Iltapäivälehtien ajaminen konkurssiin

  • 19 808
  • 131

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Aloin tänään miettimään, että miten iltapäivä-lehdistä päästäisiin eroon jopa pysyvästi. Taustalla luonnollisesti on nyt vallitseva korona-tilanne ja heidän äärimmäisen vastenmielinen tapansa levittää dis/mis-informaatiota, paniikkia ja lisätä pahoinvointia.

Monet varmasti muistavat että Ilta-Sanomilla on kunniakkaat juuret, eli lehti perustettiin Helsingin Sanomien spin-offina Mäntsälän kapinan seurauksena kun ihmisille piti saada nopealla aikataululla informaatiota tärkeistä yhteiskunnallisista asioista. Tämä ulkomuistista, joten voi yksityiskohdissa olla hakemistakin. Mikä olisi lehdelle sopivampi tapa lopettaa toimintansa, kuin että toisen kriisin myötä sen todettaisiin päätyneen tarpeettomaksi ja haitalliseksi. Kaari sulkeutuisi nätisti. Iltalehti silti taitaa vielä härskimpi ja räikeämpi näistä kahdesta olla.

Nyt kun ihmisiä on kielletty liikkumasta ulkona, niin tällaisen ulkonaliikkumisen rajoittamisen ajan luulisi olevan loistava hetki päästä moisesta yksittäinostettavasta kertakulutustuotteesta eroon. Kehotankin siis kaikkia a) lopettamaan irtonumeroiden ostamisen ja b) tilaamaan jonkun oikean hyvää journalistista tapaa noudattavan sanomalehden tilalle joka kannetaan kotiin tai vielä parempaa jonka saa digimuodossa. Jälkimmäiselle olisi ihan tarvetta muutoinkin. Tiedän jo etukäteen, että itänaapurissa tämä ajatus herättää vastustusta ja tulen vastaukseksi saamaan kaikenlaista fake news -paskaa, mutta en voi sanoa sen toimintaani toistaiseksi hidastaneen tai haitanneen.

Tämä ei valittavasti vielä riitä. Olisi tärkeää että myös mainospuoleen iskettäisiin. Toki mainostulot menevät käsi-kädessä irtomyynnin kanssa, mutta olisi hienoa jos joku iso mainostaja hieman katsoisi sosiaalista vastuutaan ja kohdistaisi mainoseurot muualle.

Muita ajatuksia?
 
Viimeksi muokattu:

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Tähän mennessä kaikki käynnit sivuilla on hoidettu AdBlockin kautta mutta olen toki silloinkin ollut kävijä. Nyt ei tule niitäkään. Pitää tutkia kuinka hyvin jaa esim RBotissa säädettyä kenen linkkejä se näyttää
 

Byvajet

Jäsen
Tosiasiassa suomalaiset iltapäivälehdet eivät valehtele. Ne liioittelevat ja nostattavat tunteita, mutta niitä on hyvin vaikea saada kiinni suoranaisista valheista. Virheitä löytää aivan yhtä lailla Hesarin ja Ylen kuin iltapäivälehtienkin sivuilta.

Enemmän olen huolissani Hesarin ja Ylen agendajournalismista kuin iltapäivälehtien näkyvästä lietsomisesta. Kun juttu puetaan journalistisesti ehjään muotoon, ihmiset luottavat siihen, vaikka se ei pyrkisikään esittämään asioista todellista kuvaa.

Mediakriittisyys, joka keskittyy muotoon eikä sisältöön, on pinnallista. Iltapäivälehdillä on räikeä muoto, mutta sisältö on ihan yhtä asiallista kuin muissakin lehdissä. Muissa lehdissä muoto voi olla asiallinen ja sisältökin näennäisesti, mutta silti sisällöllä on tietoisesti tuotettu vinoutunut kuva.

Kannustan ihmisiä lukemaan monipuolisesti erilaisia lähteitä, myös sellaisia, joita lukemalla saa roskaväen leiman. Ei niissä aina totuutta ole, mutta yksi osa totuudesta voi olla. Nykymaailmassa mediaa pitää lukea paloina ja muodostaa lukemattomista eri paloista kokonaisuus sen sijaan että hirttäytyisi joihinkin tiettyihin lähteisiin ainoana luotettavana totuutena.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kannustan ihmisiä lukemaan monipuolisesti erilaisia lähteitä, myös sellaisia, joita lukemalla saa roskaväen leiman. Ei niissä aina totuutta ole, mutta yksi osa totuudesta voi olla. Nykymaailmassa mediaa pitää lukea paloina ja muodostaa lukemattomista eri paloista kokonaisuus sen sijaan että hirttäytyisi joihinkin tiettyihin lähteisiin ainoana luotettavana totuutena.
Tasapuolisuusharhan aktiivinen muodostaminen ei ole millään tavalla tarpeellista tai perusteltua. Toki esim eri puolueiden näkemyksiin tutustuminen on hyödyllistä, mutta niiltäkin pitää edellyttää hyvää journalistista tapaa. Haitallisen disinformation lukemista tulee välttää, sillä siihen turtuu. Toki sen verran on hyvä asiaan tutustua, että tietää mitä se on.
 
Viimeksi muokattu:

Fironic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ducks, Kraken
Hyvä ja tarpeellinen keskustelunaloitus. Itse totesin joskus 8-9 vuotta sitten, että "keltaisen lehdistön" tuottaman materiaalin lukeminen tuottaa lähinnä pahaa oloa. Sensaatioilla ratsastaminen ja sensaatioiden luominen myös sinne missä sellaisia ei ole on mielestäni ala-arvoista journalismia. Jotain näistä julkaisuista (ja niiden lukijakunnasta) kertoo sekin, että top-5 luetuimmat -jutuissa on käytännössä joka päivä vähintään yksi "julkkis X sekoili bikineissä, katso paljastavat kuvat" -tason kuonakökkäre.

Toisin kuin @Byvajet, en suosittele kenellekään iltalehtien/-sanomien lukemista. Jos lähtee omaa maailmankuvaansa ja ymmärrystään rakentamaan tuollaisten palasten pohjalta ei lopputulos voi olla kovin häävi. Tässä voisi käyttää analogiana ruokavaliota. Roskalehtien käyttäminen "totuuden" ja "kokonaisuuden" yhtenä osana on sama kuin väittäisi palmuöljyssä paistetun hevosenpaskan ja viipaloitujen autonrenkaiden olevan osa ihmiselle välttämätöntä ruokavaliota. "Turha hirttäytyä terveelliseksi todistettuihin ruoka-aineisiin ainoana oikeana ravinnonlähteenä, koska ruokavalioon kuuluu myös nämä vähemmän terveelliset osaset!" (em. lainaus on täysin kuvitteellinen eikä viittaa kehenkään tosielämän henkilöön)

Tähän liittyen; on todella hieno asia, että peruskoulussakin opetetaan nykyään medialukutaitoa ja lähdekritiikkiä. Valitettavasti ns. varttuneemmista ikäluokista huomaa, ettei heidän kouluaikanaan näistä asioista ole juuri ollut puhetta.
 

HPL76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka asuisinkin Suomessa, en ikinä tilaisi mitään iltapäivälehteä missään muodossa. Olen tainnut kerran paperisen version ostaa viimeisen kymmenen vuoden aikana, ja sekin jonkun urheilujutun takia.

Ei näitä tule juuri edes vilkaistua, mutta esimerkiksi tälle palstalle linkattujen juttujen otsikoista jo näkee minkänäköistä tuubaa siellä on. En juuri pidä tavasta millä nykyistä tilannetta käsitellään näissä lehdissä. Mun puolesta voitaisiin lopettaa mokomat julkaisut, tai pistää ne ainoastaan verkkoon johon jokainen sitten surffailee omalla vastuullaan.

Eivät ehkä valheita sentään julkaise, mutta hyvän maun rajoilla liikutaan harva se päivä. Can't polish a turd.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Tarkoitus on näillä lehdillä pelkästään saada lukijoita "klikki-otisikoilla". Mennyt jo aikoja sitten maku iltapäivälehtiin ja olen kyllä kaikkia kehottanut olla lukematta kyseisiä lehtiä. Valitettavasti myös maikkari on lähtenyt samanlaiseen hommaan mukaan ja niiden uskottavuus on lähellä nollaa.

Ainoa mitä jaksaa lukea on ylen-uutiset ja aamulehti.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tähän liittyen; on todella hieno asia, että peruskoulussakin opetetaan nykyään medialukutaitoa ja lähdekritiikkiä. Valitettavasti ns. varttuneemmista ikäluokista huomaa, ettei heidän kouluaikanaan näistä asioista ole juuri ollut puhetta.
Vaikka kuulunkin vanhempaan ikäluokkaan, katson itselläni olevan tarpeeksi medialukutaitoa käsittelemään iltapäivälehtienkin uutisointia, myös e-versioiden, mukaanlukien kommenttiosastot trolleineen. Työni takia käytettävissäni oleva informaation määrä - sekä virallinen että epävirallinen - on massiivinen.
Paperisia versioita en ole ostanut vuosikausiin. Paras tapa saada minut lopettamaan nettiversioidenkin lukeminen olisi tehdä niistä maksullisia. Vaikka duunista käsin pääsisin halutessani lukemaan niitäkin.
 

Tuamas

Jäsen
Sinänsä Suomessa ovat iltapäivälehdet valitettavasti valumassa syvemmälle kohti brittitabloidipaskan tasoa, jossa eletään polarisaation vahvistamisesta sekä puolitotuuksista.

Nykykulttuuri valitettavasti palkitsee nopeat tunteet ja sisällön nettiin siirtyminen vahvistaa tätä entisestään, kun hitrate riippuu usein siitä kuinka pöyristyttävää paskaa toimittaja on kyennyt otsikkoon lataamaan.

Toki jottei nyt mene ihan täysin kitinän puolelle, niin todettakoon, että Tuomas Mannisen jutut ovat useimmiten aivan timanttisia, kuten klassikot "Vesijuoksijat ovat yhteiskunnan pyhiä lehmiä - uimahallit eivät ole juoksuhalleja", "Perheenisä järkyttyi ja soitti 112: Ryhmäseksiä Yyterin dyyneillä - oli kaksi junaa, ja "takamies" saattoi vaihtua lennosta", "Kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii Valtioneuvoston linnan ketulle "nappia otsaan" sekä "Kettuseksin päätös Heinolassa: ruiskumestari ja sammutusauto keskeyttivät parittelun - tilanne laukesi onnellisesti".
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Roskaväelle roskajuttuja. Kuluttajat määräävät kaupallisen "uutis"median sisällön ja kehityksen, joten minun on vaikea syyllistää esim. iltapäivälehtiä siitä, että he tarjoavat lukijoille, mitä lukijat haluavat. Meillä jokaisella on kuluttajana valinnanvapaus olla kuluttamatta heikkolaatuista mediaa/uutispalveluja.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vaikka tällainen keskustelu on tylsää, josta kaikki ovat samaa mieltä, niin pitää vielä yksi pointti nostaa.
Nuo lehtien kommentti-palstat ovat pahinta mahdollista trollaus-alustaa. Annetaan loistava ilmainen alusta itänaapurin roistoille vaikuttaa suoraan suureen joukkoon kaikkein alttiimpiin mieliin (pahoittelut ennakkoluuloisesta stereotypiasta).

Nuo nyt varsinkin pitäisi kieltää ensitilassa. bottikysymyksiksi pitäisi vaihtaa 3+5 sijasta, että "onko Putin imperialistinen diktaattori ja eniten kansan rahoja varastanut oligarkki ever" - kyllä tai ei.
 
Viimeksi muokattu:

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuntuu kyllä siltä, että toimittajan palkkaan on sidottu nykyään klikkausbonus, sen verran hätiköityjä juttuja tulee liukuhihnalta. Tämä taas mielestäni työnantajan "syytä" kun niitä lukijoita pitää olla. Ei ole nykyään aikaa perehtyä kunnolla aiheeseen, ja tehdä oikeaa reportaasia aiheesta. Kiire on, kaikilla.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tarkoitus on näillä lehdillä pelkästään saada lukijoita "klikki-otisikoilla". Mennyt jo aikoja sitten maku iltapäivälehtiin ja olen kyllä kaikkia kehottanut olla lukematta kyseisiä lehtiä. Valitettavasti myös maikkari on lähtenyt samanlaiseen hommaan mukaan ja niiden uskottavuus on lähellä nollaa.

Ainoa mitä jaksaa lukea on ylen-uutiset ja aamulehti.

Aika samoilla linjoilla. HS. ja YLE on ne mistä uutisia yritän väijyä. Joskus tulee luettua iltapäivälehtiä, mutta tiedostamalla ettei siellä mitään järkevää kuitenkaan ole, pl. muutamien toimittajien jutut. (mm. Timo Haapalan jutut IS.ssa tulee ihan hyvällä värikynällä.)

YLE.n jutuissa, etenkin urheilupuolella riepoo aika paljon klikkien kalastelu. Luulisi ettei YLE.n tarvitse sellaista harrastaa, mutta niinpä vain väsyneitä klikkiotsikoita löytyy päivittäin.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Kanava, Parnasso, Husse, Suomen Kuvalehti, tietysti HS ja tärkeimpänä sen kylkiäinen Nyt-liite. Aamulehtikin käy.
Maaseudun Tulevaisuus ja Satakunnan Kansa jo vähemmän.

Tiedostavan ihmisen pitää kai olla tarkkana, nottei vaivalla hankittu arroganssi pääse rapautumaan.

Minä tykkään selata amppari-tsydeemistä otsikoita.
Toisinaan sieltä pääsen lukemaan Tiede- tai Tekniikan Maailma-lehtien jutun. Ja totta hemmetissä klikkaan Bella Hadid-artikkelit.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Iltapäivälehdet olisivat olleet jo vuosia kusessa, jos niillä ei olis hyvät juristit. Juristeja tarvitaan koko ajan. Jos haluat varmaa tuloa, yritä päästä keltaisen lehdistön juristiksi. Koko ajan on juttuja menossa. Sanotaanko että olen nähnyt tarpeeksi läheltä tätä meininkiä. Terveisiä Kari ka-ka-ka-ka Kivelälle.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Muutaman politiikan kanssa olen jutellut ja he ovat sanoneet että nämä lehdet kirjoittavat ihan suoria valheita politiikoista. Sitten kun he ovat yrittäneet hakea oikaisua, niin vastaus on ollut ettei tämä enää näin jälkikäteen ketään kiinnosta.

Ihan uskomatonta paskaa voivat suoltaa ilman minkäänlaista vastuuta.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Muutaman politiikan kanssa olen jutellut ja he ovat sanoneet että nämä lehdet kirjoittavat ihan suoria valheita politiikoista. Sitten kun he ovat yrittäneet hakea oikaisua, niin vastaus on ollut ettei tämä enää näin jälkikäteen ketään kiinnosta.

Ihan uskomatonta paskaa voivat suoltaa ilman minkäänlaista vastuuta.

Tämä on kyllä täyttä faktaa. Politiikan toimittajan pääasiallinen työ on tavallaan vaan aukoa päätä ja pistellä menemään oman mielensä mukaisesti kritiikkiä kaikille päättäjille ja tekevillä oleville asioille sekä jo tehdyille päätöksille. En edes väitä että sekään välttämättä helppoa on tehdä se tavallaan riittävän uskottavasti, mutta onko se ns. räksyttäminen lähellekään tasapuolista lopulta, niin sitä on vaikea sanoa.

Asiantuntuntijat ovat kyllä vuosikymmeniä täällä väittäneet, että Suomessa se on aikas tasapuolista pitkässä juoksussa (luotanko, ehkä... ehkä en).
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Nuorena olin hyvin kriittinen näihin. Nykyään luen, ja löydän paljonkin mielestäni asiallista luettavaa etenkin politiikan ja urheilun saralta.

Olen huomannut, että kaikissa medioissa on huomattavan paljon virheitä. Pitää osata ajatella mitä lukee.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Oli ainakin paikallisessa S-marketissa loppu molemmat lehdet klo 17 aikaan, kun siellä kävin. Eli kysyntää on näköjään. (oletan että näitä lehtiä vielä julkaistaan joka päivä, ei mitään hajua)

Vaikka täällä voi ehkä olla keskimääräistä fiksumpaa porukkaa niin ei se koko kansasta tee silti yhtään fiksumpaa, joten annetaan kansalle mitä haluaa. En siis todellakaan kannata näiden konkurssiin ajamista, koska ei siitä mitään hyötyä ole. "Hyvässä" lykyssä ruvettaisiin sitten etsimään "tietoa" netistä. Ja sitten olisi tämä vähemmän mediakriittinen kansanosa vielä enemmän sekaisin.
Uskoisin että otettavia painosmääriä arvioidaan normaalitilanteessa jonkun sortin tekoälysovelluksella (neuroverkko), sillä tuo lienee aika helposti jonkinlaisella kaavalla johdettavissa. Niin minä ainakin tekisin. Pitää huomioida viikonpäivä, vuodenaika, edellisten päivien menekki ja ennenkaikkea etusivun lööpit (näistähän on tutkimusta, miten paljon etusivulla oleva pantavan näköinen Pirkko joka katsoo silmiin vaikuttaa. Ei se sattumaa ole). Nyt shutdown on vaan parametri jota ei entuudestaan löydy, niin on jouduttu arvaamaan. Sitä en pysty sanomaan onko arvaus ollut alakanttiin vai kysyntä yläkanttiin. Enkä nyt rehellisesti edes tiedä että onko perjantaina lehteä julkaistukaan, mutta luulisi siitä kuulleen.

Ehkä minullakin on jollain tasolla realistinen käsitys, että saanko lehtiä lakkautettua tällä vaikka useita minuutteja ketjunavaukseen käytin. Varmaan johonkin sellaiseen kompromissiin voisin taipua, että kunhan nyt vähän sitä härskeintä toimintaa kyseenalaistettaisiim ja ohjattaisiin asiallisempaan suuntaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tämä on kyllä täyttä faktaa. Politiikan toimittajan pääasiallinen työ on tavallaan vaan aukoa päätä ja pistellä menemään oman mielensä mukaisesti kritiikkiä kaikille päättäjille ja tekevillä oleville asioille sekä jo tehdyille päätöksille. En edes väitä että sekään välttämättä helppoa on tehdä se tavallaan riittävän uskottavasti, mutta onko se ns. räksyttäminen lähellekään tasapuolista lopulta, niin sitä on vaikea sanoa.

Asiantuntuntijat ovat kyllä vuosikymmeniä täällä väittäneet, että Suomessa se on aikas tasapuolista pitkässä juoksussa (luotanko, ehkä... ehkä en).
Politiikan toimittajat ovat politiikan välineitä. Jos haluaa leimata vastapuolen poliitikon, niin anna nimettömänä kommentit politiikan toimittajalle, joka hoitaa työn puolestasi.

Kommenttikentistä sen verran, että varmasti Putintrolleja on, mutta valtaosa vaikuttaa kyllä ihan oikeilta kansan syvien rivien edustajien kommenteilta. Tällaiset ihmiset ovat aiemmin kertoneet mielipiteitään Esson baarissa, mutta kun Internetistä on tullut arkipäivää myös heille, niin idiootit mielipiteet ovat siirtyneet verkkoon. Vielä 10-15 vuotta sitten Internet oli vain nörttien ja koulutettujen paikka. Sitä aikaisemmin vain nörttien. Good old times. @dana77

Milloinkohan seuraava Putin-trolli aktivoituu taas täällä Jatkoajassa?
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Muutaman politiikan kanssa olen jutellut ja he ovat sanoneet että nämä lehdet kirjoittavat ihan suoria valheita politiikoista. Sitten kun he ovat yrittäneet hakea oikaisua, niin vastaus on ollut ettei tämä enää näin jälkikäteen ketään kiinnosta.

Ihan uskomatonta paskaa voivat suoltaa ilman minkäänlaista vastuuta.
Oliko tämä parodiaa? Oikeasti olet siis jutellut (politiikasta?) muutamien poliitikkojen kanssa [ja ovat kertoneet että] on kirjoitettu suoranaisia valheita poliitikoista. Voi tietysti olla, että on kirjoitettu valheita harjoitetusta politiikasta.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tiedän kyllä, että molemmista isoista iltapäivälehdistä löytyy myös ihan asiallista luettavaa.

Tein siitä huolimatta ehkä 6-7(?) vuotta sitten päätöksen, että en halua enää lukea kumpaakaan lehteä. Pystyn hyvin nopeasti keksimään kolme merkittävää syytä, miksi näin. Ensimmäiseksi tämän koronaviruksen tyylinen uutisointi on yksi esimerkki, minkä vuoksi en halua ko. lehtiä lukea. Yllä onkin jo avattu asiaa enemmän, joten ei minun enää tarvitse.

Toinen syy liittyy heidän niljakemaiseen tyyliinsä uutisoida julkisuuden henkilöiden henkilökohtaisen elämän tragedioilla. Se ei todellakaan kuulu koko kansan ihmeteltäväksi tuhansien markettien ja kioskien lööpeissä, miten joku julkkis on sairastunut vakavasti, tai kohdannut vaikkapa taloudellisia vaikeuksia.

Kolmas syy on nämä "Kesä tulee!" ja "näin laihdut pysyvästi, oletko jo löytänyt uuden tavan laihduttaa" otsikot. Ensinnäkin kun se tapa laihtua ei ole tässä tuhansien vuosien aikana häipynyt mihinkään. Jos et laihdu, niin vähennä kaloreita ja lisää liikuntaa. Tee tätä niin pitkään, kunnes vaaka rupeaa näyttämään pienempää numeroa ja jatka siitä. Se on tasan, niin simppeliä ja sitä pyörää ei vaan tarvitse enää kenenkään huijarin keksiä uudelleen. Ja mitä noihin vuodenaikojen hehkuttamiseen tulee, niin lukuisia kertoja on oikeasti jo ihan 2-3 päivän päästä ollut oikeasti ihan kokonaan toisen vuodenajan kelit käsillä, kuin mitä nämä roskalehdet kirkuu lööpeissään.

Ja oikeastaan pystyn nimeämään vielä neljännenkin syyn. Se on somen yleistymisen myötä tullut klikkihuoraus ihan nollatason jutuilla. Kyllä kaikki tietää muutenkin tämän ilmiön. niin tuskin tarvitsee enempää avata.

Heidän tyylinsä on vedota johonkin meidän ihmisten alimpiin vietteihin. Huomasin myös, että heidän lehtiensä lukeminen tuottaa vain pahaa oloa ja ärtymystä. Myönnän, että olen tähän koronaan liittyen kuitenkin joitakin tässä ketjussa olleita linkkejä aukonut. Noista on monet olleet jopa ihan asiallisia. En tästä meinaa kuitenkaan tehdä tapaa, koska tiedän mitä se asiaton linja taas on.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tosiasiassa suomalaiset iltapäivälehdet eivät valehtele. Ne liioittelevat ja nostattavat tunteita, mutta niitä on hyvin vaikea saada kiinni suoranaisista valheista. Virheitä löytää aivan yhtä lailla Hesarin ja Ylen kuin iltapäivälehtienkin sivuilta.

Valehtelusta on tosiaan iltapäivälehtiä itsekään tässä vaikea syyttää, kun mitään tietoa ei ole. Mutta näinhän se on, että koko iltapäivälehtien olemassaolo perustuu juurikin tälle toimintamallille, eli asioiden liiottelulle ja kääntämiselle erilaisiksi kohuiksi, jotta saadaan lööppejä aikaan. Koska iltapäivälehden ja maitopurkin suurin ero on se, että se maitopurkki on hyvin usein yksinkertaisesti pakko ostaa sieltä kaupasta, ei ole vaihtoehtoa ja näin ollen se tapahtuu ihan automaationa. Mutta iltapäivälehteä ei ole pakko ostaa, eli toisin sanoen se pitää myydä kuluttajille. Ja ainoa tapa myydä on tämä asioiden kärjistäminen ja muuttaminen skandaaleiksi tai kohuiksi, jotta saadaan myyviä lööppejä ja nettiin niitä klikkiotsikoita, joissa sitten mainostajien bannerit vilkkuvat..
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
ja nettiin niitä klikkiotsikoita, joissa sitten mainostajien bannerit vilkkuvat..
Hankalahan noita on ilman adblockeria edes lukea. Muillakin sivustoilla jää lukeminen väliin, mikäli tulee ilmoitus, että 'sivu ei aukea ellet poista adblockeria käytöstä'.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Iltapäivälehtien konkkaan ajaminen on mahdoton ajatus. Tunnen ihan fiksujakin ihmisiä jotka lukevat niitä koska kaipaavat hömppää ja haluavat välillä nollata aivonsa.

Mutta se mikä pitäisi pystyä torppaamaan on näiden lehtien vaikutus poliittiseen mielipide-ilmastoon. Britit ja brexit ovat varoittava esimerkki siitä, mitä tabloidit voivat saada aikaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös