Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 445 150
  • 11 121

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eihän tässä ole mistään siitä kyse, että Jokerien pitää keksiä jotain uutta millä pitää mielenkiintoa yll. Ei. Vaan siitä, että pelaajapolkua saataisiin helpommaksi junnuista edustukseen. Tottakai Jokeritkin on kiinnostunut omista junnuistaan.

Okei. Ilman taka-ajatuksia näen kyllä teidän tilanteen sellaiseksi, että jotain uutta on hyvä keksiä sillä alkuaikoina tehonneista keinoista ei ole enää apua yhtä paljoa. Toki uuden keksimisen tarve koskee myös liigajoukkueita, mutta teillä oli kuitenkin alkuaikoina apuna uutuudenviehätys sekä se, että tuohon aikaan media oli poikkeuksellisen hyvin valjastettuna.

Teillä on tosiaan aika paha ongelma tuon pelaajapolun kanssa. Toivon, että siihen löytyy ratkaisu, mutta ei sellainen jossa liigaseura valjastettaisiin palvelemaan teitä.
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Minä ainakin mielummin näen oman joukkueeni menevän konkurssiin kuin ryhtyvän Jokereiden farmiksi.

Olkoonkin ideologista ja taloudellisesti typerää, mutta silloin olisi mahdollisuus uudelleenrakentamiselle ja ainakin kaaduttaisiin saappaat jalassa.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Liiga on ollut tavallaan kasvattajasarja jo iät ja ajat. Ei kovimpien pelaajien tavoite ole luoda uraa Liigassa, rapakon takana ne unelmat ovat. Samalla pelaajia kehittäessään Liigasta on kehittynyt ponnahduslauta myös muiden rahakkaampien sarjojen suuntaan. Eikä siinä mitään, ammattimiehet ovat palkkansa ansainneet.

Mutta farmi? Olisiko Liigalle tai jollekin seuralle pitkällä tähtäimellä hyvä asia lähteä farmiksi jollekulle KHL-seuralle? Nähdäkseni riippuu täysin rahasta. ...ja todennäköisesti silti päätös farmiksi alkamisesta olisi omaan jalkaan ampumista.
Liigan myyntivaltti on urheilullisuus. Toki monet fanit tahtoisivat nähdä niiden omien poikien jäävän uraa tekemään siihen kotoiseen Liiga-seuraan, mutta valtaosa ymmärtää unelman ja halun testata itseään parhaita vastaan vievän muualle. Siitä huolimatta Liiga on edelleen sarja, jossa kilpailullisuus painaa. Fanit kaipaavat kilpailua, kaipaavat urheilullisuutta. Ajatus siitä, että joukkueen pelaajat tulevat ja menevät jonkun emoseuran tarpeiden mukaan, ei oikein toimi. Ei sitä voi verrata edes siihen, että Liigasta vuosittain parhaat lähtevät maailmalle siipiään kokeilemaan.

Liiga on Suomessa jääkiekon ns. kruununjalokivi. Liiga on suomalaisen urheilun suurin(?) tuote. Farmiksi alistuminen olisi imagotappio niin Liigalle kuin seurallekin. Itse toivon vahvasti, että moiseen ei sorruta. En näe, miten se kehittäisi Liigan elinvoimaisuutta, päinvastoin kylläkin. Jokereiden pelaajapolulle Liiga-seura farmina olisi lottovoitto, Liiga-seuralle ei välttämättä niinkään. Toki jos rahaa riittävästi liikkuisi diilissä mukana, niin ymmärtäisin kyllä kiinnostuksen joidenkin seurojen osalta. Jonkinlaista yhteistyötä Jokeiden kanssa voisi silti perustellusti kehittää.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ajatus siitä, että joukkueen pelaajat tulevat ja menevät jonkun emoseuran tarpeiden mukaan, ei oikein toimi.
Tämä virheellinen käsityshän monella on, että pelaajia tulisi ja menisi. Pelaajalla on ensinnäkin oltava sopimus Jokereihin. KHL:n säännöt antaisi periaatteessa mahdollisuuden siihen, että Jokerit hankkisi max kymmenen Liigan kärkipelaajaa ja lähettäisi ne sinne reserviin Ässiin, ja tarpeen vaatiessa kutsuisi Ilmalaan. No eihän se noin tulisi menemään. Ei Jokerit laita miljoonan euron edestä palkkoja "lepäämään" varuilta.

Pelaajaliikenne kesken kauden käsittäisi ehkä pari pelaajaa. Juurikin näitä nuoria, joille Liiga-pelit olisi se paras paikka, mutta joista Jokerit myös haluaa hyötyä sen jälkeen.

Voi toki olla, että esimerkiksi loukkaantumissuman varuilta Jokerit hankkisi pari "ahtioksasta" kaksisuuntaisilla sopimuksilla, jotka lähtökohtaisesti pelaisivat Ässissä koko kauden. Vähän niinkuin nyt on hankittu näitä Konsta Hirvosia. Lähtökohtaisesti Vantaalle Jokereiden sopimuspelaajina, mutta pahan loukkaantumissuman tullessa mahdollista kutsua paikkaamaan. Jokerit maksaa palkan, niinkuin tekee Vantaankin tapauksessa.

Ajatellaan näin: Jokerit haluaa omaan edustukseen vuoden päästä Samu Salmisen ja Mico Luodon. Keskustelu Ässien kanssa asiasta, että löytyisikö heille roolia Ässistä vuodeksi. Jos löytyisi, Ässät saisi koko kaudeksi kaksi lahjakasta nuorta ilmaiseksi rosteriinsa ja asioiden mennessä nappiin Jokerit saisi vuoden päästä omat junnunsa KHL-joukkueen käyttöön. Tuohon päälle sitten joku meritoituneempi "ahtioksanen" vielä Ässiin Jokereiden sopimuspelaajana, niin en mä tämmöisessä "pelaajarallissa" kauheasti näe ongelmaa. Aika harvoin noita Vantaankaan kavereita on jouduttu kutsumaan loukkien takia Jokereihin kesken kauden.

Tuohon vielä päälle joku "kasvattajakorvaus", niin avot. Win - win.
 

Apheu

Jäsen
Jos nuoret tulevat kehittymään kaudeksi tai pariksi lainasopimuksella, omasta mielestä ok. Jos tulee joku rotaatiomies, joka Liigassa olisi "kärkipelaaja", joka välillä on Liiga- ja välillä KHL-remmissä Jokereiden halun mukaan, ei ole oikein ok itselleni. En halua Liigasta mitään farmijoukkuetta Jokereille, ja tämä leimahan tulee heti, jos lainat ovat sellaisia, että Jokerit saa kauden aikana napata pelaajia pois silloin kun tarvitsee.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Kaikki muut seurat voivat ryhtyä farmiseuroiksi Liigassa paitsi ne 4 suurta jotka ovat pelanneet Liigassa ilman katkoja perustamisesta asti ilman konkursseja tai muita tapahtumia. Tappara, Ilves, HIFK ja TPS.... Oulussa tuskin pelattais Liigaa ilman silloisia kabinettipäätöksiä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
- Typerät sääntölinjaukset.
- Typerät kurinpitolinjaukset.
- Päättömät otteluohjelmat.
- Liiallinen joukkuemäärä.
- Farmitoiminta???

Joo ei, jossain sen rajan on kuljettava ja jos jokin seura tuommoiseen ryhtyy niin ehkä on korkea aika lopettaa tämän sarjan seuraaminen. Rajansa kaikella pelleilyllä, jos kyse ei olisi kotimaisesta jääkiekosta olisi tämän homman tukemiselle tullut allekirjoittaneen osalta jo kauan sitten stoppi.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kaikki muut seurat voivat ryhtyä farmiseuroiksi Liigassa paitsi ne 4 suurta jotka ovat pelanneet Liigassa ilman katkoja perustamisesta asti ilman konkursseja tai muita tapahtumia. Tappara, Ilves, HIFK ja TPS.... Oulussa tuskin pelattais Liigaa ilman silloisia kabinettipäätöksiä.
Hieno viesti. Siitä kun poistaa provoilun niin eipä siitä paljoa enää jäljelle jääkään.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Suomessa pelataan kahta Euroopan top5 liigoista. Toista täysin markkinavoimien ehdoilla ja toista hyvin pitkälti ulkomaan avun varassa. Olisi täydellistä järjen köyhyyttä alkaa kusemaan markkinavoimien ehdoilla toimivan kilpailun päälle, tuon ulkomaan avun varassa toimivan kilpailun hyväksi. Se ei todellakaan olisi Suomikiekon etu. Ei, vaikka jotkut narrit niin väittäisivät. Ja vaikka narreillakin on kannattajansa, niin hehän ovat pääasiassa suomalaisia, joten luulisi heiltäkin sen verran kiekkoisänmaallisuutta löytyvän, että tämän ymmärtäisivät.

Me emme ole mitään veljeskansaa itäisen naapurimme kanssa ja uskoisin että Jokereiden ulkomaan apu loppuu sillä sekunnilla, kun Moskovasta katsotaan Jokereiden olevan hyödytön venäläisille. Eli vaikka Suomikiekon näkökulmasta ulkomaan apu on toki positiivinen asia ja se toki otetaan vastaan, niin ei sen varaan kannata mitään alkaa rakentamaan ja varsinkaan mitään sellaista, jossa syntyisi jonkinlainen Liigan kannalta epäedullinen riippuvuussuhde Liigan ja KHL Jokereiden välille. Meinaa jos Jokereilta joskus töpseli vedetään seinästä, niin sen ei saisi antaa vaikuttaa myös Liigaan negatiivisesti.

Toki minäkin näen sen, että "täydellisessä tilanteessa" Suomen KHL joukkue voisi tehdä jonkinsortin yhteistyötä Liiga seurojen kanssa, mutta KHL:n Suomeen tuleminen tehtiin kaikkea muutakuin täydellisesti, joten en näe että Liiga olisi millään tavalla mitään velkaa Jokereille ja siten yhteistyötä voi syntyä vain, jos siitä on aidosti Liigalle hyötyä. Mitä ilmeisemmin sellaista esitystä ei ole vielä tullut, jonka Liiga näkisi itselleen hyödylliseksi, koska merkittävää yhteistyötä ei ole syntynyt.

Itse olen joskus ehdotellut sellaista laajennusjoukkuetta, joka pelaisi kaikki ottelunsa vieraissa ja pelaisi vain runkosarjan. Tällä joukkueella voisi olla valmennus Jokereista, koska pelillisesti Jokereiden asiaa ajettaisiin, mutta joukkue olisi sitten "toimiston" puolelta täysin Liigan hallussa. Jos Jokereilta tulisi tähän joukkueeseen viisi pelaajaa rotaatiolla, niin myös jokainen Liiga joukkue voisi pitää siellä mukana yhtä tai kahta sellaista rotaatiopelaajaa, jotka juuri sillä hetkellä eivät mahdu omassa joukkueessaan pelaavaan kokoonpanoon.

Tuolla tavalla Liiga saataisiin 16 joukkueen kilpailuksi, joka mahdollistaisi nykyistä enemmän kiinteitä pelipäiviä, kun kaikki joukkueet voivat olla tulessa samana iltana. Tuo toisi myös jokaiselle Liiga joukkueelle kaksi lisää kotipeliä, koska tuo "KHL akatemia" joukkue pelaisi kaikki pelinsä vieraissa.

Mutta jos tuo menisi liian muoviseksi, niin pitäisikö yhteistyö tehdä ikäänkuin tasaus ajattelulla (jos yhteistyöhön siis ylipäätään Liigan puolesta olisi halua). Eli "yhteistyö" olisi aina kausikohtaista ja Jokerit saisi viidelle pelaajalle rotaatiopaikan Liigasta. Yhden jokaisesta edellisellä kaudella playoffeista ulosjääneestä seurasta. Tällä tavalla se jakautuisi tasaisesti ja jos niistä Jokereiden rotaatiopelaajista olisi oikeasti jotain hyötyä Liiga seuroille, niin se apu tulisi (tasausmielessä) aina kausittain juuri sinne, jossa sille olisi eniten kysyntää. Ja kiintiöllä tarkoitan tässä yhteydessä sitä, että nuo pelaajat saisivat saapua Liiga seuroihin avuksi, mutta ei siis mitään kiinteitä paikkaa kokoonpanossa. Jos ei käyttöä ole, niin poppariosastolle.

Perään totean vielä senkin, että jos tämä koronatilanne on aiheuttanut tilanteen, jossa joku seura on menossa nurin, ilman avustusta Ilmalasta, niin pystyisin sellaisen yhteistyön kanssa elämään (kunhan se ei olisi kannattamani seura). Mutta jos tilanteeseen on ajauduttu nimenomaan koronaan liittyvistä syistä, niin se tilanne saisi kestää kauden, maksimissaan kaksi. Jos se kestäisi pidempään, niin eihän silloin voisi välttyä ajatukselta, että kuuluisiko tuo kyseinen joukkue oikeasti Liigaan vai olisiko oikea paikka Mestiksessä.
 
Viimeksi muokattu:

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Hieno viesti. Siitä kun poistaa provoilun niin eipä siitä paljoa enää jäljelle jääkään.

Tuossa vaan mainitsin 4 seuraa jotka on kunnialla vetänyt siitä lähtien kun touhu alettu. Kaikki muut jengit ovat pelanneet divarissa ym.

Kyllä liigan taso on tippunut kun ylös on haalittu ym kastiin kuuluvia joukkueita ja nyt en puhu Kärpistä. Kyllä Oulussa asiat on tehty hyvin 2000 luvulla.

Ja jos nyt joku pahoitti mielensä niin otan osaa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Sen sijaan farmijengin parhaat pelaajat lähtevät ylös suurella todennäköisyydellä. Eli jos jollain peli kulkee, niin tuskin pelaa farmissa kauaa. En sano, ettei tästä systeemistä voisi farmijengille hyötyäkin olla, mutta kokoonpano elää koko ajan ja parhaat napsitaan aina pois päältä.

Tällaiseen lähtee liigaseura, jonka tilanne on heikko niin taloudellisesti kuin urheilullisestikin. Siltä pohjalta voi miettiä nimiä.
Yllä esitetty skenaario ei ole mahdollinen.

Tehdäänpä siis pari asiaa selväksi tästä Jokerien mahdollisesta yhteistyösopimuksesta erään Liiga-joukkueen kanssa:

Jos Jokerit haluaa "nostaa" kesken kauden jonkun pelaajan yhteistyöseurasta (tai lähettää sinne), oli se sitten Kiekko-Vantaa, tai ******-liiga-seura, niin käytännössä seuraavien ehtojen tulee toteutua:

1) Pelaajan tulee olla 21v tai nuorempi
2) Pelaajalla tulee olla KHL-sopimus Jokerien kanssa

KHL:n säännöt rajoittavat 1-suuntaiset sopimukset 25 pelaajaan. Myös yli 21v 2-suunnan pelaajat rasittavat tuota 25 pelaajan rajaa. Jos jollain Henri Ikosella on 2-suuntainen sopimus, niin käytännössä hän voisi käytä pari Liiga-peliä pelaamassa. Näin ollen yhteistyöseuran pelaajista vain Jokerien sopimuspelaajat voivat olla seurasiirtojen kohteena. Jokereilla on omasta takaa tuo 25 pelaajan raja täynnä tai melko lähellä täyttä käytännössä aina, joten yhteistyöseuran "omat" pelaajat eivät voisi liikkua joukkueiden välillä. 1-suuntaisen sopimuksen omaavia pelaajia ei voi lähettää "farmiin" ilman, että menevät waiver-listan läpi.

Puheet farmiseurasta ja sitä myöten farmiliigasta on hyvä unohtaa, kun mistään sellaisesta ei ole kyse. Käytännössä yhteistyö tarkoittaisi sitä, että:

1) lupaavat Jokeri-nuoret saisivat Liiga-pelejä alle yhteistyöseurassa, mikäli heistä on yhteistyöseuralle apua.
2) Kukaan ei pakota peluuttamaan juuri näitä pelaajia. Jos eivät mahdu liigaan, pelaavat K-Vantaassa tai A:ssa.
3) Jokerit maksaa yhteistyöpelaajien palkat ja mahdollisesti myös muuta korvausta yhteistöstä.
4) Jokerit voi kutsua "oman pelaajansa" yhteistyöseurasta jos sille tulee ongelmia loukkaantumisten kanssa tai pelaaja "breikkaa" KHL-tasolla.

Mitään valtavaa pelaajaliikennettä seurojen välillä ei siis kannata odottaa tai sellaista pelätä. Vertailun vuoksi voi katsoa esimerkiksi Kiekko-Vantaan ja Jokerien välisiä pelaajaliikennettä viime vuosilta. Aleksi Halme taitaa olla ainut pelaaja, joka on pystynyt murtautumaan hieman vakituisempaan rooliin KHL:ssä. Eemeli Räsänen oli lähtökohtaisesti KHL-pelaaja, mutta K-Vantaa sai hänestä ns. "odottamatonta apua", kun ei mahtunutkaan pelaamaan ylhäällä.

19-20:
Konsa Hirvonen: 5 peliä KHL:ssä 30 peliä Mestiksessä (+2 peliä Jukureissa)
Aleksi Halme: 20 peliä KHL:ssä, 28 peliä Mestiksessä
Eetu Mäki: 0 peliä KHL:ssä 44 peliä Mestiksessä
Roope Reini: 2 peliä KHL:ssä, 38 peliä Mestiksessä
Eetu Torpström: 0 peliä KHL:ssä, 43 peliä Mestiksessä
Eemeli Räsänen: 17 peliä KHL:ssä, 14 peliä Mestiksessä

Tätä edellisellä kaudella Kiekko-Vantaan Joona Monto ja Erik Embrich pelasivat kumpikin yhden pelin KHL:ssä ja Nico Nurmikanta kolme peliä. En pitäisi tällaista skenaariota yhteistyöseuran imagotappiona, vaan jopa päinvastoin.

Vaikka Jokerien ja Liiga-joukkueen välillä liikenne olisikin todennäköisemmin luokkaa Konsta Hirvonen, kuin Eetu Torpström, niin tuskin siellä kuitenkaan mitään kovin dramaattista liikehdintää olisi. En vetäisi ranteita auki, enkä puhuisi farmista, ainakaan mitenkään ivalliseen sävyyn, kun varsinaisesta farmitoiminnasta ei todellakaan ole kyse.
 
Viimeksi muokattu:

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Tuossa vaan mainitsin 4 seuraa jotka on kunnialla vetänyt siitä lähtien kun touhu alettu. Kaikki muut jengit ovat pelanneet divarissa ym.

Kyllä liigan taso on tippunut kun ylös on haalittu ym kastiin kuuluvia joukkueita ja nyt en puhu Kärpistä. Kyllä Oulussa asiat on tehty hyvin 2000 luvulla.

Ja jos nyt joku pahoitti mielensä niin otan osaa.
Ei se divarissa käyminen mikään häpeä ole, ja olisihan Tepsikin ollut konkurssissa jo pari kertaa 2000-luvulla ilman 2010 ihmemestaruutta ja sitten Supercell kaverien panostusta.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka Jokerien ja Liiga-joukkueen välillä liikenne olisikin todennäköisemmin luokkaa Konsta Hirvonen, kuin Eetu Torpström, niin tuskin siellä kuitenkaan mitään kovin dramaattista liikehdintää olisi. En vetäisi ranteita auki, enkä puhuisi farmista, ainakaan mitenkään ivalliseen sävyyn, kun varsinaisesta farmitoiminnasta ei todellakaan ole kyse.
Jos se olisi tällaista, mitä oikeaa hyötyä kyseinen Liiga-joukkue muka saisi? Pari junnua, jotka saattavat pärjätä Liigassa. Sen lisäksi farmin maine ja muiden seurojen kannattajien inho. Jos joku seura oikeasti tähän lähtisi, ei sille voisi kuin nauraa.
 
Jos se olisi tällaista, mitä oikeaa hyötyä kyseinen Liiga-joukkue muka saisi? Pari junnua, jotka saattavat pärjätä Liigassa. Sen lisäksi farmin maine ja muiden seurojen kannattajien inho. Jos joku seura oikeasti tähän lähtisi, ei sille voisi kuin nauraa.
Toisaalta tuo toisten kannattajien inho ei välttämättä olisi huono juttu. Tällä hetkellä tuolla alemmassa kastissa on niin paljon hälläväliä -jengejä, että tuollainen pieni tunne saattaisi jopa piristää keskinäisissä.

Sanottakoon nyt vielä, etten itsekään mitään farmi- tai "farmi"kuvioita kannata, mutta tuli vain viestistäsi mieleen.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Ei se divarissa käyminen mikään häpeä ole, ja olisihan Tepsikin ollut konkurssissa jo pari kertaa 2000-luvulla ilman 2010 ihmemestaruutta ja sitten Supercell kaverien panostusta.

Ässät taitaa olla ainoa joka on ollut vaan yhden kauden nykyseuroista poissa liigakuvioista. Kärpät oli omine sotkuineen 90 luvulla useamman kauden, sittemmin taas paremmin.
Jyp sinänsä ollut suht hyvä menestyjä kun liigaan nousivat.

Oli farmiheitto nyt karkea mut mainitsemani 4 seurasta taitaa olla HIFK ainoa jolla katastrofi ei ollu edes lähellä. Tampereella ja Turussa on osattu kusta hommat lähes tuhoon asti mutta silti nämä 4 ovat ja pysyneet kaikkien karikoiden yli.

Jos joku on eri mieltä niin saa haastaa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jostain syystä kuitenkin itänaapurissa päädyttiin erään viiksekkään toimitusjohtajan jäljiltä omistuspohjan laajentamiseen.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Jos se olisi tällaista, mitä oikeaa hyötyä kyseinen Liiga-joukkue muka saisi? Pari junnua, jotka saattavat pärjätä Liigassa. Sen lisäksi farmin maine ja muiden seurojen kannattajien inho. Jos joku seura oikeasti tähän lähtisi, ei sille voisi kuin nauraa.

Ootko tosiaan sitä mieltä, että tällaisesta kuviosta ei olisi hyötyä?

Kyseinen jengi saisi ketjullisen pelaajia maksutta. Rahat voi joko säästää tai investoida parempiin pelaajiin. Sanotaan, että lainapelaajilla säästyy 150 000€ kaudessa pelaajabudjetista, jonka sitten sijoitat paremman ykköspakin ja ykkössentterin palkkoihin. Olet edelleen sitä mieltä, ettei tällaisesta kuviosta olisi hyötyä?

Kun nuoren Jokeripelaajan KHL-soppari päättyy ja uran on määrä jatkua Liigassa, on yhteistyöseura etulyöntiasemassa tuon pelaajan suhteen, mikäli asiat on hoidettu kunnolla.

Joukkueen kiinnostus kasvaisi, ainakin Jokerifanien silmissä. Itse ainakin seuraisin suurella mielenkiinnolla näiden lainapelaajien edesottamuksia Liigassa. Myös tuo mainittu Jokeri-vihan aiheuttama kiinnostus voisi tehdä hyvää seuralle.

Entä jos kys. seurassa kasvaa joku huippu-junnu? Kun isommat liiga-seurat seurat alkavat kyselemään siirrosta kirkkaampiin valoihin ja kilpailijan riveihin, pystyisi Jokerit tarjoamaan 2-suuntaisen sopparin ja sitä kautta mahdollisen jatkokauden kasvattajaseurassa. Kumman vaihtoehdon valitset mielummin:

A) oma superjunnu siirtyy pahimman kilpailijan riveihin ja mättää jatkossa maaleja oman kylän jengin verkkoon vastustajan paidassa.

vai

B) oma superjunnu lähtee kokeilemaan siipiään KHL-Jokereissa ja saattaa pelata lainalla (maksutta) myös kasvattajaseurassaan, jos ei olekkaan vielä valmis KHL-pelaaja.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
oma superjunnu lähtee kokeilemaan siipiään KHL-Jokereissa ja saattaa pelata lainalla (maksutta) myös kasvattajaseurassaan, jos ei olekkaan vielä valmis KHL-pelaaja.
No aika harvoin tälläisiä "superunnuja" on ja aika hyvin ne taitavat kasvattajaseuroissaan pysyä lukuunottamatta joitakin tapauksia.

Lisäksi tuskin on tarpeen käydä venäjän kierroksella, mikäli kyseessä on oikeasti kovinkin lahjakas pelaaja. Eiköhän tie vie silloin toiselle mantereelle.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ässät taitaa olla ainoa joka on ollut vaan yhden kauden nykyseuroista poissa liigakuvioista. Kärpät oli omine sotkuineen 90 luvulla useamman kauden, sittemmin taas paremmin.
Jyp sinänsä ollut suht hyvä menestyjä kun liigaan nousivat.

Oli farmiheitto nyt karkea mut mainitsemani 4 seurasta taitaa olla HIFK ainoa jolla katastrofi ei ollu edes lähellä. Tampereella ja Turussa on osattu kusta hommat lähes tuhoon asti mutta silti nämä 4 ovat ja pysyneet kaikkien karikoiden yli.

Jos joku on eri mieltä niin saa haastaa.
Lukko ollut yhden kauden divarissa, muut kaudet pelannut liigaa.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ootko tosiaan sitä mieltä, että tällaisesta kuviosta ei olisi hyötyä?

Kyseinen jengi saisi ketjullisen pelaajia maksutta. Rahat voi joko säästää tai investoida parempiin pelaajiin. Sanotaan, että lainapelaajilla säästyy 150 000€ kaudessa pelaajabudjetista, jonka sitten sijoitat paremman ykköspakin ja ykkössentterin palkkoihin. Olet edelleen sitä mieltä, ettei tällaisesta kuviosta olisi hyötyä?

Kun nuoren Jokeripelaajan KHL-soppari päättyy ja uran on määrä jatkua Liigassa, on yhteistyöseura etulyöntiasemassa tuon pelaajan suhteen, mikäli asiat on hoidettu kunnolla.

Joukkueen kiinnostus kasvaisi, ainakin Jokerifanien silmissä. Itse ainakin seuraisin suurella mielenkiinnolla näiden lainapelaajien edesottamuksia Liigassa. Myös tuo mainittu Jokeri-vihan aiheuttama kiinnostus voisi tehdä hyvää seuralle.

Entä jos kys. seurassa kasvaa joku huippu-junnu? Kun isommat liiga-seurat seurat alkavat kyselemään siirrosta kirkkaampiin valoihin ja kilpailijan riveihin, pystyisi Jokerit tarjoamaan 2-suuntaisen sopparin ja sitä kautta mahdollisen jatkokauden kasvattajaseurassa. Kumman vaihtoehdon valitset mielummin:

A) oma superjunnu siirtyy pahimman kilpailijan riveihin ja mättää jatkossa maaleja oman kylän jengin verkkoon vastustajan paidassa.

vai

B) oma superjunnu lähtee kokeilemaan siipiään KHL-Jokereissa ja saattaa pelata lainalla (maksutta) myös kasvattajaseurassaan, jos ei olekkaan vielä valmis KHL-pelaaja.
Käytit esimerkkinä pelaajaa joka saattaa pärjätä liigatasolla, mistä jo aiemmassa viestissäni mainitsin. Mitäs sitten kun pelaaja ei pärjääkään ja rahat on investoitu siihen ykkössentteriin? Mennään kolmella ketjulla vai? Otetaan Jokereista uusia lainapelaajia kokeilemaan? Samalla sanotaan, ettei tämä ole normaalia farmitoimintaa? Kyllä niitä ehkä Liigassa pärjääviä junnuja saisi lainalle Liigan sisältäkin, jos joku tahtoisi täyttää niillä kolmoskenttänsä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Yhdekin liigajengin lähteminen toisen seuran farmiksi olisi niin iso imagotappio liigalle, että en usko että farmiseuroja liigassa nähdään.

Kyllä siinä laskisi minunkin mielenkiinto liigaa kohtaan, jos joku joukkue, vaikka ei Ässät olisikaan, olisi farmiseura.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joukkueen kiinnostus kasvaisi, ainakin Jokerifanien silmissä. Itse ainakin seuraisin suurella mielenkiinnolla näiden lainapelaajien edesottamuksia Liigassa. Myös tuo mainittu Jokeri-vihan aiheuttama kiinnostus voisi tehdä hyvää seuralle.
Kaikkea sitä. Tuskin tässä yksikään Liigajoukkue tarvitsee yhtään mitään "Jokerifanien kiinnostusta"

Mitäs läksitte. Aika yksinkertaista.
 

Ralph

Jäsen
Kaikkea sitä. Tuskin tässä yksikään Liigajoukkue tarvitsee yhtään mitään "Jokerifanien kiinnostusta"

Mitäs läksitte. Aika yksinkertaista.
Kyllähän Liigajoukkueen talous siinä pelastuu, jos muutama Jokeri-fani käy Jatkoajan palstalla kyseisen joukkueen puolella kysymässä pari kertaa kaudessa "mites meiän jämäjunnu on pärjänny".

Ja vastaus on, ettei ole mahtunut pelaamaan sitten lokakuun alun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös