Tappara kaudella 2020–2021

  • 231 450
  • 671

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pelaajat

Bertrand - Virta - Kuusela
Peltola - Smejkal - Levtchi
Moilanen - Rauhala - Spacec
Simontaival - Malinen - Vauhkonen
Vanhatalo - Tanus - Lehtonen
Puhakka - Henrikson - Virolainen
Huhtanen - Luoto

Moravčík - Suhonen
Parlett - Blood
Norin - Utunen
Rouhiainen - Kinnunen
Pärssinen - Hamara

Hrachovina
Heljanko
Piiroinen


Tulossa

-


Pois

Morley (kh)
Ojamäki (h)
Karjalainen (h)
Iacobellis (h)
Jasu (kh) : TPS

Mäntylä (p) : lopettaa uransa
Kemiläinen (p)
Polášek (p)
Ytterell (p)
Racine (p)
Vittasmäki (p)
Wehmas (p)

Garteig (mv)


Ilman sopimusta

-


Linkit

-


Päivitykset

2020-02-23 : Viestiketju avattu
2020-02-23 : Lisätty Kristian Tanus sopimuksen alaisiin pelaajiin
2020-03-15 : Muokattu sopimustilannetta Aamulehden uutisen | Aamulehti
2020-03-17 : Mäntylä lopettaa uransa | Aamulehti
2020-03-27 : Hrachovina ja liuta nuoria lupauksia Tapparaan | Tappara
2020-04-03 : Siirretty Jasu TPS:n muonavahvuuteen | Jatkoaika
2020-05-03 : Peltolan sekä kaksi tsekkiä liittynyt joukkueeseen | Tappara
2020-08-10 : Lisätty Parlett, Spacek ja Norin vahvuuteen | Tappara
 
Viimeksi muokattu:

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aika kääntää katseet taas tulevaan kauteen, vaikka nykyinen on yhä pahasti kesken. Valitettavasti viimeaikaiset otteet eivät anna viitteitä siitä, että Rautakorven (toistaiseksi) viimeinen kausi Tapparan päävalementajana päättyisi mestaruuteen. Päivittelen avausviestiä sen mukaan, kun uusia sopimuksia julkaistaan tai keskustelupalstoilla vellovat huhut vahvistuvat tarpeeksi.

Suurin muutos tulevaan kauteen tapahtuu siis vaihtopenkin takana, Tapolan saapuessa täyttämään Rautakorven saappaita. Edellisellä päävalmentajavisiitillään Jussi saalisti kolmen kauden aikana kaksi mestaruutta ja yhden hopean. Runkosarjavoittoja tarttui mukaan yksi kappale. Tappara tunnettiin Jussin alaisuudessa erittäin hyvin puolustaneena joukkueena, joka turvautui tarvittaessa keskialueen sumputukseen ja viivelähtöihin. Itse pidin tuosta pelitavasta vähintään yhtä paljon kuin siitä marisseet henkilöt sitä vaikuttivat inhoavan. Saa nähdä tukeutuuko Tapola tuttuun systeemiin vai lähteekö peluuttamaan raikasta luomulätkää (jonka tulokset ovat Tapparassa jääneet toistaiseksi kehnoiksi).

Maalivahtiosastolla ykköstorjujan viitan loppukaudesta on näyttänyt ottavan ulkomaanapu Garteig, joka kuitenkin vaihtanee maisemaa kauden jälkeen. Toista viulua on jäänyt soittelemaan Heljanko, jonka sopimus jatkuu vielä tulevalle kaudelle. Mikä on Heljankon motivaatio taistella ykköstorjujan paikasta, mikäli tämän kevään pudotuspeleissä ei luottoa löydy?

Puolutus mennee oletusarvoisesti pitkälti uusiksi. Polasek ja Ytterrell ovat molemmat olleet hyviä hankintoja. Varsinkin kesken kauden joukkueeseen liittynyt parrakas tsekki on valloittanut kannattajien sydämet olemalla se tyly isäntä omalla maalilla, joka osaa myös luistella, laukoa ja rakentaa peliä. Ruotsalaisen kehityskaari on puolestaan ollut nouseva koko kauden ajan, ja hän onkin ottanut paikkaa ylivoiman pyörittäjänä Kemiläisen loukkaannuttua. Vaikka mieluusti näkisin molempien tekevän jatkopahvit Tapparan kanssa, pidän sitä kuitenkin epätodennäköisenä. Ainakin Polasekin perässä lienee liuta rahakkaampia seuroja suuremmista sarjoista. Kemiläisen menetys kirpaisee myös, mikäli Valtteri ei Tapparassa jatka. Takana nyt neljä kautta, joista jokaisella Valtteri on kuulunut top 2:teen kiekollisista puolustajista.

Hyökkäyspään osalta mielenkiintoisin seikka lienee Peltolan huhuttu paluu. El Capitanon merkitystä joukkueelle ei voi yliarvioida, sillä pelillisten ansioiden lisäksi hän tuo joukkueeseen myös korvaamattoman määrän johtajuutta ja esimerkkiä. Kuuselan, Bertrandin, Levtchin ja Virran jatkot ovat myös luomassa perustaa ensi kaudella. Potentiaalisista lähtijöistä eniten kirpaisisi Morley ja Karjalainen. Jasun näkisin mielelläni joukkueessa jatkavan, mutta toisaalta seuranvaihto voisi antaa uutta nostetta uralle. Iacobellis ei ole toistaiseksi tuonut mitään lisäarvoa joukkueelle. Ojamäen panos joukkueelle vaikuttaa todella ailahtelevalta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
@Eeyore eikös Tanuksellakin ole sopimus.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Itse en ole vielä seurannut kovin aktiivisesti ensi kauden joukkueen rakentamista. Tiedän toki Tapolan ja Tuokkolan valmennuskaksikosta, mutta onko tietoa muusta valmennusryhmästä?
 

Bökki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Kärpät
Joo, noi mää oon kans kuullu, voisiko Pasi Puistola olla yksi? On nyt meinaan videovalmentajana, ja uskoisin että voisi ottaa seuraavan askeleen ja siirtyä penkin taakse. Grönvall peluuttaa nyt käsittääkseni pakkeja, ja se on mennyt aika huonosti.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos/kun kausi on nyt paketissa niin uhraan muutaman ajatuksen ensi kauteen.

Adam Polaśekin jatkosoppari olisi mielestäni mahdollinen vaikka ottajia löytynee Venäjältäkin.
Lähti välillä todella innokkaasti hyökkäyksiin mukaan ja omassa päässä hoisi työnsä pääosin hyvin, joo oli usein mukana lopun sulamisissa mutta silti vahva peukku miehelle. Ylivoimallakin olisin mielelläni miestä viivassa enemmän kokeillut. Ensi kauden Tapola voisi mahdollistaa tämänkin kokeilun Jukkaa paremmin.

Tyler Morleyn nimen saaminen jatkosopimukseen saattaa olla sitten vielä vaikeampi tehtävä. Olisihan se aina helpompi lähteä uuteen kauteen kun ykkössentteristä olisi 100% takuu mitä tuleman pitää. Raha taitaa viedä pidemmän korren tässä tapauksessa ja uskon että Morleyn kohdalla uusi seura löytyy keski-Euroopasta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Joo, noi mää oon kans kuullu, voisiko Pasi Puistola olla yksi? On nyt meinaan videovalmentajana, ja uskoisin että voisi ottaa seuraavan askeleen ja siirtyä penkin taakse. Grönvall peluuttaa nyt käsittääkseni pakkeja, ja se on mennyt aika huonosti.

Kun näitä rooleja nyt vaihdellaan, niin mihinhän hommaan MOjanen on menossa? Videoiden kanssa ollut aina aika expertti, että jos Puistolan kanssa juuri vaihtaisi rooleja. Ja meniskö lisäksi maajoukkueen puolelle? U20 tiimit muuttuu ainakin. Puistolalle sitten tuo Grönvallin rooli. Rete takaisin junioripuolelle?
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vai lähtisikö toinenkin Puistola pois organisaatiosta? Eihän Pasin Tappara-ura mitenkään hohdokkaasti Tapolan alaisuudessa päättynyt silloin joskus tämän menestysputken keskivaiheilla. Ja vaikka sotakirveet (jos semmoisia ikinä heiluteltiinkaan) on varmasti haudattu niin jäikö sellaisia jälkiä mitkä estävät toiminnan samassa valmennustiimissä? Marko Ojanen tuosta nykyisestä tiimistä on varmasti lähimpänä sitä pistettä että jos on itsellä haluja, niin päävalmentajauraa pääsisi varmasti jossain aloittelemaan. Toisaalta houkuttaako vielä kokemuksen kerääminen Tapola-Tuokkola-kaksikon tiimissä, siitä voisi tarttua mukaan arvokastakin osaamista tulevaisuutta ajatellen.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Yksi mielenkiintoisimpia asioita koskien ensikautta on Tapparan pitkä kesäloma. Ensimmäistä kertaa tähän menestysputkeen saadaan pelaajille pitkä kesäloma ja esimerkiksi Kuusela joka pelasi vielä mm-kisatkin viime vuonna saa nyt kunnon lepotauon. Toki Tapparassa on pelannut paljon pelaajia jotka tulee muista joukkueista ja heillä on ollut pidempiä lomia. Mielenkiintoista kuitenkin nähdä onko tällä minkäänlaista vaikutusta.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yksi mielenkiintoisimpia asioita koskien ensikautta on Tapparan pitkä kesäloma. Ensimmäistä kertaa tähän menestysputkeen saadaan pelaajille pitkä kesäloma ja esimerkiksi Kuusela joka pelasi vielä mm-kisatkin viime vuonna saa nyt kunnon lepotauon. Toki Tapparassa on pelannut paljon pelaajia jotka tulee muista joukkueista ja heillä on ollut pidempiä lomia. Mielenkiintoista kuitenkin nähdä onko tällä minkäänlaista vaikutusta.
Ei luulisi tulevan ainakaan case Repo vol. 2:sta. Garteigkin näytti olevan emäntänsä kanssa oikein tyytyväinen Tampere corona-cityssä.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Kuten yllä jo huomioitu, niin nyt on tapparalaisittain pitkä harjoitusjakso luvassa. Se tulee vaikuttamaan lähes satavarmasti siihen, että syksyllä ei ole pakko vetää mitään älyttömiä harjoitusblokkeja, kun kausi on jo käynnissä. Myös henkinen puoli voi olla syksyllä hieman erilainen monella, kun ei tarvitse toukokuun korvilla raskaiden pudotuspelien jälkeen ruveta ensimmäisenä keräämään ylipäänsä motivaatiota uuteen projektiin. Voi siis olla, että syksyllä nähdään kiimainen Tappara sen sijaan, että odoteltaisiin heti kevättä.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voi siis olla, että syksyllä nähdään kiimainen Tappara sen sijaan, että odoteltaisiin heti kevättä.

Eiköhän tuokin mahdollinen vapautuminen laiteta pelkästään Rautakorven lähdön piikkiin.

Paljon on taas laadukkaita lähtijöitä, mutta tuttuun tyyliin myös tulopuolella on laatua. Peltola, Hrachovina, Kontiola ja Rautiainen ovat kaikki käyttökelpoisia palasia ensi kauden joukkueeseen. Kaikki ovat vahvoja huhuja, mutta pitäisin yllätyksenä jollei kaikki ole tulijoiden joukossa. Konna on tietysti vakiohuhu, mutta jospa nyt realisoituisi. Huhuja kuulunut myös lajusmaisesta ruotsalaissentteristä, mutta kuulosti sen verran kovalta tai ainakin kalliilta kaverilta, että jotenkin en siihen usko. Kelpaisi kyllä, ei sen puoleen.

Jotain jatkoja ehkä voisi vielä olla tulossa. Ytterell nosti tasoaan loppukaudesta sen verran, että jatko maistuisi. Kiekollisuutta tarvitaan joka tapauksessa lisää Kemiläisen lähdön myötä, mutta Ytten näkisin mielelläni kakkos-kolmosparissa myös ensi kaudella.

Siltähän se taas näyttää, ettei mikään viittaa alamäen alkavan vielä ensi kaudellakaan. Nyt on harvinaisen pitkä aika odotella seuraavaa kautta, mutta kyllä se sieltä taas tulee. Ja taas saadaan sekä nauttia hienoista kärkipeleistä että kirota kuolettavan tylsiä nyhjäyksiä häntäpään jengejä vastaan.
 

Bökki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Kärpät
Kun näitä rooleja nyt vaihdellaan, niin mihinhän hommaan MOjanen on menossa? Videoiden kanssa ollut aina aika expertti, että jos Puistolan kanssa juuri vaihtaisi rooleja. Ja meniskö lisäksi maajoukkueen puolelle? U20 tiimit muuttuu ainakin. Puistolalle sitten tuo Grönvallin rooli. Rete takaisin junioripuolelle?
Ei todellakaan Reteä junioripuolelle, pilaa jo valmiitkin pakit niin mitähän saisi aikaan nuorten kanssa? Kuullut itse ainakin todella kamalia juttuja hänen tyylistään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

Jotain muutoksia. Aika odotettuja. Sopparit uusille varmaankin jo tehty ja lähtijät eivät jatkoja ole tehneet, kuten normaalisti hyvissä ajoin.

Jukka Peltola varmaksi huhuttu paluumuuttaja, ottanee Karjalaisen pelipanoksen. Kontiolaa huhuttiin aiemmin sentteriksi, Morleystä aukeaisi ruutua. Ipan Rautiainen huhuttu kans Tapparaan, voisi ottaa tuon Ojamäen roolin. Jasu jos lähtee, niin Rauhala perii nelossentterin hommat ja Moilanen kyllä tuonne nelosen hommiin laidalle (Rauhalan panos) edelleen menee, Lehtonen, Simontaival yms. tuovat syvyyttä.

Rightin pakkien perään on suurin pula.

Rakoviina oli huhuttu maalille ja Heljangolla on sopimus.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Luotetaan organisaatioon, että saadaan 4-5 EHT tason peluria ensimmäisiin kenttiin ja nuorille näytön paikkoja. Hyökkäusosasto näyttää hyvältä jo tässä vaiheeessa. Puolustukseen jatkot Ytterellille ja haaveissa Polasekille, mutta kaiken järjen mukaan lähtee muualle.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Saattaa muutenkin olla hiljaista isojen nimien suhteen ainakin kesän hankinnoissa. Eiköhän siellä uusi toimari kiristele pussinnyörejä, kun jäi pudotuspelituotot saamatta... toisaalta helpottihan tuo myös menopuolta. Mielenkiintoista nähdä miten uusi Urheilutoimenjohtaja saa Tapolan vaateet pelaajapuolella tyydytettyä.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Jiri Smejkal nimistä ukkelia huhuttu Tapparaan Sparta Prahasta. Lähteenä EP/hockej.cz

Näin kuvan ukosta ja tuli ekana jostain syystä mieleen Arsi Piispanen...älkää kysykö miksi. Isokokoinen tai no ainakin pitkä, kehittyvässä iässä, pystyy pelaamaan laidassa ja keskellä ja Prahassa kohtalaiset pisteet kuluneella kaudella. Jos tulee, niin eiköhän nimi muutu Shemeikaksi.
 

Lisbeth_S

Jäsen
Anteeksi nyt vaan, mutta nämä palstahuhut on 90% mennyt vihkoon viime vuosina. Eiköhän sieltä taas tule pelaajia, joita näillä palstoilla ei ole mainittu kertaakaan. Hrachovina lienee varma, se ei ole edes huhu enää. Muuten vois kokeilla halpaa joukkuetta, koska ensi kauden alkaminen ajallaan ei ole ollenkaan varmaa.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Anteeksi nyt vaan, mutta nämä palstahuhut on 90% mennyt vihkoon viime vuosina. Eiköhän sieltä taas tule pelaajia, joita näillä palstoilla ei ole mainittu kertaakaan. Hrachovina lienee varma, se ei ole edes huhu enää.
Eikös varsinaisten huhujen osumaprosentti ollut aika hyvä? Esim. kaudelle 2017-2018 huhuttiin niin monia kovia pelaajia, että siitä alkoi hassuttelu, että "kaikki Tapparaan!" Ja lopulta lähes kaikki huhutut tulivat. Myös viime kaudelle taidettiin ainakin Morley ja Bertrand huhuta, ja ne osuivat. Toki aina on tullut muutama - erityisesti ulkomaalainen - täysin puskista.

Kontiola taas on pyörinyt lähinnä toiveena tai haaveena. Derek Mayeria ei sentään ole viime aikoina näkynyt huhuissa...

Enkä tosiaan laske tähän mukaan niitä hassutteluja, joissa kaikkia tarjotaan Tapparaan...
 

Kukko

Jäsen
Anteeksi nyt vaan, mutta nämä palstahuhut on 90% mennyt vihkoon viime vuosina. Eiköhän sieltä taas tule pelaajia, joita näillä palstoilla ei ole mainittu kertaakaan. Hrachovina lienee varma, se ei ole edes huhu enää. Muuten vois kokeilla halpaa joukkuetta, koska ensi kauden alkaminen ajallaan ei ole ollenkaan varmaa.
Kaikki enemmän spekuloidut huhut ovat viimeiseen kahteen kauteen osuneet hyvällä todennäköisyydellä. Sama pätee myös toistepäin. Solmitut sopimukset eivät tahdo pysyä kassakaapin pimennossa. Syy ei varmasti ole Tapparan. Tietoja tihkuu ilmeisesti enemmänkin pelaaja-agenteilta ja itse pelaajilta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Rightin pakkien perään on suurin pula.

Tuolla Jussi Tapolan aikaisessa Kunlunissa oli semmoiset rightin pakit kuin Ville Lajunen ja Sam Lofquist. Lajunen oli kärkipakki pisteissä ja nyt ura hieman laskusuunnassa. Voisko olla Liigaan paluun paikka?

Ja tämä on nyt täysin oma keksimäni spekulaatio. Ei siis edes huhu. Ei perustu muuhun kuin siihen, että Tapolan alaisuuteen syksyllä 2018 hankittu mies.

Lofquist pelaillut Ruotsissa viime kauden. SaiPa fanit muistaa hurjasta lämäristä. Kemiläisen korvaajaahan tässä etsitään.

Tuomas Tuokkolan kytköksistä silmiin pompsahti Michael Keränen, joka on ainakin kolmeen eri otteeseen liittynyt Tuokkolan valmentamaan joukkueeseen. 2 kertaa Ilvekseen ja kerran Kouvolaan.

Iiro Pakarinen olisi sitten Tuokkolan KalPa-ajoilta salainen ja erittäin utopistinenkin haave. KHL-ura pienessä kuopassa loukkaantumisen jäljiltä ja savinais-tyylisesti voisi tulla Tapparasta hakemaan vauhtia takaisin KHL:ään.

Otso Rantakari käväisi Sveitsissä, mutta kelpuuttaisin kyllä takaisin. Oli Tapolan 2016-17 kaudella ehkä Kemiläisen edellä, sitten loukitkin tuli sotkemaan ja Rautakorven kausilla meni heikommin.

Kaikki edelleen omaa haaveilua ja haistelua. Yleensä vaan ne entiset pelurit kiertää jotain reittiä takaisin tutun valmentajan alaisuuteen.
 
Viimeksi muokattu:

Lisbeth_S

Jäsen
Kaikki enemmän spekuloidut huhut ovat viimeiseen kahteen kauteen osuneet hyvällä todennäköisyydellä. Sama pätee myös toistepäin. Solmitut sopimukset eivät tahdo pysyä kassakaapin pimennossa. Syy ei varmasti ole Tapparan. Tietoja tihkuu ilmeisesti enemmänkin pelaaja-agenteilta ja itse pelaajilta.
No jaa, nykyisessä rosterissa puskista tuli ainakin Ytterell, Iacobellis, Blood, Polasek, Racine
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös