SaiPa Oy:n tulevaisuus

  • 1 340 355
  • 5 760

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Melko mielenkiintoinen näkemys että SaiPa sai Lehterän toisella kaudella eurolla euron. Juuri julkaistussa jatkoajan toimituksen Liigan top sentterit listauksessa löytyy:

- Morley sijalta 3. saatesanoin "Ilman harmillista loukkaantumistaan Morley olisi kamppaillut runkosarjan pistepörssin voitosta. Pelaajan jääkiekkoaistit yhdistettynä tuolla taidolla ja peliälyllä kuuluvat korkeammalle sarjatasolle."

ja

-Kunyk sijalta 5. "Liigan aliarvostetuimpia pelaajia. 50 pisteen kausi, Liigan syöttöpörssin voitto ja mahdoton monipuolisuus niin tasakentällisin, kuin erikoistilanteissa. HPK:n päävalmentaja Antti Pennasen sanojen mukaan hänen kenties paras koskaan valmentama pelaaja seuratasolla."

Siihen päälle joukkueesta löytyi:
- Tuohimaa, yksi Liigan parhaimmista veskareista.
- Goodwin, tasaisen ~30 pisteen hyökkääjä Liigassa.
- Kichton, kiekollinen rightin pakki.
- Nättinen, 42 pisteen mies edelliseltä kaudelta.
- Maalahti, 25 pisteen kiekollinen pakki.
- A. Oksanen, Nikko ja Tanus, sellaisia 10+ maalin tekijöitä.

Tuolla kaudella oli kasassa nimellisesti poikkeuksellisen kova joukkue SaiPaan, mutta palaset eivät pelanneet yhteen.

Sen sijaan nyt päättyneellä kaudella saatiin omasta mielestäni tuloksellisesti eurolla euro. Olihan tuo joukkue hyvin kevyt ja riskikäs jo ennen kauden alkua tarkasteltuna. Maalivahdit nuoria ja kokemattomia, puolustus monen osalta hyvin kysymysmerkki, hyökkäyksessä kärkisentterit kauteen lähdettäessä Ramstedt ja Saari, eli edellisen kauden skipannut pelaaja ja toinen ~100 Liigapelin kokemuksella ja 9+17 uratilastoilla.

Jotta koko viesti ei mene offtopiciin, niin näkisin SaiPan tilanteen koronan myötä absoluuttisesti heikentyvän, mutta suhteellisesti SaiPa saattaa jopa vahvistua ensi kauteen lähdettäessä. Monille, ainakin pienemmille, seuroille parhaimpien pelaajien palkkaaminen tässä tilanteessa saattaa olla niin suuri riski, että joukkueet kasataan käyttäen rahaa varovaisemmin.

Jotenkin en oikein käsitä keskustelua, että välillä Koskiranta on tulossa ja samalla ostamassa palaa seurasta ja taas välillä uskotaan hänen palkkapyynnön olevan suuri? Tuskin se aivan lounaspalkalla pelaa, mutta jos haluaa lopettaa keikkatyöläisen arjen, niin tuskin palkkapyyntö ainoalta paikalliselta (jos ei sitten ala ajamaan Kouvolaan, hyi mikä ajatuskin) työnantajalta on aivan posketon?
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Onko tämä nyt se hetki, kun on todettava, että hyvä, että sukanvarressa on jotain maltillisen rahankäytön myötä?
Todettava pitkin hampain ja sihisten (toim.huom.)
 
Viimeksi muokattu:

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pakkohan rahankäytön on olla maltillista, kun tulojakin onnistutaan keräämään maltillisesti. Taitaa monelle tulla yllätyksenä, kuinka maltillisia ne tulot voi eilen alkaneella tilikaudella olla.
 

Suomi Kiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Tappara
Tilikausi päättyy vasta tämän kuun lopussa, jos sitä ei ole muutettu. Mutta varmasti maltillista tulee rahan käyttö olemaan seurasta riippumatta.

Toivoa sopii jotta Telia maksaa jotakin noista pelaamattomista pleijareista ja ehkä se tärkein asia on että pelit alkaisivat syyskuun puolivälissä. Jos ensi kaudella ei pystytä 60 ottelun runkosarjaa pelaamaan on useampi seura vielä suuremmissa vaikeuksissa kuin nyt.

Ottelumäärän väheneminen vaikuttaa sponsoreihin ja enpä tiedä mitä kausikorttilaiset ajattelevat.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eikös valtio voisi tulla Liigaseuroja vastaan tässä vaikeassa tilanteessa esimerkiksi takaamalla seurojen lainoja. Monesti urheilu ja harrastukset ylipäätään on tärkeitä ihmisille kun kriisiajoista toivutaan. Näillä lainoilla voisi selvitä vaikeimpien aikojen yli. Jos SaiPalla on kuitenkin kassassa rahaa niin eikö tätä vastaan voisi saada myös lainaa. Lainanotto ei tietty ole mitään järkevää koskaan mutta jos sillä pystytään selviämään vaikeimman yli niin eikö se ole silloin aivan varteenotettava vaihtoehto. Toki laina pitää aina maksaa takaisin ja silloin tulevilla kausilla pelaajabudjetti olisi varmasti pienempi. Mutta jos sillä saadaan tekohengitettyä toimintaa vaikeimman yli niin ainakin seura säilyisi. Tämä pandemiakaan ei kuitenkaan kestä ikuisesti ja jossain vaiheessa ne rajatkin aukeaa. Silloin talous lähtee taas nousuun ja venäläisturisteja toivottavasti riittää taas E-Karjalassakin. Kunhan vaan olisi mahdollisimman moni firma vielä silloin pystyssä.

Mutta palkanalennuksia joudutaan varmasti SaiPassakin tekemään myös pelaajille. Toivottavasti mahdollisimman moni pelaaja suostuu tähän. Sillä varmaan SaiPa selviää kesän yli.
 

ahal

Jäsen
Eikös valtio voisi tulla Liigaseuroja vastaan tässä vaikeassa tilanteessa esimerkiksi takaamalla seurojen lainoja. Monesti urheilu ja harrastukset ylipäätään on tärkeitä ihmisille kun kriisiajoista toivutaan. Näillä lainoilla voisi selvitä vaikeimpien aikojen yli.

Mutta palkanalennuksia joudutaan varmasti SaiPassakin tekemään myös pelaajille. Toivottavasti mahdollisimman moni pelaaja suostuu tähän. Sillä varmaan SaiPa selviää kesän yli.
Valtion apua pyytää nyt niin moni taho, että urheilu ei ole ihan eturivissä. Valtiokin joutuu ottamaan lisää velkaa, jotta pyörät saadaan pyörimässä edes kitisten. Paine poliitikkoja vastaan, he joutuvat arvioimaan ja päättämään avun tarpeesta, kasvaa päivä päivältä. En haluaisi olla välttämättä siinä roolissa, kun kumarrat toisaalle, niin samalla pyllistät vastapuolelle. Toki jos jotain tukea lohkeaisi, se otettaisiin urheilujoukoissa kiitollisena vastaan.

Suomen urheilussa on talkoohenki ollut pitkään avainasemassa, ja sitä kysytään nytkin. Fanijoukot voisivat ensi töikseen palaveerata seuran ja seurojen kanssa, miten voisivat parhaiten auttaa. Onhan meidänkin palstoilla jo esitelty hyviä aloitteita, miten kukin voisi auttaa. Esimerkiksi kausarin hankinta on yksi vaihtoehto, vaikkei joka matsiin pääsiskään ja Lehterä olis puikoissa. Pitää itekin harkita sitä. Pelaajien liksojen höyläys tavalla tai toisella lie monelle seuralle tarpeen, pl. ehkä Kärpät, Tappara, HIFK...
 

DripL

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olispa hienoa, kun saataisiin jonkinlainen kampanja pystyyn. "osta yksi SaiPa-tuote" oli se sitten kausari tai kahvimuki. Näytettäisiin yhteisön voima oikein tosissaan. Saipalaisia on kuitenkin ympäri maan. Palstalla helppo toki saada tieto, mutta miten eteenpäin. Joku facelainen iskee sinne ja joku twiittaa.

Tuolla SaiPa-shopissa taisi olla alekin käynnissä. Lets go!
 

DripL

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olispa hienoa, kun saataisiin jonkinlainen kampanja pystyyn. "osta yksi SaiPa-tuote" oli se sitten kausari tai kahvimuki. Näytettäisiin yhteisön voima oikein tosissaan. Saipalaisia on kuitenkin ympäri maan. Palstalla helppo toki saada tieto, mutta miten eteenpäin. Joku facelainen iskee sinne ja joku twiittaa.

Tuolla SaiPa-shopissa taisi olla alekin käynnissä. Lets go!
Hieman yli 50 euron tilaus lähti
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pelaajayhdistyshän ehdottaneet piakkoin jotain, onko se sitten riittävää vai ei, ratkaissee lähdetäänkö lomauttamaan pelaajia.
Olihan tuo pelaajayhdistyksen suositus palkkojen alentamiseen aika maltillinen. No sehän onkin vain suositus. Ehkä SaiPan kannattaisi vaan ottaa oma poppoo koolle ja katsoa löytyykö sieltä sitoutumista seuran tekemiseen. Jos vapaaehtoiseen palkkojen alennukseen löytyy halua ja suostutaan palkkojen maksun painottamiseen, kun kausi pyörähtää käyntiin, voitaisiin säästyä lomauttamisilta. Muuten lomauttamiset vaikuttaa todennäköisiltä. Nykytilanne tulee kuitenkin vaikuttamaan monien toimeentuloon, niin miksi jääkiekkoilijat voisivat sanella ehdot täysin omalle tasolleen? Seurakohtaisesti kai voitaisiin kuitenkin yrittää löytää sopu, jolla kompensoitaisiin tulevaa yhteistyösopimusten vajetta. Tämä siis täysin omana mutuna, aika näyttää mitä pitää tuleman.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Kyllähän tämä uutinen on aika kova naula SaiPan kehityksen arkkuun, jos uusi jäähalli ei valmistu ollenkaan Lappeenrantaan. Korona aiheuttaa nyt toki omat haasteensa myös SaiPan toiminnalle, mutta tämä on vielä pahempi nimenomaan pitkällä tähtäimellä.

Niin tunnelmallinen ja perinteikäs kuin Lauritsalan Kisapuisto onkin, niin se ei kehitä millään tavalla SaiPan toimintaan. Resurssit on muutenkin Etelä-Karjalassa lievästi sanottuna haastavat, mutta uusi jäähalli toisi edes jotain mahdollisuutta kehittää toimintaa.
 

ahal

Jäsen
Kyllähän tämä uutinen on aika kova naula SaiPan kehityksen arkkuun, jos uusi jäähalli ei valmistu ollenkaan Lappeenrantaan. Korona aiheuttaa nyt toki omat haasteensa myös SaiPan toiminnalle, mutta tämä on vielä pahempi nimenomaan pitkällä
Nyt on sitten palattava lähtöruutuun ja paalutettava uudet pyykit ainakin seuraaville 5 vuodelle ja jos rahkeet kestävät, myös 10 vuoden päähän. Jos kaupungissa meinataan pelata liigaa tai mestistä esim. 2025, Kisapuistoa pitää ehostaa tavalla tai toisella. Muissa halleissa ei taida olla edes 1000 katsojapaikkaa. Jos tyydytään mestiskiekkoon, Imatralta voi hakea mallia edullisesta hallirakentamisesta ellei Kisapuistossa voi pelata.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Tämä uutinen oli SaiPalle verrattavissa siihen kun ihmiselle ilmoitetaan, että sairastat vakavaa, parantumatonta tautia. Nyt sit vaa katellaa, et kuinka pitkään pystytään sinnittelemään. Monitoimiareenan ja sisäliikuntahallin loppuraportit jäivät luonnosasteelle – niitä tuskin koskaan julkaistaan

Sattuipa sopivasti muutamallekkin taholle tämä epidemia. Aivan järkyttävä tilanne kaikille, mutta tästäkin mennään eteenpäin. Toisin on tämän vitun vatuloinnin kanssa tässä kylässä.

Hanketta on puuhailtu erilaisin menetelmin kohta vuosikymmeniä. Viime kierroksella saatiin sentäs vähän laajennusta, aitioita ja korjauksia. Näillä mentiin 15 vuotta samanlaista eipäsjuupas taistelua eteenpäin. Nyt kun tehtiin vuosia töitä selvityksien muodossa useiden tahojen toimesta, ei niistä kostuta yhtään mitään. Viimeinen niitti oli rahoitusetsivän työn myöhästyminen useaan kertaan. Luonnollisesti sopparista on varmaan unohtunut nimmari tai sanktiosumma myöhästymisistä tai jotain muuta älytöntä, jonka perusteella mitään ei tarvitse toimittaa ajallaan.

Jos homma olisi hoidettu ajallaan, olisi päätös voitu tehdä suuntaan tai toiseen ja pulinat pois. Tämä homma toistuu hankkeesta toiseen. Viimeisin hienous on Sammontalo. Päätös muuttuu ihan viikon mukaan. Välillä rakennetaan, välillä ei ja välillä jotain siltä väliltä. En ymmärrä tätä touhua.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Sattuipa sopivasti muutamallekkin taholle tämä epidemia. Aivan järkyttävä tilanne kaikille, mutta tästäkin mennään eteenpäin. Toisin on tämän vitun vatuloinnin kanssa tässä kylässä.

Hanketta on puuhailtu erilaisin menetelmin kohta vuosikymmeniä. Viime kierroksella saatiin sentäs vähän laajennusta, aitioita ja korjauksia. Näillä mentiin 15 vuotta samanlaista eipäsjuupas taistelua eteenpäin. Nyt kun tehtiin vuosia töitä selvityksien muodossa useiden tahojen toimesta, ei niistä kostuta yhtään mitään. Viimeinen niitti oli rahoitusetsivän työn myöhästyminen useaan kertaan. Luonnollisesti sopparista on varmaan unohtunut nimmari tai sanktiosumma myöhästymisistä tai jotain muuta älytöntä, jonka perusteella mitään ei tarvitse toimittaa ajallaan.

Jos homma olisi hoidettu ajallaan, olisi päätös voitu tehdä suuntaan tai toiseen ja pulinat pois. Tämä homma toistuu hankkeesta toiseen. Viimeisin hienous on Sammontalo. Päätös muuttuu ihan viikon mukaan. Välillä rakennetaan, välillä ei ja välillä jotain siltä väliltä. En ymmärrä tätä touhua.
Oleppas nyt rehellinen kuitenkin. Tässä on vähän vakavampi tilanne päällä ja sillä on ihan kaikkien kuntien talouteen todella merkittäviä vaikutuksia. On lähinnä naurettavaa alkaa tässä vaiheessa valittamaan siitä, että nyt ei tuu uutta jäähallia. On ihan "hieman" tärkeämpiäkin asioita listalla kuin Lappeenrantaan uuden hallin rakentaminen.

Iso asia olisi jo lähtökohtaisesti se, että yleensäkkin missään pelattaisiin Liiga-kiekkoa syksyllä ja että siellä olisi yleisöä paikalla. Sitten kun ja jos edes seurat selviää tulevasta kaudesta, kunnat tästä tulojen romahduksesta ja ihmiset lamasta, niin voi jälleen miettiä, että mitäs seuraavaksi tehdään.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Oleppas nyt rehellinen kuitenkin. Tässä on vähän vakavampi tilanne päällä ja sillä on ihan kaikkien kuntien talouteen todella merkittäviä vaikutuksia. On lähinnä naurettavaa alkaa tässä vaiheessa valittamaan siitä, että nyt ei tuu uutta jäähallia. On ihan "hieman" tärkeämpiäkin asioita listalla kuin Lappeenrantaan uuden hallin rakentaminen.

Lueppas tarkemmin. En vaadi, että nyt pitäisi olla päättämässä tai tekemässä tuota. Vaadin, että asiat pitäisi hoitaa ajallaan eikä vatuloida niiden kanssa. Aivan yhtä hyvin olisi voitu aikaisemmin päättää, että halli on liian kallis, korjataan vanhaa. Nyt ei ole mitään päätöstä mihinkään suuntaan, kun kukaan ei saa aikaan mitään.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Lueppas tarkemmin. En vaadi, että nyt pitäisi olla päättämässä tai tekemässä tuota. Vaadin, että asiat pitäisi hoitaa ajallaan eikä vatuloida niiden kanssa. Aivan yhtä hyvin olisi voitu aikaisemmin päättää, että halli on liian kallis, korjataan vanhaa. Nyt ei ole mitään päätöstä mihinkään suuntaan, kun kukaan ei saa aikaan mitään.
Kyllä luin kirjoituksesi. Olen kanssasi siitä samaa mieltä, että tässä kylässä ei osata kuin vatuloida näiden päätösten kanssa, mutta nyt on täysin poikkeuksellinen tilanne ja tämän kerran se on täysin ymmärrettävää, että noi päätökset on jäissä. Katsotaan nyt ensin, että millaisessa maailmassa me elämme kun tämä kakka on osunut tuulettimeen ja hutkitaan vasta sitten. Tällä hetkellä on käytännössä kaikki muukin kunnan toiminta pl. sairaanhoito ajettu minimiin, niin kyllä se nyt väkisinkin koskee myös erilaisia investointeja.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Kyllä luin kirjoituksesi. Olen kanssasi siitä samaa mieltä, että tässä kylässä ei osata kuin vatuloida näiden päätösten kanssa, mutta nyt on täysin poikkeuksellinen tilanne ja tämän kerran se on täysin ymmärrettävää, että noi päätökset on jäissä. Katsotaan nyt ensin, että millaisessa maailmassa me elämme kun tämä kakka on osunut tuulettimeen ja hutkitaan vasta sitten. Tällä hetkellä on käytännössä kaikki muukin kunnan toiminta pl. sairaanhoito ajettu minimiin, niin kyllä se nyt väkisinkin koskee myös erilaisia investointeja.

Päätös on itsessään nyt ihan yksi ja sama tässä tilanteessa. Selvityksen piti valmistua jo viime vuonna. Nyt vain sattui niin onnellisesti, että kaikki osakkaat pääsevät kuin koira veräjästä ilman mitään tuloksia mistään. Se tässä sapettaa. Alkaa menemään hiukan offtopiciksi, mutta menkööt.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ehkä tässä nyt kuitenkin kävi onni onnettomuudessa, ettei uuden hallin osalta saatu edettyä päätöksiin asti nopealla aikataululla. Kyllähän tuolla vanhalla ladolla vielä liigakiekkoa pelataan vuosia ja ehkä tämänhetkinen tilanne vaikuttaa sen verran, ettei sitä tarvitse edes hirveästi nyyhkiä, että näin joudutaan tekemään. Aikaahan se tulee ottamaan, että uuteen halliin palataan, mutta eiköhän sekin päivä koita.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Päätös on itsessään nyt ihan yksi ja sama tässä tilanteessa. Selvityksen piti valmistua jo viime vuonna. Nyt vain sattui niin onnellisesti, että kaikki osakkaat pääsevät kuin koira veräjästä ilman mitään tuloksia mistään. Se tässä sapettaa. Alkaa menemään hiukan offtopiciksi, mutta menkööt.
Jatketaan nyt sen verran kuitenkin, että olisihan noi päässeet kuin koirat veräjästä olisi ne päätökset olleet mitä tahansa. Sehän tässä onkin se isoin ongelma, kun ihan se ja sama mitä noi perseilee tuolla niin samat naamat siellä on kuitenkin seuraavallakin kaudella perseilemässä.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Oleppas nyt rehellinen kuitenkin. Tässä on vähän vakavampi tilanne päällä ja sillä on ihan kaikkien kuntien talouteen todella merkittäviä vaikutuksia. On lähinnä naurettavaa alkaa tässä vaiheessa valittamaan siitä, että nyt ei tuu uutta jäähallia. On ihan "hieman" tärkeämpiäkin asioita listalla kuin Lappeenrantaan uuden hallin rakentaminen.

Olen Blackwolfin kanssa ollut eri mieltä varmaan isosta osasta uutta jäähallia koskevia asioita, mutta tällä kertaa täytyy nyt ikävä kyllä olla samaa mieltä. Korona tulee lyömään niin ison loven Lappeenrannan talouteen, että uutta jäähallia ei kannata haikailla nyt, eikä varmaan moneen vuoteen. Ja sitten, kun sitä on mahdollista haikailla, voi se keskustahalli jäädä kaukaiseksi unelmaksi.

Korona tulee viemään työpaikkoja ja viemään kaupungilta verotuloja, eikä se korjaudu heti, kun pandemia väistyy, vaan laskuja maksetaan pitkään. Minä todellakin haluaisin sen uuden jäähallin Lappeenrantaan ja mieluummin keskustahallina, mutta ikävä kyllä tässä tilanteessa on katsottava tosiasioita silmiin. Ja pelissä on nyt isompia asioita.

Tulevaisuudessa sen monitoimihallin saamisen ainoa mahdollisuus voikin ehkä olla se, että Venäjän talous lähtee taas nousuun ja saadaan sieltä joku pietarilainen oligarkki mukaan investoimaan. Sitten tosin areenan nimeksi saattaa tulla Lukoil Areena, tms.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Olen Blackwolfin kanssa ollut eri mieltä varmaan isosta osasta uutta jäähallia koskevia asioita, mutta tällä kertaa täytyy nyt ikävä kyllä olla samaa mieltä. Korona tulee lyömään niin ison loven Lappeenrannan talouteen, että uutta jäähallia ei kannata haikailla nyt, eikä varmaan moneen vuoteen. Ja sitten, kun sitä on mahdollista haikailla, voi se keskustahalli jäädä kaukaiseksi unelmaksi.

Korona tulee viemään työpaikkoja ja viemään kaupungilta verotuloja, eikä se korjaudu heti, kun pandemia väistyy, vaan laskuja maksetaan pitkään. Minä todellakin haluaisin sen uuden jäähallin Lappeenrantaan ja mieluummin keskustahallina, mutta ikävä kyllä tässä tilanteessa on katsottava tosiasioita silmiin. Ja pelissä on nyt isompia asioita.

Tulevaisuudessa sen monitoimihallin saamisen ainoa mahdollisuus voikin ehkä olla se, että Venäjän talous lähtee taas nousuun ja saadaan sieltä joku pietarilainen oligarkki mukaan investoimaan. Sitten tosin areenan nimeksi saattaa tulla Lukoil Areena, tms.

Kuten usein sanottu, tilanne on aivan kauhea kaikille ja hallin voi unohtaa. Tätä hanketta on vaan vatvottu erittäin pitkä aika. Jos asiaa olisi oikeasti edistetty aikoinaan, olisi nyt joko Kisapuisto korjattu tai meillä olisi uusi halli. Siihen on ollut aikaa vuosia saattaa tämä asia eteenpäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös