Suomi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa

  • 94 819
  • 409

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Valitettavasti Raipen puheista huomaa kuinka pihalla hän on. Hän on päävalmentajana raakile eikä osaa ottaa kaikkia asioita huomioon sekä opettaa asioita pelaajille. Hänen suullinen antinsa ei riitä pelaajille ja hän ei osaa opettaa peliä. Myös toi jääviys, ettei mitään muutoksia tehdä ja luotetaan surutta samaan kaavaan kaikessa.
Pahiten minusta se kokemattomuus näkyy ratkaisuhetkillä. Aikalisä meni hukkaan ja edes pelaajia ei saanut kasaan. Sitten ei osannut esim. veskaa vaihtamalla vetää pika "aikalisää" joukkueelle. Vaan jätkät lähti ratkaisutilanteeseen täysin ilman valmennuksen tukea. Ei voi tuolla tasolla olla vain noin käsi koko valmennus poppoo. Kuinka moni uskoo, että Ahokas, Kivi tai Jalonen olisi sortunut vastaavaan? Tai ensi kaudella onko Pennanen penkin takan pää punasena viuhtomassa tuomareille ja ei tee mitään?
 

Barney

Jäsen
Miksi sitä yhtä pakkia ei voida siirtää kolmosen laitaan?
Veikkaan, että siitä samasta syystä minkä takia alunperinkin leimattiin kahdeksan puolustajan passit heti kisojen alkaessa. En ymmärtänyt kyllä itsekään tuota ratkaisua, mutta valmennus selvästikin haluaa peluuttaa neljää pakkiparia. Toisaalta Petman ja Erholtz ovat olleet niin turhia pelaajia tähän asti, että tasaviisikoin peluuttaisin itse ainakin aika pitkälti kolmea hyökkäysketjua ja antaisin ainoastaan hajavaihtoja tuolle ketjulle.

Samalla kokoonpanolla lähdetään, kuinka yllättävää. Mietin ennen ensimmäistä peliä, tekeekö Raipe yhtään kokoonpanomuutosta kisojen aikana missään tilanteessa.
Mitä tuosta pitäisi muuttaa? Tanuksen ketjua ei ole mitään järkeä rikkoa ja tuo Rätyjen ketjukin on toiminut omassa roolissaan ihan hyvin. Petman tai Erholtz ykkösketjuun? Ei kiitos. Vaihtoehtoja on aika vähän ja ainut mahdollisesti järkevä vaihdos voisi olla Rannan ja Killisen paikkojen vaihtaminen.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse olisin kasannut ketjut näin:

1. kenttä
Patrik Puistola – Kristian Tanus – Matias Maccelli
Kim Nousiainen – Lassi Thomson


2. kenttä
Aku Räty – Aatu Räty – Sampo Ranta
Ville Heinola – Santeri Hatakka


3. kenttä
Joonas Oden – Antti Saarela – Anttoni Honka
Toni Utunen – Mikko Kokkonen


4. kenttä
Eemil Erholtz – Ville Petman - Lenni Killinen
Peetro Seppälä
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Veikkaan, että siitä samasta syystä minkä takia alunperinkin leimattiin kahdeksan puolustajan passit heti kisojen alkaessa. En ymmärtänyt kyllä itsekään tuota ratkaisua, mutta valmennus selvästikin haluaa peluuttaa neljää pakkiparia.
Niin, en ymmärrä minäkään. Kolmella pakkiparilla pärjättäisiin hyvin, 8 pakkia aivan liikaa.
 
K

Kiekkokatsoja

Noh, peli on pelattu vasta sitten, kun loppusummeri soi.
Mutta ei tuo Helminen ole ainakaan yhtään helpommaksi tehnyt näitä kisoja, kuten valmentajan pitäisi.
Suomi ulos, ja Raipelle tervemenoa tepsiin. Sikäli sopiva joukkue Raipelle, että siellä kyllä osataan munata koko kausi, joten helppo sopeutua joukkueeseen. Hilloa on, se tärkeintä?
Nooh.. pelataan siis ensin peli/pelit.
 
Miksi sitä yhtä pakkia ei voida siirtää kolmosen laitaan? Kyllähän tuo sekoittaa väkisinkin pelin kulkua, kun joudutaan jatkuvasti kierrättämään pelaajia. Hyvin sä vedät Raipe.

Toisaalta jos katsotaan miten maailman huipulla NHL:ssä pelataan, niin eipä siellä niillä paperille piirretyillä ketjuilla kovin montaa vaihtoa pelata. Koko ajan kierrätetään, tuplataan tai tiivistetään. Tulee ylivoimaa ja alivoimaa. Ja niin edelleen.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Eipä tässä auta kuin toivoa vuoden takaista ihmettä. Joukkue joko aloittaa nyt uuden trilogian tai tyytyy pelin jälkeen lopputeksteihin. Onhan tämä kieltämättä pirullisen kutkuttavaa ettei alkusarjalle arvoa anneta. Päättyi touhu sitten karsintasarjaan tai maailmanmestaruuteen. Helvetin nykyjonnet. Tai rakastettavat nykyjonnet.

Tämä joukkue herättää enemmän uhkakuvia kuin aiemmat vuosikerrat. Nyt kun pitäisi saada melkein jokaisesta pelaajasta priimaa irti. Tasaisuus ja laajuus kun on minusta edelleenkin tämän joukkueen vaarallisin ase. Annusen jälkeen.

Kieltämättä näin sohvakoutsina vallitsee aika sekavat fiilikset ottelusta. Toisaalta se kuvaa täydellisesti tähän asti suorittanutta joukkuetta.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nuorten joukkueissa koutsin tärkein ominaisuus on henkilöjohtaminen. Miten saat joukkueen sitoutumaan ja yksilöt suorittamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Iskostettua pelaajille vastuun merkityksen isossa kuvassa ja miten joukkueen yhtenäinen menestys vie pidemmälle kuin yksilösuoritteet, pitkässä juoksussa. Tämä mielestäni kasvattaa pelaajaa enemmän kun oikeaoppisen trapin pelaaminen. Kun vastaanotto paranee kokemuksen myötä on helpompi opettaa pienempiä nyansseja. Nykyään ympäristö luo valtavia paineita ja koutsien tehtävä on saada nämä paineet kuriin ja keskittymään olennaiseen. Tällä hetkellä tässä joukkueessa ei ole näin.
 
K

Kiekkokatsoja

Mitä hittoa, onhan siellä tehty muutoksia. Sanoivat että Erholtz ja Petman on nostettu ykköseen.
No yksi oikea ratkaisu.
 
Valitettavasti Raipen puheista huomaa kuinka pihalla hän on. Hän on päävalmentajana raakile eikä osaa ottaa kaikkia asioita huomioon sekä opettaa asioita pelaajille. Hänen suullinen antinsa ei riitä pelaajille ja hän ei osaa opettaa peliä. Myös toi jääviys, ettei mitään muutoksia tehdä ja luotetaan surutta samaan kaavaan kaikessa.

Pakko kysyä uteliaisuuttani, että mistä tiedät tuon kaiken?
 

Barney

Jäsen
Millä tahansa pelillä voitto USAsta - onnistuminen
Ja näin. Ihan sama miten nuo loput pelit menevät, niin tämä on jo onnistuminen tuolta joukkueelta. Ihme valitus oli täällä taas viime vuoden tapaan alkulohkon jälkeen. Alkulohkon jälkeen näki jo, että pelin rakenne on kunnossa ja tänään kun saatiin yksilöiltäkin parempia onnistumisia, niin kaadettiin selvästi kovempi USA. Pelissä oli hyvät ja huonot hetket, mutta pelillisesti Suomi oli ihan tasavahva materiaaliltaan selvästi kovemman USAn kanssa. Odotukset Raipen valmennusryhmää kohtaan eivät olleet kovin korkealla ennen kisojen alkua, mutta alkulohko yllätti jo positiivisesti ja tänään nähtiin erittäin hyvä esitys. Altavastaajana Suomi lähtee muihinkin jäljellä oleviin peleihin, mutta tämä peli osoitti, että mahdollisuudet on jopa kultaan, jos kaikki menee nappiin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tällä Helmisen konseptilla USA vs Suomi noin 65-17-18. Toisin sanoen, vaikka puolustuspelaamisen organisoinnissa (+ muut ongelmat) isoja puutteita, yksittäisessä ottelussa ei edes kahta kertaa kolmesta USA voita 60 min peliajalla

Pelin jälkeen voin sanoa olleeni väärässä Helmisen ryhmän kyvyistä organisoida puolustuspelaaminen. Se oli niin mallikasta toisen erän aivan alkua laskematta, että Suomi pelasi puolustamisen osalta hyvää ja voittavaa jääkiekkoa. Muutos puolustamisen osalta oli erittäin suuri, kun verrokiksi otetaan Ruotsi ja Sveitsi ottelut.
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Komea peli Suomelta. Tasapainoista tekemistä hyvillä ja huonoilla hetkillä. Samaan malliin välierään niin finaalipaikka on täysin mahdollinen.

Jenkeille (Wahlströmille) kaikki lampaanperseet. Toivottavasti joku vetää vaikka siltä käden poikki joskus. Pikku pojan käsi kyllä paranee, mutta tuollaisten idioottitaklausten jälkeen taklatun pää ei pahimmassa tapauksessa parane.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Pure Jenkki!!!
Ai saatana kun on mukavaa alistaa jenkkejä vuodesta toiseen.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Vaikka kaikki on paskaa, niin ihan mukava huomis aamuna startata kohti Ostravaa. Viime keväänä miesten kisoissa suoraan Suomi-Ruotsi matsiin ja onnesta uupuneina kisojen jälkeen kotiin.
Itse en yllättynyt tästä voitosta minkään vertaa kun tuli katsottua molempien joukkueiden aiemmatkin pelit. Onhan Suomen suorittaminen ollut vähän jotenkin aneemista mutta tyhmähän olisi täytynyt olla jos olisi kuvitellut ettei näissä peleissä pelata tosissaan.

Pari pelaaja tuolla on joilla suoritustaso ei ole ihan riittävä ja parhaat erottuvat todella selvästi.
No mutta, jospa tässä pakkaisi laukut ja katselis samalla tuon viimeisen quarterin.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Nyt vaan kädet kyynärpäitä myöten ristiin, ettei kukaan loukkaantunut jenkkien porsastelukarkeloissa. Voi alkaa loppua kohden jalka painamaan jos pitää kolmella vitjalla lähteä seuraavaan peliin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Pelin rakenne oli nyt todella hyvän näköistä. Mun silmääni Suomi pelasi hyvin samanlaista kiekkoa, kuin A-maajoukkue keväällä mörkön johdolla. Joudun pyörtämään kaikki puheeni raipesta turnauksen alussa. Maalinteko oli edelleen vaikeaa, mutta ei se haittaa, jos et itse päästä yhtään.

Jenkit oli yllättävän pehmeä ja pelillisesti huono, mutta se oli myös Suomen hyvyyttä, että näyttivät noin huonoilta.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Oikeaan paikkaan loistava peli. Propsit myös Raipelle. Nyt joukkue on ns odotusarvossa ja jokainen tuleva voitto on ylisuorittamista. Ei voi valittaa, ei edes Raipesta.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Kyseessä oli Normandian maihinnousun hämäysoperaatiota Fortitudea vastaava suoritus, Helminen nousee tällä suurten strategien joukkoon.

Helmisen unelias olemus tuuditti joukkueen uneen Sveitsiä vastaan, kaikki pelasivat laissez faire-mentaliteetillä. Raipe sai Annusenkin uhraamaan prosenttinsa joukkueen eteen. Maalissa on seula, tuumivat ottelun nähneet jenkit.

Tottakai voitosta saa osansa kaikkien voittojen isä, Tami: "voita oikeat matsit", toteaisi hän toki kv. kielellä, jos olisi palkattu kommentoimaan peliä firman piikkiin.

Velttoilu alkusarjassa on jo Suomen tavaramerkki, toivottavasti Pennanen ei intoilullaan pilaa tätä. Puun takaa, se on suomikiekon periaate, pysytään siinä.

Ja sitten se, että voitetaan joukkueella, josta puuttuvat Kotkaniemi, Kakko, Kupari (K-linja), Lundell, Nordgren: aikamoinen suonenisku mille tahansa joukkueelle. Näyttää siltä, että aikuisten MM-kisojen materiaalipula on menestyksen edellytys, mitä vähemmän tähtiä, sen parempi joukkue.

Ottelun kestäessä pelkäsin, että vastustajan valmentaja tekee sen ainoan haaston, joka voisi tuottaa jäähyn: kysytään Joonas Odenin todellinen ikä. Kaveri kun näyttää ihan yli kolmekymppiseltä perjantai-ohjelman juontajalta.

Olihan tässä sentään jotain tuttuakin: loistava maalivahti, joka takasi voiton suomityyliin. Ja tasokas puolustusmateriaali. On turhaa ihmetellä, miksei paikoista osuta, kun hyökkääjistä korkeimman varauksen omaava majailee sijalla 73.

Haluaisinpa tietää, seurustelisiko Wahlström suomalaisen kiekkoa rakastavan naisen kanssa, ja kuinka kauan.

Tämä oli tältä joukkueelta huippusuoritus, jos menevät finaaliin, sitten tehdään jo ylisuorituksia. Yllätysetukin menetettiin tämän voiton myötä. Mutta jos Annunen jatkaa samalla linjalla, kaikki on mahdollista. Helmisen ansaitsi tällä ainakin tepsin päävalmentajuuden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös