Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 890 581
  • 81 125

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nämä "70-80-vuotiaat sietääkin uhrata talouden alttarille"-kommentit kertovat aika paljon kommentin kirjoittajasta.

90-luvun lamassa 2000 ihmistä päätyi tekemään itsemurhan - näillä koronaviruksen vastatoimilla tulee olemaan ihmisuhreja. Kuten Wall Street Journalin toimitus toteaa, ei mikään yhteiskunta voi uhrata taloutta terveyden alttarilla; hyvinvointivaltiolla ja toimivalla, universaalilla terveydenhuollolla ei ole tulevaisuutta ilman vahvaa taloutta.

Kukaan ei ole tappamassa riskiryhmään kuuluvia. Ajatus on lähestyä rajoitustoimissa koko yhteiskunnan lamauttamisen sijaan heidän eristämisestään ja suojelemisestaan.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Jos juottolat menevät kiinni lauantaina, niin nähdäänköhän perjantaina jonkinlainen ryntäys baareihin? Perusteluna tietenkin se, kun sitten ei pitkään aikaan pääse. Jonkin verran ihmiset ovat ilmeisesti tajunneet rajoittaa baarissa käymistä, mutta jotenkin tuo kuvaamani tilanne ei yllättäisi, kun on suomalaisista ja viinasta kyse. Toivottavasti olen väärässä.

Pakkohan se on baareihin lähteä kun se kielletään oletettavasti. Onkohan kenelläkään rannikolla vanhoja pirtuveneitä jemmassa, että vois käydä Ruotsista hakemassa viinaa ja sitten vaikka trokata sitä.

Päteviä oman alansa asiantuntijoita illan A-studiossa, olisin pidempäänkin kuunnellut heitä.

Oli kyllä joo asiallista sakkia. Selkeitä vastauksia. Valitettavan lyhyt vaan oli lähetys. Paljon jäi asioita auki.
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
@Jani82 oletko yrittäjä? Jos olet, mikä on firmasi nimi? Toivon, etten koskaan ole käyttänyt firmasi palveluja tätä ennen ja lupaan boikotoida tästä hetkestä alkaen, kun vain kerrot mitä minun pitäisi välttää :)
 

Byvajet

Jäsen
@Byvajet Eutanasia perustuu oikeustoimikelpoisen potilaan vakaaseen omaan tahtoon, jonka hän on esittänyt useammin kuin kerran, sekä häntä hoitavan lääkärin lääketieteelliseen arvioon siitä, että ihmisarvoinen elämä ei tämän potilaan kohdalla ole enää mahdollista johtuen esimerkiksi jatkuvista, sietämättömistä kivuista. Nyt sinä rinnastat sen siihen, että dementoituneille mummoille alettaisiin kaiken maailman pyvajettien toimesta jakamaan syandipillereitä väkipakolla suuhun. Häpeä vitun kusipää! Mutta ryssä mikä ryssä. Eihän teillä siellä ihmisarvoa ole.

Kannatan mallia, jossa terveydenhoito oikeasti toimisi ja siihen satsattaisiin, mutta ihmisten hoitamiselle olisi rahallinen katto. Kun esimerkiksi syöpähoidoissa tulisi raja vastaan, hoidot lopetettaisiin ja ihmiselle tarjottaisiin vaihtoehdoiksi yksityinen rahoitus, kipua helpottavat hoidot tai eutanasia.

Tällä hetkellä parantumattomiin syöpiin annetaan hoitoja, joilla saadaan pidennettyä elämää joskus paljonkin, mutta ne maksavat. Kansalaisten pitäisi oppia hyväksymään, että joku lähtee aikaisemmin ja joku myöhemmin, mutta mitä tahansa se ei saa maksaa.

Kun hoidot kehittyvät kehittymistään ja muuttuvat kalliimmiksi, tilanne käy mahdottomaksi. Kaikkien hoitojen antamiseen kaikille ei riitä mikään raha.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Suomi on rakenteellisesti täysin erilainen maa kuin yksikään näistä joissa se on mennyt isoksi ongelmaksi.

Täällä on oikeasti tasan yksi iso väestökeskittymä ja muut ovat kaikilla mittareilla todella pieniä, joten se ei pääse täällä leviämään samalla tavalla kuin maissa joissa on miljoonakaupunkeja ja ollaan tekemisissä suvun ja naapureiden kanssa kokoajan.
Kuormittaisi varmasti kerralla mutta kuten jo edellä sanoin tämä olisi todennäköisesti edessä vain Uudellamaalla nyt on sen sijaan koko maa pistetty polvilleen ja sen seuraukset ovat vielä karmeammat.

Onko parempi, että syksyn aalto tulee ja iskee vielä kovemmin sen jälkeen on työttömyys siellä 20% korvissa ja enää ei ole keinoja mitä tehdä kun nyt käytettiin kaikki.
Se mitä pitempään sulut kestää sitä kovempi isku se on koko maalle ja siihen päälle kun iskee siinä tilanteessa toinen aalto syksyllä niin voi alkaa vedellä puolen Suomen yli rukseja.

Tässä mennään niin vahvasti toiveajattelun puolelle että oksat pois ja tervemenoa ignore-listalle.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
@Jani82 oletko yrittäjä? Jos olet, mikä on firmasi nimi? Toivon, etten koskaan ole käyttänyt firmasi palveluja tätä ennen ja lupaan boikotoida tästä hetkestä alkaen, kun vain kerrot mitä minun pitäisi välttää :)
Sano Jani kaikille kyselijöille että olet kelan etuisuuskäsittelijä tai Alkon kassa.
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Sano Jani kaikille kyselijöille että olet kelan etuisuuskäsittelijä tai Alkon kassa.
Hihhih, nuo mainitsemasi eivät taida olla yrittäjäpohjaisia hommia.
 

linnasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
hpk kärpät
Koronan hoitoon olisi tehokkaita lääkkeitä, joita voitaisiin saada poikkeusluvalla käyttöön esimerkiksi traumakine ja
favirapir. Meidän byrokraatit eivät tätä poikkeuslupaa myönnä.
Traumakinen käyttöönotosta löytyisi adressi jonka jokaisen olisi hyvä allekirjoitaa
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tällä hetkellä parantumattomiin syöpiin annetaan hoitoja, joilla saadaan pidennettyä elämää joskus paljonkin, mutta ne maksavat. Kansalaisten pitäisi oppia hyväksymään, että joku lähtee aikaisemmin ja joku myöhemmin, mutta mitä tahansa se ei saa maksaa.

Ihan mielenkiinnosta: miten toimisit esimerkiksi vaikeasti työllistyvien pitkäaikaistyöttömien kohdalla? Työllistymisen todennäköisyys on pieni ja vuosikymmeniä työttömyyttä syö yhteiskunnan varoja jopa satoja tuhansia. Ihan johdonmukaisuuden nimissä, tämä ei liene sinusta mitenkään hyväksyttävä tilanne?

Sitäpaitsi kustannustehokkuus nykyiselläänkin ohjaa tutkimus- ja hoitosuosituksia joten aivan lapasesta ovat lähteneet nämä "mitä tahansa" -jutut. Niin ikään katoaa tarttumapinta Covid-19 hoitamiseen kun alat puhua parantumattomista syövistä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Reetu on tunnetusti Äijä mutta jos yli 40 on kuumetta niin pitäisi olla jo sairaalahoidossa, varsinkin tuossa iässä


"Frederikillä on kuumetta yli 40 astetta ja olo oli varsinkin yöllä kaikin puolin sekava. "
Varsinkin kun on sydänkohtauksenkin saanut jo muutamia vuosia sitten. Pumppu pettää vielä lopullisesti.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos tätä asiaa kysyttäisiin nimenomaan näiltä vanhuksilta jotka nyt sattuvat siellä sairaaloissa yms. makaavan niin siellä olisi enemmistö sitä mieltä, että toivottavasti korona veisi eikä tarvisi kitua pitkään.
Tätä on vaan nykypäivän ihmisen niin vaikea myöntää ja läheisistään irti päästäminen on sen takia niin vaikeaa kun kuolema ei ole enää se normaalia asia mitä se oli vielä nykyisen vanhusväestön nuoruudessa.

Luonnollistahan se on vararikko ja rahattomuuskin. Moni siitä vanhemmasta polvesta tuntee senkin ihan normaalina asiana. Suuri pörssiromahdus oli 1929 ja 30-luvulla pitkään paha lama. Sota-aikoina oli säännöstelyä, ja pitkään sen jälkeenkin.

Jos ei yli 80-vuotiaan ennenaikainen kuolema ole sen suurempi tragedia, vaan ihan normaalia elämänmenoa, niin samaa voidaan sanoa myös nelikymppisen yt-neuvotteluista, työttömyydestä ja maksuvaikeuksista. Normaalia elämänmenoa, ei sen isompi asia.
 
Viimeksi muokattu:

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Vaikeat on päätökset kyllä hallituksella. Tekee mitenpäin vaan, niin tulee tuhansia kuolleita. Joko virus tai omat kädet vievät hautaan. Itsemurhat tulevat nousemaan aika saatanasti, kun tästä yritykset kyykkäävät. Toki ikäjakauma on varmaan aikalailla erilainen. Virus vie vanhat ja syvä lama työikäiset.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
En vaihteeksi linkkaa ip-lehteen vaan lähes samantasoiseen, kai:

Joku outous Covidin tarttuvuudessa on minua diletanttia vaivannut, mutta aerosolitartunta vaikuttaisi osaselitykseltä varsinkin länsimaisissa ilmastoiduissa tiloissa, toki varmaan myös vaurasAasiassa sama tilanne.

Minä en tiedä mistä eli keneltä ja milloin olen oppinut hihaan yskäisyn mutta on ollut normaalikäytöstäni jo vuosia, jopa kymmeniä.
Teen niin vaistomaisesti, olin seuroissa tai mielipaikassani eli yksin.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kuume on vähän henkilökohtainen asia kuinka kukin sen kokee. Osa väestä alkaa suunnilleen nähdä harhoja kun 39 astetta lähestyy ja osa vielä on suhteellisen toimintakykyinen 40 asteen lukemissa ja liikkuminen sisätiloissa ym onnistuu. Reetu ilmeisesti kuuluu tähän jälkimmäiseen porukkaan. Tuommoinen hetkellinen 40 astetta menee vielä kotioloissakin podettuna eikä missään kuolemanvaarassa vielä olla, mutta vähän siitä ylöspäin alkaa ollakin jo suositeltavaa käydä näytillä sairaalassa.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Kuuntelin tuossa Joe Roganin podcastia ja siinä kerrotiin parista hyväkuntoisesta äijästä jotka menneet aivan paskaksi coronan saatuaan. On tullut keuhkokuumetta yms päälle. Kyllä nuo aina pistää mietityttämään ja pakko myöntää että viime päivinä vähän ote lipsunut ja on tullut vähän liikaa mentyä esim kaupoille.

Pahintahan tässä on että ei tiedä ollenkaan millaisena se mahdollinen pöpö tulee itelle jos on tullakseen.
 

linnasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
hpk kärpät
Itse ihmettelen tätä että miksi Suomalaiset lampaat alistuvat virkamiesten ja poliitikkojen tylytykseeen. Tämä koronavirus juttu on tauti, joka olisi lääkkeillä hoidettavissa, jos niitä vaan ruvettaisiin käyttämään. Ei tämän takia tarvitsisi taloutta tuhota.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kuume on vähän henkilökohtainen asia kuinka kukin sen kokee. Osa väestä alkaa suunnilleen nähdä harhoja kun 39 astetta lähestyy ja osa vielä on suhteellisen toimintakykyinen 40 asteen lukemissa ja liikkuminen sisätiloissa ym onnistuu. Reetu ilmeisesti kuuluu tähän jälkimmäiseen porukkaan. Tuommoinen hetkellinen 40 astetta menee vielä kotioloissakin podettuna eikä missään kuolemanvaarassa vielä olla, mutta vähän siitä ylöspäin alkaa ollakin jo suositeltavaa käydä näytillä sairaalassa.

75v on jo sellainen ikä, vaikka olisi kovakuntoinenkin kaveri, että epäilen olevan vähän lapinlisää noissa +40 lukemissa...
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Työnnätkö sinä sormet suuhun salilla? Ei se iho kosketus tuo tartuntaa vaan limakalvokontakti, ainakin tällä hetkellä laitteita desinfioidaan kokoajan kun henkilökunnalla on siihen aikaa. On varmasti puhtaampi ympäristö kuin useat ravintolat.
En mä taida vastailla sulle enää mitään. Jatketaan.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
En vaihteeksi linkkaa ip-lehteen vaan lähes samantasoiseen, kai:

Joku outous Covidin tarttuvuudessa on minua diletanttia vaivannut, mutta aerosolitartunta vaikuttaisi osaselitykseltä varsinkin länsimaisissa ilmastoiduissa tiloissa, toki varmaan myös vaurasAasiassa sama tilanne.

Minä en tiedä mistä eli keneltä ja milloin olen oppinut hihaan yskäisyn mutta on ollut normaalikäytöstäni jo vuosia, jopa kymmeniä.
Teen niin vaistomaisesti, olin seuroissa tai mielipaikassani eli yksin.
Jossain kylläkin kirjotettiin, että ihminen ei pysty tuottamaan hengityksellään/yskällään aerosoleja, joten ei käy selityksestä. Vaatii intuboinnin tms. toimenpiteen, että niitä pääsee syntymään.

Edit. Tässä se oli mainittu: Suomalaisasiantuntija koronan tarttumisesta ilmateitse: tutkimustulos ei liity arkielämän tilanteisiin
 

Nick Neim

Jäsen
Kuuntelin tuossa Joe Roganin podcastia ja siinä kerrotiin parista hyväkuntoisesta äijästä jotka menneet aivan paskaksi coronan saatuaan. On tullut keuhkokuumetta yms päälle. Kyllä nuo aina pistää mietityttämään ja pakko myöntää että viime päivinä vähän ote lipsunut ja on tullut vähän liikaa mentyä esim kaupoille.

Pahintahan tässä on että ei tiedä ollenkaan millaisena se mahdollinen pöpö tulee itelle jos on tullakseen.
Sehän tuossa eniten mietityttääkin. Pistetään poikkeuksellisesti iltapäivälehdistön linkki:


On toki lopettanut uransa, mutta voisi noin keuhkojen ja yleiskunnon puolesta silti olettaa, että on kuitenkin paremmassa kunnossa kuin yli 99% maapallolla elävistä muista ihmisistä. Kävelykin uuvuttaa pitkiksi ajoiksi, vaikka korkea kuumeilu onkin ohi. Vanhan toistoa, mutta ei se peruskunto tosiaan mikään tae sille ole, että taudin saa lievänä tai oireettomana. Se tuntuu monelta unohtuvan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös