HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 6 778 424
  • 28 303

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Tästä lainista tulee ihan mieleen Baxterin lehdistötilaisuudet hävittyjen pelien jälkeen: "Meidän parhaat pelaajat olivat huonompia kuin vastustajan parhaat pelaajat". Tuon piikkiin vedettiin paljon. Ja joskus, kun hommat meni aivan päin vittuja ongelma oli siinä, ettei rosterissa ollut tarpeeksi Rem Murrayn kaltaisia pelaajia.
Joo. Baxter operoi pikua huomattavasti paskemmalla joukkueella pystyen silti samaan, eli ei yhtään mihinkään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Offtopiccina, sivistä mua miksi näin? En ole seurannut Venäjän liigaa, mutta kiekkoa monta vuosikymmentä seuranneena uskon kyllä että Venäjällä pelataan laadukasta kiekkoa aina jossain omassa sarjassaan oli se KHL tai ei, ja siellä myös tavalla tai toisella rahaa palkkoihin.

Tottakai Venäjällä pelataan kiekkoa jatkossakin (toivottavasti) ja varmasti rahaa löytyy. Tarkoitin tällä sitä, että KHL perustettii näyttämään Venäjän mahtia ja haastamaan NHL tosissaan, epäonnistuminen. Tarkoitus oli laajentua länteen levittämään lonkeroita, ainoastaan Jokerit tarttuivat lonkeroihin, epäonnistuminen. Palkat ovat olleet aivan pilvissä tarkoituksena haastaa NHL, mutta koska eivät ole pystyneet tähän ollenkaan niin nyt sinnekin jo tulee palkkakatto tasoittamaan järjettömiä kuluja. Tappiotahan nuo seurat tekevät maltaita, mutta oligarkit taustalla kuittaavat nuo. Toivottavasti jatkossa palkkakatto alenee vuosi vuodelta ja tuollakin mennään jatkossa entistä enemmän talouden ehdoilla eikä oligarkit likaisine rahoineen olisi taustalla siellä täällä tappioita kuittaamassa.

Minua ei haittaa Venäjän jääkiekko yhtään, päinvastoin sieltä on tullut upeita pelaajia maailman huipulle asti ja toivottavasti tulee jatkossakin, kunhan tekisivät sen kuitenkin omien rajojen sisällä eivätkä yrittäisi kaapata seuroja muista maista likaiseen sarjaansa ja muutenkin tuo sarja toimii pelaajamarkkinoilla häiriötekijänä kun oligarkit kuittaavat massiiviset tappiot siinä missä muut seurat elävät talouden ehdoilla.

Ei ihan yhtälailla, mutta kyllä mua vituttaisi esim. SHL myös siinä vaiheessa huomattavasti enemmän jos nuo pyrkisivät laajentumaan Suomeen ja veisi vaikka Kärpät sinne. Liigan ja SHL:n yhdistymiselle sanoisin kyllä kiitos, mutta muista sarjoista yhden tai parin suuren seuran ryöstäminen omaan sarjaansa on vain ja ainoastaan perseestä tehden hallaa maan kiekolle. SHL:ssä nyt ei kuitenkaan olisi sentään oligarkit taustalla ja muutenkin Ruotsi nyt on ihan eri kuin tuo Venäjä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Erinomainen kirjoitus yllä kiitos siitä, takaisin huhuihin.

Tässä noin viikon sisään puhuttiin jenkeistä kotiin suuntaavasta IFK-kasvatista, hukkasin nimen. Kuka muistaa.
Olisiko potentiaalia tulla kasvamaan meille ennen seuraavaa isoa siirtoa urallaan.

Näkisin mielellään näitä 18-25 vuotiaita IFK:ssa kasvamassa vuoden pari, hyvällä lotolla meille osuu erinomainen porukka taistelemaan mestaruudesta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ei tietenkään ole ratkaiseva tekijä. Mutta case Lammikko ei ole mikään sääntö, vaan pikemminkin poikkeus. Olisiko siirtoa edes tapahtunut, jos Manner ei olisi ollut maajoukkueessa? Ehkä, ehkä ei.

Niin. Se, että Kärpillä on mj-tason valmentaja ei edelleenkään ole IFK:n huonoutta vaan Kärppien hyvyyttä.

Keskustelusta ”onko IFK:lla iskeä vastaavia kortteja tiskiin mikäli haluaa kilpailla KHL:n kanssa kenestäkään urallaan eteenpäin menevästä pelaajasta” tulee kovin lyhyt: ei ole, jos raha näyttelee suurta roolia. Ja yleensä se näyttelee, kun kysymys on ihmisten elinkeinosta. Perhe tai muu henkilökohtainen syy voi näytellä suurempaa roolia kuin raha, mutta yleensä Liigaan ”tyytyvällä” pelaajalla on jo kokemusta KHL:stä vähintään yhden kauden ajalta ja perheen kanssa on todettu, että ero ei sittenkään ole maksettavan rahan arvoista. Mielelläni olisin väärässä, mutta luulen, etten ole.

Tottakai raha vaikuttaa aina kun puhutaan ihmisten elinkeinosta, mutta etenkin nuorten urallaan eteenpäin pyrkivien pelaajien kohdalla se raha kyseisessä hetkessä ei todellakaan ole ainoa ohjaava tekijä jos/kun tähtäin on edelleen NHL:n puolella. Laadukas valmennus, tarjolla oleva rooli, voittavan organisaation tuomat menestysmahdollisuudet jne... Pelaajan on punnittava mikä vaihtoehto tukee parhaiten urakehitystä eikä silloin välttämättä ylimääräinen ruplanippu ole se ratkaiseva tekijä nuorelle pelaajalle. Valitettavasti en usko, että Pikkarainen sekä viime kauden peliesitykset ovat sellainen kombinaatio, joka tällaisessa tilanteessa kääntäisi vaakakupin IFK:n puoleen.
 

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Ymmärrät varmasti sen itsekin, mutta esim. Turunen, Puljujärvi, Danforth ja Lammikko ovat esimerkkejä hyökkääjistä jotka olivat viime kaudella vähintäänkin öpaut samaa tasoa Markus Granlundin kanssa.
En saanut esittämääni kysymykseen vastausta, mutta annetaan asian olla, ollaan erimieltä asiasta ja sillä hyvä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@-Kantor- , en varsinaisesti ole eri mieltä kanssasi. Pikkaraiseen liittyen en kuitenkaan ole täysin samaa mieltäkään. Pikkaraista ei voi tällä hetkellä verrata Manneriin. Sitä en tiedä, paljonko heidän arkiduuninsa joukkueen kanssa poikkeavat toisistaan, mutta jokaisella koutsilla on omat tietenkin juttunsa. Vaikea niitä on laittaa absoluuttiseen paremmuusjärjestykseen, kun pelaajat ja olosuhteet eivät ole samat muuten. Sama koskee myös pelaajia. Mutta tässä vaiheessa Manner on valmentajana kovempi nimi kuin Pike.

Viime kauden osalta olen mielipiteeni ja arvioni jo antanut, enkä siihen nyt palaa enempää. Paljon hyvää, mutta myös huonoa. Pleijarit ratkaisee mulle kauden arvosanan ja nyt sitä ei voi antaa lainkaan. Jos joukkueessa olisi ollut vähemmän loukkaantumisia ja lopputulos olisi ollut puolivälieristä ulos, Pikkarainen saisi multa heikon arvosanan.

Kärpät (ja Tappara) on rakentanut oman asemansa pitkäjänteisellä duunilla ja kokonaisuuteen vaikuttaa muutkin asiat kuin päävalmentajan nimi. Tästä kokonaisuudesta HIFK on valtavasti jäljessä. Sen etumatkan kirimiseen tarvitaan aikaa, koska menneisyyttä ei voi muuttaa. Tällä matkalla olemme vasta alussa. Ainoa asia, millä etumatkaa voi kaventaa, on menestyä vastustajia paremmin. Ja itse pidän sitä mahdollisena.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Mites ne huhut ja mutut? Oliko niitä?
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Eikös silloin muutama syväkurkku ollut pääasiassa äänessä. Muistelisin näin.

Kyllähän nytkin kun pöhinä on kova niin saatetaan saada "lähipiiristä" se siirron vahvistus päivää ennen tai tunteja ennen. Enkä tarkoita Bättre Folkea.

Kuinkas lähellä tämä on pelipaikkaa edareissa? Onko potentiaalia?
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika hyvin on tarkat huhut vähentyneet Nybarin ajoista. Tai saati sitten Matikaisen ajoista jolloin kaikki tulevat hankinnat sai lukea täältä JAn IFK-osiosta.

Tämä on mielestäni hyvin huono trendi. Luin muutama viikko sitten juttua maailman arvokkaimman urheilubrändin Dallas Cowboysin omistajasta, Jerry Jones'sta ja hän korosti huulilla olon ja fanien pitämisen myös kauden ulkopuolella jännityksessä/toiveikkaina siitä, mitä yllättävää tulee tapahtumaan seuraavaksi, merkitystä urheilun suosiolle. Brändi, joka ei ole framilla ja herätä keskustelua, on arvoton brändi.

Miettikääpä omia muistoja mieleen jääneistä IFK-hetkistä ja hahmoista. Ainakin minulla ne ajoittuvat Penan aikakaudelle - oli urheilullinen menestys hyvää tai ei. Kenelle on jäänyt yksikään jälki muistiin vaikkapa Tom Nybondaksesta tai IFK:sta juuri muutenkaan mestaruuskauden jälkeen? Onko IFK framilla palstakeskustelujen ulkopuolella? Näkyykö seura millään tavalla omien kanaviensa ja fanijoukon ydinpiirien ulkopuolella?

IFK:sta on tullut HMV.
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieman ihmettelen, ettei Ässien Spink-kaksosia ole mainittu missään toiveissa ensi kaudeksi. Tietääkseni heillä ei ole sopimusta Ässien kanssa ja nyt koronan takia luultavasti rahaa sen verran vähemmän käytössä, ettei jatkoa ole helppo rustata. Siinä olisi mielestäni hyvä kaksikko täydentämään HIFK:n miehistöä. Esimerkiksi Spink-Spink-Leskinen ei ihan huonolta kuullostaisi. Tämä ei siis ole mikään huhu, vaan pelkkää nettisnebbailua. Spinkit osoittivat viime kaudella olevansa laatupelaajia tähän sarjaan
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Hieman ihmettelen, ettei Ässien Spink-kaksosia ole mainittu missään toiveissa ensi kaudeksi.

Aiemmin he olivat vahvasti matkalla Saksaan:


Tiedä sitten miten korona on sotkenut kuvioita, kun sopimusuutisia ei ole kuulunut.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Kun ei paljoa huhuja liiku, niin kiva mutuilla ja toivoa hieman. Tässä olisi yksi nimi, joka itselleni maistuisi todella hyvin ja nostattaisi hymyn korviin, kun NHL:ää on tullut paljon seurattua, eli viime kaudella Sveitsissä ahkeroinut Eric Fehr. Ikää 34v, mutta varmasti olisi kova tekijä Liigaan. Fehr sopi todella hyvin Liigaan pelatessaan Kerhossa työsulkukaudella.

 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Tälläiseen organisaatioon, joka pelaa mahdollisimman korkealla tasolla ja hoitaa asiat korkealla tasolla, on huippu pelaajien hyvä tulla.
Länsi-euroopan venäläisimmän joukkueen kannattajan provoilut venäläisen jääkiekkoilun tasosta IFK -ketjussa, ei herätä kovin suuria tunteita. Kuten ei venäläinen kiekkoilu muutenkaan. Aina kun IFK -taustainen pelaaja siirtyy ulkomaille se tietysti harmittaa mutta puhtaalla rahalla kilpailu tuo välillä takaiskuja. Näin asiat menee kunnes ne muuttuu.
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
János Hári vapautettu sopimuksestaan Lahdessa. Tuskin on Suomeen jäämässä, mut olisiko käyttöä täällä — sanotaan nyt vaikka kolmosen keskelle?

Olisi tuon IFK-kauden jälkeen halunnut tänne jäädä, mutta silloin jäi jatkosopimus kirjoittamatta. Väänsi Pelicansissa kuitenkin ekaan kymmeneen peliin 12 pojoa, sen jälkeen en tiedä mitä tapahtui. Vallitsevassa tilanteessa ottaisin kyllä tällaisen työteliään, jalkanopean ja käsiäkin omaavan kaverin tuomaan syvyyttä keskikaistalle — miksei laidallekin. Hintalappu tuskin olisi mikään päätä huimaava.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
János Hári vapautettu sopimuksestaan Lahdessa. Tuskin on Suomeen jäämässä, mut olisiko käyttöä täällä — sanotaan nyt vaikka kolmosen keskelle?

Olisi tuon IFK-kauden jälkeen halunnut tänne jäädä, mutta silloin jäi jatkosopimus kirjoittamatta. Väänsi Pelicansissa kuitenkin ekaan kymmeneen peliin 12 pojoa, sen jälkeen en tiedä mitä tapahtui. Vallitsevassa tilanteessa ottaisin kyllä tällaisen työteliään, jalkanopean ja käsiäkin omaavan kaverin tuomaan syvyyttä keskikaistalle — miksei laidallekin. Hintalappu tuskin olisi mikään päätä huimaava.


8.# Hari, JanosPelicansKH242111314911-2201464,331148,915:13

En yhtään seurannut kundia. Näköjään ollut iso loukkaantuminen?

Toi aloitustilasto ei kyllä houkuttele jos ajattelee, että sillä hankittavalla 3.sentterillä pitäisi saada myös sitä alivoimaosaamista, mitä menetettiin Paajasen kanssa.

EDIT: Eli mieluummin ottaisin sinne kolmosen keskelle sellaisen todella varman aloittajan, jota voisi hyödyntää noihin alivoimiin. Sitten jos Väänänen onnistuu, niin meillä olisi Lunkan lisäksi kaksi muutakin hyvää oman pään aloitusten ottajaa.

Silloin sinne kakkosketjun keskelle voisi hankkia perinteisemmän taitosentterin, joka tuo ylivoimaosaamista.
 

FeedTheMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Detroit Red Wings
Hari oli viime kaudella löysä ja töitä karttava pelaaja, jolla oli hetkensä vain, kun olivat alkukaudesta Aaltosen kanssa liekissä. Ei tästä miehestä kannata unelmoida

Allekirjoitan tämän väitteen sanasta sanaan ja oli Pelicansin kannalta iloinen uutinen, että sopimus saatiin purettua, sillä edes Pelicansin tasoiseen nippuun ei mielestäni riitä kaverilla eväät TOP6-rooliin.
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En yhtään seurannut kundia. Näköjään ollut iso loukkaantuminen?

Toi aloitustilasto ei kyllä houkuttele jos ajattelee, että sillä hankittavalla 3.sentterillä pitäisi saada myös sitä alivoimaosaamista, mitä menetettiin Paajasen kanssa.

Taisi olla pojalla enemmänkin noita loukkihuolia. Mitä tuohon aloitustilastoon tulee niin se taitaa olla ailahdellusta pelistä se ailahtelevin osuus, en tiedä onko siihen sitten osaselitys noissa loukkaantumishuolissa?

Syyskuussa 97 aloitusta ja voittoprosentti 55,65%, marraskuussa 71 aloitusta ja voittoprosentti 57,77%. Lokakuun matsit ja joulukuun kolme matsia sitten alentevat tuota aloitusprosenttia roimasti.

Katselin paria Pelicansin alkukauden matsin ottelukoostetta ja on miehen liike ja lapaset olleet kyllä kiitettävällä tasolla. Mitä pidemmälle kautta mennään ja vielä ottelukokoonpanosta nimi löytyy, niin ei videopätkistä näy hirveästi herraa #16.

Hari oli viime kaudella löysä ja töitä karttava pelaaja, jolla oli hetkensä vain, kun olivat alkukaudesta Aaltosen kanssa liekissä. Ei tästä miehestä kannata unelmoida

Alkuperäinen viestinihän oli lähinnä omaa pohdiskeluani, sillä olen aikaisemmin pitänyt Hárin peli-ilmeestä, ja paluumuuttajien kotiuttaminen tuntuu aina mukavalta (toki pelaajan tasosta riippuen). Toki, jos ylläolevaan @Petrell#32 :n sanaan on luottaminen, niin antaa asian olla. Ailahtelevia surffareita en jaksaisi hirveästi enää Stadissa katsella.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
En yhtään seurannut kundia. Näköjään ollut iso loukkaantuminen?

Joulukuussa siirtyi Salzburgiin lainalle, yhteensä kaudella 42 peliä.

Mutta ei välttämättä tyyppinä sitä mitä IFK tarvitsee.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Lisäksi Hari oli ainakin edellisellä visiitillään samaa kategoriaa kuin Hank Pikkarainen ja Redenbach, sillä päivään ja aikaan katsomatta Stadin yö veti miestä kovasti puoleensa. Toki, vettä on virrannut Vantaanjoessa tuon kauden jälkeen.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Tietää että IFK-osiossa on hiljaista kun kiivaimmat (ja ainoat) keskustelut käydään hallimusiikista. On ihan ymmärrettävää että nykytilanteessa ei hankintoja tehdä jottei sitten syksyllä osu paska vielä isommin tuulettimeen sillä kukaan ei tiedä vielä miten syksyllä voidaan aloittaa kausi.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Tietää että IFK-osiossa on hiljaista kun kiivaimmat (ja ainoat) keskustelut käydään hallimusiikista. On ihan ymmärrettävää että nykytilanteessa ei hankintoja tehdä jottei sitten syksyllä osu paska vielä isommin tuulettimeen sillä kukaan ei tiedä vielä miten syksyllä voidaan aloittaa kausi.


Juuri näin.

Olisin tosi ihmeissäni, että yhtäkkiä syyskuussa saakin täyttää hallillisen ihmisiä, jotka huutaa ja melskaa (ja samalla levittää pisaratartuntamahdollisuutta), kun vielä heinäkuussa on yli 500 ihmisen kokoontumiskielto.

Jotenkin tuntuu, ettei ennen rokotetta pelata yleisölle.

Tai mistä minä tiedän. Tai kukaan tietää. Ja siksi HIFK ei nyt tee hankintoja.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Linkkaa poikkeuksellisesti myös hyvät ajat ketjussa olevan Sihvosen jutun:


Kuten myös huhun jonka mukaan Pikkaraisen jälkeen valmentaja olisi Doug Shedden :



 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös