Koronan vaikutus JYPin talouteen ja ottelutapahtumiin (yms.)

  • 52 873
  • 330

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt kun aihesta on lähtenyt sikiämään keskustelua muissa ketjuissa, niin ehkä olisi aihellista keskittää JYP-aiheiset koronakeskustelut yhteen paikkaan.

JYP on julkaissut ohjeistuksia syyskuun harjoitusotteluita ajatellen: TURVALLISESTI JYPIN OTTELUTAPAHTUMAAN - JYP Jyväskylä

Ilmaisia maskeja ei jaeta, maskipakkoa ei ole, mutta maskia suositellaan ja niitä voi myös ostaa hallilta.

Harjoitusotteluiden ohjeistuksista voi varmasti päätellä jotain myös runkosarjan alun osalta. Katsojia toki runkosarjassa on paljon enemmän, joka varmasti aiheuttaa tarkempia ohjeistuksia ja muutoksia normaaleihin käytäntöihin.

@Moderaattorit voivat halutessaan siirtää viestejä esimerkiksi harjoitusotteluiden ketjusta tähän ketjuun.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tiedän toki. Kangasmaskia en suoraan ole kokeillut vaan testannut jollain muulla kankaisella jutulla (tuubihuivi) <- heti ahdistaa. Kirurginmaskia olen kokeillut <- heti ahdistaa. Ei kai tälle mitään siis voi, kun ei mitenkään ole mahdollista yrittää totutella.
Kun se ahdistus tulee henkiseltä puolelta, niin eipä siinä ole juurikaan väliä miten hyvä maski on käytössä. Ei niiden käyttö ole kenellekään varmasti erityisen miellyttävää, mutta toki turvallisuuden tunnetta siitä voi jonkin verran saada, vaikka toki maskin ideana on lähinnä turvata muita ihmisiä, eikä maskin käyttäjää.

Maskipakkoa tuskin tulee, enkä henkilökohtaisesti lopulta ole sen kannalla. Osaan kuitenkin nähdä, että asian puolesta on helppo argumentoida molempiin suuntiin. Mielestäni suoranaisesti väärää ratkaisua tässä ei ole, olipa sitten maskipakko tai pelkkä suositus. Uskon, että JYPin toimistolla tehdään kokonaisuuden kannalta järkeviä ratkaisuja.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Hyvä aihe, jolle tarvetta varmasti ilmenee kauden aikana. Valitettavasti.

Jonkun verran olen omia näkymyksiäni esittänyt mm. harjoitusotteluiden ketjussa, mutta tiivistetetään myös tänne.

JYP on niitä seuroja, jotka ovat aivan kusessa jos kautta tai yleisömääriä typistetään merkittävästi. Tästä syystä JYPin tulee kädet kyynärpäitä myöten ristissä toivoa, ettei kakkeli osu tuulettimeen ja samalla kannattaa kantaa joka ikinen korsi kekoon, joilla välttää LähiTapiola-areenan muuttuminen viruslingoksi.

Maskipakosta puhuttiin harkkaotteluketjussa, että se voi olla mahdoton/laiton järjestää. Maskien käytöstä on kuitenkin hyötyä ja niiden avulla voidaan tuoda turvallisuuden tunnetta halliin, joka näkyy toivottavasti isompina katsojamäärinä (harvempi jättää sairastumisen pelon vuoksi tulematta otteluun). Jos maskien käytöllä estetään yksikin tartunta, se voi olla oikeasti todella merkittävä juttu seuran talouden kannalta.

Jos maskipakkoa ei voi järjestää, täytyy kehittää vaihtoehtoisia tapoja saada ihmiset käyttämään maskia vapaaehtoisesti. Harkkaketjussa mainittiin jonkinlainen porkkana, esimerkiksi alennus kioskituotteista. Tämän lisäksi myös "asennekasvatus" ja esimerkillisyys on suuressa roolissa. Ihminen on laumaeläin, joka tykkää käyttäytyä kuten ryhmän muut jäsenet. Turvavyön käyttö on hyvä esimerkki tästä. Jos seurueesta suurin osa ei käytä turvavyötä, moni jättää sen laittamatta. Sen sijaan jos kaikki loksauttavat oman vyönsä kiinni, harva kehtaa olla porukan ainoa vyötön. Turvavyössä ja maskissa on vielä sekin yhtäläisyys, että oma itsekkyys voi vahingon sattuessa osua myös muuhun seurueeseen.

Minun mielestäni seurojen tulisi nyt tehdä kaikkensa, että tapahtumasta saadaan mahdollisimman turvallinen. Jos järjestävä taho ei pidä yllään maskeja tai huolehdi hygieniasta, turha sitä on odottaa myöskään vierailta.

Nyt vain #fuckcorona -asenne päälle ja menoksi. Pelkkä kitinä seurojen konkursseista ei auta, vaan nyt pitää mukautua tilanteeseen ja muokata ottelutapahtumaa siihen suuntaan, että hallille on mieluista tulla ja se on kaikille turvallista. Minä odotan jo kuumeisesti kauden alkua ja toivottavasti kausi päästäisiin pelaamaan mahdollisimman pitkälle suunnitelmien mukaan.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ehkä tuo maskiasiaa on jopa vähän liioiteltu ketjuissa, mutta kyllähän ehdottomasti seuran kannattaa yrittää jo imagon takia tuota esille tuoda ja maskeja mahdollisimman paljon yrittää saada katsomoihin. Voisiko JYP maskeja myös olla muualla kun hallilla ja verkkokaupassa myynissä?
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Ehkä tuo maskiasiaa on jopa vähän liioiteltu ketjuissa, mutta kyllähän ehdottomasti seuran kannattaa yrittää jo imagon takia tuota esille tuoda ja maskeja mahdollisimman paljon yrittää saada katsomoihin. Voisiko JYP maskeja myös olla muualla kun hallilla ja verkkokaupassa myynissä?
Sattumalta pari päivää sitten Prismassa etsin JYP-faniosastolta seuran maskeja, mutta ei ollut tarjolla. Olisihan se hyvä juttu saada noita "kaikkialle" myyntiin.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sattumalta pari päivää sitten Prismassa etsin JYP-faniosastolta seuran maskeja, mutta ei ollut tarjolla. Olisihan se hyvä juttu saada noita "kaikkialle" myyntiin.

Juu tätä vähän hain että jos noita nyt on kuitenkin todennäköisesti isompi erä ostettu niin ei kai haittaa jos myyntipisteitäkin olisi hallin lisäksi muualla :) eikä näin korona aikana varmaan haittaisi vaikka fanituotepisteitä mainostettaisiin, joku voisi pian eksyä ostaan noista jotain :)
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Eiköhän tärkeintä ole että kukaan jolla on koronan/flunssan oireita jättää menemättä hallille, se on ensimmäinen ja suurin tapa estää epidemian leviämistä.

Sitten toiseksi tärkein asia vaikka jokainen halliin tulija laittaa maskin kasvojen eteen, niin oikea käyttö mikä on valtaosalle täysin hebreaa, miten se laitetaan, sitä ei käsin kopeloida, ja sitä EI laiteta takaisin jos kerran on tottanut pois pois ottaminen on myös se kun se on leuan alla tupakoinnin, pienen napostelun ajan, Eli kun menet sinne hallille pitää olla useampi maski käytettävänä, se kerran pois otettu suoja yhtä huonosti kun se ettei sitä ole enää ollenkaan,

Minusta se että seura on järjestänyt sen että maskeja voi ostaa hallilta on ihan riittävää, seuran ei tarvitse niitä jakaa tai tai antaa alennuksia mistään tuotteista,
Turvavyön käyttöön on vähän vaikea verrata, koska turvavyön käyttämättömyydestä rapsahtaa rikesakko, maskin käyttämättömyydestä ei mitään, se on enemmän verrannoillinen pyöräilykypärän käyttöön koska sen laiminlyönnistä ei ole sankitota, valveutuneimmat käyttävät, osa kiristyksellä ja sitten iso ryhmä edelleen ei käytä.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Liigan tilanne näyttää ihan kaikkien seurojen osalta aika vaikealta. Jos pelkästään altistusten takia toiminta menee tauolle, niin ei hirveän hyvältä näytä sen suhteen että kausi saataisiin vedettyä täydellä ohjelmalla läpi. Tarkoittaa sitä että budjetissa ei pysytä?! Nyt kun hallitus vielä päätti avata rajoja niin tapaukset ei varmasti ainakaa vähene.

Nythän olisi ihan hyvä sauma lomauttaa työntekijöitä pariksi viikoksi niin saatais vähän löysää budjettiin. Siellähän on Jukurien ja HPK.n treenaaminen tauolla niin ihan hyvin voitaisiin säästösyistä harkita samaa? Ehkä tuo lomautus on hieman ylimitoitettu toimi tällä hetkellä, mutta toisaalta, voi olla että siihen joudutaan turvautumaan vielä kuluvan talousvuoden aikana. Keskellä kautta tuo ei liene kovin yksinkertaista.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat

Baldrick

Jäsen
KooKoo on karanteenissa, niin kai se ottelu on parempi perua. Ja Viitanen käsittääkseni antaa tuossa KooKoolle mahdollisuuden tiedottaa asiasta tarkemmin, eikä kommentoida toisen seuran koronatilannetta. Vai olenko missannut jotain?

Mielestäni maskipakko tulisi yksinkertaisesti olla. @jypinfani anteeksi vain, mutta nähdäkseni ahdistuksesi on pienempi paha kuin sinun tai jonkun muun potentiaalinen sairastuminen ja sen tuomat oireet perusoireista sairaslomaan, pysyviin tai pitkäaikaisiin vaurioihin keuhkoissa tai hermostossa, tai pahimmillaan yhden tai useamman ihmisen kuolemaan. Maskin pitämisen tuoma ahdistus on valitettavaa, mutta kollektiivisesti katsottuna se painaa puntarissa hyvin vähän ainakin minun mielestäni. Tarkoitus ei liikaa ole sinuun henkilöidä, sillä on useita ihmisiä, joilla on ilmeisesti ongelmia pitää maskia kasvoillaan. Toimit nyt vain esimerkkinä.

En kyllä keksi miksi maskipakko olisi laiton, ellei yritä velvoittaa ihmistä, jolla on oikeita ongelmia maskin käyttämisessä ja lääkärintodistus asiasta. Kyllä ravintolatkin voivat velvoittaa pukukoodia, eikä maskipakossa ole mitään syrjivää, jos kaikki paitsi yllämainitut perustellut tapaukset ovat sitä velvoitettu käyttämään.

Karkeasti tiivistettynä: Ihmisten terveys on tärkeämpää kuin kitisijöiden kitinät. Valittajia löytyy aina, mutta jos joku katsoja kuolee tai pysyvästi vammautuu sen takia, että JYPin pelissä sai koronatartunnan kitisöiden miellyttämisen vuoksi, niin siinä vaiheessa haistatan vitut koko seuralle. Jääkiekko ei ole elämää suurempaa.
 
Suosikkijoukkue
Hupeli HC, Vaajakosken Pelikaanit, JYP
Sanoin jo aikaisemmin toisaalla tällä palstalla ettei tarvitse olla Nostradamus tietääkseen miten kauden käy. Ei pelata. Niin harmillista kuin se onkin, mutta kun faktat lyö pöytään niin näin se vaan menee. Korona on vasta alussa ja kun seuraa nyt näitä matkustus ynnä muita "avauksia" ei se ainakaan parempaan suuntaa mene. Toki optimisesti ajattelevilla on siihen oikeus, mutta tämä nyt vaan on totuus. Ikävää.

Eli kun nyt katsotaan asiaa ihan edeltävien päivien tapahtumien valossa niin kaikki täällä on spekulointia asialla. Ja olisi jopa edesvastuutonta aloittaa kausi vallitsevassa tilanteessa. Kyse ei ole nuhakuumeesta.
 

Hexa

Jäsen
Maskin käyttöpakko yleisölle jääkiekko-ottelussa on täysin utopistinen ajatus. Yhtä utopistinen kuin maskipakko yökerhoissa ja ravintoloissa. On täysin mahdotonta valvoa, että maskeja käytetään koko ajan oikein, ja väärin käytettynä niistä on vaan enemmän haittaa kuin hyötyä. Kaunis ajatus, mutta ei vaan toimi saumattomasti missään sisätiloissa järjestetyssä urheilutapahtumassa missä on saatavilla myös alkoholia. Maskin oikeaoppisessa käytössä on niin monta huomioon otettavaa asiaa mitkä kyllä unohtuvat vaikkapa erätauoilla.

Kyllä maskien käyttö tulee perustua jäähallissa suositukseen ja siten vapaaehtoisuuteen. Jos joku siitä saa mielenrauhaa itselleen niin mikäs siinä, kunhan muistaa, että ne maskit mitä niillä yleisesti tarkoitetaan, eivät suojaa itse käyttäjää. Suoja tulee siitä, että oletuksena kaikki käyttävät maskeja. On olemassa myös molempiin suuntiin suodattavia maskeja, mutta ne voivat olla raskaampia käyttää ja hengittää niiden kautta. Eikä ne maskit muutenkaan ole mikään autuaaksi tekevä asia, kun katsoo joidenkin niiden maiden koronatilastoja, missä maskipakko on ollut käytössä julkisilla paikoilla, kuten Espanja. Niin kauan kuin yleistä maskipakkoa ei ole säädetty valtiovallan taholta, niin mikään tilaisuus tai yritys, lukuunottamatta terveysalan laitoksia, ei voi sitä mennä myöskään ehdottomasti vaatimaan. Finnair ehkä poikkeuksena, mutta jäähalli ei ole sama kuin lentokone.
 
Viimeksi muokattu:

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Maskin käyttöpakko yleisölle jääkiekko-ottelussa on täysin utopistinen ajatus. Yhtä utopistinen kuin maskipakko yökerhoissa ja ravintoloissa. On täysin mahdotonta valvoa, että maskeja käytetään koko ajan oikein, ja väärin käytettynä niistä on vaan enemmän haittaa kuin hyötyä. Kaunis ajatus, mutta ei vaan toimi saumattomasti missään sisätiloissa järjestetyssä urheilutapahtumassa missä on saatavilla myös alkoholia. Maskin oikeaoppisessa käytössä on niin monta huomioon otettavaa asiaa mitkä kyllä unohtuvat vaikkapa erätauoilla.

Kyllä maskien käyttö tulee perustua jäähallissa suositukseen ja siten vapaaehtoisuuteen. Jos joku siitä saa mielenrauhaa itselleen niin mikäs siinä, kunhan muistaa, että ne maskit mitä niillä yleisesti tarkoitetaan, eivät suojaa itse käyttäjää. Suoja tulee siitä, että oletuksena kaikki käyttävät maskeja. On olemassa myös molempiin suuntiin suodattavia maskeja, mutta ne voivat olla raskaampia käyttää ja hengittää niiden kautta. Eikä ne maskit muutenkaan ole mikään autuaaksi tekevä asia, kun katsoo joidenkin niiden maiden koronatilastoja, missä maskipakko on ollut käytössä julkisilla paikoilla, kuten Espanja. Niin kauan kuin yleistä maskipakkoa ei ole säädetty valtiovallan taholta, niin mikään tilaisuus tai yritys, lukuunottamatta terveysalan laitoksia, ei voi sitä mennä myöskään ehdottomasti vaatimaan. Finnair ehkä poikkeuksena, mutta jäähalli ei ole sama kuin lentokone.

Suomi on niitä maita jossa maskin käytto on saatu kuulostamaan välillä rakettitieteelle, että ei kannata edes yrittää käyttämistä.
Olen eri mieltä kanssasi, että maski ei suojaisi itse käyttäjää. ”Maskit suojaavat käyttäjäänsä selvästi” – Uusi suomalaistutkimus käytti samaa dataa kuin ministeriö, mutta sai eri tuloksen ja haastaa virallisen kannan

Kyllä se suojaa myös käyttäjäänsä ja vaikka ei tietenkään täydellisesti niin voi myös vähentää viruskuorman määrää ratkaisevasti, jolla taas voi olla vaikutusta mahdollisen taudin vakavuuteen. Mutta ei siinä, jokaisella on oikeus kokea tämäkin asia omalla tavallaan ja aina voi etsiä myös vastakkaisia tutkimuksia. Tärkeintä maskin käytössä kuitenkin on se, että emme tartuttaisi muita ja varsinkin, kun niin moni tartuttaa muita oireettomina. Tuohon kun päästäisiin niin kenties pystyttäisiin toteuttamaan myös sisätilojen tapahtumia turvallisesti ja mahdollisimman moni voisi ja uskaltaisi niihin osallistua.

Toivottavasti nyt nähtäisiin edes yksi matsi ennen Liigan alkua ja löydetään keinot, että myös Liigasta päästään nauttimaan. Itsellä on kova ikävä jääkiekkoa, se toisi tärkeän vastapainon kaikkeen ikävään ja negativiiseen mitä maailmassa nykyisin tapahtuu.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mielestäni maskipakko tulisi yksinkertaisesti olla. @jypinfani anteeksi vain, mutta nähdäkseni ahdistuksesi on pienempi paha kuin sinun tai jonkun muun potentiaalinen sairastuminen ja sen tuomat oireet perusoireista sairaslomaan, pysyviin tai pitkäaikaisiin vaurioihin keuhkoissa tai hermostossa, tai pahimmillaan yhden tai useamman ihmisen kuolemaan. Maskin pitämisen tuoma ahdistus on valitettavaa, mutta kollektiivisesti katsottuna se painaa puntarissa hyvin vähän ainakin minun mielestäni. Tarkoitus ei liikaa ole sinuun henkilöidä, sillä on useita ihmisiä, joilla on ilmeisesti ongelmia pitää maskia kasvoillaan. Toimit nyt vain esimerkkinä.

En kyllä keksi miksi maskipakko olisi laiton, ellei yritä velvoittaa ihmistä, jolla on oikeita ongelmia maskin käyttämisessä ja lääkärintodistus asiasta. Kyllä ravintolatkin voivat velvoittaa pukukoodia, eikä maskipakossa ole mitään syrjivää, jos kaikki paitsi yllämainitut perustellut tapaukset ovat sitä velvoitettu käyttämään.
Eipä ole maskipakko auttanut maailmalla. Enkä usko että täälläkään kun katsoo miten niitä käyttää. Mihin jengi perustaa väitteen että maskipakosta olisi jotain hyötyä?
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eipä ole maskipakko auttanut maailmalla. Enkä usko että täälläkään kun katsoo miten niitä käyttää. Mihin jengi perustaa väitteen että maskipakosta olisi jotain hyötyä?

Tutkimuksia taitaa olla vähän joka suuntaan ja moni näistä taitaa olla tehty labroissa tietyissä olosuhteissa, ei varmaan niin että yhtä maskia pidetään 4 tuntia putkeen (matkat, hallissa oleminen ym..) ja mahdollisesti jo käytetty vielä tuota ennenkin satunnaisilla kauppareissuilla. Välillä käytetään kaulurina sillä aikaa kun käydään röökillä ja kaljalla ja taas vedetään ties miten päälle uudestaan.

Liiga taisi ainakin väläyttää jossain kohti että olisi yksi katsomonosa jossa olisi maskipakko, veikkaisin että tämmöisissä tilanteissa siitä maskissa voisikin olla hyötyä sillä silloin monella todennäköisesti on hyvälaatuinen maski ja maskien käyttäjät osaa niitä käyttää oikein ja todennäköisesti myös vaihtavat niitä tarpeeksi usein, normaalissa katsomossa se taitaisi enemmän olla tämmöinen imagollinen asia kuin oikeasti ase koronaa vastaan. Sen takia juuri sen turvallisuuden tunteen takia JYPinkin kannattaa tuoda varmaan maskiasiaa esille, mutta sillä ei taas oikean turvallisuuden kanssa välttämättä ole tekemistä.
 

Baldrick

Jäsen
Eipä ole maskipakko auttanut maailmalla. Enkä usko että täälläkään kun katsoo miten niitä käyttää. Mihin jengi perustaa väitteen että maskipakosta olisi jotain hyötyä?

Maskeille osoitetaan kiitosta laajalti Aasiassa ja esim. kotikaupungissani viimeisen 4 kuukauden aikana on ollut 3 tartuntaa. Näistä ensimmäinen oli ison kauppaketjun jogurttien ilmaisnäytteiden jakelija ja hän onnistui tartuttamaan vain kaksi työkaveriaan, eikä sen jälkeen ole muita ollutkaan ja tuostakin on jo yli kuukausi. Toki pakollinen 2 viikon karanteeni valvotuissa tiloissa niin maahantulijoille kuin altistuneillekin on pitänyt leviämisen hyvin aisoissa. 12 miljoonan ihmisen kaupunki, jonka tartuntamäärä jäi 450kpl hujakoille, kun kaikki laitettiin heti säppiin taudin näyttäessä uhkaavalta ja maskit tuli pakollisiksi. Täällähän siis myös huhtikuusta alkaen on vapaasti saanut liikkua ja elämä ollut muuten normaalia, kunhan maskia pitää, ja tartunnat eivät ole lähteneet kasvuun.

Vieläkin n. puolet kadulla vastaantulevista pitää maskia kasvoillaan (sisätiloissa lähes kaikki) ja esim. tuosta ensimmäisestä tartunnasta uutisen tullessa ulos lähes poikkeuksetta kaikki vastaantulijat pitivät taas samantien.

Jos maskeista ei olisi mitään hyötyä, niin miksi sille olisi edes suositus mielestäsi?
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Eipä ole maskipakko auttanut maailmalla. Enkä usko että täälläkään kun katsoo miten niitä käyttää. Mihin jengi perustaa väitteen että maskipakosta olisi jotain hyötyä?

Mihin sinä perustat väitteesi ettei siitä ole mitään hyötyä? Minä ainakin käytän AINA maskia kun kuljen julkisissa ja käytän jatkossakin. Sinä voit olla käyttämättä, jos koet sillä tavalla olevasi parempi ihminen. Ja jos Tampereella menen jäähalliin, niin aivan takuulla käytän maskia sielläkin. Naurettavaa tämä höpötys ettei maskeista ole mitään hyötyä. Oikein käytettynä niistä todellakin on hyötyä ja ei niitä ihmisest turhaa naamallaan maailmalla pidä, vaikka sinä ehkä niin luuletkin.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Mihin sinä perustat väitteesi ettei siitä ole mitään hyötyä? Minä ainakin käytän AINA maskia kun kuljen julkisissa ja käytän jatkossakin. Sinä voit olla käyttämättä, jos koet sillä tavalla olevasi parempi ihminen. Ja jos Tampereella menen jäähalliin, niin aivan takuulla käytän maskia sielläkin. Naurettavaa tämä höpötys ettei maskeista ole mitään hyötyä. Oikein käytettynä niistä todellakin on hyötyä ja ei niitä ihmisest turhaa naamallaan maailmalla pidä, vaikka sinä ehkä niin luuletkin.

Nämä koronaa vähättelevät eivät tunnu tajuavan että kyseinen asenne voi tarttua helposti jengiin ja oikean hädän iskiessä tai tilanteen eskaloituessa pidetäänkin höhöttely-asennetta yllä.

Se että joku on koronasta hyvin perillä, ei tarkoita että kaikki muut osaisivat jäsennellä ja käsitellä asiaa tilanteiden mukaan.

Itse en keksi yhtäkään syytä miksei turvatoimia voi ylläpitää kun toimenpide on saatanan harmiton. JYPin näkökulmasta toivon että turvallisuutta jopa ylikorostettaisiin. Ei voi olla liian vaikeaa suhtautua vaikkapa maskiasiaan.
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mihin sinä perustat väitteesi ettei siitä ole mitään hyötyä? Minä ainakin käytän AINA maskia kun kuljen julkisissa ja käytän jatkossakin. Sinä voit olla käyttämättä, jos koet sillä tavalla olevasi parempi ihminen. Ja jos Tampereella menen jäähalliin, niin aivan takuulla käytän maskia sielläkin. Naurettavaa tämä höpötys ettei maskeista ole mitään hyötyä. Oikein käytettynä niistä todellakin on hyötyä ja ei niitä ihmisest turhaa naamallaan maailmalla pidä, vaikka sinä ehkä niin luuletkin.
Toki voisin uskoa sinua kun AINA käytät maskia tai aasialaisiin, joilla on aina maskit käytössä, oli epidemiaa tai ei. Luotan ennemmin lääkäriin, jolta asiasta kysyin. Maski ei kuulemma suojaa juurikaan käyttäjäänsä, vaan jossain määrin muita maskin käyttäjältä. Mulle on ihan sama, jos joku haluaa maskia käyttää. Se on ihan ok ja ehdottomasti pitääkin käyttää, jos sen kokee vaivan arvoiseksi. Maskipakko sen sijaan on asia mitä vastustan.

Nämä koronaa vähättelevät eivät tunnu tajuavan että kyseinen asenne voi tarttua helposti jengiin ja oikean hädän iskiessä tai tilanteen eskaloituessa pidetäänkin höhöttely-asennetta yllä.
Sinäkin siis uskot, ettei nyt ole oikea hätä kyseessä. Mitenkähän siis uskot ylimitoitettujen rajoitusten vaikuttavan ihmisten suhtautumiseen, jos tilanne oikeasti pahenee?
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
@Korppi Tuo viestini teki asian mielestäni selväksi. Nyt voi olla hyvin, mutta mahdolliseen paskamyrskyyn varautuminen näinkin vähällä toiminnalla ei tunnu mahdottomalta.

Miksi ei ennakoida ja antaa jokaisen hoitaa osuutensa jos kiekkokausi kiinnostaa? Ei nyt edes puhuta kuin maskiasioista. Eikä muutkaan ajatukset tuhoa yksilön vapautta jos vähättely ja ylireagointiin liittyvä höhöttelyn tarve huolettaa/kiinnostaa.

Tein myös selväksi etteivät kaikki ole kartalla koronasta vaan reagoivat massa-ajatteluun. Tuohon ei ole fiksua ruokkia vähättelevää julistamista.

Minä en ole sulkemassa rajoja sekä rafloja. Puhuin varsin helpoista toimista yksilöiden osalta.
 
Viimeksi muokattu:

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä se pitkälti niin menee, että ylireagointi on parempi vaihtoehto kuin alireagointi. Molemmista on haittaa, mutta alireagoinnin haitat voivat olla merkittävästi suurempia.

Varsinainen hätä ei ole vieläkään Suomessa käsillä, mutta jos ei toimita oikein, niin jossain kohtaa voi olla oikeasti hätä.

Jos maskipakko tulee (voiko edes lain mukaan tulla?) JYPin matseihin, niin se on mielestäni täysin hyväksyttävä asia. En ole itse täysin sen kannalla, koska maskipakon valvonta ja hallinta tuntuu mahdottomalta ajatukselta. Katsomoiden jakaminen lohkoihin, joiden sisältä ei poistuta, auttaa jo paljon, jos vain ihmisillä pysyy järki samalla mukana.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aina kun näkee maskin kanssa kulkevan ihmisen, koronatilanne tulee mieleen. Jos jollakin jotenkin ihmeessä on päässyt ohjeet esim yskimisen suhteen unohtumaan, maskin näkeminen muistuttaa. Samalla sosiaalinen paine käyttää maskia kasvaa. Niin tai näin, kausi 2020-21 on jo taputeltu (ellei seurat päätä yhdessä että paskat virallisista ohjeista, antaa mennä vaan).
 

Baldrick

Jäsen
... aasialaisiin, joilla on aina maskit käytössä, oli epidemiaa tai ei.

Mistä tämä "tieto" on peräisin?

Luotan ennemmin lääkäriin, jolta asiasta kysyin. Maski ei kuulemma suojaa juurikaan käyttäjäänsä, vaan jossain määrin muita maskin käyttäjältä. Mulle on ihan sama, jos joku haluaa maskia käyttää. Se on ihan ok ja ehdottomasti pitääkin käyttää, jos sen kokee vaivan arvoiseksi. Maskipakko sen sijaan on asia mitä vastustan.

Eli uskotko maskista olevan hyötyä epidemian leviämisen hillitsemisessä, kuten esim. nykyään Suomen johtavat lääkäritkin uskovat?

Muutenkin pointtisi on se, että koska se ei suojaa SINUA, niin et halua sitä pitää. Mitä jos sinulla on oireeton tartunta? Pointti maskipakossa on se, että kaikki pitää, niin kaikki suojaavat toisiaan. WHO:n vai CDC:n mukaan myös yskijällä ja vierustoverilla kun on maskit naamassa, tartunta leviää heikommin kuin jos vain yskijällä on.

Jos kuitenkin ajattelet vain itseäsi, kuten nyt teet, niin hommaa FFP3-maski ilman venttiiliä, sillä se suojaa tehokkaasti sinuaKIN.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jatkaakseni edellä kirjoitettua teemaa eli maskin antamasta suojasta myös käyttäjälleen on ollut tietoja kyllä löydettävissä ja sitä käsitellään tässäkin linkin jutussa: Tutkijat esittävät nyt todella vankan perusteen kasvomaskin käytölle – näin se voi vaikuttaa koronavirukseen

Esimerkiksi jääkiekko-ottelu jossa on satoja, tai tuhansia katsojia, on mielestäni ilmiselvästi otollinen ympäristö levittää virusta ja myös sairastua siihen. Vihellyskonsertti katsomossa tai, kun tulee maali niin kyllähän siinä suusta pisaroita lähtee aikamoiset määrät ilmaan. Etäisyyksiä on melko mahdoton saada riittävän suuriksi, mutta maski sen sijaan voi auttaa, kun vaan ihmiset niitä käyttäisi. Totta kai käsihygienia on myös tärkeä, mutta ei auta juuri tuollaisessa riskitilanteessa.

Minulle ei ole yksikään lääkäri sanonut, että maskista ei olisi apua ja vaikka joku sanoisi, en muuttaisi omaa tekemistäni sen perusteella, koska luotettavaa tietoa on ihan riittävästi olemassa sen puolesta, että maskin käytöllä voin olla vastuullinen muita kohtaan ja suojata samalla myös itseäni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös