Vegas Golden Knights (1.) – Dallas Stars (3.), Läntisen konferenssin finaalit

  • 35 243
  • 192

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Onnittelut Dallasille finaalipaikasta. Vankasti bandwagonissa mukana, joskin ei minua hirveästi haittaisi Islandersin tai Tampankaan voitto. Joukkue on esittänyt upeaa venymistä ja ratkaisuvoimaa on löytynyt koko miehistöstä. Tämmöisiä suorituksia pitää tulla, mikäli mielii mestariksi.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuohon matkustukseen sen verran, että Konferenssifinaalit pelataan jo samassa kaupungissa, eli matkustusrasite on jo kärsitty. Suuri kysymys Boltsilla on Pointin pelikunto, ja sekundäärinen kysymys on pystyykö kapteeni pelaamaan finaalisarjassa. JOS nyt eka saadaan kairattua neljäs voitto islesista, olen melko varma että saarelaiset ei myy nahkaansa halvalla.


Aivan, kuvittelin että Tampa ja NYI pelaavat Torontossa, mutta fiksumpaahan ja ennen kaikkea tasapuolisempaa se noin on.
 

M10

Jäsen
Ei tän nyt ihan näin pitänyt mennä, että 4-1 Las Vegas lauluun, mutta sitä se sitten on, kun tahtotila on valtava, veteraanien leadership on vaikuttavaa ja hyvin valmennettu joukkue taistelee tuolla tasolla. Toki näitä coloradoja ja vegaseja ei pudoteta pelkällä taistelulla: Dallasin ratkaisutaito otteluiden tärkeimmillä hetkillä oli huikealla tasolla. Ja olihan tuo viime yön peli Dallasin kavennuksen jälkeen melko yksipuolista näytöstä. Vegas oli aivan köysissä kun bennit vyöryi päälle. Melkoinen esitys Kapteenilta nämä pleijarit, huh huh.

Khudobinilta mahtava game-save 3. erässä Paciorettyn puolittaisesta läpiajosta suoritettuun laukaukseen, kun 7 minuuttia jäljellä ja ollaan maalin tappiolla. Siitä 3-1 Vegasille niin en usko, että oltaisiin noustu.

Dallas on neljän ketjun joukkue, se nähtiin taas. Kiviranta selvästi haluaa astua esille tällaisissa peleissä ja tulee varmasti tekemään jotain spesiaalia Stanley Cupin finaaleissakin. Gurianov pääsi laukomaan suosikkipaikaltaan ja onhan tuo onetimer b-pisteen kaarelta ollut tällä kaudella murhaa.

Flames kaatui 4-2
Avalanche kaatui 4-3
Vegas kaatui 4-1

Kova jengi on Dallas Stars vm 2020. Ja mikä tässä on hassuinta, koko ajan ollut sellainen fiilis, että eivät ole edes näyttäneet vielä parastaan.

Seuraavaksi sitten Stanley Cupin finaalit. Vittu markka-aikana oltu viimeksi siellä asti.

Todella harmi, että Ryan Reaves lähtee pettyneenä kesälomille.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Aika uskomaton fiilis. Viimeksi vuonna 2000 ja heti perään 2020. Epäilin pahasti heikosti pelanneen Starsin mahdollisuuksia Flamesia vastaan. Vielä enemmän pelkäsin mestarisuosikki Avalanchen käsittelyä. Vegasin piti olla neljän ketjun terminaattori, joka viimeistään lopettaa lennon. Näistä huolimatta Stars painaa finaaliin asti. Ja fisti sinne, mihin se kuuluu.

Kolme nimeä miksi Stars on finaalissa:
Khudobin - ilman häntä tämä lento olisi loppunut aikoja sitten
Benn - Il Capitano, Beast Mode, Sochi Benn... taistelun ruumiillistuma
Heiskanen - joukkueen kruununjalokivi

Neljäntenä Rick Bowness. Parjattu Bowness on saanut joukkueen pelaamaan uhrautuvaa kiekkoa logo edellä, ei selässä oleva nimi idellä.
Taisit unohtaa Kiviniemen, josta on kuoriutunut isojen pelejen ratkaisijaksi.


Mutta onnea Stars faneille. Liputan teidän puolesta vaikka ollaanki vihamiehiä. Liuta veteraaneja, jotka ansaitsevat kupin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Khudobin pelasi upean sarjan Vegasia vastaan ja oli erinomainen siellä Starsin maalinsuulla. En tiedä oliko se Vegasin hyökkäyksen huonoutta, Avsin hyökkäyksen hyvyyttä vai yksinkertaisesti pelaajan tasonnostoa, mutta edelliseen sarjaan nähden Khudobinin työskentely maalinsuulla oli nähdäkseni rauhallisempaa ja sen myötä paljon varmempaa. Paljoakaan ei irtokiekkoja tarjoillut Vegasin kavereille sarjan aikana vaan kiekko tarttui hyvin kiinni.

Benniltä sarjassa tosiaan se 'statement' vaihto heti ykkösottelun alkuun ja meno jatkui samannäköisenä läpi sarjan. Starsin hyökkäyksen vaarallisin pelaaja jatkuvasti, nousi ratkaisurooliin jokaisessa neljässä Starsin voitossa ja kaiken kaikkiaan erinomaista johtajuutta siellä. Kovaa playoff-kesää/syksyä pelaamassa.

Vegas tosiaan hallitsi kiekkoa suurimman osan sarjasta, mutta Starsilta hienoa tiivistä ja uhrautuvaa viisikkopeliä läpi sarjan, luottoa omaan tekemiseen riitti täysien otteluiden ajan ja siitä taas osoituksena viitospelin hieno comeback-voitto. Joukkue on osoittanut playoffeissa voittavansa usealla tyylillä (maali-iloittelulla, tiiviillä puolustuspelillä, takaa-ajoasemasta nousun tehden, jatkoerien kautta jne.) ja ehdottomasti ansainnut finaalireissunsa.

Seguinille ja Khudobinille edessä kolmannet finaalireissut. Toki heistä Khudobin kahdella edellisellä kerralla ei päässyt pelaamaan ollenkaan, ollen ensin kolmos- ja sitten kakkosmaalivahdin roolissa. Nyt on vastuuta luvassa ensimmäistä kertaa finaaleissa hänellekin. Seguin on pelannut hyvin vaisuja playoffeja ja muutenkaan ei ole nyt erityisen playoff-pelaajan statuksella koko uransa ajalta mutta niin vain hänkin päässyt finaaleihin nyt sitten kolmesti jo.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Seguin näytti kyllä heräilevän tässä viimeisessä matsissa. Pääsi pitkästä aikaa jopa maalipaikoille. Jospa finaaleissa olisi sitten kuumimmillaan, muuten yyber-surkeat pleijarit vetäneenä.

Jamie Benn sai nyt ainakin synninpäästön kaikesta aiemmasta tekemisestään olemalla todella loistava tässä Vegas-sarjassa.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Pari sanaa vielä viime yön pelistä.

Katsoin lähetyksen NHLTV:n kautta ja NBC:n lähetyksenä sieltä. Sieltä kuulemani perusteella Ryan Reeves on tän vuoden Conn Smythe -voittaja. Sen verran äijää hehkutettiin, kun kuitenkin pääsi lähelle Benniä tässä tilanteessa. NBC:n selostajien kommenttien mukaan Reeves esti tuossa Bennin maalin, koska Benn vähintäänkin näki, että joku on tulossa. Ensin olin että voi vit..tu, mut sitten olin, että voi hel..vetti. Että tuo hieno Lehnerin venytystorjuntakin saadaan Reevesin hyvyydeksi. On se vaan hyvä.




Toinen asia, eikö hitossa noita ylivoimia voisi näyttää muusta kuvakulmasta kuin siitä saakelin EA Sports arcade game -kuvakulmasta?! Onneksi jatkoaika-yv näytettiin normaalisti, mutta matsin aikana suurin osa oli siitä kentän päältä ja se on aivan hanurista.

Tää paita menee muuten hankintaan, jos jostain kekkaan, että mistä noita saa:


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
- Calgary-sarjan neljännessä pelissä 12 sekuntia ennen pelin loppua ottelu tasoihin ja voitto jatkoajalla. Ilman tuota pelin ihan loppuhetken tasoitusta Flames olisi painellut sarjassa 3-1 johtoon.

- Coloradoa vastaan seiskapelissä tasoitus kolme ja puoli minuuttia ennen loppua ja voitto jatkoajalla.

- Nyt Vegasia vastaan kaksi jatkoaikavoittoa, monesta pahasta paikasta selviytymistä pelien sisällä ja viimeisen ottelun kahden maalin kurominen kiinni ja ratkaisu jatkoajalla.

Dallas on finaalipaikkansa todella ansainnut tuolla omaan hommaan uskomisella, sitkeydellä ja yksilöiden hienolla nousulla, josta etenkin Khudobin ja Benn ovat olleet loistavat esimerkit. Dallasissa on joukkueena hienoa yhteen pelaamisen tunnetta, josta varmasti osa menee valmennuksen piikkiin. Hieno nähdä suomalaisia finaalissa ja kyllä Starsissa monelle muullekin toivoo menestystä. Onnittelut Stars-faneille finaalipaikasta!

Vegasista sen verran, että joukkueen systeemi on minun mielestä edelleenkin toimiva, mutta nyt siellä oltiin kauden tärkeimmällä hetkellä kauden suurimmassa umpisolmussa maalinteon suhteen. Toisaalta Dallas pelasi erittäin uhrauvasti joukkueena ja Khudobin oli kuuma pelistä toiseen. Joitakin muutoksia ritariryhmässä varmaan nähdään, mutta hyvä runko ja pelisysteemi siellä on kuitenkin jatkoonkin. Ikkuna on edelleen auki, vaikka tämä sarja aika tylyillä numeroilla voittojen suhteen päättyikin.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Jos ei pelaa niin ei ainakaan voita Tampaa.
Tänne asti kun on tultu epäilijöistä huolimatta niin mielipiteelläsi ei ole oikeastaan mitään tekemistä todennäköisyyksien kanssa. Myöskään Tampa ei nimittäin ole voittanut vielä mitään.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Gurianovin sarjan ratkaissut voittomaali kellotettiin lähteneeksi 110 mph nopeudella eli melkoinen tykki oli. Millaisilla nopeuksilla yleensä nuo one-timerit on kellotettu, silloin kun näitä on missään mainittu, kenelläkään tietoa?
Martinezin one-timer oli muistaakseni karvan alle 100 mph.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Martinezin one-timer oli muistaakseni karvan alle 100 mph.

Pulockin one-timer viime yöltä oli ilmeisesti kellotettu nopeuteen 101 mph ja hänellä on yksi NHL:n kovimmista laukauksista. Aikalailla täydellisesti onnistuneen one-timerin Gurianov sai tuossa aikaiseksi sitten kun Pulockiin nähden jäi noinkin suuri ero kiekon nopeudessa.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Lindell oli saanut 3. tai 4. pelissä kiekosta osuman polven sivuun missä ei oikein suojaa ja Benn oli sanonut että kannattaa ottaa ehkä huilia tuollaisen jälkeen, mutta ei Esalle kelvannut vaan jatkoi peliä. Oliko kuitenkin hetken poissa kesken pelin?
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Lindell oli saanut 3. tai 4. pelissä kiekosta osuman polven sivuun missä ei oikein suojaa ja Benn oli sanonut että kannattaa ottaa ehkä huilia tuollaisen jälkeen, mutta ei Esalle kelvannut vaan jatkoi peliä. Oliko kuitenkin hetken poissa kesken pelin?





Joo, tuo sattui 4. matsin eka erän lopussa, ja sen eränlopun 2,5 minsaa Esa oli sivussa. Toka erän alusta oli taas normaalirotaatiossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös