Arizona Coyotes 2019–2020

  • 22 066
  • 54

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Korkea aika avata kausiketju myös Kojooteille.

GM Chaykan kesään on mahtunut jälleen yksi suuri treidi, kun Phil Kessel naarattiin Penguinsista vaihdossa Alex Galchenyukiin sekä Pierre-Olivier Josephiin. Varaustilaisuuden ykköskierrokselta mukaan lähti ruotsalaispuolustaja Victor Söderström. Myöhäisemmillä kierroksilla keskityttiin enemmän hyökkääjiin, ja seuraan varattiin mm. suomalaiset Matias Maccelli sekä Aku Räty.

Sopimustilanne tulevalla kaudella:

Hyökkääjät:

Phil Kessel $6,800,000 (2022-2023 UFA)
Derek Stepan $6,500,000 (2021-2022 UFA)
Nick Schmaltz $5,850,000 (2026-2027 UFA)
Carl Söderberg $4,750,000 (2020-2021 UFA)
Christian Dvorak $4,450,000 (2025-2026 UFA)
Michael Grabner $3,350,000 (2020-2021 UFA)
Vinnie Hinostroza $1,500,000 (2020-2021 RFA)
Brad Richardson $1,250,000 (2020-2021 UFA)
Clayton Keller $885,833 (2020-2021 RFA)
Christian Fischer $821,666 (2020-2021 RFA)
Conor Garland $775,000 (2021-2022 RFA)
Lawson Crouse RFA

Puolustajat:

Oliver Ekman-Larsson $8,250,000 (2027-28 UFA)
Alex Goligoski $5,475,000 (2021-22 UFA)
Niklas Hjalmarsson $5,000,000 (2021-22 UFA)
Jakob Chychrun $4,600,000 (2025-26 UFA)
Jason Demers $3,937,500 (2021-22 UFA)
Jordan Oesterle $1,400,00 (2021-22 UFA)
Ilya Lyubushkin $874,125 (2020-21 RFA)

Maalivahdit:

Antti Raanta $4,250,000 (2021-22 UFA)
Darcy Kuemper $1,850,000 (2020-21 UFA)

LTIR ja Buyout:

Marian Hossa 5,275,000 (2021 asti)
Mike Ribeiro 1,944,444 (2020 asti)

Cap hit tällä hetkellä $79,788,568, joten ainakin Crousen kiinnittämiseen riittää tilaa vielä helposti, kunhan tuo Hossan sopimus menee LTIR-osastolle.

Loppuun vielä hahmotelma tämänhetkisestä kokoonpanosta:

Clayton Keller - Derek Stepan - Phil Kessel
Vinnie Hinostroza - Christian Dvorak - Nick Schmaltz
Lawson Crouse - Carl Söderberg - Conor Garland
Michael Grabner - Brad Richardson - Christian Fischer

Oliver Ekman-Larsson - Jason Demers
Niklas Hjalmarsson - Jakob Chychrun
Alex Goligoski - Jordan Oesterle/Ilya Lyubushkin
 
Viimeksi muokattu:

Leimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Coyotesin rosteri näyttää jopa yllättävän tasapainoiselta. Keller ja Kessel tulee tekemään paljon tuhoa yhdessä.
Pakisto myös hyvin kasassa. Yllätysmomenttia on!
 

Karamahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Coyotes
Ja Crouse siis sainattiin 3wee 1,53aav soppariin. Hyvää vastinetta rahoille, sillä joukkue ei ole muutoin fyysisyydellä pilattu. Lisäksi Crouse kykenee pelaamaan käytännössä missä tahansa kerjussa. Tuohon kun vielä yhden middle six laiturin saisi naarattua niin luulisi pleijjareiden olevan selviö. Eikä kyllä pitäisi olla tekemätön paikka tuollakaan kokoonpanolla mikäli viime kauddn naurettava loukkaantumissuma ei toistu.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Hyvältähän ensi kauden nippu näyttää, mutta vaikka Kessel on selkeä upgrade Glachenyukiin, niin ei tuo hyökkäyksen syvyys vieläkään yhtään loukkaantumista sellaisenaan kestä. Kellerin, Dvorakin, Fischerin, Crousen ja Garlandin on eritoten nostettava jokaisen omaa tasoaan. Uskoisin myös, että ensi kaudella nähdään kokoonpanossa vakituisesti yllätysnimi, mallia Hayton, Merkley, Bunting tai Fasching. Kilpailua pelipaikoista on viime kautta enemmän luvassa, vaikka Panik, Kempe ja Cousins yms. muualle siirtyivätkin.

Rosterin potentiaalia on todella vaikea hahmottaa, sillä viime kauden lasaretti -osaston laajuus oli jotain aivan käsittämätöntä. Voisi kuvitella, että YV tehot nousevat terveen Schmaltzin sekä Kesselin myötä. Aliarvostettu maalivahtitandemikin on myös änärin parhaimmistoa omasta mielestäni. Eteenpäin on menty ja hyvä niin. Pysyisivät nyt ukot vaan terveinä.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Sopimusuutisia. RFA:t Michael Bunting ja Hudson Faschin sainattiin kaksivuotisiin 2-suuntaisiin jatkosopimuksiin. Kesän ykkösvaraukselle Victor Söderströmille sorvattiin ELC. RFA:ista sopimuksettomana on ainoastaan viime kaudella 13 kertaa NHL:ssäkin pelannut maalivahti Adin Hill.

Viikko takaperin tuli myös iloisia uutisia talouspuolelta. Kausikorttien uusimisprosentti on isoin sitten muuton Glendaleen. Lipunmyynnissä on tapahtunut kepeähkö 550% parannus edellisvuoteen. Phil Kesselin hankinta näkyi 600% lipunmyynnillä edellisen vuoden kesän vertailuviikkoon verrattuna.
 

Karamahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Coyotes
Viikko takaperin tuli myös iloisia uutisia talouspuolelta. Kausikorttien uusimisprosentti on isoin sitten muuton Glendaleen. Lipunmyynnissä on tapahtunut kepeähkö 550% parannus edellisvuoteen. Phil Kesselin hankinta näkyi 600% lipunmyynnillä edellisen vuoden kesän vertailuviikkoon verrattuna.

Varsin positiivisia uutisia. Tuohon hyvä startti kauteen niin alkaa lehterit täyttyä. Ei taida muut Phoenixin ammattilaisjoukkueet olla menestymässä kovin kummoisesti niin olisi iskun paikka.

Lueskelin Athleticsistä jutun junnuleirille kutsutusta Sean Dhooghesta. Juippi on 5’3 eli 160cm. Siinä vois olla mielenkiintonen maskotti seurattavaksi. Käyny saman junnumyllyn Chicagossa kuin mm Hinostra, Schmaltz, Fischer ja Dvorak. Aikamoinen haku jos ikinä änäriin päätyy, mutta jännä nähä miten äijän käy. Jos ei ovet aukene niin seuraavaan Lumikon ja 7 kääpiön pornoversioon Nuhanenäksi.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
OEL on kärsinyt pikku loukin offseasonilla. Oman perheen saksanpaimenkoira naukkasi kapteeni-kojootin kädestä. 4:llä tikillä, jäykkäkouristus rokotteella ja antibiooteilla selvittiin. Koira jouduttiin lopettamaan
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Reilu kuukausi ja kausi starttaa. Hiljaisen odottavat tunnelmat Kojootti -ketjussa. Ja mikäs siinä, sopimustilanteet ovat olleet jo pitkään selvillä, liikkeet tehtiin alkukesästä ja nyt odotellaan lokauun kolmatta kaikessa hiljaisuudessa kuin kuuta nousevaa. Ensimmäinen etappi alkavaan kauteen on syyskuun 5. päivä alkava rookie camp. Mielenkiintoisinta on nähdä ja kuulla, miten kärkiprospectit Hayton ja Söderström ovat edukseen. Chayka kommentoi aiemmin NHL:n Coyotes prospecteja kertovassa jutussa, kuinka hänen mielestään Hayton on fyysisesti jo valmis show´hun, sekä mentaalisesti melkein tai jo valmis valmis ottamaan stepin ammattilaisuralle NHL:n puolella. Junnucamppi ja varsinainen training camp näyttää suunnan. Joltain kokeneemmalta kaverilta se pelipaikka pitää kuitenkin lopulta ryöstää pois.

Raannastakin oli kesällä vaihteeksi positiivista juttua tarjolla. Kunto oli jo keskikesällä parempi kuin viime training campille tultaessa ja operoitu koipi on kuntoutunut hyvin.

Aloin joka syksyisessä playoff epätoivoissa vähän ynnäilemään Läntisen Konferenssin voimasuhteita ja oma perstuntuma on se, että viime kauden playoff -joukkueista ainoastaan Jets lähtee kauteen selkeästi heikompana viime kauden pudotuspeleihin pääsijänä. Ja sekin siis Keskisestä Divisioonasta.

Näen Tyynenmeren Divisioonassa Kojoottien edelle sijoittuneet Flamesin, Sharksin ja Golden Knightsin kutakuinkin yhtä vahvoina, kuin viime kausi osoitti todeksi (Coyotesia edellä edelleen), vaikkakin Sharksin ja Flamesin sopimustilanteissa on vielä tekemistä. Kingsiä tai Ducksia veikkaan divarin jumboiksi, epävarmasta Oilersista on vaikea sanoa mitään, mutta jotenkin sellainen kutina allekirjoittaneella on, että Canucks saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia Coyotesille tulevalla kaudella playoff -kisassa. Keskisessä kestomenestyjä Nashville, Cup -voittaja Blues, vahvistunut Stars ja kehittyvä Avalanche ovat omissa papereissa varmoja playoffeihin menijöitä. Kesällä muuttunut & vahvistunut Blackhawks taitaa olla villi kortti kisassa se Kojoottien pahin kiistakumppani.

Mukava on ollut huomata, että Chaykan tinkimätön työ saa kredittiä ja Coyotesia on povattu kesäkauden yhdeksi parhaiten kehittyneimmistä joukkueista Panthersin, Devilsin, Starsin ja Rangersin perään.

Lähtijät Galchenyuk, Panik ja Connauton (197 ottelua, 34+48 = 82 pts) korvattiin Kesselillä ja Söderbergillä (164 ottelua, 50+81 = 131 pts), lisäksi valmennusosastolle saatiin Phil Housley. Ja totta kai saamme pitkäaikaisloukkaantuneet assetit takaisin askiin. Kriittisimmän osa-alueen, eli maalinteon kehittymisen pitäisi viedä Coyotes takaisin playoffeihin 7 vuoden tauon jälkeen. Kiima nousee!
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Report: Hjalmarsson to miss around 3 months with cracked fibula

Semmoista jobinpostia kojooteille.
 

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Hiljaista on Kojoottien ketjussa näköjään. Tuli itse jopa katseltua edellisyönä ottelu Winnipegiä vastaan ja kyllä kannatti. Kirous rikottiin samalla ja napattiin ensimmäinen voitto Winnipegistä heidän kotona.

Pääasiassa peli näytti ihan hyvältä ja ylivoimalla päästiin vihdoinkin kunnolla apajille. Toki pitää sen verran kritisoida, että toinen maali tuli aivan kauhean ylivoiman yhteydessä. Sydän meinasi pysähtyä jatkuvien kiekonmenetysten takia, aivan kauheat liki 2 minuuttia. Lopulta saatiin tosin pakka kasaan ja se toinen maali saatiin jollain ilveellä tehtyä. Ja lopputuloksena tietysti oikein makea 4-2 voitto.

Jospa tällä kaudella saadaan otettua se harppaus mitä on tässä jo monta kautta odoteltu, ja katsomani peli näytti todella lupaavalta. Toki viimekausi oli surkeiden sattumien summaa. Hjalmarssonin loukki on kyllä todella paha alivoimaa ajatellen. Tärkeä mies siinä hommassa.
 

Lösönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arizona Coyotes
Jospa tällä kaudella saadaan otettua se harppaus mitä on tässä jo monta kautta odoteltu, ja katsomani peli näytti todella lupaavalta. Toki viimekausi oli surkeiden sattumien summaa. Hjalmarssonin loukki on kyllä todella paha alivoimaa ajatellen. Tärkeä mies siinä hommassa.

Eiköhän se harppaus pudotuspeleihin ole jo erittäin lähellä tällä kaudella, sen voi melko turvallisesti sanoa alkukauden pelien perusteella. Toki onhan Pacificissa kilpailua kun Edmonton ja Anaheim nostaneet tasoaan ja heidän lisäksi löytyy Calgary, Vegas ja San Jose, joilla kärki on todella kova.
Tykkään siitä, että kokoonpanossa ei enää ole AHL-tason pelaajia tyyliin Archibald/Weal vaan rosterin kaikki pelaajat ovat selkeästi osoittaneet olevansa NHL-tason pelaajia. Rosterin leveys mielestäni iso tekijä siihen että suoritusvarmuutta on aiempaa enemmän ja itse peliesitys on aina ollut hyvä tällä kaudella vaikka peli ei voittoon olisikaan päättynyt.
Puolustuspeli on Arizonan ehdoton vahvuus johon Coyotes nojaa, siitä osoituksena vähiten päästettyjä maaleja liigassa. Maalinteon kanssa sen sijaan ollut tälläkin kaudella tuskaa, kun sellaisia takuuvarmoja pelistä toiseen pisteillä olevia ei kokoonpanossa yksinkertaisesti ole. Hieno nähdä tosin että Kessel avasi kauden maalihanansa kahden yv-maalin muodossa viime pelissä Nashvilleä vastaan.
 

Skruf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kärpät

Pitkäkestonen jatko Chaykalle.
 

Lösönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arizona Coyotes
Hjalrmassonin poissaolo on kyllä näkynyt viimeisimmissä peleissä. Puolustuspelaaminen ollut alkukautta lepsumpaa ja sinne nimenomaan kaipaisi yhden Hjalmarssonin kaltaisen jämäkän peruspuolustajan. Viime peli St. Lousia vastaan oli jo parempi, mutta ennen sitä Arizona menetti johtoaseman viidessä peräkkäisessä pelissä. Washingtonia vastaan 3-0 tilanteessa osasi jo valmiiksi odottaa että Caps vielä tulee rinnalle.
Mutta olipahan aikamoiset b2b pelit Washingtonia ja St. Lousia vastaan. Neljä pistettä tuli vaikka peliesitysten perusteella nolla pistettä olisi ollut aika oikeutettu tulos, eikä se nyt kaukana ollut. Tuuriahan Arizonalla oli paljon että sai nuo pelit jatkoajalle. Sieltä sitten identtiset voittolaukauskisat, joissa maalivahti pitää nollat, ja Schmaltz ja Garland ratkaisevat kliinisillä maaleilla. Kyllä on Schmaltz parantanut paljon alun vaikeuksien jälkeen ja Garland on huikea. En ihmettelisi jos Garlandilla olisi runkosarjan päätteeksi 30 maalia kasassa.
 

Ilotollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bunch of Jerks (Carolina Hurricanes)
Raanta oli ihan käsittämätön molari kaudella 2017-2018 eikä mitään huomiota saanut jenkeissä tai kotimaassa. Parhaat molari statsit yhdessä huonoimmista joukkueista. Lukuisia pelejä katselin tuolla kaudella ja Raanta oli juuri se tekijä joka ne harvat voitot joukkueelle toi, aivan käsittämättömillä lonkero-torjunnoilla.

Arizona voitti tuolla kaudella 29 peliä joista Raanta torjui 21. Hävittyjä pelejä 17. Silti GAA 2.24 ja % .930 ja neljä nollapeliä
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Raanta oli ihan käsittämätön molari kaudella 2017-2018 eikä mitään huomiota saanut jenkeissä tai kotimaassa. Parhaat molari statsit yhdessä huonoimmista joukkueista. Lukuisia pelejä katselin tuolla kaudella ja Raanta oli juuri se tekijä joka ne harvat voitot joukkueelle toi, aivan käsittämättömillä lonkero-torjunnoilla.

Arizona voitti tuolla kaudella 29 peliä joista Raanta torjui 21. Hävittyjä pelejä 17. Silti GAA 2.24 ja % .930 ja neljä nollapeliä
Ja nyt on pudonnut jokseenkin Kuemperin taakse maalivahtihierarkiassa kun viimekautisen loukkaantumisensa aikana Kuemper ikään kuin anasti Raannalta päätorjujan vastuun. Antti on hiton hyvä molari millä mittarilla tahansa mitattuna. Jotenkin niin väärin tämä nykyinen tilanne häntä kohtaan... Mikäli Arizona päättää ratsastaa Kuemperilla tulevaisuudessakin niin pakko toivoa Raannalle mahdollisimman pian uutta tilasuutta toisessa seurassa. Mun silmissäni hän on edelleen aivan liian hyvä kakkosveskaksi.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Coyotes porskuttaa ja vahvistui Taylor "Hullin" verran just. Jänniä aikoja! Toivotaan pitkää kevättä :)
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Mites se muuten on, onko Hall pelikunnossa ja pelaako mahdollisesti jo tulevana yönä? Olisi aika edullinen hankinta ja Arizonalla tuntuu muutenkin pyyhkivän vahvasti.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikä salama tähän ainaiseen heittopussiin on iskenyt? Keikkuu edelleen divisioonansa kärkipaikoilla 36 pelin jälkeen, joten hyvästä onnesta ei voi oikein pelkästään puhua..
 

Apheu

Jäsen
Mikä salama tähän ainaiseen heittopussiin on iskenyt? Keikkuu edelleen divisioonansa kärkipaikoilla 36 pelin jälkeen, joten hyvästä onnesta ei voi oikein pelkästään puhua..

Eipä Coyotes nyt mikään täysi heittopussi ole ollut. 2012 konffifinaalien jälkeen playoffit ovat kiertäneet, mutta 2013 ja 2014 jäi viimeisinä tiimeinä ulos playoffseista, 2015 olikin sitten divarinsa viimeinen, mutta 2016 jälleen juuri ja juuri ulos playoffseista, 2017 jäi ulos ja 2018 oli sitten heittopussi. Ei ole päässyt varaamaan siellä surkeimpien heittopussien joukossa.
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Sympatiat: Seattle Kraken
Eipä Coyotes nyt mikään täysi heittopussi ole ollut. 2012 konffifinaalien jälkeen playoffit ovat kiertäneet, mutta 2013 ja 2014 jäi viimeisinä tiimeinä ulos playoffseista, 2015 olikin sitten divarinsa viimeinen, mutta 2016 jälleen juuri ja juuri ulos playoffseista, 2017 jäi ulos ja 2018 oli sitten heittopussi. Ei ole päässyt varaamaan siellä surkeimpien heittopussien joukossa.

Näinhän se on. Voi kunpa olisikin ollut kunnon heittopussi, niin ties mitä helmiä joukkueesta löytyisi. Löytyyhän niitä toki nytkin ja Coyotes on kyllä hyvin onnistunut draftaamaan lupaavia pelaajia, vaikkei siellä parhaimpien joukossa olla päästy varaamaan. 2014-2015 kausi oli tosiaan karmea ja on siellä mainitsemiesi lisäksi pari muutakin heikkoa kautta, mutta ei Coyotes mikään varsinainen heittopussi ole ollut.

Chayka ja kumppanit ovat onnistuneet draftaamaan hyvin ja kokoamaan kilpailukykyisen joukkueen. Sanomattakin on selvää, että Kojooteissa on potentiaalia. Tällä kaudella ollaan myös vältytty isoilta loukkaantumisilta ja tiimi pelaa pirun hyvin.

Toivottavasti en nyt jinxannut ja loppukausi ole kauhea.
 

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
En ole itsekään uskaltanut tänne postailla jinxaamisen pelossa, mutta kyllähän joukkue on pirun hyvin pelannut koko kauden.

Hjalmarsson ja Demers ovat kumpikin lähellä paluuta, ja kunhan palaavat, ei yksikään pakkipari nosta pelkoa perseeseen. Ness - Oesterle - pari on sitä vähän liikaakin tarjoillut välillä.

Hallin debyytti sujui oikein mainiosti. Voittomaalin alustuksesta huomasi, että motivaatio on kohdillaan. Enkä epäile hetkeäkään, etteikö sama meno jatkuisi.

Kessel ollut sen sijaan alkukauden suurin pettymys. Ilmeisesti jotain loukkaantumista ollut taustalla, joka on varmasti osaltaan vaikuttanut vireeseen. Toivotaan, että Hall saa hänenkin ketsuppipullon auki.

Ei tässä joukkueessa muutoin oikein alisuorittajia löydy. Kellerillä ei lähtenyt alkukaudesta, mutta nyt on alkanut heräämään. OELilta toivoisi hyökkäyssuuntaan parempaa suorittamista ja Richardson sekä Stepan olleet varjojen mailla, mutta noin kokonaisuudessaan erinomaista suorittamista joukkueelta.
 

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Ilmeisesti tuli jinxattua, Kuemper loukkaantui viime pelissä ja week-to-week statuksella sivussa... Olihan täysi farssi koko matsi muutenkin, puolustus ei toiminut edes vähää alusta eikä Kuemperinkaan suorittamista voi täysin kehua. Olisi kyllä pitänyt ehdottomasti vaihtaa toisella erätauolla tai viimeistään kuudennen maalin jälkeen, olisi loukiltakin vältytty.

Nyt on Raannalla edessä näytön paikka, kaikki sormet ristiin että pysyy terveenä. Demersin ja Hjalmarssonin paluuta ei voi liian paljon toivoa, erityisesti Nessin ei tarvitsisi enää koskaan astua Nhl-kaukaloihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös