirjoituksia missä toivotaan mestaruutta Hki-Turku-Tampere-Oulu akselin ulkopuolelle :D
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Turnauksen otteet kertovat myös Kärppien vääristyneestä arvomaailmasta paljon

Väärin. Otteet kyseisessä pelissä kertovat vain ja ainoastaan Frankfurt Lionsin vääristyneestä arvomaailmasta, sekä tuomarin munattomuudesta. Täysin oikeaa toimintaa Kärpiltä, vailla näki että monella Kärppäpelaajalla sappi kiehui ja teki mieli kostaa.

Se on loputon tie, jos ajattelee että tuohon sikailuun pitäisi lähteä vastaamaan. Se kertoo jo aika paljon, että Lionsin kaverit eivät pystyneet jättämään asioita kaukalon sisäpuolelle kuuluviksi vaan yrittivät vielä pelin jälkeen jatkaa kahakointia.

Lähinnä voi olla tyytyväinen, ettei tuonkaltainen toiminta ole päässyt leviämään SM-liigaan, vaan että täällä keskitytään pelaamiseen.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Super Sixin perusteella minusta Kärpät ei pärjännyt OMSK:ia vastaan, koska otti liikaa jäähyjä eikä saanut omaapeliä käyntiin ja teki ainostaan yhden maalin. Yksikään pelaaja ei loukkantunut Frankfurttia vastaan ja jos loukkaantui itse turnauksessa niin Tenkrat kompuroidessaan omaan pelaajaan. Minusta tuo poliisi ei olisi auttanut yhtään jäähyjen vähentä,misessä tai otteen ottamisessa. Jotain Jagrin kaltaista pelin ratkaisijaa olisi kaivattu.

Samaa mieltä edeltävien kanssa. Frankvurtin käsitys jääkiekosta on kieroutunut. Se oli turnauksen ylivoimaisesti huonoin joukkue, joka ei voittanut peliäkään.
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Viestin lähetti Tepa
Super Sixin perusteella minusta Kärpät ei pärjännyt OMSK:ia vastaan, koska otti liikaa jäähyjä eikä saanut omaapeliä käyntiin ja teki ainostaan yhden maalin. Yksikään pelaaja ei loukkantunut Frankfurttia vastaan ja jos loukkaantui itse turnauksessa niin Tenkrat kompuroidessaan omaan pelaajaan. Minusta tuo poliisi ei olisi auttanut yhtään jäähyjen vähentä,misessä tai otteen ottamisessa. Jotain Jagrin kaltaista pelin ratkaisijaa olisi kaivattu.

Samaa mieltä edeltävien kanssa. Frankvurtin käsitys jääkiekosta on kieroutunut. Se oli turnauksen ylivoimaisesti huonoin joukkue, joka ei voittanut peliäkään.

Jos Kärppien 13. hyökkääjä olisi ollut Georges Laraque, tämä Jocher olisi purrut kiltisti tuppea ja luistellut vaihtoaitioon. Poliisi ei tarkoita, että pitää tapella, mutta hillitsee aivan varmasti vastustajan sikailuhaluja. Ja samalla antaa omalle joukkueelle työrauhan.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja mitenkähän tämä olisi auttanut Kärpät voittamaan OMSK:in? Tiedän kyllä miten poliisi vaikuttaa, mutta jos sille tielle lähdetään niitä tarvitaan heti ainakin pari kappalettaja silloin alkaa kärsimään Kärppien neljän kentän pelaaminen ja vauhti. Jocher ei ollut suinkaan ainoa sikailija pelissä. Hän olisi hakenut sen Laraquen, jonka jälkeen homma olisi jatkunut samaan maliin muiden toimesta. Parhaassa tapuksessa olisi samaan syssyyn pistetty joukkotappelu pystyyn, jolloin muut olisi päässeet mättämään Kärppien muita tärkeitä pelaajia ja linjurit ei tietäisi mihin väliin mennnä.

Esimerkkeinä voidaan mainita Selänteen poliisi Tie Domi. Samalla vaihtokaupalla tuli mukana Rangerssista toinen poliisi Kris King. Gretzkyllä oli aikanaan Edmontonissa Dave Semenko ja Marty McSorley. Playoffeja varten -87 Semenko vaihdettiin loppu suoralla Reijo Ruotsalaiseen. Siinäpä suojelua kerrakseen. Tappelut kaikkoaa kummasti aina playoffeissa. NHL:ssäkin. Sielläkin tiedetään, ettei jäähypenkiltä otteluja voiteta. Esimerkkinä Bäckströmin tapauksessa paras keino suojautua on ehdottomasti nostaa se kilpi suojaksi. Kyllä se Jocher pysähtyy, kun kilvestä tulee päin näköä. Edelleen loukkantuiko Kärpistä kukaan. Ei. Entä voittiko Frankfurt pelin kovuudellaan? Ei.


Suojeleeko yksi poliisi? Millä Kärpät varmistaa, että mies ei ole pelikiellossa tai jäähyllä silloin, kun omia tähtiä ajellaan? Tässä koostetta the Pasin omien suojelu kyvystä.

Ässiiin hankittiin kohu ykkössentteri Greg Classen mies on pelannut 27 ottelua ja ollut 13 peliä loukkantuneena.

Ässien viime kauden paras pistemies Marko Kivenmäki on pelannut 32 ottelua ollut 8 ottelua poissa loukkantumisen vuoksi.

Ässien kanrtava voima ja kenties kallein pelaaja on maalivahti Scott Lankow. Hänparhaillaan loukkantuneena ja ollut poissa 4 ottelua.

Ässien paras maalintekijä ja pistemies Pasi Tuominen joutui jättäämään maajoukkue pelit väliin loukkantumisen vuoksi.

Jari Korpisalo on ollut poissa 21 peliä loukkantumisen vuoksi.

Hyvin tuntuu Pasi hommansa hoitaneen. Ai niin Ismo Kuoppala taklasi The Pasin itsensäsairastuvalle.


Tässäpä sitten otetta kovanaamoista Los Angelesista Gretzkyn siirryttyä sinne.

33 Marty McSorley................................ 66 10 17 27 350 11 0 2 2 33

Jay Miller, Boston............................ 37 2 4 6 168 -- -- -- -- --
29 Los Angeles....................... 29 5 3 8 133 11 0 1 1 63
Totals............................ 66 7 7 14 301 11 0 1 1 63

22 Ken Baumgartner............................... 49 1 3 4 286 5 0 0 0 8

Lisäksi nämä ei olleet myöskään mitään eilisen teeren poikia kovassa pelissä:

26 Mike Krushelnyski............................. 78 26 36 62 110 11 1 4 5 4

5 Tim Watters................................... 76 3 18 21 168 11 0 1 1 6

Rangersissa pelasi Gretzkyn aikana mm. Eric Cairns, Darren Langdon, Jeff Beukeboom, Shane Churla.


Jos Kärppien nelosena pelaa Pasi Nielikänen, Mikko Ruutu ja Georges Laraque näyttää jäähypörssi tältä sadomaso liigan tuomarilinjan vuoksi tältä..

1.20 Kärpät 2min Pasi Nielikäinen syy Pasi Nielikäinen

3.45 Kärpät 2 min Georges Laraque syy Georges Laraque

5.45 Kärpät 2 min Georges Laraque syy ulkomainen poliisi.

5.45 Kärpät Georges Laraque OT syy irvistys.


.
.
...
....
 
Viimeksi muokattu:

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Viestin lähetti mtmela
Jos Kärppien 13. hyökkääjä olisi ollut Georges Laraque, tämä Jocher olisi purrut kiltisti tuppea ja luistellut vaihtoaitioon. Poliisi ei tarkoita, että pitää tapella, mutta hillitsee aivan varmasti vastustajan sikailuhaluja. Ja samalla antaa omalle joukkueelle työrauhan.

13. Hyökkääjä = Pelaa muutaman vaihdon roolipelaajana, suojelee omia, sisäistää roolinsa vahvuudet.

Eihän tässä Omskista puhuta, eikä yhdestä pelistä. Olet eri mieltä asiasta, ja sinulla on oikeus olla eri mieltä.

Minusta yksi ruma, ilkeä power-forward tyyliin Keith Tkachuk olisi vastaus moneen asiaan. Ja sen tason mies voi pelata vaikka ykkösketjussa. Lähinnä mielessä on playoff-sarja sikailevaa joukkuetta vastaan. Laraque oli vain heitto, esimerkki miten moiset Jocherit ei mielellään silmille hypi, koska tietävät että silloin sattuu. Ja sitäpaitsi NHL:ssä pelaajat kunnioittavat toisiaan.

Meinaatko tosiaan, että Ässien pelaajia on tahallaan sikailtu ulos kentältä? Mielestäni Nielikäinen on pelannut oman ruutunsa jopa yläkanttiin, kun pisteitä katsoo. Ja Nielikäinen pelasi mielestäni hyvän kauden Oulussa.

5.45 Kärpät Georges Laraque OT syy irvistys.

Luulen, että kannattais tuomarinkin miettiä ennenkuin poikaa turhasta jäähylle laittaa ;)
 

Filyo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti leicester
Lähinnä voi olla tyytyväinen, ettei tuonkaltainen toiminta ole päässyt leviämään SM-liigaan, vaan että täällä keskitytään pelaamiseen.

Muistele vaikka tämän kauden niitä Blues-otteluja, jossa Kärpät on johtanut viime hetkillä. Monestikohan esim. Kohn on ajellut Nikkeä? Onneksi sm-liigassa on todella vähän sikailuja verrattuna Lions-otteluun, mutta jos Kärpät kohtaa playoffeissa esim. HIFK:n tai Blues'in, tullaan hyvin todennäköisesti Kärppiä vastaan sikailemaan.

Viestin lähetti Tepa
Ja mitenkähän tämä olisi auttanut Kärpät voittamaan OMSK:in?

Mitä väliä OMSK-ottelun tuloksella on siinä vaiheessa, kun Viuhkolalta on niskat murtunu ja Pyörälän näkö mennyt oikeasta silmästä.

Viestin lähetti Tepa
Edelleen loukkantuiko Kärpistä kukaan. Ei.

Tästä saamme kiittää ainoastaan hyvää onnea, emme mitään muuta.

Viestin lähetti Tepa
Tässä koostetta the Pasin omien suojelu kyvystä.

Aivan turha lista. Poliisin tehtävä on ehkäistä vastustajan TAHALLISIA vahingoittamisyrityksiä. Kuten esim. Viuhkolaan ja Pyörälään kohdistuneet sikailut. Kuinka monessa noista Ässien pelaajaa on vedetty esim. mailalla tai nyrkillä päähän pelikatkolla?

Viestin lähetti Tepa
Jos Kärppien nelosena pelaa Pasi Nielikänen, Mikko Ruutu ja Georges Laraque näyttää jäähypörssi tältä sadomaso liigan tuomarilinjan vuoksi tältä..

1.20 Kärpät 2min Pasi Nielikäinen syy Pasi Nielikäinen

3.45 Kärpät 2 min Georges Laraque syy Georges Laraque

5.45 Kärpät 2 min Georges Laraque syy ulkomainen poliisi.

5.45 Kärpät Georges Laraque OT syy irvistys.

Jos toisena vaihtoehtona on tällainen lista, valitsen ensimmäisen.

1.20 Kärpät Jari Viuhkola, aivotärähdys ja leukamurtuma, sairaslomaa 2kk

3.45 Kärpät Mika Pyörälä, oikean silmän sokeutuminen, ura ohi

5.45 Kärpät Niklas Bäckström, polven sivusiteet paskana, sairaslomaa 4kk

jne.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti mtmela
13. Hyökkääjä = Pelaa muutaman vaihdon roolipelaajana, suojelee omia, sisäistää roolinsa vahvuudet.

Minusta yksi ruma, ilkeä power-forward tyyliin Keith Tkachuk olisi vastaus moneen asiaan. Ja sen tason mies voi pelata vaikka ykkösketjussa. Lähinnä mielessä on playoff-sarja sikailevaa joukkuetta vastaan. Laraque oli vain heitto, esimerkki miten moiset Jocherit ei mielellään silmille hypi, koska tietävät että silloin sattuu. Ja sitäpaitsi NHL:ssä pelaajat kunnioittavat toisiaan.

Meinaatko tosiaan, että Ässien pelaajia on tahallaan sikailtu ulos kentältä? Mielestäni Nielikäinen on pelannut oman ruutunsa jopa yläkanttiin, kun pisteitä katsoo. Ja Nielikäinen pelasi mielestäni hyvän kauden Oulussa.


Ässien pelaajista esimerkkinä Kivenmäki (polvi)taklattiin Kärppäpelissä. Eipä ainakaan sitä Kärppää pelottanut yhtään taklata kultakypärää, vaikka The Pasi oli joukkueessa.

Minustakin Keith Tkachuk olisi hyvä hankinta Kärppiin, mutta hän ei ole poliisi eikäolisi kolmastoista hyökkääjä vaan ratkaisija. Näillä asioilla on vissi ero. Jos Kärppä pelaaja loukkantuisi jonkun toimesta lähettäisin mielummin Aarnion antamaan kiepitä niittejä muistutukseksi kuin Tkachukkia tappelamaan, vaikkapa Pyörälän edestä. Ulkolaispaikat vahvisatuksille.

Filoy voisi listata vaikkapa Kärppien mitalivuosilta pelaajat joiden ura on päättynyt tahallisen vahingoittamisen vuoksi. Edelleen mikä estää samaa joukkuetta vahingoittamasta Kärppäpelaajia tuon Larquen OT:n jälkeen viiden minuutin kohdalla? Hän ei ole puolustamassa omiaaan myöskään seuraavassa kohtaamisessa.

Kärpistä löytyy Kimmo Lotvonen, jonka taklaukseen päättyi Jari Levosen kiekkoura. Samoin löytyy polvitaklaus Sihvonen, jonka takalukseen päättyi Tuomo Ruudun kausi, kuten myös Sihvosen pelit ennen Kärppiin tuloa. Edelleen Mika Pyörälän taklaus päätti Jokerien Samuli Jalkasen pelit viime kauden playoffeissa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Filyo
Jalonen on onnistunut kokonaisuutena erinomaisesti. Pelkästään sarjataulukkokin jo kertoo sen. Muutaman kerran Jalonen on saanut viimeisen erätauon ketjumuutoksilla tappioaseman käännettyä voitoksi eikä tällä kaudella olla nähty kahden maalin johdon menetyksiä tietääkseni kertaakaan. Huikea parannus viime kauteen nähden huomioiden, että joukkueen runko on pysynyt samana. Joukkueen henkilökemiatkin tuntuvat olevan paremmassa kuin viime kausina. Esim. tapaukset Joenväärä, Hamilton, Taubert, Thomas, Mettovaara jne. Tai sitten ne ovat vaan pysyneet paremmin joukkueen sisällä. Uskoisin enemmän ensimmäistä vaihtoehtoa. Kaikilla löytyy toki parannettavaa, myös Jalosella.

Mitä tekevät Kärppäfanit? No tietysti kirjoittelevat (täällä tai FanClubin keskusteluissa) naama punaisena Jaloselle potkuja, rutistaan Sihvosen yhtä aloitushäviötä, Nikkekin on paska läpiajoissa ja meni aivan liian aikaisin maahan kyljelleen yhdessä vastustajan läpiajossa. Nylander kiukuttelee jatkuvasti, eihän se ole kun noin piste/ottelu -tahdissa.

Hieman perspektiiviä kaivattaisiin nyt fanien valitteluihin. On surullista huomata esim. kymmenen vuoden päästä, kun Kärpät taistelee kymmenennestä sijasta yhdessä Sportin ja SaiPan kanssa, miten hyvin asiat olivatkaan kaudella 04-05. Siitä kuuluisi osata nauttia nyt!

Olen sitä mieltä, että joillakin Kärppäfaneilla ei ole kuuppa kestänyt tätä Kärppien räjähdysmäistä nousua Suomen mestariksi. Vuonna 2000 Kärpät nousi liigaan, 2001 oli liigassa heti neljäs ja 2003 hopealla ja viime kauden varmaan kaikki muistavat. Yhdyn Filyon mielipiteeseen siitä, että nyt täytyisi teidän Kärppäfanien nauttia tästä menestyksestä, mutta olla samalla nöyriä ja muistaa, että minkä vaikeuksien kautta huipulle on päästy. Suurudeen hulluksi ei kannata ruveta, sillä sellaista joukkuetta ei tästä sarjasta löydy, joka selviäsi esim. koko kauden tappioitta. Jotkut Kärppäfanit tuntuvat pistävän tappion aina joko tuomarin tms. syyksi, harvoin myönnetään vastustajan olleen parempi ja ansainneen voittonsa. Siis tarkoitan tässä vaan osaa faneista.

Onnittelut tähän loppuun vielä hienosta menestyksestä Venäjän maalla. Kärpät antoi muulle kiekkoilevalle Euroopalle varmasti hyvän kuvan SM-liigan tasosta.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Re: Re: Elämme Kärppien kulta-aikaa - osaammeko nauttia siitä?

Viestin lähetti Blackie
Jotkut Kärppäfanit tuntuvat pistävän tappion aina joko tuomarin tms. syyksi, harvoin myönnetään vastustajan olleen parempi ja ansainneen voittonsa. Siis tarkoitan tässä vaan osaa faneista.

Itse asiassa tälläiset fanit taitaa olla aika harvassa, varsinkin Jatkoajalla nykyään. Vastustajan paremmuus kyllä myönnetään ja sanotaan, jos se parempi on ollut ja pisteensä ansainnut. Viime keväinen mestaruus varmasti on suurimmalla osalla vieläkin mielessä, eikä tappiot juurikaan edes kirvele runkosarjan aikana (ainakaan itsellä). Pudotuspeleissä mahdolliset tappiot varmasti taas kirvelevät kunnolla, eikä mahdollista vastustajan paremmuutta välttämättä enää tunnusteta.
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Kerran kai niin on käynyt, että on tuomarin takia hävitty (Raumalla). Muuten ollaan kyllä tupellettu itse (alkukausi) tai vastustaja ollut huomattavasti parempi. Vanhemmat Kärppäfanit muistavat kyllä 80-luvun kulta-ajat, 90-luvun säälittävä räpellyksen ja sen jälkeen alkaneen nousun, miten kaikki tapahtui ja miksi.

Mielestäni voi olla syystäkin ylpeä Joukkueesta, Organisaatiosta ja Faneista. Meidän mielestämme Suomen parhaasta. En tiedä miksi moinen on pissan kolisemista hattuun. Jokaiseen ryhmään mahtuu poikkeuksia. Kärppien fanit ovat levittäytyneet ympäri Suomea hyvin ja vaikka kotikaupunki on monella vaihtunut etelämmäksi, ei Kärpät sydämmestä unohdu ikinä. Pietaria myöten jaksavat hc-fanit reissata.

Toki Kärppäfanien perinteeseen kuuluu myös omien puukottaminen (etenkin valmentaja ja mielellään jo yhden huonon pelin jälkeen), kiistat JYPin kannattajien kanssa (joista suurin osa on järkeviä ihmisiä), Voittamisen kulttuurin tuulettaminen, pelaajabudjetin nöyryyttäminen käsimaaleilla yms.

Jos moinen oman joukkueen menestyksestä (urheillullisesta ja taloudellisesta) nauttiminen on epäsuotavaa, kyykkäkisat pelataan muualla.
 

Triton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Blackie
Olen sitä mieltä, että joillakin Kärppäfaneilla ei ole kuuppa kestänyt tätä Kärppien räjähdysmäistä nousua Suomen mestariksi.

Niin-in. Olet aivan oikeassa. Mutta minä olen myös sitä mieltä, että näin on käynyt myös monien muiden joukkueiden kannattajien ja fanien keskuudessa. Siis niiden kuupat eivät ole kestäneet Kärppien räjähdysmäistä nousua Suomen mestariksi.

Ai miten niin? Noh, jos ajatellaan vaikka, että jos 15 HIFK:n kannattajaa kehuu omaa joukkuettaan jossain ketjussa, niin kukaan ei noteeraa sitä mitenkään. Jos taas samaan aikaan jossain muussa ketjussa yksi Kärppäkannattaja kehuu omaa joukkuettaan, niin sitä seuraa n. 50 "oululaiset on ylimielisiä kusipäitä" -viestiä. Eli jotenkin minulle on tullut sellainen kuva, että meillä Oululaisilla ei ole oikeutta olla missään tilanteessa onnellisia ja ylpeitä omasta joukkueestaan, tai ainakaan tuoda sitä mitenkään ilmi.. Se on ihan yks ja sama mitä muut kirjoittelee, mutta vain Kärppäkannattajien viesteistä etsitään ne (omasta mielestä) negatiiviset jutut ja sitten yleensä yleistetään ne kaikkiin Kärppäkannattajiin.

Niin, mistähän tämä saattaisi johtua? Jotenkin olen rivien välistä ollut lukevinani tässä vuosien varrella (erityisesti näiden 90-luvulla paremmin menestyneiden joukkueiden kannattajien jutuista), että kun Kärpät nousi liigaan, niin monet ajattelivat että Kärpistä tulee semmoinen sympaattinen pikkuseura, joka aina sillain niinku taistelee hirmuisesti (sillain niinku SM-liigaan just nousseen joukkueen oletetaankin), mutta sitten kuitenkin niinku sopivasti häviää näille "paremmille" ja pitkään liigassa menestyneille seuroille. Tämän jälkeen näiden joukkueiden kannattajat voisivat sitten tulla taputtamaan meitä nöyriä ja tapoja osaamattomia oululaisia päähän ja sanoa, että "ehkä jonain päivänä" ja sitten ne vois opettaa meille sitä "kiekkokulttuuria". Mutta sitten ei käynytkään niin. Jo heti ensimmäisenä vuotena runkosarjan voittaja joutui laulukuoroon ja nyt ollaan hallitsevia Suomen mestareita. Eihän se nyt käy laatuun. Ja se alkaa ärsyttämään ainakin minua jo pikkuhiljaa aika helvetillisesti.

viesti lähetti mtmela
Mielestäni voi olla syystäkin ylpeä Joukkueesta, Organisaatiosta ja Faneista. Meidän mielestämme Suomen parhaasta. En tiedä miksi moinen on pissan kolisemista hattuun. Jokaiseen ryhmään mahtuu poikkeuksia.

Aamen.

Jos joku helsinkiläinen on ylpeä vaikka Jokereista ja on aivan varma, että se joukkue on ylivertainen muihin verrattuna, niin good for you. Se on hänen oikeutensa. Tai oli joukkue mikä tahansa. Eiköhän se ole päivän selvää? Ja eikö se ole se Faniuden/kannattajuuden pointti? Ei se ainakaan minun mielestä tee ketään kusipääksi. Huoh.

Viestin lähetti Blackie
Yhdyn Filyon mielipiteeseen siitä, että nyt täytyisi teidän Kärppäfanien nauttia tästä menestyksestä, mutta olla samalla nöyriä ja muistaa, että minkä vaikeuksien kautta huipulle on päästy.

Minä kyllä luulen, että harvassa ovat ne henkilöt ainakaan Oulussa, jonka sen voisi unohtaa. Joka vuosi pettymys, mutta ehkä ensi vuonna?? Mutta ei se sitä tarkoita, että pitäisi tuota Kärppien menestymistä vähättelemäänkään ruveta?

Viestin lähetti Blackie
Jotkut Kärppäfanit tuntuvat pistävän tappion aina joko tuomarin tms. syyksi, harvoin myönnetään vastustajan olleen parempi ja ansainneen voittonsa. Siis tarkoitan tässä vaan osaa faneista.

Siis ihan oikeesti. Lueppa näitä viestiketjuja ihan ajatuksen kanssa ja sanoppa joku joukkue, jonka faneista KUKAAN EI KOSKAAN ole sitä mieltä, että tappio oli tuomarin yms. syytä tai vastustaja oli parempi ja ansaitsi voittonsa?
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Triton: "Jotenkin olen rivien välistä ollut lukevinani tässä vuosien varrella (erityisesti näiden 90-luvulla paremmin menestyneiden joukkueiden kannattajien jutuista), että kun Kärpät nousi liigaan, niin monet ajattelivat että Kärpistä tulee semmoinen sympaattinen pikkuseura, joka aina sillain niinku taistelee hirmuisesti (sillain niinku SM-liigaan just nousseen joukkueen oletetaankin), mutta sitten kuitenkin niinku sopivasti häviää näille "paremmille" ja pitkään liigassa menestyneille seuroille. Tämän jälkeen näiden joukkueiden kannattajat voisivat sitten tulla taputtamaan meitä nöyriä ja tapoja osaamattomia oululaisia päähän ja sanoa, että "ehkä jonain päivänä" ja sitten ne vois opettaa meille sitä "kiekkokulttuuria"."

Just niinkuin mun suusta sanottuna.

Juuri näin minäkin lueskelin rivien välistä uuden liiga-ajan alkuaikoina ja itse asiassa vielä ihan viime kevääseen saakka. Kyllä on ollut monella nieleskelemistä siinä, että "oululainen uho" ei ollutkaan ihan perusteetonta suun soittamista :-)
 

Black5

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Hyviä pointteja. Muistan itse olleeni varsin fanaattinenkin kärppäfani vuodesta 1985. Kyllähän tosiaan jokainen kiekkoa seurannut oululainen muistaa pitkään missä käytiin. Pappa Ruotsalaisen johdolla kuitenkin nousu alkoi, ja Junno tajusi liikemiehenä jättää uppoavan Kalpan ja pääsi osittain valmiiseen pöytään. Siitä huolimatta hänen panostaan Kärppien menestyksen rakentamiseen ei voi kiistää. Mutta onko jotain oleellista hävinnyt fanikulttuurista menestyksen ja toiminnan "budjetoitumisen" myötä?

Jotain omassa faniudessani muuttui, kun 2000-luvun edetessä Kärpät ei enää ollut haastaja, joka kiusaa suuria ja mahtavia. Liiganousu oli jotain upeaa, jopa mestaruuteen verrattavaa, ainakin silloin ja on vieläkin. Lisäksi muistan niin hyvin kevään 2001, jolloin Jokerit lähtivät lomille paljon suunnittelemaansa aikaisemmin. Etenkin 7-2 voitettu kotiottelu oli mahtava korvaus vuosikymmenen takaisista veloista. Se, että suurempia laitettiin pataan tuntui mahtavalta. Nyt mestaruuden voittaminen ei ainakaan minulle antanut niin mahtavia fiiliksiä kuin liiganousu ja Jokereiden nöyryyttäminen. En tiedä miksi? Onko se sitten niin, että toisen epäonni on suurempi kuin oma onni? Ehkä Lätkässä.

Junnon temppu kaapata Machulda oli mielestäni varsin "jokerimainen". Mutta mies pitkälti ratkasi omalla panoksellaan mestaruuden, joten minulle henkilökohtaisesti jäi pieni sivumaku ostetusta mestaruudesta. Tietysti Junno ajatteli menestystä, kuten pitääkin. Silti Jokereiden ja HIFK:n pudottaminen oli hienoa kärppänäkökulmasta, mutta myös itse jääkiekon ystävän näkökulmasta. Kukaan ei varmasti unohda viidettä välieräpeliä Raksilassa. Mutta mitä on oikeanlainen fanius?
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta tuntuu, että jokainen tänne kirjoittava Kärppäkannattaja nauttii Kärppien menestyksestä. Tutostrofin jälkeen monen on vallannut yltiönegativismi, vaikka meneekin hyvin hommat kuitenkin ryssitään. Kriisi kaivetaan pienimmästäkin kiven kolosta, jotta päästään sanomaan minähän sanoin.

Minua vaivaa näissä kirjoituksissa tietty hirveä muutos mania. Mielestäni Kärpillä on mennyt varsinkin pitkässä juoksussa erittäin hyvin. Vertailessa vaikkpa Pentin faksiin ja sen pitkä jänteisyyteen ei ole mitään heikkoa. Mielestäni Kärppien kohdalla ainoa oikea suunta on luottaa ensisijaisesti Oululaiseen osaamiseen. Omamme ovat olleet aina Mikki Hiiriä tai Kärpäsiä, entä sitten. Aina Mikki on Mustakavvun tai Mustan kaavun telkeien taakse lopulta heittänyt. Miksi Kärppien pitäisi pelata fyysistä kiekkoa, kun ei ole pelannut sitä ennenkään ja mitaleita ja mestaruuksia on tullut plakkariin. Suuressa osassa niitä on myös luotettu omaan valmennus osaamiseen sekä joukkueen runko on rakennettu Oulaiselle persutalle. Silti noita omia poikia ollaan heivaamassa milloin minnekkin, vaikka ovat nuoria ja lupaavia. Obnko suuriin muutoksiin tarvetta. Entäpä pitäiskö muutokset suunnata muihin kuin omiin poikiin. Minusta pitäisi. Neloskenttä ei ole ostomiehen paikka. Sitä mielestäni varsin hyvää periaattetta on noudatettu pitkään. [Mielipide]Sen oman juniorimyllyn vanhakin pelaaja sinne kelpaa.[/mielipide]
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Hmm, en usko että tässä haetaan pelityylin muutosta mihinkään fyysiseen peliin. Kärppien tyyliin on kuulunut ja tulee kuulua vauhdikas taitokiekko. Nyt vaan halutaan pientä lisävivahdetta siihen, hassua ettei joku näe siihen mitään syytä (IFK, Frankfurt yms). Ei yksi kovaa taklaava, fyysinen hyökkääjä (ostomies, koska omista ei siihen ole) joka pitää "huolta" omista, sulje pois Kärppien omaa pelaavaa tyyliä. Normaalisti tämän tyylin pelaaja on omiaan nelosketjuun, mutta "Brad Smyth" voi pelata myös hyvin ykkösketjussa. Eikös Tepa Routanyrkki toiminut hyvin viime kaudella?
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
mtmela:
Voisko Juntusen Henkkaa ajatella tuohon rooliin ens kaudella? Pillerikuurille ja parikyt kiloa massaa lisää niin avot! Henkalla on jo muita ominaisuuksia ihan tarpeeksi mutta voimaa vaan ja vähemmän kiekollinen rooli niin vois olla omiaan tuohon.

Mutta vakavasti puhuttuna Kärpillä olisi varmaan paikka moiselle kaverille. Mielestäni kaverin ei tarvisi edes olla mikään hirmuinen maalinsylkijä, onhan esim Aarnio välillä pelannut isommassa, taklaavassa ja aika kiekottomassa roolissa oikeen hyvin (eikö viime kaudella ollut Tenki-Viuhkola-Aarnio) ja saanut ketjukavereidesa pelin luistamaan.

Mitä siis tarvittaisiin, olisi kaveri joka kykynee pisteiden tekoon (irtokiekot maalin edestä sisään), osaa taklata, tehdä tilaa muilla..olla joukkuepelaaja. Varsinaiselle puhtaalle goonille (JYPin hankinnan tapaan) en näe Kärpissä tarvetta useistakin syistä. Tuollainen Nielikäisen tyyppinen peluri olisi meikäläisen makuun, tosin NHLstä löytynee loppukaudeksi edullisia kavereita samaan kategoriaan pilvin pimein.
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Viestin lähetti kakkonen
mtmela:
Voisko Juntusen Henkkaa ajatella tuohon rooliin ens kaudella? Pillerikuurille ja parikyt kiloa massaa lisää niin avot! Henkalla on jo muita ominaisuuksia ihan tarpeeksi mutta voimaa vaan ja vähemmän kiekollinen rooli niin vois olla omiaan tuohon.

Mitä siis tarvittaisiin, olisi kaveri joka kykynee pisteiden tekoon (irtokiekot maalin edestä sisään), osaa taklata, tehdä tilaa muilla..olla joukkuepelaaja. Varsinaiselle puhtaalle goonille (JYPin hankinnan tapaan) en näe Kärpissä tarvetta useistakin syistä. Tuollainen Nielikäisen tyyppinen peluri olisi meikäläisen makuun, tosin NHLstä löytynee loppukaudeksi edullisia kavereita samaan kategoriaan pilvin pimein.

Niin, Henkalla ois teoreettisia mahdollisuuksia vaikka mihin, mutta kykeneekö olemaan tarpeeksi aggressiivinen kyseiseen rooliin? Se mietityttää, kiekolliseenkin peliin sitä taitoa olisi jos se saataisiin jollain ihmeellä esille.

Mitä jälkimmäiseen kappaleeseen tulee: Tätä juuri hain. Goonia en todellakaan tarkoittanut viesteilläni.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Georges Laraque tai Chris Simon, selkeä vastaus kysymykseen fyysisestä pelaajasta. Kumpikin on valmis tiputtamaan hanskansa anytime ja molemmat ovat huomattavasti yleistä uskomusta parempia jääkiekkoilijoita.

En tiedä teitä televisiosta ottelua seuranneita, mutta kyllä ainakin meikäläistä paikanpäällä hirvitti tuota Frankfurt-ottelua seurata. On puhdasta tuuria, ettei siellä kukaan loukkaantunut ja kaikki selvisivät hengissä. On totta, että mitä siinä tilanteessa sitten olisi pitänyt tehdä, hankkia pari pelikieltoa? Ei tietystikään, mutta yhden kovanaaman rauhoittelu olisi auttanut ainakin jonkinverran. Omsk on taitojoukkue, mutta sieltäkin löytyy rosterista kovanyrkki Andrei Nazarov, joka pelasi kärppä-ottelua lukuunottamatta muut pelit. Ja vielä hyvin.

Pari vuotta sitten, kun Kärpät ja Jokerit pelasivat välierissä vastakkain oli tilanne toisenlainen. Silloin mm. Raimo Summanen huusi toisen ottelun jälkeen käytävässä "tuo mies pitää saada otettua pois". Ketähän tuo tarkoitti? Noh, tottakai Nielikäistä, joka vittuili, pelotteli ja veti parit kovat taklaukset jokeripelaajiin.

PS. Tepa, Sihvonen toki pelasi vielä tuon polvitaklauksen jälkeen samalla kaudella tehden mm. välieräsarjassa Kärppiä vastaan 2 omaa maalia. Toista ei jostain kumman syystä hyväksytty.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Mennäänpä taas asian viereen...

mtmela puhuu nyt taas asiaa ja Tepa on tuttuun tyyliin pihalla kuin lumiukko. Taitopeliin meillä on SM-Liigassa vahva kalusto ja liikkeessä pärjätään maailmallakin. Koossa ja röyhkeydessä sitten hävitään, mikä näkyi mm. Pietarin turnauksessa finaalia myöten. Onko meillä "Sushinskia", joka nousee kulmasta maalille tai ajaa vauhdilla sisään suojaten kropallaan kiekkoa?

Kärpissä on aiemminkin ollut "kovanaamoja", voimapelaajia, Suikkanen, Huikari mm. (no kovanaamoja ja kovanaamoja). Ei pelkällä mikkihiiri-ilmeellä pärjätä tässäkään liigassa. Tappeluilla näiden penaltien kanssa ei paljoakaan ole merkitystä, toisin kuin rapakon takana jäähypörssien voitoissa vaan pelityylillä, jossa ei väistellä ja jossa annetaan ja otetaan.

Nytkin Kärpissä on muutamia kavereita, jotka eivät luiki häntä koipien välissä piiloon, mutta he ovat puolustuksessa. Kukkonen on minun mieleeni periksiantamattomuudessaan. Kaveri antaa myös puutavaraa melko surutta omassa päässä ja tällä pikkusialla annetaan pieni signaali vastustajalle ja jos ei muuta, niin ärsytetään ja saatetaan jonkun "tsekkidiivan" peli saada sekaisin. Joukkue tarvitsee monen tyyppisiä pelaajia. Mm. Ujcikin tyyliset näppärät raketit ovat vaikeita pideltäviä vastustajan pakeille ja Moosen kaltaiset jässikät maalin edessä ja kulmissa v-mäisiä.

Tepalle tilastoja Kärppien kovimmista jäähyilijöistä:
-79, -80 36 gp Juha Tuohimaa 65 PIM 3. Liigan jäähypörssissä
-80, -81 33 gp Kai Suikkanen 60 PIM 2. Liigan jäähypörssissä
-80, -81 36 gp Juha Huikari 58 PIM 3. Liigan jäähypörssissä
-81, -82 34 gp Juha Huikari 64 PIM
-82, -83 36 gp Juha Huikari 76 PIM
-82, -83 34 gp Hannu Järvenpää 56 PIM
-83, -84 37 gp Robert Miller 66 PIM
-84, -85 35 gp Kari Suoraniemi 67 PIM
-85, -86 36 gp Hannu Järvenpää 48 PIM 10. Liigan jäähypörssissä
-86, -87 44 gp Juha Huikari 66 PIM 8. Liigan jäähypörssissä
-86, -87 39 gp John Newberry 63 PIM
-87, -88 36 gp Gary Yaremchuk 92 PIM

Bradin vierailu Ouluun oli ns. valoa tunnelin päässä, kun oli vaihteeksi pelaaja, joka otti sen ~2 PIM / ottelu, kuten 80-luvun alun parhaimmat. Eli Kärppiin ei kuulu PELKKÄ mikkihiireys, kuten eräs taulapää tuossa väitti. Mutta NHL alkaa kai vielä tällä kaudella ja... äijäkiekkoa tulee sitten vain TV:sta.
 

Black5

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Alkaa nyt vaikuttaa siltä, että vaikka Kärpät voittaisi mestaruuden niin se ei tyydytä, koska se ei tule mielekkäällä pelityylillä. Kaikki Slapshot-elokuvan nähneet tietävät millä keinolla Chiefsin kurssi käännettiin. Toisin sanoen epätoivoiset tilanteet tarvitsevat epätoivoisia tai ainakin radikaaleja ratkaisuja. En kyllä ymmärrä sitä väitettä, että Kärpät olisi fysiikassa jäljessä! Jos pelit voitetaan niin mitä kumman valittamisen aihetta siinä sitten on? Ai niin, tyyliä pitää olla.

Kärpillä on varsin kookas pakkiosasto ja laitureissa sellaisia pelaajia, jotka varmasti kykenevät taklaamaan ja raastamaan eli pelaamaan playoff-hokia. Nielikäinen on vain käsite, jota kaikki sitten pelkäävät. Miksi Pasin taklaus tuntuisi esim. Aarnion taklausta kovemmalta? Siksikö, että Pasi on "household name" Liigassa vai siksi, että Pasi on kovempi taklaamaan? Jos aiempi väite puoltaa totuutta niin sitten Kärppien riveistä jolla kulla mahdollisuus hankkia kannuksensa Nielikäisen tyyliin. Jos toinen väite puoltaa totuutta niin sitten Kärpät ehkä tarvitsee "Tie Domia".

Toinen kysymys onkin sitten se, auttavatko jäähyt joukkuetta. Mielestäni eivät tippaakaan. Pelit voitetaan maaleja tekemällä ja AVlla ei maaleilla yleensä juhlita. Tätä tuskin kukaan kirjoittajista oikeasti ajoikaan takaa. Vastustajan fyysiseen peliin on vastattava tavalla tai toisella. Frankfurttia vastaan nakattiin taululle lukemat, jotka puhuvat puolestaan. Jokainen pelaaja kuitenkin pelaa tuloksesta. Tapoja on monia, mutta tulos erottaa joukkueet. Eivät tyyli tai keinot.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos aiemmat kirjoittajat olisi lukeneet viestini tarkemmin puhuin muutos maniasta. Olen kanssasi yhtä mieltä Kärpistä löytyy fyysiyyttä ja erityisesti perään antamattomuutta. Siksi mielestäni nyt ei ole aihetta suuriin muutoksiin. Olin yksi niistä, jotka varmasti puolusti Smythiä ja toivoi hänen jäämistään. Edelleen olin sitä mieltä hän oli routanyrkin tärkeä pala. Minusta ei ole silti selvää, että Kärpät saisi parhaan mahdollisen tuloksen, jos Smyth palaisi ja routa nyrkki koottaisiin uudelleen. Kärppien joukkue ja pelitapa on muuttunut. Routa nyrkki myös hajoitettiin matkalla mestaruuteen.

Mielipiteeni on se, että Kärppiin ei tarvita tällä hetkellä suuria muutoksia. (Tämä ei tarkoita kenties yhden pelaajan hankintaa)Taklausvoimaa löytyy esimerkkkinä Aarniosta, Juntusesta, Lehtosesta ja Kukkosesta. Nämä pelaajat on Kärppäkasvatteja joiden perään antamattomuteen luotan. Lisäsksi mielestäni Boumedienne on kenties fyysisesti kovin tämän hetken Kärppäjoukkueesta. Lotvoseen ja Niinmaan tiedän myös pystyvän vastaamaan kovaan peliin he ei siinä luiki karkuun.

Puhuessani muutos maniasta tarkoitin Haataja Hokkiin, Juntunen Hokkiin, Peksi ykköseksi, Jaloselle kenkää, Laraque Kärppin, Eero ulos, Ucjik ulos jne asennetta. Esimerkkinä Laraque Kärppin, kuka tiputetaan kokoonpanosta? Minusta ulkomaalaista pelaajaa ei tarvitse hankkia kolmanneksitoista hyökkäjäksi. Otetaan ennemmin joku Tkachuk tai Ryan Smyth, miksei Brad. Kyllä he sen kerran kaudessa hanskat heittää. Minusta tämän pelaajan ottainen ei saa kuitenkaan tarkoittaa Aarnion tai Juntusen poistamaista kokoonpanosta. Silloin fyysisyyttä ja peräänantamattomuutta menetetään. Se pelaaja ei saa olla mielestäni myöskään joukkueen kapteeni Palsola, joka painaa HIFK vastaan maalille, vaikka solisluut paukkuu ja omaa Black Adderin parhaan jäähyä per ottelu keskiarvon. Meidän fyysisin mies tuolla asteikolla. Minäkin hyväksyn pienen vivahteen. Brad Smyth olisi tervetullut takaisin. Mielestäni Kärpät tarvitsee pelaajaa, joka viihtyy maalin edessä ja osaa tehdä sieltä maaleja. Sellasia pelaajia on jo Kärpissä, mutta kenties liian vähän. Kyllä yksi isokoinen Järvis tai Suikkanen olisi ilman muuta tarpeeseen. SIlti ei tarvita suurta siään ulos liikenettä.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös