Sanna Marinin hallitus

  • 2 585 463
  • 21 526

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Pääministerin eduksi on sanottava se että on edeltäjään vakuuttavampi esiintyjä ja muutenkin hyvä keulakuva puolueelle. En ihmettelisi vaikka Sanna Marin pysyisi kotimaisen politiikan huipulla vielä pitkään. Ainoa kenen esiintyminen saa mielestäni puhtaat paperit, Ohisalo ei vain vakuuta yhtään ja Andersson on sitten siinä rajoilla. Eli pääministeri-Marin on selvästi tästä kolmikosta (tai nelikosta kun otetaan Kulmuni mukaan) selvästi valovoimaisin, luotettavin ja vaikuttaa ammattilaiselta. Joku Paatero tai Ohisalo, menee samaan kategoriaan Hakkaraisen kanssa, eli lähinnä kummeli-kamaa kun kaivataan johtajia.
Ei Marin minunkaan mielestäni huono pääministeri ole. Kaikista sitä kritisoitavaa löytyy läpi puoluekentän, mutta tiettyihin henkilöihin kohdistuva kritiikki kuitataan aika väsyneillä argumenteilla. Tämä naisvihakortti on yksi niistä. On niitä toki muitakin, ja muista henkilöistä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Nohnoh, olen täysi wannabe-kapitalistisika, kokkaripersu-risteytys. Mutta someen en kirjoita, enkä ole varsinainen nillittäjä. Tai no jokainen saa lokeroida kuten haluaa. Mutta olen jo aika kauan (reilun viikon) puhunut siitä että nuo pitäisi saada kiinni, en vain nyt tänään ja viime päivinä.

Äsken telkkarissa Ohisalo toi esille sen, että hallituksessa on halu tiukentaa rajoituksia kaikilla. Mutta se on tehtävä lakien mukaan. Kun samasta ovat muutkin hallituksen ministerit puhuneet oikeusministeriön kansliapäällikön lisäksi, on sellainenkin mahdollisuus, että asiat ovat ihan oikeasti näin.

Aiemmin kävin läpi Perussuomalaisten näkemykset, ja heikkoja olivat. Otetaan käsittelyyn konkretia Kokoomuksesta. Petteri Orpo on esittänyt, että juhlimisen tulee loppua ja liikkumista rajoitettava. Mutta. Kun niitä tarkempia keinoja tivaisi, Orpokin ajautuisi ongelmiin. Ja hän on sen huomannutkin. Niinpä Orpon viikonlopun esitys onkin se, että ravintoloita ei tulekaan laittaa kiinni, vaan osanottajamäärää rajoittaa.

Ravintoloita ei siis enää laitekaan kiinni, koska - arvaan - Kokoomus on huomannut sen olevan lainsäädännöllisistä syistä ongelmallista ja elinkeinovapauttakin tulisi täällä oikealla kunnioittaa. Aivan kuten oikeusministeriön kansliapäällikkö kertoi.

Entäs se liikkuminen? Orpo sanoi viikonloppuna, että Kokoomus tukee Uudenmaan eristämistä. Konkretiaa? Konkreettisena asiana liikkumisen osalta Orpo kaipaisikin esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentälle näkyvämpiä ja tehokkaampia toimi ulkomailta mahdollisesti tulevien koronavirustartuntojen estämiseksi.

Kokoomuksen konkreettiset toimet eivät siis ole ainakaan hallituksen vastaavia edellä. Siihen on syynsä, lainsäädäntö. Ja tämä näyttää menevän ohi sinultakin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ravintola-asiassa tuli mieleen semmoinen sivujuonne myös, että niissä saa levitettyä virusta sille kansanosalle joka oletettavasti pystyy taudista todennäköisesti vähemmän vakavilla oireilla selviämään ja näin tuota alkuperäistä siedätyshoito/ryhmäimmuniteettilähestymistapaa edistämään tipottain ja verrattain turvallisesti rokotteen kehitystä odotellessa. Jos joidenkin skenaarioiden mukaan merkittävä osa kansasta tulee taudin sairastamaan, olisi luonnollisesti parasta että sitä sairastamista harjoitettaisiin pienissä erin jatkuvasti.

edit. ja "ravintola" tarkoittaa tässä yhteydessä yökerhoja. Toki aika vähässä taitaa olla bilekansa omaehtoisen eristymisen myötä vaikkei paikkoja lain määräyksestä ole kiinni laitettukaan.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kannattaisi vuokranantajien tulla reilusti ravintoloita vastaan. Eihän se välttämättä mitään auta, mutta jos nyt menetät ravintolakiinteistösi vuokralaisen konkurssiin, niin voi mennä hetki ennenkuin löytyy seuraava vuokralainen ja sitten kun löytyy voi tyhjien liiketilojen välinen kilpailu olla varsin veristä.
 
K

Kiekkokatsoja

Niille joiden mielestä hallitus on toiminut riittävän ripeästi, pieni tilastohuomio Ruotsista.
Ruotsissa pöpö etenee suunnilleen reilu viikkoa Suomea edellä.
Ruotsissa on tehohoidossa reilu 100 ihmistä, ja huomio huomio. Heistä 29% ovat tehohoidossa, vaikkevat kuulu riskiryhmään.
Eli pian Suomessa moni tervekin kamppailee kovassa paikassa terveydestään. Ei tämä ole kaikille pelkkää keväflunssaa.
Huhtikuussa tilanne on hyvin eri, kuin nyt. Eli toimintaa hallitus.
Lisäys. Hallitus selittelee kaikenlaista, että ihmisillä on oikeus sitä ja tätä, kuten oikeus liikkua.
Mutta hallitus unohtaa usein kaikista tärkeimmän. Ihmisillä on oikeus elää. Terveenä ja turvallisesti.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Niille joiden mielestä hallitus on toiminut riittävän ripeästi, pieni tilastohuomio Ruotsista.
Ruotsissa pöpö etenee suunnilleen reilu viikkoa Suomea edellä.
Ruotsissa on tehohoidossa reilu 100 ihmistä, ja huomio huomio. Heistä 29% ovat tehohoidossa, vaikkevat kuulu riskiryhmään.
Eli pian Suomessa moni tervekin kamppailee kovassa paikassa terveydestään. Ei tämä ole kaikille pelkkää keväflunssaa.
Huhtikuussa tilanne on hyvin eri, kuin nyt. Eli toimintaa hallitus.

Kyllä ne toimii, mutta pitää myös neuvotella tulevista toimista. Perustuslakia ja valmius- ei noin vain muuteta kuin tavallista lakia.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Niille joiden mielestä hallitus on toiminut riittävän ripeästi, pieni tilastohuomio Ruotsista.
Ruotsissa pöpö etenee suunnilleen reilu viikkoa Suomea edellä.

Hallitus selittelee kaikenlaista, että ihmisillä on oikeus sitä ja tätä, kuten oikeus liikkua.
Mutta hallitus unohtaa usein kaikista tärkeimmän. Ihmisillä on oikeus elää. Terveenä ja turvallisesti.
Ihan noin filosofisesti ajateltuna on olemassa oikeuksia ja velvollisuuksia. Ruotsissa kansalaisilla on oikeus jäädä kotiin turvaan ja pysyä terveenä. Sen lisäksi heillä on oikeus elää. Suomessa on/tulossa vain velvollisuus pysyä kotona.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Ruotsia on muuten kiitettävä siitä, että se toimii nyt erinomaisena verrokkina. Toimensa tuntuvat oudoilta ja rohkeilta, mutta ainakin jälkikäteen nähdään toimiko homma vai ei.

Hallitusta Suomessa on nyt helppo haukkua, koska koronalle ei ole voittajaa, vaikka tekisi mitä. Puskista on hyvä huudella, ettei reagoitu riittävän ajoissa. Hallituksen olisi pitänyt arvostelijoiden mielestä sulkea rajat, koulut, baarit, laskettelukeskukset vähintään kuukausi sitten, ja sulkea Uusimaa jätesäkkiin aikaa sitten. Kuinkakohan montaa lakia hallituksen olisi pitänyt siinä touhussa rikkoa? Mistä se valta olisi tullut?

Nyt valmiuslakien myötä sitä valtaa on. Ja sitä on käytetty. Kesti vain aikansa saada oppositio ja eduskunnan muut vastaanväittäjät ymmärtämään, että tää flunssa ei ihan räkimällä lähde. Hallituksen toimet on suurennuslasin alla, sillä mitäpä pienimunainen oppositiopoliitikko enempää voisi toivoa, kuin jonkun ministerin valtakunnanoikeuteen haastamista. Nyt puhutaan niin erikoisesta tilanteesta, ettei kenelläkään ole oikein kokemusta, että miten kaikki tehdään lakeja rikkomatta.
Puskista huutelijoita ei laki tietenkään kiinnosta, vaan hallituksen pitäisi muuttua diktaattoriksi, joka tekee mitä teemu määrää. Voi vittu sitäkin uuvattia...

Suomesta tehdään vuosittain 750000 matkaa Espanjaan, 250000 matkaa Ranskaan ja 250000 Italiaan. Kaikenkaikkiaan yli 8milj. ulkomaanmatkaa. Ulkomaisia turisteja käy täällä 7,04milj. vähintään yhden yön kestävällä reissulla/matkaa/vuodessa, + itärajan ja pohjoisen päivävierailut. Jos joku kuvittelee, että virus olisi pysäytetty sulkemalla rajat helmikuun lopulla, niin erehtyy. Virus alkoi levitä jo marraskuussa Kiinasta ympäri maailmaa, mutta kesti joka puolella aikansa tunnistaa se koronaksi. Virus oli tukevasti etabloitunut Suomeen jo ennen joulua.

Virukseen ei ole vielä rokotetta, eikä vielä tietoa siitä, muodostuuko sen sairastaneille immuniteettia. Siksi on nyt aika vaikeaa tehdä oikea päätös siitä, että miten sen kanssa olisi parasta toimia.
Suomi valitsi demarimaisen linjan, jossa koitetaan viruksen leviämistä jarruttamalla pitää tautihuippu niin matalana, että terveydenhuolto pysyy toimintakuntoisena, eikä jää jyrän alle. Ketään ei jätetä, kaikki hoidetaan. Kukaan ei tiedä, kuinka korona käyttäytyy, kun lämpötila kevään myötä Suomessa nousee. Normi kausi-influenssahan häipyy. Afrikka näyttäisi säästyvän massiviselta peitolta, (eli tilastointi ei kerro totuutta) mutta virus leviää kranaatin lailla Australiassa ja USA:n lämpimilläkin alueilla, joten juhannus vasta näyttää miten täällä käy.
Jarruttamalla saadaan tautihuippua madallettua, mutta pitkitetäänkö sillä viruksen peliaikaa? Kukaan ei tiedä.

Ruotsi päätti mennä toista tietä. Siellä aiotaan toistaiseksi sairastaa korona jarruttelematta. Kukaan ei tiedä, kuinka korkeaksi tautihuippu siellä nousee, eli kestääkö kansankodin terveydenhuoltojärjestelmä sen. Pahimmillaan kaduille jää kroppia ja kiireellä kasatuissa tilapäishoitotiloissa korinat vaimenee omia aikojaan hoitohenkilökunnan puutteeseen. Vai kuihtuuko virus nurkan takana olevaan kevääseen? Kukaan ei tiedä, miten tulee käymään. Tavoitteena on kumminkin se, että taudista päästäisiin mahdollisimman äkkiä eroon, ja saataisiin Ruotsi taas jaloilleen elämään normi-arkea. Se olis talouden kannalta ensiarvoisen tärkeää, sillä viruksen raiskaama aika maksaa yhteiskunnalle satoja miljoonia ellei miljardeja/päivä. Puskurit on äkkiä käytettty, siitten on pakko ottaa velkaa, ja velka on aina maksettava takaisin, olipa korot kuinka alhaalla tahansa.
Talous tulee ottamaan hitin, jonka rinnalla finanssikriisi ei ole mitään. Siksi talouden nopea elvyttäminen on tulevaisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää.

Puskista huutelijoille tämä asetelma on taivas. Tekeepä hallitus Suomessa mitä tahansa, niin jälkikäteen sitä on helppo arvostella. Jos Ruotsi pääsee jaloilleen nopeammin, niin kukaan ei muutaman kuukauden kuluttua enää muista, montako ihmistä enemmän sielä kuoli. Jos kuoli. Mikäli virus kuihtuu kevääseen, niin kaikki toimet täällä on helppo leimata tarpeettomaksi hätäilyksi ja resurssien tuhlaamiseksi.

Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on nyt todennettu vajaa 500 tartuntaa, eli 1,6milj. asukkaan yhteisöstä 0,03125%
Samassa baarissa pitäisi tasaisen vauhdin taulukolla olla 3200 asiakasta, jotta sinne osuu yksi tartunnan saanut.
Jos se henkilö sattuu olemaan henkilökuntaa, eikä tajua olla töistä poissa, niin parissa illassa saa aikaa aikamoisen tartuntapiikin. Tervepäiset pysyy tietysti poissa baareista, vaikka ne nyt auki ovatkin. Se on tervettä omasta ja muiden terveydestä huolehtimista. Ei kahta sanaa. Mutta onko nyt oikea hetki viedä tuhansilta ravintolatyöntekijöiltä kapeakin leipä suusta nykyisillä tartuntamäärillä? Sulkea ne viranomaismääräyksellä vastoin kaikkia länsimaisia oikeuskäsityksiä? Rikkoa kaikkia yrittämisen perusoikeuksia? Nämä eivät ihan yksinkertaisia kysymyksiä ole, paitsi niille, joiden ei tarvitse olla mistään vastuussa kenellekään.

Itse toivotan Hallitukselle kaikkea voimaa ja viisautta. Jaksamista.
Hyviä päätöksiä ja hyvää tuuria. Kaikkea tarvittaan tänä keväänä.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Olisi kiva saada faktaa väitteeseesi, että oppositio on jarruttanut toimenpiteitä väittämälläsi tavalla. Vähän on toisenlainen kutina asiasta, mutta muutan toki mielipiteeni kun tuot nuo tosiasiat julki.

En ole väittänyt kenenkään jarruttaneen mitään. Kyse oli tavanomaisesta suomalaisen politiikan perusasetelmasta, jossa oppositiolla on aina vastaansanomista hallituksen tavoitteisiin nähden. Marin otti kaikkien puolueiden puheenjohtajat samaan pöytään briiffattavaksi ennen ulostuloaan valmiuslakien voimaan saattamiseen liittyen. Henrikkson on ollut hieman virkansa puolesta varpaillaan, mutta muut ovat nyökytelleet kerrankin samaan aikaan samaan suuntaan. Mutta jos Marin olisi kuukausi sitten esittänyt valmiuslakien käyttöönottoa, niin voit olla varma, että oppositio olisi huutanut kilpaa häntä hulluksi.
 

Salama44

Jäsen
Olisi kiva saada faktaa väitteeseesi, että oppositio on jarruttanut toimenpiteitä väittämälläsi tavalla. Vähän on toisenlainen kutina asiasta, mutta muutan toki mielipiteeni kun tuot nuo tosiasiat julki.

Ei välttämättä jarruttanut mutta kyllä oli jossain vaiheessa niin että oppositio meuhkasi enemmän pakolaisista ja hallitus hoiti kaikkia asioita ja valmistautui asiantuntijoiden kanssa myös koko ajan taustalla koronatilanteeseen.

Se on turhaa politikointia että syytetään viivyttelystä. Hallitus seurasi tilannetta esimmäisten isojen päätösen jälkeen viikon ja teki asiantuntijoiden tilanneseurannan jälkeen heti uusia isoja päätöksiä. Taas on seurattu miten ne toteutuvat ja kun kaikki eivät näytä ottavan ihan todesta niin lisää on tulossa.

Tilanne on ollut hyvin hallussa ja aikataulussa ja viruksen leviäminen on ollut joistakin piittaamattomuuksista huolimatta toistaiseksi vielä hidasta. Tästä nyt ei saa millään poliittisia irtopisteitä väittämällä että sammutetaan vääriin tai myöhässä. Oppositiokaan ei nähnyt savua aikaisemmin, mutta kun palokunta tuli paikalle niin huusivat jälkikäteen että teidän olisi pitänyt tulla aikaisemmin niin olisitte saaneet sen paremmin haltuun.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Eli väität ensin, että hallituksella kesti saada valmiuslaki vireille, koska oppositio tms.eivät ymmärtäneet tilanteen vakavuutta( toisin sanoen näin jarruttivat toimia). Laitatko faktat tästä nimenomaisesta tilanteesta, edelleen on näyttänyt siltä että toimia ei ole millään tasolla hidastettu opposition tai muiden änkyröiden toimesta.

Kaveri kirjotti pitkän ja kattavan tsemppiviestin Suomen päättäjille, mutta sä onnistuit löytämään sen yhden lillukanvarren sieltä joukosta. Oot tärkeällä asialla.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Eli väität ensin, että hallituksella kesti saada valmiuslaki vireille, koska oppositio tms.eivät ymmärtäneet tilanteen vakavuutta( toisin sanoen näin jarruttivat toimia). Laitatko faktat tästä nimenomaisesta tilanteesta, edelleen on näyttänyt siltä että toimia ei ole millään tasolla hidastettu opposition tai muiden änkyröiden toimesta.

Miks sun pitää vääntää mun sanomisia? Ymmärsivätkö persut tilanteen vakavuuden, vai huutivat vain rajoja kiinni, kuten ovat huutaneet ikänsä? Kuukausi sitten kukaan ei suhtautunut koronaan samalla innolla kuin nyt. Persut vaativat rajoja kiinni, mutta tukivatko muuten hallitusta? Missä on opposition pyyntö valmiuslakien käyttöönotosta kuukausi sitten, jotta se olisi voitu tehdä?
Persut ja kokoomus vaativat yhdessä rajoja kiinni ennen Marinin briiffiä valmiuslakien käyttöönotton valmistelusta. Muttei heiltä mitään varsinaista tukea kuukausi sitten herunut hallitukselle.

Toistan, ei eduskunta ollut kuukausi sitten ollenkaan yksimielinen siitä, miten koronan kanssa tulisi menetellä. Vasta 12.3. Henrikssonia lukuunottamatta kaikki olivat sen puolella, että valmiuslakien käyttöönottoa on valmisteltava, ja ruvettava oikeasti järeisiin toimiin koronan suhteen.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Ensinnäkin, vittuilu opposition suuntaan tässä tilanteessa on vissiinkin perusteltua, vai mitä? Faktoja noita väitteitä kohtaan ei kuitenkaan tullut. "Pienimunainen oppositiopoliitikko" kuvastaa vissiin kunnon perusteltua tsemppiviestiä hallitukselle, vastakkainasettelu toimii tässäkin katastrofissa?

Minä en tiedä, miten tuo homma on päivä päivältä edistynyt, mutta jos näitä vastakkainasetteluja haluat tällaisena aikana viljellä, niin perustele ne faktoin. Sinä varmaan pääsit tarkoitukseesi, kun tsemppiviestiisi sait ujutettua oppositio provon ja tartuin siihen. Se, että ollaan erimielisiä ei tarkoita että oppositio olisi pitänyt tätä pelkkänä räkätautina, kuten ensi viestissäsi mainitsit. Lue nyt huolella se ensimmäinen kommentoimani viestisi, niin huomaat etten vääntele yhtään mitään. Lainaan tuosta viestistäsi sen kohdan tuohon alle, niin ei tarvitse etsiä.

Kesti vain aikansa saada oppositio ja eduskunnan muut vastaanväittäjät ymmärtämään, että tää flunssa ei ihan räkimällä lähde. Hallituksen toimet on suurennuslasin alla, sillä mitäpä pienimunainen oppositiopoliitikko enempää voisi toivoa, kuin jonkun ministerin valtakunnanoikeuteen haastamista

Kyllä oppositiolla oli ihan muut asia kuin korona mielessä vielä 2-3 viikkoa sitten:

 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Kyllä oppositiolla oli ihan muut asia kuin korona mielessä vielä 2-3 viikkoa sitten:


No eikös tuo ollut ajankohtaista silloin, kun tuli sekavaa tekstiä eri ministereiltä asiaan koskien? Seuraavaksi sitten tuli Korona ja persuilta vaatimukset toimenpiteistä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on nyt todennettu vajaa 500 tartuntaa, eli 1,6milj. asukkaan yhteisöstä 0,03125%
Samassa baarissa pitäisi tasaisen vauhdin taulukolla olla 3200 asiakasta, jotta sinne osuu yksi tartunnan saanut.
Paitsi ettei kukaam tiedä kuinka moni tautia sairastaa tai kantaa kun testataan vain pieni osa epäillyistä. Tämän lisäksi kun oireettomatkin voivat tautia tartuttaa. Eli nämä luvut ovat ihan höpöhöpöä kuten varmaan tiedätkin ja oikea prosentti baarissa olevasta koronalaisesta voi olla ihan mitä tahansa.

Muuten asiallinen viesti.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nykyinen hallitus on omasta mielestäni lähtökohdiltaan vastenmielisin sinä aikana mitä minä Suomen politiikkaa muistan, idealistisine ministereineen. Tästä huolimatta hallitus on vetänyt isossa kuvassa nykyistä tilannetta todella hyvin, ihan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, mutta pieniä harha-askelia tulee aina.

Oppositiokin on kiitettävästi tajunnut antaa tukensa hallituksen toimille ihan niin kuin oikein onkin. Tällaisessa poikkeustilanteessa hallitukselle pitääkin antaa tuki, oli sitten päätöksistä eri tai samaa mieltä. On tärkeää että toimitaan nyt hallituksen pelikirjan mukaan ja katsotaan mihin sillä päädytään. Jos nyt aletaan vääntämään isossa kuvassa pienistä jutuista niin erittäin tärkeä toimintakyky heikkenee, eikä se ole kenenkään etu. Tilanteen rauhoituttua perataan sitten onnistuminen ja muistetaan palkita suoritus seuraavissa vaaleissa.

Mikäli hallitus vetäisi ihan vihkoon ja niin se pitää syrjäyttää kokonaan. Sitten seuraava vallanpitäjä lähtee kokeilemaan omaa pelikirjaansa. Suomessa tilanne on tosin se että hallitus vetää tilanteeseen nähden todella hyvin enkä usko oikein minkäänlaisen muun hallituskoalition pystyvän merkittävästi parempaan. PerSu-johtoisen hallituksen ohjauksessa sensijaan uskoisin tilanteemme olevan huomattavasti huonompi poukkoilevien päätösten takia, en usko PerSujen uskaltavan/pystyvän tekemään vaikeita päätöksiä koska kokemus kaikenlaisesta päätöksenteosta puuttuu.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Mikä tekee koronakriisitoimista jämäkkää realismia ja ilmastonmuutokseen varautumisesta "idealismia"?
Yleisellä tasolla uskon vastauksen tuohon olevan koettu konkreettisuus. Taisin eilen koronaketjuun kirjoittaa että pienhiukkaset, vaikka ovat ylivoimaisesti suurin akuutti terveysuhka maailmassa ja aiheuttavat Suomessakin kymmeniä/satojatuhansia sairastumisia ja tuhansia ennenaikaisian kuolemia, ei kiinnosta suurta osaa väestöstä lainkaan ja ilmastonmuutos selkeästi abstraktimpana uhkakuvana kiinnostaa vielä vähemmän. Nyt ollaan tilanteessa jossa paikoitellen kuskataan ruumiita kuorma-autoilla jäähalliin väliaikaissäilytykseen kun krematoriosta on kapasiteetti loppu niin iskee se vastaanottajan konkreettisuustajuntaan ihan eri lailla vaikka absoluuttiset lukumäärät eivät lopulta välttämättä apokalyptisiksi nousisikaan.
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Mikä tekee koronakriisitoimista jämäkkää realismia ja ilmastonmuutokseen varautumisesta "idealismia"?

Idealismia siitä tekee mielestäni se, ettei mennä yhteisillä tavoitteilla, vaan pyritään olemaan parempia kuin muut. Ihan vaan, että voidaan sanoa olevamme parempia kuin muut.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Nyt tuli Perussuomalaisilta konkreettisia ehdotuksia Marinin hallitukselle, niin pari sanaa niistä tässä, kun tuli Kokoomuksenkin (Orpo) viikonlopun näkemyksiä tässä pohdittua:


Kriisistä on Halla-ahon mukaan hyvin todennäköisesti tulossa koko vuoden kestävä, ellei sen kanssa jouduta painimaan vielä pitempäänkin. Hallitus pelkää kuollakseen virheitä.

OK. Mikä siis on Halla-ahon konkreettinen esitys tässä ja nyt?

Ulkona liikkumista olisi rajoitettava koko Suomessa, koska niin tulee joka tapauksessa ennen pitkää tapahtumaan. Minun mielestäni tästä ei ole epäilystäkään. Ja minun tulkintani on, että niistä toimista on enemmän hyötyä ja vähemmän vahinkoa, jos ne tehdään etupainotteisesti

Totta. Samasta asiasta hallitus on keskustellut ja kaikkien eduskuntapuolueiden johtajat on kutsuttu Säätytalolle keskustelemaan koronavirukseen liittyvistä rajoituksista tänään kello 10 alkaen. Hallituksen johtoviisikko oli eilen koolla keskustelemassa uusista rajoituksista. Pääministeri Sanna Marin kertoi maanantaina, että hallitus valmistelee ravintoloiden sulkemista ja liikkumisen rajoituksia.

Halla-ahon ja hallituksen linja ei ainakaan tässä Halla-ahon ulostulossa eroa. Tiedän kyllä sen eroavan muissa asioissa, kuten länsirajan turvaamisessa. Epävirallisten ja epäluotettavien tietojen - joihin Kärnän lasken - mukaan Suomi on vastaanottanut yhden turvapaikkahakemuksen rajalta koronakriisin alettua. Ehkä luokka on määränä kuitenkin oikein. Siksi on mukava huomata, että Perussuomalaiset huomaavat muitakin asioita kuin turvapaikanhakijat.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Poimin vain aloituslauseen, millä en tietenkään pyri vastaamaan koko viestiin, jonka perussisällön suhteen olenkin aika tavalla samaa mieltä. Tuo "idealismi", jos sillä viittaat ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, on tässä se mielenkiintoinen asia.

Mikä tekee koronakriisitoimista jämäkkää realismia ja ilmastonmuutokseen varautumisesta "idealismia"?
En itse kyllä ymmärrä miten tuon tekstin lukemalla pääsit lopputulokseen että "vastenmielinen idealismi" tarkoittaa ilmastonmuutoksen torjumista. Tai sitten en tajunnut mitä koitat viestissäsi tuoda ilmi.

Itsellänikin on virheitä arvoja, enkä todellakaan tarkoita että jakaisin nykyinen vihervasurifeministiteinityttö-puolueen kanssa samoja arvoja. Suosin lihassa (sis. kanan ja kananmunat) luomua, en suoraan luonnonmukaisuuden takia, vaan eläinten olon takia. Vaikken hyvätuloinen olekkaan, niin sen verran on kuitenkin rahaa että tuosta maksan mielelläni extraa. Välillä ostan myös pieniltä tiloilta "vapaana" kasvanutta lihaa ja metsästysseuroilta riistaa. Myös luonnossa käyn varmasti useammin kuin yksikään vihreiden ministereistä. Vaikka olenkin osittain nykyään persu, niin ilmastonmuutoksen torjunta on tärkeää ja sitä kannustan, sekä koitan tehdä myös oman osani. Mutta eipä tuolta "idealistiselta" hallitukselta ole konkreettisia toimia tullut kauheasti ja suurinta osaa niistäkin tuntuu leimaavan tuo punavuorelaisuus, eli ei tajuta että auto on välttämätön monessa paikkaa, julkinen liikenne ei toimi kunnolla ellei lasketa mukaan ainoastaan kasvukeskuksia. Turvehommakin jäi nyt lähes entiselleen Kepun takia.


Samasta asiasta hallitus on keskustellut ja kaikkien eduskuntapuolueiden johtajat on kutsuttu Säätytalolle keskustelemaan koronavirukseen liittyvistä rajoituksista tänään kello 10 alkaen. Hallituksen johtoviisikko oli eilen koolla keskustelemassa uusista rajoituksista. Pääministeri Sanna Marin kertoi maanantaina, että hallitus valmistelee ravintoloiden sulkemista ja liikkumisen rajoituksia.
Tuossa alemmassa lainauksessa on se tärkeämpi pointti.
HALLA-AHON mielestä hallituksen toimet epidemian leviämisen jarruttamiseksi eivät olleet alussa riittäviä – eivätkä riittävän nopeita. Tällä on hänen mukaansa keskeinen vaikutus kriisin pitkittymiseen

Ja Halla-aho on aiemminkin pyytänyt/vaatinut/ehdottanut toimia huomattavasti aiemmin, osa niistä toimista otettiin myöhemmin käyttöön. Tiedän että itse olen rasittava keskustelukumppani ja sinun mukaasi paska nillittäjä, mutta on se rasittavaa kun itse ratsastat aina paikalle touhutippa kyrvän päässä valistamaan meitä että vihervasurifeministihallitus tekee kaiken oikein ja juuri oikeaan aikaan. Mitään ei olisi voinut tehdä aiemmin eikä ainakaan paremmin. Kaikki eri mieltä olevat ovat paskoja nillittäjiä ja valittavat joka asiasta.

Ei tuon pitäisi olla niin helvetin vaikeaa ymmärtää. Se että ravintoloiden sulkemista alettiin (tämän hetken tietojen pohjalta) käsitellä viikonloppuna, ei sulje pois sellaista mahdollisuutta että tuota olisi pitänyt alkaa tutkimaan/käsittelemään jo huomattavasti aikaisemmin.

edit. Ja todennäköisesti en äänestä persuja enää seuraavissa vaaleissa.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Idealismia siitä tekee mielestäni se, ettei mennä yhteisillä tavoitteilla, vaan pyritään olemaan parempia kuin muut. Ihan vaan, että voidaan sanoa olevamme parempia kuin muut.
Kummassa?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tuossa alemmassa lainauksessa on se tärkeämpi pointti.

Tuon osalta Halla-ahon politikoi kun on niin helppo heitellä hallituksen ulkopuolelta. Viittaan eiliseen Orpon ja oikeusministeriön kansliapäällikön lainaukseen: laki edellä mennään, ja tässä on suurin ero.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ja Halla-aho on aiemminkin pyytänyt/vaatinut/ehdottanut toimia huomattavasti aiemmin, osa niistä toimista otettiin myöhemmin käyttöön. Tiedän että itse olen rasittava keskustelukumppani ja sinun mukaasi paska nillittäjä, mutta on se rasittavaa kun itse ratsastat aina paikalle touhutippa kyrvän päässä valistamaan meitä että vihervasurifeministihallitus tekee kaiken oikein ja juuri oikeaan aikaan. Mitään ei olisi voinut tehdä aiemmin eikä ainakaan paremmin. Kaikki eri mieltä olevat ovat paskoja nillittäjiä ja valittavat joka asiasta.

Nillityksesi alkaa olla epätoivoista ja ehkä voisit sille jotain tehdä? Sokeutesi on myös persumaisen valikoivaa, sillä olen haukkunut Marinin hallituksen talous- ja ilmastotoimien puutteesta monta kertaa.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tuon osalta Halla-ahon politikoi kun on niin helppo heitellä hallituksen ulkopuolelta. Viittaan eiliseen Orpon ja oikeusministeriön kansliapäällikön lainaukseen: laki edellä mennään, ja tässä on suurin ero.
Ja pointti on vieläkin se että ehkä tuon selvittämisen olisi voinut aloittaa aikaisemmin. Tämä vieläkin sillä oletuksella että tuo nousi vasta lähiaikoina hallituksen tietoon tai edes otettiin työn alle.

Nillityksesi alkaa olla epätoivoista ja ehkä voisit sille jotain tehdä?
ehdotuksia?

Sokeutesi on myös persumaisen valikoivaa, sillä olen haukkunut Marinin hallituksen talous- ja ilmastotoimien puutteesta monta kertaa.
Tarkennettaan sitten koskien Korona-casen hoitoa. Mutta muistelinkin että olet ollut enemmän oikealla poliittisessa kentässä kuin nyt tämän asian suhteen voisi olettaa. Mutta kai se persuviha on niin vahvana että "the enemy of my enemy..."
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ja pointti on vieläkin se että ehkä tuon selvittämisen olisi voinut aloittaa aikaisemmin. Tämä vieläkin sillä oletuksella että tuo nousi vasta lähiaikoina hallituksen tietoon tai edes otettiin työn alle.

Tästä THL on eri mieltä ja hallitus kuuntelee sitä, koska THL saa dataa ja toimenpide-esityksiä Euroopan tartuntatautivirastolta, ECDC:lta. ECDC sijaitsee Tukholmassa ja vaikuttaa näkemyksillään myös Ruotsin hallituksen toimiin. Ei ole sattuma, että Suomen ja Ruotsin terveysviranomaiset ovat arvostelleet WHO:ta niiden mukaan surkeista näkemyksistä [Pohjois-Euroopan osalta] testauksessa. Aika näyttää, oliko WHO oikeassa siinäkin, että toimet pitäisi olla aivan erilaisia kuin mm. Ruotsissa ja Suomessa tehdään. Myös mm. liikkumisen rajoituksiin suhtaudutaan vakavuudella Suomessa ja Ruotsissa. Kyse on perusoikeudesta.

Täällä on varmaan myös seurattu Pohjois-Italian toimia. Ne ovat olleet paperilla kovia, mutta kiinalaiset kertoivat viime viikolla paikalle saavuttuaan, että siellähän joukkoliikenne toimii ja hotelleja ja ravintoloita on auki jne. On ehkä huomattu, että juridinen puoli rajoituksissa on oltava 100 % kohdallaan, jotta ne saadaan myös kiinni, jos niin päätetään.

Mulla ei ole ratkaisuja maallikkona, mutta kun ymmärrän taustani takia päätöksenteosta jotain, koitan tuoda päätöksenteon ongelmat ja sitovuuden esille sen sijaan, että huutelisin persumaiseen tyyliin hallituksen olevan väärässä katastrofaalisesti ja aiheuttavan kuolemia Suomessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös