• 83 796
  • 641

Pekka Kaukalo

Stadi
Striimin keskustelusta poimittuna IFKn kokoonpano TPS-otteluun (pidätän oikeuden muutoksiin, kunhan peli alkaa)

MV: Taponen (Halonen)

Eli ykkönen pidettiin kasassa, joka on mielestäni ihan hyvä idea. Puolustuksessa Ahonen poppareille ja Seppälä tilalle. Hyökkäyksessä Åsten ja Nordgren lepovuorossa. Odotan innolla tuota Sandvikin ketjun näkemistä.
Hmm...tuo Jääskä - Sandvik jako mietityttää. Ne jotka pelin katsovat, niin voitteko tsekata kumpi ottaa aloitukset?

Frankie

평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Sandvik on käsitykseni mukaan ihan puhdas sentteri, mutta eiköhän Jäky saata jotain tärkeitä aloituksia myös ottaa? Joka tapauksessa pistän raporttia, ellei avopuoliso anna komentoa lähteä Jorvin synnytysosastolle ennen sitä.

Postinjakaja

En gång IFK, alltid IFK.

Sielläkö odotellaan ns. makuuhuoneen kultaista maalia? Tsemppiä!

Frankie

Juu, esikoispoikaa odotellaan. Kiitoksia tsempistä. Ettei mene täysin OTksi niin unohdin mainita, että Taposen otteet kiinnostavat myös kovasti. Yksi ottelu edareissa takana ja se päättyi nollapeliin.

Frankie

Halonen on maalissa kuitenkin.

BOL

HIFK
Olis Saunamajuri-Lyytinen voinut laittaa sisään av:lla.

BOL

HIFK
Kipee seivi Nipeltä! Muutenhan tämä peli on HIFK:lta pikkukivaa näpertelyä.

Frankie

Ensimmäinen erä takana. Tepsi johtaa 1-0. Molemmilla paljon junnuja mukana, joten peli sen mukaista coast-to-coastia. Laakso otti kahden minuutin pelin jälkeen hölmön jäähyn. Tepsin ylivoiman aikana IFKlla oli hyvä paikka, kun Leskinen pelasi Lyytisen puolittain läpi. Luodin laukaus perinteiden mukaan suoraan Kareevin syliin. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Lyytinen pahassa pyörityksessä kulmassa, josta kiekko pelattiin IFKn puolustuksen keskelle, josta Nurmi napautti Tepsille 1-0. 6 minuutin pelin jälkeen IFKlle ylivoimalle. YVn aikana ihan hyvää pyöritystä, mutta vedot jäivät taas piippuun. Pari minuuttia ennen erän loppua Tepsi petasi itselleen hollywood-tyyliin spin-on-rama syötöllä lähes tyhjän maalin, mutta Halonen otti käsittämättömän gamesaverin. Melko tasainen erä, jossa Tepsi niukasti niskan päällä, ja ansaitsevat johtoasemansa. @Pekka Kaukalo Sandvik pelasi koko erän sentterinä, ja on siinä roolisi melkoisesta Jääskää jäljessä, mutta hyvä, että annetaan mahdollisuus. Cowboy-Karjalainen kävi jo kysymässä Bibicin kuulumisia.

Pakkohan se appi oli testata.

Otanta on pieni, mutta ekan erän fiiliksiä:

Laakso oli aika pihalla Tepsin avausmaalissa. Jos on tarkoitus olla se Vakaa liigapelaaja, joka auttaa junnuja virheettömällä pelillä, niin ei sitä ekan erän perusteella vieläkään ole. -1 ja turha jäähy. Jatkaa siitä mihin jäi viime kaudella.

Karjalainen on parannus Motiniin. Näkeehän tuo, että osaa lukea peliä ja kehityskelpoisuutta on.

Teräväinen lukee peliä mallikkaasti. Voimaa lisää niin tässä on huippupelaaja.

Lyytinen nostanut keväästä tasoaan. Tekeekö Eroset? Sylkykupista tähdeksi?

Hyökkäyksestä pisti silmään positiivisesti Tallberg, Lundell, Väänänen ja And.

Sandvik on lahjakas, mutta vielä liian heppoinen näihin rientoihin.

Mulla toinen erä pätki todella pahasti. Ekassa erässä hyvä yhteys. Jäi toka vähän niin kuin näkemättä. Sen mitä näin, niin Väänänen on uppgreidi Nypsiin.

En nähnyt Tepsin tokaa maalia. Mitäs siinä tapahtui?

Frankie

2.erässä Tepsi tasan minuutin pelin jälkeen 2-0 johtoon, kun Teräväinen menetti kiekon Tepsin kärkikarvaajalle toiseksi alimpana miehenä, ja seuranneesta ylivoimahyökkäyksestä Tepsi petasi varman maalin Janatuiselle. Tämän jälkeen IFK hyppäsi muutaman minuutin ajaksi kuskin paikalle pelissä, mutta kovin hyvin emme päässeet Tepsin maalivahtia haastamaan. Propsit Tepsin puolustukselle, joka miehitti keskisektorin hienosti tukkoon. 3,5 minuuttia ennen loppua vihellettiin ensimmäinen rangaistus erässä ja se tuli Tepsille. Ylivoimalla jälleen kerran ihan hyvää pyöritystä, mutta ne kuuluisat vedot puuttuivat. Jos lauottiin niin ammuttiin ilman maskia tai päin Tepsin kärkikarvaajaa. Rankkarit voitti Tepsi Janatuisen maalilla 1. parissa (Jääskä epäonnistui meiltä). Tepsi ansaitsi kyllä 2-0 voittonsa. Tepsillä oli enemmän halua mennä sota-alueelle ja maksaa hintaa kuin IFKlla. Jälleen kerran vaikea nostaa yhtä yksittäistä onnistujaa tai epäonnistujaa IFKsta. Halonen otti hyviä torjuntoja maalissa ja ilmeisesti tässä pelissä hänen olisi pitänyt myös tehdä maalit, jotta olisimme voittaneet? Kuten @Postinjakaja omassa ansiokkaassa väliraportissaan kirjoitti niin Lyytinen oli pirteällä peli päällä. Minua vaan häiritsee hänen hampaattomat viimeiset ratkaisunsa ja tehottomuus. Sandvikista kasvaa meille vuoden parin päästä erinomainen Liigapelaaja. Taitoa on helvetisti, mutta luonnollisesti voimaa puuttuu vielä hurjasti. Nyt ”jännittämään” saadaanko Lukko vai Sport vastaan.

SOF1969

HIFK, KKV
Mulla toinen erä pätki todella pahasti. Ekassa erässä hyvä yhteys. Jäi toka vähän niin kuin näkemättä.

Katsoin ekan matsin sovelluksella ja tokan selaimella. Selaimessa oli todella paljon parempi kuvanlaatu. Toki taisin lukea että se parani aamusta kai muutenkin.

Frankie

RedDawn

HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
En nähnyt Tappara-peliä, mutta tämä TPS-matsi tuli katsottua. Turkulaisten pelaaminen oli selkeästi "valmiimpaa"; ajoivat kovaa maalille ja ajoittain aika hienojakin sommitteluja joilla sahattiin meidän puolustusta auki. IFK:n peli mun silmääni jatkoi siitä mihin viime keväänä jäätiin; kulmissa pörrättiin aika paljon ja rutkasti kaukolaukauksia sekä yksityisyritteliäisyyttä. 2-0 hyvinkin ansaitut lukemat.

Väänäsen kenttä taisi ottaa kummatkin takaiskumaalit kontolleen; Seppälä-Teräväinen pakkipari taisi olla kummankin maalin aikana kentällä. Halonen pelasi hyvin ja otti pari upeaa torjuntaa, maaleille ei mahtanut mitään. Karjalainen ilahdutti, Lyytinenkään ei ollut huono joskin veto on aina vaan yhtä epätarkka. Laakso oli 1-0 maalissa aika paraatipaikalla mutta oli siellä joitain hyviäkin ratkaisuja pelin aikana.

Hyökkäyksessä junnut tekivät parhaansa, Lundell näkyvin, Leskinen oli aika vaisu. Löytyisköhän jotain tilastoa Väänäsen aloituksista; omaan silmään vaikutti siltä että hävisi suuren osan aloituksistaan?

Rankkareissa tepsukoilta kliininen suoritus ja maali, Jääskältä todella vaisu kokeilu.

Parasta tässä että junnut saa arvokasta kokemusta, myös erikoistilanteista.

Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Frankie ja Postinjakaja ovatkin jo heittäneet hyvää rapparia HIFK-Tepsukat matsista ja hyvä niin, sillä perhekiireet estivät ottelun seuraamisen loppuun. Se vain vituttaa liian usein, että HIFK on täydellinen on/off joukkue; joskus nappaa ja toisinaan taas sitten ei, kuten ei tällä kertaa TPs matsissa, sillä sen näki jo ensimmäisistä luistimenpiirroista alkaen. Ei TPS sentään niin hyvä ollut, että se olisi ansainnut 2-0 voiton, vieläpä junnupitoisella jengillä.

Sen verran tuli tehtyä huomioita toisen erän alkupuolelle saakka, että Halonen on riittävän pätevä kakkosvahti ja toivottavasti Taponen saa myös peliaikaa. Lyytinen on välillä loistava ja toisinaan taas ihan paska eli sopii edarin on/off -sabluunaan täydellisesti. Ekassa maalissa Pajuniemi pyöritti helposti Lyytisen kyydistä ja jätti kahville ihmettelemään.

En tiedä mitä valmennus teki TPS:n 2-0 jälkeen tai erätauolla, mutta ei se ainakaan sytyttänyt joukkuetta. Oliko Pikkarainen taas toteemina vaihtoaitiossa vai koettiko hän herättää joukkuetta pelaamaan? Nyt ymmärrän hyvin HIFK:n hardcore fanien tuskan TPS matsin perusteella, sillä koskaan ei tiedä millä moodilla joukkue pelaa; taistelevana ja voittamaan päättäneenä joukkue on loistava, mutta kun rantavaihde on päällä, niin tietää jo heti ottelun aloituksesta, että ei tästä tule tänään mitään. Tämmöinen fiilis tuli TPS matsista heti sen jälkeen kun kiekko tippui jäähän.

BOL

HIFK
Rehellisesti sanottuna ymmärrän ihan hyvin, että TPS:ää vastaan pelattiin vähän sinnepäin: jatkopaikka varmistui jo aiemmin, muutamalla pelaajalla kauden eka peli, lopuilla päivän toka ja yksi peli vielä edessä. Mun mielestäni mitään asennevammaa ei ollut nähtävissä, mutta mitään hampaat irvessä-peräsuoli ulkona-painamistakaan ei nähty. Eikä tarvitse tässä turnauksessa näkyäkään. Ei se Tepsikään mitään ihmeitä esittänyt, käytti vain paikkansa paremmin.

Pääasia on, ettei kukaan... En nyt halua manata etukäteen, mutta tiedätte kyllä.

Frankie

Ehkäpä Tepsi tappio oli taktikointia, kun vältettiin Lukon Dream Team, ja saatiin Sport vastaan?

RustEnuff

Україна
2.erässä Tepsi tasan minuutin pelin jälkeen 2-0 johtoon, kun Teräväinen menetti kiekon Tepsin kärkikarvaajalle toiseksi alimpana miehenä, ja seuranneesta ylivoimahyökkäyksestä Tepsi petasi varman maalin Janatuiselle.

Tästä vielä tarkemmin, niin kun Tepsi käänsi hyökkäykseen otti Teräväinen ensin muutaman näköis-potkun alaspäin ja liukui sitten loput selkä suorana ja katsoi kun Janatuinen puttasi lähes tyhjiin. Mielestäni olisi kyllä ehtinyt estämään Janatuista, jos olisi luistellut loppuun asti. Yksittäinen tilanne ja höntsäturnaus, mutta henk.koht. ei anna hyvää kuvaa, kun kyseessä on kuitenkin vielä näytöt antamatta vakiokokoonpanoon.