Huuhkajien uusin mahdollisuus arvokisoihin – karsinnat EM-kisoihin 2020

  • 226 233
  • 1 425

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Silloin jätettiin valitettavasti yksi ratkaiseva juttu tekemättä otettiin ne ns. varmat pisteet jäi ottamatta. Silloin olisi menty kisoihin jo silloin mutta kun se jäi tekemättä niin ei päästy kisoihin.
Nyt tuo porukka sen teki vaikka huippuyksilöitä ei samalla tavalla ollutkaan.
Totta. Koska 24 joukkuetta kisoihin. Tarkoitin sitä, että Litmasen ja Hyypiän johtamat joukkueet olisivat olleet kisoissa jo aikoja sitten 24-joukkueen kisoissa. Joillekin se on vaikeaa ymmärtää. Ei mitään pois nykyiseltä joukkueelta.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Syitä, miksi Huuhkajat ovat kisoissa:
-se hoiti kaikki mitä piti hoitaa. Oli tasainen siis.
-näin teki myös Italia. Ehkä taannoinen farssi nostatti heidän sisuaan, mikä hyödytti Suomea.
-Kreikka romahti, mutta kasasi itsensä karsintojen sisällä. Tämäkin satoi Huuhkajien laariin.
-BAH oli epätasainen. Siis perinteisesti Suomen osa lankesi heille.

Huuhkajat otti mitä ansaitsi, mutta jälkiviisas voi nähdä myös fortunan hymyilleen tällä kertaa. Joka tapauksessa suoritus oli linjassa Kansojen liiga-suorituksen kanssa.

Tuurikin ansaitaan.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Totta. Koska 24 joukkuetta kisoihin. Tarkoitin sitä, että Litmasen ja Hyypiän johtamat joukkueet olisivat olleet kisoissa jo aikoja sitten 24-joukkueen kisoissa. Joillekin se on vaikeaa ymmärtää. Ei mitään pois nykyiseltä joukkueelta.
Ei sillä joukkue määrällä ole väliä jos joukkue häviää Azerbaidžanille ja jää tasuriin Armenian kanssa.
Tämä nykyinen joukkue hoiti ne varmat pelit toisin kuin se kultainen sukupolvi ja nuo pelit ovat ne jotka Suomen tasoisen maan on pakko hoitaa 100% jos on halua kisoihin.
Sen jälkeen Euroopan karsintoihin onkin taas tullut muutama joukkue lisää ja niitä kovia porukoita on myös uusissa.

Toki tällä kertaa oli myös lohkoarvonnassa tuuria kun kovia oli vaan yksi ja yksi keskikova maa, muut oman tasoisia tai heikompia.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Totta. Koska 24 joukkuetta kisoihin. Tarkoitin sitä, että Litmasen ja Hyypiän johtamat joukkueet olisivat olleet kisoissa jo aikoja sitten 24-joukkueen kisoissa. Joillekin se on vaikeaa ymmärtää. Ei mitään pois nykyiseltä joukkueelta.
Niin missä kisoissa?

Vuoden 1992 EM-karsinnoissa Suomi oli viiden joukkueen lohkossa neljäs, 1996 EM-karsinnoissa kuuden joukkueen lohkossa neljäs, 2000 EM-karsinnoissa viiden joukkueen lohkossa kolmas, 2004 EM-karsinnoissa viiden joukkueen lohkossa neljäs ja vuoden 2008 EM-karsinnoissa kahdeksan joukkueen lohkossa neljäs.

Ainakaan noissa karsinnoissa kisapaikka ei jäänyt joukkuemäärästä kiinni.

Huomioitavaa muun muassa se, että 1992 EM-kisojen karsintoihin osallistui 33 maata, juuri päättyneisiin vuoden 2020 EM-kisojen karsintoihin 55.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Siitä vähän suoritusta perspektiiviin. Suomessa toki arvostetaan mestaruuksia kaiken edelle, tuli se sitten sählyssä, pesäpallossa tai vaikka jääkiekossa.

Onhan tuo oikein ainakin minun mielestäni. 28. sijan vaihdos 20. sijaan on odotettavissa ihan satunnaisvaihtelullakin ajan myötä, koska keskikastissa erot on pieniä. Viidenneltä sijalta mestariksi vaatii enemmän venymistä, koska kärkipäässä ohitukset on vaikeita. Toki parhailla miehistöillä ei jääkiekon MM-kisoja pelata, mutta mestaruus on aina mestaruus.

Taitaa Suomessakin jalkapallon harrastajamäärät olla suurempia kuin jääkiekon, mutta epäilen, että talentit valuu etupäässä jääkiekkoon, ja jääkiekkomaajoukkue kestää kyllä urheilijoiden tasossa vertailun. Terävin kärki jalkapallossa on kyllä kova Pukin, Hradeckyn ja Kamaran johdolla, mutta kaikille pelipaikoille ei ole maailmanluokan pelaajaa laittaa. Jääkiekossa sen sijaan olisi hyvän tason NHL-ammattilainen joka paikalle, jos vain olisi sellaisia turnauksia.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Hyvä listaus, kiitos siitä, mutta en nyt kyllä löydä (tai löytäisi) syytä riemuita Kosovosta. Olisin kyllä todella yllättynyt, jos D-liigasta kisoihin ei menisi joko Kosovo tai Pohjois-Makedonia.

Kosovo lienee tosiaan suosikki koska he pelasivat viihdyttäviä otteluita mm Tshekkiä ja Englantia vastaan. Tuostakin lohkosta luulisi kuitenkin tulevan aivan hyvä taistelu, kun se on kaikille harvinainen mahdollisuus ja tasoerot ovat lopulta pieniä.

Georgia on laadukas pikkumaaksi kun puhutaan oman maalin suojelusta. He ovat päästäneet viimeisen 2 vuoden aikana pelatuissa n 20 ottelussaan vain 17 maalia. Niistäkin syntyi 5 kappaletta Kööpenhaminan kyykkäyksessä ja 2 tosiaan Gibraltaria vastaan leikkiessä. Kun on tarkoitus voittaa 2 ottelua suht pieniä maita vastaan, niin tuo on hyvä ase.

Valko-Venäjän toivo taitaa levätä siinä, että heidän legendansa Alexander Hleb palannee taas takaisin kun panos on suuri. Hän oli ymmärtääkseni jo hetken poissa maajoukkueesta, mutta palasi Nations Liigaan kun Valko-Venäjä ymmärsi mahdollisuutensa. Tämä Arsenalista tuttu pelintekijä jäähdyttelee nykyään kotimaan pääsarjassa Minskin kolmosjoukkue Islochissa, eikä hän osallistunut EM-karsintaan. Tuo on toisaalta ymmärrettävää, kun eihän Belarussialla ollut siellä mitään jakoa. 38-vuotias kaveri ei varmasti pysty enää tekemään taikoja yksin, mutta auttaa ryhmää henkisesti ja tuo peliälyä viimeisiin ratkaisuihin sen ajan kun jaksaa pelata. Tämä on myös miehen viimeinen mahdollisuus edustaa kotimaataan suurella näyttämöllä, aivan kuin Pandev Makedonian puolella!
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Jos aikaisempiin EM-karsintoihin soveltaa 24 maan systeemiä niin Suomi olisi kerran ollut jatkokarsinnassa. Aloitin vertailun vuodesta 1996, kun Neuvostoliiton ja Jugoslavian hajoamisen myötä maiden määrä oli lähellä nykyistä, eli 24 maata pystyi jotenkin järkevästi perustelemaan.

1996: Kaksi parasta sekä kaikki paitsi huonoin lohkokolmonen kisoihin. Suomi neljäs eli ulos.
2000: Kaksi parasta suoraan kisoihin, huonoin lohkokolmonen (Bosnia&Hertzegovina) ulos ja loput jatkokarsintaan. Suomi jatkokarsinnassa Sveitsin, Kreikan, Venäjän, Puolan, Itävallan, Slovakian ja Kroatian kanssa.
2004: Kaksi parasta sekä kolme lohkokolmosta kisoihin. Suomi neljäs eli ulos.
2008: Kolme parasta sekä paras lohkonelonen (Israel) kisoihin. Suomi toiseksi paras lohkonelonen eli niukasti ulos.
2012: Kaksi parasta suoraan kisoihin, huonoin lohkokolmonen ulos ja loput jatkokarsintoihin. Suomi neljäs eli ulos.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Totta helvetissä Moisander mukaan, mikäli on käytettävissä. Ei sitä tarvitse ilmoitusluontoisesti suoraan avaukseen kävellä, mutta kun kuitenkin jossain pelissä loukkaantumisen/pelikiellon/väsymyksen takia ei karsintojen avausta ole käytettävissä, otan huomattavasti mielummin korvaajaksi Bundesliga-pelaajan kuin Sauli Väisäsen, Juha Pirisen tai Albin Granlundin.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Periaatteessa Raitalan paikalle Moisander menisi linjassa Uronen-Toivio-Arajuuri-Moisander tai vähintään penkille vaihtoehdoksi jokaiselle puolustuslinjan paikalle.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Moisander olisi hyvä varamies varsinkin Uroselle, vasemmalla on todella kapeaa Urosen jälkeen. Olisi myös puolustavampi vaihtoehto sille paikalle. Tarvittaessa tosiaan stunttaa muitakin puolustuksen paikkoja. Toki mukaan jos Rivelle sopii.

Osalla tuntuu unohtuvan että Moisander on Bundesliiga-joukkueen kapteeni. Taso siis on ihan eri kuin muilla puolustuksen potentiaalisilla vaihtomiehillä. Avausta ei tietenkään pidä lähteä rikkomaan, se toimii.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Itse olen sitä mieltä että Moisander varauksin mukaan. On kuitenkin parempi kuin kumpikaan Väisänen. Jos hyväksyy että on varamies penkillä ja ei pääse avaukseen välttämättä niin kyllä. Jos muu joukkue hyväksyy hänet. Twitterissä Janne Oivio nosti kyllä valiidin pelon, että jos Moisander liittyy mukaan niin se mahdolistaa enemmän Riven fetissiä 5 alakerrasta,
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Twitterissä Janne Oivio nosti kyllä valiidin pelon, että jos Moisander liittyy mukaan niin se mahdolistaa enemmän Riven fetissiä 5 alakerrasta,
Tuo on kyllä pelottava ajatus. Mutta yhtä lailla sitä viiden alakertaa on vedetty Väisäsen Saulillakin, joten ehkä sitten ennemmin Moisander kuitenkin. Toivottavasti kuitenkin neljän linja.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders

Ei mitään Moisanderia kisoihin - ei toisi mitään joukkueeseen. Nykypelaajilla saavutettiin tämä tavoite ja Moisander teki aikoinaan päätöksen hypätä pois uppoavasta laivasta.
Hyvin neutraalilta vastaukselta tuo minusta vaikuttaa. Ei ole itse ottanut esille, vaan vastannut kun tästä on vähemmän yllättäen saksalaismedian kysytty karsintojen jälkeen. Toteaa ettei ajattele paluuta maajoukkueeseen, vaan keskittyy Werderiin ja kuntoutumiseen. Avaa toki mahdollisuuden palaamiseen, mutta eiköhän aloite pidä tulla Riveltä.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
Ei missään nimessä pidä suoraan kävellä kokoonpanoon, erityisesti, kun on itse ilmoittanut maajoukkueuran olevan ohitse ja vieläpä entinen kapteeni. Harjoitusotteluihin mukaan vaan jos kisoihin haluaa ja sitä kautta tarkastellaan tilannetta. Vaihtomiehenä olisi varmasti kovaa tasoa ja tottahan se on kyllä kisoihin pitää pyrkiä paras mahdollinen miehistö kasaamaan. Mutta Sparvin kommentit näistä maajoukkueuransa lopettaneista pelaajista kyllä itse tulkitsen niin, että kovin helposti ei kavereita enää mukaan rahdata. Eremenko onkin sitten asia erikseen.
 

Jeffrey

Jäsen
Itse sanoisin Eremenkolle tervetuloa, Moisanderille ei kiitos. Eremenko ei kuitenkaan varsinaisesti lopettanut MJ uraansa.

Suomi ei kuitenkaan taistele kisoissa mestaruudesta. Näin ollen yksittäisten pelaajien mukanaololla ei liene niin suurta merkitystä. Antaa niiden pelaajien nauttia kisapeleistä, ketkä sen kisapaikan hankkivat.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
10000€ meni. Onkohan kannattajilla uskallusta ottaa vastuulleen?
Palloliiton pääsihteerihän sanoi jo aikoja sitten että tulee mitä tulee niin menee palloliiton kisabudjettiin. Luulisin että SMJK:lle ei tekisi tuollainen summa tiukkaakaan kolehtina mutta tällainen järjestelyhän ei ole tässä maassa edes mahdollista. Tarvittaisiin keräyslupa jota tuskin myönnettäisiin ja jos myönnettäisiinkin pitäisi maksaa verojen verojen verot.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ai meinaat ettei "ultrat" olisi sitä apinoinut lätkään niinkuin kaikkea muutakin futiskatsomoista, jos se vain olisi mahdollista?

Eiköhän tuo olisi käyttöön otettu, jos olisi tarpeelliseksi nähty. Ei varmaan taipuvat joustomuovit moista estä, jos katsomossa fanittamisen soidinmenot ovat riittävän riehakkaat.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Eiköhän tuo olisi käyttöön otettu, jos olisi tarpeelliseksi nähty. Ei varmaan taipuvat joustomuovit moista estä, jos katsomossa fanittamisen soidinmenot ovat riittävän riehakkaat.
Maksaisin kyllä rahaa jos saisin katsoa sikakatsomon vyöryvän pleksien yli jäälle. Tai Etäkärppien yhdistävän mafatifonsa ice invasioniin. Ai että.
 

Jeffrey

Jäsen
Mitenkäs täällä lippujen hakinnat päätynyt eri kategorioista lippuja hakemaan? Itse meinaan tänään laittaa lapun vetämään, ja vielä viimeiset hyvät vinkit voisivat olla tervetulleita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös