Kärpät ja talousluvut

  • 234 305
  • 625

JPL

Jäsen
Tämän tyyppinen kirjoittelu ja laskentatapa tuntuu olevan nykyisin hyvin yleistä. Tappioksi lasketaan raha joka jää saamatta vaikka tulos olisi voitollinen. Erikoinen laskentatapa kaikenkaikkiaan ja aika epätotuuden mukainen. Kuulostaa vähän Raumalaisten oletetulta mestaruudelta.

Kauden voitto tehdään jääkiekossa nimenomaan pleijareissa. Sieltä ne eurot kassaan kilahtaa kunnolla, pl. kierrokset, mitkä menee liigan kautta. Runkosarjassa kuitenkin jäätiin budjetoidusta yleisötavoitteestakin aika selvästi, joten en usko että sieltä sitä voittoa saa hirvittävästi tehtyä. Sponsorisopimuksista on vaikea sanoa, että onko siellä kovin isoa laskua tullut.

Tämän lisäksi myös muut liiketoiminta-alueet kyykkää, mutta kustannuksista osa on kiinteitä, niin kyllä minä epäilen vahvasti, että tappiolle mennään kokonaisuudessa ihan kunnolla.

Mutta tietenkin kokonaisuus on edelleen hyvällä mallilla, mutta aivan varmasti Kärpät menee negatiivisiin lukemiin tältä kaudelta, ainakin jos Qstock jää pitämättä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itsekin mietin ensin, että kai tuossa puhutaan vain 300-500k tappiosta "normaaliin" verrattuna, mutta tarkemmin ajateltuani olen kyllä JPL:n linjoilla. Esim. viime kaudella Kärpät pelasi finaaleissa asti ja niissä yhdeksän kotiottelua. Tilikauden tulos kiekkopuolelta oli noin 0,75 miljoonaa euroa. Jos noita yhdeksää play-offpeliä ei olisi ollut, tuskinpa Kärppien tulos olisi ollut voitollinen. Yhden play-offpelin pelkät lipunmyyntitulot on jo luokkaa 100000 euroa. Kaikki muut tulot siihen päälle. Toki menojakin on pleijareiden aikaan, ne jäävät myös pois nyt, lukuun ottamatta palkkakuluja, joka on varmasti suurin yksittäinen menolittera.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Mestaruus on Junnon mukaan huomattavasti kalliimpaa kuin 7 pelin tappio finaaleissa. Tulee mestaruusbonukset, torijuhlat, sormukset yms muu tappiollinen rekvisiitta
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1971

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kauden voitto tehdään jääkiekossa nimenomaan pleijareissa. Sieltä ne eurot kassaan kilahtaa kunnolla, pl. kierrokset, mitkä menee liigan kautta. Runkosarjassa kuitenkin jäätiin budjetoidusta yleisötavoitteestakin aika selvästi, joten en usko että sieltä sitä voittoa saa hirvittävästi tehtyä.

Tapparan tyyli on ollut budjetoida 2 playoffs-kotipeliä kausibudjettiin, eli sweepillä tippuminen puolivälierissä johtaa nollatulokseen. Sen jälkeen pelatut kotimatsit ja muu playoff-potti tuo plussaa.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
En usko tähän. Mistä noin paljon voisi tulla tappiota, kun kulutkin pienenevät? Ehkä niin, että jos kausi olisi pelattu normaalisti, niin olisi voinut tulla tuo 300-500t€ lisää tämän hetken tilanteeseen. Eli voittoa tulossa kuitenkin?
Mitkä kulut pienenevät? Kärppien suurin menoerä on henkilöstökulut, noin 500 tonnia kuukaudessa ja ilman lippu- ja oheismyyntituloja maalis-huhtikuu on rajusti tappiollinen. Syksyllä on mahdollisesti saatu budjettiin puskuria, koska syksyllä henkilöstökulut ovat pienemmät ennen hankintoja, toki kuukausitason budjeteissa tämä on huomioitu.

Ja kannattaa erottaa liigatoiminta ja konserni tuloslaskelmissa:

Qstock teki 700k plussaa edellisellä tilikaudella eli viime kesänä lie vähän suurempi joka pelastaa konsernin plussalle (Kärppien tilikausi 1.5.2019 - 30.4.2020).

Työtahti Oy teki 155k plussaa, joka nyt varmaan painuu tälle tilikaudelle nolliin ja tulevalle miinukselle kun kukaan ei vuokraa henkilökuntaa ennen syksyä.

Jos ja kun Qstock jää pitämättä ja henkilöstövuokraus on jäissä yli kesän niin tulee näkymään Kärppien rosterissa alkavalla kaudella.
 

Itäpuu

Jäsen
Mitkä kulut pienenevät? Kärppien suurin menoerä on henkilöstökulut, noin 500 tonnia kuukaudessa ja ilman lippu- ja oheismyyntituloja maalis-huhtikuu on rajusti tappiollinen.
Hyvää asiaa, mutta kuinka paljon oikeasti lasketaan playoff-tulojen varaan? Jos tuollaisella miljoonan riskillä lähdetään kauteen, niin kaikille kenkää...
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Hyvää asiaa, mutta kuinka paljon oikeasti lasketaan playoff-tulojen varaan? Jos tuollaisella miljoonan riskillä lähdetään kauteen, niin kaikille kenkää...

Ei siihen kauteen millään taloudellisella riskillä lähdetty. Joukkuetta vahvistettiin kesken kauden, kun alkoi näyttää varmalta, että pleijareihin mennään ja rahaa tulee takaisin.
 

Itäpuu

Jäsen
Ei siihen kauteen millään taloudellisella riskillä lähdetty. Joukkuetta vahvistettiin kesken kauden, kun alkoi näyttää varmalta, että pleijareihin mennään ja rahaa tulee takaisin.
Se pleijarit voi olla vain kaksi kotipeliä, jos huomosti käy. Eikä ensimmäisellä kierrroksella halli juuri pullistele. ... mutta katsotaan mitä luvut lopulta näyttää, kun ei minulla ole faktaa tästä.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Se pleijarit voi olla vain kaksi kotipeliä, jos huomosti käy. Eikä ensimmäisellä kierrroksella halli juuri pullistele. ... mutta katsotaan mitä luvut lopulta näyttää, kun ei minulla ole faktaa tästä.

On se about niiden lisähankintojen palkkojen verran se kaksikin kotipeliä. Toki sitä rahaa sitten olisi palanut matkakuluihin ynnä muuhun.

Mutta joo, odotellaan tulosta. Onneksi Kärpillä on kuitenkin kirstu kunnossa, niin voi aika huoleti olla. Joissain seuroissa on jännittävämmät ajat edessä.

Esimerkiksi oululainen jalkapallo ottaa tästä kaikesta todella, todella kovia iskuja. Toivoisin kaikkien palstaveljien kantavan kortensa kekoon kotikaupungin urheiluseurojen puolesta, vaikka lajit ei niin kiinnostaisikaan itseä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Exeter City, TP-47
Aikanaan tämäkin korona kriisi on ohi. Kansa täyttää turut ja torit. Suomi lähtee nousuun, korona on vain paha uni menneisyydessä. Minä näen tämän kuitenkin näin.
Tämä iskee vielä koko yhteiskuntaan mm. urheiluun vuosien ajan.
Koronan hoidossa valtio on tehnyt velkaa miljardi tolkulla. Mikä on ihan oikein. Koronan jälkeen on velanmaksun aika. Koronan jälkeen yhteiskunta alkaa periä saataviaan. Eiköhän siellä leikkauslistalla ole myös veteraanin pieni indeksi korotus eläkkeisiin.
Ruoan hinta nousee verot kiristyy. Tätä laskua maksetaan useampi vuosi.
Ihmisillä on vähemmän rahaa viihde bisnekseen.

Kärpät. Kärppien liikevaihto tulee vähenemään paljon koronan takia. Kärpillä on sponsoreissa vahva ykkösketju.
Sitten on kymmeniä pienempiä firmoja, jotka ovat enemmän tukijoita kuin sponsoreita. Ei varmaan nämä pienemmät firmat itsekkään usko liikevaihdon kasvavan sillä pienellä präntillä, mikä lukee Kalevan ottelupäivä ilmoituksessa.
Mukana ollaan tukemisen takia. Saadaan pari kausikorttia, diplomi seinälle, kerran vuodessa Kärpät tarjoaa illan ruokineen sponsoreille.
Moni pienempi firma taistelee tällä hetkellä olemassa olostaan. Ei varmaan ensimmäisenä tule koronan jälkeen mieleen laittaa rahoja jääkiekkoon.

Yleisö. Perheissä on ollut lomautuksia irtisanomisia, perheiden täytyy miettiä mihin rahat käytetään.
Kausikorttien myynti tulee tippumaan. Ihmisillä perheillä ei ole enää varaa kulkea otteluissa.
Nyt olisi viimeinen virhe Kärpiltä nostaa kausikorttien ja lippujen hintoja, paikata näin menetettyjä tuloja.
Hei haloo Virkkunen. Lippujen hintoja voisi alentaa. En ole taloustieteilijä, mutta näen asian näin.
Huonoina aikoina verot alas, saadaan talous ja kulutus käyntiin. Hyvinä aikoina sitten voidaan veroja(lippujen hintoja) nostaa.

Pelaajat. Pelaajien on osallistuttava yhteisvastuullisesti koronan yhteiskunnalle tuomiin vaikutuksiin.
Edelleen pelaajat ovat etuoikeutettuja. On asunto, auto, ruokaedut.
Palkkoja tulisi leikata Bundesliigan ja Valioliigan esimerkin mukaan 20-30 %
Tässä vaiheessa kautta mietitään, kuka siirtyy, kuka jää. Korona on globaali ilmiö, joka koskee esim. jääkiekossa kaikkia sarjoja.
Mikä on joukkueiden maksukyky muissa sarjoissa. Tiettyjen pelaajien kohdalla, voisi kuvitella kysynnän hiipuvan.

Kärpät kyllä kestää tämänkin ajan. Kiitoa upeasti hoidettu talous. Perstaskussa on kyllä painetta.
Ongelmissa on seurat jotka elävät kädestä suuhun. Tulos valmiiksi miinuksella. Todennäköisesti muissakin seuroissa liikevaihto vähenee. On otettava velkaa velan päälle. Ei hyvä. Konkurssi kolkuttelee selän takana.

Toivottavasti Kärpät ei ole se "hullu mies Huittisista, joka syö enemmän kuin tienaa"
Joukkue ensi kaudella on rakennettava tulojen mukaan. Vaikka se tietäisi joukkueen nuorentumista ja tähtipelaajien lähtemistä.
Voi olla ettei pelata mestaruuksista, mutta pelataan tulevaisuudesta.
Minä kyllä kestän sen. Olen seurannut Kärppiä 45 vuotta vuodesta 1975 ja nähnyt monenlaisia aikoja.
Minun tapa tukea joukkuetta on mennä pelipäivinä Raksilaan, sinne missä jääkiekko on parhaimillaan. Paikan päällä jäähalissa.

Kärpät on minun joukkue, minun juttu. Kaikesta huolimatta elämä jatkuu, niin jatkuu liigakin.
Tavataan Raksilassa. Raksilan veteraani

Pyydän anteeksi kirjoituksessa kirjoitusvirheitä, koittakaa saada selvää. Vaikka Kärpät on minun juttu , niin koulu ei tainnut sitä olla.
 
Viimeksi muokattu:
Yhä enemmän ja enemmän alkaa näyttämään siltä että kesän festarit perutaan, mukana tietenkin myös Qstock. Huono uutinen Kärppien taloudelle muutenkin kovina aikoina. Kärpäthän ei näihin kaadu mutta varmasti nyt pitää johdon olla erityisen tarkkana. Yksi tapa reagoida on tietenkin kasattava joukkue mutta kyllä myyntiosastokin on tiukilla kun talous sukeltaa. Elämme tiukkoja ja mielenkiintoisia aikoja.. Itse luulen että Liiga ei ole enää 15 joukkueen liiga kun tämä on ohi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse luulen että Liiga ei ole enää 15 joukkueen liiga kun tämä on ohi.
Näin minäkin luulen. Kuulin sellaisen valistuneen arvion heti kauden päättämisen jälkeen, jotta seitsemälle joukkueelle iskee päälle aito uhka konkurssiin. Nyt odotellaan, kuinka moni lopulta kaatuu. Toivottavasti ei sentään seitsemää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1971

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Leijonat, Kärpät
Näin minäkin luulen. Kuulin sellaisen valistuneen arvion heti kauden päättämisen jälkeen, jotta seitsemälle joukkueelle iskee päälle aito uhka konkurssiin. Nyt odotellaan, kuinka moni lopulta kaatuu. Toivottavasti ei sentään seitsemää.

Voisi olla muuten todella mielenkiintoinen sarja tämmöinen 8 joukkueen liiga. Väittäisin, että olisi ainakin tasainen.

Mitenkään en tietystikään toivo, että Liiga näin pieneksi menisi. Totuus on kuitenkin, että sarjassa on viime kausina ollut liikaa joukkueita. Ja tasoero top-10 ja top-5 välillä on ollut suuri.

Korostan vielä toistamiseen, että en tietenkään toivo konkursseja ja paskamainenhan tämä tilanne on kaikkinensa. Mutta jos tästä negatiivisuudesta kokeilee hakea jotain positiivista niin mielenkiintoinen sarja ainakin saattaa olla luvassa ensi kaudella.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näin minäkin luulen. Kuulin sellaisen valistuneen arvion heti kauden päättämisen jälkeen, jotta seitsemälle joukkueelle iskee päälle aito uhka konkurssiin. Nyt odotellaan, kuinka moni lopulta kaatuu. Toivottavasti ei sentään seitsemää.
Ohut oljenkorsi on se, että Liiga avaisi kukkaronsa nyörejä ja auttaisi taloudellisesti vaikeuksiin joutuneita seuroja. Toistaiseksi tiedotuslinja on ollut se, että seurat pärjätkööt omillaan, mutta tilanteen pitkittyessä voi Liigankin mielipide muuttua?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ohut oljenkorsi on se, että Liiga avaisi kukkaronsa nyörejä ja auttaisi taloudellisesti vaikeuksiin joutuneita seuroja. Toistaiseksi tiedotuslinja on ollut se, että seurat pärjätkööt omillaan, mutta tilanteen pitkittyessä voi Liigankin mielipide muuttua?
En mitenkään näe mahdollisuutta siihen, että Liiga auttaisi konkurssin kielekkeellä olevaa. Isoilla seuroilla ei ole siihen halua, eikä muilla mahdollisuutta. Nyt ei tulla näkemään samanlaista pelastusoperaatiota kuin aikanaan Pelicansin kanssa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1971
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
En mitenkään näe mahdollisuutta siihen, että Liiga auttaisi konkurssin kielekkeellä olevaa. Isoilla seuroilla ei ole siihen halua, eikä muilla mahdollisuutta. Nyt ei tulla näkemään samanlaista pelastusoperaatiota kuin aikanaan Pelicansin kanssa.
Eikä minusta ole mitään syytäkään, suljetun liigan aikana organisaatioilla on ollut vuosia rakentaa terve businessmalli, joka kestää heikommankin vuoden. Kiekko-Espookin hakee tulevaisuutta rauhassa, eikä keinotekoinen rahan pumppaus kankkulan kaivoihin kehitä mitään eikä ketään.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Ohut oljenkorsi on se, että Liiga avaisi kukkaronsa nyörejä ja auttaisi taloudellisesti vaikeuksiin joutuneita seuroja. Toistaiseksi tiedotuslinja on ollut se, että seurat pärjätkööt omillaan, mutta tilanteen pitkittyessä voi Liigankin mielipide muuttua?
Liiga auttaisi? Liiga on yhtä kuin siinä pelaavat seurat. Millä ne auttaa itseään jos ovat menossa nurin.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Onkohan Kärpät hakenut tuota Business Finlandin avustusrahaa? Tappara, Ässät ja Pelicans ovat jo tuon saaneet, joten Kärpätkin tuon varmasti saisivat.

Ja perinteinen: Aholle kenkää niin perkeleesti jos on niin idiootti ollut ettei tuota ole hakenut!
 
Periaatteellinen iso peukku Kärpille jos eivät valtion tukia hae jos ei ole pakko. En oikein ymmärrä että rahaa jaetaan voittoa tuottaville yrityksille. Kyllä urheiluun menevän tuen pitäisi mennä pienemmille lajeille.

Tietenkin sitten on se toinen puoli että annetaanko tässä turhaan tasoitusta muille.
 

Miekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Varmojen tietojeni mukaan Kärpät on laittanut hakemuksen Business Finlandille ja lähtökohtaisesti hyvät mahdollisuudet, että hakemus tulee menemään läpi.

Tietojeni mukaan tällä hetkellä Tappara, Ässät Pelicans ja Saipa on saanut 100000 BF:n hakemuksen läpi sekä Sport ainut jolle tuli kielteinen päätös. Kaikki loput liigajoukkueet ovat tehneet hakemuksen tai ovat sitä valmistelemassa.

Kukaan ei vielä pysty varmuudella ennustamaan, mitä taloudessa tulee Suomessa ja maailmalla tapahtumaan, niin tottakai jokainen euro, mitä on tarjolla niin se otetaan.

Kärpien talous, kuten kaikki tietää on parhaiten hoidettua viimeisen 20 vuoden aikana, kuin missään toisessa urheiluseurassa Suomessa tai ainakin hyvin lähelle sitä. Virkkunen ja kumppanit ovat kovanluokan ammatilaisia näissä jutuissa ja luotan heihin jatkossakin, mitä tulee seuran talouden hoitoon.
 

JPL

Jäsen
Varmojen tietojeni mukaan Kärpät on laittanut hakemuksen Business Finlandille ja lähtökohtaisesti hyvät mahdollisuudet, että hakemus tulee menemään läpi.

Tietojeni mukaan tällä hetkellä Tappara, Ässät Pelicans ja Saipa on saanut 100000 BF:n hakemuksen läpi sekä Sport ainut jolle tuli kielteinen päätös. Kaikki loput liigajoukkueet ovat tehneet hakemuksen tai ovat sitä valmistelemassa.

Kukaan ei vielä pysty varmuudella ennustamaan, mitä taloudessa tulee Suomessa ja maailmalla tapahtumaan, niin tottakai jokainen euro, mitä on tarjolla niin se otetaan.

Kärpien talous, kuten kaikki tietää on parhaiten hoidettua viimeisen 20 vuoden aikana, kuin missään toisessa urheiluseurassa Suomessa tai ainakin hyvin lähelle sitä. Virkkunen ja kumppanit ovat kovanluokan ammatilaisia näissä jutuissa ja luotan heihin jatkossakin, mitä tulee seuran talouden hoitoon.

Voisivat laittaa tuon panostuksen esimerkiksi digitaalisten palveluiden ja tapahtuman kehittämiseen (Ei Ilun palkkaan).
 
Iltalehti kirjoittelee ennakkotiedosta että isot yleisötapahtumat odotetusti kielletään ainakin kesä-/heinäkuun aikana, todennäköisesti pidempäänkin. Tämä tietää lisää lovea Kärppien talouteen. Mielenkiintoista on aikanaan nähdä miten toimisto tämän poikkeustilanteen luovi. Onneksi seura on siinä tilanteessa että tulevaisuutta ei tarvitse pelätä. Näin ei ole kaikkialla.
 
Viimeksi muokattu:

Orvo Muusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Iltalehti kirjoittelee ennakkotiedosta että isot yleisötapahtumat odotetusti kielletään ainakin kesä-/heinäkuun aikana, todennäköisesti pidempäänkin. Tämä tietää lisää lovea Kärppien talouteen. Mielenkiintoista on aikanaan nähdä miten toimisto tämän poikkeustilanteen luovi. Onneksi seura on siinä tilanteessa että tulevaisuutta ei tarvitse pelätä. Näin ei ole kaikkialla.
Äkkiäkös Qstokin siirtää viikolla eteenpäin :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös