TV-sarjaketju

  • 2 181 125
  • 9 688
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tänään alko uus rutsalaissarja Heder

Elin, Nour, Janni ja Karin muodostavat asianajotoimiston, joka puolustaa väkivallan ja seksuaalirikosten uhreiksi joutuneita naisia.

Kovia tekijöitä. Pääosassa Alexandra Rapaport (Murha Sandhamnissa, Gåsmamman, Nousuvesi, Kuningataruhri), Maria Wernin näyttelijä Eva Röse, Moduksessa Anja Lundqvist ja Julia Dufvenius. Alkuperäisestä ideasta vastaa Sofia Helin ( tuski tarttee esitellä hei).

Hederin tarina käynnistyy tänään, kun Jannin entinen – ja vähän nykyinenkin – rakastaja, tutkiva toimittaja CA kertoo hänelle salaisesta seksiringistä. Mobiilisovelluksella toimiva rinki tulee epämiellyttävän lähelle myös asianajotoimistoa. Sen johdossa on etuoikeutettu Karin, jonka äiti vastaa lopulta siitä, virtaavatko firman rahahanat.

Kakkosiisönkin on jo tilattu
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Telkastahan se tuli… Hillitöntä roskaa oli Baywatch.. silti siis maailman menestyneimpiä TV sarjoja.
Baywatch tai vaikka Dallas ovat hyviä esimerkkejä siitä, että ennen ei todellakaan ollut hyvin TV-sarjojen suhteen. Siis ihan viihdyttäviä ohjelmia kyllä, mutta eivät nuo enää tänä päivänä menisi läpi laatuna tai edes tissien esittelynä, kun tuotantoarvot ja television arvostus ovat nousseet huimasti. Tästä iso kiitos kuuluu suoratoistopalveluille, jotka kilpailevat nimenomaan kovilla sarjoillaan.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Kyllä itse sanoisin, että nykyään on suhteessa paljon enemmän roskaa juurikin näiden suoratoistopalveluiden ansiosta. Yhtä Breaking Badiä tai Mad Meniä kohden on 1100 ö-luokan sarjaa Netflixissä ja Amazonissa yms. Baywatch oli sentään kaikessa typeryydessään viihdyttävää paskaa. Joey and Chandler approves.

Ja kyllä myös ennen oli loistavia sarjoja. Juuri sain "Buffy, vampyyrintappajan" katsottua uudestaan ja edelleen se oli yhtä kova kuin ennenkin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Baywatch tai vaikka Dallas ovat hyviä esimerkkejä siitä, että ennen ei todellakaan ollut hyvin TV-sarjojen suhteen.

Dallas oli aika laadukas sarja noin tuotantoarvoiltaan ja pääosin kässäriltään,. ei se mikään kauniitjarohkeat ollut. Aihepiiri toki itselle epäkiinnostava.

Ja laatusarojakin oli ennen stramauspalveluita, mutta toki vähemmän kuin nykyään.

Esim Hill Street Blues oli täysin käänteentekevä sarja ja on viitottanut nykyistä laatusarjojen rakennetta isosti, oli australialaisten Nousuvesi ja Kultakuilu. Maanalainen armeija ja sen jatko Kessler (näihin siis pohjautuu huumorisarja Maanalainen armeja iskee jälleen),

Konnankoukkuja kahdelle, eli Moonlighting, eli Bruce Willis ja Cybill Shepherd. Ihan nykykriteerein hyvää dekkariviihdettä, kuten oli myös mafiaan soluttaumissarja Wiseguy, dekkareissa oli Peter Falkin tähdittämä Columbo

Dramaa oli Vietnamin sotaan sijoittuva China Beach, ja vaikka toki tuotantoarvot on kovempia nykyisisä dowtonabeyssä ja poldarkeissa, niin kässrilaadultaan esim Kahden kerroksen väkeä ei näille häviä (Upstairs Downstairs) tai Vastatuuleen tai moni muu historiallinen aussisarja.

Henkilöhahmojen kanssa laatua edusti myös Villi Pohjola (Northern Exposure). Edelleen yksi kaikista kovimmista draamoista ikinä, eli Mennyt maailma (Brideshead Revisited)

Ally McBeal ja sen uraauurtava kuvaus ja henkilögalleria. Black Adder sarkasmi ja huippunäyttelijät. Tai Twin Peaks enivan? Law and Order se alkuperäinen inkarnaatio oli erittäin laadukas.

SitCom klassikko ja nimenomaan yhteiskunnallinen sellainen oli Perhe on pahin (Archie Bunker's Place). Tai heh Fawlty Towers tai Kupla tai ysärin Absolutely Fabulous saati Huonosti käyttäytyvät miehet, Farsier tai Pokka pitää. Ja esim Parker Lewis –tyyppistä sarjaa ei ole tehty sen jälkeen.


niin ja itselle SciFiä ja nuoremmalle väelle suunnattua sarjaa, josta tietty tuotantoarvot on sen aikaisia:
V
Red Dwarf
Star Trek useimpine inkarnaaioineen
The Twilight Zone
Babylon 5
Farscape
Mr. Bean
Lexx
Outer Limits
Stargate
Nuori Indiana Jones
The Equalizer (kutsukaa McCall)
Fame
MacGyver
Pyhimys
Veijareita ja pyhimyksiä (The Persuaders!)
Planet of the Apes
Six Million Dollar Man
Avaruusasema Alfa
The Adventures of Brisco County Jr.


Ja tässä oli siis vaan jenkki ja brittisarjat. Myös Suomessa tehtiin hyvää jälkeä jo ammoin.. ja ranskassa, Vaarallinen mutantti esim. hieno scifipainajainen
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sellainen vanha minisarja on kova kuin Shogun. Kertoo länsimaalaisesta miehestä, joka haaksirikkoutuu Japaniin joskus 1600-luvulla (?). Siinä myös tuotantoarvot kohdallaan.
 

Buster

Jäsen
Täytyy tsekata Justified, en ollut kuullutkaan tästä.
Hyvää tavaraa, katsoin sattumalta itse juuri viime kuussa. Perustuu Elmore Leonardin lyhyttarinaan ja herra ollut tuottajan ominaisuudessakin vissiin mukana jollain lailla sen aikaa, kun oli hengissä. Ihan jäätävän kuivaa, tummaa huumoria ja dialogia, vaikkei sinänsä komedia missään nimessä olekaan kyseessä. Sarjahan on nykyaikaan sijoittuva neo-western, jossa loistavan Timothy Olyphantin (täydellinen mies hänelle jälleen täydellisessä roolissa) näyttelemä lainvalvoja palaa takaperuiseen kentuckylaiseen kotikaupunkiinsa. Siellä on uudisnatseja, tyhmiä punaniskoja ja vaikka mitä rikollista ainesta. Sarjan näyttelijäkaartissa on sivuosissa draaman ohella hyviä komediantaitajia alusta saakka ja kausien mittaan siellä käy aika isojakin nimiä. Itse valitsin tuon Deadwoodin hengessä ja katsoin vain, että Elmore Leonard+Timothy Olyphant+Walton Goggins+Peabody-palkinto = todennäköisesti hyvä.

Samoin kuin Leonardin kirjallisessakin tuotannossa, niin kaikenlaiset lässynlässynlää -suvantovaiheet ja turhat kuvaukset sekä venyttelyt on jätetty pois. Eli jos ollaan menossa jonnekin poliisiasemalta tappamaan pahista, niin sitä automatkaa ei näytetä, vaan seuraavassa kohtauksessa ollaan välittömästi perillä ja jännitys luodaan ekonomisesti vasta siellä paikan päällä hieman westernin hengessä. Ja samoin kuin Leonardin tuotannossa, tai vaikka Scorsesen tuotannossa, niin sitten kun aika koittaa... väkivalta on ohi nopeasti ja melko realistisesti. Samoin tuntuu olevan realistinen kuvaus tuosta sheriffin touhuista nimenomaan heidän toimintansa puolesta vaarallisissa tilanteissa. Sarjan jälkeen keskimääräisen Hollywoodin etsivän toiminta vaaratilanteissa tuntuu hieman lapselliselta. Alussa sarjassa on hieman pieni budjetti kenties havaittavissa, mutta kirjoituksen taso on silkkaa timangia alusta melko lailla loppuun saakka ja budjettikin kasvaa.

Justifiedia on esitetty vissiin yleiseltä puolelta löytyvällä FX-kanavalla Jenkkilässä, joten se on ehkä heittänyt korkkia rahtusen verisyyden ohella erityisesti alastomuuden päälle. Jälkimmäisen puutteen huomaa muutamassa kohtauksessa sarjan aikana, vaikka en sinänsä taas HBO:n suoranainen fani olekaan, joiden ohjelmissa tuntui jossain välissä pitävän lähes jokaisessa jaksossa vilahtaa tissi, vaikkei sille olisi ollut suoraa tarinallista perustetta.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jupe
Suosikkijoukkue
Ässät
Netflixin Muuntohiili sarjan 2. tuotantokausi tuli tykitettyä läpi ja ei uponnut sitten lainkaan. Olipas jotenkin sieluton tekele kaikkine hidastettuine taistelukohtauksineen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Sellainen vanha minisarja on kova kuin Shogun. Kertoo länsimaalaisesta miehestä, joka haaksirikkoutuu Japaniin joskus 1600-luvulla (?). Siinä myös tuotantoarvot kohdallaan.

Perustui James Clavellin romaaniin Shōgun. Pääosassa tuonajan TV tähti Richard Chamberlain, joka varmaan muistetaan parhaiten sarjasta Okalinnut. Japanin sijaishallitsijana, Toranagan, on Toshirō Mifune, joka taas oli se nuori kolli Seitesemän Samuraita klassikossa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Perustui James Clavellin romaaniin Shōgun. Pääosassa tuonajan TV tähti Richard Chamberlain, joka varmaan muistetaan parhaiten sarjasta Okalinnut. Japanin sijaishallitsijana, Toranagan, on Toshirō Mifune, joka taas oli se nuori kolli Seitesemän Samuraita klassikossa.
Just tämä. Hyvää tietoa sinulla. Suosittelen kaikille, joita kiinnostaa japanilainen kulttuuri sekä klassikot.

En kyllä tiedä löytyykö mistään suoratoistopalvelusta. Itse taisin tämän joskus saada Ruotsin serkulta aikana ennen suoratoistopalveluita...
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Suosittelen kaikille, joita kiinnostaa japanilainen kulttuuri sekä klassikot.

Eka kirja Kuningasrotta kertoo Clavellin ajasta japanilaisella vankileirillä… Sittemin kuitenkin kuvas japseja japanilaisina, ei jonain eksoottisina ilmestyksinä.
Shogun TV sarjan innottaman sitten luin nämä aasiateemaset Clavellin kirjat. Jäänyt mieleen, että Nobel House oli eka yli 1000 sivunen kirja jonka luin. Siitäkin tehtiin minisarja, mutta muistikuvieni mukaan ei ollut hääppönen.. ja se ei enää olut siinä mielessä historiallinen sarja, kuten sen edeltävä osa (kirja siis) Tai-Pan..



.. Mies muuten on alkuperäsen ”Kärpänen” scifiklassikon käsikirjottaja (toki kaiki varmaan paremmin muistaa sen kasariversion, jossa oli Jef Coldblum)
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hyvää tavaraa, katsoin sattumalta itse juuri viime kuussa. Perustuu Elmore Leonardin lyhyttarinaan ja herra ollut tuottajan ominaisuudessakin vissiin mukana jollain lailla sen aikaa, kun oli hengissä.
Hyvät pointit sun kirjoituksessa. Olen nimittäin katsonut useamman jakson jo ja juuri samansuuntaiset fiilikset. Parhaat vinkit saa Jatkoajasta.
Pidän juuri tuosta western-tyylisestä viipyvästä tunnelmasta kun ollaan pahiksen kanssa vastakkain. Ja hienosti saatu myös klassiset nopeat aseen vedot mukaan olematta korni siinä, hyvin realistista ja uskottavaa jenkkimeininkiä.
Elmorn Leonard oli mulle tuttu leffatuotannoista ja vahvisti tosiaan alkutekstit nähtyäni sitä että tämän haluan nähdä. Jackie Brown, Get Shorty, Out Of Sight, jokainen leffa omia suosikkeja ainakin kaudella milloin ilmestyivät.

Toinen täällä vinkattu HBO sarja mikä mulle vakiintunut katseluun on Mr Inbetween, tässä aussi rikossarjassa on kyllä loistava päähahmo. Ja aussien huumori mukavan kuivaa, menee sinne brittihuumorin suuntaan. Tässä vahvasti perhekeskeisyys mukana mutta pääroolin sekopäisyys on ihailtavaa, ja miten yrittää hallita kiukkuaan kun maailma on täynnä mulkkuja.

Kolmas täältä bongattu HBO sarja mikä on edelleen kaikista ykkönen pitkään aikaan on UMBRE. Katsoin kaikki kaudet ja nyt harmittaa jos lisää ei ole tulossa. Ylisanat ei riitä. Tämä jokaisen rikosdraaman ystävän on nähtävä, siinä sarjassa kaikki on kohdallaan, näyttelijät, musta huumori, väkivalta, mafiahenkinen perhekeskeisyys. Paras rikossarja miesmuistiin ja aika montaa on tullut seurattua. Umbren nähtyään jopa Sopranosin kaltaiset jenkkituotannot tuntuvat liian silotelluilta, siistityiltä ja harkituilta.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Sellainen vanha minisarja on kova kuin Shogun. Kertoo länsimaalaisesta miehestä, joka haaksirikkoutuu Japaniin joskus 1600-luvulla (?). Siinä myös tuotantoarvot kohdallaan.

Hauska yhteensattuma, juuri eilen aloitin Shogunia katsomaan. Aikoinaan tuli Shogun luettua ja teki vaikutuksen.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Hyvät pointit sun kirjoituksessa. Olen nimittäin katsonut useamman jakson jo ja juuri samansuuntaiset fiilikset. Parhaat vinkit saa Jatkoajasta.
Pidän juuri tuosta western-tyylisestä viipyvästä tunnelmasta kun ollaan pahiksen kanssa vastakkain. Ja hienosti saatu myös klassiset nopeat aseen vedot mukaan olematta korni siinä, hyvin realistista ja uskottavaa jenkkimeininkiä.
Elmorn Leonard oli mulle tuttu leffatuotannoista ja vahvisti tosiaan alkutekstit nähtyäni sitä että tämän haluan nähdä. Jackie Brown, Get Shorty, Out Of Sight, jokainen leffa omia suosikkeja ainakin kaudella milloin ilmestyivät.

Toinen täällä vinkattu HBO sarja mikä mulle vakiintunut katseluun on Mr Inbetween, tässä aussi rikossarjassa on kyllä loistava päähahmo. Ja aussien huumori mukavan kuivaa, menee sinne brittihuumorin suuntaan. Tässä vahvasti perhekeskeisyys mukana mutta pääroolin sekopäisyys on ihailtavaa, ja miten yrittää hallita kiukkuaan kun maailma on täynnä mulkkuja.

Kolmas täältä bongattu HBO sarja mikä on edelleen kaikista ykkönen pitkään aikaan on UMBRE. Katsoin kaikki kaudet ja nyt harmittaa jos lisää ei ole tulossa. Ylisanat ei riitä. Tämä jokaisen rikosdraaman ystävän on nähtävä, siinä sarjassa kaikki on kohdallaan, näyttelijät, musta huumori, väkivalta, mafiahenkinen perhekeskeisyys. Paras rikossarja miesmuistiin ja aika montaa on tullut seurattua. Umbren nähtyään jopa Sopranosin kaltaiset jenkkituotannot tuntuvat liian silotelluilta, siistityiltä ja harkituilta.

Umbre kun maistui niin kannattaa katsoa Hbo Blinded by the light jos et ole vielä katsonut.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jupe
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Teemalta alko norjalainen rikossarja Wisting... sarjamurhaajatema, peruskamaa näin ekan jakson perusteella, mutta maininnan arvoista on, että FBIn lähettämistä agenteista toista näyttelee Carrie-Anne Moss.

Enivei, seurantaan toki...
 

vitozzius

Jäsen
Ai saatana että Braking Bad on sitten hyvä sarja. Vuosien tauon jälkeen uusintakierros on ollut paikallaan. Tässä juuri tulilla kauden viisi jakso kuusi ja mahdollisesti yksi parhaista kohtauksista koko sarjassa, nimittäin Jessen, Waltin ja Skylerin lämminhenkinen illallinen jälkimmäisten kotona. Varmaan täällä(kin) ennenkin maininnut, mutta mainitaan vielä kerran: tässä sarjassa on draaman kaari ja ennenkaikkea rytmitys aivan helkkarin kohdillaan.
Sauli toimii yhä erinomaisena krapulalääkkeenä, vaikka Kimin rooli ketuttaakin.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihan hyvän ensimmäisen tuotantokauden jälkeen, Netflixin Altered Carbonin toinen tuotantokausi oli kyllä täysfloppi.

Tylsä kuin mikä... Kerronta ja sisältö kusi täysin ja sitä oli yritetty paikata jollain väsyneille tappelukohtauksilla ja hidastuskuvilla.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Äsken päättyi normikatsojille Kontio & Parmas 2. kausi, olipahan ihan hiton loistava jakso. Esko Roine ja Heikki Kinnunen kirkonmiehinä, saattanut olla pokassa pitämistä kun Kontio saarnaa näille;) Olihan tuossa paljon tyhjääkin matkan varrella mutta tosiaan tuo päätös jätti kyllä hyvän maun.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Amazonilla on kolme kautta (neljäs tilattu) erinomasta komediadramaa The Marvelous Mrs. Maisel

Yläluokkaisesta 1950-luvun kotirouvasta tulee stand up -klubien suorasanainen tähti

Vuoteen 1958 sijoittuva sarja kertoo Miriam ”Midge” Maiselista, New Yorkissa asuvasta kotirouvasta, joka päätyy miehensä jättämänä ja humalaisen sattuman seurauksena tekemään uraa stand up -koomikkona.

Sarjan on luonut Gilmoren tyttöjen tekijä Amy Sherman-Palladino, joka on käsikirjoittanut ja ohjannut osan jaksoista ja toimii yhdessä miehensä Daniel Palladinon kanssa myös sarjan vastaavana tuottajana.

Erinomaista dialogia ja huippunäyttelijätyötä. 1950-luvun lopun New York on rakennettu tosi hyvin, puku-, lavastus- ja rekvisiittaa myöden. Ja törmääpä Midge myös Jane Jacobsiin mielenosoituksessa (kaupunkisuunnittelun ihmislähtöisyyden aloittaja).

Loistava sarja kertakaikkiaan... viä muutama jakso jäljellä
 

artok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jupe

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
@artok Hyvä vinkki tuo just watch.
En ole dvd levyjä tilaillut vuosiin, tuohon voisi jopa sijoittaa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Huom! Tänään lakaa sit tää BBC:n megasarja toisesta maailmansodasta. Tarkotushan ois tulla kausi joka vuodesta
Maailma liekeissä
Tänään klo 21:15, Yle TV1

Euroopassa pelätään uutta maailmanlaajuista sotaa, tosin kaikki eivät siihen usko. Britanniassa monen nuoren tulevaisuus ottaa uuden suunnan, niin käy myös Harryn ja Loisin haaveille.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Huom! Tänään lakaa sit tää BBC:n megasarja toisesta maailmansodasta. Tarkotushan ois tulla kausi joka vuodesta
Maailma liekeissä
Tänään klo 21:15, Yle TV1
Olen mielestäni katsonut tuon jo vuosia sitten yleltä.

Hassuttelut sikseen. Valitettavan surkeat arvostelut saanut tuo BBC:n tekeles. Sean Beania on toki aina mukava katsella.

Cosmos toinen kausi(Cosmos: Possible Worlds) alkoi myös hiljattain. Pari jaksoa tullut jo ulos. Kovaa settiä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös