Jesperi Kotkaniemi – Kotka on laskeutunut

  • 140 500
  • 340

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
@Carlos taisi juuri laatia Suomen junioreiden kehitysjärjestelmän noin ikäluokille 1985-1992. Taito ja pelisilmä ovat ne vaikeimmat asiat opetella. Niitä kannattaa treenata enemmän kuin sitä kuka saa eniten cooperissa, vetää eniten leukoja jne. Yleensä vain muutama pelaaja nousee heti ensimmäisenä vuonna varauksen jälkeen ylipäätään NHL-kokoonpanoon. Makar vietti pari kautta NCAA:ssa. Filip Forsberg oli kaksi kautta muualla kuin NHL:ssä varauksensa jälkeen. Heiskanen oli kauden Suomessa varauksensa jälkeen. Klingberg kävi floppaamassa Jokereissa. Dylan Strome iski läpi kolmannella kaudella.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Jos näin on, niin olisiko lopultakin aika muuttaa suomalaista junnuvalmennus-kulttuuria? Eli sitä että treenataan pelkkää itsekästä kynäilyä eli "taitoa" ekat 10-12 vuotta lähinnä perunasäkki-spaghetti-moodissa, ja sitten kun dominoidaan kaikki junnusarjat sillä "taidolla" 15 ppg niin mennään NHL:aan 1. kierroksen varauksena ja aletaan opettelamaan lihaskuntoa ja luistelua? Voi vittu. Mitä jos jatkossa sovittaisiin että se urheilullinen elämäntapa ja lihaskunnon huomioiminen pitää aloittaa sillä sekunnilla kun aloittaa jääkiekon? Ehkä siinä samalla myöskin pistää se luistelu kuntoon jo ajoissa (eli aloittaa siitä), eikä sitten vasta änärissä jonkun super-hyper-privatkoutsin valmennuksessa kun ei enää pärjää pelkillä käsillä?

En ehkä ymmärrä mistään mitään, mutta loogisinta tuntuisi olevan että jääkiekkoilijan kehityskäyrän pitäisi olla melko suoraviivainen, loivasti keskimäärin ylöspäin osoittava vaikka edes ne uran ensimmäiset 30-40 vuotta, ja tämä ihan kaikilla osa-alueilla. Niitä herkkyyskausia ei kannata tuijottaa kuitenkaan niin kerettiläisesti, kyllä 35 -vuotiaskin kiekkoilija voi vielä parantaa kaikkia taitojaan ja 12-vuotiaalle ei ole haitaksi jos saa vedettyä 15 leukaa, 50 punnerrusta, hypättyä backflipin seisovilta jaloilta, sekä juostua 3000m cooperin testissä. Kaikki samana päivänä.

Suomi on täynnä parhaita-ikinä-missään-koskaan-lupauksia jotka tehtailevat junnusarjojen ennätyksiä, vain sitten flopatakseen kirkkaissa valoissa. Joka vuosi on aina uusi jonossa, "tää on paras ikinä, parempi kuin Paljukoski samassa iässä". Ja sitten ne oikeat (suomalaiset) supertähdet eivät ole junnuissa ykkösstaroja melkein koskaan, vaan tulevat takaa ohi sen pitkän ja perusteellisen kaavan mukaan. Sattumaako?

Suomalaiset supertähdet kuten Aho, Laine, Rantanen, Barkov ja Heiskanen tosiaan eivät olleet junnuissa ykkösstaroja. Oikeassa olet, jotain tehdään väärin. Eikös sun mielestä myös Lambertin ura ollut jo jotakuinkin taputeltu? Mä en kyllä tosiaan osaa mitenkään sanoa missä helvetin vuodessa tai maassa elät.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
En ehkä ymmärrä mistään mitään
Ymmärrät varmasti monistakin asioista paljonkin, mutta tässä aiheessa elät jossain ihan omissa maailmoissasi. Tuossa tekstissäsi oli, niin paljon skeidaa ihan ensimmäisestä lauseesta alkaen, että en jaksa sitä edes kommentoida sen enempää.
 

Carlos

Jäsen
Ymmärrät varmasti monistakin asioista paljonkin, mutta tässä aiheessa elät jossain ihan omissa maailmoissasi. Tuossa tekstissäsi oli, niin paljon skeidaa ihan ensimmäisestä lauseesta alkaen, että en jaksa sitä edes kommentoida sen enempää.

Kiva että jaksoit kuitenkin edes tämän verran, kaikki keskustelu on hyvää keskustelua (aidosti ilman vittuilua).

Suomessa, kuten käsittääkseni lähes kaikissa muissakin "jääkiekkomaissa", löytyy aina henkilöitä jotka ovat valmentaneet vähintään 20 vuotta, ja pelanneetkin ainakin 5 liigapeliä 80-luvulla, ja tietävät lajista siis IHAN KAIKEN. Henkilöitä jotka muodostavat sen "konsensuksen". Ja sitten kuitenkin - aina on tulossa uusi supertähti - joka sitten kuitenkaan ei yllä IHAN siihen mihin piti yltää, tai jos yltää, niin useamman vuoden perässä. Barkov on ehkä ainoa josta on tullut sitä mitä piti, silloin kun piti - mutta hänen päätoiminen "koutsinsa" ei olekaan suomalainen. Terveisiä Novosibirskiin - vilpittömästi edelleen. Okei, Heiskanen on toinen, mutta hänen ura-valmennuksestaan en tiedä tuon taivaallista - ehkä joku osaa täydentää - on aika poikkeuksellinen yksilö.

Mutta enivei, toivoisin että ihmisiltä mahtuisi joukkoon niin täällä palstalla - kuin livenäkin- mielipiteitä ja kokemuksia jääkiekosta. Ei opitun ole pakko olla täydellistä. Ei Kanadan, Venäjän, Ruotsin tai USA:n ole pakko olla ketään edellä. Mitä jos vaikka ihan meiltä aus Finnland löytyisi se seuraava kultainen lanka jota kaikki seuraisivat? Pitääkö kaikki aina hakea muualta tai menneisyydestä? Ja mitä jos meilläkään ei ole saavutettu sitä 100% optimia? Fakta kuitenkin on että lapset kasvavat ja kehittyvät eri tahtiin. Heidän hermostonsa ja lihaksistonsa, ja motivaationsa kasvavat eri tahtiin. Ja niiden paljon puhuttujen vanhempien motivaatiot kasvavat TÄYSIN omaan tahtiinsa.

Jos joku on sitä mieltä että 20-vuotiaaksi asti pitää hakata vain puukuulaa, on joku sitä mieltä että pitää hakata pesäpalloa, kesäpalloa, tennistä, fudista, sählyä, kuulantyöntöä, pikajuoksua, korkeushyppyä, moukarinheittoa, ja läpänheittoa. - Voisiko se kaikki olla kokeilemisen arvoista? Tiedemaailma ei ole vielä valmis, maailma ylipäätänsä ei ole vielä valmis, ja jotenkin minusta tuntuu että jääkiekkomaailma on vielä TOSI kaukana valmiista. Edelleen, voi olla että en tiedä mistään mitään - voi olla että arvasin edes jotain oikein - tai sitten en. Pistäkää paremmaksi kellä on haluja, minä en ainakaan dumaa yhtään mielipidettä vääräksi (okei, kaikki Ilmalan hevostalleihin liittyvä on vähän "borderline").

The ice is yours.
 
Nyt kun täällä keskustelua on ollut valmennusmetodeista, niin kyllähän tämä nykymalli huomattavasti paremmin palvelee pelaajia Suomessa. Mikä myös selittää, että näitä suomalaisia huippuja vihdoin on tullut.

80-luvun lopun ikäluokkia ja 90-luvun alun ikäluokkia nimenomaan valmennettiin näillä pelkillä fysiikkatreeneilla. Se ei valitettavasti tuottanut huippuyksilöitä. Ennen oli kesätreenit pelkästään fysiikkaharjoituksia.

Nyt homma on ohjaitunut enemmän taitopuoleen ja yksilökokohtaiseen valmennukseen. Tulokset ovat nähtävissä, kun vertaamme 05-11 varaustilaisuuksia ja sen jälkeisiä kenttäpelaajien osalta.

Eiköhän Kotkaniemi vielä kasva saappaat täyttäväksi pelaajaksi korkeimmalla tasolla, vaikka alku onkin ollut hankalaa toisen kauden osalta.
 

Peppuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
Jesperi nakkasi gorillan selästään. Tähän mennessä 1+1. Ihan ok nätti ylivoimamaali.

Viilataan pilkkua sen verran että maali tuli jäähyn jälkeen, joten ei ollut ylivoimamaali.

Tuli eka peli väijyttyä Jesperiltä tälle kautta. Ei tuo tässä pelissä nyt huono ollut, joskin ei kyllä voi sanoa että hyväkään, muuten kuin että sai kuitenkin tehoja aikaiseksi joka nyt aina on hyvä. Pitänee väijyä joku peli lissää että vois jotakin vähän isommalla otannalla sanoa.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ihan hyvältä Kotka vaikutti Devilsiä vastaan ja ei muuten ollut kaukana ettei olisi nöyryyttänyt Vatasta kunnolla. Vadu yritti hyökkäyssinisellä patenttiaan, eli "seisovilta jaloilta vartalo-maila-harhautusta" ja onkin monesti onnistunut pitämään paineen ja jopa ajamaan rytmin muuttamisella maalille. No, tällä kertaa ehti ehkä pikkuisen kroppaansa ja mailaa liikauttamaan kun Kotka tökkäsi kiekon pois kuin iso poika jäätelötötterön pienemmän käsistä ja olisi lyhyemmän vaihdon tilanteessa karannut läpi.

Omiin silmiin Kotkaniemi teki monia pieniä juttuja oikein ja toki maali kruunasi hänen pelinsä. En tiedä oliko vain yksittäinen peli, mutta noin kammottavalta vaikuttavassa joukkueessa Jesperi vaikutti melko aikamieheltä.
 

Saunapeksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa bay Lightning
Varmasti vaikuttaa tuo massan kasvaminen tekniikkaan ja kordinaatioon, sekä ottaa varmasti aikaa tottua taas vauhtiin tuollaisen fyysisen muutoksen jälkeen. Uskonkin että Kotkaniemi tulee parantamaan otteitaan vielä kauden edetessä. Yksi asia joka on ollut ilo huomata on se miten älykkäästi Kotkaniemi pelaa tuossa ylivoiman keskellä, ja yrittää saada lapaa vapaaksi ja tehdä kokoajan itseään pelattavaksi.
 

Jukisto

Jäsen
Ikävästi sai osumaa Zadorovin sinänsä puhtaasta taklauksesta. Putosi niskalleen jäälle ja lähti talutettuna koppiin hetken aikaa keräiltyään. Ei näyttänyt kivalta.
 

Kymppitonni

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Philadelphia Flyers
Ikävästi sai osumaa Zadorovin sinänsä puhtaasta taklauksesta. Putosi niskalleen jäälle ja lähti talutettuna koppiin hetken aikaa keräiltyään. Ei näyttänyt kivalta.

Pahasti kyllä kiepahti, mutta taklaus oli puhdas. Toivottavasti ei pahemmin loukkaantunut.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburg Penguins & Bobi Lehtonen
Niin tässä oli väärää mikä? Nähdäkseni ainoastaan köykäisempi kaveri vaan kaatuu epäonnisesti. Ei sitten minkäänlaista väärää vaikka kuinka kelailis tai pyörittelis...
 

Veljkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, WPGJ, CBJ, Leijonat, #18, #44, #29
Paitsi että jalalla pikkusen vauhtia. Nätisti kierähtää. Ei mikään kauhean törkeä, mutta ei myöskään täysin puhdas
 

johnnywee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Näytti jotenkin Jesperi kierähtävän hyvin köykäisesti voltilla ympäri. pikkaisen kaveri auttaa alussa jalalla mutta näkisin että epäonnea ja kokoeroa aika paljon mukana. Vauhtikin oli melkein 0.
 

RiverDog

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Niin tässä oli väärää mikä? Nähdäkseni ainoastaan köykäisempi kaveri vaan kaatuu epäonnisesti. Ei sitten minkäänlaista väärää vaikka kuinka kelailis tai pyörittelis...


Miten voikin nähdä asian noin erilailla. Selkeästi Zadorov potkaisee polvellaan Kotkaniemeä polvitaipeeseen samalla antaen yläkropalla vauhtia toiseen suuntaan ja tästä syntyy erittäin vaarallinen tilanne. Päivän selvä jalkapyyhkäisy eikä edes mitään tekemistä taklauksen kanssa. Tuossa itseasiassa ei edes ollut taklausta. Rangaistusta varmasti tulossa.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Suoraan taklauksesta vetäsee oikealla jalalla tuollaisen vapaaottelutyylisen pyyhkäisyn. Taklaus ok, mutta tuo pyyhkäisy oli raukkamainen.
 

Krokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, K-espoo
Hidastuksessa näkee selkeästi kuinka zadorov potkaisee polvella kotkan polvitaipeisiin jonka seurauksena Kotka joutuu takakenoon josta ”ammatti” miehellä on helppo työ viimeistellä kotkan kuperkeikka. Täysin tietoisesti tehty rotta taklaus, tuossa korostui vielä kotkan ja zadorovin paino- sekä voimaero.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Z käytti vain jalkojaan ns. pumppuna. Paskat se mikään pyyhkäisy ollut. Puhdas niitti ja huono tuuri.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Z käytti vain jalkojaan ns. pumppuna. Paskat se mikään pyyhkäisy ollut. Puhdas niitti ja huono tuuri.
Pumppu sul on hanurissas. Selkee pyyhkäisy. Niin kuin jo sanottiin, että rottamainen teko hyvä niitin päälle. Miksi pelkkä niitti ei riitä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös