NHL Entry Draft 2020

  • 386 724
  • 1 390

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tähän samaan aika lailla itsekin uskon. Guhlen lisäksi tuohon ns. häntäpäähän heittäisin myös Dawson Mercerin, Dylan Hollowayn ja Seth Jarviksen nimet ilmoille. Guhlen ainoana kysymysmerkkinä lienee se, pystyykö olemaan tarpeeksi tehokas pakki myös hyökkäyssuuntaan ja onko sitä potentiaalia lopulta yhtä paljon kuin noilla kolmella hyökkääjällä, joista jokaisen näen parhaimmillaan selvinä top-6 hyökkääjinä.
Jos Mercerin, Hollowayn ja Jarviksen ottaa listalle mukaan, jakaisin pelaajat lukemieni draft-ennusteiden perusteella neljään ryhmään. Jotenkin näin:

Sijalla 1 menee: Alexis Lafrenière
Sijoilla 2-4 menee: Quinton Byfield, Tim Stützle & Jamie Drysdale
Sijoilla 5-10 menee: Lucas Raymond, Jake Sanderson, Marco Rossi, Cole Perfetti, Alexander Holtz, Anton Lundell
Sijoilla 11-16 menee: Yaroslav Askarov, Jack Quinn, Kaiden Guhle, Dawson Mercer, Dylan Holloway, Seth Jarvis

Pelaajia ei tietenkään varata näin, vaan esim. vikasta ryhmästä joku saattaa nousta sijoille 5-10 ja vastaavasti Lundell, Perfetti tai joku muu pudota alemmaksi. Myös sijoille 2-4 saattaa nousta joku sijoilla 5-10 olevista pelaajista.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
The Hockey Newsin top 120:


Kymmenen kärki THN:n Ryan Kennedyn mukaan

  1. Alexis Lafreniere, LW, Rimouski (QMJHL) – The post-to-post champ. Lafreniere ripped up the ‘Q’ and fought through injury to win MVP honors at the world juniors, not to mention a gold medal with Canada. His skill, drive and edge make him an elite talent.
  2. Quinton Byfield, C, Sudbury (OHL) – I can’t wait to see what Byfield turns into in two or three years because he is just getting started. You can’t teach size and he adds skill and skating to the equation. He brought winning back to Sudbury.
  3. Tim Stutzle, LW, Adler Mannheim (DEL) – The best German prospect since Leon Draisaitl, Stutzle was impressive at the world juniors (where he played center), but he also looked great against men back in the DEL. So much skill and upside.
  4. Lucas Raymond, LW, Frolunda (Swe.) – Though he didn’t put up massive numbers, Raymond was playing on a deep, veteran squad and scouts know how much talent he has. The kid looked so dangerous anytime he had the puck at the world juniors.
  5. Jamie Drysdale, D, Erie (OHL) – The Otters star is built for the new NHL. Drysdale is elite with the puck on his stick and he plays with a ton of poise and confidence. He was a surprise addition to Canada’s world junior team, but proved his worth when called upon.
  6. Marco Rossi, C, Ottawa (OHL) – Perhaps the most NHL-ready OHLer in the group, Rossi can pile up points while maintaining a responsible side. He plays the right way and if teams avoid him because of his height, they’ll regret it his entire NHL career.
  7. Cole Perfetti, C, Saginaw (OHL) – If you need offense, Perfetti is your guy. Not only is he a deadly shooter, but he also uses his smarts to dish off when the opportunity arises. I see him more as a winger and he’ll need to get faster.
  8. Alexander Holtz, RW, Djurgarden (Swe.) – Another awesome shooter, Holtz has always worked well with Raymond for Sweden, which is why I call them the ‘Terror Twins.’ Because of his offensive prowess, I could see a team taking him before Raymond.
  9. Anton Lundell, C, HIFK (Fin.) – A world junior gold medallist before he was even eligible for the draft, Lundell is practically plug-and-play. A big center who always makes sure he takes care of his own end, Lundell will be in the NHL for a long time.
  10. Yaroslav Askarov, G, SKA-Neva (Rus.) – Flat out, Askarov has the chance to be the best goalie of his generation. A world junior starter at 17, he had his ups and downs in Ostrava, but scouts still see a total-package netminder with No. 1 potential.
 

Apheu

Jäsen
Lafreniere on ylitse muiden tässä ikäluokassa. Aivan supertähden elkeitä, pelaaminen helpon näköistä, mutta ei tippaakaan ylimielistä. Tekee töitä molempiin suuntiin ja on tottunut olemaan johtohahmo joukkueissaan. Loistava pelinäkemys ja maalintekotaito. Omaa myös halua fyysisempään peliin. Luistelu hyvää, joskin ei suurin vahvuus. Omasta mielestäni yksi parhaimmista talenteista #1 overall tässä 2010-2020 pätkällä. Pelityylillisesti tulee mieleen vähän Leon Draisaitl.

Quinton Byfieldin hypestä olen vähän itse epävarma. Joo, raamit ja luistelu, hyvä viimeistelytaito, mutta epäilyksiä sellaisen yleisen peliälykkyyden tasosta. Vähän jessepuljujärvi -viba, joskin lähtökohtaisesti varmempi kortti, ja sentterinä vieläpä tavallaan arvokkaampi palanen, vaikkei ihan sille tasolle pääsisikään, mitä odotettu. Näen Byfieldissä pelitavallisesti hyvin paljon samaa, kuin Jesse Puljujärvessä.

Marco Rossi on yksi omista suosikeista, varaisin varmaan jo heti toisena Lafrenieren jälkeen. Kokonaisvaltainen pelaaja, tekee kenttäkavereista parempia ja on yksinkertaisesti viisas, mutta myös kekseliäs pelaaja. Tyylillisesti hyvin paljon samaa Sidney Crosbyn kanssa.

Voisi lähempänä draftia tehdä vielä jonkin oman top-10 listan, mutta täytyy vielä vähän perehtyä paremmin prospekteihin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
The Hockey Newsin top 120:
Se mikä pisti silmään tossa listassa oli että sijalla 14 oli William Wallinder ja sijalla 15 Helge Grans. Noin korkealla en ole noita ruotsalaisia pakkeja aikaisemmin rankkauksissa ole nähnyt vaan tossa vähän kahdenkympin jälkeen ne on yleensä ollu.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ilmeisesti THN:n Kennedy arvostaa molempien raakaa potentiaalia? Molemmat 02-syntyneitä isokokoisia puolustajia, joista Wallinder ainakin on hyvä luistelemaan ja fyysistä puolta työkalupakista löytyy myös. Gransia en ole seurannut lainkaan, mutta rightin pakki ja junnusarjassa Wallinderia tehokkaampi. Gransilla näköjään Malmön riveissä parikymmentä SHL-peliäkin jo takana, kun taas Wallinder pelasi 18 ottelua Allsvenskania Modon paidassa.

Joka tapauksessa hyvää vuosikertaa näyttäisi pukkaavan länsinaapurista tämän vuoden draftiin.
 
Saksalaisia ilmeisimmin menossa ainakin kaksi ensimmäisellä kierroksellta. Mahdollisesti jopa kolme. Joka tapauksessa kyseessä on kolmas vuosi peräkkäin, kun saksalainen varataan ensimmäisellä kierroksella.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Saksalaisia ilmeisimmin menossa ainakin kaksi ensimmäisellä kierroksellta. Mahdollisesti jopa kolme.
Saksalaisia taitaa mennä enemmän ykkösellä kuin suomalaisia, kun Lundellin lisäksi ei taida muita olla. Onhan tota Hirvosta nähty jossain listoissa siellä ihan ykkösen lopussa, mutta taitaa tippua kyllä kakkoselle.
 
Nyt kun tähän varausvuoteen on ehtinyt tutustua vielä enemmän, niin suomalaisittain näyttää varsin keskinkertaiselta vuosikerralta. Ja vieläpä niin, että kauden aikana ei ole monikaan suomalainen pystynyt ainakaan merkittävästi nostamaan osakkeitaan. Päinvastaisia esimerkkejä sitten löytyy sitäkin enemmän. Kasper Simontaival, Roni Hirvonen, Veeti Miettinen, Kasper Puutio, Christoffer Sedoff ovat kaikki pikemminkin pudonneet listoilla. Toisaalta sitten esimerkiksi Roby Järventien voi laskea noihin nousijoihin. Enemmän kuitenkin ensimmäiseen kategoriaan kuuluvia on. Itse varaustilaisuus sitten näyttää, missä mennään, mutta juuri nyt jos pitäisi arvoida, niin laittaisin jotenkin näin:

1. kierros: Lundell
2.-3. kierros: Simontaival, Hirvonen, Niemelä, Viro
3.-4. kierros: Blomqvist, Miettinen, Jurmo, Suni, Järventie
4.-5. kierros: Sedoff, Rafkin, Mäenpää
5.-6. kierros: Tanus, Oden, Puutio
6.-7. kierros: Määttä, Nyman, Aho, Rindell
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
1. kierros: Lundell
2.-3. kierros: Simontaival, Hirvonen, Niemelä, Viro
Boldaus oma. Hirvosen lisäksihän Niemelää ja Viroa on joissain rankingeissa pyöritelty ykköskierroksen loppupäähän. Minkälaisia pelaajia kyseiset puolustajat ovat, itse en ole nähnyt kuin hajanaisen pelin Niemelältä, joten ei oikeastaan mitään hajua. Onko realistista, että varattaisiin ensimmäisellä kierroksella? Niemelä rightin pakkina ja sulavana luistelijana on varmasti kiinnostava prospekti NHL-seurojen puolesta, etenkin kun murtautui Kärppien puolustukseenkin. Missä asti näette Niemelän ja Viron potentiaalin?
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Boldaus oma. Hirvosen lisäksihän Niemelää ja Viroa on joissain rankingeissa pyöritelty ykköskierroksen loppupäähän. Minkälaisia pelaajia kyseiset puolustajat ovat, itse en ole nähnyt kuin hajanaisen pelin Niemelältä, joten ei oikeastaan mitään hajua. Onko realistista, että varattaisiin ensimmäisellä kierroksella? Niemelä rightin pakkina ja sulavana luistelijana on varmasti kiinnostava prospekti NHL-seurojen puolesta, etenkin kun murtautui Kärppien puolustukseenkin. Missä asti näette Niemelän ja Viron potentiaalin?

Viroa on luonnehdittu köyhän miehen Heiskaseksi. Vahvuudet kiekollisessa pelissä ja etenkin luistelussa. Myös Viro murtautui hieman yllättäen Tepsin pakistoon vaikka kokemusta ei ollut edes hirveästi A-junioreista. Veikkaisin että varaus tulee 2.kierroksella.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mites hyvä veskari toi Joel Blomqvist on? Se että on päässy pelamaan liigaa jo 17 vuotiaana tietenkin kertoo että on ihan lupaava, vaikkakin taisi minuutit johtua siitä että Annunen oli U20 kisoissa ja Rybar oli kipeenä. Toki, pelkästään se että poika on Ari Hillin valmennuksessa tekee hänestä erittäin potentiaalisen kassarin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mites hyvä veskari toi Joel Blomqvist on?
Kyllähän se ihan draftin parhaita veskareita Askarovin jälkeen on, ja selkeästi tämän ikäkuokan lupaavin kaveri suomalaisista maalivahdeista. Selkeästihän hänessä potentiaalia nähdään, jos on tuolla 3-4 kierroksilla ennustettu menevän. Se on maalivahdeilta aina jo oikeinkin hyvin, että tuossa vaiheessa varataan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Omasta keskiarvo-excelistä pelkkä molarien rankki:

11,7 = (1.kierros) - Jaroslav Askarov (RUS)
63,8 = (3.kierros) - Joel Blomqvist (FIN)
74,1 = (3.kierros) - Nico Daws (CAN)
85,1 = (3.kierros) - Jan Bednar (CZE)
96,8 = (4.kierros) - Nick Malik (CZE)
102,8 = (4.kierros) - Drew Commesso (USA)
121,3 = (4.kierros) - Calle Glang (SWE)
123,4 = (4.kierros) - Amir Miftakhov (RUS)
129,4 = (5.kierros) - Samuel Hlavaj (SVK)
189,3 = (6.kierros) - Garin Bjorklund (CAN)

Varmaan jotain muitakin siellä on. Yli-ikäisiä esim. Noita ollut listoissa.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Oma mutu on että Raymondi tippuu. Muttei tuskin 10 ulkopuolelle.
Anaheim ottaa sen kyllä ihan varmasti Top5 jos joku muu ei kerkeä ennen sitä. Lafrenieren jälkeen jos Stutzle,Drysdale on mennyt niin olen varma, että Raymond löytyy Ankoista sen jälkeen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
74,1 = (3.kierros) - Nico Daws (CAN)
Muistan lukeneeni Dawsista ennen U20 kisoja ja muistaakseni piti olla siellä jopa Kanadan ykkösveska kun poika dominoi OHL:lässä. Mutta pelasi sen verran huonosti joten Joel Hofer varasti shown. Dawes oli varattavissa jo viime kesän draftissa, mutta eipä kelvannut kun numerot ei häikässy ja oli oman jenginsä kakkosveska. Kesällä elämäntapa muutos ja kunnon treenit. Ja nyt siis nimettiin "OHL’s Goaltender of the Year" ja voitti Jim Rutherford Trophyn. Joten nappaako Pittsburgh pojan? ;)




Mutta oma veikkaus on että Dawes menee meriittiensä ja sen ansiosta että on paras pohjois-amerikkalainen veskarilupaus veskareista tokana. Varmaan jossain tokalla kierroksella seuraan jonka prospect pool nyt tarvii kovasti veskarilupausta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos tuo runkosarjan jatkaminen 24 joukkueen voimin toteutuu, niin eiköhän draft lotterykin pidetä normaalilla systeemillä, heti kun saavat sen mahdollisen runkosarjajämän päätökseen.
 
Nyt lienee varmaan jo selvää, että kesäkuun alussa ei varaustilaisuutta pidetä, tuskin kesäkuun lopullakaan alkuperäisen aikataulun mukaan.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Jos tuo runkosarjan jatkaminen 24 joukkueen voimin toteutuu, niin eiköhän draft lotterykin pidetä normaalilla systeemillä, heti kun saavat sen mahdollisen runkosarjajämän päätökseen.

Eli vain pudotuspelien ulkopuolelle jääneet seitsemän organisaatiota osallistuu arvontaan? Detroit, Ottawa, San Jose (Ottawa), Los Angeles, Anaheim, New Jersey, Buffalo. Kuinkahan arvontoja painotetaan kun arvontaan osallistuvia joukkueita on noin vähän? Painotetaanko ollenkaan?
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eli vain pudotuspelien ulkopuolelle jääneet seitsemän organisaatiota osallistuu arvontaan? Detroit, Ottawa, San Jose (Ottawa), Los Angeles, Anaheim, New Jersey, Buffalo. Kuinkahan arvontoja painotetaan kun arvontaan osallistuvia joukkueita on noin vähän? Painotetaanko ollenkaan?
Mä veikkaan kanssa että vaan noi jengit osallistuu arvontaan ja niille taataan se top 7 varaus. Ja koska ei ole mitään sovittua vaan joudutaan sopimaan lennosta niin sitten tosiaan voi olla että jokainen jengi saa 1/7 mahkun eli noin 14,3% todenäköisyys voittaa lotto. Siihen en usko siihen että jollain säälipleijareissa pelanneella jengillä olisi sitten myös mahdollisuus voittaa tota lottoa. Mutta jää nähtäväksi.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Mä veikkaan kanssa että vaan noi jengit osallistuu arvontaan ja niille taataan se top 7 varaus. Ja koska ei ole mitään sovittua vaan joudutaan sopimaan lennosta niin sitten tosiaan voi olla että jokainen jengi saa 1/7 mahkun eli noin 14,3% todenäköisyys voittaa lotto. Siihen en usko siihen että jollain säälipleijareissa pelanneella jengillä olisi sitten myös mahdollisuus voittaa tota lottoa. Mutta jää nähtäväksi.

Epäilen, että tulee olemaan jonkinlainen painotus, että huonoin jengi saa parhaimmat saumat. Ottawalla kyllä hyvät saumat ykkösvaraukseen, joka tapauksessa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eli vain pudotuspelien ulkopuolelle jääneet seitsemän organisaatiota osallistuu arvontaan? Detroit, Ottawa, San Jose (Ottawa), Los Angeles, Anaheim, New Jersey, Buffalo. Kuinkahan arvontoja painotetaan kun arvontaan osallistuvia joukkueita on noin vähän? Painotetaanko ollenkaan?

Ei, vaan ne 24 jengiä pelaa sen runkosarjan loppuun ja sen jälkeen ulkopuolelle jääneitten 15 kesken arvotaan. Nykyinen normaali systeemi.

Heinäkuun lopulla lottery ja drafti kauden jälkeen (jos se aiotaan pelata).
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Hitsi, kun tässä jo ehti innostua, että olisi se draft kesäkuun alussa, mutta saa nähtävästi odotella ties minne asti, kun NHL pyörittelee näitä vaihtoehtoja pelien jatkumisen kannalta ja tilanne elää.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
McKeens hockeyn vikat rankkaukset:
Lundell vaatimattomasti vasta sijalla 16. Mutta McKeens hockey on mielestäni aina vetänyt vähän omaa linjaa. Lundellin ohella pisti silmään että he pitävät Sandersonia draftin parhaana pakkina eikä Drysdalea.
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Nyt kun tähän varausvuoteen on ehtinyt tutustua vielä enemmän, niin suomalaisittain näyttää varsin keskinkertaiselta vuosikerralta. Ja vieläpä niin, että kauden aikana ei ole monikaan suomalainen pystynyt ainakaan merkittävästi nostamaan osakkeitaan. Päinvastaisia esimerkkejä sitten löytyy sitäkin enemmän. Kasper Simontaival, Roni Hirvonen, Veeti Miettinen, Kasper Puutio, Christoffer Sedoff ovat kaikki pikemminkin pudonneet listoilla. Toisaalta sitten esimerkiksi Roby Järventien voi laskea noihin nousijoihin. Enemmän kuitenkin ensimmäiseen kategoriaan kuuluvia on. Itse varaustilaisuus sitten näyttää, missä mennään, mutta juuri nyt jos pitäisi arvoida, niin laittaisin jotenkin näin:
Oikein hyvä scouttaus Mängimieheltä. Jotta saadaan lisää tietoa prospekteista, niin keräsin Eliteprospektista pelipaikan ja pituudet:

1. kierros: Lundell (h/185 cm)
2.-3. kierros: Simontaival (h/175 cm), Hirvonen (h/176 cm), Niemelä (p/182 cm), Viro (p/182 cm)
3.-4. kierros: Blomqvist (mv/186 cm), Miettinen (h/175 cm), Jurmo (p/194 cm), Suni (h/188 cm), Järventie (h/189 cm)
4.-5. kierros: Sedoff (p/185 cm) Rafkin (p/182 cm), Mäenpää (h/169 cm)
5.-6. kierros: Tanus (h/172 cm), Oden (h/183 cm), Puutio (p/183 cm)
6.-7. kierros: Määttä (h/188 cm), Nyman (p ja h/173 cm), Aho (p/186 cm), Rindell (p/182 cm)

Saa nähdä, koska Draft loppujen lopuksi pidetään. Jos NHL-kausi jatkuu, niin voihan sen pitää jossain pelien välissä vaikka heinäkuussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös